-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Θλιβερες απαντησεις στο θεμα...
Δεν ειναι να απορεις που σκοτωνεται ο κοσμος σαν τις μυγες...και γω το βρισκω πολυ θλιβερο το topic
νομιζα οτι ειχαμε προοδεύσει σα λαος εστω και λιγο σε αυτο το θεμα, αλλα...
ξερολιαση, μαγκια, 'οι νομοι για τους αλλους', 'εγω ειμαι νεος & εξυπνος και μπορω'...
και καθε μερα ολοι αυτοι οι ανθρωποι κινουνται διπλα μας....And it gets better and better ...
Να σας ρωτησω κατι ρε παιδες, ΤΙ απο ολα οσα βλεπουμε/συμβαινουν γυρω μας σε αυτη τη βορειο-βορειοαφρικανικη αποικια που ζουμε, σας δινουν την εντυπωση οτι οι νομοι του κρατους σε αυτο το τομεα (γενικα στις οδικες μεταφορες κ πολυ πιο συγκεκριμενα, τα ορια ταχυτητας) ειναι σωστα οριζομενα κ εφαρμοζομενα, ωστε να κραζετε τοοοοοσους απο εμας που λεμε οτι δεν τους δινουμε σημασια?
Καθημερινα γυρω μας εχουμε χιλιαδες παραδειγματα κακων, χαζων κ τρελων νομων κ κυβερνητικων πολιτικων ή/και κακης, χαζης κ τρελης εφαρμογης τους. Τοσα κ τοσα παραδειγματα οπου ΟΝΤΩΣ αυτοι που ασχολουνται με το αντικειμενο, γνωριζουν καλυτερα απο αυτους που το ρυθμισαν/νομοθετησαν για αυτο.
Τι σας κανει να πιστευετε οτι τα ορια ταχυτητας -ενας τομεας οπου ας μην ξεχναμε προσφερεται για τρομερης αποδοτικοτητας φοροεισπραξη - ειναι προς το καλυτερο διαφορετικα απο ολα τα τρελα κ χαζα αυτης της χωρας, ωστε να τα θεωρειτε θεσφατο, να τα υπερασπιζεστε με το χαζο 'αυτο λεει ο νομος' (ψψψψψψψψψψ, ανατριχιασα...) κ να κραζετε ολους τους υπολοιπους που λενε οτι δεν τους δινουν σημασια γιατι εχουν την κριτικη ικανοτητα να ρυθμιζουν την ταχυτητα τους συμφωνα με τις συνθηκες?
Μερικοι απο εσας πραγματικα μου δινετε την εντυπωση οτι ειστε σαν κατι δικαστες που βαριουνται να ασχοληθουν ή σαν το δημοσιο οταν κατηγορειται για ενα ατυχημα, δηλαδη σκοτωνεσε εσυ επειδη ο δρομος ξαφνικα στα μισα της στροφης αποκταει αναποδη κλιση ΚΑΙ ο δημος σου εχει βαλει τα ποτιστηρια να ριχνουν νερο στη στροφη, κ η απαντηση ειναι οτι το ατυχημα προκληθηκε απο την υπερβολικη ταχυτητα. Ναι, προφανως αν πηγαιναμε παντου με 20χαω δεν θα σκοτονωταν σχεδον κανεις, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι για το συγκεκριμενο ατυχημα φταιει η 'υπερβολικη' ταχυτητα του αλλα ο δρομος που ειναι σκατα.
Κ ξαναρωταω: συμφωνουμε οτι η 'καταλληλη ταχυτητα' ειναι κατι τρομερα ευμεταβλητο που επηρεαζεται απο 1002 παραγοντες?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
συμφωνουμε οτι η 'καταλληλη ταχυτητα' ειναι κατι τρομερα ευμεταβλητο που επηρεαζεται απο 1002 παραγοντες?Το απλοποιείς πολύ το θέμα.
Το ότι υπάρχουν σε πολλά μέρη παράλογα όρια για πολλούς λόγους (αδιαφορία, ξεχασμένα από έργα, αυθαίρετες πινακίδες δήμων, φοροεισπρακτικά μέτρα) και έτσι έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στις πινακίδες, ισχύει.
Όμως εδώ από πάνω ακριβώς κάποιος λέει για 200 στην κατηφόρα της Κατεχάκη.
Εγώ σου λέω ότι και η Κατεχάκη και όλη η περιφερειακή Υμηττού και όλη η αττική οδός έχουν λογικά όρια και θα έπρεπε να τηρούνταν παντού από όλους.
Άλλοι, 'χεράδες' ας τους πούμε, βάζουν τη δικιά τους κρίση και λένε, θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερα.
Ε, ωραία, πάμε λοιπόν όλοι με διαφορετικό άνω όριο στην ταχύτητα μας, σε κάθε δρόμο, όπως γουστάρει ο καθένας. Κι έτσι εγώ θα προσπερνάω στην αριστερή λωρίδα αυτοκινητοδρόμου με 130 επειδή κρίνω το όριο λογικό, και θα έρχεται ο άλλος με 200 από πίσω και θα με βρίζει, και το λεωφορείο στη δεξιά με 80 επειδή αυτό κρίνει ασφαλές, και συνεχίζουμε έτσι σαν κοινωνία ωραία και καλά, τραλαλό.
Και πού είσαι, μια που κρίνουμε συγκεκριμένους κανόνες και αλλάζουμε τα όρια που δε μας αρέσουν όπως γουστάρουμε, εγώ κρίνω τον κανόνα που λέει ότι δεν πρέπει να κινούμαστε στις λεωφορειολωρίδες παράλογο. Πού το σκέφτηκαν αυτό το πράγμα; Θα τις παραβιάζω συνέχεια. Εσείς κάντε ό,τι νομίζετε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Θλιβερες απαντησεις στο θεμα...
Δεν ειναι να απορεις που σκοτωνεται ο κοσμος σαν τις μυγες...και γω το βρισκω πολυ θλιβερο το topic
νομιζα οτι ειχαμε προοδεύσει σα λαος εστω και λιγο σε αυτο το θεμα, αλλα...
ξερολιαση, μαγκια, 'οι νομοι για τους αλλους', 'εγω ειμαι νεος & εξυπνος και μπορω'...
και καθε μερα ολοι αυτοι οι ανθρωποι κινουνται διπλα μας....And it gets better and better ...
Να σας ρωτησω κατι ρε παιδες, ΤΙ απο ολα οσα βλεπουμε/συμβαινουν γυρω μας σε αυτη τη βορειο-βορειοαφρικανικη αποικια που ζουμε, σας δινουν την εντυπωση οτι οι νομοι του κρατους σε αυτο το τομεα (γενικα στις οδικες μεταφορες κ πολυ πιο συγκεκριμενα, τα ορια ταχυτητας) ειναι σωστα οριζομενα κ εφαρμοζομενα, ωστε να κραζετε τοοοοοσους απο εμας που λεμε οτι δεν τους δινουμε σημασια?
Καθημερινα γυρω μας εχουμε χιλιαδες παραδειγματα κακων, χαζων κ τρελων νομων κ κυβερνητικων πολιτικων ή/και κακης, χαζης κ τρελης εφαρμογης τους. Τοσα κ τοσα παραδειγματα οπου ΟΝΤΩΣ αυτοι που ασχολουνται με το αντικειμενο, γνωριζουν καλυτερα απο αυτους που το ρυθμισαν/νομοθετησαν για αυτο.
Τι σας κανει να πιστευετε οτι τα ορια ταχυτητας -ενας τομεας οπου ας μην ξεχναμε προσφερεται για τρομερης αποδοτικοτητας φοροεισπραξη - ειναι προς το καλυτερο διαφορετικα απο ολα τα τρελα κ χαζα αυτης της χωρας, ωστε να τα θεωρειτε θεσφατο, να τα υπερασπιζεστε με το χαζο 'αυτο λεει ο νομος' (ψψψψψψψψψψ, ανατριχιασα...) κ να κραζετε ολους τους υπολοιπους που λενε οτι δεν τους δινουν σημασια γιατι εχουν την κριτικη ικανοτητα να ρυθμιζουν την ταχυτητα τους συμφωνα με τις συνθηκες?
Μερικοι απο εσας πραγματικα μου δινετε την εντυπωση οτι ειστε σαν κατι δικαστες που βαριουνται να ασχοληθουν ή σαν το δημοσιο οταν κατηγορειται για ενα ατυχημα, δηλαδη σκοτωνεσε εσυ επειδη ο δρομος ξαφνικα στα μισα της στροφης αποκταει αναποδη κλιση ΚΑΙ ο δημος σου εχει βαλει τα ποτιστηρια να ριχνουν νερο στη στροφη, κ η απαντηση ειναι οτι το ατυχημα προκληθηκε απο την υπερβολικη ταχυτητα. Ναι, προφανως αν πηγαιναμε παντου με 20χαω δεν θα σκοτονωταν σχεδον κανεις, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι για το συγκεκριμενο ατυχημα φταιει η 'υπερβολικη' ταχυτητα του αλλα ο δρομος που ειναι σκατα.
Κ ξαναρωταω: συμφωνουμε οτι η 'καταλληλη ταχυτητα' ειναι κατι τρομερα ευμεταβλητο που επηρεαζεται απο 1002 παραγοντες?
Δεν μπορω παρα να συμφωνησω απολυτα συν οτι το διατυπωσες και πολυ σωστα.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
η 'καταλληλη ταχυτητα' ειναι κατι τρομερα ευμεταβλητο που επηρεαζεται απο 1002 παραγοντες
εγώ κρίνω τον κανόνα που λέει ότι δεν πρέπει να κινούμαστε στις λεωφορειολωρίδες παράλογο.
Το ιδιο ειναι?
-
H ταχύτητα είναι ένας παράγων κινδύνου, αλλά όχι ο μόνος. Η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται ή αδυνατεί να ελέγξει επαρκώς (ή και καθ' όλου) τους άλλους παράγοντες (ικανότητα, υγεία και κατάσταση οδηγού, κατάσταση ελαστικών και οχήματος κλπ).
Το όριο ταχύτητας είναι εξ ορισμού μία προκρούστεια ρύθμιση.
Ιδεωδώς, θα έπρεπε να αναπροσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο (με φωτεινές πινακίδες δηλαδή), ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο και τις καιρικές συνθήκες, και να καταργούνται τελείως σε κλειστό αυτοκινητόδρομο άδειο και σε συνθήκες πληρους ορατότητας. Αλλά αυτό θα απαιτούσε, μεταξύ άλλων, και πανάκριβη υποδομή.Θα μπορούσε, πάντως, κάτοχοι 'μεταπτυχιακών' οδήγησης να εξαιρούνται του ορίου σε κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, με τεκμήριο, έστω, εις βάρος τους, εάν εμπλακούν σε ατύχημα.
Η επιβολή, τώρα, των ορίων, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία σε στενάκια, αμιγώς οικιστικές περιοχές και έξω από σχολεία / νοσοκομεία, καθώς και ΠΡΙΝ από διασταυρώσεις / επικίνδυνες στροφές επαρχιακών δρόμων, παρά σε κλειστές οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Οι κάμερες και τα πιστόλια λέηζερ θα έπρεπε να επικεντρωθούν εκεί.
Επίσης, το 'καρτέρι' σε σταθερό σημείο είναι άδικο, ειδικά εάν το σημείο δεν είναι επικίνδυνο (αλλά απλώς βολεύει τον ανθυπαστυνόμο, ήτοι σκιά, καφές κλπ). Πραγματική εικόνα για τη 'διαγωγή' ενός οδηγού δίνει μόνον η παρακολούθησή του κατά μήκος μιας διαδρομής (ως προς θέση στο οδόστρωμα, τρόπο προσπεράσματος κλπ), αλλά αυτό απαιτεί καύσιμα για τα περιπολικά (χαιρετίσματα).Να πω επίσης ότι τα 70-80 είναι μαξ για μια αστική λεωφόρο με χώρισμα και παραδρόμους εκατέρωθεν, και τα 30 είναι μαξ για οικιστική περιοχή. Τα 36 είναι ΠΟΛΥ υπερβολική ταχύτητα. Είναι 10 μέτρα το δευτερόλεπτο...
Ο 'μέσης ικανότητας' οδηγός (ΟΧΙ ο μέσος οδηγός) έχει χρόνο αντίδρασης 1,5 δλ για την πλήρη ενεργοποίηση των φρένων.
Ο γέρων, ο καυλωμένος νέος που ακούει μουσική δυνατά, ο μεθυσμένος κλπ, ίσως και διπλάσιο.
Ο ψαγμένος με 'μεταπτυχιακά' μπορεί να το κατεβάσει στο 1 δλ (trained reaction) εάν δεν είναι στενοχωρημένος, θυμωμένος, καυλωμένος ή κάτι άλλο εκείνη την ημέρα. Και σε αυτήν την περίπτωση, το αμάξι θα διανύσει 10 μέτρα πριν αρχίσει να φρενάρει...Προσωπικώς, αγανακτώ για τα όρια (και την αγρία επιβολή τους) στην Περιφερειακή Υμηττού, πχ. Θα ήθελα (μια και μπορώ) να πάω με τα διπλάσια απ' το όριο.
Συνήθως σε μεγάλο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο δεν πάω πάνω από 160, εκτός και αν δω στροφές (Υλίκη πχ), οποτε πιέζω λυσσωδώς.Να εξομολογηθώ και μία κατ' εξαίρεση παιδική σκανδαλιά: το πλάκωσα μία φορά, για να δω τελική, σε άδειο αυτοκινητόδρομο στα όρια Γερμανίας-Βελγίου, με άπλετη ορατότητα (ελαφρά κατηφορα σε ανηφόρα, ευθεία ως στο βάθος του ορίζοντα). Δεν το αποφάσισα εγκαίρως (δεν έψαχνα ευκαιρία, αλλά συγκινήθηκα απ' το θέαμα της άδειας ευθείας) και πρόλαβα να δω μόλις 291 (αντί 306+) πριν σωθεί η απαιτούμενη ορατότητα. Δεν είναι σοφό πάντως, δεν το συνιστώ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
η 'καταλληλη ταχυτητα' ειναι κατι τρομερα ευμεταβλητο που επηρεαζεται απο 1002 παραγοντες
εγώ κρίνω τον κανόνα που λέει ότι δεν πρέπει να κινούμαστε στις λεωφορειολωρίδες παράλογο.
Το ιδιο ειναι?
Πολυ πιο ελαφρυ απο τα 180χαω στην Κατεχακη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Άρα λες ότι πρέπει να πάρεις το νόμο στα χέρια σου επειδή διαφωνείς. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δε τα λαμβάνει κανείς υπόψη για το τι συντελεί την ασφάλεια στο δρόμο. Το ότι μπορείς πχ να πας με 180 στη κατεχάκη και να μη πάθεις τίποτα δε το κάνει ασφαλές σε καμία περίπτωση. Η διαφορά με τους διάφορους νόμους που λες είναι ότι στους δρόμους θρηνούμε και θύματα από υπερβολική ταχύτητα και πολύ περισσότερο από ανεγκέφαλους που κατεβαίνουν τη κατεχάκη με 180. Προσωπικά δε μου καίγεται καρφί αν θέλει κάποιος να σκοτωθεί επειδή θεωρεί τα όρια ταχύτητας παράλογα ή έτσι του σηκώθηκε να κάνει εκείνη τη στιγμή. Λυπάμαι μόνο όσους βρεθούν στο δρόμο του ανεγκέφαλου που από το πολύ τικιτάκα που τον δέρνει θα τους καταστρέψει τη ζωή. Είναι παντελής έλλειψη σεβασμού προς τις ανθρώπινες ζωές.
Όσοι τρέχουν είναι απλά κινητοί φονιάδες, δε διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα στα αποτελέσματα από κάποιον που πυροβολεί αδιακρίτως τους άλλους χρήστες του δρόμου με καλάσνικοφ. -
Kacey
Με αυτή την προσέγγιση δεν μπορούν να στηριχθούν οργανωμένες κοινωνίες
Αν δεν συμφωνήσουμε ότι πρέπει να ορίσουμε και να υπακούμε κάποιους κανόνες ακόμα και όταν ατομικά έχουμε διαφορετική άποψη μόνο κοινωνίας ζούγκλας μπορούν να υπάρχουν.
Αλλά όπως είπες...εδώ είναι ΕλλάδαΚαι είναι ακριβώς η Ελλάδα που ταιριάζει σε αυτούς τους Έλληνες
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
180 στην κατηφορα της κατεχακη σημερα ...και αν δεν μ επιανε το φαναρι της πολυτεχνειουπολης ειχα 200αρισειΌταν θα στουκάρεις και θα καταστρέψεις τη ζωή σου, φρόντισε να μη πάρεις κανένα άλλο στο λαιμό σου. Στατιστικά το κυνηγάς να το πάθεις πολύ πιο γρήγορα απ'ότι φαντάζεσαι. Το μόνο πρόβλημα είναι, ότι δεν υπάρχει επιστροφή μετά και εκεί δεν έχει 'ααα δεν ήξερα'. Και αν ψοφήσεις επιτόπου καλά θα είναι (για σένα), το να βγεις με σπασμένα τα πάντα θα είναι η όλη γλύκα που κοροϊδεύεις και χαίρεσαι κιόλας και θα το κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή, ότι έχει απομείνει λειτουργικό τέλοσπάντων.
Να σας πω και άλλο αναπάντεχο; Σκάσιμο ρόδας εν κινήσει. Άντε να το πάθετε με 180 χλμ στο μπροστά τροχό που έχετε άριστη ορατότητα, δεν υπάρχει κανένα αμάξι στο δρόμο κτλ κτλ που λέτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Υπάρχουν ένα σωρό απρόβλεπτοι παράγοντες που όσο τέλειοι οδηγοί και να είστε δε τα αποφεύγετε αυτά. Το έχω δει να γίνεται μπροστά μου ευτυχώς δεν έτρεχε και τη γλίτωσε και κομμάτια ρόδας ερχόταν κατά πάνω μου αλλά λόγω μικρότερης ταχύτητας έκανα ελιγμούς και τα απέφυγα. Αλλιώς θα είχα λάστιχο καρφωμένο στο παρμπρίζ. Όποιος δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, δε μπορεί να εκτιμήσει με τίποτα τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα της μεγάλης ταχύτητας.
-
Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε παραπανω μεσα στην πολη οσο πιο σιγα τοσο το καλυτερο,προσωπικα μεσα στην πολη οδηγαω με το ραδιο χαμηλα και τα παραθυρα ανοιχτα παντα ,γιατι αν εισαι αποκομενος απο το τι γινεται εξω απο το αυτοκινητο εχεις πατησει το παπου η το παιδακι που τρεχει να πιασει την μπαλα.
Τωρα οταν ειμαι μονος μου στο δρομο σε διαδρομη που τη ξερω πολυ καλα και με αυτοκινητο που το ξερω πολυ καλα και γουσταρω να τρεξω θα το κανω(βγαζω απ εξω την περιπτωση να ειναι αναγκη να τρεξω),αν το θεωρειται τοσο λαθος σταματηστε να μπαινετε στο 4tforum και καψτε ολα τα τευχη των 4τροχων.Ο νοων νοειτω.
Αν σου σκασει το λαστιχο εν κινηση και τρεχεις με 180 θα μινεις με τη ζαντα και λογικα τον ηπιες,αλλα και παλι αν το παρουμε ετσι και με 80 αν πηγαινεις χαλαρος και σου πεταχτει μπροστα σου καποιος δεν θα σε σωσει το οτι πηγαινεις αργα αλλα τα αντανακλαστικα σου και το να ξερεις να μεζεψεις το αυτοκινητο μετα την τιμονια. -
Προσωπικά έχω τερματίσει και γω το δικό μου, ήθελα να δω τελική και το έκανα στις ευθείες της Λαμίας. Το θέμα είναι ότι στο παραμικρό πρόβλημα δεν έχεις δυνατότητα σοβαρής αντίδρασης με μεγάλες ταχύτητες. Έχω δει τόσα πολλά στους δρόμους που το θεωρώ την απόλυτη χαζομάρα να τρέξω παραπάνω για να κερδίσω τι, 5-10 λεπτά χρόνο; Για τη μούρλα μου; Σαν να λέω ότι είναι η τελευταία φορά που θα οδηγήσω γιατί η στραβή θα γίνει, το θέμα είναι πότε θα γίνει και αν τη προκαλώ κιόλας. Τουλάχιστον όταν θα γίνει (αναπάντεχα πάντα - δε μπορείς να το προβλέψεις ποτέ αυτό), να έχω φροντίσει να τη βγάλω καθαρή όσο είναι δυνατό με το να μη τρέχω. Με 170-200χλμ/ώρα πολύ χλωμό.
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Προσωπικά έχω τερματίσει και γω το δικό μου, ήθελα να δω τελική και το έκανα στις ευθείες της Λαμίας. Το θέμα είναι ότι στο παραμικρό πρόβλημα δεν έχεις δυνατότητα σοβαρής αντίδρασης με μεγάλες ταχύτητες. Έχω δει τόσα πολλά στους δρόμους που το θεωρώ την απόλυτη χαζομάρα να τρέξω παραπάνω για να κερδίσω τι, 5-10 λεπτά χρόνο; Για τη μούρλα μου; Σαν να λέω ότι είναι η τελευταία φορά που θα οδηγήσω γιατί η στραβή θα γίνει, το θέμα είναι πότε θα γίνει και αν τη προκαλώ κιόλας. Τουλάχιστον όταν θα γίνει (αναπάντεχα πάντα - δε μπορείς να το προβλέψεις ποτέ αυτό), να έχω φροντίσει να τη βγάλω καθαρή όσο είναι δυνταό με το να μή τρέχω. Με 170-200χλμ/ώρα πολύ χλωμό.Πολυ σωστα τα λες και συμφωνω.Το προβλημα μου ειναι γιατι να φαινεται σε καποιους εδω μεσα περιεργο να τρεχει καποιος που και που οταν και αν κρινει οτι πρεπει και πολυ περισσοτερο γιατι ο φιλος απαντησε τοσο ειρωνικα οταν ειπα οτι δεν εχω προκαλεσει ατυχημα;παρολο που εχω λιγα χρονια το διπλωμα(5).
Θα πει τωρα καποιος,γινεται να κρινει ο καθενας σωστα παντα;οχι δεν γινεται η κριση καθοριζεται απο πολλους παραγοντες και η ηλικια δεν θεωρω οτι ειναι ενας απο τους σημαντικοτερους.
Σε τελικη αναλυση να μην ξανακανουμε ποτε σεξ γιατι μπορει να σπασει το προφυλακτικο,η να μην ξαναπιουμε ποτε ενα ποτηρακι παραπανω και αλλα τετοια συμπαθητικα. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Αν σου σκασει το λαστιχο εν κινηση και τρεχεις με 180 θα μινεις με τη ζαντα και λογικα τον ηπιες,αλλα και παλι αν το παρουμε ετσι και με 80 αν πηγαινεις χαλαρος και σου πεταχτει μπροστα σου καποιος δεν θα σε σωσει το οτι πηγαινεις αργα αλλα τα αντανακλαστικα σου και το να ξερεις να μεζεψεις το αυτοκινητο μετα την τιμονια.
Και φυσικά είμαστε όλοι εκπαιδευμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, τις αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα οπότε και να σκάσει το λάστιχο είναι μια τυπική μέρα οδηγικής ρουτίνας του οδηγού. Και σωστά το έθεσες, με 80 τα αντανακλαστικά θα σε σώσουν γιατί έχεις περιθώριο να κάνεις κάτι, με 150+ ούτε αυτά θα κάνουν κάτι γιατί δεν έχεις χρόνο αντίδρασης. Μόνο κομάτια κρέας θα πετάγονται και μετά στα δικαστήρια.
-
Σε τελικη αναλυση να μην ξανακανουμε ποτε σεξ γιατι μπορει να σπασει το προφυλακτικο,η να μην ξαναπιουμε ποτε ενα ποτηρακι παραπανω και αλλα τετοια συμπαθητικα.
Αυτά καθαυτά δε σκοτώνουν όμως ούτε παίρνουν άλλους στο λαιμό τους για να τους καταστρέψει τη ζωή. Εκτός φυσικά αν ενώ οδηγείς φυστικώνεις τη κοπέλα και με το άλλο χέρι κατεβάζεις ποτηράκια.
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Αν σου σκασει το λαστιχο εν κινηση και τρεχεις με 180 θα μινεις με τη ζαντα και λογικα τον ηπιες,αλλα και παλι αν το παρουμε ετσι και με 80 αν πηγαινεις χαλαρος και σου πεταχτει μπροστα σου καποιος δεν θα σε σωσει το οτι πηγαινεις αργα αλλα τα αντανακλαστικα σου και το να ξερεις να μεζεψεις το αυτοκινητο μετα την τιμονια.
Και φυσικά είμαστε όλοι εκπαιδευμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, τις αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα οπότε και να σκάσει το λάστιχο είναι μια τυπική μέρα οδηγικής ρουτίνας του οδηγού. Και σωστά το έθεσες, με 80 τα αντανακλαστικά θα σε σώσουν γιατί έχεις περιθώριο να κάνεις κάτι, με 150+ ούτε αυτά θα κάνουν κάτι γιατί δεν έχεις χρόνο αντίδρασης. Μόνο κομάτια κρέας θα πετάγονται και μετά στα δικαστήρια.
Οχι αμα σου σκασει το λαστιχο σε αυτα τα χιλιομετρα μονο απο καθαρη τυχη θα την γλυτωσεις,εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν σημαινει ταχυτητα=>θανατος ουτε και πηγαινω αργα=>θα αντιδρασω και θα γλυτωσω.
Απλα και στις δυο περιπτωσεις αυξανεις τις πιθανοτητες να συμβει το δευτερο ενδεχομενο.
Π.χ ημουνα με το ignis sport και πηγαινα με 80 δεξια λοριδα για να μπω στην εξοδο,στην μεσαια λοριδα και με την ιδια ταχυτητα ηταν αλλο αυτοκινητο που τελευταια στιγμη μπαινει μπροστα μου,το κοβω αριστερα και την γλυτωσαμε.
Αν ημουνα πιωμενος θα αντιδρουσα το ιδιο;αν ημουνα μαλωμενος με την κοπελα μου και εκει το μυαλο μου;αν αντι το ignis ειχα το niva θα προλαβαινα να στριψω και πολυ περισσοτερο θα το ισιωνα μετα η θα κατεληγα στις μπαριερες;Αρα δεν ηταν μονο το οτι πηγαινα σιγα.
Σιγουρα αν ετρεχα με 120 και γινοταν το ιδιο μπορει να μην εγραφα τωρα,αλλα κατι ειπα για κριτικη ικανοτητα προηγουμενος και εκρινα οτι επρεπε να πηγαινω με 80 εκεινη τη στιγμη. -
...αλλα κατι ειπα για κριτικη ικανοτητα προηγουμενος και εκρινα οτι επρεπε να πηγαινω με 80 εκεινη τη στιγμη.Ακριβώς αυτό θέλω να πω, εσύ έκρινες 80, ο άλλος κρίνει 120 και έτσι αυξάνονται τα θύματα και οι παράλυτοι κάθε χρόνο επειδή κάποιος έκρινε λάθος και με τόσα που διαβάζω εδώ μέσα, η αναλογία λάθος/σωστής κρίσης είναι στα ύψη.
-
Τσάμπα γράφω, αλλά δε βαριέσαι...
Είναι καθαρά θέμα τι γεμίζει τον καθένα στη ζωή του.- Σε γεμίζει το να έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια, υγεία, μια καλή δουλειά, όμορφο σπίτι, καλό κινητό, καλό αυτοκίνητο, να βγαίνεις που και που κλπ. Η ψευδαίσθηση ασφάλειας που σου προσφέρουν όλα αυτά, σε κάνει να θες να τα διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, κρίμα, γιατί όλους θα μας φάνε τα σκουλήκια, αλλά τέλος πάντων θα έχεις ζήσει τη ζωή σου όπως τη θες.
- Κοντεύεις να κόψεις τις φλέβες σου από τη βαρεμάρα που ένιωσες μόλις διάβασες το παραπάνω. Όλα τόσο προβλέψιμα, και τετριμμένα. Θες να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να παίξεις με τις πιθανότητες του αν θα γυρίσεις σώος στο σπίτι σου απόψε. Γιατί? Γιατί έτσι γουστάρεις, αυτό έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, για να περάσει καλά. Γιατί να καταπιέζεσαι και να είσαι δυστυχισμένος σήμερα? Για μια ψεύτικη καλοπέραση αύριο? Θες να στρίψεις Κατεχάκη με 160? Όσο πιο πολύ μειώνονται οι πιθανότητες να βγεις σώος, τόσο πιο πολύ γουστάρεις. Ναι, μπορεί να πεθάνεις. Και? Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος? Ποιος είναι αυτός που δεν θα πεθάνει? Οπότε το ρισκάρεις, και όσο το κάνεις, νιώθεις τη μαγεία του. Τη νιώθεις και είναι πραγματική. Άλλος περνάει καλά γαμώντας, άλλος ξοδεύοντας, εσύ μπαίνοντας τάπα σε κάθε στροφή. Και αν πάρεις και άλλους στο λαιμός σου? Τι να κάνουμε, τις ίδιες πιθανότητες έχεις να πάρει κάποιος άλλος εσένα. Εν τέλει τα λάθη πληρώνονται, και μάλιστα όλα εδώ.
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Τσάμπα γράφω, αλλά δε βαριέσαι...
Είναι καθαρά θέμα τι γεμίζει τον καθένα στη ζωή του.- Σε γεμίζει το να έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια, υγεία, μια καλή δουλειά, όμορφο σπίτι, καλό κινητό, καλό αυτοκίνητο, να βγαίνεις που και που κλπ. Η ψευδαίσθηση ασφάλειας που σου προσφέρουν όλα αυτά, σε κάνει να θες να τα διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, κρίμα, γιατί όλους θα μας φάνε τα σκουλήκια, αλλά τέλος πάντων θα έχεις ζήσει τη ζωή σου όπως τη θες.
- Κοντεύεις να κόψεις τις φλέβες σου από τη βαρεμάρα που ένιωσες μόλις διάβασες το παραπάνω. Όλα τόσο προβλέψιμα, και τετριμμένα. Θες να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να παίξεις με τις πιθανότητες του αν θα γυρίσεις σώος στο σπίτι σου απόψε. Γιατί? Γιατί έτσι γουστάρεις, αυτό έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, για να περάσει καλά. Γιατί να καταπιέζεσαι και να είσαι δυστυχισμένος σήμερα? Για μια ψεύτικη καλοπέραση αύριο? Θες να στρίψεις Κατεχάκη με 160? Όσο πιο πολύ μειώνονται οι πιθανότητες να βγεις σώος, τόσο πιο πολύ γουστάρεις. Ναι, μπορεί να πεθάνεις. Και? Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος? Ποιος είναι αυτός που δεν θα πεθάνει? Οπότε το ρισκάρεις, και όσο το κάνεις, νιώθεις τη μαγεία του. Τη νιώθεις και είναι πραγματική. Άλλος περνάει καλά γαμώντας, άλλος ξοδεύοντας, εσύ μπαίνοντας τάπα σε κάθε στροφή. Και αν πάρεις και άλλους στο λαιμός σου? Τι να κάνουμε, τις ίδιες πιθανότητες έχεις να πάρει κάποιος άλλος εσένα. Εν τέλει τα λάθη πληρώνονται, και μάλιστα όλα εδώ.
πραγματικα τσάμπα γραφεις
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
...Κοντεύεις να κόψεις τις φλέβες σου από τη βαρεμάρα που ένιωσες μόλις διάβασες το παραπάνω. Όλα τόσο προβλέψιμα, και τετριμμένα...Τι περιμένεις να διαβάσεις για να σε συγκινήσει; Να επικροτήσουμε ένα κινητό φονιά; Αν θέλεις να νιώσεις ρίσκο στη ζωή σου πάνε πήδα από καμιά γέφυρα χωρίς αλεξίπτωτο. Θες και άλλη συγκίνηση; Κόψε φλέβες και πάρε τηλ. το ΕΚΑΒ 10 λεπτά μετά, εκεί να δεις όξυνση αισθήσεων αν θα σε προλάβουν. Λύσεις υπάρχουν, δε χρειάζεται να σκοτώνετε κόσμο στο δρόμο για να φτιάχνεστε. Πρέπει να είναι από τις πιο άθλιες επιχειρηματολογίες που έχω διαβάσει ποτέ μου.
-
Νομιζω ειναι ειρωνικο το υφος
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;