-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
.....
Βοηθατε.... και εγω για 4Χ2 εκδοσεις ενδιαφερομαι και στα δυο.....Δεν ξέρω αν βοηθούν τα παρακάτω αφού η αγορά αυτοκινήτου είναι προσωπικό θέμα με πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες για τον καθένα μας...
Ξεκίνησα να ψάχνω για νέο αυτοκίνητο πετρελαίου με βασικό κριτήριο την οροφή τιμής (δια ροπάλου) τα 18χιλιάρικα και το είχα πάρει απόφαση ότι εκ των πραγμάτων θα είναι μια κλάση παρακάτω από το QQ που πούλησα. Δεν κολλάω σε μάρκες κλπ αλλά το στυλ που μου αρέσει/ταιριάζει είναι τα λίγο υπερυψωμένα επιβατικά με suv πινελιές. Η τσέπη με οδήγησε ακόμα και στο Dacia Stepway, από σπόντα στο Nissan Note (αξίζει πολύ!) , μετά στο Renault Capture και όταν ήρθε απρόσμενα το νέο για ... 3ο παιδί! άλλαξαν όλα.
Αλλά μυαλό δεν έβαλα, δεν θέλω χαμηλό επιβατικό!!! Πήγα στο Opel Meriva που το βρήκα εκθεσιακό στα 18χιλιάρικα με κάποια extra, συμβιβάστηκα και ήμουν έτοιμος να το κλείσω αφού με κάλυπτε αν και ήξερα ότι έρχεται ψιλοαλλαγή μοντέλου.Για το γαμώτο όμως πήγα και πήρα τιμές
Για QQ:
Το 1.5d ακόμα και το απλό energy στα 20.800.
Το 1.6d acenta (για αντιπαραβολή με s-cross) στα 25.300.
Τα παραπάνω είναι με μεταλλικό χρώμα αφού στο λευκό του δεν μου άρεσε.Για Suzuki:
(όπου παραλίγο δεν θα περνούσα καν αφού τα Χριστούγεννα που ρώτησα για το s-cross μου έδωσαν τιμή στα 22χιλιάρικα αλλά έριξαν τις τιμές.).
Το απλό GL με παζάρια στα 18.800 που έγινε 18000 αφού έκανα μεταβολή για την opel. Μπίνγκο!
19.800 για την GL+ έκδοση αφού θεωρώ ότι ο εξοπλισμός είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας στην αγορά αυτοκινήτου (τίμια τιμή για τα επιπλέον βασικά ζάντες αλουμινίου + κλιμα + ομίχλης και επίσης + λεπτομέρειες που ‘δείχνουν’ στο αυτοκίνητο + κ.α.).Οπότε μπήκα στο δίλημμα και εγώ QQ ή S-CROSS?
Σαν γούστο το ίδιο κλικ μου έκαναν.
Δυστυχώς ο κινητήρας του Suzuki δεν μπορεί να συγκριθεί με του QQ 1.5d παρά μόνο με τον 1.6d (αυτός μάλιστα είναι ακόμα καλύτερος από του s-cross αλλά λογικά λιγότερο οικονομικός).Αν έχεις ελαφρύ πόδι, συμβιβαστής, δεν σε πολυνοιάζει ο εξοπλισμός και δεν έχεις τα παραπάνω λεφτά τότε μια χαρά είναι το QQ σε 1.5d.
Αλλιώς θα κάνεις την σύγκριση με το 1.6d και θα αποφασίσει το πορτοφόλι σου.Ένας καλός λόγος για να έπαιρνα το QQ είναι ότι δεν θα γκρίνιαζε η γυναίκα μου που λέει συνέχεια ότι το παλιό QQ που είχαμε ήταν καλύτερο. Τι σπάσιμο!!!
Αφού ... σαράντισε και μετά από 3000χλμ η κατανάλωση είναι στα 5.1L/100km.
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Καλα τα λες...για πες μας και την οδηγική συμπεριφορα του αυτοκινητου γενικοτερα?!
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
.....
Βοηθατε.... και εγω για 4Χ2 εκδοσεις ενδιαφερομαι και στα δυο.....Ένας καλός λόγος για να έπαιρνα το QQ είναι ότι δεν θα γκρίνιαζε η γυναίκα μου που λέει συνέχεια ότι το παλιό QQ που είχαμε ήταν καλύτερο. Τι σπάσιμο!!!
Eσυ πως κρινεις συνολικά το παλιο qq , ποιο είχες?, σε σχέση με το scross?
Mε τι ταχυτητες κινείσαι και που?
Αυτό που διαβασα εδώ από φίλο για πολυ ελαφρυ τιμονι τύπου play station το επιβεβαιώνεις ?
-
Με αφορμή και το σχολιο ποιο πάνω του φίλου οτι ειναι άδικο να συγκρίνουμε τον 1.5d qq vs 1.6d scross μαζεύω λίγο τις σκέψεις γιατι κάποιος να παει στο 1.5 qq energy βασική Δλδ έκδοση σε σχέση με το 1.6 scross gl+ Την πλούσια έκδοση πάντα για δικηνητα μοντέλα. Συγκρίνω την απλη έκδοση 1.5 qq με την πλούσια έκδοση 1.6 του σουζουκι γιατι αυτές ειναι το ταβάνι μου στα 20000 που έχω ορίσει, το qq βγαίνει 350-400 ακριβότερο.
Αντικειμενικά το qq υπερτερει γιατι:
Εχει start stop
Εχει chassis control
Εχει ανάρτηση διπλού εμβολίου που προσθέτει μεγαλύτερη άνεση και ποιοτητα κύλισης
Εχει λίγο καλύτερο τιμόνι
Ειναι λίγο φαρδυτερο για οδηγό συνοδηγό και ίσως με λίγο περισσότερο χωρο στο κεφάλι των μπροστα.
Εχει λίγο μεγαλύτερη απόσταση απο έδαφος
Οθονη πληροφοριών ποιο hi tech και με ποιο πολλές πληροφορίες
Δεν πληρώνει τέλη
Ειναι πιο ασφαλές φορολογικάΥποκειμενικα το qq υπερτερεί γιατι :
Ειναι πιο εμφανισιμο εξωτερικά
Εχει μάλλον καλυτερη μεταπώληση καθώς πρόκειται για το ποιο δημοφιλές SUV
Eιναι λίγο πιο εμφανισιμο το εσωτερικό του , έχω δει όμως το acenta
Εχει 16αρια λαςτιχα, τα οποία θεωρω οτι βοηθούν στην οικονομία καυσίμου και κόστους αλλαγής και τερματίσει ποιο δύσκολα η ανάρτηση σε σχέση με τα 17αρια του σουζουκι.Σε ολα τα υπόλοιπα τα οποία σε εξοπλισμο ειναι πάνω απο 30 είδη σε εσωτερικό εξωτερικό ασφαλεια άνεση τεχνικά χαρακτηριστικά το scross υπερτερει.
Θα με βοηθούσε αν προσθέτατε καποια πλεονεκτήματα του qq που αγνοώ. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Βοηθηστε παιδια και εγω σε αυτο το διλημμα είμαι και πρεπει να αποφασίσω! 1.5 qq ή 1.6 σουζουκι? την μια κλεινω στο ενα την αλλη στο άλλο. Το σουζουκι μου αρεσει που ειναι και ποιο γρηγορο απο το 1.5 παντου αλλά και ειναι λιγο οικονομικό , κάνα 0,4-0,5 λ , εχει ποιο βολικο διακανονισμο. Απο την αλλη το qq είναι ποιο εμφανισιμο , με μαλλον βαρυτερες και ποιο στιβαρες πορτες , λιγο ποιο ποιοτικο εσωτερικο, ποιο hi tech δεν πληρωνει τελη για την ωρα είναι ποιο ασφαλες φορολογικα....Βοηθατε.... και εγω για 4Χ2 εκδοσεις ενδιαφερομαι και στα δυο.
Με προβληματιζει στο σουζουκι κατι που διαβασα ποιο πανω απο φιλο οτι το τιμονι του ειναι λιγο play station χωρις καμια αισθηση, να πω οτι εγω δεν το καταλαβα στα td αλλα ισως δε το πηρα χαμπαρι. Στο qq με προβληματιζει απο την αλλη οτι δεν εχω δει ουτε το εσωτερικο της εκδοσης που με ενδιαφερει (energy) ουτε φυσικα οδηγησει τον 1.5 . Γουρουνι στο σακι ...
1.5 qq vs scross 1.6
Επιτάχυνση 0-50 χλμ./ώρα 3,8 δλ. 3,8 δλ.
0-100 χλμ./ώρα 12,1 δλ. 11,1 δλ.
0-130 χλμ./ώρα 21,6 δλ. 18,3 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα (4η) 9,2 δλ. 6,5 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (5η) 14,0 δλ. 9,1 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (6η) 18,1 δλ. 11,2 δλ.
Φρένα από 120 χλμ./ώρα 56,5 μ. 57,2 μ.
Μέση κατανάλωση λίτρα/100 χλμ. 6,7 6,3Καλα, μιλαμε οτι η διαφορα στις ρεπριζ ειναι χαοτικη υπερ του Suzuki!
Δεν εχω οδηγησει το QQ, αλλα εαν δεν ειναι τραγικα καλυτερο στο δρομο, στη θεση σου θα πηγαινα χαλαρα στο Suzuki.
Να σου πω ομως. Αφου εγραψες οτι ενδιαφερεσαι για εκδοσεις 4Χ2 (αρα δε σε νοιαζει η τετρακινηση), γιατι δεν κοιτας και καποιο χατσμπακ, που θα εχεις και καλυτερη οδικη συμπεριφορα και μαλλον και επιδοσεις; Τι παραπανω θα σου προσφερει ενα crossover;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Βοηθηστε παιδια και εγω σε αυτο το διλημμα είμαι και πρεπει να αποφασίσω! 1.5 qq ή 1.6 σουζουκι? την μια κλεινω στο ενα την αλλη στο άλλο. Το σουζουκι μου αρεσει που ειναι και ποιο γρηγορο απο το 1.5 παντου αλλά και ειναι λιγο οικονομικό , κάνα 0,4-0,5 λ , εχει ποιο βολικο διακανονισμο. Απο την αλλη το qq είναι ποιο εμφανισιμο , με μαλλον βαρυτερες και ποιο στιβαρες πορτες , λιγο ποιο ποιοτικο εσωτερικο, ποιο hi tech δεν πληρωνει τελη για την ωρα είναι ποιο ασφαλες φορολογικα....
Βοηθατε.... και εγω για 4Χ2 εκδοσεις ενδιαφερομαι και στα δυο.
Με προβληματιζει στο σουζουκι κατι που διαβασα ποιο πανω απο φιλο οτι το τιμονι του ειναι λιγο play station χωρις καμια αισθηση, να πω οτι εγω δεν το καταλαβα στα td αλλα ισως δε το πηρα χαμπαρι. Στο qq με προβληματιζει απο την αλλη οτι δεν εχω δει ουτε το εσωτερικο της εκδοσης που με ενδιαφερει (energy) ουτε φυσικα οδηγησει τον 1.5 . Γουρουνι στο σακι ...
1.5 qq vs scross 1.6
Επιτάχυνση 0-50 χλμ./ώρα 3,8 δλ. 3,8 δλ.
0-100 χλμ./ώρα 12,1 δλ. 11,1 δλ.
0-130 χλμ./ώρα 21,6 δλ. 18,3 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα (4η) 9,2 δλ. 6,5 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (5η) 14,0 δλ. 9,1 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (6η) 18,1 δλ. 11,2 δλ.
Φρένα από 120 χλμ./ώρα 56,5 μ. 57,2 μ.
Μέση κατανάλωση λίτρα/100 χλμ. 6,7 6,3Καλα, μιλαμε οτι η διαφορα στις ρεπριζ ειναι χαοτικη υπερ του Suzuki!
Δεν εχω οδηγησει το QQ, αλλα εαν δεν ειναι τραγικα καλυτερο στο δρομο, στη θεση σου θα πηγαινα χαλαρα στο Suzuki.
Να σου πω ομως. Αφου εγραψες οτι ενδιαφερεσαι για εκδοσεις 4Χ2 (αρα δε σε νοιαζει η τετρακινηση), γιατι δεν κοιτας και καποιο χατσμπακ, που θα εχεις και καλυτερη οδικη συμπεριφορα και μαλλον και επιδοσεις; Τι παραπανω θα σου προσφερει ενα crossover;
Χώρους, προέρχομαι απο μεγάλο αμάξι SUV, την αίσθηση οτι μπαίνω και βγαίνω ατσαλάκωτος χωρις να σκύβω - ειμαι και 1.90, και τον αερα της εκτός δρόμου ομίλου πρόσβασης χωρις το άγχος να βρω. Τραγικά καλύτερο το qq στον δρόμο δεν το λες με τπτ σε σχέση με το σουζουκι
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Χώρους, προέρχομαι απο μεγάλο αμάξι SUV, την αίσθηση οτι μπαίνω και βγαίνω ατσαλάκωτος χωρις να σκύβω - ειμαι και 1.90, και τον αερα της εκτός δρόμου ομίλου πρόσβασης χωρις το άγχος να βρω. Τραγικά καλύτερο το qq στον δρόμο δεν το λες με τπτ σε σχέση με το σουζουκι
Τους χωρους τους εχεις και με ενα Civic ή ενα Golf, με μπονους την σαφως καλυτερη οδικη συμπεριφορα. Για τα υπολοιπα δεν μπορω να σου πω κατι, ειναι γουστα, οποτε εσυ επιλεγεις.
Εκτος δρομου, προσβαση χωρις τετρακινηση;;
Παντως αναμεσα τους το suzuki μου μοιαζει πολυ καλυτερο ντηλ.
-
Τους χωρους τους εχεις και με ενα Civic ή ενα Golf, με μπονους την σαφως καλυτερη οδικη συμπεριφορα. Για τα υπολοιπα δεν μπορω να σου πω κατι, ειναι γουστα, οποτε εσυ επιλεγεις.
Το civic εχει όντως τους χώρους μονο σε αποσκευές υστερεί σε σχέση με αυτα που κοιτώ. Το golf δεν νομίζω σε χώρους και δεν μου αρεσει ως επιλογη. Τελος και τα 2 σιβικ γκολφ ειναι απο 2 χιλιαρικα ακριβότερα και για να παρω τον εξοπλισμο του σουζουκι στο γκολφ πρεπει να πιάσω τα +25000, και θελω να δώσω μέχρι 20000.
Οι υπόλοιπες λύσεις που ειναι στο μπατζετ μου τυπου φοκους, άστρα, μεγκαν ειναι αρκετα ασφυκτικά για τα γούστα μου.
Λέγοντας εκτός δρόμου δεν εννοώ φυσικα να παρω τα κατσαβραχα αλλα χωματινους δρόμου ελαφρά νεροφαγωματα στα οποία με ενα χαμηλό αρχίζεις τα γραντζουνισματα απο κατω. -
Χαιρετώ την παρέα, μόλις γύρισα από τη suzuki, έκανα td το glx το οποίο και μου δινουν στα ίδια λεφτά με το gl+ (το td που εχει κάνει 4000 χλμ) και στο μεταλλικό που μ'αρέσει... Εκεί δηλαδή που είχα αρχίσει να στρέφομαι προς το qq ήρθαν όλα ανάποδα. Όσο για το off-road σκέλος μου είπαν οτι δεν πρέπει να με ανησυχεί (τι θα έλεγαν άλλωστε) αλλά και οτι αν θέλω μπορώ να βάλω λάστιχα 55άρια που βάζουν στην 16άρα αντί τα 50άρια που το δίνουν κανονικά να 'ανέβει' λίγο με πολύ μικρή σχετικά επίδραση σε επιδόσεις-κατανάλωση. Επικοινώνησα τηλεφωνικά κατόπιν τούτου με τη nissan και αύριο θα πάω να μου δώσουν κι από εκεί προσφορά για το 1.6 dci energy. Θα έλεγα πως το δίλημμα παραμένει, εαν μπορέσει κάποια nissan να μου το δώσει γύρω στα ίδια λεφτά ίσως να κάνω την παραχώρηση στα τόσα extra για τον καλύτερο κινητήρα και τον πιο off-road χαρακτήρα του qq αλλά οδηγώντας και το glx μπορώ να πω οτι δεν είδα τίποτα αξιόσημείωτες διαφορές, σχεδόν καμία θα έλεγα. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να νιώσει κανείς διαφορά (χρόνος που ουσιαστικά ποτέ δεν υπάρχει, πόσα td να κάνει κανείς) αλλά πλέον έχοντας οδηγήσει και τα 2 στις εκδόσεις που με ενδιαφέρουν έχω να πω πως είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα και τα 2.
Υγ. εκεί που 'αρχισε να ψιχαλίζει και μπαίναν μπρος μόνοι τους οι καθαριστήρες, στα τούνελ τα φώτα κλπ όσο χρειάζεται ήταν χλίδα, νόμιζα οτι όλες αυτές οι 'μουφίτσες' δε θα με ένοιαζαν αλλά όπως και να το κάνουμε μαζεύτηκαν πολλά. (ζάντες, προβόλια, θήκες, υποβραχιόνια, αυτόματα φώτα, καθαριστήρες, διζωνικό, καθρέφτες, αισθητήρες, keyless, δερμάτινο τιμόνι-λεβιές κλπ κλπ...)
Πω πω ρε φίλε σπαζοκεφαλιά σκέτη
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Χαιρετώ την παρέα, μόλις γύρισα από τη suzuki, έκανα td το glx το οποίο και μου δινουν στα ίδια λεφτά με το gl+ (το td που εχει κάνει 4000 χλμ) και στο μεταλλικό που μ'αρέσει... Εκεί δηλαδή που είχα αρχίσει να στρέφομαι προς το qq ήρθαν όλα ανάποδα. Όσο για το off-road σκέλος μου είπαν οτι δεν πρέπει να με ανησυχεί (τι θα έλεγαν άλλωστε) αλλά και οτι αν θέλω μπορώ να βάλω λάστιχα 55άρια που βάζουν στην 16άρα αντί τα 50άρια που το δίνουν κανονικά να 'ανέβει' λίγο με πολύ μικρή σχετικά επίδραση σε επιδόσεις-κατανάλωση. Επικοινώνησα τηλεφωνικά κατόπιν τούτου με τη nissan και αύριο θα πάω να μου δώσουν κι από εκεί προσφορά για το 1.6 dci energy. Θα έλεγα πως το δίλημμα παραμένει, εαν μπορέσει κάποια nissan να μου το δώσει γύρω στα ίδια λεφτά ίσως να κάνω την παραχώρηση στα τόσα extra για τον καλύτερο κινητήρα και τον πιο off-road χαρακτήρα του qq αλλά οδηγώντας και το glx μπορώ να πω οτι δεν είδα τίποτα αξιόσημείωτες διαφορές, σχεδόν καμία θα έλεγα. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να νιώσει κανείς διαφορά (χρόνος που ουσιαστικά ποτέ δεν υπάρχει, πόσα td να κάνει κανείς) αλλά πλέον έχοντας οδηγήσει και τα 2 στις εκδόσεις που με ενδιαφέρουν έχω να πω πως είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα και τα 2.Υγ. εκεί που 'αρχισε να ψιχαλίζει και μπαίναν μπρος μόνοι τους οι καθαριστήρες, στα τούνελ τα φώτα κλπ όσο χρειάζεται ήταν χλίδα, νόμιζα οτι όλες αυτές οι 'μουφίτσες' δε θα με ένοιαζαν αλλά όπως και να το κάνουμε μαζεύτηκαν πολλά. (ζάντες, προβόλια, θήκες, υποβραχιόνια, αυτόματα φώτα, καθαριστήρες, διζωνικό, καθρέφτες, αισθητήρες, keyless, δερμάτινο τιμόνι-λεβιές κλπ κλπ...)
Πω πω ρε φίλε σπαζοκεφαλιά σκέτη
ναι η φουλ εκδοση του σουζουκι δεν μπορει να συγκριθεί με τπτ με το απλο qq και φυσικό ειναι. Το qq να το βρεις σε καλυτερη τιμη και για σκοντα και εκπτωσεις στην φαση που είναι το μοντελο το θεωρώ αδύνατο. Μακάρι να τα καταφερεις. Κρατησε μας ενημερους.
-
εγω παντως που ειμαι 1.93 και ηθελα να αγορασω το Civic απογοητευτηκα γιατι στην θεση οδηγου ευρισκαν τα γονατα μου στο τιμονι ενω στο πισω καθισμα τα ποδια μου εβρισκαν στην πλατη του μπροστινου καθισματος.
-
Στα ελληνικά test εξυμνούν τους χώρους του civic, αυτό που λες συμφωνεί ως ένα βαθμό με διάφορα ξένα reviews όπου σε επίπεδο χώρων δεν του βάζουν και την καλύτερη βαθμολογία (πλην του χώρου αποσκευών).
-
Ο χρήστης oldhag έγραψε:
εγω παντως που ειμαι 1.93 και ηθελα να αγορασω το Civic απογοητευτηκα γιατι στην θεση οδηγου ευρισκαν τα γονατα μου στο τιμονι ενω στο πισω καθισμα τα ποδια μου εβρισκαν στην πλατη του μπροστινου καθισματος.
Δεν θυμάμαι να βρήκα ή να δυσφόρησα με το 1.90 και τα ιδιαίτερα μακρια μου ποδια στο σιβικ. Φυσικα ο πισω απο μένα ητνα δύσκολα. Οπως όμως σε ολα τα αμάξια που μπαίνω λίγο ως πολυ.
-
επειδη λογω υψους εχω δοκιμασει αρκετα μικρο-μεσαια αν χωραω ,σε αυτο που μπηκα που οχι απλα χωρουσα αλλα απλωνα και τις αριδες μου ηταν το nissan note.
-
νομιζω πως για να παρεις ενα καλο οικογενιακο diezel με καλους χωρους πρεπει να δωσεις πανω απο 20000 ευρο.
-
Μιλώντας με ένα γνωστό μου επαγγελματία οδηγό πήρα feedback να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορα την πιθανή αγορά του td με τα 4000 χλμ διότι δεν ξέρω πως έχει στρωθει και ενδεχομένως να μην έγινε με τον καλύτερο τρόπο.
Ομολογώ με ξανάβαλε σε νέες σκέψεις... Any thoughts? -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Eσυ πως κρινεις συνολικά το παλιο qq , ποιο είχες?, σε σχέση με το scross?
Mε τι ταχυτητες κινείσαι και που?
Αυτό που διαβασα εδώ από φίλο για πολυ ελαφρυ τιμονι τύπου play station το επιβεβαιώνεις ?
@
Το s-cross σε σύγκριση με το παλιό QQ 1.6 βενζίνης accenta του 2008 που είχα
μου μοιάζει πολύ σε συμπεριφορά αλλά και σε χώρους και φυσικά αν δεν έπρεπε να πάρω πετρέλαιο για λόγους οικονομίας φυσικά δεν θα το άλλαζα.Γενικό σχόλιο οτι το s-cross είναι στην οδήγηση πιο ...επιβατικό, πιο ανάλαφρο...
Κινητήρας τώρα σαφώς πιο γρήγορος αλλά μέχρι πχ τα 50χαω θα προτιμούσα την αίσθηση του qq. Αλλά, στο ίδιο σημείο του δρόμου, με το QQ πχ σε ανηφορίτσα με 90χλμ απλά δεν θα προσπερνούσα ενώ τώρα δεν το φοβάμαι. Πάντα το qq μου έδινε την εντύπωση οτι ο κινητήρας του έχει να δουλέψει με υπερβολικό βάρος και έπρεπε να έχει κάτι παραπάνω σε ιπποδύναμη.
Το ίδιο σταθερό και ομαλή η πορεία στον δρόμο. Αλλά σε ανωμαλίες του δρόμου, δίνει την αίσθηση να κολλά στην άσφαλτο πιο καλά. Οι πλάγιες κλίσεις αμαξώματος σε στροφές πχ με ανωμαλίες, στο QQ ήταν μεγαλύτερες παρόλο που το ένιωθα πιο στιβαρό.
Ίσως στο s-cross καλύτερη συνεργασία αμάξωμα/αμορτισέρ;Σε χωματόδρομο δεν το εμπιστεύομαι όσο το QQ. Έχω το μυαλό μου αφού είναι πιο χαμηλό με αισθητά χαμηλότερο προφίλ ελαστικών.
Το τιμόνι είναι επίσης κάπως πιο ελαφρύ αλλά αυτό το νιώθω μόνο σε ευθεία και μόνο με ταχύτητες πάνω από 100. Την 1η διαδρομή που έκανα είχα μια αμφιβολία για την αίσθηση που έχει σε ευθεία (δηλαδή είχα ένα ερωτηματικό: τώρα πάει ευθεία ή οχι;) αλλά ήταν τελικά καθαρά θέμα συνήθειας και μόνο! Για στροφές, επαναφορά τιμονιού και πληροφόρηση που έχεις με τιμόνι/χέρια δεν το συζητώ καν.
Από θόρυβο στην καμπίνα αν είχε βενζίνη κινητήρα σίγουρα θα ήταν πιο ήσυχο από το QQ. Εμένα μάλιστα επειδή στο QQ είχα ελαστικά 4ρων εποχών είχα αρκετό θόρυβο (χωρίς να ενοχλεί). Αυτό που με ενοχλούσε ήταν ότι από τα 110 και πάνω το μοτέρ άρχιζε να διαμαρτύρεται και να μουγκρίζει, ενώ τώρα όσο ανεβαίνει η ταχύτητα τόσο πιο αθόρυβος είναι.
Από ποιότητα κατασκευής/υλικά το qq το θεωρώ ένα κλικ πιο πάνω. Παράδειγμα οι υαλοκαθαριστήρες στο s-cross είναι με το απλό λαστιχάκι ή το καθρεφτάκι είναι απλό αλλά στο προηγούμενο qq μου έδινε την εντύπωση για πιο ακριβό υλικό.
Από χώρους περίπου στα ίδια αλλά στο s-cross υπάρχει νομίζω καλύτερη εκμετάλλευση χώρου για τους πίσω αλλά και στο πορτ μπαγκαζ. Ενώ και η εργονομία στα εσωτερικά μπιχλιμπιδια μου είναι πιο πρακτικά στο s-cross.
@
Δεν είμαι γρήγορος οδηγός αλλά ούτε και αργός. Λίγες φορές μου ...ξύνετε το πόδι. Πολύ συχνά κυκλοφορώ περιφερειακό Θες/νικης και ΕΟ (συνήθως δρόμο προς Έδεσσα). Αρκετά συχνά Εγνατία και 3-4 φορές την εβδομάδα κέντρο. Ταχύτητες νορμάλ σαν γενικό μπούσουλα +20χαω απ’ ότι τα όρια (ανάλογοα φυσικά) πχ περιφερειακό στα 100-110.@
Στην λίστα σου δεν έβαλες το σημαντικότερο:- χαμηλότερη κατανάλωση σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
Στην φάση που είμαι (με 2 παιδάκια πίσω) άνετα θα μπορούσα να πάω στο νέο qq 1.5d energy. Αλλά στην λίστα με τα υποκειμενικά καλά σ’εμένα η ζυγαριά έγερνε σημαντικά προς το s-cross.
- χαμηλότερη κατανάλωση σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Μιλώντας με ένα γνωστό μου επαγγελματία οδηγό πήρα feedback να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορα την πιθανή αγορά του td με τα 4000 χλμ διότι δεν ξέρω πως έχει στρωθει και ενδεχομένως να μην έγινε με τον καλύτερο τρόπο.
Ομολογώ με ξανάβαλε σε νέες σκέψεις... Any thoughts?Δωσε πληροφορίες για ποιο αμαξι ποιας αντιπροσωπείας πρόκειται μπορεί να πάρεις ...πολλές πληροφορίες!
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Ομολογώ με ξανάβαλε σε νέες σκέψεις... Any thoughts?Δεν χρειάζεται να στο πει επαγγελματίας οδηγός αυτό. Σχεδόν κανένα td δεν στρώνεται. Μου έχει τύχει πολλές φορές να κάνω td με αυτοκίνητα που είχαν σκάρτα 200 χιλιόμετρα στο κοντέρ, εντελώς κρύα (νερό-λάδια) και ο πωλητής δίπλα να επιμένει να το σανιδώσω και να μην το λυπηθώ ''γιατί δεν έχουν ανάγκη αυτά'' Μήπως αυτός θα τα πληρώσει?
Προτιμώ να δώσω από 1500 μέχρι 3000 παραπάνω (τόση έκπτωση κάνουν συνήθως) και να σκίσω εγώ τη ζελατίνα, από το να πάρω αυτοκίνητο που το έχει βιάσει συστηματικά και επαναλαμβανόμενα μισό ΟΑΚΑ -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ομολογώ με ξανάβαλε σε νέες σκέψεις... Any thoughts?Δεν χρειάζεται να στο πει επαγγελματίας οδηγός αυτό. Σχεδόν κανένα td δεν στρώνεται. Μου έχει τύχει πολλές φορές να κάνω td με αυτοκίνητα που είχαν σκάρτα 200 χιλιόμετρα στο κοντέρ, εντελώς κρύα (νερό-λάδια) και ο πωλητής δίπλα να επιμένει να το σανιδώσω και να μην το λυπηθώ ''γιατί δεν έχουν ανάγκη αυτά'' Μήπως αυτός θα τα πληρώ
Προτιμώ να δώσω από 1500 μέχρι 3000 παραπάνω (τόση έκπτωση κάνουν συνήθως) και να σκίσω εγώ τη ζελατίνα, από το να πάρω αυτοκίνητο που το έχει βιάσει συστηματικά και επαναλαμβανόμενα μισό ΟΑΚΑΝαι γιατί μέχρι να το παραλάβεις το καινούργιο σου αμάξι με τα 0 χλμ το μετακινούσαν πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)