-
Προχθές έμεινα από αντλία βενζίνης. Το αυτοκίνητο, αν έχει σημασία, είναι Citroen Xsara 1,6. Παραγγείλαμε την καινούρια και σήμερα την περάσαμε. Βγάζοντας την παλιά ο μάστορας αναφώνησε: Έλα να δεις τι έχει εδώ. Ήταν γεμάτη από επικαθίσεις λάσπης. Θα μου πείτε να αλλάξω βενζινάδικο και δίκιο θα έχετε, αλλά άντε να βρεις το καλό.
Τέλος πάντων, το θέμα είναι τι γίνεται με τη βενζίνη που έχει μέσα, περίπου 30 λίτρα. Η λύση, πιστεύω, είναι βγάλσιμο του ρεζερβουάρ και πλύσιμο, αλλά εύκολο είναι;
Έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα;
Αν μου βρίσκατε άλλο τρόπο αφαίρεσης θα σας ήμουν υπόχρεος. -
Προχθές έμεινα από αντλία βενζίνης. Το αυτοκίνητο, αν έχει σημασία, είναι Citroen Xsara 1,6. Παραγγείλαμε την καινούρια και σήμερα την περάσαμε. Βγάζοντας την παλιά ο μάστορας αναφώνησε: Έλα να δεις τι έχει εδώ. Ήταν γεμάτη από επικαθίσεις λάσπης. Θα μου πείτε να αλλάξω βενζινάδικο και δίκιο θα έχετε, αλλά άντε να βρεις το καλό.
Τέλος πάντων, το θέμα είναι τι γίνεται με τη βενζίνη που έχει μέσα, περίπου 30 λίτρα. Η λύση, πιστεύω, είναι βγάλσιμο του ρεζερβουάρ και πλύσιμο, αλλά εύκολο είναι;
Τη βενζινη λογικα μπορει να την αδειασει καπου αλλου και να τη βαλει αργοτερα.
-
Βρε ας πεταχτεί, δεν είναι εκεί το θέμα. Το ζήτημα είναι πως βγαίνει όλη και πως καθαρίζουν ρεζερβουάρ και σωληνώσεις.
-
κατεβαζεις το ρεζερβουαρ απο το αυτοκινητο και τα υπολοιπα ειναι ευκολα.
-
Καποια καθαριστικα θα του βαζουν μεσα για να καθαριστει το τεποζιτο. Επισης μην αφηνεις το αμαξι να ξεμενει πριν του βαζεις βενζινη επειδη τραβαει οτι εχει μεινει κατω κατω στο συστημα στα μπεκ στην αντλια κλπ!
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Αν μου βρίσκατε άλλο τρόπο αφαίρεσης θα σας ήμουν υπόχρεος.Πόσα χλμ έχεις κάνει;
-
Περίπου 160.000
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καποια καθαριστικα θα του βαζουν μεσα για να καθαριστει το τεποζιτο. Επισης μην αφηνεις το αμαξι να ξεμενει πριν του βαζεις βενζινη επειδη τραβαει οτι εχει μεινει κατω κατω στο συστημα στα μπεκ στην αντλια κλπ!τα σκουπιδια, το νερο και η λασπη ειναι πιο βαρια απο την βενζινα και καθονται κατω, η αντλια βενζινας τραβαει απο το χαμηλοτερο σημειο του ρεζερβουαρ, αρα αυτα τα τραβαει πρωτα.
-
Αδειασε το και βγαζοντας την αντλια,βαλε κανα πανι και καθαρισε το,οπως στη δεξαμενή πετρελαιου στο σπιτι.
-
αν ειναι πλαστικο το ρεζερβουαρ γινεται και αυτο, αν ειναι μεταλλικο εχει διαφραγματα και ειναι σχεδον αδυνατον να το καθαρισει ολο με πανι.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αν ειναι πλαστικο το ρεζερβουαρ γινεται και αυτο, αν ειναι μεταλλικο εχει διαφραγματα και ειναι σχεδον αδυνατον να το καθαρισει ολο με πανι.Ολα όχι Ηλια,τα χοντρα,να μην φθανουν στην αντλια.
-
Καποια καθαριστικα θα του βαζουν μεσα για να καθαριστει το τεποζιτο. Επισης μην αφηνεις το αμαξι να ξεμενει πριν του βαζεις βενζινη επειδη τραβαει οτι εχει μεινει κατω κατω στο συστημα στα μπεκ στην αντλια κλπ!
τα σκουπιδια, το νερο και η λασπη ειναι πιο βαρια απο την βενζινα και καθονται κατω, η αντλια βενζινας τραβαει απο το χαμηλοτερο σημειο του ρεζερβουαρ, αρα αυτα τα τραβαει πρωτα.
Δε τα τραβαει αμα εχει ποιο πανω ομως!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
τα σκουπιδια, το νερο και η λασπη ειναι πιο βαρια απο την βενζινα και καθονται κατω, η αντλια βενζινας τραβαει απο το χαμηλοτερο σημειο του ρεζερβουαρ, αρα αυτα τα τραβαει πρωτα.
Δε τα τραβαει αμα εχει ποιο πανω ομως!
Παιδιά, το αυτοκίνητο έχει και υγραέριο. Άρα το ρεζερβουάρ είναι πάντα στη μέση τουλάχιστον, για προστασία της αντλίας.
Τελικά αύριο θα το πάω για βγάλσιμο του ρεζερβουάρ και καθάρισμα. -
αν η βενζινα που εχεις μεσα ειναι πανω απο 3-4 μηνες μην εκπλαγεις αν την δεις να ειναι νερομενη.
-
Ενημερωσε μας τις ειδες μετα τον καθαρισμο και πως ηταν η βενζινη. Εχω περιεργεια.
-
Αντιστοιχο θέμα για αντλία βενζίνης σε XSARA εδώ:
http://www.greekcitroenclub.gr/viewtopic.php?f=57&t=257 -
αν η βενζινα που εχεις μεσα ειναι πανω απο 3-4 μηνες μην εκπλαγεις αν την δεις να ειναι νερομενη.Φίλε Ηλία δεν είναι απόλυτο. Στο δικό μου το φουλάρω 1 ή 2 φορές το χρόνο και κυριολεκτώ. Τι θα γίνει θα ανοίξω υδραγωγείο;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
αν η βενζινα που εχεις μεσα ειναι πανω απο 3-4 μηνες μην εκπλαγεις αν την δεις να ειναι νερομενη.
Φίλε Ηλία δεν είναι απόλυτο. Στο δικό μου το φουλάρω 1 ή 2 φορές το χρόνο και κυριολεκτώ. Τι θα γίνει θα ανοίξω υδραγωγείο;
Κωστα απολυτο δεν ειναι τιποτα, απλα οταν μιλαμε για προληψη βλαβης βαδιζουμε με το τι γινεται στα περισσοτερα αυτοκινητα,η βενζινη καλο θα ειναι καθε τριμηνο το αργοτερο να εχει ανανεωθεικατ 80% τουλαχιστον, ειδικα στα υγραεριοκινητα αυτοκινητα που μπορει να δουμε βεζινα μεσα στο ρεζερβουαρ παλαιοτερη και απο εξαμηνο οσα εχουν βγαλει θεμα με την αντλια βενζινας ανοιγοντας το ρεζερβουαρ η βενζινα εχει πολυ μεγαλο ποσοστο νερου μεσα της και εχει γιναι σαν λασπη, πιστευω οτι σε αυτο συντελει και η μεγαλη υγρασια που εχουμε στον ατμοσφαιρικο αερα.
Λάσπη στην αντλία βενζίνης