-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εχει φίλος μου το χορνετ και εξ όσο θύμαμαι απο το Cbr, το χορνετ εχει περισσότερη ροπη χαμηλά και πιο φιλική απόδοση μεσαίο ψηλά... Ανταλλακτικα σαρακακης και τογελος εχουν...
Δε νομίζω ότι το έφερναν ποτέ επίσημα εδώ... είναι κουραστικό μηχανάκι, πάντως. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να βρω ένα μονοκύλνδρο cbr250 με το abs του, σίγουρα θα είναι πιο έυκολα συντηρήσιμο, πιο οικονομικό και θα υποστηρίζεται για τα επόμενα 10 χρόνια απο ανταλλακτικά.
Για το σουπερφορ δεν έχω ακριβή εικόνα, αλλα ενα μπρος το τσιμπας σε χαμηλη τιμη παπιου ελέγχοντας συμπίεση και με ενα ακομα 500αρικο μαξ εχει ολοκληρωμένη μηχανη για ψίχουλα... Το δικό μου 25+ χρόνων, όταν ζητάει κάτι ειναι εξωφρενικά φθηνό, έχεις πρόσβαση παντου πανέυκολα (το τεποζιτο βγαίνει σε 3' περισσότερα απο οτι σε ενα μονστερ μκ1) παρεχοντας ενα σύνολο αθραυστο με χαμηλή τιμη κτήσης και χρήσης που σου δινει προσβαση σε ολα τα τμήματα του γρήγορα και απλα...
Η πιο απαιτητική αλλαγή που μου εχει ζητήσει ειναι η αλλαγη του πίσω άξονα τροχούς και αυτο γιατι λόγο μονορατσου δεν είχα εργαλείο και έφτιαξα μόνος μουΘέλει γατζόκλειδο που εκείνα τα χρόνια το είχε ένας στους 20 συνεργατζήδες, οπότε έπεφτε πολύ καλέμι σφυρί (λουλού για τους φίλους). Το πρόβλημα με το cb/τετρακύλινδρα με καρμπυρατερ είναι στο συντονισμό τους. Επίπονη διαδικασία που αν δεν έχεις χρόνο, γνώση και όρεξη δεν την κάνεις ποτέ σωστά. Έζησα το δικό μου ΧJ400S σε περιόδους μεγάλης τρέλας (με μόνιμη εργαλειοθήκη πίσω) που κάθε μέρα το έκανα βίδες και κάθε τρίμηνο του ρύθμιζα τα καρμπυρατερ και σίγουρα νιώθω μια νοσταλγία. Και ασφαλώς, κατά τά τα άλλα δε διαφωνώ σε τίποτα με αυτά που γράφεις, απλά είναι που αυτή την εποχή ψάχνω κάτι που να μη με πρήζει...
Αλλιώς κοίτα εδώ:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5120693/ την έχω εύκολη τη λύση... -
Κατι τετοιο θα το κοιταζες ?
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5078850/
Δεν εχει fun factor, αλλα ειναι ο,τι πρεπει για φτηνες απροβληματιστες μετακινησεις.
Αλλιως κοιταζεις για κανενα cbf 600 οπως εγραψες και πιο πανω
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4698960/ νομιζω πιο αψογο δεν θα βρεις απο αυτο. -
Πάντως του έχουμε προτείνει του ανθρώπου τα πάντα! Από scooter, μέχρι Guzzi, παλιά ZZR, διάφορα CBδάκια, τετρακύλινδρα 250άρια, νομίζω πήρε το μάτι μου και Ducati 750SS;
Ή αυτό το VTR 1000F;
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
χωρίς να φοβάσαι μην πέσει και δεν σηκώνεται... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
νομίζω πήρε το μάτι μου και Ducati 750SS;Guilty as charged!
Ρε συ Zorz, είναι ωραίο να μετακινείσαι με στυλ και ο Άλεξ είναι έμπειρος αναβάτης. Γίνεται συνειδητή προσπάθεια από μένα να ψηθεί να πάρει μια μηχανούλα Σπορτ Τουρινγκ. Να μην αγκαλιάζει το ρεζερβουάρ αλλά να έχει το φέρινγκ της, την εμφάνιση της, λίγο power reserve για όταν και αν το χρειαστεί.Πάντως κάποιος έγραψε την πιο σοφή κουβέντα! Η μηχανή πρέπει να αρέσει πάνω απ' όλα σε αυτόν που την έχει! Οπότε hands down πάμε για ZZR 600...
Στα σοβαρά τώρα, δίνεις το pcx, παίρνεις τα λεφτά στο χέρι και μετά βρίσκεις καλή μοτοσυκλέτα (γιαπωνέζικο στο 1 με 1,5 χιλιάρικο άνετα). Ένα γερό σέρβις, λαστιχάκια και έτοιμος. Ποιος ο λόγος τέτοιες εποχές να στριμώχνεσαι έστω και για 2, 3 χιλιάρικα παραπάνω?
EDIT, τώρα το πρόσεξα! Το cx που έβαλες έχει ελλείψεις, αλλά είναι πολύ αξιόλογη λύση (όχι το συγκεκριμένο) και αρκετά ροπάτο.
Τώρα για το VTR, όταν υπάρχει και το SP-1....! Θεε μου τι γράφω μεσημεριάτικα! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πάρε αυτό που θέλεις και μην συμβιβαστείς. Η μηχανή είναι πάνω απ' όλα έρωτας. Αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά, μείνε καλύτερα με το scooter, παρά να πάρεις καμιά βλακεία που δεν θα σου αρέσει. Τουλάχιστον με το scooter είσαι άνετος!
Αυτό είναι πολύ σωστή κουβέντα HF, το ίδιο πιστεύω και εγώ, για αυτό και αγχώθηκα μόλις είδα τη guzzi!
Δε βγαίνει και κανενα w ρε γαμώτο...Από την άλλη, σε συνάρτηση αυτών που γράφεις για τη μάζα της μηχανής και με τα οποία συμφωνώ απόλυτα πλέον και εγώ, έχει σημασία να είναι και σωστά στημένη η μηχανή, με καλά φρένα (το abs προσθέτει άπειρους πόντους με το καλημέρα) και κυρίως σωστή ανθρωπομετρία για εσένα που την καβαλάς. Στα πλαίσια αυτά, ίσως πρέπει να βάζουμε και λίγο νερό στο κρασί μας, όταν μιλάμε για καθημερή χρήση (για μοτοσυκλέτα σ/κ πάρε και brough superior αν μπορείς )... ε;
Κοίτα, θα συμφωνήσω στο συμβιβασμό που λες για την καθημερινή μετακίνηση. Το ABS θα το ήθελα και εγώ, αλλά δυστυχώς, πλην BMW που υπάρχει σε όλα, στις υπόλοιπες θα το βρεις σε επιλεκτικά μοντέλα.
Το είχα ψάξει και εγώ εξονυχιστικά, αλλά δεν βρήκα κάποια που να μου αρέσει (μου φαινόταν τρελό και παλαβό, να πληρώσω παραπάνω από αυτά που έδωσα για την Multi μου για να πάρω κάτι που δεν μου αρέσει και που εν τέλει και η λειτουργικότητα του ABS δεν είναι και η τέλεια...δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τα ABS στα V-strom ή και στα GS650 πχ).
Οπότε, είπα να πάρω την Multi, να την κρατήσω λίγα χρόνια, να προσέχω φυσικά (είμαι τρελή κότα ακόμη, αν και έχω πάρει λίγο θάρρος και την ανοίγω περισσότερο σε ανοιχτό δρόμο) και να την αλλάξω με κάτι άλλο με ABS και λοιπά καλούδια κάποια στιγμή. Φυσικά, τότε μάλλον θα πουληθεί για ψίχουλα, αλλά τα Ducati πάντα θα αλλάξουν χέρια, έστω και με όχι δίκαιο αντίτιμο... Στην τελική, πιο εύκολα θα πουληθεί ένα καλό Ducati, παρά ένα από τα 100άδες V-strom.Αν επιμένεις στο ABS, λυπάμαι που θα σε πικράνω, η λύση είναι μία: λέγεται BMW. Κάτι σαν κι αυτό:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5075351/
Όμορφο μηχανάκι (λέμε τώρα..), και λόγω χρονολογίας, δεν έχει την υποβοήθηση στα φρένα που έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη!
Το βάρος είναι ένα θέμα βέβαια... Το... σήμα, ένα άλλο πάλι!
Επίσης, το πολύ ιδιαίτερο: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5046539/
Αλλά ξέρω πως θα έχεις πάθει ήδη... αναφυλαξία! -
ρε τι πάθαμε μεσημεριάτικα
-
Ενα κοκκινο αλλα με κοκκινες ζαντες παρακαλω
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ενα κοκκινο αλλα με κοκκινες ζαντες παρακαλω- termignoni
-
Μπαίνωντας στο τοπικό μετά από μέρες μετά λύπης διαπιστώνω τάσεις παραστράτησης με προτάσεις προς ZZR
και CB ενώ περίμενα τα πρώτα σημάδια από τα ευλογημένα Agip σε παπούτσια.Εξαίρεση αποτελεί το VTR που είναι
παλιός μεγάλος έρωτας και καταπληκτική Sport touring μοτοσυκλέτα. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ενα κοκκινο αλλα με κοκκινες ζαντες παρακαλωειναι πιο 'αλητικο' με μαυρες ζαντες! μακραν το καλυτερο γυμνο που εχει βγει ποτε (ειδικα το νεο 1200 s )
-
Άλλαξα εχθές τα ξεραμένα μπ@@ρδέλα που είχα για ελαστικά στο sv με pirelli diablo rosso ii.
Είχα πάει στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα και η ουρά γλιστρούσε με το παραμικρό
στους σαπουνόδρομους του κέντρου, οπότε μου έδωσε την αφορμή που έψαχνα για να τα αλλάξω.
Eπειδή δεν είχα οδηγήσει άλλες street μοτοσυκλέτες πριν πάρω την δικιά μου, έπαθα πλάκα
με την διαφορά που ένιωσα. Σταθερότερο μπροστινό, καλύτερη αίσθηση στο φρενάρισμα, ανοίγματα
υπό κλίση χωρίς την ψυχή στο στόμα, σαν να καβάλησα άλλο μηχάνημα Μέχρι και σούζα
σκέφτηκα να δοκιμάσω, λέμε τώρα... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν επιμένεις στο ABS, λυπάμαι που θα σε πικράνω, η λύση είναι μία: λέγεται BMW. Κάτι σαν κι αυτό:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5075351/
Όμορφο μηχανάκι (λέμε τώρα..), και λόγω χρονολογίας, δεν έχει την υποβοήθηση στα φρένα που έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη!
Το βάρος είναι ένα θέμα βέβαια... Το... σήμα, ένα άλλο πάλι!
Επίσης, το πολύ ιδιαίτερο: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5046539/
Αλλά ξέρω πως θα έχεις πάθει ήδη... αναφυλαξία!Από το πρωί και ακόμα έχω ζαλάδες και τα βλέπω θαμπα... δε ντρέπεσαι να βάζεις τέτοια λινκ;
Κύριοι,
αύριο θα πάω να δω ένα w και θα σας ενημερώσω σχετικώς. Αν (λέμε Αν) βγει καλό νομίζω ότι το θέμα θα πρέπει να θεωρηθεί λήξαν!
-
Ποιός καλός μηχανόβιος θα μου πει τα portals-forums για μηχανές με τη μεγαλύτερη κίνηση στο Ιλλάντα;
-
-
-
Σας μερσώ και τους δυο.
-
Τι σε ενδιαφέρει μπας και έχουμε εικόνα ?
Μοτοσακό ανάγκης, άποψης ή εναλλακτικής γκόμενας?
-
Ψάχνω πληροφορίες για ανταλλακτικάδικα μηχανών.
-
business planing ή θα γίνεις αλήτης σταντάκιας μηχανάκιας?
-
Εγκυκλοπαιδική μόρφωση...
Γενικό thread