...κοίτα να δεις που απαντούν ΚΑΙ άτομα που δεν γίνεται να τους 'γράψω', αλλά πρέπει να τους...γράψω !
Έντι μου, καλέ μου 'Εντι :
Η υποχρέωση που λέμε είναι καθαρά ηθική. Ακριβώς επειδή δεν είναι/ήταν/ΘΑ γίνει (...επίτρεψέ μου να προτρέξω ) πολιτικός, αλλά...'λαϊκός ήρωας' (πάνε πια οι εποχές που μπορούσες να βρεις παγκοσμίως ΜΙΣΟ πολιτικό που να χαίρει στάτους λαϊκού ήρωα). (...ναι, ναι, 'λαϊκός', των σαλονιώνε της Φόρμουλα Ένε και των φανταστικομυρρίων που τρέχουν μαζί της κάθε χρονιά...Νταξ, δεν υπήρξε δα και Σέννα σε λαϊκοδημοτικότητα κτλκτλ - αλλά πιστεύω συνεννοούμαστε).
Τεσπα ας χέσουμε το 'λαϊκός' κι ας κρατήσουμε το 'κοσμαγάπητος', οκέικ; Ε λοιπόν ουδεμία σε σχέση με πολιτικό, που θες δε θες και τα τσαντήρια που έλεγε ο Μπιλ θα έχεις, και έφαγε την μπανανίτσα του σήμερα ο Αντρέας θα έχεις και έκτακτα (από...κάθε άποψη) δελτία, ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ, θα έχεις...ΓΙ' αυτόν λοιπόν τον λαοφιλή τυπά (που ούτε ρουσφέτι κανείς του χρωστά, ούτε παραμύθα έχει φάει ότι υπήρξε ηγέταρος, ούτε ο φόβος ότι θα γαμηθεί τον σύμπαν αν πσοφήσει είναι παράγοντας για να ενδιαφέρεται κανείς και να τρώει αμάσητο τον σανό της 'ενημέρωσης' για την κατάστασή του κτλκτλΚΤΛ), δεν είπε κανείς, δεν είπα τουλάχιστον εγώ, το κέρατο γαμώ, κοτσάρετέ του στην κωλοτρυπίδα μια κάμερα τριανταφυλλοπουλίσια, μη και χάσουμε κανένα πλάνο από τους γιατρούς και τις πράξεις τους, μη χάσουμε καμμιά κλανιά από αυτές που στάνταρ του ξεφεύγουν στην κατάστασή του, ώστε να μη μας ξεφύγει η ευκαιρία να την αναλύσουμε και να καταλήξουμε στο τί ορό του βάλανε σήμερα, κι άρα ν' αρχίσουμε να σπεκουλάρουμε τί σόι ουσίες τον στουμπώσει και τί σημαίνει αυτό και πόσο θ' αντέξει και μπλα. Αυτό που εγώ είπα είναι ότι ΚΑΝ δεν υπήρξε το τακτ από της μεριάς των όσων γύρω του παίρνουν αποφάσεις, να υπάρχει μία στάνταρ ΤΥΠΙΚΗ έστω ενημέρωση, όχι από τους ίδιους, αλλά από επαγγελματίες επιφορτισμένους να βγάζουν ΕΣΤΩ μια καθησυχαστική ανακοίνωση, για τους εκατομμύρια ανά τον κόσμο απλούς καθημερινούς μαλάκες που είχανε φάει τη φόλα της λατρείας στο πρόσωπό του. Καταλαβαινόμαστε; Ένα ΕΛΑΧΙΣΤΟ παράθυρο στον έξω κόσμο, το οποίο θα ΔΕΙΧΝΕΙ, αν μη τί άλλο, ΕΣΤΩ ότι δεν έχουν όλον αυτόν τον κοσμάκη γραμμένο στα παλιά τους τα παπάρια, συμμερίζονται την στεναχώρια, τις σκέψεις, την πιθανή αγωνία του, ΑΛΛΑ όχι για πολλά-πολλά γιατί δεν υπάρχει όρεξη για καννιβαλισμούς και άλλες χαριτωμενιές. ΚΑΙ για να μην βρίσκουν πάτημα οι σπεκουλαδόροι να λένε τη μια ότι πέθανε, την άλλη ότι αναστήθηκε, την παράλλη ότι στην πραγματικότητα τον απήγαγαν εξωγήινοι όπως τον Τζέιμς Χαντ, τον Σέννα και τον Ρόνι Πέτερσον και τους έχουν όλους μαζί στον Α' Του Κενταύρου να τρέχουν σε ιδιωτική πίστα καρτ για να γουσταίρνουνε αυτοί.
Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό, αλλά αντί να γίνει λοιπόν αυτό το ελάχιστο που λέω, το μόνο που δεν έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι του ζητήματος, είναι να βγάλουν από το μυαλό τους τον Γερμανό οι όσοι υγιώς ενδιαφερόμενοι και ανησυχούντες. Και η επιλογή τους είναι τέτοια σα να λένε 'θα τον βγάλετε από ΜΟΝΟΙ σας ρε πούστηδες!'. Μιλάμε για το ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ δηλαδή της 'τσαντιροτακτικής'. Ποιός ζητάει να μάθει τι στο διάτανο κάνει η γυναίκα του και πώς αντιμετωπίζει την τραγική της καθημερινότητα και αν έχει εφιάλτες όταν κοιμάται και αν τρώει ή έχει ρέψει και πώς το έχουν πάρει το ζήτημα τα παιδιά του και τί λένε με τους φίλους τους κτλ; (...φίλους είπα...Μα αφού την αντιμετωπίζουν ΕΤΣΙ την κατάσταση, να υποθέσω ότι ούτε λέξη δεν μοιράζονται με αυτούς, έχοντας μπει ΚΑΙ αυτά σε ένα 'καθεστώς απομόνωσης για να μην τους ξεφύγει κουβέντα για τον φάδερ'...;! Γαμώ τις 'φυσιολογικές' καταστάσεις δηλαδή...ΓΕΝΙΚΑ απ' όπου και να πεις να το πιάσεις το ζήτημα, είναι χέσε μέσα από όλες του τις πλευρές...). Κανείς δεν λέει να μπουκάρουν στην ζωή της οικογένειας, κανείς δεν ζητάει να την κάνουν τελατίνη οι ίδιοι σε εκπομπές και δημόσιες παρουσίες και ανακοινώσεις. Ειλικρινά, καταλαβαινόμαστε; Κι άντε και πες ότι αυτός ο 'φασιστογερμανικός' τρόπος, είναι αυτός που κρίνουν ως καλύτερο για να μην τους ζαλίσει κανείς (είπαμε, όχι μόνο δεν παίζει, αλλά έχει και παρενέργειες, αλλά τεσπα, φορ φε σέηκ οφ δε φάκιν άργκιουμεντ πες οκ). Σε φάση όπως κάποτε που καθαρίζαν οι δικοί μας έναν Γερμανό στον πόλεμο, μαζεύανε αυτοί και καθαρίζανε 30 'για παραδειγματισμό'. Στα πλαίσια της μπλίτζκριγκ λογικής κετς. ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει η προσωπική ζωή τους, με το να δώσουν το οκ για μια ελάχιστη ανακοίνωση του τύπου που είπα; Να δηλώσει δηλαδή η γυναίκα του 'αν δω μισή κάμερα και 1/4 από μικρόφωνο έξω απ' το σπίτι μου, θα σας γαμήσω τα πρέκια. Θα φάτε τέτοια μήνυση που θα τρίβετε τον κώλο σας για δεκαετίες', και να ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ '...για τους υπόλοιπους, τους λογικούς, που τους καταλαβαίνω που συμπάσχουν κι αυτοί στο βαθμό τον δικό τους μαζί μας, γιατί ο άντρας μου είναι ΚΑΙ δικός τους άνθρωπος και τον νοιάζονται, τους παρακαλώ πολύ να αρκεστούν σε μία περιεκτική αλλά και μετρημένη ανακοίνωση κάθε Χ μέρες που θα βγάζουν γιατροί και υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων, διότι ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ, ΔΕΝ σας έχουμε'.
Εν τω μεταξύ, κι ο Μασάκος πχ είχε χτυπήσει άσχημα προ 5ετίας-πόσο. ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ τα καννιβάλια και κοιτάγανε να βγάλουνε αποκλειστικές πληροφορίες και φωτογραφίες κτλκτλ. Και στον βαθμό που είχε κρατηθεί, ΕΙΧΕ κρατηθεί η εξέλιξη της πορείας της υγείας του 'προστατευμένη' από τους καννιβάλους κτλ. Χρειάστηκαν τέτοια μέτρα; Όχι ('ναι αλλά άλλη υπόθεση η μία, άλλο το μέγεθος του ανδρός' και μπλα. Πούτσες μπλα θα έλεγα εγώ, γιατί κι ο Μάσσας δεν ήταν και αμελητέα ποσότητα. Κοτζαμάν Μπραζίλια είχε πίσω του. Ο άλλος Σέννα κόντεψε να γίνει, εξ' αιτίας του δοξαπατρίδικου ελατηρίου). Μπορέσανε να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους τα ντοκτόρια; Αυτό έλλειπε, να μην μπορούσαν. Μ' άλλα λόγια, το θέμα είναι ότι αν θες να πουλήσεις κάτι, το πουλάς. Αν θες πχ να πουλήσεις τρομοκρατία ότι 'χωρίς την ΟΝΕ θα φτωχεύσουμε, θα πεινάσουμε, θα μας γαμήσουνε', μια χαρά μπορείς. Αν επίσης θέλεις να πουλήσεις ότι 'κομμένη η κάθε είδους επαφή για να κάνουν οι γιατροί τη δουλειά τους πάνω στον Μιχάλη, κομμένη και γιατί περνάμε κι εμείς ένα δράμα μαζί του και δεν θέλουμε κανέναν πάνω απ' το κεφάλι μας', πάλι μια χαρά μπορείς να την πουλήσεις, ως στάση. Μπορεί βέβαια οι 'λόγοι' να αγγίζουν τα όρια της παράνοιας και να μην είναι απαραίτητο να γίνει 'έτσι' για να έχουν 'τα τάδε αποτελέσματα', αλλά το ωραίο είναι ότι πουλάει...
...Κατά τ' άλλα Έντι μου, μένω άφωνος ΚΑΙ από το ότι θεωρείς ότι ΕΓΩ 'βλέπω ένα ακραίο σενάριο ότι δεν θα βελτιωθεί', κατά το οποίο μάλιστα η...'οικογένειά του θα τον εξαφανίσει';! Μισό, μισό :
ΑΝ υπάρχει 'ακραίο σενάριο', αυτή τη στιγμή για τον Σουμάχερ, αυτό είναι να επανέλθει ως φυσιολογικός άνθρωπος, που απλά θα του πάρει καιρό να στρώσει ΑΡΚΕΤΑ. Το 'σενάριο' που εγώ λέω, είναι η πιο πιθανή 'ιατρική πρόγνωση', σε περιπτώσεις όπως η εν λόγω (εκτός κι αν νομίζεις ότι Μιχάλης και Κορίνα, παίζουν μπιρίμπα, φωνάζοντας 'αρίμπα', αυτή τη στιγμή). Κανείς που δεν είναι άρρωστος στα μυαλά του, δεν θα έκρυβε μια κατάσταση βελτιωμένη, όπως και τη χαρά του για αυτή. Οπότε είναι σε πολύ ζόρικη κατάσταση ο Σουμάχερ. Και για να είναι σε τέτοια κατάσταση, μετά από τόσον καιρό -πέραν από το ότι ΗΔΗ είναι ακόμη κι αυτό 'ένα μικρό θαύμα'- σημαίνει ότι οι πιθανότητες για καλύτερες μέρες, είναι χέσε μέσα. Τίποτε 'ακραίο' λοιπόν.
Επίλογος : (ας κάνουμε δεκτό ότι) κανείς δεν νιώθει περισσότερα από την γυναίκα και τα παιδιά του (....βασικά, εσύ πού τη βρίσκεις τέτοια σιγουριά τί νιώθουν γι' αυτόν, κυρίως η γυναίκα, αλλά ακόμη και τα τα παιδιά του, beats me - ΑΛΛΑ ας το κάνουμε δεκτόν, χάριν μιας λογικής 'της ευκολίας'. Πχ προβάλλοντας το πώς θα νιώθαμε εμείς στη θέση τους για τους γονείς και συντρόφους μας κτλκτλ. Χωρίς να είναι όλε ςοι περιπτώσεις ίδιες βεβαίως, αλλά είπαμε...). Σύμφωνοι (ή μάλλον, ας το πάρουμε ως αξίωμα. Σύμφωνοι όμως και πάλι). Ποιός όμως έκανε θέμα για το 'ποιός τον νοιάζεται...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ'; Κανείς. Εγώ λέω για αυτούς που θεωρούν τον ΣΟυμάχερ 'δικό τους άνθρωπο'. Πχ εγώ ρε παιδί μου θεωρώ τον Γκάλη. Κι αν πάθει κάτι ανάλογο, θα μου γαμηθεί η ψυχολογία, θα συμπάσχω, θα ανησυχώ. Ε δεν είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ να θέλω να έχω μια ελάχιστη έστω ενημέρωση, να με καθησυχάζει έστω (έστω σε φάση πλασίμπο ρε παιδί μου), προκειμένου να με τρώνε τα ερωτηματικά; Κια όχι, δεν την ΑΠΑΙΤΩ. Αλλά του πούστη, την δικαιούμαι μια τέτοια, προκειμένου ο στενός του κύκλος να τον πάρει και να τον εξαφανίσει, τη στιγμή που ο άνθρωπος έγραψε ανεξίτηλα κάποτε μέσα μου (κι άμα σας δω και τους δυο να πνίγεστε, εκείνον θα πέσω να βοηθήσω ΠΡΩΤΑ, πως να το κάνουμε :ρ). Ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ την δικαιούμαι, και δεν ζητώ ούτε κομμάτια από τις σάρκες του ούτε από των συγγενών του. Δεν θα τους πω εγώ τί να τον κάνουν, δεν θα τους πω εγώ πώς να ζήσουν τη ζωή τους. Αλλά όχι και να μου κατεβάσουν παντελώς αμπάρες λες και ΕΓΩ είμαι που δεν έχω συναισθήματα. Συνεχίζω να αναρωτιέμαι αν γίνεται αντιληπτή η διαφορά που λέω.
Την ίδια λοιπόν 'υποχρέωση' (την ΕΞ' ΙΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ), την έχουν οι Σουμαχεραίοι (απέναντι σε όσους έχουν το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ δικαίωμα του απλώς να μην τους φέρονται σαν παρτάλια).
Και της έχουνε γαμήσει τη μάνα.