-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Μιας και θελω να κανω δωρο το παιδικο καθισματακι στην αδερφη μου που περιμενει το πρωτο της παιδι θελω τα φωτα σας οσον αφορα τι πρεπει να παρω! Γονεις και λοιποι γνωστες δωστε μου τα φωτα σας!!!
Ποια μαρκα θεωρειται πιο εξειδικευμενη?εγώ πρόσφατα πήρα το britax romer baby safe plus shr ii με την βάση isofix.
το μόνο με βαθμολογία 'πολύ καλό' στα τεστ του adac.de
το πήρα από amazon.deαυτο σε πια κατηγορια ανηκει?? εννοω για ποια ηλικια μωρου ειναι
είναι 0/0+ (εώς 13 κιλά,περίπου 1,5 ετών). είχε διαφορά στην τιμή και το κάθισμα και η βάση.
στα καταστήματα δεν θα το βρείς γιατί απλά ο εισαγωγέας δεν το δίνει το πουλάει μόνο αυτός.
γενικά, όπως θα δείς και στο adac, αυτά που συνδυάζουν πολλές κατηγορίες δεν τα πάνε καλά.
εγώ μετά από αυτό θα πάω σε 1 (1-4 ετών) και μετά σε 2/3 (εώς 12)http://www.adac.de/infotestrat/tests/ki ... sitz-test/
-
Να ρωτήσω και εγώ κάποιους που έχουν εμπειρία. Ο υιός μου είναι 10 μηνών και είναι καιρός να γυρίσει στον ίσιο δρόμο(μέχρι στιγμής κοιτάει πισω). έχω κάνει τη σχετική μου έρευνα για μάρκες, ιζοφιχ κλπ έχω βρει πολύ καλύτερες τιμές στα σάιτ της γερμανίας. Η ερώτηση μου είναι: 9-18κιλά ή 9-36κιλά? Πραγματικά γιατί να πάρει κάποιος την κατηγορία 1?
Επιπλέον έχει δοκιμάσει κανείς κάθισμα που να μην έχει ζώνη για το παιδί αλλά βραχίονα? δηλ κάτι τέτοιο:http://cybex-online.com/cn/carseats/pallas2-fix.html
βολεύει κάτι τέτοιο? ή δεν θα κάθεται το παιδί με τίποτα?
ευχαριστώ -
Νομιζω πως θα το ενοχλει αυτος ο ογκος μπροστα του. Πως θα μπορει να παιζει με καποιο κουκλακι οταν θα μεγαλωσι λιγο ?
Επισεις εχω το ιδιο καθισμα, χωρις τον βραχιωνα, για τον δικο μου. Η ανακληση που κανει ειναι για πιο μεγαλα παιδια και δεν καλυπτει μωρα. Σε αυτην την ηλικια που ειναι ο δικος σου πρεπει το καθισμα σχεδον να ξαπλωνει. -
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Να ρωτήσω και εγώ κάποιους που έχουν εμπειρία. Ο υιός μου είναι 10 μηνών και είναι καιρός να γυρίσει στον ίσιο δρόμο(μέχρι στιγμής κοιτάει πισω). έχω κάνει τη σχετική μου έρευνα για μάρκες, ιζοφιχ κλπ έχω βρει πολύ καλύτερες τιμές στα σάιτ της γερμανίας. Η ερώτηση μου είναι: 9-18κιλά ή 9-36κιλά? Πραγματικά γιατί να πάρει κάποιος την κατηγορία 1?
Επιπλέον έχει δοκιμάσει κανείς κάθισμα που να μην έχει ζώνη για το παιδί αλλά βραχίονα? δηλ κάτι τέτοιο:ο
http://cybex-online.com/cn/carseats/pallas2-fix.
βολεύει κάτι τέτοιο? ή δεν θα κάθεται το παιδί με τίποτα?
ευχαριστώΝα πάρεις την κατηγορία 9-18κιλά, αλλά όχι αμέσως. Καλό θα ήταν να παραμείνει ανάποδα (να κοιτά προς τα πίσω) το παιδί τουλάχιστον μέχρι τους 14 μήνες ώστε να 'μπορούν' οι μύες του αυχένα (εξαρτάται βέβαια και από το κάθε παιδί και την ανάπτθξή του) να συγκρατούν στοιχειωδώς το βάρος του κεφαλιού στις απότομες επιβραδύνσεις . Σε διάφορα sites θα δεις ότι συστήνεται να κάθεται ανάποδα το παιδί μέχρι και 4 ετών.
Τώρα στο ζήτημα της κατηγορίας, η επιλογή αφορά άμεσα και στην ασφάλεια του παιδιού, καθώς το μεγάλο εύρος που δίνει η κατηγορία 9-36κιλά σε μέγεθος και βάρος παιδιού, αναγκαστικά προϋποθέτει κάποιους συμβιβασμούς στον τρόπο συγκράτησης και συνεπως της ασφάλειας του παιδιού. Δε συστήνεται.
Μπορεί να φαίνομαι κάπως υπερβολικός , αλλά αναφορικά με τη μεταφορά παιδιών δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις. -
Διαβάστε λίγο για το rearfacing. Στις σκανδιναβικές χώρες μέχρι 4 ετών τα παιδιά κοιτάνε πίσω. Είναι πιο ασφαλή έτσι. Η μικρή μας 19 μηνών κάθεται στο δεύτερο καθισματάκι της και είναι μια χαρά κοιτώντας πίσω. Είναι το Britax Max Way για 9-25κιλά.
-
Να πάρεις την κατηγορία 9-18κιλά, αλλά όχι αμέσως. Καλό θα ήταν να παραμείνει ανάποδα (να κοιτά προς τα πίσω) το παιδί τουλάχιστον μέχρι τους 14 μήνες ώστε να 'μπορούν' οι μύες του αυχένα (εξαρτάται βέβαια και από το κάθε παιδί και την ανάπτθξή του) να συγκρατούν στοιχειωδώς το βάρος του κεφαλιού στις απότομες επιβραδύνσεις . Σε διάφορα sites θα δεις ότι συστήνεται να κάθεται ανάποδα το παιδί μέχρι και 4 ετών.
Τώρα στο ζήτημα της κατηγορίας, η επιλογή αφορά άμεσα και στην ασφάλεια του παιδιού, καθώς το μεγάλο εύρος που δίνει η κατηγορία 9-36κιλά σε μέγεθος και βάρος παιδιού, αναγκαστικά προϋποθέτει κάποιους συμβιβασμούς στον τρόπο συγκράτησης και συνεπως της ασφάλειας του παιδιού. Δε συστήνεται.
Μπορεί να φαίνομαι κάπως υπερβολικός , αλλά αναφορικά με τη μεταφορά παιδιών δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις.+1
Ρίξτε και μια ματια εδω
http://anapodakathismata.blogspot.gr/
http://www.youtube.com/watch?v=Y2DVfqFhseo
http://www.carseat.se/
Οταν το εψαχνα ειχα βρει και αλλα sitesΜπορεί να φαίνομαι κάπως υπερβολικός , αλλά αναφορικά με τη μεταφορά παιδιών δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις.
Η κορη μου, 2,5 χρονων, καθεται ανετα σε αναποδο ακομα.
-
Λυπάμαι που αν και δεν διαφωνώ μαζί σας νομίζω ότι γίνεστε λίγο υπερβολικοί. Πάντα κάνουμε συμβιβασμούς και παραχωρήσεις, το ότι παίρνουμε τα παιδιά μας στο αυτοκίνητο είναι η πρώτη. Το ότι δεν διαθέτουμε S-class είναι μια άλλη. Το ότι δεν αλλάζουμε λάστιχα και αμορτισέρ κάθε χρόνο ακόμα μία. Το ότι δεν έχουμε βάλει τα φρένα από φόρμουλα ένα κι άλλη.... κοκ. Εννοείται ότι θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας αλλά ας βάλουμε και κάποια όρια. Το αυτοκίνητο που έχουμε, η εγρήγορσή μας, η καλή τοποθέτηση και δέσιμο του παιδιού και συντήρηση του οχήματος είναι πολύ πιο σπουδαία από τις διαφορές ανάμεσα στα καθισματάκια και την τοποθέτησή τους....
Επιτέλους έβαλα κάθισμα που κοιτάει εμπρός ώστε να μπορώ να την βλέπω πιο εύκολα και να έχουμε επικοινωνία. Ειδικά αν είμαστε μόνοι μας αυτό είναι χρήσιμο.
Το γεγονός ότι το κάθισμα προς τα πίσω μέχρι τα 4 δεν έχει καθιερωθεί δείχνει ότι υπάρχουν και μειονεκτήματα και ότι δεν χαίρει καθολικής αποδοχής. Και αλήθεια, εκτός από την πιο δύσκολη εισαγωγή, δεν έχουν όλοι Superb, που βάζουν τα πόδια τους;;
Και όσα πλεονεκτήματα έχει το ανάποδα σε πρόσκρουση προς τα εμπρός άλλα τόσα μειονεκτήματα έχει αν σε χτυπήσει άλλος από πίσω ενώ υποπτεύομαι ότι θα είναι χειρότερα σε χτύπημα από τα πλάγια...
Μερικά που έχω δει πολλών κατηγοριών νομίζω έχουν ζώνες για μέχρι κάμποσα κιλά και μετά φοράει τη ζώνη του αυτοκινήτου. Προσαρμόζονται δηλαδή, δεν βλέπω να υστερούν σε σχέση με το να έχεις δύο. Απλά χάνεις την πολύ περιορισμένη ανάκλιση του group 1. Που έτσι κι αλλιώς η ανάκλιση μετά τους πρώτους 6-9 μήνες ψιλοάχρηστη μου φαίνεται... όπως και στο καροτσάκι άμα θέλει να κοιμηθεί κοιμάται και πια δεν έχει χρειαστεί να ξαπλώσω την πλάτη. -
Όπως είπες ο καθένας κάνει συμβιβασμούς. Στο παιδικό κάθισμα μπορούσα ν' αποφύγω τον συμβιβασμό και τον απέφυγα.
Για την συμπεριφορά στις συγκρούσεις προτείνω να μην υποπτευόμαστε αλλά να αφήνουμε να μιλάνε τα crash test. Αυτοί οι Σκανδιναβοί δεν είναι αδιάφοροι για τα θέματα ασφάλειας. (βλ. Volvo, Saab κτλ)
Τέλος είναι αλήθεια ότι χρειάζονται παραπάνω χώρο τ' 'ανάποδα' καθισματάκια αλλά στο Mazda 2 της αδελφής μου χωρούσε και το μωρό πίσω κι ένας συνοδηγός (όχι Φασούλας) μπροστά. Στο Octavia δεν χρειάστηκε να μετακινηθεί το κάθισμα του συνοδηγού. -
Εγώ προσπάθησα να διατηρήσω το rear facing όσο μπορούσα περισσότερο άλλα ο μικρός δεν έδειχνε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος κοιτάζοντας πίσω. Έτσι, στους 20 μήνες γύρισε μπροστά. Η διάφορα στη διάθεση του τεράστια και η ...ενεργητική ασφάλεια αυξήθηκε κατακόρυφα μιας και επιτέλους ο οδηγός μπορούσε να ασχοληθεί με το δρόμο και να μην αποσπάται διαρκώς η προσοχή του από το κλάμα και τη γκρίνια...
Sent from one of my six iPads
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Βασικά αποφάσισα να πάω σε 9-18.
Ο μικρός μου δεν αντέχει να κοιτά πίσω άλλο και είναι μες τη γκρίνια .
έχω καταλήξει σε 2, με isofix:- http://www.britax-roemer.com/car-seats/ ... s/duo-plus
- http://cybex-online.com/uk/carseats/juno-fix.html
το δευτερο με προβληματίζει το ότι είναι πολύ φαρδύ και κατα πόσο θα τον βολέψει ο βραχίονας.
ακούω γνώμες! Απο internetomagazo (όχι έλλαδα) και τα 2 γύρω στα 200€
-
Αν θες ριξε και μια ματια σε αυτο.
viewtopic.php?f=9&t=51193Οταν το πηρα 3 χρονια πριν ειχε καλυτερες βαθμολογιες απο αυτα που κοιτας , και το μεγαλο + ,οτι τα πλαινα ανοιγουν για να χωραει ακριβως το παιδι οσο μεγαλωνει η φοραει μπουφαν κπλ.
-
@ surudos: Το 1ο στη λίστα πήρα το καλοκαίρι από εδώ. Νομίζω είναι καλή επιλογή, ιδιαίτερα αν το χρησιμοποιείς εναλλάξ σε αυτοκίνητα με/χωρίς isofix.
-
O μικρος ειναι πλεον 32 μηνων και το βαρος του εφτασε τα 16- 18 kg.
Οποτε ψαχνω για καθισμα κατηγοριας II/III.
Εχετε να προτεινετε καποιο?Κατι που πρεπει να προσεξω?? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
O μικρος ειναι πλεον 32 μηνων και το βαρος του εφτασε τα 16- 18 kg.
Οποτε ψαχνω για καθισμα κατηγοριας II/III.
Εχετε να προτεινετε καποιο?Κατι που πρεπει να προσεξω??Όχι και τόσο 'μικρός' ο μικρός ! Μπορεί να έχει φτάσει το όριο των κιλών, αλλά καλό θα ήταν να το 'τραβήξετε' λίγο στο ηλικιακό όριο, όσο πιο κοντά γίνεται δηλαδή στα 4 έτη του παιδιού...
Εγώ θα πρότεινα χωρίς πολλά-πολλά το Roemer Kidfix. Είναι κάποιας ηλικίας, αλλά το έχω εδώ και 3 χρόνια για τον γιο μου και είμαι τόσο ευχαριστημένος απ' τη χρηστικότητά του, που πήρα πριν έναν μήνα ένα ΙΔΙΟ για την κόρη μου .Αν έχεις χρόνο πάντως, ψάξε λιγάκι το site του ADAC από τον παραπάνω σύνδεσμο και θα βρεις για άλλα καθίσματα της κατηγορίας ΙΙ/ΙΙΙ δοκιμές κι αποτελέσματα.
-
Συμφωνώ απόλυτα με τον Govus, αναφορικά με την ηλικία του παιδιού (να τον κρατήσετε ακόμη λίγο στο κάθισμα που έχετε) και με την πρότασή του για κάθισμα. Το Roemer Kidfix είναι ασφαλές (οι καλύτερες βαθμολογίες στα τεστς) ελαφρύ, λειτουργικό και με καλά υλικά.
-
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια!
Το θεμα της ηλικιας με εχει απασχολησει και το εχω σκεφτει.Αλλα βλεπω το παιδι να στριμωχνεται λιγακι και τα ποδια του κρεμονται αρκετα εξω.Επισης αν φοραει λιγο πιο χοντρα ρουχα η ζωνη του καθισματος δενει παρα πολυ δυσκολα.
Ενα αλλο θεμα ,το οποιο μου ανεφερε μια φιλη που αγορασε ενα recaro ΙΙ /ΙΙΙ,ειναι οτι δεν εχει μεινει ικανοποιημενη απο τη στηριξη του κεφαλιου του παιδιου οταν το παιδι κοιμαται.Ειδα οτι μερικα καθισματα εχουν φουσκωτο μαξιλαρακι για τη στηριξη του κεφαλιου.Ισως να βοηθαει στο συγκεκριμενο θεμα,μαζι με τη ρυθμιση κλισης.
Ξερετε που μπορω να βρω το Roemer για να κανουμε μια δοκιμη? -
Τώρα το χειμώνα, που τα παιδιά φορούν και μπουφανάκια, ένα σχετικό στριμωξίδι προβλέπεται για τις μικρές διαδρομές. Στις μεγαλύτερες ούτως ή άλλως το μπουφάν βγαίνει ... Και πάλι όμως, οι ζώνες του καθίσματος που έχεις δεν ρυθμίζονται ; Εγώ είχα πιο πριν το Maxi Cosi Priorifix και οι ζώνες ρυθμίζονταν σε 4 θέσεις...
Να ξέρεις πάντως γενικά, πως τα κατηγορίας 'ΙΙ/ΙΙΙ' 'αναγκάζουν' τα παιδιά σε μια πιο όρθια στάση (είναι ουσιαστικά μπουστεράκια με πλάτη), οπότε ίσως είναι λιγότερο ξεκούραστα για τα παιδιά.
Αν είσαι Αθήνα πάντως και μπορώ να εξυπηρετήσω, στείλε ένα μήνυμα να δοκιμάσουμε τα δικά μου καθίσματα . -
Τις ζώνες τις έχω ρυθμίσει.Δε έχουν άλλο περιθώριο να χαλαρώσουν...
-
Εριξα μια ματια σημερα σε μερικα μαγαζια.Ειδα κυριως Recaro και chico .Θα κοιταξω και amazon.
Δε μπορω να πω οτι ενθουσιάστηκα...
Μου γεννηθηκε μια απορια μιας και απο τα 2 αυτοκινητα μας μονο το ενα εχει ISOFIX.
Τα καθισματα της κατηγοριας II/III που εχουν ISOFIX μπορουν να μπουν σε αυτοκινητο που δε διαθετει ISOFIX και σε αυτη τη περιπτωση να συγκρατουνται απο τη ζωνη του αυτοκινητου? -
Για καθίσματα δες εδώ .
Επίσης, όλα όσα διαθέτουν ISOFIX άγκιστρα, δένονται ΚΑΙ με τις ζώνες του αυτοκινήτου.
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ