-
Μιλάμε ότι με ηλιοροφή ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω δεν παλεύεται στο suzuki. Και ο τύπος δεν είναι και κανένας μπασκετμπολίστας.
-
Μπασκετμπολίστα δεν τον λες 1.85 ειναι όμως. Με την ηλιοροφη κάθεσαι νορμαλ πιςω μέχρι 1.80-1.82 απο εκει και μετα το κεφαλι ακουμπά. Αλλα λογικό μου φαίνεται στα περισσότερα αμάξια του ανταγωνισμού το κεφάλι βρίσκει και χωρις ηλιοροφη! Για μένα μετα το εξάμηνο ψάξιμο που εκανα και τα 5-6 διαφορετικά αμάξια που οδήγησα θεωρω οτι με όριο τα 20.000 το scross gl+ Ειναι το καλύτερο αμάξι που μπορει να πάρει κάποιος μέχρι αυτα τα λεφτα.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Μπασκετμπολίστα δεν τον λες 1.85 ειναι όμως. Με την ηλιοροφη κάθεσαι νορμαλ πιςω μέχρι 1.80-1.82 απο εκει και μετα το κεφαλι ακουμπά. Αλλα λογικό μου φαίνεται στα περισσότερα αμάξια του ανταγωνισμού το κεφάλι βρίσκει και χωρις ηλιοροφη! Για μένα μετα το εξάμηνο ψάξιμο που εκανα και τα 5-6 διαφορετικά αμάξια που οδήγησα θεωρω οτι με όριο τα 20.000 το scross gl+ Ειναι το καλύτερο αμάξι που μπορει να πάρει κάποιος μέχρι αυτα τα λεφτα.Συμφωνώ και επαυξάνω!!
-
Το μόνο αμάξι από όσα έκαστα πίσω στο οποίο έβρισκε οριακά το κεφάλι μου ήταν το v40 και μάλιστα χωρίς ηλιοροφή (είμαι 1.87). Ακόμα και στο forester με την πανοραμική οροφή δεν είχα κανένα θέμα με τον αέρα πάνω από το κεφάλι. Έχουν κάνει λαλακία οι μηχανικοί και η ηλιοροφή τρώει πάρα πολλλά εκατοστά. Πλέον υπάρχει πολύ κόσμος που είναι πάνω από 1.80, αν δηλαδή χρειαστεί να κάτσει σε sx4 με ηλιοροφή θα γίνει τελικό s ? Τέλος πάντων, συνολικά για τα λεφτά του είναι μια χαρά αμάξι και παραβλέπεις κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν είναι ασήμαντο και πρέπει να το ξέρουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να το παραγγείλει κάποιος με ηλιοροφή χωρίς να το έχει δει live σε κάποια έκθεση και να βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως.
Επίσης ο τύπος όταν έκατσε πίσω είχε σίγουρα τραβήξει πιο μπροστά το εμπρός κάθισμα, δεν παίζει να έχουν και τα 2 τόσο αέρα για τα πόδια αν το παλικάρι είναι όντως 1.85. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλα θα πάρει κάποιος νέο αμάξι βενζινα 30.000 με σκοπό να το κανει αέριο? μου ακούγεται κάπως.
όταν καίει 8 και 9 λίτρα στα 100 χλμ...
Τα τελευταία χρόνια υγραέριο έχουν βάλει ακόμη και cayenne και hummer!
Εάν μπεις στα γνωστά site με πωλήσεις αυτοκινήτων και βάλεις καύσιμο υγραέριο και suv...θα δεις εκατοντάδες αποτελέσματα! Ακόμη και μοντέλα του 2012!Κάποιος που ειχε πάρει αμάξι που έκαιγε πολυ βενζινη ως το 2010 τον δικαιολογώ να βάλει υγραεριο. Αλλα αμάξια του 2012 και του 2014 που καίνε πολυ και μετα ψαχνόμαστε με μερεμετια να κατεβάσουμε την καταναλωση δεν τα καταλαβαίνω! Ποσο ανυποψίαστος μπορει να εισαι πλέον στο θέμα του καυσίμου? τεσπα...
+1 και όχι μόνο ανυποψίαστος αλλά επιπόλαιος στην επιλογή του!
Βασικά αναφερόμουν περισσότερο σε μεταχειρισμένα...
Παράδειγμα :
Παίρνεις αυτό : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4976120/
κάνει 15.400
καίει πες 10 λίτρα στα 100 χλμ, με 0,80 μέση τιμή υγραερίου και 20.000 χλμ το χρόνο, πληρώνεις για καύσιμα 1.600 ευρώ το χρόνο
Τέλη και φόρος 1000 ευρώ
Σύνολο : 2.600 το χρόνο Χ 5 χρόνια = 13.000 ευρώ + αξία 15.400 = 28.400Από την άλλη έχεις το νέο 4Χ2 QQ Acenta Con με 27.160 (το 4χ4 πάει ακόμη παραπάνω...)
Καίει περίπου 6 λίτρα στα 100 χλμ με πετρέλαιο στα 1,35 και 20.000 χλμ το χρόνο, πληρώνεις για καύσιμα 1.620 ευρώ το χρόνο
Τέλη (φόρο δεν έχει...) 104 ευρώ
Σύνολο 1.724 το χρόνο Χ 5 χρόνια = 8.620 ευρώ + αξία 27.160 = 35.780Θα μου πείτε μεταχειρισμένο και καινούριο δεν είναι το ίδιο...αλλά τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές...κι ακόμη καλύτερες...Υπάρχουν αμάξια μεγάλης ποιότητας - ευκαιρίες ακόμη και κοντά στα 10.000 - 12.000 ευρώ από άτομα που δεν μπορούν πλέον να τα συντηρήσουν...
Anyway, απλά ήθελα να δικαιολογήσω αυτό που έγραψα παραπάνω... -
Subaru forester έκανε φίλος υγραεριο με πάνω απο 1000 ευρω κοστος και πριν συμπληρώσει 15000 χλμ πέταξε τις βαλβίδες 800 ευρω κοστος.....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Subaru forester έκανε φίλος υγραεριο με πάνω απο 1000 ευρω κοστος και πριν συμπληρώσει 15000 χλμ πέταξε τις βαλβίδες 800 ευρω κοστος.....καλά, αυτό δε σημαίνει κάτι...εγώ έχω 81.000 χλμ με υγραέριο και δεν έχει καν βήξει το αμάξι...
Αλλά και με τη χασούρα που λες η διαφορά είναι πάνω από 6 χιλιάρικα στα 5 χρόνια...
Και όπως έγραψα και πριν μπορείς να βρεις τέτοια αμάξια και με λιγότερα από 15.000 ευρώ... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Subaru forester έκανε φίλος υγραεριο με πάνω απο 1000 ευρω κοστος και πριν συμπληρώσει 15000 χλμ πέταξε τις βαλβίδες 800 ευρω κοστος.....
καλά, αυτό δε σημαίνει κάτι...εγώ έχω 81.000 χλμ με υγραέριο και δεν έχει καν βήξει το αμάξι...
Αλλά και με τη χασούρα που λες η διαφορά είναι πάνω από 6 χιλιάρικα στα 5 χρόνια...
Και όπως έγραψα και πριν μπορείς να βρεις τέτοια αμάξια και με λιγότερα από 15.000 ευρώ...Πως δεν σημαίνει κατι! Το να δίνεις 2000 σε 1 χρονο σε μετατροπή και επισκευές για μια υποτιθέμενη κινηςη οικονομίας δεν ειναι τίποτα?!
Ρε συ και το μανουριασμα εκει που δεν είχες κανένα πρόβλημα να εισαι καθε λίγο και λιγάκι στο Συνεργειο μια το ενα μια το αλλο ειναι τρελό ξενέρωμα....
Εγω παλι οσους γνωστούς έχω και τα περισσότερα εταιρικά που έχουν γίνει μετατροπή έχουν βγάλει προβλήματα είτε μικρά είτε μεγάλα, και ανάλογα το κοστος ανταλλακτικών , λεγεμαι κολλημένες βαλβίδες , μικρά ή μεγάλα κόστη και αρκετές ωρες στα συνεργεία για ρυθμίσεις ελέγχους αντικαταστάσεις....
-
τι να σου πω...
Εξαρτάται τι σύστημα βάζεις, σε ποιον εγκαταστάτη πηγαίνεις...πως οδηγείς...
Στην τελική και σε αυτήν την περίπτωση ό,τι πληρώνεις παίρνεις
Εγώ προσωπικά επέλεξα ένα από τα καλύτερα συστήματα της αγοράς και μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα θέμα
Έχω βγάλει το κόστος της εγκατάστασης από τον πρώτο χρόνο καθώς και 2 χρόνια πληρώνω τα μισά καύσιμα από αυτά που πλήρωνα παλιά με βενζίνη...
Anyway, ας μην το συζητήσουμε άλλο το θέμα εδώ γιατί είναι άσχετο με το θέμα... -
Ισχύει ότι το Suzuki έχει ταμπούρα πίσω? Αν ναι,πόσο το επηρεάζει αυτό? Έχει μόνιμη τετρακίνηση ή υπάρχει και δικίνητο?
Ο diesel κινητήρας του είναι της Suzuki ή δανεικός από άλλη εταιρεία (+ποια?) -
Από ότι βλέπω στο site της suzuki γράφει ότι έχει δίσκους σε όλες τις εκδόσεις. Υπάρχει και δικίνητο. Ο κινητήρας είναι FIAT.
-
Ο χρήστης asxetosss έγραψε:
Ισχύει ότι το Suzuki έχει ταμπούρα πίσω? Αν ναι,πόσο το επηρεάζει αυτό? Έχει μόνιμη τετρακίνηση ή υπάρχει και δικίνητο?
Ο diesel κινητήρας του είναι της Suzuki ή δανεικός από άλλη εταιρεία (+ποια?)Οχι δεν ισχύει . Που το είδες? εχει μπρος πισω δίσκους αεριζομενους μπροστα. Υπαρχει απλη και 4χ4 εκδοση, ο κινητήρας οπως ειπώθηκε της φιατ, 120 άλογα 32 kg ροπή.
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)