-
Ε ποιο άλλο;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ε ποιο άλλο;το 500χ, το renegade, το vitara
-
Δίκιο έχεις για τον ιταλοαμερικανο, τον είχα ξεχάσει.
Το βιταρα ειναι μια κατηγορία κάτω. -
Δίκιο έχεις για τον ιταλοαμερικανο, τον είχα ξεχάσει.
Το βιταρα ειναι μια κατηγορία κάτω.μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο για την μια κατηγορια κατω του Vitara?
-
Σε τιμη, ποιότητα και χώρους.
-
Το βιταρα ακόμη και βαση της μαμάς του σουζουκι ειναι κάτω του sx.
-
Το βιταρα ακόμη και βαση της μαμάς του σουζουκι ειναι κάτω του sx.Αυτό από που ακριβως το συμπερενεις;
Ακόμα και τιμολογιακά να το πάρεις πάνω από το Sx4 είναιΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε τιμη, ποιότητα και χώρους.Ως απάντηση.
Ότι ειναι ακριβότερο του sx4 ειναι ζήτημα μάρκετινγκ. Για τον ίδιο λόγο που το 500 ειναι ακριβότερο του punto. -
Σε τιμη, ποιότητα και χώρους.
Ως απάντηση.
Ότι ειναι ακριβότερο του sx4 ειναι ζήτημα μάρκετινγκ. Για τον ίδιο λόγο που το 500 ειναι ακριβότερο του punto.Ποιότητα & χωρους, τιμη;
Για την ποιότητα διαφωνώ.
Για τους χώρους μια μικρή διαφορά στον χώρο αποσκευών. Το σαλόνι του vitara είναι πιο ευρύχωρο. ..Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Whatever εγώ πάντως δεν βάζω qashqai και vitara στην ίδια κατηγορία.
-
Θεωρητικά και αν εξειδικεύσεις πολύ τις κατηγορίες, τότε ναι το Vitara δεν είναι στην ίδια κατηγορία, ενώ και το 500Χ είναι στην ίδια κατηγορία με το Countryman.
Πρακτικά, όταν θέλεις να δώσεις γύρω στα 20 χιλιάρικα για πετρελαιοκίνητο SUV όλα αυτά (εκτός από το Countryman) στην ίδια κατηγορία είναι. Απλά μερικά είναι λίγο πιο μικρά (όχι απαραίτητα κακό) και στα ίδια λεφτά έχουν φουλ εξοπλισμό (π.χ. 500X και Vitara) και άλλα είναι μεγαλύτερα με σπαρτιατικό εξοπλισμό (QQ).
Όσο για την Honda, αν το HRV είναι τόσο ακριβότερο από το QQ που και να πει την τιμή πάλι ο κόσμος στο QQ θα πάει, τότε καλά κάνει και την κρατάει κρυφή γιατί έτσι και αλλιώς θα πάει άκλαφτο. Αν όμως θέλει να κάνει πωλήσεις και να κλέψει κάποιες από το QQ, τότε θα ήταν πολύ πιο έξυπνο να βγάλει κάποια καλή προσφορά και να την ανακοινώσει όσο το δυνατό νωρίτερα. Όπως για παράδειγμα έχει κάνει η Fiat με το 500Χ.
Ας ρίξουμε μια ματιά και στις πωλήσεις Honda - Nissan το πρώτο 3 μηνο του έτους:
Ιανουάριος: 316 (Nissan) - 57 (Honda)
Φεβρουάριος: 526 (Nissan) - 34 (Honda)
Μάρτιος: 714 (Nissan) - 36 (Honda)Μήπως θα πρέπει εκεί στην Honda να αλλάξουν την εμπορική τους πολιτική και να βγάλουν καμιά πραγματική προσφορά;
Γιατί με 30-40 αυτοκίνητα τον μήνα δεν την βλέπω την εταιρεία να αντέχει για πολύ...Αυτή την στιγμή προσπαθούν ακόμη να ξεφορτωθούν τα Civic του 2013-14 και ακόμη να φέρουν του 2015 που εδώ και μισό χρόνο κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Και πως προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν; Δίνοντας 400 ευρώ έκπτωση για ένα αυτοκίνητο που έχει κάτσει 2 χρόνια σε μια αλάνα στο τελωνείο. Όσα δηλαδή θες για να πάρεις καινούργια λάστιχα!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Θεωρητικά και αν εξειδικεύσεις πολύ τις κατηγορίες, τότε ναι το Vitara δεν είναι στην ίδια κατηγορία, ενώ και το 500Χ είναι στην ίδια κατηγορία με το Countryman.Πρακτικά, όταν θέλεις να δώσεις γύρω στα 20 χιλιάρικα για πετρελαιοκίνητο SUV όλα αυτά (εκτός από το Countryman) στην ίδια κατηγορία είναι. Απλά μερικά είναι λίγο πιο μικρά (όχι απαραίτητα κακό) και στα ίδια λεφτά έχουν φουλ εξοπλισμό (π.χ. 500X και Vitara) και άλλα είναι μεγαλύτερα με σπαρτιατικό εξοπλισμό (QQ).
Όσο για την Honda, αν το HRV είναι τόσο ακριβότερο από το QQ που και να πει την τιμή πάλι ο κόσμος στο QQ θα πάει, τότε καλά κάνει και την κρατάει κρυφή γιατί έτσι και αλλιώς θα πάει άκλαφτο. Αν όμως θέλει να κάνει πωλήσεις και να κλέψει κάποιες από το QQ, τότε θα ήταν πολύ πιο έξυπνο να βγάλει κάποια καλή προσφορά και να την ανακοινώσει όσο το δυνατό νωρίτερα. Όπως για παράδειγμα έχει κάνει η Fiat με το 500Χ.
Ας ρίξουμε μια ματιά και στις πωλήσεις Honda - Nissan το πρώτο 3 μηνο του έτους:
Ιανουάριος: 316 (Nissan) - 57 (Honda)
Φεβρουάριος: 526 (Nissan) - 34 (Honda)
Μάρτιος: 714 (Nissan) - 36 (Honda)Μήπως θα πρέπει εκεί στην Honda να αλλάξουν την εμπορική τους πολιτική και να βγάλουν καμιά πραγματική προσφορά;
Γιατί με 30-40 αυτοκίνητα τον μήνα δεν την βλέπω την εταιρεία να αντέχει για πολύ...Αυτή την στιγμή προσπαθούν ακόμη να ξεφορτωθούν τα Civic του 2013-14 και ακόμη να φέρουν του 2015 που εδώ και μισό χρόνο κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Και πως προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν; Δίνοντας 400 ευρώ έκπτωση για ένα αυτοκίνητο που έχει κάτσει 2 χρόνια σε μια αλάνα στο τελωνείο. Όσα δηλαδή θες για να πάρεις καινούργια λάστιχα!
θα συμφωνησω απόλυτα!!!
-
Όσο για την Honda, αν το HRV είναι τόσο ακριβότερο από το QQ που και να πει την τιμή πάλι ο κόσμος στο QQ θα πάει, τότε καλά κάνει και την κρατάει κρυφή γιατί έτσι και αλλιώς θα πάει άκλαφτο.
Αυτή ειναι η υποψία μου.
Και για να μην παρεξηγούμε,όταν λέω ότι ο μόνος ανταγωνιστής του χοντα ειναι το qashqai, δεν λέω ότι δεν βγαίνουν αλλα suv/crossover , αλλα ότι αυτό ειναι το μόνο της κατηγορίας με σημαντικό αριθμό πωλήσεων και άρα εμπορικός ανταγωνιστής. -
Για αυτο τo 'πεπλο μυστηριου' σχετικα με το HR-V δεν ευθυνεται η ελληνικη αντιπροσωπεια αλλα η μαμα εταιρεια Honda. Και στην Αμερικη ετσι εκαναν, ειχαν ορισει ημερομηνια μεχρι την οποια δεν ηθελαν να αποκαλυφθει καμια λεπτομερεια σχετικα με το αμερικανικο HR-V. Μαλιστα ειχαν κανει 'εμπαργκο' και σε οσους δημοσιογραφους μαθαιναν απο σποντα καποια τεχνικα χαρακτηριστικα, να μην τα αποκαλυψουν μεχρι αυτη την ημερομηνια (δειτε αυτο το βιντεο απο το 0:17 - 0:37 https://www.youtube.com/watch?v=SHkbwsgjZf0 ). Αν θελετε τη γνωμη μου αυτο ειναι βλακωδες μιας και το αυτοκινητο κυκλοφορει ηδη απο το 2013 στην Ιαπωνία ως Vezel.
Τωρα οσον αφορα στην τιμή του, αν υποθεσουμε οτι λογικα η πιο 'εμπορικη' εκδοση του μοντελου θα ειναι η 1.6 idtec 2x4 Elegance, αυτη δε θα πρεπει να στοιχιζει ουτε ευρω πανω απο τις 23.500 καθως με αυτα τα λεφτα περιπου ο υποψηφιος αγοραστης μπορει να αγορασει ενα Qashqai dci 1.5 Acenta Con, το οποιο και θα προτιμησει λογω συγκριτικων πλεονεκτηματων (μηδενικα τελη, καλος εξοπλισμος) αν το HR-V στοιχιζει παραπανω. Η Honda με δυο λογια πρεπει να παιξει μπαλα στην ιδια τιμη με το Qashqai 1.5 και να προταξει την καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, την καλυτερη αξιοπιστια και τους μεγαλυτερους χωρους με μικροτερο αμαξωμα (το πετυχε γιατι ειναι Honda ) για να εχει εμπορικη επιτυχια. Αν παει να το παιξει βαρυ πεπονι και το τιμολογησει 2-3 χιλιαρικα πανω απο το Qashqai το αυτοκινητο θα παει ακλαυτο.
Και στο φιναλε ουτε καποιος φανατικος Hondaκιας δε θα το παρει. Αν το HR-V εχει 26 χιλιαρικα, κολλας αλλα 2 και πας και παιρνεις το CR-V 1.6 idtec facelift του 2015 (27.700) και παιρνεις και περισσοτερο αμαξι... -
Απολυτα συμφωνος
-
Συμφωνώ με τον φίλο στα περισσότερα.
Θεωρητικά, το HRV είναι στην κατηγορία Vitara, 500x, Capture, Countryman, Mocca, Juke κτλ ενώ αντίστοιχα το CRV είναι στην κατηγορία του Qashqai, SX4, Kadjar, i35 κτλ.
Πρακτικά, όλα αυτά μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, όταν σκας 20 με 30k. Μερικά βέβαια 'αλλάζουν' κατηγορία λόγω τιμής (όπως το CRV και τα γερμανικά πχ, που δεν τα αναφέρουμε καν γιατί πάνε 30+) και μερικά λόγω μεγέθους (Capture, Mini, Juke).
Ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα του καθενός. Κατ' εμέ, δεν υπάρχουν συγκρίσιμα και μη συγκρίσιμα μοντέλα αντικειμενικά, παρά μόνο σε 'γενικές γραμμές'. Υποκειμενικά είναι τα πάντα και κάθε σύγκριση σε αυτό το πλαίσιο, δικαιολογημένη.
Για να μην είμαι και off topic, πιστεύω πως το HRV θα τιμολογηθεί μεταξύ Civic και CRV, ήτοι στα ίδια και λίγο πάνω ίσως από Qashqai. Θα ήθελα να πουλήσει (προσωπικά μου αρέσει το μοντέλο), αλλά το Nissan λογικά θα συνεχίσει να βγαίνει νικητής, λόγω 'μεγέθους', φήμης και... φόρας. Όχι πως δεν είναι καλό αμάξι βέβαια.
'Είναι πιο μεγάλο, είναι στα ίδια λεφτά, είναι αρκετά μουράτο, είναι γιαπωνέζικο και όχι κορεάτικο, έχει renault μηχανή, το έχουν πάρει τόσοι και τόσοι, ε, κάτι θα ξέρουν, θα το πάρω κι εγώ'. Έτσι σκέφτεται αρκετός κόσμος.
-
Το CRV θα το έβαζα μια κατηγορία πάνω από το Qashqai, τόσο λόγω μεγέθους όσο κυρίως λόγω τιμής. Νομίζω πως παίζει περισσότερο με το XTrail. Το HRV είναι λίγο δύσκολο να είναι στα ίδια με το Qashqai μιας και η Nissan έκανε την μαγκιά και έφερε την έκδοση Energy, με λιτό εξοπλισμό και σχετικά χαμηλή τιμή. Η βασική του HRV θα είναι εξοπλιστικά λογικά κοντά στην Accenta της Nissan, οπότε κάπου εκεί θα είναι μάλλον και η τιμή (23-24 χιλιάρικα δηλαδή).
-
Ο χρήστης Sakattack έγραψε:
Θεωρητικά, το HRV είναι στην κατηγορία Vitara, 500x, Capture, Countryman, Mocca, Juke κτλ ενώ αντίστοιχα το CRV είναι στην κατηγορία του Qashqai, SX4, Kadjar, i35 κτλ.Θα διαφωνησω λιγο ως προς την καταταξη που εκανες. Θεωρητικα οσα crossovers ειναι απο 4,1 μετρα μηκος ως 4,7 θεωρουνται compact (J segment). Οποτε εκει μεσα παιζει απο mini countryman ως Nissan X-trail. Βεβαια θα πρεπει να υπαρξει ενας διαχωρισμος πιστευω αναμεσα σε αυτα που ειναι πανω απο 4,5 και σε αυτα που ειναι κατω απο 4,5 μετρα. Το CRV που εγραψες δεν ειναι με τιποτα στην ιδια κατηγορια με Qashqai, SX4, ειναι μεγαλυτερο. Ειναι στην ιδια κατηγορια με RAV4, X-Trail, BMW X3. Τωρα στα κατω απο 4,5 μετρα υπαρχει μεγαλη ποικιλια. Το HR-V λογω μεγαλων εσωτερικων χωρων, πορτ-μπαγκαζ, εγω θα το εβαζα πιο πολυ ως ανταγωνιστη των Qashqai/Kadjar και λιγοτερο ως ανταγωνιστη των Mokka, Captur, Juke.
-
Έχετε δίκιο για το CRV παιδιά και για το J segment φίλε geiasou.
Απλά η J segment παραείναι γενική κατηγορία πλέον, μιας και πιάνει από... countryman μέχρι X5 και Cayenne, όπως είπες κι εσύ.
Εγώ θα τα χώριζα σε 3 κατηγορίες: α) 4μ. - 4,3μ. (τα λεγόμενα crossovers) β) 4,31μ. - 4,5μ. (ας τα πούμε compact SUVS) και 4,5+ (SUVS)
Είναι λογικό λοιπόν να συγκρίνονται μοντέλα από την α) και τη β), ειδικά αυτά που είναι στο πάνω και κάτω όριο αντίστοιχα.
Τέσπα, δεν έχουν και πολύ νόημα οι... μεζούρες και τα μέτρα. Ο καθένας βάζει τα κριτήριά του και επιλέγει
Απλά το point μου είναι, πως είναι λιγάκι άκομψο να λέμε 'δεν συγκρίνονται, είναι άλλη κατηγορία', ειδικά όταν μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές.
-
Ο χρήστης Sakattack έγραψε:
Απλά το point μου είναι, πως είναι λιγάκι άκομψο να λέμε 'δεν συγκρίνονται, είναι άλλη κατηγορία', ειδικά όταν μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές.+1
Και στα άλλα ειδη ισχύει. Πχ. Η μικρομεσαία Octavia με την μεσαία 3αρα.
Απλώς ας δεχόμαστε αυτό που θέτει ο κατασκευαστής πχ supermini crossover Captur ή μικρομεσαίο crossover Qashqai ή μεσαίο SUV Rav4 κλπ ή αναλόγως του πατώματος.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Honda HR-V 2014