-
Πάμε εδώ για να μη χαλάμε το θέμα με τη ΥΑΗΟΜΑ...
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το PCX έχω αλλά του έβαλα πρόσφατα μια ανάρτηση της προκοπής για να μη σκοτωθώ.** Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα από ότι με την εργοστασιακή** αλλά όταν βλέπω λακούβα αλλάζω 5 χρώματα... και η γυναίκα μου πίσω ακόμα χειρότερα!
Ευχάριστο αυτό, αν και τελικά το δικό μου θα το πουλήσω πολύ σύντομα λόγω ανωτέρας βίας.
Ναι, μετά από καμια 500ριά χιλιόμετρα νομίζω πως ξεκάθαρα είναι εξαιρετική επιλογή. Το μηχανάκι είναι πολύ πιο σταθερό, ειδικά στις στροφές με ταχύτητα και δεν κάνει τις γνωστές ταλαντώσεις (σε τέτοιο βαθμό που έκανε με τα εργοστασιακά). Το πρόβλημα είναι ότι έγινε ακόμα πιο σφιχτό και ενώ, υποθέτω, έναν πιτσιρικά δε θα τον πειράξει καθόλου, εμένα με έχει τσακίσει στη μέση...
Αν τελικά το κρατήσεις, πάντως, νομίζω ότι σε συνδυασμό με το καλό οδόστρωμα (πραγματικά σε φρεσκια άσφαλτο που το δοκίμασα είναι εξαιρετικό!) που έχετε εκεί είναι ίσως η καλύτερη βελτίωση που μπορείς να του κάνεις.
Από ότι μου είπαν και η μεσαία ζελατίνα της givi κάνει διαφορά στις ¨μεγάλες¨ ταχύτητες όπου όχι μόνο γλιτώνεις φασαρία ή βροχή αλλά γίνεται και πιο σταθερό στην ευθεία!Παρεμπιπτόντως, είμαι στα 5500 μίλια και φαίνεται να έχει στρώσει το μοτέρ, τα τελευταία 2 γεμίσματα ήταν κάτω από 2Lt/100Km.
Πόσα κιλά είσαι; Εγώ παίζω τώρα τελευταία στα 2.7l/100km ψιλοσταθερά (χωρίς να το σταρτ/στοπ).
-
τσίπηδες
στα 3,8 είναι το ντίζελ μίνι μου... που καίει φθηνότερο καύσιμο, που εκπίπτει και το ΦΠΑ του καυσίμου... λιγότερο από 4ευρά/100
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...Οι Αμερικάνοι λένε πως ο κόσμος είναι διατεθειμένος να ξοδέψει πολλά λεφτά προκειμένου να κάνει οικονομία...
Μόνο το depreciation που θα φας στην πρώτη τριετία σου φτάνει για να αγορασεις το pcx και να το κυκλοφορήσεις για 5 χρόνια με ασφάλειες, τέλη και βενζίνες δωρεάν. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Οι Αμερικάνοι λένε πως ο κόσμος είναι διατεθειμένος να ξοδέψει πολλά λεφτά προκειμένου να κάνει οικονομία...
Μόνο το depreciation που θα φας στην πρώτη τριετία σου φτάνει για να αγορασεις το pcx και να το κυκλοφορήσεις για 5 χρόνια με ασφάλειες, τέλη και βενζίνες δωρεάν.δεν έχεις επαφή με την αγορά μικρού αυτοκινήτου ε ?
επειδή το έθιξες...
τέλη δεν πληρώνει, κόστος/κμ είναι μικρότερο για καύσιμο, μπορείς να μεταφέρεις πάνω από 2 άτομα + εργαλεία/αποσκευές, για ταξίδι δεν το συζητώ... ήδη στην 2ετία έχει κάνει πάνω από 120κ κμ... πόσο λες να μπορούσα να κάνω με το πψχ?
και με δεδομένη την κατάσταση της αγοράς, το αβανταζ του καυσίμου και το γενικότερο νταουνσαιζινγκ που επικρατεί να είσαι βέβαιος οτι στην 3ετία η εναπομείνουσα αξία των 2 θα έχει εύρος ανάλογο του κόστους απόκτησής τους...
ξαφνικά δεν είναι και τόσο 'οικονομικό' το πψχ ε?
-
δεν έχεις επαφή με την αγορά μικρού αυτοκινήτου ε ?
Όχι και ούτε θέλω... ένα tsidsg έχω και καίει από 5 μέχρι 9 ανάλογα με το πως το πάω. Στο pcx η κατανάλωση που γράφω δεν περιορίζεται από το γκάζι αλλά από το πόσο γλυστράει και συνήθως είναι πολύ σταθερή.
Αλλά,
επειδή το έθιξες...
Για ειπέ μου με νούμερα πόσο το πήρες και πόσο θα το πουλήσεις σε 2 χρονάκια... Το pcx έκανε προ τετραετίας 2560 και το αγοράζουν τώρα που μιλάμε μέχρι και 1750 πες 1500 γιατί το δικό μου είναι καινούργιο...βάλε και τα παγια αν θέλεις... σέρβις στο pcx έχει 30 ευρώ το χρόνο και 140 το μεγάλο με τον ιμάντα (στο προηγούμενο χοντα σκούτερ το έκανα στα 3 χρόνια). Ασφάλεια 98ευρώ το χρόνο και τέλη 22...
Ένα σετ λάστιχα έχει 90 ευρώ ένα σετ τακάκια 35.τέλη δεν πληρώνει, κόστος/κμ είναι μικρότερο για καύσιμο, μπορείς να μεταφέρεις πάνω από 2 άτομα + εργαλεία/αποσκευές, για ταξίδι δεν το συζητώ... ήδη στην 2ετία έχει κάνει πάνω από 120κ κμ... πόσο λες να μπορούσα να κάνω με το πψχ?
Ωραίο σενάριο και μπράβο σου για την επιλογή σου αν είναι πραγματικό... πάμε ένα άλλο; Δουλεύεις Κορυδαλλό και μένεις Αργυρούπολη... την κατανάλωση εδώ και χρόνια δεν τη μετράς σε λίτρα/100χλμ αλλά σε λίτρα/ώρα:ysterical:
και με δεδομένη την κατάσταση της αγοράς, το αβανταζ του καυσίμου και το γενικότερο νταουνσαιζινγκ που επικρατεί να είσαι βέβαιος οτι στην 3ετία η εναπομείνουσα αξία των 2 θα έχει εύρος ανάλογο του κόστους απόκτησής τους...
ξαφνικά δεν είναι και τόσο 'οικονομικό' το πψχ ε?Αυτά είναι...
Σου στέλνω με πμ ένα λινκ να το διαβάσεις και να βελτιώσεις την τεχνική σου! -
οτι δεν έχεις καμία επαφή με τα μικρά είναι φανερό, δεν χρειαζόταν να το γράψεις...
από εκεί και πέρα, το μήκος κύματος της απάντησης μου ήταν κατά κανόνα χιουμοριστικό και είχε να κάνει με το γεγονός οτι τα σημερινά υπερσύγχρονα μίνι καίνε ελάχιστα σε αντιπαραβολή με τα μικρά αναιμικά 2τροχα ... φέρε τη μύγα πίσω
μπαι δε γουει, για να έχεις τόσο χαμηλή κατανάλωση μάλλον είσαι κοντός και οδηγάς μόνος... βάλε κανένα συνεπιβάτη κανονικού ύψους και θα δούμε πως θα ανοίξει η ψαλίδα
-
οτι δεν έχεις καμία επαφή με τα μικρά είναι φανερό, δεν χρειαζόταν να το γράψεις...Γιατί το λες και το ξαναλές αυτό, αλήθεια;
από εκεί και πέρα, το μήκος κύματος της απάντησης μου ήταν κατά κανόνα χιουμοριστικό και είχε να κάνει με το γεγονός οτι τα σημερινά υπερσύγχρονα μίνι καίνε ελάχιστα σε αντιπαραβολή με τα μικρά αναιμικά 2τροχα ... φέρε τη μύγα πίσω
Πάρ΄τη.
Αναιμικά δεν τα λες, ειδικά όταν από 125κεκ βγαζουν πλέον 12 ίππους που με ένα cvt είναι υπέρεπαρκείς για ταχύτητες μέχρι 80χαω στην πόλη (και το κυριότερο δε ζεσταίνονται)... κατά τα άλλα, προφανώς και δεν είχα όρεξη να κάνω σοβαρή κουβέντα συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα. Αυτά που μπορεί να κάνει το Μίνι σου δεν μπορεί να τα κάνει το pcx και τούμπαλιν. Αν μπορείς/σε βολεύει έχεις και τα δύο -προσωπικά δεν απαξιώνω τίποτε (άλλο αν μ'αρέσουν ή όχι).
Επίσης, έγραψα ό,τι έγραψα γιατί είναι παράλογο να συγκρίνεις ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο με ένα σκούτερ αυτής της κατηγορίας ως προς το κόστος χρήσης τους, ειδικά με όρους όπως 'εναπομείνουσα αξία κατ'αναλογία του κόστους απόκτησης' και άλλα τέτοια όμορφα (για αυτό και σου έστειλα το άκρως χιουμοριστικό και ενημερωτικό βιβλίο για κι άλλα τέτοια κόλπα ) όταν το μόνο που μετράει είναι το τι σου μένει στην τσέπη σε απόλυτη τιμή και χωρίς αναλογίες.
Αν δεν πιστεύεις εμένα ρώτα τα 2δις Ινδούς και Πακιστανούς που ακολουθούν αυτή τη λύση.μπαι δε γουει, για να έχεις τόσο χαμηλή κατανάλωση μάλλον είσαι κοντός και οδηγάς μόνος... βάλε κανένα συνεπιβάτη κανονικού ύψους και θα δούμε πως θα ανοίξει η ψαλίδα
Καμμία σχέση (συνήθως οδηγώ με μάζα δύο ατόμων και μπαστουνόρθιος ενώ όταν ανεβαίνει η και η γυναίκα μου γινόμαστε 2.5).
Εγώ έχω την μεγάλη κατανάλωση (2.7) ενώ ο ζορζ τη μικρή ( -
Αναζωογόνηση στον Ναό του Ποσειδωνα!
-
και που λέτε οδήγησα τούτο, σαν λοου μπατζετ εναλλακτική για φίλο μου ...
μέσα στο τοπ τρι των χειρότερων μοτ/ων εμπειριών μου
-
Γιατί, σου έπεσε από το στάντ;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Γιατί, σου έπεσε από το στάντ;θα αποκτούσε ενδιαφέρον η όλη εμπειρία... αλλά όχι, μια βόλτα στο Καποδιστριακό ήταν αρκετή
Γενικό thread