-
Αγαπητοι φιλοι ονομαζομαι Παντελης και ειμαι 33 ετων,λογω της ανεξαντλητης αγαπης για το αυτοκινητο και της μηχανες εσωτερικης καυσης σκεφτομαι να ξαναγυρισω στα θρανια ωστε να παρω το πτυχιο του μηχανικου.Αυτο που δεν γνωριζω ειναι τι επιλογες εχω ηλικιακα λογω του οτι θα εργαζομαι σε καποιο συνεργειο ωστε να επιλεξω ωρες μαθητειας αλλα και σχολη.Επισης θελω να σας γνωστοποιησω οτι ειμαι κατοχος πτυχιου τεχνικης σχολης με ειδικοτητα ηλεκτρολογου αυτοκινητων καθως και τεχνικου λυκειου με ειδικοτητα ηλεκτρονικων εγκαταστασεωεν και αυτοματισμου.Θα ηθελα εαν καποιος απο εσας γνωριζει να μου δωσει τα φωτα του στο πως πρεπει να κινηθω ωστε να παρω το πτυχιο του μηχανικου αυτοκινητων για να μπορω αργοτερα να κανω το δικο μου συνεργειο.
Υ.Γ αν και ηλεκτρολογος εχω αρκετα μεγαλο ευρος γνωσης και πειρας σε μηχανικες επισκευες αυτοκινητου.
Ευχαριστω θερμα και προκαταβολικα για τις χρησιμες συμβουλες σας.
Με εκτιμηση,
Παντελης. -
Αγαπητοι φιλοι ονομαζομαι Παντελης και ειμαι 33 ετων,λογω της ανεξαντλητης αγαπης για το αυτοκινητο και της μηχανες εσωτερικης καυσης σκεφτομαι να ξαναγυρισω στα θρανια ωστε να παρω το πτυχιο του μηχανικου.Αυτο που δεν γνωριζω ειναι τι επιλογες εχω ηλικιακα λογω του οτι θα εργαζομαι σε καποιο συνεργειο ωστε να επιλεξω ωρες μαθητειας αλλα και σχολη.Επισης θελω να σας γνωστοποιησω οτι ειμαι κατοχος πτυχιου τεχνικης σχολης με ειδικοτητα ηλεκτρολογου αυτοκινητων καθως και τεχνικου λυκειου με ειδικοτητα ηλεκτρονικων εγκαταστασεωεν και αυτοματισμου.Θα ηθελα εαν καποιος απο εσας γνωριζει να μου δωσει τα φωτα του στο πως πρεπει να κινηθω ωστε να παρω το πτυχιο του μηχανικου αυτοκινητων για να μπορω αργοτερα να κανω το δικο μου συνεργειο.
Υ.Γ αν και ηλεκτρολογος εχω αρκετα μεγαλο ευρος γνωσης και πειρας σε μηχανικες επισκευες αυτοκινητου.
Με εκτιμηση,
Παντελης. -
Με εκτιμηση,
Παντελης. -
To πτυχίο μηχανικού αυτοκινήτων το παίρνεις από ΤΕΙ Οχημάτων στο οποίο μπαίνεις με πανελλήνιες. Αφού έχεις τελειώσει τεχνικό λύκειο άρα θα δώσεις από ΕΠΑΛ του χρόνου το Μάιο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις σε κάποιο ΕΠΑΛ της γειτονιάς σου.
-
Δεν υπαρχει καποιο βραδυνο η ταχυρυθμο σχολειο ωστε να παω?
-
Nαι υπάρχουν τα εσπερινά. Πιο πολύ υποθέτω πως θες να πας για να παρακολουθείς τα μαθήματα σωστά?? Από τη στιγμή που έχεις απολυτήριο δίνεις κανονικά πανελλήνιες.
-
Αυτο που θελω ειναι να παρω το πτυχιο οσο πιο συντομα γινεται δεν νομιζω οτι ειμαι για πανελληνιες στα 33 ουτε για 3 η 4 χρονια ΤΕΙ και ελεγα μηπως μπωρο ενω σχολαω απο το συνεργειο να πηγαινω καπακι σχολειο για κανα δυο χρονια ωστε να το παρω και να ειμαι κατοχυρωμενος απο χαρτι
-
Με πτυχιο απο τις σχολες του ΟΑΕΔ (δημοσια ΙΙΕΚ, η τελος παντων οτι ειναι) δεν μπορει να ανοιξει συνεργειο?
-
Δεν εχω μηχανικου πτυχιο και δεν νομιζω να γινεται με ηλεκτρολογου
-
Ναι,εννοω να πας σε δημοσιο ιιεκ η επαγγελματικη σχολη για μηχανικος
-
Αυτο σκεφτομαι αλλα δεν ξερω σε ποια και που.
-
Ψάξε στο νετ για τα ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.
Στάλθηκε από το MT27i μου
-
Tον τελευταιο χρονο πηγαινω και εγω σε τετοια σχολη.
Συγκεκριμενα πηγαινω στο ιεκ του οαεδ που βρισκεται στο Μοσχατο(ακριβως απεναντι απο το σταθμο του ηλεκτρικου)
Το κοστος ειναι ενα παραβολο των 45 ευρω ανα 6μηνο,και η φοιτηση ειναι 4 εξαμηνα.
Τα μαθηματα ειναι απογευματα,οποτε λογικα θα μπορεσεις να το συνδυασεις με δουλεια το πρωι.Αρκει να σου πω οτι εχω συμμαθητη ο οποιος,οπως και εσυ,ειναι ηλεκτρολογος αυτοκινητων,και εχει τελειωσει και ηλεκτρολογος εγκαταστατης.Και δουλευει και τα πρωινα.Οποτε φανταζομαι οτι μπορεις και εσυ να το κανεις.
Τα ΕΠΑΣ που ειπαν παραπανω απ οσο ξερω ειναι μεχρι 23 ετων,οποτε δεν νομιζω οτι μπορεις να πας.Παρ ολα αυτα,επειδη το ΙΕΚ που παω,συστεγαζεται με το ΕΠΑΣ,οταν θα βρεθεις εκει μπορεις να κανεις μια ερωτηση και στα δυο(εφοσον δεν εχουν κλεισει για καλοκαιρι βεβαια )
Υπαρχουν επισης τα Ιεκ του υπουργειου παιδειας,τα οποια ομως απ οσο ξερω εχουν υψηλοτερο κοστος(περιπου 350 ευρω/εξαμηνο νομιζω.)Αυτο ομως το εχω ακουσει απο τριτο,οποτε δεν μπορω να σου το εγγυηθω 100%.
Απο εκει και περα,εφοσον αποφοιτησεις,πρεπει να δωσεις εξετασεις πιστοποιησης(οπως και σε ολα τα ιεκ,δημοσια και ιδιωτικα),ωστε το πτυχιο σου να εχει ισχυ.Με το πτυχιο,και με ενσημα οτι εχεις δουλεψει σε συνεργειο 2 χρονια,μπορεις να ανοιξεις πλεον δικο σου συνεργειο.Σημειωτεον οτι ακομα και αν δουλευεις κατα τη διαρκεια της φοιτησης σου,τα ενσημα αυτα εχουν ισχυ,οποτε αν συνδυασεις φοιτηση και εργασια,μπορεις τελειωνοντας τη σχολη να εισαι και ετοιμος να ανοιξεις συνεργειο.Εκεινο που δεν ξερω ειναι αν εχουν ισχυ τα ενσημα που εχεις ηδη ως ηλεκτρολογος αυτοκινητων,οποτε οταν βρεθεις εκει κανε και μια ερωτηση για αυτο.
Βεβαια επειδη μιλαμε για δημοσιο,μην περιμενεις να βρεις τιποτα φοβερα εξοπλισμενες εγκαταστασεις,μαλλον το αντιθετο,ομως απ οτι καταλαβαινω για σενα εκεινο που μετραει ειναι το χαρτι..εξαλλου αν οπως λες δουλευεις και παραλληλα σε καποιο συνεργειο,θα εχεις και την πρακτικη εξασκηση που απαιτειται.Παντως επειδη ολο και κατι μπορει να μου ξεφευγει ,το πιο υπευθυνο ειναι να πας ο ιδιος και να ρωτησεις..οπωσδηποτε ο ιδιος ο φορεας ειναι πιο υπευθυνος απο ενα φορουμ
-
Επίσης εχει και τα ΤΕΣ , 2 χρόνια φοίτηση , πάλι για μηχανικός οχημάτων.....
-
Δες στην Σιβιτανιδειο Σχολη στην Καλλιθεα. Εχει και απογευματινο.
-
Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες που μου δινετε θα παω απο εκει να δειξω τα πτυχια και να δω τι εχουν και αυτοι να μου πουν και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω.
Ξανα στα θρανια για το ονειρο μου!!