-
Επειδη και εγω σε λιγο καιρο παω για αλλαγη καθισματος, προσανατολιζομαι στο καθισμα της BeSafe isofix(δεν θυμαμαι ακριβες ονομα) το οποιο με το isofix κοιταει αναποδα και μπορει να γυρισει κοιτωντας μπροστα με δεσιμο στις ζωνες.
Σε περιπτωση που δυσκολευεται και εχει γκρινια το γυρναω μπροστα. -
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
έχει πολύ καλά τέτοια καθρεφτάκια στο mothercare.
Ευχαριστώ!
Κανένας που να έχει κάθισμα Britax-Romer με isofix-pivot link, αξίζει τον κόπο?
Έχω το Romer kidfix για βάρος 16-36κιλά (πολύ καλό), είναι μεγαλύτερη κατηγορία (για παιδιά από 4ετών -) από αυτή που χρειάζεσαι εσύ τώρα. Στη δική σου κατηγορία είχα το maxi-cosi priorifix (επίσης πολύ καλό). Αυτό που ξέρω από τα αποτελέσματα σε διάφορες δοκιμές είναι ότι συγκαταλέγεται στα καλύτερα.
Αν διαβάσεις πιο πίσω αυτό το θέμα θα βρεις διάφορα ενδιαφέροντα σχόλια.καφρεφτάκι έχω αυτό: πολύ καλή ορατότητα και οπτική γωνία :
http://www.amazon.com/dp/B004GA23Z0/ref ... B004GA23Z0 -
&εχω 3 καθισματακια. 2 Tobi και 1Recaro. Το Tobi με κατι ζωνες σε στυλ πιλοτου μαχητικου ειναι το πιο βολικο απο ολα
-
Ο χρήστης grock έγραψε:
καλημέρα σε όλους,μόλις αγόρασα το καινούργιο Citroen C4. Η Citroen προτείνει το Romer Duo Plus για την κατηγορία από 8 - 18κg. Πιστεύετε ότι μπορώ να αγοράσω οποιοδήποτε καρεκλάκι με προδιαγραφή isofix και να το τοποθετήσω στο αυτοκίνητο. Κάπου διάβασα ότι δεν έχει σημασία η μάρκα αλλά να είναι συμβατό με τον κατασκευαστή. Ισχύει; έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση; Όσο πιο γρήγορα απαντήσετε θα με βοηθήσετε για την πιο γρήγορη κι ορθή επιλογή. Σας εμπιστεύομαι.
Πολυ καλό (το έχω) είναι και το αντίστοιχο maxicosi (priorifix).Θεωρώ ότι έχει καλύτερη κατασκευή από το romer.Αυτό που δεν μου γέμισε το μάτι είναι το recaro.
Φυσικά όλα ταιριάζουν στο αμάξι σου.- -
Έχει κανένας rear-facing κάθισμα σε παιδί > έτους;
Και κάτι ακόμα, υπάρχει κάποια αξιόπιστη σύγκριση παιδικών καθισμάτων με δοκιμές, βαθμολογίες, κλπ;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχει κανένας rear-facing κάθισμα σε παιδί > έτους;Και κάτι ακόμα, υπάρχει κάποια αξιόπιστη σύγκριση παιδικών καθισμάτων με δοκιμές, βαθμολογίες, κλπ;
http://www.adac.de/infotestrat/tests/ki ... geId=31900
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Και κάτι ακόμα, υπάρχει κάποια αξιόπιστη σύγκριση παιδικών καθισμάτων με δοκιμές, βαθμολογίες, κλπ;
Και στα τέστ του euroncap αναφέρει τα καθίσματα που χρησιμοποιούν κάθε φορά στα pdf του τέστ + ότι μπορείς να δεις και πως συμπεριφέρονται στα video
-
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχει κανένας rear-facing κάθισμα σε παιδί > έτους;Και κάτι ακόμα, υπάρχει κάποια αξιόπιστη σύγκριση παιδικών καθισμάτων με δοκιμές, βαθμολογίες, κλπ;
Καλησπερα,εγω εχω την κορη μου που ειναι 25 μηνων σε καθισμα rear-facing.Εχω το Britax Hi-Way.
-
καλησπέρα! διάβασα όλους τους διαλόγους σας, για να καταλήξω όμως ... εχω καποιες ερωτησεις!
εχω βρει τα εξής: Britax First Class Plus Group 0+,1 Car Seat
Britax King Group 1 Car Seat, Britax Safefix TT 2010 Bella, Britax DUO Plus, Maxi-Cosi Pearl Group 1 Car Seat
Maxi-Cosi Tobi Group 1 Car Seat , My Child Cocoon ISOFIX Car Seat , BeSafe iZi Comfort X3 ISOfix
Nania Comso SP Isofix Car Seat Hatrix Pink
δεν ειναι ολα της ιδιας κατηγορίας, μόνο της britax το 1ο και το my child cocoon κοιτουν προς τα πίσω κι αυτο λογω της ηλικίας... διάβασα οτι προτιμάτε το καθισμα να κοιτάει προς τα πίσω αλλα ακόμα και η besafe που ειδικευεται σ'αυτο το καθισμα της δε κοιταει προς τα πισω! εσείς πιο απ'αυτα μου προτεινετε σαν καλύτερη επιλογή και πιο ερχεται μετά!βεβαια ειναι και η τιμή που παιζει ρόλο! το κοριτσάκι μου ειναι σχεδόν ενος χρονού και 8,5 κιλά... σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια! πονοκεφαλιάστηκα! -
Εδώ κι ένα χρόνο σε τι κάθισμα καθόταν δηλαδή;
Για τη βρεφική ηλικία χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιο που να κοιτάζει ανάποδα και να είναι πλαγιαστό, δεν είναι αρκετά δυνατή η πλάτη του μωρού για να το καθίζεις κανονικά. Σαν αυτό: http://global.pegperego.com/babyproduct ... i_Fix+ASIP
Αν πάρεις τέτοιο τώρα, θα το αλλάξεις αρκετά σύντομα, ίσως σε λίγους μήνες.Νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) ότι μπορείς πλέον να κοιτάξεις για κανονικά καθισματάκια. Πχ, αυτό είναι για 9-18 κιλά: http://global.pegperego.com/babyproduct ... o_Fix+ASIP
Ή αυτό (παρόμοιο με το δικό μου) που είναι από 9-36 κιλά (αφαιρούνται κάποια μαξιλαράκια και γίνεται πιο ευρύχωρο όσο το παιδί μεγαλώνει), άρα ξεμπερδεύεις και δεν μαζεύεις καθίσματα στην αποθήκη: http://www.recaro-cs.com/en/products/ch ... iiiii.html
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εδώ κι ένα χρόνο σε τι κάθισμα καθόταν δηλαδή;
άρα ξεμπερδεύεις και δεν μαζεύεις καθίσματα στην αποθήκη: http://www.recaro-cs.com/en/products/ch ... iiiii.htmlΑυτο εχουμε και ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι,πολυ καλη ποιοτητα,αντοχη,πρακτικοτητα,μονο που ΔΕΝ μπαινει αναποδα,και ΔΕΝ εχει ISOFIX.
-
μαλιστα... ευχαριστω για τις απαντησεις... εγω εχω Κάθισμα αυτοκινήτου auto-fix fast της chicco και ειναι εως 13 κιλά! αλλά διαβασα όλα αυτα περι ασφάλειας οταν κοιτα προς τα πίσω και για τα τεστ κι ελεγα αν ξερατε ποιο ειναι καλύτερο... εχω διαβασει για της britax αλλά ισχυει ή οτι ειναι ακριβο το λέμε και καλό? για οτι αλλό εδω θα ειμαι... και πάλι ευχαριστω!
-
Εμεις εχουμε το bebecomfort iseos neo+
Κοιταει και προς τα πισω !Ειχα το μικρο μεχρι ενος ετους σχεδον να κοιταει προς τα πισω αλλα μετα τον γυρισαμε προς τα μπροστα γιατι γκρινιαζε και δεν καθοταν καθολου..Επισης το οριο για να κοιταει προς τα πισω το παιδι με το συγκεκριμενο καθισμα ειναι τα 9 με 10 kg.
Οποτε τωρα το εχουμε γυρισει προς τα μπροστα. -
Ειμαι και εγω στο ψαξιμο για καθισματακι αυτοκινητου,ο μικρος ειναι 14 μηνων και 14 κιλων, οποτε βλεπω οτι τα καθισματακια με οριο τα 18 κιλα θα τα φτασουμε σε συντομο χρονικο διαστημα, και η λυση για να μην ξαναπαρω νεο καθισμα μετα απο λιγο καιρο θα ειναι ενα απο αυτα για μεχρι 36 κιλα.Για να πω την αληθεια εχω βαλει στο ματι το παραπανω Recaro, που το βρισκω με τις τωρινες προσφορες με σημαντικη εκπτωση απο τα 320 ευρω στα 260(απλα δεν αναφερω το μαγαζι για να μην θεωρηθει διαφημιση).Περιμενω απλως να φερουν το χρωμα που θελω.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Ειμαι και εγω στο ψαξιμο για καθισματακι αυτοκινητου,ο μικρος ειναι 14 μηνων και 14 κιλων, οποτε βλεπω οτι τα καθισματακια με οριο τα 18 κιλα θα τα φτασουμε σε συντομο χρονικο διαστημα, και η λυση για να μην ξαναπαρω νεο καθισμα μετα απο λιγο καιρο θα ειναι ενα απο αυτα για μεχρι 36 κιλα.Για να πω την αληθεια εχω βαλει στο ματι το παραπανω Recaro, που το βρισκω με τις τωρινες προσφορες με σημαντικη εκπτωση απο τα 320 ευρω στα 260(απλα δεν αναφερω το μαγαζι για να μην θεωρηθει διαφημιση).Περιμενω απλως να φερουν το χρωμα που θελω.Συγνώμη, το παιδί είναι 14 μηνών και είναι 14 κιλά? τι τρώει?
-
ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 12 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 8,5 ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑΚΙ! χιχιχιχι ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΩς 36 ΚΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙς ΣΥΝΤΟΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ'ΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ...ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΩ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΩ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΒRITAX SAFEFIX PLUS TT ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ Ή ΑΠΟΤΟΜΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ISOFIX ΣΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ! ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ!ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ... ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Συγνώμη, το παιδί είναι 14 μηνών και είναι 14 κιλά? τι τρώει?Κανονικα τρωει,απλως και οι δυο γονεις ειναι αρκετα ψηλοι οποτε εχει παρει τα γονιδια(για την ακριβεια ειναι 13.8 κιλα,14 μηνων, 87 εκ.σε υψος και βεβαια διαθετουμε και 8 δοντια)
Καλο το ΒRITAX SAFEFIX PLUS TT αλλα με τον ρυθμο που παει ο μικρος σε δυο-τρια χρονια θα χρειαστει νεο καθισματακι,οποτε η κατηγορια μεχρι36 κιλα ειναι μονοδρομος.Ευχαριστω για τις απαντησεις.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Συγνώμη, το παιδί είναι 14 μηνών και είναι 14 κιλά? τι τρώει?
Κανονικα τρωει,απλως και οι δυο γονεις ειναι αρκετα ψηλοι οποτε εχει παρει τα γονιδια(για την ακριβεια ειναι 13.8 κιλα,14 μηνων, 87 εκ.σε υψος και βεβαια διαθετουμε και 8 δοντια)
Καλο το ΒRITAX SAFEFIX PLUS TT αλλα με τον ρυθμο που παει ο μικρος σε δυο-τρια χρονια θα χρειαστει νεο καθισματακι,οποτε η κατηγορια μεχρι36 κιλα ειναι μονοδρομος.Ευχαριστω για τις απαντησεις.
ΙΜΟ δεν μπορεις να παρακάμψεις την κατηγορια 9-18 στο κάθισμα.
Το παιδι θέλει κάθισμα που θα το κραταει ακόμα με δεσιμο τεσσάρων σημείων.
Αν πάρεις κατευθείαν κάθισμα 15+ κιλά το παιδι είναι κοντό για να το κρατάει η ζώνη η οποία λογικά θα του πιάνει τον λαιμό.
Το ότι το κάθισμα 15+ είναι για τρίχρονα σημαίνει ότι πέρα απ΄το βάρος το παιδί πρέπει να είναι πάνω από 95 -97 εκαστοσρά σε ύψος.
Αρα θα πάρεις κάθισμα κατηγοριας ΙΙ/ΙΙΙ και θα άλλαξεις τον τρόπο δεσίματος όταν γίνει οκ το παιδί από ύψος γιατι με βάρος είναι σχεδόν έτοιμο, -
Ο χρήστης karamelenia έγραψε:
Έχει κανένας rear-facing κάθισμα σε παιδί > έτους;
Καλησπερα,εγω εχω την κορη μου που ειναι 25 μηνων σε καθισμα rear-facing.Εχω το Britax Hi-Way.
Πως το αντιμετωπίζει; Δε βαριέται σε μεγάλα ταξίδια; Είστε ευχαριστημένοι γενικά από το κάθισμα;
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ