-
Αν το δούμε σε συνάρτηση με την τιμή, τότε δεν μπορώ να διαφωνήσω ότι θα έπρεπε να προσφέρει περισσότερα από τον ανταγωνισμό, για να κοστίζει και περισσότερο. Εδώ σου δίνω δίκιο...
Πάντως, οι χώροι είναι αρκετά καλοί π.χ. με 453 λίτρα χώρο αποσκευών είναι πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας. -
450 λίτρα δεν είναι άσχημα, ειδικά αν συγκρίνουμε με τα λίτρα ενός vitara. Όμως λόγω τιμής και κατηγορίας που κινείται, αναγκαστικά θα συγκριθεί και με το άνω όριο της κατηγορίας όπου εκεί βλέπεις και χωρητικότητες κοντά στα 500.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
450 λίτρα δεν είναι άσχημα, ειδικά αν συγκρίνουμε με τα λίτρα ενός vitara. Όμως λόγω τιμής και κατηγορίας που κινείται, αναγκαστικά θα συγκριθεί και με το άνω όριο της κατηγορίας όπου εκεί βλέπεις και χωρητικότητες κοντά στα 500.Σωστός! Σκέψου όμως ότι 'μέτρο σύγκρισης' αποτελούν και τα 430 του QQ που είναι ο αδιαμφισβήτητος 'ηγέτης' της κατηγορίας!
Πέρα από αυτά, προσωπικά αντιμετωπίζω το Hrv σαν ένα νεογέννητο, σαν το πρώτο QQ...Δείτε από που ξεκίνησε το QQ και που έφτασε. Πιστεύω ότι και το επόμενο hrv θα είναι κλάσεις ανώτερο από το πρώτο. Με μια ρηξικέλευθη εμφάνιση και κάποιον από τους δυνατούς κινητήρες της εταιρίας, χτυπάει κορυφή αμέσως... -
Με το νέο vitara για ήμουν εξαρχής πολύ αυστηρός στην κρίση μου γιατί φέρει το όνομα ενός οχήματος που άφησε εποχή για τις offroad δυνατότητες του. Πως θα μπορούσα να κάνω τα 'στραβα μάτια' για το hrv όταν έχω τον προγονό του ένα αυτοκίνητο που και φορτωμένο με πολλά χλμ εντούτοις έχει ίσως την καλύτερη μεταπωλητική αξία από άλλα της εποχής του; Το νέο qq όμως είναι πράγματι ένα καλύτερο από όλες τις απόψεις όχημα και βγαίνει νικητής στην σύγκριση με το προηγούμενο ακριβώς για αυτό. Γιατί συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα! Ετσι όμως κάποτε είχε τα σκήπτρα και το hrv. Ο διάδοχος του όμως...;
-
Ας ήταν κανένα 3 χίλιαρο φτηνότερο το HR-V και μια χαρά θα πουλούσε και αυτό. Ο 1.6 diesel της Honda παίζει να ήταν ο καλύτερος από όλους όσους είχα δοκιμάσει όταν έκανα τα test drives (φορεμένος σε Civic τότε). Συν ότι φημίζεται και για τις εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις του.
-
Ετσι axel σωστά. Στο δια ταύτα!
-
Ένα πανάκριβο άνευ λόγου και αιτίας ΣΑΚΑΡΑΚΑΜΑΞΟ...
Θα το πάρω ωστόσο, γιατί γουστάρω λογότυπο Σ χρωμέ ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ στο πίσω μέρος.
Προσθέτει κύρος, διαχρονικότητα, ευκολία στην μεταπώληση και κυρίως επιδόσεις. Τουλάχιστον +60 άλογα παραπάνω... -
http://www.caroto.gr/2016/10/29/honda-h ... est-drive/
Honda HR-V vs DS 4 Crossback [test drive]
Ψάχνετε για crossover με άποψη; Ορίστε δύο ενδιαφέρουσες επιλογές για urban αναζητήσεις, με κοινά χαρακτηριστικά αλλά και αρκετές διαφορές μεταξύ τους...
Crossover υπάρχουν πολλά. Μικρά, λίγο μεγαλύτερα, κομψά ή πιο τετραγωνισμένα, ασφάλτινα ή και λίγο πιο off road… Γενικώς, αν ψάξετε, όλο και κάτι θα βρείτε στα μέτρα σας. Στην προκειμένη περίπτωση θα αναφερθούμε σε δύο προτάσεις που δεν είναι οι πιο οικονομικές, προσφέρουν όμως μία σύγχρονη εξωτερική εμφάνιση και έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα, που θα εκτιμήσουν και οι πιο απαιτητικοί..Από τη μία πλευρά έχουμε το Citroen DS4 Crossback, ένα αρκετά προχωρημένο σχεδιαστικά σύνολο, στη φιλοσοφία των DS, με έντονα ποιοτικά χαρακτηριστικά και πλούσιο εξοπλισμό. Από την άλλη, το Honda HR-V. Ένα εξίσου μοντέρνο σχέδιο, λίγο πιο συμβατικό συνολικά αλλά δεμένο σαν βράχος και κάπως πιο οδηγοκεντρικό. Το ωραίο, δε, είναι ότι και τα δύο είναι diesel, στα 1.6 λίτρα, με κινητήρες ισχύος 120 ίππων και ροπής 300 Nm. Και εδώ κάπου θα πρέπει να αρχίσουμε να εστιάζουμε στις λεπτομέρειες.
Πρώτος σταθμός το εσωτερικό. Αμφότερα διαθέτουν ένα πλήρες, μοντέρνο και λειτουργικό ταμπλό. Τα υλικά, σε κάθε περίπτωση είναι προσεγμένα και καλής ποιότητας, ίσως όμως το DS4 να έχει ένα μικρό προβάδισμα, κυρίως χάρη στα alcantara καθίσματά του, που προσφέρουν και πιο καλή πλευρική στήριξη. Σχεδιαστικά, θα λέγαμε ότι οι γραμμές του HR-V έχουν περισσότερη φινέτσα. Εργονομικά πάλι, κανένα δεν θα δυσκολέψει το έργο του οδηγού, το DS4 όμως δείχνει λίγο πιο πρακτικό, στα χειριστήρια της infotainment οθόνης και στον αυτόματο κλιματισμό. Όσο για το θέμα του εξοπλισμού και τα δύο είναι προικισμένα με αρκετά καλούδια που θα κάνουν άνετη τη ζωή των επιβατών και θα φροντίσουν για την ασφάλεια στις μετακινήσεις τους.
Εκεί που το Honda περνάει ξεκάθαρα μπροστά είναι στην ευρυχωρία του εσωτερικού. Μπροστά δεν υπάρχουν διαφορές, στα πίσω όμως καθίσματα, οι επιβάτες του θα έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι τους. Αντίστοιχα και σε ο,τι αφορά στα διαμερίσματα των αποσκευών, το HR-V διαθέτει ένα ελαφρά μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ, με καλύτερο άνοιγμα που διευκολύνει τη φόρτωση.
Η κόντρα γίνεται πιο σκληρή στον τομέα των κινητήρων, αφού αμφότερα ξεκινάνε από μία κοινή βάση απόδοσης. Όπως προείπαμε, με 120 ίππους στα 1.6 λίτρα και 300 Nm ροπής, δύσκολα θα ζητήσει κανείς κάτι περισσότερο. Η δύναμη υπάρχει από τις χαμηλές στροφές και είναι ικανή να κινήσει με ευκολία τα δύο αμαξώματα. Υπάρχουν όμως και μικροδιαφορές, στο θέμα της λειτουργίας, με τον BlueHDi να δείχνει, έστω και οριακά, πιο ραφιναρισμένος σε κραδασμούς και θόρυβο από τον i-DTEC. Αντιθέτως, ο τελευταίος δείχνει ανεπαίσθητα πιο οικονομικός στην κατανάλωση, ενώ δίνει ταυτόχρονα την αίσθηση πως είναι πιο πρόθυμος να ανεβάσει στροφές.
Αυτό, εν μέρει, μπορεί να δικαιολογηθεί και από το κιβώτιο. Το μεν DS4 της δοκιμής φορούσε το νέο αυτόματο εξάρι ΕΑΤ6 του ομίλου PSA, ενώ το HR-V ένα μηχανικό κιβώτιο, 6 σχέσεων. Για το πρώτο θα πούμε ότι μας άρεσε ο τρόπος λειτουργίας του, καθώς δεν μπέρδευε πουθενά και πραγματοποιούσε τις αλλαγές με εξαιρετική χάρη. Γρήγορο δεν θα το χαρακτηρίζαμε, σε καμία περίπτωση όμως δεν μας προβλημάτισε. Από την άλλη, βρήκαμε τον επιλογέα του HR-V εξαιρετικό σε αίσθηση και κούμπωμα, να συμπληρώνει, ίσως, το καλύτερο μηχανικό κιβώτιο στην κατηγορία.
Περνώντας στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς, οι δύο αντίζηλοι έχουν να επιδείξουν σίγουρα μία καλή ποιότητα κύλισης, διατηρώντας όμως αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Αναφορικά με το Citroen, παρότι φοράει σαφώς μεγαλύτερους τροχούς (18, έναντι 16 ιντσών) με πιο σπορ ελαστικά, οι αναρτήσεις του δείχνουν να στοχεύουν περισσότερο προς την άνεση και καταφέρνουν να απορροφήσουν περισσότερες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Με μικρή διαφορά ακολουθεί το Honda, το οποίο διαθέτει σαφώς πιο σφιχτές και δεμένες αναρτήσεις, που του προσδίδουν μία επιπλέον αίσθηση στιβαρότητας και σταθερότητας στις στροφές.
Η κίνηση στην εθνική, σε κάθε περίπτωση, γίνεται απροβλημάτιστα, ανεξαρτήτως ταχύτητας. Και οι εναλλαγές πορείας όμως δεν πρόκειται να αγχώσουν τον οδηγό, ασχέτως του πίσω από πιο τιμόνι βρίσκεται. Και τα δύο είναι γρήγορα και θετικά στην αίσθηση που προσφέρουν, αν και το HR-V είναι στο τέλος της μέρας πιο οδηγοκεντρικό και θα προσφέρει περισσότερα στον οδηγό. Όσο για τα φρένα, σε κάθε περίπτωση ικανοποιούν με την απόδοσή τους.
Στο δια ταύτα, παρότι πολλά στοιχεία παραμένουν κοινά για τα δύο αυτά μοντέλα, το καθένα δείχνει να απευθύνεται σε ένα δικό του κοινό. Αν αναζητάτε τη διαφορετικότητα και την άνεση, το DS4 είναι αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Αν πάλι επιθυμείτε να έχετε πιο ενεργό ρόλο ως οδηγός και σκοπεύετε να ταξιδεύετε συχνά με παρέα, το HR-V είναι μονόδρομος.
-
Διάβασα με ενδιαφέρον τη δοκιμή αυτή. Βασικά στάθηκα σε δύο σημεία.
Το πρώτο σημείο αφορά στην επιλογή ελαστικών και ζάντας στο Citroen. Νομίζω ότι είναι υπερβολική η 18άρα ζάντα.
Τι λάστιχο να φοράει άραγε;
Πάντως εγώ δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ ότι το Citroen είναι crossover.Και το δεύτερο το παρακάτω. Δεν συμφωνώ με το παρακάτω.
Crossover υπάρχουν πολλά. Μικρά, λίγο μεγαλύτερα, κομψά ή πιο τετραγωνισμένα, ασφάλτινα ή και λίγο πιο off road… Γενικώς, αν ψάξετε, όλο και κάτι θα βρείτε στα μέτρα σας.
-
Εγώ νομίζω έχουν δίκιο στο άρθρο ως προς την παράθεση που έχεις κάνει.
Χαμός από επιλογές γίνεται στην κατηγορία....
Γιατί δε συμφωνείς?? -
Δεν συμφωνώ για δύο λόγους:
- Όταν είχα ανοίξει το 2010 αυτό το θέμα viewtopic.php?f=15&t=44855 τότε η κατηγορία Crossover ήταν σε διαδικασία ανάπτυξης και οικονομικά προσιτή στον μέσο αγοραστή.
Τότε στο μυαλό μου είχα ότι η συγκεκριμένη κατηγορία θα είχε σχεδιασμούς που θα παρέπεμπαν αφενός σε offroad αμαξώματα και αφετέρου σε κατηγορία αυτοκινήτων ποιο προσιτή οικονομικά από τα παραδοσιακά offroad και suv.
Σήμερα βλέπω ότι αυτή η κατηγορία είναι μπερδεμένη, ισχύει δηλ. το 'ότι δηλώσεις είσαι' και ταυτόχρονα η λέξη crossover χρησιμοποιήθηκε για αύξηση τιμών παρά για μείωση ή έστω για συγκράτηση.
Δηλ. θεωρώ παρανοϊκό να λέει η αυτοκινητοβιομηχανία: 'Είναι crossover για αυτό είναι και ακριβό...'
- Ο δεύτερος λόγος είναι το 'Crossover υπάρχουν πολλά'.
Ε λοιπόν, εγώ που το ψάχνω από το 2010, ούτε πολλά crossover υπάρχουν, ούτε μπορώ να βρω κάποιο στα μέτρα μου για διαφόρους λόγους.
Π.χ. ένας σημαντικός λόγος είναι ότι οι κατηγορίες mini και σούπερ mini δεν προσφέρουν αρκετές επιλογές και ότι προσφέρεται είναι πανάκριβο λόγω brandname.
Και όσο αφορά το θέμα του HRV, θα έλεγα ότι το Ιαπωνικό πράγματι παραπέμπει σε 'Crossover πακέτο'.
Το Γαλλικό όμως εγώ δεν μπορώ να το δω ως ένα 'Crossover πακέτο'. - Όταν είχα ανοίξει το 2010 αυτό το θέμα viewtopic.php?f=15&t=44855 τότε η κατηγορία Crossover ήταν σε διαδικασία ανάπτυξης και οικονομικά προσιτή στον μέσο αγοραστή.
-
Τα crossover ποτέ δεν ήταν φτηνά φίλε storm. Πάρε παράδειγμα το τωρινό hrv στου οποίου το νήμα γράφουμε αλλά και το προηγούμενο του δεν ήταν καθόλου μα καθόλου φτηνό για την εποχή του. Πάντα η κατηγορία ήταν σχετικά δυσπρόσιτη. Τώρα θα συμφωνησω όμως ότι έχει μπερδευτεί επιπλέον και υπάρχουν προτάσεις που αν και όμορφες, ποιοτικές κλπ εντούτοις απέχουν πολύ από αυτό που υπόσχονται. Για αυτό όμως φαίνεται και στην δεύτερη παρατήρηση σου για το μήνυμα της εποχής πως 'υπάρχουν πολλά' . Στην κατηγορία των super mini όντως παραμένουν λίγα και ευτυχώς γιατί τα μεταξόνια της κατηγορίας μόνο θέτουν αυστηρούς περιορισμούς και η πληθώρα τέτοιου είδους δημιουργιών θα μπορούσε να τα κακοχαρακτηρίσει. Υπάρχουν όμως λίγα και καλά. Το νέο hrv είναι crossover αλλά το γαλλικό αν μου το έδειχνε κάποιος στο δρόμο και μου έλεγε πως είναι cr θα έλεγα πως μου κάνει πλάκα.
-
Πάντως το 2010 μπορούσα πολύ ποιο εύκολα να βρω μοντέλα της κατηγορίας που να ήταν σε φυσιολογικές τιμές.
Πλέον μόνο το Stepway. -
Δεν είναι κακό όπως το έχω δει. Πολυ καλοί χώροι άριστη πρακτικότητα και ελαφρές offroad δυνατότητες σε μοναδική τιμή. Ασυναγώνιστο και πραγματικό εργαλείο εκτός δρόμου παραμένει στα μικρα μεταξόνια το jimny με την τιμή του όμως να ξεφεύγει για το μέγεθος, τους χώρους, την κατανάλωση, την οδική συμπεριφορά και τον ελλειπή εξοπλισμό για τα δεδομένα της εποχής.
-
Εμ, για αυτό λέω ότι σε αυτή την κατηγορία αυτή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.
Γιατί από την μία έχουμε το 'φτωχό πλην τίμιο' Stepway με τιμή κάπου εκεί στα 13000euro και μετά έχουμε το χάος...ανεξαρτήτως μοντέλου.Νομίζω ότι η απουσία της Daihatsu και των Κορεατών έχει επηρεάσει αρνητικά την κατηγορία αυτή.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Νομίζω ότι η απουσία της Daihatsu και των Κορεατών έχει επηρεάσει αρνητικά την κατηγορία αυτή.
Συμφωνώ!!
Επίσης συμφωνώ απόλυτα και στο ότι δηλώσεις είσαι!!
Το πιο τρελό απ' όλα είναι πως όσα τελοσπάντων θεωρούνται crossover από την κατηγορία Captur, Stepway, Juke, 2008, που είναι και προσιτή δεν προσφέρουν καν τετρακίνηση
Δεν έχει καν την επιλογή ο υποψήφιος αγοραστής!!
Ακόμα και στην μεγαλύτερη κατηγορία πχ Qashqai -Kadjar με βενζινοκινητήρα δεν έχουν τετρακίνηση.
Αδιανόητο για εμένα. -
Μάλλον έχεις σχηματίσει λάθος εικόνα για τα crossovers.
Στην πράξη είναι απλά ψηλωμένα καθημερινά αυτοκίνητα για πολύ ελαφριά εκτός δρόμου χρήση.
-
Θα συμφωνήσω. Αλλά εγώ θα ήθελα αυτό που οι κατασκευαστές βγάζουν στην παραγωγή ως crossover να δείχνει και ως crossover και θα προτιμούσα να είναι μία εντελώς διαφορετική σχεδίαση αμαξώματος.
Γιατί για παράδειγμα ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο που χώνεται άνετα και σε χώμα είναι και το Panda μου...
Πάντως κάποια αυτοκίνητα με τίποτα δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι crossover. Και ας λέει το marketing ότι θέλει.
-
Μα το Panda δεν είναι Crossover!
Πόσα από τα SUV για τα οποία συζητάμε, μπορούν να κάνουν τα παρακάτω;
Το θέμα είναι οι περισσότεροι χρειαζόμαστε όλες αυτές τις δυνατότητες; Το πιο πιθανό είναι πως όχι, για αυτό και επιλέγουμε και αυξάνονται τα Crossovers-SUV.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μάλλον έχεις σχηματίσει λάθος εικόνα για τα crossovers.Στην πράξη είναι απλά ψηλωμένα καθημερινά αυτοκίνητα για πολύ ελαφριά εκτός δρόμου χρήση.
Για εμένα λες??
Γιατί έχω λάθος εικόνα?? Δεν θα έπρεπε να έχουν τετρακίνηση αφού προορίζονται και για εκτός δρόμου χρήση??
Δε λέω να είναι μόνο τετρακίνητα
Honda HR-V 2014