-
Τυπικά ανάκληση θεωρείται, στην πράξη δεν είναι και τίποτα σημαντικό. Ειδικά τώρα που τα συστήματα ελέγχου πίεσης ελαστικών είναι στάνταρτ.
-
Ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα μετα τα πρωτα crash tests που εκανε στο νεο HRV που κατασκευαζεται στο Μεξικο ο αμερικανικος οργανισμος NHTSA. Δεν ειναι και ο,τι καλυτερο αφου στη μετωπικη συγκρουση και στο τεστ ντελαπαρισματος πηρε 4 αστερια και μονο στη πλαγια συγκρουση 5 αστερια. Σημειωτεον το Honda Fit (Jazz) του 2015 στην πλατφορμα του οποιου βασιζεται το νεο HRV πηρε 5 αστερια σε ολα τα τεστ του ιδιου οργανισμου. Αναμενονται με ενδιαφερον τα αποτελεσματα απο τους δυο μεγαλυτερους οργανισμους τον αμερικανικο IIHS και τον ευρωπαικο EuroNCAP.
http://www.safercar.gov/Vehicle+Shopper ... leId=10330 -
α)
τί εννοεί;θα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις η ευρωπαϊκή εκδοχή;
β) άσχετα απο το παραπάνω: αυτά που θα στείλουν στην Ευρώπη,
θα έχουν καλύτερο φινίρισμα από αυτά της Αμερικής; -
Βγήκαν οι τιμές και στην Γερμανία:
Για το 1.6 diesel:
Comfort: 22.290€
Elegance: 24.190€ -
Ελλάδα τελικά πότε το περιμενουμε;
-
Λογικά τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν τιμές και προς το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν και οι παραδόσεις.
-
Το θέμα είναι ποτέ θα το φέρουν σε καμία εκθεση
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Βγήκαν οι τιμές και στην Γερμανία:Για το 1.6 diesel:
Comfort: 22.290€
Elegance: 24.190€Προβλεψη.
Αν το αυτοκινητο στην Ελλαδα στοιχιζει με αποσυρση πανω απο 22.500 ευρω η Comfort και πανω απο 24.500 ευρω η Elegance θα παει ακλαυτο. Με 23.500 ευρω αγοραζεις Nissan Qashqai 1.5 dci Accenta Con. Αντε να δωσεις κι ενα ποσο παραπανω επειδη ειναι Honda και 1.6lt. Αν ο αλλος παει και το βαλει τιποτα 24.000 το Comfort και 26.000 το Elegance με αποσυρση, θα το φαει το μαυρο σκοταδι. -
-
Το ευρωπαικο HRV απο την εκθεση αυτοκινητου της Φρανκφουρτης που γινεται αυτες τις μερες.
Παλι παραπονα για την οροφη στο πισω μερος (ειδικα στο μοντελο με ηλιοροφη) που αφηνει λιγο χωρο για τα κεφαλια των ψηλων επιβατων. -
Κατά τη γνώμη μου ούτε το hr-v, ούτε το cx-3, ούτε το kadjar θα μπορέσουν να χτυπήσουν το qashqai...Θεωρώ ότι τα εσωτερικά τους, υστερούν τόσο σχεδιαστικά όσο και αισθητικά, ενώ το hr-v και το cx-3 έχουν θέμα χώρων....
-
Ο χρήστης ellanios21 έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου ούτε το hr-v, ούτε το cx-3, ούτε το kadjar θα μπορέσουν να χτυπήσουν το qashqai...Θεωρώ ότι τα εσωτερικά τους, υστερούν τόσο σχεδιαστικά όσο και αισθητικά, ενώ το hr-v και το cx-3 έχουν θέμα χώρων....Αν και κάτοχος qq εδώ μπορεί να διαφωνήσω λίγο. Το kadjar, χωρίς βέβαια να το έχουμε δει, θεωρω οτι θα είναι πολύ αξιόλογο, ενω και το εσωτερικό του, τουλάχιστον από videos που έχω δει φαίνεται πολύ όμορφο και αρκετά άνετο. Για το hrv μεγάλο ρόλο νομίζω θα παίξει η τιμή του, ενώ σχετικά με τους χωρίς μπορεί να υστερεί λίγο στο εσωτερικό αλλά έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και πιο τετραγωνισμενο σε συνδιάσμο με τα magic seats.... το cx3 δεν ξέρω ξέρω θα έρθει ποτέ αλλά και να έρθει γενικά λέγεται ότι καίει αρκετά σε σχέση με τα άλλα.
-
..Σίγουρα η ομορφιά είναι υποκειμενικό θέμα...Εγώ κυρίως το εστιάζω στη κεντρική κονσόλα όπου το qashqai πραγματικά το θεωρώ πολύ ανώτερο...Plutare, μάλλον θα γίνουμε συνάδελφοι-ιδιοκτήτες qq, μέχρι τέλους του χρόνου...
-
Ο χρήστης ellanios21 έγραψε:
..Σίγουρα η ομορφιά είναι υποκειμενικό θέμα...Εγώ κυρίως το εστιάζω στη κεντρική κονσόλα όπου το qashqai πραγματικά το θεωρώ πολύ ανώτερο...Plutare, μάλλον θα γίνουμε συνάδελφοι-ιδιοκτήτες qq, μέχρι τέλους του χρόνου...Μακαρι φίλε μου! Εγώ είμαι full ικανοποίημενος από την επιλογή μου.κοιταζα και τα vitara & renegade αλλά ενώ μου άρεσαν πολύ οι χωροι ήταν τραγικοί, ιδίως του renegade. Μετά μου άρεσε πολύ και το xtrail ( που παρεπιπτοντως έχει την ίδια κονσόλα με το qq ) αλλά η τιμή του ήταν απαγορευτική.
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου ούτε το hr-v, ούτε το cx-3, ούτε το kadjar θα μπορέσουν να χτυπήσουν το qashqai...Θεωρώ ότι τα εσωτερικά τους, υστερούν τόσο σχεδιαστικά όσο και αισθητικά, ενώ το hr-v και το cx-3 έχουν θέμα χώρων....
Αν και κάτοχος qq εδώ μπορεί να διαφωνήσω λίγο. Το kadjar, χωρίς βέβαια να το έχουμε δει, θεωρω οτι θα είναι πολύ αξιόλογο, ενω και το εσωτερικό του, τουλάχιστον από videos που έχω δει φαίνεται πολύ όμορφο και αρκετά άνετο. Για το hrv μεγάλο ρόλο νομίζω θα παίξει η τιμή του, ενώ σχετικά με τους χωρίς μπορεί να υστερεί λίγο στο εσωτερικό αλλά έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και πιο τετραγωνισμενο σε συνδιάσμο με τα magic seats.... το cx3 δεν ξέρω ξέρω θα έρθει ποτέ αλλά και να έρθει γενικά λέγεται ότι καίει αρκετά σε σχέση με τα άλλα.
+1
Το μεν Kadjar είναι μεγαλύτερο από το Qashqai ενώ τα HRV και cx3 έχουν πιο μαζεμένες διαστάσεις αλλά αρκετά καλή εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων.Παλι παραπονα για την οροφη στο πισω μερος (ειδικα στο μοντελο με ηλιοροφη) που αφηνει λιγο χωρο για τα κεφαλια των ψηλων επιβατων.
Χάριν σχεδίασης coupe. Ξεχωριστό crossover αλλά με αναμενόμενες κάποιες απώλειες στην απόσταση κεφάλι με οροφή.
-
Update: To HRV ερχεται Ελλαδα περι τα μεσα Νοεμβρίου. Τότε αναμενεται να ανακοινωθουν εκδοσεις, εξοπλισμοι, τιμες κλπ. Θα ερθει για εκθεσιακο και για τεστ ντραιβ. Τελικα η Honda μαλλον θα συμμετασχει στην εκθεση Αυτοκινηση 2015 (περσυ δεν ηταν) οποτε θα δουμε το αυτοκινητο εκει. Θα ερθουν πολυ λιγα αυτοκινητα αμεσα προς πωληση τα οποια εχουν ηδη κλειστει απο προπαραγγελιες. Νεα παραλαβη απο του χρονου. Υπολογιζω να εχει αρκετη αναμονη το συγκεκριμενο μοντελο. Οπως υπολογιζω και οτι η τιμη του θα ειναι τελικα αρκετα πιο πανω σε σχεση με αυτη που συζηταμε εδω.
-
Οι τιμές στο εξωτερικό πάντως ειναι ουσιαστικά ίδιες μεταξύ qashqai 1.2-hrv 1.5 και qq 1.5 dci- hrv 1.6 diesel οπότε μάλλον αν ισχύει αυτο η ντιζελ έκδοση θα ειναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική του qq.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Οι τιμές στο εξωτερικό πάντως ειναι ουσιαστικά ίδιες μεταξύ qashqai 1.2-hrv 1.5 και qq 1.5 dci- hrv 1.6 diesel οπότε μάλλον αν ισχύει αυτο η ντιζελ έκδοση θα ειναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική του qq.Δε θα εχουν καμια σχεση οι ευρωπαικες τιμες με την ελληνικη. Δυστυχως...
-
Και που το ξέρεις;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και που το ξέρεις;Ας πουμε οτι το προβλεπω . Θα ειναι ενα διχιλιαρο περιπου πιο ακριβη η καθε εκδοση απο την αντιστοιχη ευρωπαικη. Η executive δε θα ερθει.
Honda HR-V 2014