-
Καλησπερα σε ολους.
Ηρθε η ωρα νομιζω να αποχαιρετησω το ibiza και να παω σε κάτι μεγαλύτερο και πιο ασφαλές για την 4μελη (προς το παρον) οικογενεια μου.Οι καιροί είναι δύσκολοι για ολους μας και ψάχνω κατι ασφαλές και αξιόπιστο που θα καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας μου στα ταξιδια, αλλα θα το χρησιμοποιώ καθημερινά εντός της πόλης.
Εννοειται ότι με ενδιαφέρει και η μικρη κατανάλωση και οικονομικη συντηρηση του.
Οικονομικά κυμαίνομαι στα 15.000-17.500 (μαξιμουμ)
Πήγα και είδα το Ford Focus Titanium και μου άρεσε. Το βρηκα value for money με καλό εξοπλισμό, πλασάρεται ως οικονομικο στην κατανάλωση, συντηρηση, τεκμηριο κλπ, αλλά δεν ενθουσιάστηκα από το πορτ μπαγκαζ του.
Αν πάω σε κάτι μεγαλυτερο σκεφτομαι ότι θα δυσκολεύομαι στην καθημερινή χρήση στην πόλη και μηπως είμαι υπερβολικός για το πορτ μπαγκαζ.
Αυριο λέω να πάω να δω το honda civic.
Πως βλέπετε το σκεπτικό μου; Οιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ! -
Καλησπερα σε ολους.
Ηρθε η ωρα νομιζω να αποχαιρετησω το ibiza και να παω σε κάτι μεγαλύτερο και πιο ασφαλές για την 4μελη (προς το παρον) οικογενεια μου.Οι καιροί είναι δύσκολοι για ολους μας και ψάχνω κατι ασφαλές και αξιόπιστο που θα καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας μου στα ταξιδια, αλλα θα το χρησιμοποιώ καθημερινά εντός της πόλης.
Εννοειται ότι με ενδιαφέρει και η μικρη κατανάλωση και οικονομικη συντηρηση του.
Πήγα και είδα το Ford Focus Titanium και μου άρεσε. Το βρηκα value for money με καλό εξοπλισμό, πλασάρεται ως οικονομικο στην κατανάλωση, συντηρηση, τεκμηριο κλπ, αλλά δεν ενθουσιάστηκα από το πορτ μπαγκαζ του.
Αν πάω σε κάτι μεγαλυτερο σκεφτομαι ότι θα δυσκολεύομαι στην καθημερινή χρήση στην πόλη και μηπως είμαι υπερβολικός για το πορτ μπαγκαζ.
Ευχαριστώ! -
Καλησπερα σε ολους.
Ευχαριστώ! -
O πατερας μου δουλευε σε μαγαζι με ανταλλακτικα και μου εχει πει τα καλυτερα για τα κορετικα.Ειναι φθηνα και δεν χαλανε ποτε και εχουνε και πολλη μεγαλη εγγυηση.
-
Ο χρήστης Nikos25 έγραψε:
O πατερας μου δουλευε σε μαγαζι με ανταλλακτικα και μου εχει πει τα καλυτερα για τα κορετικα.Ειναι φθηνα και δεν χαλανε ποτε και εχουνε και πολλη μεγαλη εγγυηση.Stop spaming
-
Φιλε τα αυτοκινητα στην κατηγορια του Focus δεν εχουν τον φοβερο χωρο.
Αλλα εφοσον δεν χρειαζεστε συνεχως να εχετε ενα γεματο πορτ-παγκαζ, υπαρχει παντα η λυση της σχαρας -
Mαλλον ακαταλληλη ωρα ποσταρα, διοτι διακρινω μια διάθεση για χαβαλε.
Θα προτιμουσα να ποσταρουν ατομα που εχουν να προτεινουν κατι ουσιαστικο. -
Το Civic είναι από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα, όμως νομίζω ότι ξεφεύγεις στα χρήματα. Εγώ θα σου πρότεινα να δείς και το νέο Leon. Μεγαλύτερος χώρος αποσκευών από το Focus, ομορφότερο (κατ' εμέ ) και νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα βρίσκεται και το diesel.
-
To 1400 cc δε νομίζω ότι ξεφεύγει οικονομικά. Θα πάω να το δω σήμερα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση
-
Ο χρήστης stam7 έγραψε:
To 1400 cc δε νομίζω ότι ξεφεύγει οικονομικά. Θα πάω να το δω σήμερα. Σε ευχαριστώ για την απάντησηΈχεις δίκιο, 15990 ευρώ, με όφελος απόσυρσης έχει η έκδοση Sport. Μεγάλος χώρος αποσκευών και αξιοπιστία Honda . Μειονέκτημα οι επιδόσεις
-
Το Civic όμως στα 1400 κυβικα δεν έχει και την καλύτερη ενεργητική ασφάλεια.Ειδικά με 4 άτομα θα δυσκολεύεται στις προσπεράσεις στην εθνική π.χ.,τουλάχιστον περισσότερο από ένα τουρμπάτο.
Εγώ εκτός του Focus που θεωρώ πως δεν έχει αρκετό χώρο αποσκευών για 4 άτομα (εκτός και αν σε καλύπτει αλλά αμφιβάλλω ),θα κοίταζα το Leon 1.2 tsi 105ps style στα 15.500 που έχει καλύτερες ρεπρίζ από οποιοδήποτε ατμοσφαιρικό στα 1.400 ή ακόμα και το 1.4tsi 122ps στα 16.500 . -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Το Civic όμως στα 1400 κυβικα δεν έχει και την καλύτερη ενεργητική ασφάλεια.Ειδικά με 4 άτομα θα δυσκολεύεται στις προσπεράσεις στην εθνική π.χ.,τουλάχιστον περισσότερο από ένα τουρμπάτο.
Εγώ εκτός του Focus που θεωρώ πως δεν έχει αρκετό χώρο αποσκευών για 4 άτομα (εκτός και αν σε καλύπτει αλλά αμφιβάλλω ),θα κοίταζα το Leon 1.2 tsi 105ps style στα 15.500 που έχει καλύτερες ρεπρίζ από οποιοδήποτε ατμοσφαιρικό στα 1.400 ή ακόμα και το 1.4tsi 122ps στα 16.500 .Συμφωνώ. Το Leon σε καλύπτει πιστεύω απόλυτα. Εγώ θα επέλεγα τον 1.4 με 122ps.
-
Αντι να σκεφτεσαι το 500αρικο κι αν σε παίρνει ή όχι, δεν κοιτας και κανένα μεταχειρισμένο 2-3 ετων; Αυξάνονται θεαματικά οι επιλογές σου.
-
Δες το νέο Rapid Spaceback με μήκος 4.3m, πλάτος 1,7m και χώρο αποσκευών 415l.
Αν έχεις μείνει ικανοποιημένος από το Seat ή/και έχεις αξιόπιστο συνεργείο δε βλέπω το λόγο να φύγεις από το Group VAG. -
Λοιπόν μόλις γυρισα απο την Honda.
Δεν το συζητώ το civic μου άρεσε πολύ περισσότερο σε εμφάνιση και σε χώρους. Το πορτ μπαγκαζ του είναι σαφώς μεγαλύτερο απο του focus. Είναι στα 407 lt που το θεωρώ άκρως ικανοποιητικό.
Η διαφορά τους Titanium-Sport είναι γυρω στα 1000 ευρώ, το civic έχει επιπλέον κάμερα οπισθοπορείας (προφανώς για να μειώσει το μειονέκτημα της περιορισμένης ορατότητας) και μεταλλικό χρώμα.
Από άποψη εγγυησης είμαστε ακριβώς στα ίδια (5 χρόνια) κατανάλωση περίπου η ίδια, παραπάνω τέλη.
Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνουν και προς τις δύο κατευθύνσεις.Εμφανισιακά λοιπόν και από άποψη χώρων ειλικρινά με εντυπωσίασε.
Από ενεργητική ασφάλεια και επιδόσεις που λέτε τόσο πολύ μειονεκτεί; Δεν είμαι λάτρης και των πολύ μεγάλων ταχυτήτων.
Παιδιά με το ibiza δεν είχα τρομερά προβλήματα αλλά λέω να μην ξαναπάρω seat.
Σας ευχαριστώ
-
Μόνο αν το οδηγήσεις και μάλιστα φορτωμένο θα καταλάβεις αν σου κάνει ή όχι. Πάρε την οικογένεια και πάτε όλοι μαζί για test drive. Σκέψου επίσης πως θα χρειαστεί να προσπεράσεις, μην το πας απλά μια χαλαρή βολτούλα.
-
Ο χρήστης stam7 έγραψε:
... Δεν είμαι λάτρης και των πολύ μεγάλων ταχυτήτων.Το να είναι ένα αυτοκίνητο αξιοπρεπώς δυνατό, χρειάζεται για να πιάνεις μόνο μεγάλες ταχύτητες ? Ξανασκέψου το άνθρωπε μου, έχεις και οικογένεια ... Δεν ξέρω ποιό ιμπιζα είχες αλλά εγώ τόσα χρόνια με ιμπιζα με 60 άλογα έχω ορκιστεί στον εαυτό μου ένα πράγμα, το επόμενο μου αυτοκίνητο δεν ξέρω αν θα είναι μεταχειρισμένο, καινούργιο, πράσινο, μπλέ, χαμηλό, ψηλο ... ξέρω μόνο οτι ΔΕΝ θα είναι αδύναμο! Έχω και εγώ οικογένεια και δεν θέλω να ιδρώνω για να κάνω μια προσπέραση ...
Καλό, χρυσό το Civic, θα κλείσω και εγώ ραντεβού για να κάνω testdrive το diesel, αλλά 100 άλογα για 1300 κιλά είναι τραγικό. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου ... στην εποχή των diesel με την τρελή ροπή και των τουρμπο βενζίνης που ακόμα και από 1200 κυβικά βγάζουν 100+ άλογα και πολύ καλύτερη ροπή από 1600αρια ατμοσφαιρικά, ΜΗΝ κάνεις αυτο το λάθος ....
-
Στο μεταξύ ... αν με το ibiza δεν είχες τρομερά προβλήματα γιατί λες να μην ξαναπάρεις seat ?
-
Στα λεφτα που διαθετεις εγω θα εβαζα τους εξης ορους :
4-5 πορτες, τουλαχιστον 380 λιτρα πορτ μπαγκαζ, diesel, χαμηλο κοστος συντηρησης/τελων κυκλοφοριας, εγγυηση
Παμε λοιπον....
- Ford Focus, αν μπορεις να ζησεις με το μικρο πορτμπαγκαζ και τα απαραδεκτα κατ εμε πλαστικα, ειναι ενα εξαιρετικο αυτοκινητο. Στην εκδοση titanium 1.6 tdci 18,700 κλειδι μου ειπε φιλος το ειχαν στην εκθεση.
2.Citroen C4 e-hdi. 18,200 κλειδι η ημιαυτοματη εκδοση. Θεωρω χαζο να σου προτεινω να αγορασεις το αμαξι που εχω. Το μονο λοιπον που θα πω ειναι 23 χιλιαδες χιλιομετρα σε ενα χρον, no problems, αψογη αντιπροσωπεια, τεραστιο πορτ-μπαγκαζ. Εξαιρετικη επιλογη, σιγουρα υπραχουν καλυτερες.
-
Hyundai i30. Μαζι με το Γκολφ , τα μονα αμαξια της κατηγοριας που με εντυπωσιασαν για το εσωτερικο τους-βγαζω το δικο μου απ εξω-. Για μενα ο κινητηρας 1.4 diesel ειναι dealbreaker. Με τον 1.6 θα πηγαινε καρφι.
-
Renault Megane 5d 1.5 dci . Δυστυχως δεν μπορεις να το παρεις μεχρι τον Φεβρουαριο, μιας και εκανε fl-Καλα εκει στην Ρενω δεν παιζονται!!- Για εμενα η καλυτερη all around επιλογη hands down.
-
Kia Ceed. Εαν μου διναν το 1.6 με 16αρα ζαντα στα λεφτα αυτα , δηλαδη μέχρι 18 χιλιαδες θα το επαιρνα, γιατι απο οτι ξερω κανει πανω απο 20 και εκει βεβαια εχει αμαξαρες- τζουλιεττες, γκολφ, ασσοι, κλπ-Αλλιως για το 1.4 , παρε καλυτερα το Hyundai.
6.Fiat Bravo - αν ξέρεις τι θελεις, απλα δεν παιζεται- ο Κινητηρας ειναι απιστευτος, το σκαφος φτιαγμενο για να αντεξει πυρηνικο ολεθρο- εχουμε στην οικογενεια ενα βενζινης απο το 2007......170 χιλιαδες χιλιομετρα...ουτε λαμπα δεν εκαψε-
Καλη επιλογη
http://www.car.gr/classifieds/cars/?off ... uroclass=-
-
Επίσης το Λεων ειναι μια εξαιρετικη επιλογη στα λεφτα του, αλλα οι εκδοσεις ντιζελ ειναι λιγο τσιμπημενες η μου φαινεται ?
Εχω την αισθηση οτι ειναι τιμολογημενες οριακα πιο κατω απο το Οκταβια και νομιζω οτι αυτο ειναι μαλλον φαουλ.
Βοήθεια για αγορά αυτοκινήτου για οικογενεια