-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Ο Di resta στη θέση του massa? Πως σας φαίνεται?Η αλήθεια είναι πως φέτος ο di Resta με πολλές ατυχίες στα qualy, έχει κάνει καλές εμφανίσεις.
Μονακό 17 --> 9
Καναδάς 17 --> 7
Μ. Βρετανία 22 --> 9Αυτός ο αγώνας ήταν ο πρώτος που δεν βαθμολογήθηκε (δε βαθμολογήθηκε και στη Μαλαισία αλλά και τότε βαθμούς θα έπαιρνε αν δεν υπήρχε πρόβλημα με τα μπουλόνια), ενώ είχε τη πολύ καλή εμφάνιση και στο Μπαχρέιν (4ος).
Καθόλου άσχημα.
Ας το συνεχίσουμε στο τόπικ των μεταγραφώv γιατί βγαίνουμε αρκετά off topic
-
Εντάξει καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά απλά ο οδηγός είναι υπεύθυνος στη πίστα και τιμωρείται όταν κάνει λάθος και το ίδιο και η ομάδα στα pits
Στον arji78 πάει αυτό -
Ο χρήστης mikeerfol έγραψε:
... o button δέχθηκε πρόταση και την απέρριψε...
και το 2010 και το 2012.
α ...για τέτοιες προτάσεις μιλάς....
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
και το 2010 και το 2012.
δεν σε πιασα..
Δεν μιλάμε και οι 2 για συμβόλαια;
-
Για να στο πάω ακόμα μακρύτερα..
Αν και υποστηρικτής του κίμι, πιστεύω πως το πρωτάθλημα του 2007 ήταν πολύ περίεργο..
Άποψη μου είναι πως, λόγω της όλης φάσης και με τη λόγική πως και οι οδηγοί της Μακ ευνοήθηκαν από την γνώση της ομάδας των μυστικών της Φεράρι, έγινε συμφωνία να το πάρει ο κίμι για να μην υπάρχουν περεταίρω ιστορίες, μηδενισμοί οδηγών κτλ κτλ..
Ίσως είμαι πολύ μακρυά από την πραγματικότητα, ίσως να είμαι και πολύ κοντά..Ποτέ δεν θα το μάθουμε με σιγουριά.. -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Για να στο πάω ακόμα μακρύτερα..
Αν και υποστηρικτής του κίμι, πιστεύω πως το πρωτάθλημα του 2007 ήταν πολύ περίεργο..
Άποψη μου είναι πως, λόγω της όλης φάσης και με τη λόγική πως και οι οδηγοί της Μακ ευνοήθηκαν από την γνώση της ομάδας των μυστικών της Φεράρι, έγινε συμφωνία να το πάρει ο κίμι για να μην υπάρχουν περεταίρω ιστορίες, μηδενισμοί οδηγών κτλ κτλ..
Ίσως είμαι πολύ μακρυά από την πραγματικότητα, ίσως να είμαι και πολύ κοντά..Ποτέ δεν θα το μάθουμε με σιγουριά..Και σε περίπτωση που εγκατέλειπε ο Μίμης θα του έδιναν το μονοθέσιο του Massa για να συνεχίσει.
Ο Μίμης έφτασε στη Βραζιλία με -7 αν θυμάμαι καλά.Συμφωνία υπήρξε να μη μηδενιστούν οι οδηγοί για να μην χαθεί τελείως το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα (Μπέρνεια λογική).
-
Ο χρήστης mikeerfol έγραψε:
και το 2010 και το 2012.
δεν σε πιασα..
Δεν μιλάμε και οι 2 για συμβόλαια;
Εγώ επίσημες διαπραγματεύσεις για υπογραφή συμβολαίου εννοούσα.....εσύ μάλλον κουτσομπολιά της silly season
-
Περί Μάσσα:
Massa spun out of the race at the Nurburgring and then stalled after his car got stuck in fifth gear as he tried to rejoin the track. Despite the driver error, team principal Stefano Domenicali insists the Brazilian still has the full support of the team.
'I've always said that I have a lot of confidence in him, but this is a very tough and very critical moment and for sure he is the first to be very disappointed with where we are,' Domenicali said.
'But the only thing is to stay behind him and work close with him because we need him to make sure we are fighting for the constructors'. The others are very close but he will feel the team is close to him 100%.'
http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport ... 15715.html
-
Περί Λότους: Αν ήθελαν τη νίκη θα επρεπε να είχαν βάλει στο Γάλλο μαλακά λάστιχα και να κάνει γύρο αντίστοιχο με τον 33.4 του Αλόνσο. Ετσι θα είχε βγει μπροστά από τον Φετελ και θα έπαιρναν τη νίκη. Βεβαια πιθανότατα ο Χοντρογιάννης θα έβγαινε 4ος. Σο γουάτ; Ο Αλόνσο θα κέρδιζε 3 πόντους παραπάνω ΑΛΛΑ 4 λιγότερους σε σχεση με τον Κίμη και η Λότους θα είχε 4 πόντους παραπάνω σε απόλυτα νούμερα 1 παραπάνω από τη Φερράρι συγκριτικά και φυσικά 14 πόντους μικρότερη διαφορά από τον Φετελ και τη Ρεντ Μπουλ.
Κοινώς: Εκεί που βρέθηκε ο Γκροζαν το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να οδηγεί σαν παλαβός χωρίς να τον νοιάζουν τα λάστιχα και είτε να πιέσει είτε να εμποδίσει είτε να βρεθεί μπροστά από τον Φέτελ. Αυτό εφόσον ΛΕΝΕ ότι ήθελαν τη νίκη. Κάτι τετοιο δεν είδα και ο Φέτελ μια χαρούλα (αλεξίου) είχε τον έλεγχο της διαφοράς. Δεν πιστεύω ότι ίδρωσε το τεντωμένο του δαχτυλάκι.
-
Αν ο Γκρογιάν έβαζε soft, τότε ήταν πιθανό να έμενε έξω άλλους 3 γύρους ο Vettel και να έβαζε και αυτός soft, οπότε μηδέν εις το πηλίκο.
Για μένα ο αγώνας χάθηκε όταν καθυστέρησαν να τραβήξουν το Γκρογιάν για να περάσει ο Μίμης.
Ένα γύρο ακόμα να είχαν θα κέρδιζε.Από την άλλη δεν ξέρω αν έπρεπε να βάλουν μέσα το Μίμη για soft πιο νωρίς.
Ναι μεν έχασε 1-1,5' στους τελευταίους γύρους του με μέση γόμα αλλά δεν ξέρω αν θα άντεχε η μαλακή γόμα αυτούς τους παραπάνω γύρους. -
Περί Λότους, πάρα πολύ ανταγωνιστικές μεν, αλλά ακόμα και αν άλλαζαν γρηγορότερα θέσεις (αλήθεια, αν δεν είχαν εντολές θα περνούσε τον Γκροζάν??) δεν θα μάθουμε ποτέ αν όντως θα ήταν πρώτος ο Κιμι... Και αυτό διότι μιλάμε για μία σειρά από παράγοντες, όπως το πόσο θα άντεχαν τα μαλακά σε αυτόν ή πόσο μπορούσε να πιέσει ακόμα ο Φέττελ με την σκληρή γόμα.
Περί του ατυχήματος με τον τροχό του Webber, αφού δεν είχαμε χειρότερα, πάλι καλά. Πέρσυ ή πρόπερσυ ήταν που έχασε την ζωή του ένας οδηγός στο GP2 (νομίζω) αφού του ήρθε... ουρανοκάτεβατη η ρόδα του μπροστινού?
Αγώνες είναι, shit happens, καλώς ή κακώς και τα πρόστιμα ούτε θα έφερναν κάποιον πίσω, ούτε θεωρώ πως θα έκαναν πιο προσεκτικούς τους μηχανικούς. Το ότι δεν βίδωσε το μπουλόνι ήταν λάθος το οποίο έχει γίνει και κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναγίνει και στο μέλλον.
Πάντως, υποστηρίζω Ferrari, αλλά το κατασκευαστών φέτος το ξεχνάμε και κατά πάσα πιθανότητα και το οδηγών. Και δεν μας φταίει ο Μάσσα για κανένα από τα δύο, αλλά το μονοθέσιο. Όσο ανταγωνιστικός και να είσαι ξεκινώντας από την 5η ή 6η θέση, η πρώτη είναι που δίνει τα πρωταθλήματα. ΆΑΑΑντε υπό προϋποθέσεις και η δεύτερη. Με τέταρτες θέσεις δεν γα... εεε δεν κέρδισε πρωτάθλημα κανείς.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Νίκο για το μοντέλο λειτουργίας της ομάδας(δηλαδή δεύτερος οδηγός μικρότερης οδηγικής αξίας από τον πρώτο) o φετινός βραζιλιάνος αρκεί. Δεν βλέπω ποιος δεύτερος οδηγός μεγάλης ομάδας η οποιοσδήποτε άλλος και γιατί θα τα πήγαινε καλύτερα,δεδομένου ότι λόγω μακρόχρονης θητείας,o βραζιλιάνος ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε τις υπόγειες διαδρομές της ομάδας (όπως απέδIειξε το I2008 _2009).αν επιμένεις πάντως φέρτε μου έναν button.To οποίο μοντέλο λειτουργίας πλέον ΙΜΗΟ δεν τραβάει.
Τραβούσε επί εποχές Schumi που ήθελε υποστήριξη τον (τότε) βραζιλιάνο.
Τώρα όμως με τέτοιο ανταγωνισμό και equal standards από άλλες ομάδες η Ferrari πρέπει να βρει οδηγό αντάξιο του Alonso, κοιτώντας αφενός το κατασκευαστών και αφετέρου προς το μέλλον και την αποχώρηση αργότερα του Ισπανού.
That said, η γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε να ψάξει να βρει ένα ανερχόμενο ταλεντάκι (πχ Hulk, Grosjean, PdR) που θα μπορούσε να σταθεί πλάι του Fernando.
Ο Φελίπε πλέον δεν τραβάει και είμαι από αυτούς που πάντα τον υποστήριζαν.
Πολλά, αδικαιολόγητα λάθη πλέον στον αγώνα, με μια καλύτερη εικόνα ας πούμε στα quali.
Και μιας και μιλάμε για quali, εκεί είναι το πρόβλημα της Scuderia (ή του Αλόνσο). Δεν μπορεί να βάλει κάτω ένα γρήγορο γύρο για να γίνει qualify ψηλά.
Στον αγώνα είμαστε ΟΚ, σε στρατηγική βελτιωμένοι από πέρσι...τα quali όμως
Τέσπα, το θέμα Μάσσα για τη Scuderia είναι ίσως περισσότερο ψυχολογικό παρά ουσιαστικό. Τον στηρίζουν γιατί εκεί μεγάλωσε, εκεί εξελίχθηκε, εκεί έχει φάει ατέλειωτες ώρες δοκιμών και συνεχίζει να βοηθάει πάρα πολύ Αλόνσο και Scuderia. Ό,τι του πούνε ο καημένος, το κάνει.
Για μένα οδηγικά ο Φελίπε έχει ταβανιάσει και δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο. Για να μη πω ότι έχει αρχίσει να παίρνει τη κατηφόρα αν κρίνω από Μονακό και τα χθεσινά.
Και τέτοιος πιλότος, πλέον, δεν ταιριάζει στη Ferrari.-
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν ο Γκρογιάν έβαζε soft, τότε ήταν πιθανό να έμενε έξω άλλους 3 γύρους ο Vettel και να έβαζε και αυτός soft, οπότε μηδέν εις το πηλίκο.O Γκροζαν (το μισπελ εχει καποιο διπλό νόημα που χάνω; ) εκανε 15 γυρους με βαρυ μονοθέσιο σε πολύ καλό ρυθμό. Αν εβαζε κίτρινα θα ιδρωνε το κωλί τους στη Ρεντ Μπουλ λέω γω
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Αποσυνδέεις δλδ εντελώς την ομάδα από τον οδηγό??
Αν περιμένουν να περάσει το άλλο μονοθέσιο και μετά κάνουν το release, ποιος χάνει το 1 δευτερόλεπτο??Στη συγκεκριμένη περίπτωση του unsafe release?!
Εννοείται! Και βέβαια!!
Ο οδηγός το χάνει, τι σχέση έχει όμως αυτό? Και θα πρέπει δηλαδή να τον αφήσουν να βγει και να ρισκάρουν σοβαρότατη σύγκρουση?
Ή μήπως θα πρέπει να βγάλει κεφάλι ο οδηγός έξω από το μονοθέσιο για να δει αν έρχεται κανείς? Γιατί από τους καθρέπτες με τη γωνία την οποία βγαίνει από το box, δεν μπορεί να δει αν έρχεται κάποιος.
Οπότε την ευθύνη την έχει ο lollipop man και κατά συνέπεια η ομάδα.
Ο οδηγός έχει μηδενική ευθύνη σε περίπτωση unsafe release για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε για να το προλάβει ούτε για να το αποφύγει.
Στο θέμα του καμεραμάν τώρα, κοιτώντας ξανά το βίντεο τελικά κακώς ήταν εκεί γιατί και μες τα πόδια των ομάδων ήταν και πήγαινε γυρεύοντας.
Η γνώμη μου είναι ότι τηλεοπτικά συνεργεία στη διάρκεια αγώνα ΔΕΝ πρέπει να βρίσκονται μέσα στο pitlane. Υπάρχουν μια χαρά (ρομποτικές) κάμερες πάνω από το μονοθέσιο όπως και πλαϊνές που βλέπεις τα πάντα!
-
Καλώς κακώς σημασία έχει ότι του επιτρέπεται να είναι εκεί! Εγώ θυμάμαι και πλάνα από άλλους αγώνες όπου ο κάμεραμαν έχει στηθεί στη μύτη σχεδόν του αυτοκινήτου για να τραβήξει όσο πιο κοντά το πλάνο του στη διάρκεια του ανεφοδιασμού χε χε χε
-
Νίκο καλώς η καλώς ίσες ευκαιρίες δεν δίνουν πρωταθλητές και για να το διαπιστώσεις κοίτα τα standards των ομάδων που έβγαλαν πρωταθλητές στη μετά σουμαχερ εποχή. Συμφωνώ ότι o βραζιλιάνος πλησιάζει η ώρα να αποχωρίσει, επειδή ηλικιακά θα κλείσει τον κύκλο του και όχι λόγω επιδόσεων,τις οποίες αποτιμώντας στο σύνολο τους κρίνω απλά ικανοποιητικές,ακόμα και αν είχε κερδίσει εκείνον τον τίτλο. Η ομάδα εχει πρόβλημα στο τεχνικό της επιτελείο εδώ και χρόνια το οποιο απλά μεγεθύνει τις συνέπειες των αποτελεσμάτων του βραζιλιάνου.
Για το λόγο αυτό δεν βλέπω ποιος νέος οδηγός θα τα κατάφερνε καλύτερα με μονοθέσια τέτοιας δυναμικότητας, και κυριως θα είχε την πολυτέλεια της πίστωσης χρόνου,με δεδομένο ότι οι ιταλοί ψωνίζουν πάντα από τα έτοιμα (πρωταγωνιστές και ρολλιστες ),δεν διατηρούν φυτώρια οδηγών,είναι καταδικασμένοι να δηλώνουν ότι πρωταγωνιστούν στην αρχή κάθε χρονιάς και να κάνουν και εταιρική πολιτική με τις επιλογές τους. -
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Περί του ατυχήματος με τον τροχό του Webber, αφού δεν είχαμε χειρότερα, πάλι καλά. Πέρσυ ή πρόπερσυ ήταν που έχασε την ζωή του ένας οδηγός στο GP2 (νομίζω) αφού του ήρθε... ουρανοκάτεβατη η ρόδα του μπροστινού?
Το '09 ο Surtees. Τότε όμως είχε και εκείνος μεγάλη ταχύτητα. Χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν πρέπει να γίνει κάτι.
-
Παρεξήγησις, δεν είπα ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι, απλά είπα ότι όσες προφυλάξεις και να παρθούν, πάντα υπάρχει περίπτωση να γίνει η στραβή!
-
greo δεν διαφωνώ ότι θα ίδρωνε το κωλί τους αλλά όπως σου είπα είναι πιθανό να έβαζε soft και ο Vettel, οπότε το σενάριο Μίμης #1 θα ήταν δύσκολο.
Το μισπελ έχει να κάνει με το ότι μου βγαίνει πιο εύκολα το Γιάννης από το Ζαν.
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Παρεξήγησις, δεν είπα ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι, απλά είπα ότι όσες προφυλάξεις και να παρθούν, πάντα υπάρχει περίπτωση να γίνει η στραβή!Δεν διαφωνώ
2013 - Grosser Preis Santander Von Deutschland