-
Ο πρώην ιατρός της F1 έγραψε στο blog του πως τα νέα αυτά είναι άσχημα και πως θα μείνει φυτό για πάντα κατά πάσα πιθανότητα.
-
Ο χρήστης Red Spirit έγραψε:
Νομίζω ότι το τελευταίο που έχει ανάγκη η οικογένειά του, στην τρομερή κατάσταση που βρίσκεται εδώ και μήνες, είναι να βλέπει, και μέρος έστω του κόσμου που έχει ταυτιστεί με τον Σουμάχερ, να κλαίει και να οδύρεται και να εκφράζει την θλίψη και την απελπισία του με κάθε είδους υπερβολή....ενώ, τί; Να 'βλέπει τον κόσμο που έχει ταυτιστεί μαζί του, να θυμώνει και να απελπίζεται σχετικά με την τύχη του', το...'χρειάζεται';
Προσωπικά, ξαναλέω, δεν λέω να γίνει σήριαλ η κατάσταση του (σαν τον Αντρέα που κάποτε μας 'ενημερώνανε' ακόμα για τις...μπανάνες που ενίοτε έτρωγε στο Χέρφιλντ...). ΑΡΚΟΥΣΕ μια -ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΗ- ελάχιστη 'επίσημη ανακοίνωση' σε τάδε τακτά διαστήματα. Χωρίς ανάγκη αναλύσεων επί αναλύσεων. Και για να προλάβω καμμιά...ευφάνταστη άποψη λ.χ. 'αν αρχίσουν να δίνουν πληροφορίες, ο κόσμος θα απαιτεί όλο και περισσότερο', εδώ μιλάμε για το ΑΛΛΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΡΟ, στο οποίο ο Σουμάχερ έχει μπει κάτω από το...χαλί, σα να 'τανε σκουπίδι - από κάποια 'κακή καθαρίστρια' (χμ).
Και πάλι, λέω, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος θεωρήσει ότι έτσι δίνεται πάτημα για να ξεσαλώσουν οι 'ενδιαφερόμενοι', δεν ξέρει τί σκέφτεται. Γιατί οι ξεσαλώτες πάντα υπήρχαν (και σίγουρα και σήμερα υπάρχουν στην περίπτωση Σουμάχερ). 'Αν είσαι εσύ εντάξει' (ως οικογένεια κλπ), και απλώς δώσεις άδεια/οδηγίες για την προαναφερθείσα ελάχιστη, έστω και ΤΥΠΙΚΗ (του τύπου 'δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο να σας πούμε μεν, αλλά σας το...λέμε για να μη νομίζετε ότι σας γράφουμε, διότι ΔΕΝ σας γράφουμε, αλλά σας υπολογίζουμε'), και καλυμμένος θα είσαι, και όσον αφορά την πλειονότητα του κόσμου που τώρα δυσανασχετεί, και προβλήματα δεν θα έχεις (να μου το θυμηθείτε : μια μέρα με τα γιαούρτια θα την παίρνουν και την γυναίκα του, και την Σαμπινάρα...) και θα 'συνηθίσει' ο κόσμος στην ελάχιστη αυτή ενημέρωση και θα πάψει να 'απαιτεί περισσότερη'. Ούτε συνεντεύξεις τύπου χρειάζονται με ερωταποκρίσεις, ούτε ιδιαίτερες ιατρικές πληροφορίες, ούτε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ φωτογραφίες κι άλλες αηδίες. Απλά μια ανακοίνωση των ελαχίστων δυνατών...Δεν ξέρω τα κίνητρα των όποιων είναι εμπνευστές αυτής της συγκεκριμένης τακτικής που τώρα ακολουθείται. Ούτε καν να τα φανταστώ θα έλεγα. Διότι είναι τόσο σκάρτη ως τακτική, που δεν μπορώ να φανταστώ 'λογικό άνθρωπο' να την επιλέγει. Κι όταν μπορείς κανείς να καταλάβει τα κίνητρα του άλλου, μπορεί να αξιολογήσει και μια κατάσταση. Το μόνο που φαίνεται απ' έξω, είναι σα να προσπαθούν να 'εξαφανίσουν τον Σουμάχερ, σα να μην υπήρξε ποτέ'. Δεν ξέρω αν αυτή η τακτική μπορεί να ερμηνευτεί ψυχοπαθολογικά, όσον αφορά τον βασικό εμπνευστή της, ή παίζει κάτι άλλο από πίσω - πάντως ΝΟΡΜΑΛ, ΔΕΝ είναι. Δεν ξέρω επίσης αν είναι 'απλώς' θέμα....γοτθικής νοοτροπίας, αλλά είναι στα όρια του κατάπτυστου το να 'κλειδώνεις' ΕΝΤΕΛΩΣ έναν ολόκληρο κόσμο πίσω από μια πόρτα, ή μάλλον, να αποκόβεις έναν άνθρωπο από τον υπόλοιπο κόσμο, ή έστω την ενημέρωση σχετικά με αυτόν εφ' όσον αυτός δεν είναι σε θέση να το χειριστεί. Διατί για πολύ κόσμο, ήταν/είναι 'δικός τους άνθρωπος', ΕΠΙΣΗΣ.
Ο Μιχάλης από το Κωσταλέξενμπεργκ κατάντησε το ζήτημα, και όπως είπα, είμαι βέβαιος πως μια μέρα θα το λουστούν όλο αυτό, οι άμεσα με αυτό εμπλεκόμενοι. Ακόμη ίσως και αυτοί που δεν θα φταίνε (...καλή ώρα τα ανήλικα παιδιά του Σουμάχερ). -
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
Δεν ξέρω επίσης αν είναι 'απλώς' θέμα....γοτθικής νοοτροπίας, αλλά είναι στα όρια του κατάπτυστου το να 'κλειδώνεις' ΕΝΤΕΛΩΣ έναν ολόκληρο κόσμο πίσω από μια πόρτα, ή μάλλον, να αποκόβεις έναν άνθρωπο από τον υπόλοιπο κόσμο, ή έστω την ενημέρωση σχετικά με αυτόν εφ' όσον αυτός δεν είναι σε θέση να το χειριστεί. Διατί για πολύ κόσμο, ήταν/είναι 'δικός τους άνθρωπος', ΕΠΙΣΗΣ.
Ο Μιχάλης από το Κωσταλέξενμπεργκ κατάντησε το ζήτημα, και όπως είπα, είμαι βέβαιος πως μια μέρα θα το λουστούν όλο αυτό, οι άμεσα με αυτό εμπλεκόμενοι. Ακόμη ίσως και αυτοί που δεν θα φταίνε (...καλή ώρα τα ανήλικα παιδιά του Σουμάχερ).Yπερβολικο σε βρισκω.
Ο Μαικλ δεν 'ανηκει' σε εμας αλλα στην οικογενεια του, η οποια αποφασισε να δινει πληροφοριες με τον ρυθμο που θελει η και με τον ρυθμο που βγαινουν αυτες.
Μπορει να περασουν μηνες μεχρι να ανοιξει τα ματια του, η μεχρι να χαμογελασει, αν το κανει.Οσο για το τι θα λουστουν , ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι θες να πεις.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Δεν ξέρω επίσης αν είναι 'απλώς' θέμα....γοτθικής νοοτροπίας, αλλά είναι στα όρια του κατάπτυστου το να 'κλειδώνεις' ΕΝΤΕΛΩΣ έναν ολόκληρο κόσμο πίσω από μια πόρτα, ή μάλλον, να αποκόβεις έναν άνθρωπο από τον υπόλοιπο κόσμο, ή έστω την ενημέρωση σχετικά με αυτόν εφ' όσον αυτός δεν είναι σε θέση να το χειριστεί. Διατί για πολύ κόσμο, ήταν/είναι 'δικός τους άνθρωπος', ΕΠΙΣΗΣ.
Ο Μιχάλης από το Κωσταλέξενμπεργκ κατάντησε το ζήτημα, και όπως είπα, είμαι βέβαιος πως μια μέρα θα το λουστούν όλο αυτό, οι άμεσα με αυτό εμπλεκόμενοι. Ακόμη ίσως και αυτοί που δεν θα φταίνε (...καλή ώρα τα ανήλικα παιδιά του Σουμάχερ).Yπερβολικο σε βρισκω.
Ο Μαικλ δεν 'ανηκει' σε εμας αλλα στην οικογενεια του, η οποια αποφασισε να δινει πληροφοριες με τον ρυθμο που θελει η και με τον ρυθμο που βγαινουν αυτες.
Μπορει να περασουν μηνες μεχρι να ανοιξει τα ματια του, η μεχρι να χαμογελασει, αν το κανει.Οσο για το τι θα λουστουν , ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι θες να πεις.
Αυτό είπα και εγώ.
@Washcloud μπες λίγο στην θέση των δικών του και μην σκέφτεσαι συνέχεια τι κάνουν και σκέφτονται άνθρωποι που απλώς παρακολουθούν τα νέα του Σουμάχερ. Ίσως να είναι λίγο 'κυνική' η αντιμετώπισή τους αλλά είναι δικαίωμα της οικογένειάς του να διατηρεί την ζωτικής σημασίας γι' αυτούς, και το ιατρικό προσωπικό, ηρεμία στη ζωή τους.
-
θα ήθελα περισσότερη πληροφόρηση...Αλλά κρίνω ότι η οικογένεια του κάνει το σωστό....
ας μείνουμε με τα ευχάριστα ότι Όχι μόνο νίκησε το θάνατο αλλά συνεχίζει για το καλύτερο δυνατο αποτέλεσμα έχοντας δίπλα του την καλύτερη ομάδα... -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Yπερβολικο σε βρισκω.
Εγώ θεωρώ ότι μια χαρά προσγειωμένα τα έγραψα.
Διότι άλλωστε δεν έγραψα πουθενά ότι 'ανήκει' στους οπαδούς του. Πόσο μάλλον όταν δεν....'ανήκει' σε κανέναν : από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση ο ίδιος, απλά διαχειρίζονται τα του αυτού οι άμεσα (νομικώς και ηθικώς) υπεύθυνοι για αυτόν, δηλαδή η οικογένειά του (η γυναίκα του κατά βάση, ίσως και ο αδελφός του - αν και δεν νομίζω να ανακατεύεται πολύ αυτός) και οι όσοι έχουν άμεση επαγγελματική σχέση (μάνατζερ, υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων - ήτοι η προαναφερθείσα Σαμπινάρα, άντε και οι δικηγόροι του και οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά του ας πούμε, για να διευρύνουμε κάπως την κουστωδία) με αυτόν.
Δεν μπορώ να διαννοηθώ αυτό που διατυπώνεις και το αφήνεις να εννοεί, ως έτσι διατυπωμένο, ότι 'ανήκει' σε αυτούς / οπότε 'κάτω τα χέρια οι ξένοι'. Το να έχουν απόλυτο δικαίωμα στην 'διαχείρισή του' (της 'εικόνας' του τεσπα, προς τον έξω κόσμο, πλέον), δεν δικιολογεί και το να κάνουν ό,τι κάνουν/όπως το κάνουν.
'Δικαίωμα' είχαν και όσοι φέσωναν το ελληνικό κράτος μια ζωή, 'δικαίωμα' είχαν και όσοι κάνανε εφιαλτικών (οικονομικά) όρων swaps με τους ανά τον κόσμο κυρίαρχους επενδυτικούς οργανισμούς, 'δικαίωμα' είχαν όσοι αποποιηθήκανε την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειακούς όρους για σύναψη δανείων σε συνδυασμό με ισοπεδωτικά 'μνημόνια',,,,,,,,αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων, μια μέρα κάποιοι από αυτούς, ενδέχεται 'να το λουστούν όλο αυτό', γιατί υπάρχουν και άλλου είδους δικαιώματα. Παράδειγμα το προηγούμενο, μόνο και μόνο για γίνει πιο καταννοητός ο όρος 'δικαίωμα', και όχι προφανώς για να γίνει σαλάτα η περί Σουμάχερ κουβέντα.
Κι αν δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το 'λουστούν', εννοώ ότι μια μέρα προβλέπω ότι θα γιαουρτώνονται οι δύο βασικές φιγούρες πίσω από την υπόθεση Σουμάχερ. Και ίσως και οι πιτσιλιές να πάρουν -αδίκως- και τα παιδιά του. Ειδικά αν το επόμενο διάστημα (1-2 χρόνια ας πούμε), καταλήξει αυτός.Και για να μην υπήρχαν ΟΛ' ΑΥΤΑ, αρκούσαν 2 βασικές προϋποθέσεις :
- Μια ελάχιστη και σε νορμάλ πλαίσια (χρονικά αλλά όχι μόνο), ανακοίνωση περί της καταστάσεώς του (έστω κι αν ήταν στάσιμη)
- Η αντίληψη η σχετική με την ευαισθησία που απαιτεί η πρώτη συνθήκη. Διότι ΒΕΒΑΙΩΣ και δεν ανήκει σε κανέναν (με ή χωρίς εισαγωγικά) ο Σουμάχερ, ακόμη και στη χειρότερη ως 'φυτό', και πόσο μάλλον στους άγνωστους/'ξένους' οπαδούς του ανά τον κόσμο, ΑΛΛΑ δεν παύουν ΚΑΙ αυτοί να είναι άνθρωποι με συναισθήματα και 'δικαίωμα' στην ενημέρωση/στον εφησυχασμό, κι όχι στο κλάσιμο λες και είναι όλοι τους αρρωστημένοι καννίβαλοι.
ΔΕΝ ξέρω - δεν ΜΠΟΡΩ να ξέρω (ούτε καν να φανταστώ) τί ΑΚΡΙΒΩΣ παίζει πίσω από την συγκεκριμένη στάση των 'υπεύθυνων' για την όλη κατάσταση, αλλά το μόνο βέβαιο που μπορώ να δω/καταλάβω με το ελάχιστο μυαλό μου είναι η ολική ΒΛΑΚΕΙΑ σε συνδυασμό με ένα είδος και βαθμό ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ...
-
@Washcloud μπες λίγο στην θέση των δικών του και μην σκέφτεσαι συνέχεια τι κάνουν και σκέφτονται άνθρωποι που απλώς παρακολουθούν τα νέα του Σουμάχερ. Ίσως να είναι λίγο 'κυνική' η αντιμετώπισή τους αλλά είναι δικαίωμα της οικογένειάς του να διατηρεί την ζωτικής σημασίας γι' αυτούς, και το ιατρικό προσωπικό, ηρεμία στη ζωή τους.
...μα γιατί θεωρείς το να 'μπει κάποιος στη θέση των δικών του', προϋποθέτει να κουρελιάσουν την ζωή τους; Διότι αυτό θα ήταν, αν ήταν έτσι όπως καταλαβαίνεις ότι 'αιτούμαι', γράφοντας αυτά που έγραψα...
Δεν 'ζήτησα' να ασχολούνται άμεσα 'οι δικοί του' με ον κόσμο, με το μακρύ, με το κοντό, με τα προσωπικά του 'προβλήματα' ακόμη (...μπορεί ο άλλος, και...κυρίως η...'άλλη', να θέλει να πηδήξει από μπαλκόνι, 'επειδή έπαθε ζημιά ο Σουμάχερ'. Ε δεν είναι υπεύθυνοι για την ΔΙΚΗ ΤΗΣ ζωή, οι του Σουμάχερ...). Δεν είπα να ανοίξουν παράθυρο στα media, ευκαιρίες σε παπαράτσι και παπάρες να τους κάνουν κόσκινο κτλ.
Το ΜΟΝΟ που λέω, είναι να δόθεί μια εντολή σε ΑΛΛΟΥΣ, επαγγελματίες (υπεύθυνοι τύπου, δικηγόροι, γιατροί - ΓΟΥΑΤΕΒΕΡ), να ανακοινώνουν μια ΛΙΤΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Ν Η ενημέρωση σχετικά με τον ατυχήσαντα. Και ούτε ΤΡΙΧΑ περισσότερο από αυτό. Και να είναι μάλιστα στανταρισμένη, του είδους 'μία τη βδομάδα, μια στις 10 μέρες, μια στις ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ έστω - μια στο τέλος του κάθε γαμημένου μήνα'. Που να λέει ΕΣΤΩ για τους ΤΥΠΟΥΣ 'χαιρόμαστε που δεν έχουμε χειρότερα νέα, αλλά επίσης λυπόμαστε πολύ που δεν έχουμε και ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Μόλις τυχόν τα έχουμε, ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ'. Χωρίς ερωτήσεις, χωρίς τίποτε. Και μια καραμέλα ακόμα αν χρειάζεται, του είδους 'καταλαβαίνουμε την επιμονή σας να θέσετε ερωτήματα, αλλά η οικογένεια του Κου Σουμάχερ πιστεύει ότι περισσότερη ενασχόληση με ασήμαντες λεπτομέρειες θα γίνει λόγος για να πλακώσουν τα καννιβάλια, και δεν θα το θέλατε ούτε εσείς αυτό'.
Αντ' αυτού, έχουμε, τί έχουμε; Ένα πρωτοφανές 'άει σιχτίρ, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τίποτα - και κανονίστε την πορεία σας γιατί ακονίζουμε τους δικηγόρους μας, ε'.
...έτσι δεν είναι ρε παιδιά;...τί λοιπόν να 'καταλάβω' εγώ από τους 'δικούς του', και 'σε ποιά θέση τους να μπω'. Μη σώσω ποτέ και μπω, γιατί είναι στα όρια του απάνθρωπου 'η θέση τους'...
ΠΟΣΟ θα διαταράσσετο η 'ζωτικής σημασίας ηρεμία στη ζωή τους', αν ΕΓΚΡΙΝΑΝΕ την ανωτέρω διαδικασία; καθώς, για επίσης πολλοστή φορά λέω, ότι δεν περιμένει/ζητάει/'απαιτεί' κανείς (λογικός...) την οικογένειά του να βγαίνει η ΙΔΙΑ και να κάνει ανακοινώσεις, να 'εκτίθεται στα μέσα' κτλκτλ...Ξαναλέω : και τα αδέρφια της Ελένης, 'από τον κομμουνισμό και τα λόγια του κακού κόσμου' ήθελαν να την 'προστατέψουν' και την είχαν κλειδωμένη δεκαετίες. Είχαν δηλαδή σκεπτικό πίσω από αυτό, όχι ότι τους την έδωσε. Το θέμα όμως είναι ότι το σκεπτικό τους ήταν άρρωστο. Όπως και η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τακτική (ή όχι ΑΠΛΩΣ 'κυνική') στην περίπτωση του Σουμάχερ. Καθώς το θέμα τους δεν είναι 'να μην ενοχλούνται', αλλά ει δυνατόν να πάψει ο κόσμος και να τον σκέφτεται ακόμα. Είναι δυνατόν να προσπαθούν με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο που επέλεξαν, να προσπαθούν να 'δαμάσουν' τις σκέψεις και τα συναισθήματα του κόσμου σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επίπεδο, που έχει αγωνία, απορίες, κάνει σκέψεις; Όταν προσπαθεί κανείς να σταματήσει τη φύση, αυτή εκδικείται και δη με άσχημα παρεπόμενα. Κάπως έτσι νομίζω ότι κάποια στιγμή, οι πιθανώς ξαμολυμένοι για να μάθουν κάτι, να πάρουν μια φωτό, να 'κλέψουν μία δήλωση' καννίβαλοι, θα ξετρυπώσουν πράγματα, με τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τρόπο, αντί να είναι με τον 'καλύτερο'. Και θα γυρίσει και μπούμερανγκ στους σκαρφιστές αυτής της τακτικής.
-
...μα γιατί θεωρείς το να 'μπει κάποιος στη θέση των δικών του', προϋποθέτει να κουρελιάσουν την ζωή τους; Διότι αυτό θα ήταν, αν ήταν έτσι όπως καταλαβαίνεις ότι 'αιτούμαι', γράφοντας αυτά που έγραψα...
Δεν 'ζήτησα' να ασχολούνται άμεσα 'οι δικοί του' με τον κόσμο, με το μακρύ, με το κοντό, με τα προσωπικά του 'προβλήματα' ακόμη (...μπορεί ο άλλος, και...κυρίως η...'άλλη', να θέλει να πηδήξει από μπαλκόνι, 'επειδή έπαθε ζημιά ο Σουμάχερ'. Ε δεν είναι υπεύθυνοι για την ΔΙΚΗ ΤΗΣ ζωή, οι του Σουμάχερ...). Δεν είπα να ανοίξουν παράθυρο στα media, ευκαιρίες σε παπαράτσι και παπάρες να τους κάνουν κόσκινο κτλ.
Το ΜΟΝΟ που λέω, είναι να δόθεί μια εντολή σε ΑΛΛΟΥΣ, επαγγελματίες (υπεύθυνοι τύπου, δικηγόροι, γιατροί - ΓΟΥΑΤΕΒΕΡ), να ανακοινώνουν μια ΛΙΤΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Ν Η ενημέρωση σχετικά με τον ατυχήσαντα. Και ούτε ΤΡΙΧΑ περισσότερο από αυτό. Και να είναι μάλιστα στανταρισμένη, του είδους 'μία τη βδομάδα, μια στις 10 μέρες, μια στις ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ έστω - μια στο τέλος του κάθε γαμημένου μήνα'. Που να λέει ΕΣΤΩ για τους ΤΥΠΟΥΣ 'χαιρόμαστε που δεν έχουμε χειρότερα νέα, αλλά επίσης λυπόμαστε πολύ που δεν έχουμε και ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Μόλις τυχόν τα έχουμε, ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ'. Χωρίς ερωτήσεις, χωρίς τίποτε. Και μια καραμέλα ακόμα αν χρειάζεται, του είδους 'καταλαβαίνουμε την επιμονή σας να θέσετε ερωτήματα, αλλά η οικογένεια του Κου Σουμάχερ πιστεύει ότι περισσότερη ενασχόληση με ασήμαντες λεπτομέρειες θα γίνει λόγος για να πλακώσουν τα καννιβάλια, και δεν θα το θέλατε ούτε εσείς αυτό'.
Αντ' αυτού, έχουμε, τί έχουμε; Ένα πρωτοφανές 'άει σιχτίρ, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τίποτα - και κανονίστε την πορεία σας γιατί ακονίζουμε τους δικηγόρους μας, ε'.
...έτσι δεν είναι ρε παιδιά;...τί λοιπόν να 'καταλάβω' εγώ από τους 'δικούς του', και 'σε ποιά θέση τους να μπω'. Μη σώσω ποτέ και μπω, γιατί είναι στα όρια του απάνθρωπου 'η θέση τους'...
ΠΟΣΟ θα διαταράσσετο η 'ζωτικής σημασίας ηρεμία στη ζωή τους', αν ΕΓΚΡΙΝΑΝΕ την ανωτέρω διαδικασία; καθώς, για επίσης πολλοστή φορά λέω, ότι δεν περιμένει/ζητάει/'απαιτεί' κανείς (λογικός...) την οικογένειά του να βγαίνει η ΙΔΙΑ και να κάνει ανακοινώσεις, να 'εκτίθεται στα μέσα' κτλκτλ...Ξαναλέω : και τα αδέρφια της Ελένης, 'από τον κομμουνισμό και τα λόγια του κακού κόσμου' ήθελαν να την 'προστατέψουν' και την είχαν κλειδωμένη δεκαετίες. Είχαν δηλαδή σκεπτικό πίσω από αυτό, όχι ότι τους την έδωσε. Το θέμα όμως είναι ότι το σκεπτικό τους ήταν άρρωστο. Όπως και η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τακτική (ή όχι ΑΠΛΩΣ 'κυνική') στην περίπτωση του Σουμάχερ. Καθώς το θέμα τους δεν είναι 'να μην ενοχλούνται', αλλά ει δυνατόν να πάψει ο κόσμος και να τον σκέφτεται ακόμα. Είναι δυνατόν να προσπαθούν με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο που επέλεξαν, να προσπαθούν να 'δαμάσουν' τις σκέψεις και τα συναισθήματα του κόσμου σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επίπεδο, που έχει αγωνία, απορίες, κάνει σκέψεις; Όταν προσπαθεί κανείς να σταματήσει τη φύση, αυτή εκδικείται και δη με άσχημα παρεπόμενα. Κάπως έτσι νομίζω ότι κάποια στιγμή, οι πιθανώς ξαμολυμένοι για να μάθουν κάτι, να πάρουν μια φωτό, να 'κλέψουν μία δήλωση' καννίβαλοι, θα ξετρυπώσουν πράγματα, με τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τρόπο, αντί να είναι με τον 'καλύτερο'. Και θα γυρίσει και μπούμερανγκ στους σκαρφιστές αυτής της τακτικής.
-
Είπα απλώς την γνώμη μου. Το να εκθέτεις συστηματικά την κατάσταση της υγείας ενός βαριά αρρώστου είναι ένα λεπτό θέμα. Καταλαβαίνω την αγωνία σου και το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων για την κατάσταση της υγείας του Μ.Σ. Αλλά παράλληλα σέβομαι και την επιθυμία των οικείων του να κρατούν μακριά από τα φώτα της (όποιας) δημοσιότητας το πρόβλημά τους. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται άλλα κατεβατά (έλεος...) για να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε σε αυτά τα βασικά και αυτονόητα πράγματα
- Δεν σου κρύβω ότι κι εγώ διάβασα την ιντερνετική είδηση της κίτρινης Bild ότι ο Μίκαελ είναι σήμερα 55 κιλά. Μπράβο τους που μπόρεσαν να δώσουν στο κοινό (τους) περισσότερο πόνο Δηλαδή τί να κάνει η εκπρόσωπος του; Να αρχίσει να αναμασά τα ίδια και τα ίδια: 'Βγήκε από το κώμα, αναπνέει με μηχανική υποστήριξη, δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και tomorrow is another day..?' Τί βγαίνει με όλο αυτό, δεν ξέρω... Αφού ουσιαστικά εδώ και μήνες δεν έχουμε κάποια (αξιοσημείωτη) αλλαγή. Και μην είσαι τόσο επιθετικός. Υπάρχουν και άλλοι που δεν συμμερίζονται απαραίτητα την άποψή σου. Με συγχωρείς ε..;
-
*Ο χρήστης *Red Spirit ** έγραψε:
Υπάρχουν και άλλοι που δεν συμμερίζονται απαραίτητα την άποψή σου....εγώ πάντως συμφωνώ με την άποψη του washcloud, αν και πάει καιρός που προσωπικά, έχει πάψει να με απασχολεί το θέμα της εξέλιξης της 'αποκατάστασης' του Σουμάχερ (αφού μετά από κάποιο εύλογο διάστημα - σύμφωνα πάντα με ό,τι έλεγαν οι θεράποντες γιατροί - έπαψα να ελπίζω ότι υπήρχαν περιθώρια έστω και για ...'μερική επαναφορά' του...).
-
Και τι αλλαζε αν εφτιαχναν μια τεντα εκει εξω για live ενημερωση ;Θα γινοταν πιο γρηγορα 'καλά'?Η οικογένεια του ετσι ηθελε ετσι εκανε, τελος.Δεν μας πεφτει λογος.
Send from outer space ★
-
ετσι ηταν ως ανθρωπος ο σουμαχερ παρα πολυ δυσκολα εβρισκες κατι να πεις για αυτον η την οικογενεια του τι ακριβως θα αλλαξει τωρα δηλαδη?
αυτο που ξερουμε ειναι οτι βγηκε εντελως απο το τεχνητο κομα και παει για αποθεραπεια τωρα απο εκει και περα οπως ειπα και πιο παλια εφοσον καποιος απο αυτους τους γιατρους δεν ηταν εκει προσωπικα δεν με ενδιαφερει τι λεει οπως δεν θα επρεπε να ενδιαφερει κανεναν αφου δεν εχει εικονα της πραγματικης καταστασης
(πιο καταπτυστο ειναι να βγαινεις και να λες οτι η οικογενεια του λεει ψεμματα οτι δεν θα επανελθει ποτε χωρις να ξερεις παρα να 'κλειδωνεις' τον ασθενη απο ολους τους γυπες εκει εξω) -
http://www.motorsport.com/f1/news/hospi ... uncertain/
-
Είπα απλώς την γνώμη μου. Το να εκθέτεις συστηματικά την κατάσταση της υγείας ενός βαριά αρρώστου είναι ένα λεπτό θέμα. Καταλαβαίνω την αγωνία σου και το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων για την κατάσταση της υγείας του Μ.Σ. Αλλά παράλληλα σέβομαι και την επιθυμία των οικείων του να κρατούν μακριά από τα φώτα της (όποιας) δημοσιότητας το πρόβλημά τους. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται άλλα κατεβατά (έλεος...) για να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε σε αυτά τα βασικά και αυτονόητα πράγματα- Δεν σου κρύβω ότι κι εγώ διάβασα την ιντερνετική είδηση της κίτρινης Bild ότι ο Μίκαελ είναι σήμερα 55 κιλά. Μπράβο τους που μπόρεσαν να δώσουν στο κοινό (τους) περισσότερο πόνο Δηλαδή τί να κάνει η εκπρόσωπος του; Να αρχίσει να αναμασά τα ίδια και τα ίδια: 'Βγήκε από το κώμα, αναπνέει με μηχανική υποστήριξη, δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και tomorrow is another day..?' Τί βγαίνει με όλο αυτό, δεν ξέρω... Αφού ουσιαστικά εδώ και μήνες δεν έχουμε κάποια (αξιοσημείωτη) αλλαγή. Και μην είσαι τόσο επιθετικός. Υπάρχουν και άλλοι που δεν συμμερίζονται απαραίτητα την άποψή σου. Με συγχωρείς ε..;
...αδερφέ μου, δεν μπορώ κατ' αρχάς να καταλάβω πού είδες την 'αγωνία μου' : όπως έχω γράψει παλιότερα (όχι ότι είναι υποχρεωμένος κανείς να έχει προσέξει - αλλά ούτως ή άλλως δεν υποστήριξα κάπου ότι είμαι ανάμεσα σε αυτούς που περνάν ζόρι) ΔΕΝ υπήρξε ποτέ για 'μένα κάτι 'ιδιαίτερο' ο Σουμάχερ. Αν υπάρχει κάτι που με ώθησε να να γράψω εδώ, σχετικά με τα 'τελευταία νέα', είναι αντίδραση στην αναισθησία των όσων είναι πίσω από το όλο ζήτημα, κι αυτό γιατί σκέφτομαι τους όσους ΠΡΑΓΜΑΤΙ έχουν ζόρι για την τύχη του, για τους οποίους δεν δίνουν ΔΕΚΑΡΑ οι 'υπεύθυνοι'.
Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω πού είδες 'επιθετικότητα' - εκτός κι αν εννοείς προς τους 'υπεύθυνους' (οπότε σε αυτήν την περίπτωση πάω πάσο, αλλά δεν βλέπω και τον λόγο γιατί 'θα έπρεπε να μην είμαι επιθετικός προς αυτούς').
Όσο περί Bild, αν και εξήγησα ΚΑΙ για αυτές τις περιπτώσεις = τους καννίβαλους στους οποίους επίσης είμαι ενάντιος, το φέρνεις ως παράδειγμα ότι 'να τί κακό κάνει η πληροφόρηση'. Φάουλ, αδερφέ...Κι αναφορικά με το 'τί βγαίνει', εξήγησα, όπως εξήγησα ποιούς ανθρώπους αφορά. Δεν νομίζω να φταίνε τα 'κατεβατά' λοιπόν, όταν μετά από τόση εξήγηση, συνεχίζω να μην γίνομαι αντιληπτός...
Τέλος δεν είναι...απαραίτητο να συμμερίζεται κανείς ούτε την δική μου την άποψη, ούτε των όσων έχουν διαμετρικά αντίθετη με τη δική μου. Το μόνο μου ζόρι εμένα, είναι να καταλάβουν 'οι αντίθετοι', ότι υπάρχει μπόλικος κοσμάκης εκεί έξω που δεν τον καταλαβαίνει ΚΑΝΕΝΑΣ...(...και είναι εκεί που έχει εφαρμογή, αυτό που είπες πως 'δεν μπορείς να καταλάβεις σε τί θα εξυπηρετήσει κάτι τέτοιο').
Όπως δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαύρος, ομοφυλόφιλος, πρεζόνι ή ανήλικη μητέρα ξερωγώ, για να καταλαβαίνει το ζόρι των προαναφερθέντων - έτσι δεν χρειάζεται να κόβει τις φλέβες του για τον Σουμάχερ, ώστε να καταλάβει αυτούς που κόβουν τις φλέβες τους για τον Σουμάχερ, μια και όπως είπες μιλάμε για 'αυτοννόητα πράγματα'... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και τι αλλαζε αν εφτιαχναν μια τεντα εκει εξω για live ενημερωση ;Θα γινοταν πιο γρηγορα 'καλά'?Η οικογένεια του ετσι ηθελε ετσι εκανε, τελος.Δεν μας πεφτει λογος.Send from outer space ★
...συμφωνώ ότι δεν ΜΑΣ πέφτει λόγος. Γιατί έτσι το καταλαβαίνουμε, το θέλουμε, το προτιμάμε, το επιλέγουμε, συμφωνούμε κτλ.
Δεν νομίζεις όμως ότι επίσης δεν μας πέφτει λόγος για αυτούς που ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ λόγος και δεν μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς ότι δεν τους πέφτει λόγος, όπως αποΦΑΣΙΣΑΝΕ κάποιοι για τον Σουμάχερ τώρα που δεν μπορεί καν να βγάλει λόγο...;Επίσης αδερφέ, δεν μίλησε κανείς για τσαντήρι. Ούτε για λάιβ. Ούτε για τίποτα τέτοια. Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος απ' όσο πρόσεξα...
-
Νομιζω λίγος σεβασμός στις επιθυμίες της οικογένειας του Μίκαελ δεν θα έβλαπτε. Στην τελική δεν είναι υποχρεωμένοι να το κανουν όπως κανένας μη 'επωνυμος' δεν θα ηταν υποχρεωμένος να το κάνει.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
Και τι αλλαζε αν εφτιαχναν μια τεντα εκει εξω για live ενημερωση ;Θα γινοταν πιο γρηγορα 'καλά'?Η οικογένεια του ετσι ηθελε ετσι εκανε, τελος.Δεν μας πεφτει λογος.
Send from outer space ★
...συμφωνώ ότι δεν ΜΑΣ πέφτει λόγος. Γιατί έτσι το καταλαβαίνουμε, το θέλουμε, το προτιμάμε, το επιλέγουμε, συμφωνούμε κτλ.
Δεν νομίζεις όμως ότι επίσης δεν μας πέφτει λόγος για αυτούς που ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ λόγος και δεν μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς ότι δεν τους πέφτει λόγος, όπως αποΦΑΣΙΣΑΝΕ κάποιοι για τον Σουμάχερ τώρα που δεν μπορεί καν να βγάλει λόγο...;Επίσης αδερφέ, δεν μίλησε κανείς για τσαντήρι. Ούτε για λάιβ. Ούτε για τίποτα τέτοια. Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος απ' όσο πρόσεξα...
Την τέντα στο Ωνάσειο δεν την πρόλαβες φαίνεται.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
(πιο καταπτυστο ειναι να βγαινεις και να λες οτι η οικογενεια του λεει ψεμματα οτι δεν θα επανελθει ποτε χωρις να ξερεις παρα να 'κλειδωνεις' τον ασθενη απο ολους τους γυπες εκει εξω)Εννοείται ότι η σπορά ψευδών ειδήσεων ή/και μαλακισμένων εκτιμήσεων είναι χειρότερη από το 'κλείδωμα'.
Μόνο που :
α) Αυτό ακριβώς το κλείδωμα είναι που χειροτερεύει την πρώτη συνθήκη.β) Δεν είναι δυνατόν να εξιλεώνεις 'το μη χείρον'. ΔΕΝ γίνεται 'βέλτιστον'. Και αλλιώς : επειδή δεν την σκότωσε την κόρη που βίασε ο ουγκ, δεν θα του πούμε δα κι ευχαριστώ....(νομίζω, ε).
γ) Μιλάμε ρε παιδιά για κατάσταση πρωτοφανή στα χρονικά. Και ΑΝΤΕ και να λέγανε ένα 'ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΗΡΘΕ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΚΗ. ΚΑΙ ΠΛΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΜΩΣ Ε, ΔΕΙΧΤΕ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΗ!'. ...Αντιθέτως αυτό που λένε είναι ΑΠΛΩΣ 'όποιος ανακατευτεί, θα του κάνουμε νομικώς το κωλί φυσαρμόνικα'.
Σόρι, αλλά δεν νομίζω ότι η πλειονότητα των εκατομμυρίων οπαδών του Σουμάχερ είναι αιμοσταγή βρωμόσκυλα που θέλοιυν φόλα ώστε να δικαιολογείται η αποπάνω στάση.
Γι' αυτό και θα αρκούσε ακόμη κι ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ναι ρε παιδιά, ΠΑΡΑΜΥΘΙ, του τύπου 'είναι καλά, παλεύει μέρα με την ημέρα, κερδίζει νευρώνα τον νευρώνα, νικάει ανάσα'. Από έναν επαγγελματία πιαρετζή. ΕΝΑΝ. Να μην πληρώνουν δηλαδή και πολλά τώρα που έχουν κι έξοδα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Την τέντα στο Ωνάσειο δεν την πρόλαβες φαίνεται....ρε συ Βill, και σ' είχα και σε εκτίμηση με τα συνήθως διακριτικά αλλά εύστοχα σου σχόλια...
Ναι, την πρόλαβα. Γεννηθείς του '72 γαρ.
Τί σχέση έχει με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ λέω εγώ και αφορά την περίπτωση Σουμάχερ είναι που δεν καταλαβαίνω.(...το ΜΟΝΟ που καταλαβαίνω, από κάποια σχόλια, δυστυχώς, είναι '...καλά κάνανε. Συμφωνούμε.Σκασμός τώρα')
(...) -
Γκετ ε λαιφ τωρα
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Σοβαρό ατύχημα M. Schumacher στις Γαλλικές Άλπεις