-
Αυτό είναι το manual του 2012. Mέχρι και το 2016 είχε, μετά οχι, τουλαχιστον σύμφωνα με τα manual
-
Αν έχω καταλάβει καλά παίρνει 3 isofix το sports tourer και όχι το grand sport!
-
Εγώ το 'αυγό' Maxi Cosi Pebble το βολεύτηκα πολύ. Είχα δύο για τα δίδυμα, ένα στην πλαϊνή θέση του CR-V και ένα στη μεσαία. Μάλιστα το επέλεξα γιατί φοβόμουν για ελλειποβαρή μωρά (έπεσα μέσα σε αυτό) και τα πολλά (και όλα τα '0/1') δεν είναι κατάλληλα για βάρος κάτω από 2 κιλά. Χωρίς Isofix. Δεν νομίζω ότι στην κατηγορία '0' το Isofix είναι πολύ πρακτικό. Πρώτα απ' όλα σχεδόν σε όλα τα 'αυγά' υπάρχει ξεχωριστή βάση Isofix πάνω στην οποία πιάνει το καθισματάκι. Άρα η βάση μένει μόνιμα στο κάθισμα. Και είναι και πολύ ακριβή. Αντίθετα, με τη ζώνη δένεται αμέσως και όταν είναι να το βγάλεις απλά πατάς το κουμπί της ζώνης σηκώνεις το χερούλι και τελείωσες.
Το πρακτικό πρόβλημα με το '0' είναι ότι το κάθισμα '1' είναι το λιγότερο χρησιμοποιούμενο χρονικά. Εγώ πήρα ένα τέλειο Romer από τον κουμπάρο και αγόρασα ένα '1-2-3' Recaro. Ούτε αυτό βόλεψε, ήταν πολύ στενό (ευτυχώς που η κόρη είναι πολύ αδύνατη και της έφτασε μέχρι τα 9), άσε που δεν ξάπλωνε πολύ όταν ήταν ακόμα στη φάση '1'. Για '2-3' πήγα σε Cybex.
Οπότε πάρε ένα Maxi Cosi Pebble, βόλεψέ το στη μέση χωρίς Isofix. Όταν φτάσει η ώρα να πάς στο επόμενο, μάλλον σε βλέπω για επταθέσιο!
-
Μελέτες έχουν δείξει ότι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε οι γονείς είναι η λάθος τοποθέτηση του καθίσματος με ζώνη ασφαλείας. Εγώ δεν θα μπαινοέβγαζα κάθισμα με ζώνη ασφαλείας, μονο αν το άφηνα μόνιμα μέσα στο αυτοκίνητο και τσέκαρα συχνά τη ζώνη για λάσκα.
-
Ακριβώς αυτό. Το πλεονέκτημα των isofix είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις λάθος στο ασφαλές δέσιμο από το καρεκλάκι στο αυτοκίνητο. Και παραμένει ο παράγοντας λάθους στο δέσιμο του παιδιού στο κάθισμα. Δεν παίζει να εμπιστευτώ τίποτα που δεν έχει isofix. Ειδικά όταν πρέπει να είναι στο βάλε βγάλε.
Προσωπικά πήρα καθίσματα για κάθε αυτοκίνητο που έχουμε μόνιμα(ντάτσουν και κορολα) +1 στο αμάξι που πήρα για την πεθερά μου, για όταν θέλει να πάρει με το δικό της ένα από τους μικρούς.
Τώρα τα 3 παιδιά είναι μεγάλο θέμα. Πολύ λίγα αυτοκίνητα έχουν 3 isofix πίσω.
https://blog.spotawheel.gr/autokinita-pou-xwrane-3-paidika-kathismata/
-
Μιας και που πιάσαμε την κουβέντα με τα παιδικά καθίσματά , το ένα κάθισμα ( νούμερο 2-3) είναι λίγο φαρδύ και σχεδόν πατάει στο κούμπωμα της ζώνης , αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πρέπει να πέσω πάνω στην μικρή με το ένα χέρι να ψάξω το κούμπωμα και με το άλλο να κουμπώσω την ζώνη , βρήκα λύση με την προέκταση ζώνης αλλά δεν ξέρω το κατά το πόσο είναι ασφαλές !
Η λύση θα είναι προσωρινή μέχρι να μάθει να το κουμπώνει μόνη της αλλά μέχρι τότε είναι αναγκαία η προέκταση και πολύ βολική!
Έχει κάποιος κάποια γνώμη? Υπάρχει κάποια εταιρεία που να βγάζει ποιοτικές επεκτάσεις?
-
Πες αμάξι. Ίσως έχω ένα να σου δώσω από grand cherokee, γιατί το άλλο σετ το είχα κάνει 'κλέφτη' για να μη χτυπάει το ηχητικό(ξέρω μλκία μου). Στο δίνω δώρο, έτσι και αλλιώς το αμάξι το πούλησα.
-
Σε ευχαριστώ Kyr80, έχω είδη πάρει ένα σετ αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανένα 'ποιοτικό' ή κάτι ποιο ασφαλές!Έ
Για Renault captur αλλά έτσι και αλλιώς από ότι κατάλαβα είσαι Θεσσαλονίκη οπότε τα μεταφορικά θα είναι ποιο πολλά από το ίδιο το ανταλλακτικό
-
Παιδιά! Μόνο i-Size! Είναι πολύ σοβαρό θέμα για υπεραπλουστευσεις..
-
Δεν ξέρω ποιο είναι το i-size , έχω αυτά τα 2 που είναι isofix :
αυτό εδώ για τον μικρό που δεν του βάζω ζώνη ακόμα , τον δένω με την δικιά του των 5 σημείων και αυτό εδώ για την μεγάλη που δένετε με την ζώνη του αυτοκινήτου το οποίο με παιδεύει να κουμπώσω γιατί ενώ στην βάση του καθίσματος είναι στενό μετά κάνει μια κούρμπα προς τα έξω , αυτή η κούρμπα σπρώχνει το κούμπωμα της ζώνης προς τα πλάγια και η κούρμπα το κρύβει , πρόβλημα που με την προέκταση το έλυσα μέχρι να μάθει η μεγάλη να κουμπώνει μόνη της την ζώνη !
Έκανα κακός λέτε? Τι άλλο μπορώ να κάνω ? Εκτός από το να αγοράσω και άλλα καθίσματα είδη πήρα άλλα δύο για τον πεθερό που μερικές φορές τα πηγαινοφέρνει ...
-
το i-size είναι το νεότερο 'πρωτόκολλο' ασφαλείας για τα καθίσματα. Είναι κάτι σαν πιστοποίηση iso. iso-fix είναι ο τρόπος πρόσδεσης του καθίσματος. Όλα τα i-size καθίσματα έχουν isofix σύστημα πρόσδεσης, αλλά αν ένα κάθισμα έχει isofix δεν σημαίνει ότι είναι i-size. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τα καθίσματα i-size κατατάσσονται ανάλογα με το ύψος του μωρού και όχι την ηλικία. Που θεωρείτε ποιο σωστός τρόπος.
παίρνοντας ένα i-size κάθισμα είσαι σίγουρος ότι παίρνεις ένα κάθισμα που πληρεί τις τελευταίες και πιο αυστηρές προδιαγραφές.
-
Καλησπέρα.
Έχετε να προτείνετε κάτι για νεογέννητο αρχικά και για τη συνέχεια; Κατά προτίμηση σε i-size.
-
Αν πας σε 'καλαθάκι' τα θετικά
-
Αγκαλιάζει το μωρό λίγο καλύτερα από τα καθίσματα
-
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μεταφέρεις το μωρό από-προς το αμάξι
-
Κουμπώνει κατευθείαν στη βάση που μένει πίσω στο αυτοκίνητο, άρα δεν ξυπνάς το παιδί,
Αρνητικά
Θα χρειαστεί να το αλλάξεις πιο σύντομα
Αν πας σε κάθισμα, τότε τα από πάνω αρνητικά γίνονται θετικά και τούμπαλιν
ότι και να διαλέξεις κοίτα να έχει καλά αποτελέσματα στα crash test.
Εδώ όλα τα αποτελέσματα σε ένα pdf.
https://www.adac.de/-/media/pdf/vek/verkehrserziehung/kindersitze-test.pdf
Εγώ κατέληξα σε κάθισμα και όχι αυγο. Συγκεκριμένα αυτό
https://www.skroutz.gr/s/24967924/Joie-i-Spin-360-Signature-Noir-Grey.html
-
-
joie καλά και καλές τιμές, Cybex/GB (είναι τα ίδια, με ίδιες τεχνολογίες) πολύ ευχαριστημένοι. Είχαμε/έχουμε και τις 3 αυτές μάρκες. Τα Cybex/GB μας φάνηκαν λίγο πιο άνετα, ελάχιστα πιο εργονομικά.
Πάρε Cybex Sirona/GB Vaya, 0-18 αλλά εμείς άνετα το χρησιμοποιούμε ακόμη και ο μικρός δεν θέλει να αλλάξει, αναγκαστικά θα πάμε σε μεγαλύτερο τώρα, αλλά ξεπέρασε τα 20κιλα το παιδί κατά πολύ και είναι φυσιολογικού μεγέθους στις καμπύλες ανάπτυξής του. Σουηδία άλλωστε έχουν πολύ αυστηρότερα στάνταρ και προτείνουν rear facing όσο περισσότερο γίνεται.
Μόνο i-Size. Είναι πολύ σοβαρό θέμα για να κάνει κανείς τσιγκουνιά.
-
Καλησπέρα.
Έχετε να προτείνετε κάτι για νεογέννητο αρχικά και για τη συνέχεια; Κατά προτίμηση σε i-size.
Eμείς χρησιμοποιούμε το BeSafe iZi Go Modular Χ1 i-Size, ο μπέμπης τώρα είναι 8 μηνών και δηλώνω ευχαριστημένος απο το καθισματάκι, πανεύκολο στην τοποθέτηση (χρειάζεται και την βάση του την οποιά την κρατάς και για το επόμενο) και βέβαια πληρεί όλα τα στάνταρ ασφαλείας τις εποχή μας.
-
Όλα τα καλά i-Size είναι εντάξει νομίζω. Στα παλιά ήθελε πολύ περισσότερο ψάξιμο.
Γενικά εγώ πήγα με GB Vaya/Cybex Sirona (ίδια σχέδια, ίδιες επιδόσεις στα τέστ), και θα σε φθάσουν μέχρι 4 ετών με το καλό, που ούτως ή άλλως θα πας για τη μεγαλύτερη, και τελευταία, κατηγορία.
Αν τα ήξερα αυτά από την αρχή δεν θα είχα μπλέξει με αυγά και χαζομάρες και έξτρα έξοδα. Μπορεί να φαίνονται λίγο ακριβά στην αρχή αλλά αξίζουν τα λεφτά τους, για την ασφάλεια, αλλά και όπως είπα επειδή πρακτικά δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο μέχρι να πάνε στο τελικό τους καθισματακι που θα φθάσουν μέχρι το γυμνάσιο!
Προσπάθησε να κρατήσεις τα παιδιά να κοιτούν προς τα πίσω όσο περισσότερο γίνεται. Τεράστια διαφορά στα τεστ
Joie επίσης πολύ καλά με ελαφρώς χαμηλότερες τιμές.
-
Όλα τα καλά i-Size είναι εντάξει νομίζω. Στα παλιά ήθελε πολύ περισσότερο ψάξιμο.
Γενικά εγώ πήγα με GB Vaya/Cybex Sirona (ίδια σχέδια, ίδιες επιδόσεις στα τέστ), και θα σε φθάσουν μέχρι 4 ετών με το καλό, που ούτως ή άλλως θα πας για τη μεγαλύτερη, και τελευταία, κατηγορία.
Αν τα ήξερα αυτά από την αρχή δεν θα είχα μπλέξει με αυγά και χαζομάρες και έξτρα έξοδα. Μπορεί να φαίνονται λίγο ακριβά στην αρχή αλλά αξίζουν τα λεφτά τους, για την ασφάλεια, αλλά και όπως είπα επειδή πρακτικά δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο μέχρι να πάνε στο τελικό τους καθισματακι που θα φθάσουν μέχρι το γυμνάσιο!
Προσπάθησε να κρατήσεις τα παιδιά να κοιτούν προς τα πίσω όσο περισσότερο γίνεται. Τεράστια διαφορά στα τεστ
Για το rear facing αντιμετώπισα ένα πρόβλημα, το οποίο δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί..Στον δικό μου αναγκάστηκα από την ηλικία των 6 μηνών περίπου να το γυρίσω εμπρός γιατί πολύ απλά δεν χωρούσαν τα πόδια του..Σκέφτηκα μήπως ήταν σχεδιαστικό ελάττωμα του συγκεκριμένου καθίσματος αλλά σε όσα δοκίμασα, το ίδιο αποτέλεσμα..Πραγματικά, πώς θα βάλει τα πόδια του ένα παιδί 2,5-3 χρονών, αφού υπάρχει η πλάτη του καθίσματος?
-
Dublin wrote:
Για το rear facing αντιμετώπισα ένα πρόβλημα, το οποίο δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί..Στον δικό μου αναγκάστηκα από την ηλικία των 6 μηνών περίπου να το γυρίσω εμπρός γιατί πολύ απλά δεν χωρούσαν τα πόδια του..Σκέφτηκα μήπως ήταν σχεδιαστικό ελάττωμα του συγκεκριμένου καθίσματος αλλά σε όσα δοκίμασα, το ίδιο αποτέλεσμα..Πραγματικά, πώς θα βάλει τα πόδια του ένα παιδί 2,5-3 χρονών, αφού υπάρχει η πλάτη του καθίσματος?
Μέχρι 4 Ευρώπη, και μάλιστα Σουηδία προτείνουν μέχρι 5-6 χρονών.
Κατι δεν έχετε καταλάβει καλά, θεωρώ απίθανο να μην χωράει το παιδί, ειδικά 6 μηνών δεν υπάρχει καμία πιθανότητα.
Επίσης είναι πάρα πολύ μικρό για να κοιτάει μπροστά.
Ποίο καρεκλακι έχετε;
-
Καλημέρα, το lionelo bastiaan. Το παιδί πλέον είναι 2,5 και το ίδιο το κάθισμα μετά τα 9 kg προτείνει τοποθέτηση προς την φορά κίνησης. Δεν έχω θέμα με το κάθισματάκι, απλά απορώ πώς θα κάτσει ένα παιδί 3 χρονών προς τα πίσω..Και διπλωμένα να έχει τα πόδια του, μετά από λίγο θα κουραστεί...
-
Δεν το ξέρω το καθισματακι, σίγουρα δεν είναι i-Size που προτείνω ανεπιφύλακτα.
Η παλιά regulation ECE R44.04 είναι 1995(!), η νέα, δηλαδή η i-Size (R129) είναι του 2013 (δηλαδή και αυτή πάλι παλιά είναι!). Ότι δεν είναι i-Size είναι R44/04. Εδώ και χρόνια λένε ότι θα απαγορευτούν πλήρως τα R44 (οκ πωλήσεις τους) και ακόμη δεν έχει συμβεί.
Η παλιά, όντως στους 9μηνες προτείνει το παιδί να είναι forward facing, δηλαδή να κοιτά στη φορά του αυτοκινήτου, το προτεινόμενο στα i-Size είναι (π.χ στη Σουηδία) τα 5-6 χρόνια, και υποχρεωτικά εκεί τα 4 χρόνια, κάτι το οποίο επιβεβαιώνω ότι γίνεται άνετα.
Η γνώμη μου είναι Sirona/Vaya (τα προτείνω γιατί είναι αρκετά καλά σε ασφάλεια/ποιότητα/design/χαρακτηριστικά ενώ υπάρχουν ακριβότερες μάρκες) από 0-18 κιλά και αποδεδειγμένα rear facing μέχρι τα 4 (πάει με το ύψος του παιδιού, αν είναι στις φυσιολογικές καμπύλες του άνετα φθάνει 4-5 χρονών έτσι) και αργότερα, ένα επίσης καλό (εδώ υπάρχουν λιγότερες i-Size επιλογές, επειδή ο σχεδιασμός δεν έχει μεγάλη διαφορά με πριν, πάλι βέβαια κοιτάμε για κορυφαία επιλογή, με φθηνότερο όριο τα 200€ περίπου, και προτεινόμενο γύρω στα 250-300€) της κατηγορίας 15-36κιλα.
Τα καθισματακια 0-36 γενικά προσπαθούν να κάνουν τα πάντα σε ένα, και συνήθως αυτό δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
Δηλαδή με 700-800€ συνολικά, από 0-12 ετών με 2 καθισματακια i-Size έχεις κάνει μία αρκετά καλή επιλογή ασφαλείας για το παιδί σου (γενικά μιλώ, όχι συγκεκριμένα).
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ