-
...μαλλον δεν προσεξες οτι δεν εχει πισω θεσεις. Ειναι δι8εσιο Λοτους Εσπριτ.
Οποτε απο πισω κανενα προβλημα, αλλα τωρα για πλάγια συγκρουση, δεν ξερω.
-
Ανακαλω!!!
Τοτε...σωστοοοος. -
Δύο αυτοκίνητα = δύο καθισματάκια;
Είναι δύσκολη η μεταφορά του καθίσματος με τη βάση του από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο; -
Όταν είχα εγω καθισματάκι για τα παιδιά μου, έπρεπε να λύσεις και να ξαναδέσεις την ζώνη! Πολύ απλό! Αν και δεν είχαμε τότε δύο αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι δύσκολη η μεταφορά του καθίσματος με τη βάση του από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο;Για να μην ταλαιπωρείσαι πρέπει να έχεις 2. Εγώ έχω 2 αυτοκίνητα=4 καθισματάκια, ευτυχώς τα 2 είναι booster. Σε 4-5 μήνες θα περάσω σε 4 booster.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι δύσκολη η μεταφορά του καθίσματος με τη βάση του από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο;Πρωτα ειχα ενα καθισματακι και το πηγαινα απο αμαξι σε αμαξι....αλλα απελπιστικα, και μερικες μαλισταφορες εκανα το λαθος να βαλω το παιδι χυμα στο αμαξι χωρις καθισμα για πολυ μικρες αποστασεις, αλλα πολυ νωρις καταλαβα οτι ειναι μεγαλο λαθος και ετσι αγορασα και δευτερο και ησυχασα.
-
Ευχαριστώ. Μάλλον θα πάρω αρχικά 1 καθισματάκι για το premium αμάξι και βλέπουμε.
-
τα isofix καθίσματα δεν είναι πιο εύκολα στο βάλε βγάλε;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευχαριστώ. Μάλλον θα πάρω αρχικά 1 καθισματάκι για το premium αμάξι και βλέπουμε.πόσα χρονών είναι? αν δε παρεις ρεκαρο όλα τα άλλα είναι ελαφρά συνήθως
-
-
Να πάρεις με αποσπόμενη βάση. Έτσι θα έχεις και ένα πολύ βολικό port bebe. Το ίδιο έκανα και εγώ για μέχρι 6 μηνών και καθάρισα. Ουσιαστικά με τη ζώνη ασφαλίζει η βάση και το αποσπόμενο τμήμα έχει δική του ζωνούλα που δένει το παιδί.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να πάρεις με αποσπόμενη βάση. Έτσι θα έχεις και ένα πολύ βολικό port bebe. Το ίδιο έκανα και εγώ για μέχρι 6 μηνών και καθάρισα. Ουσιαστικά με τη ζώνη ασφαλίζει η βάση και το αποσπόμενο τμήμα έχει δική του ζωνούλα που δένει το παιδί.+10000
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κουβάλα το κάθισμα με το χερούλι... είναι 3 κιλά και 8 το παιδί.... Κοτζάμ άντρας!!!!!
Κοίτα που θελει να μας τον κανει 'σφίχτη' τον Μάνο....
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
τα isofix καθίσματα δεν είναι πιο εύκολα στο βάλε βγάλε;Ναι αλλα πρεπει το αυτοκινητο να εχει υποδοχη,η οποια στοιχιζει,και τα καθ'αυτου καθισματα isofix ειναι ακριβα και με μεγαλη διαφορα.
-
Δεν είναι πρόβλημα το βάρος αλλά ο μπελάς της τοποθέτησης. Κυρίως το αν θα μπορεί να το τοποθετεί η γυναίκα μου στο αυτοκίνητο αν εγώ λείπω.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
τα isofix καθίσματα δεν είναι πιο εύκολα στο βάλε βγάλε;Πωλούνται ISOFIX στην Ελλάδα; Οταν ήμουν στην σχετική φάση πριν 4 χρόνια και το έψαχνα κανένα κατάστημα παιδικών ειδών δεν είχε καθισματάκια ISOFIX. Υπήρχαν μόνο του ομίλου VAG σε ένα-δύο τύπους, τα οποία εκτός από πανάκριβα ήταν πολύ σκληρά και στητά. Έπεφτε ένας βραχίονας μπροστά στο παιδί και κλείδωνε. Ήταν τελείως άβολα ιδιαίτερα για μωρά καθώς δεν μπορούσε να ξαπλώσει το παιδί και να κοιμηθεί.
Τώρα είμαι στη φάση να αντικαταστήσω τα δύο καθίσματα από τύπου 9-18 κιλά σε booster. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν boosters ISOFIX;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
τα isofix καθίσματα δεν είναι πιο εύκολα στο βάλε βγάλε;
Πωλούνται ISOFIX στην Ελλάδα; Οταν ήμουν στην σχετική φάση πριν 4 χρόνια και το έψαχνα κανένα κατάστημα παιδικών ειδών δεν είχε καθισματάκια ISOFIX. Υπήρχαν μόνο του ομίλου VAG σε ένα-δύο τύπους, τα οποία εκτός από πανάκριβα ήταν πολύ σκληρά και στητά. Έπεφτε ένας βραχίονας μπροστά στο παιδί και κλείδωνε. Ήταν τελείως άβολα ιδιαίτερα για μωρά καθώς δεν μπορούσε να ξαπλώσει το παιδί και να κοιμηθεί.
Τώρα είμαι στη φάση να αντικαταστήσω τα δύο καθίσματα από τύπου 9-18 κιλά σε booster. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν boosters ISOFIX;
όχι όσο έψαξα εγω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευχαριστώ. Μάλλον θα πάρω αρχικά 1 καθισματάκι για το premium αμάξι και βλέπουμε.Eγώ λέω να μεταφέρετε το μωρό μόνο με το πρίμιουμ, που έχει έχει και μισό ουράνό αστέρια ncap παραπάνω απ' το accent.
Βγαίνετε κι απ' την φασαρία των 2 καθισμάτων έτσι.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Για το μικρό πήρα καθισματάκι Perperego (κάπως έτσι) ομάδας μηδέν βάρους έως δέκα κιλά που τοποθετείται κοιτώντας προς τα πίσω με αποσπώμενη βάση. Πάρα πολύ ευχαριστημένος αλλά έχει κάτι πολύ ενοχλητικό. Για να εξασφαλίσει ο κατασκευαστής ότι θα το τοποθετήσεις σωστά έχει βάλει στα πλάγια της βάσης δυο «αλφάδια» δηλαδή οδηγούς οριζόντιους όπου μέσα τους μπορεί να ολισθαίνει μια μπίλια. Το κακό είναι ότι σε κάθε επιτάχυνση ή επιβράδυνση του αυτοκινήτου καθώς και στις στροφές οι μπίλιες χτυπούν πέρα δώθε κάνοντας εκνευριστικό θόρυβο!!!:Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα κι εγώ σε Peg-Perego, ένα τελευταίο μοντέλο με καλύτερη πλευρική στήριξη [να αντέχει το παιδί τα πολλά g ], που έχει αντί για μπίλια ένα θάλαμο με φυσαλίδα σαν τα αλφάδια των μαστόρων όπως διακρίνεται στη φωτογραφία από το site της εταιρείας.
Γενικά ικανοποιημένος (και η μικρή δεν δείχνει να ενοχλείται από κάτι), εκτός από ένα πράγμα που το βρίσκω πολύ περίεργο. Στο astra αφού τοποθέτησα το καρεκλάκι πίσω από τη θέση του συνοδηγού και με φορά προς τα πίσω, για να χωρέσει το καρεκλάκι αναγκάστηκα να φέρω το μπροστινό κάθισμα πάρα πολύ μπροστά, σχεδόν ως το τέρμα. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο για όποιον κάθεται σ' αυτή τη θέση, αφού στις οδηγίες χρήσης του αυτοκινήτου αναφέρεται ρητά ότι η θέση του συνοδηγού πρέπει να πηγαίνει όσο πιο πίσω γίνεται. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό;
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ