-
https://www.car.gr/14166616-volkswagen- ... up-1-0-cng
https://www.car.gr/14370874-volkswagen-up-cng-eco
Γεια σου ρε Αθηνά, ψυχάρα! Θα μου κάνεις καλύτερη τιμή αν πάρω και τα δύο;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
4 άτομα, αρκούδι, 6,5 ευρώ για 230 χιλιόμετρα. Ήτοι, 2,8 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα! Σοκαριστικό!Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα, στη Λαμία, στο Βόλο, στη Λάρισα, το φυσικό αέριο κοστίζει 4 λεπτά φθηνότερα από τη Θεσσαλονίκη. Πώς κι έτσι;
Εντάξει, μιλαμε για εκατοντάδες ποστ που έχουν γραφεί για το περίφημο καρτέλ της Θεσσαλονίκης στο θέμα του αερίου. Ακόμα κι οι Αθηναίοι στο σχετικό εξειδικευμένο φόρουμ υγραέριο κίνησης μας έλεγαν ότι αν είσαι Θεσσαλονίκη δεν σε συμφέρει απόλυτα η μετατροπή σε αέριο λόγω της διαφοράς αλλά κ των εναρμονισμένων τιμών. Φυσικά τώρα η κατάσταση έχει καλυτερεύσει χωρίς να εχει φτάσει σε λογικά επίπεδα όμως.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στο υγραέριο , εκεί υπήρχε και υπάρχει ακόμα αλλά σε μικρότερο βαθμό πλέον
Βέροια έβαζα με 0,739€ και Θεσσαλονίκη είχε 0,829€ κέντρο - κέντρο , προχθές Χαλκιδική πέτυχα και 0,889€Το σχόλιο του φίλου dimsabas είναι για το Φυσικό Αέριο , που υπάρχει άλλη τιμολογιακή πολιτική , το συγκεκριμένο πρατήριο έχει διαφορά +0,04€/kg από όλα τα υπόλοιπα από 0,889€ σε 0,929€/kg στα 10kg είναι 0,40€ ...
-
Έννοια σας και θα το βιώσω στο πετσί μου αυτό που περιγράφετε: διακοπές στην Κεφαλλονιά, με ένα μόνο πρατήριο 65 χιλιόμετρα μακριά μου και τιμή 0.98 αντί για 0.71-72 που βάζω στην Αθήνα.
Φρίκη! -
Να υποθέσω ότι θα γεμίσεις από Πάτρα πριν περάσεις και υπολογίζεις ότι θα το καταναλώσεις όλο μέσα στη Κεφαλλονιά που θα βάλεις υποχρεωτικά ή 'υποχρεωτικά' ;
Όταν έμενα από υγραέριο στη Θεσσαλονίκη πήγαινα και έβαζα στον γνωστό κλέφτη 5€ ,μιας και ήταν κοντά στη δουλειά μου, για να με γυρίσει Βέροια άνετα ... και μετά γέμιζα στις φυσιολογικές τιμές και με τις τίμιες αντλίες ....
Περιμένω να ενημερώσεις ότι πας σε Φ.Α. -
Η διαμονή μου θα είναι μηνιαία και μάλιστα σε ορεινό χωριό, που καθιστά απαραίτητη τη χρήση αυτοκινήτου. Ως εκ τούτου, το πατρινό υγραέριο θα διαρκέσει το πολύ μια εβδομάδα. Μετά, βενζινούλα (επίσης πατρινή) κι Άγιος ο Θεός.
Όποτε βρίσκομαι προς την περιοχή του μοναδικού πρατηρίου, θα γεμίζω υγραέριο, αλλά δε θα φύγω επίτηδες να πάω εκεί. Αφενός γιατί είναι πολύ μακριά, αφετέρου δεν το λες και φθηνό.Είμαι μεγάλος λάτρης του φυσικού αερίου. Αν αγόραζα καινούριο αυτοκίνητο, θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Αν βέβαια είχαμε στοιχειώδεις υποδομές, θα πήγαινα για ηλεκτρικό αλλά φευ, είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από την Αλβανία.
-
Νόμιζα πως θα ήταν εβδομαδιαίες, αν είναι μηνιαίες θα πονέσει λίγο... δυστυχώς έτσι είναι..
Ποια ηλεκτροκινηση; εδώ tesla έμεινε στη Κοζάνη και το κατέβασαν Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για φόρτιση...
Για επέκταση του δικτύου Φ. Α. είναι στα σχέδια τους λένε fisikon - Δεπα... -
Hyundai Kona Electric.
64kWh μπαταρία
200+ ίπποι
40 κιλά ροπής από το μηδέν
0-100 σε 7,6'
Αυτονομία 470 χιλιόμετρα (και μάλιστα με τον αυστηρότερο τρόπο υπολογισμού, που θα ισχύσει στο μέλλον)Με στοιχειώδεις υποδομές κι εφόσον είχα 35-40 χιλιάρικα για αυτοκίνητο, δε θα κοιτούσα τίποτα άλλο.
Στα δικά μας, σήμερα είχα φυσικοκουβέντα με φίλο. Θέλει να κάνει 50Κ χιλιόμετρα το χρόνο από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη. Κάτι πήγε να πει για πετρέλαιο κι υγραέριο, αλλά καταρρίφθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μονόδρομος.
-
Αν τον βολεύουν τα πρατήρια.. είναι μονόδρομος...!
Θα γίνει και 3ο κοντά στη Σταυρούπολη, μου είχαν πει από την fisikon,αλλά μάλλον λόγω του νέου περιφερειακου κόλλησε κάπου...
Στο cngeurope.com φαίνεται και ένα ακόμα εντός της Σίνδου, αλλά πέρασα 2 φορές, πήρα και τηλέφωνο για περαιτέρω πληροφορίες και ακόμα με καλούν πίσω... -
Δουλεύει στο αεροδρόμιο και το πρατήριο είναι ακριβώς δίπλα. Οπότε δεν μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο από αυτό.
Θέλει βέβαια να ανοίξει κι άλλο πρατήριο πιο προς Χαλκιδική αλλά αυτό αποκλείεται στο προσεχές μέλλον. -
Οπότε είναι δίπλα στο ΕΚΟ, αν έχει και κάρτα Eurobank θα έχει και μια μικρή επιστροφή € σε κάθε συναλλαγή... πλέον κατέβασαν το ποσοστό στο 1% εκτός από κάθε Τρίτη του Ιουλίου (έτρεχε 'προσφορά') στο 5%....
Υπάρχει και η κάρτα yes eurobank που δίνει 3% επιστροφή -
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα τα διαβιβάσω γιατί μιλάμε για πολλά χρήματα (50Κ χιλιόμετρα ετησίως).
-
Το μόνο μειονέκτημα θα είναι ότι θα πρέπει να πηγαίνει κάθε μέρα (μάλλον) για ανεφοδιασμό...
Ας πούμε ότι έρχεται το φυσικό αέριο (λένε εντός έτους) και βάλουμε στο σπίτι... έχω δει 1-2 βιντεακια που παρκάρουν στο γκαράζ και βάζουν 'μανικα'για πλήρωση του αυτοκινήτου από την παροχή του σπιτιού...
Έχουμε καμία εικόνα σε πόσο χρονικό διάστημα γεμίζει (λογικά πιο αργά από ενός πρατηρίου) και πόσο κοστίζουν το μηχάνημα και το kg για γέμισμα;
Γιατί όσο είχα φυσικό αέριο στο σπίτι που νοίκιαζα στη Θεσσαλονίκη ο μετρητής δε θυμάμαι να μετρούσε kg...είχε άλλη μονάδα μέτρησης -
Αναγκαστικά θα γεμίζει κάθε μέρα. 170 χιλιόμετρα το κάθε πήγαινε-έλα στη δουλειά, συν τα χιλιόμετρα από το σπίτι για τα γύρω χωριά. Και πάλι μπορεί να κάνει και μερικά χιλιόμετρα με βενζίνη, ειδικά τις μέρες που δε θα πηγαίνει στη δουλειά.
Η πλάκα είναι ότι τώρα έχει ένα Focus 1.8 πρώτης γενιάς που του καίει 12,5 λίτρα βενζίνης μέσα στην πόλη. Υπολογίσαμε ότι τα 170 χιλιόμετρα θα του κοστίζουν λιγότερο από το Πειραιάς-Ελληνικό που κάνει τώρα στην Αθήνα. -
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Το μόνο μειονέκτημα θα είναι ότι θα πρέπει να πηγαίνει κάθε μέρα (μάλλον) για ανεφοδιασμό...Ας πούμε ότι έρχεται το φυσικό αέριο (λένε εντός έτους) και βάλουμε στο σπίτι... έχω δει 1-2 βιντεακια που παρκάρουν στο γκαράζ και βάζουν 'μανικα'για πλήρωση του αυτοκινήτου από την παροχή του σπιτιού...
Έχουμε καμία εικόνα σε πόσο χρονικό διάστημα γεμίζει (λογικά πιο αργά από ενός πρατηρίου) και πόσο κοστίζουν το μηχάνημα και το kg για γέμισμα;
Γιατί όσο είχα φυσικό αέριο στο σπίτι που νοίκιαζα στη Θεσσαλονίκη ο μετρητής δε θυμάμαι να μετρούσε kg...είχε άλλη μονάδα μέτρησηςΠέρα από το ότι αυτό είναι φουλ παράνομο δεν ξέρω κατά πόσον θα είναι ασφαλές και εύκολο διότι απαιτείται αντλία πολύ υψηλής πίεσης με όλα τα συμπαρομαρτούντα (βαλβίδες κλπ) για να βάλεις αρκετά κιλά αερίου από την χαμηλή πίεση του δικτύου σε υψηλή στην δεξαμενή.
-
Φουλ παράνομο; Σίγουρα; Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένο, η εγκατάσταση κοστίζει κάνα τριχίλιαρο.
Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί δε θυμάμαι πού και πότε το διάβασα. -
Παράνομο γιατι;
Φυσικό αέριο δεν είναι και τα 2;
Επειδή δεν θα πληρώσω μεροκάματο και έξοδα στον πρατηριούχο; Από το μετρητή θα περνάει έτσι κι αλλιώς, οπότε θα το χρεώνομαι κανονικά..
Την πίεση την δίνει το μηχάνημα, γιατί για μηχάνημα μιλάω και όχι για σωλήνα...
Είδα 2-3 εταιρείες και οι συσκευές κοστίζουν περί τις 2000-3000 δολάρια και βγάζουν 200bar όπως και οι των πρατηρίων (250 στην Αμερική)... Ειδικά η μία αναφέρει πλήρωση σε 3 λεπτά και 10 έτη εγγύηση https://www.hygengroup.com -
Νομιζω οτι το οικιακης χρησης εχει αλλους δασμους απο το κινησης (αν θυμαμαι σωστα) οποτε μιλαμε ακομα και για λαθρεμποριο χωρια απο την ασφαλεια (πυροπραστασια κλπ την οποια διαθετουν και ελεγχονται τα πρατηρια αλλα δεν ειναι δυνατον να συμβει και με τις οικιες.
-
Τerry, για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν οι περιορισμοί στην χωροθέτηση πρατηρίων σε σχέση με κατοικίες και τα ISO: ασφάλεια. Αν ήμουν ο γείτονάς σου δεν θα ήθελα να αναρωτιέμαι αν έκανες σωστή συντήρηση στην αντλία ή πότε άλλαξες τελευταία φορά δεξαμενη φοβούμενος μην μου ανατινάξεις το σπίτι.
-
Δεν γίνεται κάτι διαφορετικό...δεν είναι διαφορετικό, είναι αυτό του δικτύου του Φ. Α.
Περνάει από booster και μπαίνει στη δεξαμενή του αυτοκινήτου με την πίεση που πρέπει... Εκτός και αν αποθηκεύεται σε δεξαμενή εντός του πρατηρίου και μετα γίνεται διοχέτευση στο αμάξι.
Η τιμολόγηση του Φ. Α. είναι σε 3 κλίμακες: οικιακό - εμπορικό - βιομηχανικο.
Να χαμε να λέγαμε λέμε τώρα, γιατί μέχρι να έρθει και να γίνει ότι πρέπει, θα περάσει τουλάχιστον 1 έτος... Αλλά...λογικά θα είναι οικονομικότερη σε μια χρήση ο πως κάνω εγώ, με ήδη 7000 χλμ σε 2 μήνες κατοχής...Μα η συσκευή (λογικά) θα έχει την οποία πιστοποίηση ασφαλείας και θα είναι συνδεδεμένη δίπλα στη παροχή Φ. Α., δε λέω θα πάρω δεξαμενή 1000kg/ltr για να έχω καβατζα.. Ή μια αντίστοιχη υγραερίου που θα έρχεται το βυτίο και θα αποθηκεύω..όπου ναι υπάρχει θέμα ασφάλειας..
Αεριοκίνηση , CNG vehicles