-
Ο χρήστης Τζαβαρας Δημητρης έγραψε:
Δεν υπαρχει διακενο ρυθμισης. Δεν υπαρχει τροπος ρυθμισης.
Δεν υπαρχει και ρεγουλατορος φυσικα. Σε ορισμενα υδραυλικα συστηματα, ρυθμιζει η αντλια. Στο πεταλ ομως.
Το ελευθερο διακενο, αξωνα-πεταλ, και εμβολου αντλιας.
Το ρουλμαν, ακουμπα ελαφρα, παντα στα χτενια. Αποτελεσμα, να περιστρεφετε συνεχως.
Λοιπον, ελα να μου ρυθμισεις εσυ, τον συμπλεκτη, σε AUDI Α4. Ενα παραδειγμα σου αναφερω.
Αν μιλας για ντιζες απλες, ναι, τις ρυθμιζουμε. Υπαρχουν ομως, και οι αυτορυθμιζομενες.
Εδω πλεον βλεπεις, αντλια-αξωνας-πεταλ, ενα κομματι, κυλινδρακι-ρουλμαν, επισης ενα κομματι.
Τι να ρυθμισουμε λοιπον??Για ντίζες μιλούσα.
Δε σου φαίνεται περίεργο στις ντίζες το ρουλεμάν να μην ακουμπάει και στους υδραυλικούς (που είναι και καλύτερη τεχνολογία ) να ακουμπάει; Εγώ δεν το καταλαβαίνω πάντως.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ξέρω αυτό που λες, ότι πολλά αμάξια δεν έχουν ρύθμιση. Απορώ όμως.
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
πεστα βρε μαστορα γιατι σε λιγο θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε.
μαστορα !!μαθε να διαβαζεις γιατι δε σε βλεπω καλα...προσεξε οτι αναφερομαι ακριβος πως λειτουργει το συστημα!
και κοψε το υφακι σου γιατι λες αλλα νταλον!εχει μπερδεψει τα ρουλεμαν του σασμαν με αυτα του πλατο!
παρε ενα βιβλιο πρωτος κυκλος του ΤΕΕ για εσας που πηγαται
(διαδικτιακη κοντρα για αν πεταει το μουλαρι? θα σου πω πεταει γιατι βαριεμαι να ξαναγραφω για διαδικτιακη βλαβη)
Youtube Videoτο πιο πιθανο για να μην πω σιγουρο, ειναι να ειναι το ρουλεμαν της μπιζντιρεκ, δυστυχως πρεπει να κατεβει σαζμαν και να ανοιχτει για να επισκευαστει, μια βολτα απο τον μηχανικο σου θα ηταν χρησιμη για την ακριβη διαγνωση.
Καπου τα μπερδευεις...
το ρουλεμαν του μπιζντιρεκ παταει στο δισκο δλδ δεν χρειαζεται να ανοιξουμε το σασμαν μονο να το βγαλουμε απο το μοτερ...επισης οταν πατας συμπλεκτη δουλευει το ρουλεμαν αυτο οχι οταν τον αφηνεις!!αν κανει θορυβο στο πατα ειναι αυτο...
στο φαινομενο τωρα του φιλου ειναι ρουλεμαν μεσα στο κιβωτιο χωρις να ειναι κατι που θα χριζει αμεσα επισκευη!
γνωμη μου να αλλαξεις βαλβολινες και αν θελεις ριξε και motorkote μηπως κανει δουλιτσα!κοιτα τι εχω γραψει εγω, κοιτα τι εχεις γραψει εσυ και κανε μια βολτα μεχρι την τουαλετα να τον παιξεις λιγο εσυ μπας και ξελαμπικαρεις.
το υφακι μου απευθυνεται στους βλακες. -
ς
-
-
Τα παλια αγροτικα φορτηγακια, πχ, ειχαν ενα ελατηριο επαναφορας. Οπως και σε αρκετα επιβατικα.
Επανεφερε το διχαλο πισω. Και υπηρχε και ρεγουλατορος. Η ρυθμιση, χονδρικα. Απλα, να εχουμε μποσικα.
Επρεπε ομως, να τα μαζεψεις αρκετα. Ειχαμε δυσκολια στις αλλαγες.
Ακομα και τοτε, παλι ειχαμε φθορες στο ρουλμαν. Ακομα πιο παλια, αντι για ρουλμαν, υπηρχε καρβουνο.
Επισης, το ρουλμαν, τραβα και το ζορισμα της αποσυμπλεξης.
Και οσο ο δισκος φθειρεται, τοσο μεγαλυτερη προσπαθεια θελουμε. Αποτελεσμα, βλαβες συχνες , σε ρουλμαν και πλατω.
Συν, την ποιοτητα των εξαρτηματων. -
Γιατί δε πάς αντ/πεία.....θα το βάλουν στο διαγνωστικό και θα το φτιάξουν...!!!
-
φιλε ArrowsFA1, αν θελεις γραψε γιατι αμαξι προκειται κ αν εχεις αλλαξει βαλβολινες κ αν ναι στα ποσα χλμ ?? δεν πιστευω να μην εχεις αλλαξει ποτε εως τωρα βαλβολινες .... το κιβωτιο εχει καποια δυσκολια στις αλλαγες ταχυτητων η μπαινουν κανονικα οι ταχυτητες ? αν πηγες σε συνεργειο τι σου ειπαν τελικα οτι ειναι , κ περιπου ποσο θα κοστισει ? μακαρι να μην ειναι κατι σοβαρο κ ακριβο σε επισκευη
-
Μη το λες. Πολλα αυτοκινητα παραμενουν με τις ιδιες βαλβολινες μεχρι να γινει θρυψαλα το σασμαν (και δεν εννοω απο καψιμο αλλα απο χρηση).
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Δεν υπαρχει διακενο ρυθμισης. Δεν υπαρχει τροπος ρυθμισης.
Δεν υπαρχει και ρεγουλατορος φυσικα. Σε ορισμενα υδραυλικα συστηματα, ρυθμιζει η αντλια. Στο πεταλ ομως.
Το ελευθερο διακενο, αξωνα-πεταλ, και εμβολου αντλιας.
Το ρουλμαν, ακουμπα ελαφρα, παντα στα χτενια. Αποτελεσμα, να περιστρεφετε συνεχως.
Λοιπον, ελα να μου ρυθμισεις εσυ, τον συμπλεκτη, σε AUDI Α4. Ενα παραδειγμα σου αναφερω.
Αν μιλας για ντιζες απλες, ναι, τις ρυθμιζουμε. Υπαρχουν ομως, και οι αυτορυθμιζομενες.
Εδω πλεον βλεπεις, αντλια-αξωνας-πεταλ, ενα κομματι, κυλινδρακι-ρουλμαν, επισης ενα κομματι.
Τι να ρυθμισουμε λοιπον??Για ντίζες μιλούσα.
Δε σου φαίνεται περίεργο στις ντίζες το ρουλεμάν να μην ακουμπάει και στους υδραυλικούς (που είναι και καλύτερη τεχνολογία ) να ακουμπάει; Εγώ δεν το καταλαβαίνω πάντως.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ξέρω αυτό που λες, ότι πολλά αμάξια δεν έχουν ρύθμιση. Απορώ όμως.
δεν μπορει το ρουλεμαν του πλατο στα αυτορυθμιζομενα συστηματα και με ντιζα και με υδραυλικο να ειναι μεγαλυτερης αντοχης?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
δεν μπορει το ρουλεμαν του πλατο στα αυτορυθμιζομενα συστηματα και με ντιζα και με υδραυλικο να ειναι μεγαλυτερης αντοχης?
Πόση παραπάνω αντοχή μπορεί να έχει ένα ρουλεμάν που γυρίζει με τις στροφές του κινητήρα και δεν λιπαίνεται;
-
Πόση παραπάνω αντοχή μπορεί να έχει ένα ρουλεμάν που γυρίζει με τις στροφές του κινητήρα και δεν λιπαίνεται;
συγκρινε το με ενα ρουλεμαν τροχου ή ενα ρουλεμαν τεντωτηρα ουτε αυτα τα 2 λιπαινονται. μπορουνε να δωσουνε οση αντοχη θελουνε (σε λογικα πλαισια) το κοστος ειναι το θεμα.
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
φιλε ArrowsFA1, αν θελεις γραψε γιατι αμαξι προκειται κ αν εχεις αλλαξει βαλβολινες κ αν ναι στα ποσα χλμ ?? δεν πιστευω να μην εχεις αλλαξει ποτε εως τωρα βαλβολινες .... το κιβωτιο εχει καποια δυσκολια στις αλλαγες ταχυτητων η μπαινουν κανονικα οι ταχυτητες ? αν πηγες σε συνεργειο τι σου ειπαν τελικα οτι ειναι , κ περιπου ποσο θα κοστισει ? μακαρι να μην ειναι κατι σοβαρο κ ακριβο σε επισκευηΚαλημέρα,
Όπως έγραψα στο πρώτο ποστ πρόκειται για VW Golf V 1.4 TSI (140hp, μοντέλο 2008, το τελευταίο πριν την έλευση του Golf VI).
Βαλβολίνες δεν έχω αλλάξει, το αυτοκίνητο έχει μετά βίας 67.000 χλμ και το βιβλίο συντήρησης δεν προέβλεπε τέτοια εργασία μέχρι τα 60.000 χλμ (θα το ξανακοιτάξω σήμερα το πρωί για επιβεβαίωση).Συνεργείο δεν έχω πάει ακόμη μιας και το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ εξαιρετικά σπάνια, αλλά όταν θα πάω θα ενημερώσω.
Και όχι, στην αντιπροσωπεία δεν το πάω...θα μου βγάλουν ένα κοστολόγιο όσο η μισή αξία του αυτοκινήτουΦαίνεται το συγκεκριμένο αμάξι δεν έχει καλή σχέση με τα ρουλεμάν, έχω επίσης θέμα με το ρουλεμάν του συμπιεστή του A/C, και εύχομαι απλά να μπορεί να αντικατασταθεί μόνο το ρουλεμάν χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση όλου του συμπιεστή...
-
Ορίστε και μια ηχητική καταγραφή του θορύβου:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/282 ... ssion1.m4aκαι
https://dl.dropboxusercontent.com/u/282 ... ssion2.amr
Τι λέτε;
Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα μάλλον θα πάω συνεργείο.
-
Μιλαμε για το υποκωφο 'τουκου-τουκου' στο background που ακουγεται και λιγο ακανόνιστα, χωρις ρυθμο?
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Τι λέτε;
Καλύτερα σε συνεργείο να το ακούσει από κοντά για να το εντοπίσει με ακουστικό.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
συγκρινε το με ενα ρουλεμαν τροχου ή ενα ρουλεμαν τεντωτηρα ουτε αυτα τα 2 λιπαινονται. μπορουνε να δωσουνε οση αντοχη θελουνε (σε λογικα πλαισια) το κοστος ειναι το θεμα.
Τα ρουλεμάν των τροχών γυρίζουν πολύ πιο αργά από το ρουλεμάν του συμπλέκτη.
Το ρουλεμάν του τεντωτήρα δέχεται διαφορετικά το φορτίο (κάθετα).Σίγουρα πάντως παίζει αυτό που λες, το θέμα της αντοχής λόγω σχεδίασης. Έχεις δίκιο.
-
Τι λέτε;
Καλύτερα σε συνεργείο να το ακούσει από κοντά για να το εντοπίσει με ακουστικό.
+1
Eπειδη αλλαξα πριν λιγο καιρο τα ρουλεμαν της πρωτευουσας στο σασμαν, δεν εκανε θορυβο στο ρελαντι το δικο μου.
Τον θορυβο τον ακουγα με χαμηλες στροφες και 3η η 4η σχεση, μετα τον εσβηνε ο θορυβος του κινητηρα
Οταν πατουσα συμπλεκτη σταματουσε. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μιλαμε για το υποκωφο 'τουκου-τουκου' στο background που ακουγεται και λιγο ακανόνιστα, χωρις ρυθμο?Ναι, πρόκειται για τον πιο βαθύ (χαμηλής συχνότητας) ήχο.
Δυστυχώς δεν είχα κάποιον να πατήσει το συμπλέκτη για να είναι έκδηλη η διαφορά του κανονικού με τον προβληματικό θόρυβο.Η νεκροψία θα δείξει
-
φιλε arrowsfai -εχεις κατι νεοτερο με το προβλημα στο αμαξι σου - το πηγες στο συνεργειο ?? κ αν ναι τι ηταν ??
-
Δυστυχως δεν το πηγα ακομη, δν προλαβα....θα το κοιτάξω το Δεκέμβριο που θα επιστρεψω στην πόλη. ..
Κροτάλισμα στο ρελαντί