-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
αλλα απο τα λάθη που δεν παρατηρει ο χρήστης και απο τα λάθη λογο αγνοιας χρήστη υποπτευομαι πως κάθε χρόνο βγάζουν καλο μπαξίσι...
τα λεφτά που χάνουν κάθε χρόνο από λάθη που καταλήγουν σε διαγραφή ή ανικανότητα χρέωσης (bugs, τυχαία, έκτακτες περιπτώσεις κλπ) είναι πολλές πολλές τάξεις μεγέθους περισσότερα από αυτά που κερδίζουν για τους ίδιους λόγους.
Αν εγώ φτιάξω και σπρώξω στην αγορά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που έχει κάποια 'bugs' (ή 'προβλήματα', με τη γενικότερη έννοια) εξαιτίας των οποίων χάνω κάποια χρήματα, όσα και να είναι αυτά, θα μου αξίζει πέρα για πέρα να τα χάνω. Εάν όμως εξαιτίας αυτών ή άλλων 'bugs' κερδίζω χρήματα χρεώνοντας παραπάνω απ' όσο πρέπει τους πελάτες μου, δεν θα μου αξίζει να τα κερδίζω, ούτε και στους πελάτες μου να τα πληρώνουν. Εδώ είναι που πρέπει να εστιάσεις, όχι στο αν κερδίζουν λιγότερα απ' όσα χάνουν.
Από το παραπάνω που γράφεις πάντως (υπονοώντας ότι είσαι σε θέση να γνωρίζεις πόσα κερδίζει και πόσα χάνει καθένας από τους 3 παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα από λάθη ή 'λάθη') φαίνεται πως συμφωνείς κι εσύ ότι κερδίζουν χρήματα που δεν θα έπρεπε, ότι το ξέρουν, κι ότι δεν κάνουν τίποτα γι αυτό.
Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος στην παρέα μας που να του έχει έρθει σε κάποια φάση της ζωής του τα τελευταία 20 χρόνια (τόση είναι η ηλικία της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα) επιστολή από τον πάροχο του η οποία να αναφέρει κάτι του στυλ 'επειδή είχαμε κάνει κάποιο λάθος στις χρεώσεις του περασμένου μηνός και σας είχαμε χρεώσει με Χ ευρώ παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε, πιστώσαμε το λογαριασμό σας -- σας ζητούμε συγνώμη και ελπίζουμε να συνεχίσετε να μας προτιμάτε, κλπ, κλπ'.
Όχι ότι δε θα μπορούσαν να το κάνουν κι επίτηδες, ώστε να δείξουν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να ανησυχεί ο πελάτης τους για λανθασμένες χρεώσεις. -
Γράφω από κεντρικό νησί των Κυκλάδων με netbook και ένα usb stick της cosmote που υπόσχεται τρελές και τεράστιες ταχύτητες.
Χάλι μαύρο. Δίκτυο της πλάκας. Ίντερνετ με τα χίλια ζόρια.
Μόνο διαφημίσεις ξέρουν να κάνουν για να ψαρεύουν πελάτες.υ.γ. 1 ώρα για δύο posts!...
-
Δοκίμασε άλλη εταιρεία, δεν είναι δεδομένο πως θα έχουν σούπερ ντούπερ κάλυψη. Επίσης προσπάθησε να βλέπεις λίγο την θετική πλευρά στην ζωή και όλα θα σου πάνε καλύτερα
-
εντάξει βρε mirage πολλοί για αυτό το λόγο έχουν το στικ, για τις διακοπές
είναι κρίμα να μην έχεις εκεί και ο εκνευρισμός αναμενόμενοςεμένα μέχρι στιγμής δε με έχει προδώσει πουθενά το 3g, ελπίζω να μην έχουμε θέματα φέτος
βέβαια και να μην έχω χέστηκα, μόνο κινητάκι θα έχω φέτος για χαλαρά πράγματα -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αν εγώ φτιάξω και σπρώξω στην αγορά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που έχει κάποια 'bugs' (ή 'προβλήματα', με τη γενικότερη έννοια) εξαιτίας των οποίων χάνω κάποια χρήματα, όσα και να είναι αυτά, θα μου αξίζει πέρα για πέρα να τα χάνω.δεν υπάρχει κανένα προϊόν, κανένα σύστημα που να μην έχει bugs και ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ.
Εάν όμως εξαιτίας αυτών ή άλλων 'bugs' κερδίζω χρήματα χρεώνοντας παραπάνω απ' όσο πρέπει τους πελάτες μου, δεν θα μου αξίζει να τα κερδίζω, ούτε και στους πελάτες μου να τα πληρώνουν. Εδώ είναι που πρέπει να εστιάσεις, όχι στο αν κερδίζουν λιγότερα απ' όσα χάνουν.
Μα, αυτό έγραψα. Ότι εκεί ακριβώς εστιάζουν και προσπαθούν να μην συμβαίνει. ΔΕΝ τους νοιάζει να χάνουν ψιλοπράγματα. Αλλα το να 'κερδίζουν' ενώ δεν θα έρπεπε τους νοιάζει γιατί εξαγριώνει τους πελάτες. Και επίσης έχουν πληρώσει ένα σκασμό λεφτά σε κάποιον άλλο για να φτιάξει κάτι που δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό
Από το παραπάνω που γράφεις πάντως (υπονοώντας ότι είσαι σε θέση να γνωρίζεις πόσα κερδίζει και πόσα χάνει καθένας από τους 3 παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα από λάθη ή 'λάθη') φαίνεται πως συμφωνείς κι εσύ ότι κερδίζουν χρήματα που δεν θα έπρεπε, ότι το ξέρουν, κι ότι δεν κάνουν τίποτα γι αυτό.
Το αντίθετο έγραψα. Φυσικά και κάνουν. Ό,τι είναι δυνατόν.
Αλλά όσο εξονυχιστικούς ελέγχους και να κάνεις εκ των προτέρων (και κάνουν πολλούς), πάντα θα υπάρχουν bugs. Πάντα. Όπως πάντα θα υπάρχουν και τυχαία προβλήματα.Πόσο εύκολο νομίζεις είναι να εντοπιστεί κάτι τέτοιο; Ξέρεις πόσες κλήσεις γίνονται καθημερινά; Πολλές Λογικό είναι ότι κάποια από τα προβλήματα θα εντοπίζονται από τον πελάτη (που έχει ένα μικρό σύνολο να ελέγξει) και όχι από τον πάροχο (που έχει εκατομμύρια).
Άπαξ και εντοπιστεί, φυσικά και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το διορθώσουν (πέραν της όποιας πίστωσης του ποσού, εννολω να διορθώσουν αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα).
Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος στην παρέα μας που να του έχει έρθει σε κάποια φάση της ζωής του τα τελευταία 20 χρόνια (τόση είναι η ηλικία της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα) επιστολή από τον πάροχο του η οποία να αναφέρει κάτι του στυλ 'επειδή είχαμε κάνει κάποιο λάθος στις χρεώσεις του περασμένου μηνός και σας είχαμε χρεώσει με Χ ευρώ παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε, πιστώσαμε το λογαριασμό σας -- σας ζητούμε συγνώμη και ελπίζουμε να συνεχίσετε να μας προτιμάτε, κλπ, κλπ'.
Όχι ότι δε θα μπορούσαν να το κάνουν κι επίτηδες, ώστε να δείξουν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να ανησυχεί ο πελάτης τους για λανθασμένες χρεώσεις.δεν ξέρω σε πόσους δώ τους έχει έρθει κάτι τέτοιο, αλλά τέτοιες επιστολές υπάρχουν πολλές
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Exω δουλεψει σε εταιρεια τηλεφωνιας.Αυτο που περιγραφεται στο αρχικο ποστ, αποκλειεεται να ειναι αποτελεσμα του management, οι εταιρειες δεν ζουν απο αυτο, και δε κανουν τετοιου τυπου 'λαθη' επιτηδες.
Αυτο που θα μπορουσε να συμβει (και εχω δει αντιστοιχα να συμβαινουν) ειναι λογω μπονους πωλησεων, πωλητες να βαζουν πακετα σε ατομα που δεν το εχουν παραγγειλει.
Πχ. Αν η εν λογω κυρια ειχε να παρει μπονους 200 ευρω αν πωλουσε 100 3G πακετα και στη ληξη της προθεσμιας ειχε πωλησει 99 πακετα, μπορει να φορτωσε ενα σε ενα κακομοιρη που δε το παρηγγειλε ωστε να τσιμπησει το 200ευρω.
True story.
Τώρα το διάβασα το παραπάνω. Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι συνέβει και στη δική μας περίπτωση και είμαι βέβαιος ότι είναι κάτι το συνηθισμένο (τουλάχιστον στην Ελλάδα, που το 'δε βαριέσαι' παίζει υπερβολικά πολύ).
Πιθανολογώ ότι η κυρία που δεν είχε πρόβλημα για να τσιμπήσει το bonus να φορτώσει 1 πακέτο των 10 ευρώ σε κάποιον 'κακομοίρη' που έκανε λογαριασμούς της τάξεως των 25-30 ευρώ και να τους πάει μαζί με ΦΠΑ & φόρους στα 40+ ευρώ, δε θα είχε πρόβλημα και να φορτώσει και 10 και 20 πακέτα των 10 ευρώ σε κάποιους που έκαναν λογαριασμούς άνω των 100+ ευρώ, που δε θα τους έκανε και τόσο μεγάλη ποσοστιαία διαφορά ώστε να το πάρουν εύκολα χαμπάρι.
ΑΛΛΑ φταίει και η εταιρία. Το θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει κανένας έλεγχος από το management και να μην του λες του άλλου όταν τον προσλαμβάνεις ότι 'φίλε, πρόσεξε καλά μη μας εκθέσεις, έχουμε κάθε τόσο παράπονα από πελάτες μας που τους έχει φορτώσει κάποιος πωλητής μας μια υπηρεσία χωρίς αυτοί να τη ζητήσουν, οπότε σε περίπτωση που αποδειχτεί κάτι τέτοιο για εσένα, έχεις μπλέξει ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.'
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εντάξει βρε mirage πολλοί για αυτό το λόγο έχουν το στικ, για τις διακοπές
είναι κρίμα να μην έχεις εκεί και ο εκνευρισμός αναμενόμενοςεμένα μέχρι στιγμής δε με έχει προδώσει πουθενά το 3g, ελπίζω να μην έχουμε θέματα φέτος
βέβαια και να μην έχω χέστηκα, μόνο κινητάκι θα έχω φέτος για χαλαρά πράγματαNαι ΟΚ αλλά δεν είναι δεδομένο πως θα έχει δίκτυο παντού. Και αυτό το δεν έχει 3G παντού συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου.
-
Τώρα το διάβασα το παραπάνω. Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι συνέβει και στη δική μας περίπτωση και είμαι βέβαιος ότι είναι κάτι το συνηθισμένο (τουλάχιστον στην Ελλάδα, που το 'δε βαριέσαι' παίζει υπερβολικά πολύ).
Πιθανολογώ ότι η κυρία που δεν είχε πρόβλημα για να τσιμπήσει το bonus να φορτώσει 1 πακέτο των 10 ευρώ σε κάποιον 'κακομοίρη' που έκανε λογαριασμούς της τάξεως των 25-30 ευρώ και να τους πάει μαζί με ΦΠΑ & φόρους στα 40+ ευρώ, δε θα είχε πρόβλημα και να φορτώσει και 10 και 20 πακέτα των 10 ευρώ σε κάποιους που έκαναν λογαριασμούς άνω των 100+ ευρώ, που δε θα τους έκανε και τόσο μεγάλη ποσοστιαία διαφορά ώστε να το πάρουν εύκολα χαμπάρι.
ΑΛΛΑ φταίει και η εταιρία. Το θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει κανένας έλεγχος από το management και να μην του λες του άλλου όταν τον προσλαμβάνεις ότι 'φίλε, πρόσεξε καλά μη μας εκθέσεις, έχουμε κάθε τόσο παράπονα από πελάτες μας που τους έχει φορτώσει κάποιος πωλητής μας μια υπηρεσία χωρίς αυτοί να τη ζητήσουν, οπότε σε περίπτωση που αποδειχτεί κάτι τέτοιο για εσένα, έχεις μπλέξει ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.'
Nidosan αυτα που λες ειναι σωστα ολα. Εγω ειμαι 99% σιγουρος οτι αυτη ειναι η περιπτωση σου παντως λογω αναλογων εμπειριων στη δουλεια. Αυτο που λες με τα 10-20 πακετα σε ατομα δε νομιζω οτι ισχυουν, γενικα δεν τα κανει καποιος αυτα για μεγαλο αριθμο γιατι το ρισκο οτι θα τον τσιμπησουν ειναι μεγαλο.
Επισης για την (πρωην) δουλεια μου η εταιρεια που μπορω να μιλησω με βεβαιοτητα τα επαιρνε σοβαρα αυτα τα πραγματα και ελεγχους εκανε και επιμορφωσεις προσωπικου και τα παντα. Οταν ομως εχεις απελπισμενουνς να δουλευουν για 500 ευρω, και εχουν συμβαση που ληγει σε 2 μηνες, κανουν τετοιες λαλακιες για να παρουν το μπονους και μετα μη τον ειδατε τον παναη. Τι ΑΣΧΗΜΑ να μπλεξεις δηλαδη αν προκειται ετσι και αλλιως να ληξει η συμβαση σου?
ΥΓ. Το θεωρω καταπτυστη τακτικη των υπαλληλων, για να μη παρεξηγηθω
-
Προσωπικα στα τοσα χρονια δεν μου εχει τυχει περιεργη χρεωση
Βεβαια ολο αλλαζα προγραμματα
Το ενα με καλυπτε εδω το αλλο εκει αλλα ποτε 100%
Τωρα πλεον βρηκα την υγεια μου
Εληγε ο χρονος και πιεσα την βοντα με αιτησεις φορητοτητας
Τελικα κατεληξα σε ενα προγραμμα το οποιο εως τωρα με καλυπτει 100%
Μου δωσανε το unlimited 60 τελικη τιμη (συμπεριλαμβανομενων τα παντα φπα τελη κινητης) στα 30 ευρω
5 μηνες τωρα δεν εχω ξεπερασει ποτε μα ποτε το παγιο
και 1.5gb internet (μονιμως ανοιχτο πλεον το 3g) και 1500 λεπτα σταθερα και βοντα και 280 λεπτα προς αλλα κινητα και σμςΗσυχασε το κεφαλι μου με αυτο το προγραμμα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν υπάρχει κάποια φιλοσοφία να σου πούνε ότι με το ζόρι τα κάνες. Είναι αστεία τα ποσά για να κάνουν κάτι τέτοιο. Εν αντιθέσει, αν δεις την ευκολία με την οποία απλώς διαγράφουν χρεώσεις για Χ/Ψ λόγους+1
Είχε γίνει μια μαλακία κάποτε με το λογαριασμό μου και μου είχε έρθει 340 ευρώ από τα 50 που ήταν συνήθως.
Δεν ήταν δικό τους λάθος. Φίλος είχε μόλις ανοίξει κατάστημα wind (οπότε δεν τα γνώριζε και τόσο καλά) και μου είπε για ένα πακέτο data αρκετά φθηνότερο από τα κλασσικά, το οποίο (όπως αποδείχθηκε αργότερα) ήταν μόνο για συσκευές blackberry. Χρησιμοποιούσε διαφορετικό APN από το κλασσικό της wind. Του είπα να μου το ενεργοποιήσει, αλλά εγώ χρησιμοποιώντας το κλασσικο APN για να μπαίνω ιντερνετ ουσιαστικά χρεωνόμουν από το πρώτο MB σα να μην είχα πακέτο data.
Μου ρχεται λογαριασμός 340 ευρώ με 287 ευρώ για Internet, παίρνω τηλ το φίλο του λέω 'το και το', το ψάχνει, βρίσκουμε τη μαλακία, παίρνουμε τηλ στη wind και στο επόμενο λογαριασμό είχα πίστωση 299 ευρά. Μου δώσανε και 12 ευρά μπόνους για ψυχική οδύνη για σφάλμα σίγουρα όχι δικό τους.Σιγά μη καθόταν η wind να με χάσει από πελάτη (μετά από 8-9 χρόνια που δε θυμάμαι να πλήρωσα λογαριασμό ούτε μετά από μια ώρα από την ημερομηνία εξόφλησης) με εταιρικό συμβόλαιο με 4 γραμμές για 290 ευρώ.
-
Παρόμοια και η δικιά μου περίπτωση...
Αρχές του '13 πήγα στην Τουρκία. Λίγα λεπτά αφότου πέρασα τα σύνορα έλαβα ένα sms από την Cosmote που με ενημέρωνε για χρεώσεις κλήσεων και έδινε και ένα τηλέφωνο (χωρίς χρέωση) για περισσότερες πληροφορίες. Κάλεσα αυτό το νούμερο για να ρωτήσω τι γίνεται με τις χρεώσεις data. Εκεί μια κοπέλα μου απάντησε οτι στη συγκεκριμένη χώρα υπηρεσίες data δεν είναι διαθέσιμες γενικώς. (Αν δεν είχα εγκατεστημένη εφαρμογή Call Recorder θα πίστευα οτι μου είπε κάτι άλλο και κατάλαβα λάθος) Μου φάνηκε μεν κάπως περίεργο αυτό, αλλά δεν κάθισα και να το πολυσκεφτώ.
Για τις μέρες που ήμουν στην Τουρκία δεν έκανα καμία προσπάθεια να συνδεθώ στο Internet παρά μόνο μέσω WiFi.
Αυτό που δε σκέφτηκα να κάνω ήταν να αλλάξω τις ρυθμίσεις του Nokia Maps ωστε να μην προσπαθεί καν να λάβει πληροφορίες μέσω Internet (δεδομένα κίνησης, σημεία ενδιαφέροντος κλπ).
Στην πραγματικότητα βέβαια, όχι απλώς υπήρχε δυνατότητα για Wireless Internet αλλά χρεωνόταν και με περίπου 4€/Mb
Στον επόμενο λογαριασμό λοιπόν είδα μια χρέωση κάπου 25 ευρώ για 6 ολόκληρα Mbytes! Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το ποσό όσο ήταν ζήτημα τάξης.
Επικοινώνησα αρχικά με τον 'Γερμανό' της περιοχής μου απ΄όπου μου είπανε να στείλω επιστολή μέσω fax που να περιγράφει τα γεγονότα. Το έκανα, μου απάντησαν σε λίγες μέρες ταχυδρομικώς οτι το αίτημά μου έγινε δεκτό και στον επόμενο λογαριασμού το ποσό της χρέωσης για Data είχε αφαιρεθεί χωρίς πολλά πολλά. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δοκίμασε άλλη εταιρεία, δεν είναι δεδομένο πως θα έχουν σούπερ ντούπερ κάλυψη.Επιτέλους κατάφερα να μπω στο φόρουμ! Παιδεύομαι από τις 4.30!
Φίλε Mirage η κάλυψη δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα και την πραγματική πρόσβαση. Το stick συγχρονίζει με πολύ καλό σήμα 3G ή και HSPA+ αλλά ΔΕΝ επιτρέπει σοβαρή πρόσβαση στο ίντερνετ. Π.χ. για να ανοίξει η σελίδα του 4tforum θέλει 15λεπτά και άλλα 15λεπτά για να κάνει κάποιος login και άγνωστο αν θα καταφέρει να ποστάρει, γιατί η Cosmote κόβει το ποστάρισμα...Και φυσικά δεν πρόκειται να δοκιμάσω άλλους παρόχους γιατί δεν έχω λεφτά για πέταμα.
Επίσης προσπάθησε να βλέπεις λίγο την θετική πλευρά στην ζωή και όλα θα σου πάνε καλύτερα
Σόρυ αλλά το παραπάνω είναι ολίγον
υ.γ. και τώρα θα πατήσω το 'υποβολή' και κάνουμε προσευχή ότι θα το δεχτεί η madam cosmote...
-
Ρε συ κλειστο το ρημαδι και απόλαυσε το νησί. Κρίμα βέβαια που τζάμπα ξοδευτηκες άλλα δεν πειράζει. Με stick πάντως έχω κι εγώ δυσάρεστες εμπειρίες αντίθετα το κινητό δούλευε μια χαρά
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Το πρόβλημα πολλές φορές είναι το stick που δίνει ο πάροχος και είναι τελειωμένη κινεζιά των 3 ευρώ.
Μερικές φορές είναι καλύτερα να μπεις στο internet με το κινητό σου και να το κάνεις wifi hotspot για να συνδέεις το laptop σου σε αυτό.Αφού το κινητό το χετε πάντα μαζί, γιατί μπλέκετε με στικάκια και παπαρίτσες; Πάρτε μια κάρτα που δίνει 1gb με 5 ευρώ και βάζετε το πακέτο όποτε το χρειάζεστε. Ούτε συμβόλαια ούτε τρεχάματα!
-
Και μία μπαλαντέζα δώρο να την κουβαλάτε πάντα μαζί σας.
Εναλλακτικά για τους φίλους του camping, δώρο 2 μπαταρίες αυτοκινήτων. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Και μία μπαλαντέζα δώρο να την κουβαλάτε πάντα μαζί σας.
Εναλλακτικά για τους φίλους του camping, δώρο 2 μπαταρίες αυτοκινήτων.Το κινητό μου (Xperia Sola) σε λειτουργία hotspot με laptop συνδεδεμένο ασύρματα πάνω σταθερά στο internet, έβγαλε 9 ώρες.
Όταν είδα ότι τέλειωνε η μπαταρία το έβαλα με usb στο laptop και φόρτιζεΤώρα αν κάποιος θέλει να κουβαλήσει μπαλαντέζα από βίτσιο, δε χαλάμε χάρες
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν εγώ φτιάξω και σπρώξω στην αγορά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που έχει κάποια 'bugs' (ή 'προβλήματα', με τη γενικότερη έννοια) εξαιτίας των οποίων χάνω κάποια χρήματα, όσα και να είναι αυτά, θα μου αξίζει πέρα για πέρα να τα χάνω.
δεν υπάρχει κανένα προϊόν, κανένα σύστημα που να μην έχει bugs και ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να το γυρίσουμε σε συζήτηση του τύπου 'τίποτα δεν είναι 100% τέλειο από κάθε άποψη και ούτε μπορεί να γίνει, εκτός κι αν το φτιάξει ο Θεός' αλλά άπειρα προϊόντα κάνουν αυτό το οποίο έχουν σχεδιαστεί να κάνουν χωρίς εκπλήξεις, ενώ κάποια έχουν σχεδιαστεί ως 'fault-tolerant' είτε σε operational είτε σε design faults (ειδικά σε life-critical systems). ΑΝ πάντως υπάρχουν bugs, ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω.
η εταιρεια που μπορω να μιλησω με βεβαιοτητα τα επαιρνε σοβαρα αυτα τα πραγματα και ελεγχους εκανε και επιμορφωσεις προσωπικου και τα παντα. Οταν ομως εχεις απελπισμενουνς να δουλευουν για 500 ευρω, και εχουν συμβαση που ληγει σε 2 μηνες, κανουν τετοιες λαλακιες για να παρουν το μπονους και μετα μη τον ειδατε τον παναη. Τι ΑΣΧΗΜΑ να μπλεξεις δηλαδη αν προκειται ετσι και αλλιως να ληξει η συμβαση σου?
Σαφέστατα και είναι.
Και προφανώς όταν ξέρεις -ως εργοδότης- ότι έχεις 'απελπισμένους που δουλεύουν για 500 ευρώ με σύμβαση που λήγει σε 2 μήνες', και ξέρεις ότι μπορεί να κάνουν τέτοιες μ@λακίες για να πάρουν το μπόνους (και μετά 'μην τον είδατε τον Παναή'), θα πρέπει να τους ελέγχεις αυστηρά, αν όντως τα παίρνεις στα σοβαρά αυτά τα πράγματα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ρε συ κλειστο το ρημαδι και απόλαυσε το νησί. Κρίμα βέβαια που τζάμπα ξοδευτηκες άλλα δεν πειράζει. Με stick πάντως έχω κι εγώ δυσάρεστες εμπειρίες αντίθετα το κινητό δούλευε μια χαράSent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
χε!χε! Υποχρεωτικά είναι κλειστό. Το νησί το έχω μπουχτίσει...Εδώ μεγάλωσα... Βάρεμα...
-
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να το γυρίσουμε σε συζήτηση του τύπου 'τίποτα δεν είναι 100% τέλειο από κάθε άποψη και ούτε μπορεί να γίνει, εκτός κι αν το φτιάξει ο Θεός' αλλά άπειρα προϊόντα κάνουν αυτό το οποίο έχουν σχεδιαστεί να κάνουν χωρίς εκπλήξεις, ενώ κάποια έχουν σχεδιαστεί ως 'fault-tolerant' είτε σε operational είτε σε design faults (ειδικά σε life-critical systems). ΑΝ πάντως υπάρχουν bugs, ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνωάπειρα; θες να μου πεις μερικά; Που να λειτουργούν δλδ στην εντέλεια σε κάθε μία από μερικές δεκάδες χιλιάδες παραμέτρους τους, ενώ πραγματοποιούν μερικές δεκάδες εκατομμύρια 'πλήρεις πεξεργασίες' ημερησίως και διασυνδέονται με καμιά εκατοντάδα ακόμα συστήματα.
Όχι δλδ ότι 'δεν θα πέσουν' ή θα κάνουν κάποια σοβαρή μλκία, γιατί τότε και τα συστήματα που συζητάμε είναι fault tolerant, έχουν uptime σε μπόλικα δεκαδικά ακόμα και στην περίπτωση που το κτήριο που τα στεγάζει απλώς ανατιναχθεί.
Παρεμπιπτόντως, πόσα παραπάνω θα ήσουν διατεθειμένος να πληρώνεις με βεβαιότητα για κάθε δευτερόλεπτο κλήσης προκειμένου να μειώσεις 10% την πιθανότητα μιας λάθος χρέωσης; Αν π.χ. χρειαζόταν να πληρώνεις τα διπλά για κάθε κλήση;
-
η εταιρεια που μπορω να μιλησω με βεβαιοτητα τα επαιρνε σοβαρα αυτα τα πραγματα και ελεγχους εκανε και επιμορφωσεις προσωπικου και τα παντα. Οταν ομως εχεις απελπισμενουνς να δουλευουν για 500 ευρω, και εχουν συμβαση που ληγει σε 2 μηνες, κανουν τετοιες λαλακιες για να παρουν το μπονους και μετα μη τον ειδατε τον παναη. Τι ΑΣΧΗΜΑ να μπλεξεις δηλαδη αν προκειται ετσι και αλλιως να ληξει η συμβαση σου?
Σαφέστατα και είναι.
Και προφανώς όταν ξέρεις -ως εργοδότης- ότι έχεις 'απελπισμένους που δουλεύουν για 500 ευρώ με σύμβαση που λήγει σε 2 μήνες', και ξέρεις ότι μπορεί να κάνουν τέτοιες μ@λακίες για να πάρουν το μπόνους (και μετά 'μην τον είδατε τον Παναή'), θα πρέπει να τους ελέγχεις αυστηρά, αν όντως τα παίρνεις στα σοβαρά αυτά τα πράγματα.Δεν μπορω να σκεφτω καποιο αποτελεσματικο τροπο ελεγχου που δεν προσθετει καποιο τρομερο overhead και καποια τρομερη γραφειοκρατια. Γιατι οταν θελουμε ως πελατες να ενεργοποιησουμε ενα πακετο θελουμε να γινεται ευκολα, αλλα να μη μπορει να το κανει καποιος αλλος κτλ κτλ. Αλλα αυτο σημαινει οτι αυτα τα πραγματα δεν ελεγχονται και τοσο ευκολα.
Αν λεγανε οτι η ενεργοποιηση των πακετων γινεται μονο με ταυτοτητα στο καταστημα θα λυνονταν
Αν εχεις καποια ιδεα ελεγχου ειμαι πραγματικα περιεργος να την ακουσω γιατι ισως κατι δεν εχω σκεφτει.
"Κόλπα" από παρόχους κινητής τηλεφωνίας