-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν θεωρεις οτι με 140-150 στην Εθνικη ρισκαρεις να σκοτωθεις ( ) κ για αυτο το σταματησες κ πηγαινεις με χαμηλοτερες ταχυτητες, τοτε
α) πρεπει να προσδιορισουμε τι θεωρεις 'εθνικη οδο', για να καταλαβω για τι μιλαμε.
β) πρεπει να σταματησουμε να το συζηταμε μεταξυ μας εγω κ εσυ γιατι δεν εχει νοημα.υγ επρεπε να το εχω μυριστει οτι δεν εχουμε επαφη σε αυτη τη συζητηση, οταν μου λες για γρηγορα το μαρουσι πατρα σε 2+ ωρες. Γρηγορα ειναι το πειραιας-λευκαδα σε 3:20 μαζι με το ferry boat Ριο-Αντιριο. Δεν το λεω για να το παιξω εξυπνος, αλλα για να βαλουμε ενα πλαισιο στη συζητηση.
Παρέθεσα προσωπική εμπειρία, που ήταν και καταλύτης να πω την αλήθεια, που έγινε στην εθνική στη κακιά σκάλα προς Αθήνα στο καινούργιο δρόμο με ταχύτητες 130 και να βλέπω γύρω μου αμάξια να στουκάρουν. Αν τέτοιες ζημιές γίνονται με 130, τα 150+ πάνε στην επικίνδυνη ζώνη για πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις. Αν 125+χλμ/ώρα για όλη τη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα δεν είναι εγκληματική ταχύτητα (κυρίως στη Κορίνθου - Πατρών) τότε δεν έχεις αίσθηση κινδύνου και φυσικά δεν έχει νόημα να συζητάμε, μόνο να κάνουμε το σταυρό μας μη φας κανένα άτυχο. Εσύ κρίνεις τη διαδρομή τώρα που δε κινείται τίποτα, αν την έκανες 3-4 χρόνια πρίν, με τίγκα στα αμάξια και μποτιλιαρίσματα στα διόδια θα καταλάβαινες ότι 2 ώρες είναι πολύ ζόρι να το κάνεις, πλέον το κάνεις αρκετά εύκολα γιατί ούτε ουρές στα διόδια έχει και είσαι και σχετικά μόνος στο δρόμο. Τι θέλεις να σου πω, ότι δε μπόρεσε κανείς να με προσπεράσει σε όλη τη διαδρομή Κορίνθου - Πατρών γιατί προσπερνούσα ουρές οχημάτων (που γινόταν 4 λωρίδες αν ξέρεις το δρόμο) και χωρούσες τσίμα τσίμα και ευχόσουν να μη κανεί καμιά μ@λ@κία κανένας και να πεταχτεί; Τι να κάνω, είχα και γω το μερίδιό μου στη μ@λ@κία και έτρεχα, ευτυχώς δε πήρα κανένα μαζί μου όταν τα έκανα αυτά.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Προσωπικώς, αγανακτώ για τα όρια (και την αγρία επιβολή τους) στην Περιφερειακή Υμηττού, πχ. Θα ήθελα (μια και μπορώ) να πάω με τα διπλάσια απ' το όριο.
Συνήθως σε μεγάλο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο δεν πάω πάνω από 160, εκτός και αν δω στροφές (Υλίκη πχ), οποτε πιέζω λυσσωδώς.Δηλαδή με τη δική σου κριτική ικανότητα λες ότι σε τούνελ τα 140 είναι ΟΚ.
Επειδή αυτό το έγραψα εγώ, διευκρινίζω (αν και θα έπρεπε να είναι ήδη σαφές από τη διατύπωση) ότι τα 140 στα τούνελ της περιφερειακής Υμηττού σε καμία περίπτωση δεν 'είναι ΟΚ' έτσι γενικώς, και ΔΕΝ τα προτείνω σε κανέναν.
Μπορεί, υπό προϋποθέσεις κίνησης και καιρού, να είναι ΟΚ τα 140 και τα 180 στην Περιφερειακή Υμηττού (οχι μες στα τούνελ):
- για εμένα (με αρκετά μεταπτυχιακά, ήτοι 2 X safetrack, 2 X BMW Winter Training σε χιόνι-πάγο, 1 Porsche Performance training, skid school στο Βέλγιο)
-με συγκεκριμένο αυτοκίνητο και λάστιχα.
Επειδή ο νόμος πρέπει να κρίνεται, αλλά μόνον από τους δικαστές κατά την εφαρμογή του (δεν έχουμε ειδκό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Ελλάδα), και όχι από τον καθένα, η νόμιμη λύση που πρότεινα για όσους έχουν αποδεδειγμένα (certified) παραπάνω γνώση και πείρα, είναι να εξαιρούνται των ορίων σε κλειστό αυτοκινητόδρομο (όπως η Περιφερειακή Υμηττού).
- για εμένα (με αρκετά μεταπτυχιακά, ήτοι 2 X safetrack, 2 X BMW Winter Training σε χιόνι-πάγο, 1 Porsche Performance training, skid school στο Βέλγιο)
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Καταρχην για να γραφω σημαινει οτι ειμαι αρκετα κολοφαρδος και επιπλεον προλαβαινεις τελικα να αντιδρασεις,γιατι υποτιμας τον παραγοντα αυτοκινητο;το ιδιο θα αντιδρασει το corsa π.χ σε σχεση με το ignis sport που εχω με την αγωνιστικη αναρτηση;η το ιδιο θα φρεναρει το εν λογω ignis με τη c230 και τις φρεναρες,η το ιδιο θα μπει στη στροφη η τελευταια σε σχεση με το forester και την τετρακινηση;
Δεν ειναι ολα το ιδιο,δεν μπορεις να τα τσουβαλιαζεις ολα.Εσυ μπορει με 120 να εισαι οκ και γω ε 80 να ειμαι στα ορια μου.Αυτό είναι που ονομάζουμε υπερεκτίμηση των οδηγικών ικανοτήτων και του αμαξιού. Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα με πιο αναβαθμισμένα αμάξια, ότι δε σου δίνουν την αίσθηση της ταχύτητας επειδή έχουν πχ καλύτερα κρατήματα. Έχω μπει σε SLK και σου δίνει την αίσθηση ότι είναι σταματημένο με ταχύτητες 150+. Το ότι μπορεί να φρενάρει πιο γρήγορα δεν αντιλέγω, το ότι δεν έχεις το χρόνο να αντιδράσεις να πατήσεις το φρένο (αν επαρκεί κιόλας), το ότι ο δρόμος πχ σε ζέστες θα γλυστράει και θα τον πιεις επειδή δε το έλαβες καθόλου υπόψη όπως και πολλά άλλα είναι τα προβλήματα. Ο χρόνος αντίδρασης που τείνει στο ελάχιστο είναι ο ίδιος στα αναπάντεχα ότι και αμάξι και να έχεις. Με καλύτερο αμάξι έχεις περισσότερες πιθανότητες να σώσεις κάτι, μόνο αυτό. Το ότι θα εμπλακείς σε ατύχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο είτε φταις είτε δε φταίς κυρίως από παράγοντες που δεν τους έχεις λάβει υπόψη. Σε τι κάτάσταση θα βγεις λόγω υπερβολικής ταχύτητας και εσυ και οι άλλοι άτυχοι (αν υπάρχουν είτε στο αμάξι μαζί σου είτε άλλοι οδηγοί) είναι το ερώτημα και όχι αν έχεις καλύτερο αμάξι.
Ξερεις τι ειναι υπερεκτιμιση;να καβαλησω τη c230 και να πηγαινω σε ολη τη διαδρομη με 200 στηριζομενος στα φρενα και τα ηλεκτρονικα της και προφανως εχεις την αισθηση στα 150 οτι ειναι σαν σταματημενο γιατι εχει την δυνανατοτηα να κινειται με απολυτη ασφαλεια σε αυτες τις ταχυτητες.
Και ξανα μανα,ειπα ποτε οτι οταν ο δρομος γλυστραει παω πλακομενος;γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις το πολυ απλο που λεω συνεχως οτι προσπαθω να κρινω και προσαρμοσω την ταχυτητα μου με βαση ολους τους δυνατους παραγοντες οταν θελω να κινηθω πιο γρηγορα απο το μεσο ορο.
Τουτεστιν,με κινηση η θα πηγαινω αργα η θα κανω προσπερασεις για να μην ειμαι μονος μου(μην πεις οτι θα σκοτωθω στην προσπεραση εισαι ακυρος)
Στην πολη αργα να μην πατησουμε κανενα πιτσιρικι και γιατι μπορει να μου την κανει το abs οποτε δεν ρισκαρω.
Οταν με το καλο πατησω παραπανω εχω πει που και ποτε.
Γραφεις οτι η μεγιστη σου ταχυτητα ειναι τα 170,εγω εχω τρεξει πολλες φορες με σχεδον 100 χιλιομετρα παραπανω,δεν ειναι μαγκια αλλα εμπιρεια και εκπεδευεται αλλιως το ματι και ο εγκεφαλος.
Κατι ακομα,ξερεις πως να επαναφερεις το αυτοκινητο σου ενω ειναι διπλωμενο;αν πας να αποφυγεις καποιον και απο τον ελιγμο και τη μεταφορα βαρους βρεθεις να πηγαινεις με το πλαι;εκει τι κανεις;δεν σε ρωταω ειρωνικα αλλα ευθεως.Γραφεις οτι στα 125 στην εθνικη ειναι νορμαλ και δεν εχεις αισθηση κινδυνου,συμφωνω απολυτα μαζι σου μονο που με την mercedes στα 150 ειναι νορμαλ και δεν εχεις αισθηση κινδυνου και με το hi-lux ειναι στα 80 νορμαλ και δεν εχεις αισθηση κινδυνου.
Δεν ειναι ολα απολυτα,πας με 120 προλαβαινεις πας με 150 δεν προλαβαινεις.Μπορεί, υπό προϋποθέσεις κίνησης και καιρού, να είναι ΟΚ τα 140 και τα 180 στην Περιφερειακή Υμηττού (οχι μες στα τούνελ):
-με συγκεκριμένο αυτοκίνητο και λάστιχα.
Επειδή ο νόμος πρέπει να κρίνεται, αλλά μόνον από τους δικαστές κατά την εφαρμογή του (δεν έχουμε ειδκό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Ελλάδα), και όχι από τον καθένα, η νόμιμη λύση που πρότεινα για όσους έχουν αποδεδειγμένα (certified) παραπάνω γνώση και πείρα, είναι να εξαιρούνται των ορίων σε κλειστό αυτοκινητόδρομο (όπως η Περιφερειακή Υμηττού).
Μακαρι να ειχαμε και στην Ελλαδα τετοιες σχολες.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Επειδή ο νόμος πρέπει να κρίνεται, αλλά μόνον από τους δικαστές κατά την εφαρμογή του (δεν έχουμε ειδκό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Ελλάδα), και όχι από τον καθένα, η νόμιμη λύση που πρότεινα για όσους έχουν αποδεδειγμένα (certified) παραπάνω γνώση και πείρα, είναι να εξαιρούνται των ορίων σε κλειστό αυτοκινητόδρομο (όπως η Περιφερειακή Υμηττού).ωραια θα ηταν η λυση σου, μονο που καθε 500 μετρα που θα πετυχαινεις καγκουρα θα σε παιρνει στο κυνηγι, ποσο επικινδυνο θα ηταν αυτο? και για σενα με τα certificates και για ολους τους γυρω σας
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Για να σας δω συμφορουμίτες... Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;Ποια, αυτα που ειναι απο την εποχη του Νωε?
-
Αν 125+χλμ/ώρα για όλη τη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα δεν είναι εγκληματική ταχύτητα (κυρίως στη Κορίνθου - Πατρών) τότε δεν έχεις αίσθηση κινδύνου και φυσικά δεν έχει νόημα να συζητάμε, μόνο να κάνουμε το σταυρό μας μη φας κανένα άτυχο.
Ενταξει, ή μου κανεις πλακα ή ζουμε σε διαφορετικες πραγματικοτητες...
Εσύ κρίνεις τη διαδρομή τώρα που δε κινείται τίποτα, αν την έκανες 3-4 χρόνια πρίν, με τίγκα στα αμάξια και μποτιλιαρίσματα στα διόδια θα καταλάβαινες ότι 2 ώρες είναι πολύ ζόρι να το κάνεις, πλέον το κάνεις αρκετά εύκολα γιατί ούτε ουρές στα διόδια έχει και είσαι και σχετικά μόνος στο δρόμο. Τι θέλεις να σου πω, ότι δε μπόρεσε κανείς να με προσπεράσει σε όλη τη διαδρομή Κορίνθου - Πατρών γιατί προσπερνούσα ουρές οχημάτων (που γινόταν 4 λωρίδες αν ξέρεις το δρόμο) και χωρούσες τσίμα τσίμα και ευχόσουν να μη κανεί καμιά μ@λ@κία κανένας και να πεταχτεί; Τι να κάνω, είχα και γω το μερίδιό μου στη μ@λ@κία και έτρεχα, ευτυχώς δε πήρα κανένα μαζί μου όταν τα έκανα αυτά.
Εμ, εδω ειναι η διαφορα μας: εγω με τετοιες συνθηκες δεν θα εκανα κατι τετοιο (κ για αυτο δεν το θεωρησα μερος του σεναριου που συζηταμε). Εγω το εκανα με κανονικη εως light κινηση, αυτη δηλαδη που περιμενεις να εχει ο συγκεκριμενος δρομος μια χειμωνιατικη καθημερινη .
Εγω αρχιζω να πιστευω οτι πρεπει να προσεχεις περισσοτερο ποιον quotαρεις κ τι ειπε ο καθενας...
Κώστα, στο τελευταίο quote το είδα ότι δεν το έγραψες εσύ, αλλά είχες γράψει από κάτω ότι συμφωνείς απόλυτα με αυτό.
Περιμένω απάντηση επί του θέματος.
Για 140 στα συγκεκριμενα τουνελ, δεν ειπα τιποτα κ δεν εχω αποψη. Για να αποκτησω, μπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτο που κανει τα συγκεκριμενα τουνελ πολυ πιο επικινδυνα σε σχεση με το κομματι αμεσως πριν ή μετα τους? Ή και οποιοδηποτε τουνελ. Τι ειναι αυτο που κανει το τουνελ συγκεκριμενα, πολυ πιο επικινδυνο απο τον ιδιο δρομο εξω απο αυτο? Περαν του κινδυνου απο πυρκαγια (θεματα εξαερισμου) δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Ειμαι ανοιχτος σε ιδεες.
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
ωραια θα ηταν η λυση σου, μονο που καθε 500 μετρα που θα πετυχαινεις καγκουρα θα σε παιρνει στο κυνηγι, ποσο επικινδυνο θα ηταν αυτο? και για σενα με τα certificates και για ολους τους γυρω σας
Εννοείται ότι αν υπάρξει κάγκουρας ή βλαξ ή ο,τιδήποτε άλλο στο δρόμο σου (και δη 'κάθε 500 μέτρα'), παύουν να ισχύουν οι προϋποθέσεις ασφάλειας, και κόβεις αμέσως.
Ειδικά αν σου την πέφτουν για κόντρα, αφήνεις αμέσως γκάζι. Δεν υπάρχει τίποτε εγκληματικότερο από τη λογική της 'κόντρας' σε δημόσιο δρόμο - τα κριτήρια ασφαλείας πάνε περίπατο.
Εμένα δυστυχώς μου την πέφτουν συχνά (για την ακρίβεια πάντα, όταν οδηγώ συγκεκριμένο αυτοκίνητο) και πάντα αφήνω γκάζι και τους παρακολουθώ από απόσταση (ή και καθόλου). Γενικά βολεύει αφάνταστα να έχεις 'λαγό' μακριά μπροστά σου, που θα φάει πρώτος τα σκατά (λάδια στο οδόστρωμα, μπλόκο αστυνομίας κλπ). Εσύ είσαι πολύ ασφαλέστερος, κι αυτός έχει να λέει, εν τη βλακεία του, ότι 'πάτησε' αυτό που οδηγείςΕίναι τελείως άλλο το 'πάμε μαζί', το φιλικό τραινάκι εξ αποστάσεως ασφαλείας. Αυτό, μεταξύ αγνώστων, μπορεί να επιτευχθεί με κόσμια προσέγγιση (δεν κολλάμε δηλαδή πίσω από τον άλλον - όχι ότι είναι νοητό να κολλάμε σε οιαδήποτε περίπτωση).
-
συμφωνω σε αυτα, κι εγω καπως ετσι κινουμαι σε υψηλες ταχυτητες, μονο που δεν βρισκεις ευκολα καποιον που να πηγαινει σε ταχυτητα που βολευει ωστε να ακολουθησεις
παραδειγμα ηταν αυτο με τον καγκουρα, γιατι πιστευω οτι δεν μπορει να λειτουργησει η λυση που προτεινεις. Θα εβγαιναν μετα και αυτοι με τα συστηματα αποφυγης προσκρουσης και θα ελεγαν οτι τους παιρνει να πηγαινουν με περισσοτερα απο το οριο γιατι το αυτοκινητο εχει αντανακλαστικα ταξεως ms κλπ κλπ
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Περιμένω απάντηση επί του θέματος.
Για 140 στα συγκεκριμενα τουνελ, δεν ειπα τιποτα κ δεν εχω αποψη.
ΟΚ. Αναφερόμουν έτσι κι αλλιώς στο υπόλοιπο post μου.
-
Ο χρήστης Kostas24 έγραψε:
Τσάμπα γράφω, αλλά δε βαριέσαι...
Είναι καθαρά θέμα τι γεμίζει τον καθένα στη ζωή του.- Σε γεμίζει το να έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια, υγεία, μια καλή δουλειά, όμορφο σπίτι, καλό κινητό, καλό αυτοκίνητο, να βγαίνεις που και που κλπ. Η ψευδαίσθηση ασφάλειας που σου προσφέρουν όλα αυτά, σε κάνει να θες να τα διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, κρίμα, γιατί όλους θα μας φάνε τα σκουλήκια, αλλά τέλος πάντων θα έχεις ζήσει τη ζωή σου όπως τη θες.
- Κοντεύεις να κόψεις τις φλέβες σου από τη βαρεμάρα που ένιωσες μόλις διάβασες το παραπάνω. Όλα τόσο προβλέψιμα, και τετριμμένα. Θες να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να παίξεις με τις πιθανότητες του αν θα γυρίσεις σώος στο σπίτι σου απόψε. Γιατί? Γιατί έτσι γουστάρεις, αυτό έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, για να περάσει καλά. Γιατί να καταπιέζεσαι και να είσαι δυστυχισμένος σήμερα? Για μια ψεύτικη καλοπέραση αύριο? Θες να στρίψεις Κατεχάκη με 160? Όσο πιο πολύ μειώνονται οι πιθανότητες να βγεις σώος, τόσο πιο πολύ γουστάρεις. Ναι, μπορεί να πεθάνεις. Και? Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος? Ποιος είναι αυτός που δεν θα πεθάνει? Οπότε το ρισκάρεις, και όσο το κάνεις, νιώθεις τη μαγεία του. Τη νιώθεις και είναι πραγματική. Άλλος περνάει καλά γαμώντας, άλλος ξοδεύοντας, εσύ μπαίνοντας τάπα σε κάθε στροφή. Και αν πάρεις και άλλους στο λαιμός σου? Τι να κάνουμε, τις ίδιες πιθανότητες έχεις να πάρει κάποιος άλλος εσένα. Εν τέλει τα λάθη πληρώνονται, και μάλιστα όλα εδώ.
Γιωργακη μπορείς απλά να βρεις γκομενα
Δύσκολη η εξεταστική στους Μηχανολόγους.Απαιτητική
Απαιτητική μπορεί να είναι , σίγουρα πάντως δεν σε κάνει να γράφεις τέτοιες π...
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Γιωργακη μπορείς απλά να βρεις γκομενα
Κάτσε ρε τι είναι αυτό? Κάτι πολυέξοδα, εκνευριστικά πλάσματα κατώτερης νοημοσύνης? Και με συμβουλεύεις ως μεγαλύτερος να επιδιώξω συναναστροφή μαζί τους? Αφού εδώ διασκεδάζω πιο πολύ...
Το ζουμί της υπόθεσης είναι ο καθένας θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει (τρέχει/δεν τρέχει) , οπότε ας ευχαριστηθούμε πιο δυνατούς διαλόγους...
Ποιος σου είπε ότι οι γυναίκες έχουν κατώτερη νοημοσύνη ;
Στην τελική μπορείς να ξεπερασεις τα όρια όσο τραβά η καρδούλα στο περιορισμένο περιβάλλον μιας πίστας... ΕΚΕΙ που δεν θα κινδυνεύσει κανείς απο τις δεξιότητες σου
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εμ, εδω ειναι η διαφορα μας: εγω με τετοιες συνθηκες δεν θα εκανα κατι τετοιο (κ για αυτο δεν το θεωρησα μερος του σεναριου που συζηταμε). Εγω το εκανα με κανονικη εως light κινηση, αυτη δηλαδη που περιμενεις να εχει ο συγκεκριμενος δρομος μια χειμωνιατικη καθημερινη .
Εμ θα το έκανες, μόνο και μόνο επειδή σε κάθε ευκαιρία ψάχνεις να το πατήσεις εξού και όλα τα κατεβατά που γράψεις για να το υποστηρίξεις. Αφού δε το έχεις μέσα σου να πηγαίνεις νορμαλ, θα τα έπαιζες στη κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο και θα έκανες και χειρότερα από αυτό που έκανα, να μη πω ότι θα μου αναβόσβηνες τα φώτα να προσπεράσεις εμένα που ήμουν ήδη επικίνδυνος με αυτό που έκανα. Αυτά είναι λόγια για να τα λέμε και ας μη τα πιστεύουμε, προσπαθούμε να πιαστούμε από μια λέξη για να δικαιολογηθούμε. Σου πάω και στοίχημα, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να επιβάλλεις στον εαυτό σου να πας με τα όρια σε μια τέτοια διαδρομή, αφού δε μπορείς να το κάνεις αυτό, δε μπορείς να ισχυριστείς και αυτό που λες.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
...και προφανως εχεις την αισθηση στα 150 οτι ειναι σαν σταματημενο γιατι εχει την δυνανατοτηα να κινειται με απολυτη ασφαλεια σε αυτες τις ταχυτητες.
Αυτό είναι υπερεκτίμηση, ότι θεωρείς ότι μπορεί να κινείτα με απόλυτη ασφάλεια με τέτοια ταχύτητα και από εκεί ξεκινάνε όλα.
Και ξανα μανα,ειπα ποτε οτι οταν ο δρομος γλυστραει παω πλακομενος;γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις το πολυ απλο που λεω συνεχως οτι προσπαθω να κρινω και προσαρμοσω την ταχυτητα μου με βαση ολους τους δυνατους παραγοντες οταν θελω να κινηθω πιο γρηγορα απο το μεσο ορο.
Τη στιγμή που θα πατήσεις το φρένο θα αντιληφθείς ότι γλυστράει - και δε χρειάζεται να γλυστράει παντού - αλλά θα είναι αργά πλέον. Ελπίζω ότι στις προφανείς δυσμενείς καταστάσεις δε τρέχεις τουλάχιστον. Μα ότι συζητάμε για τα όρια δεν έχει να κάνει με τα προφανή. Τελικά ότι και να πει κάποιος, μόνο αν τη πάθετε άσχημα θα καταλάβετε τι λέμε, αλλά τότε μάλλον θα είναι αργά για συζητήσεις και τότε θα έρθει ο επόμενος με τα ίδια μυαλά και ξανά μανά τα ίδια γιατί κάποιοι από εσάς θα έχουν σπασμένα χέρια, κολλημένοι σε αναπηρικά κτλ κτλ, ωραία πράγματα και δε θα μπορείτε να λέτε αυτά που λέμε τόση ώρα, αφού θα έχει πήξει το μυαλό αν δεν έχει χυθεί στο δρόμο. Αν δε με πιστεύεις, πάνε μια βόλτα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και ρώτα όλους αυτούς που την έβγαλαν λίγο καθαρή από τι το έπαθαν, γιατί κάποιους άλλους της ίδιας κατηγορίας τους πήγαν στα υπόγεια και ότι και να τους ρωτήσεις δε θα πάρεις απάντηση, ίσως δεις καμιά μάνα να κλαίει από πάνω που αγόρασε στο γιόκα της το τουρμπάτο για να πηγαίνει με 180. Προφανώς αν μπορούσες να τους ρωτήσεις, ξέρεις τι θα λέγανε; 'Οτι εκτιμήσανε ότι μπορούν να πάνε με τόσα. Τι θέλω να πώ; Ότι η κρίση σας θα σας προδώσει 100% και με τις ταχύτητες που πάτε, το απλό ατύχημα θα είναι και μοιραίο. Αλλά τι σας νοιάζει, δε παει να κλαίει η μάνα; Φτιαχτήκατε με τη τελευταία σουπερ γκαζιά, γι'αυτό δε ζείτε - μέχρι το μοιραίο - στο κάτω κάτω;
Δεν ειναι ολα απολυτα,πας με 120 προλαβαινεις πας με 150 δεν προλαβαινεις.
Προλαβαίνεις πολύ λιγότερα με 150 και με χειρότερα αποτελέσματα.
-
Εκεί που τα στήνανε λες; Κανονική εθνική είναι εκεί. 120-130 είναι οκ. Πάτα το και 170-180 όσο θες, να σου σκάσει το λάστιχο να δω χαρές που θα κάνεις. Έχετε μπερδευτεί τελείως με το θέμα της ταχύτητας. Λάβετε λίγο υπόψη το αναπάντεχο, δεν έχει να κάνει μόνο με τους άλλους οδηγούς που βλέπετε.
Το χω πατησει και 260 εκει,πεστε να με φατε ολοι τωρα.
Αν ειναι να σκασει το λαστιχο μπορει να γινει και με 40 να πανικοβληθω και να πεσω σε κανα γκρεμο και απο μελισσα μπορει να γινει η μαλακια αυτο δεν το προβλεπεις.
Αλλα ξανα,τι σκαει πιο ευκολα λαστιχακι που ειναι μηνων η λαστιχο που παει με τα λινα;Πες τα ρε κομμαντο πια
Δώστε σε αυτόν τον ανοιχτομυαλο νέο 10 ψήφους στις ερχόμενες εκλογές -
Τότε ας ψηφίσουμε όλοι να γίνει υποχρεωτική η εγκατάσταση του ISA http://en.wikipedia.org/wiki/Intelligent_speed_adaptation
σε όλα τα οχήματα, να τελειώνει η ιστορία.
while active systems intervene and automatically correct the vehicle’s speed to conform with the speed limit -
Αν ειναι να σκασει το λαστιχο μπορει να γινει και με 40 να πανικοβληθω και να πεσω σε κανα γκρεμο και απο μελισσα μπορει να γινει η μαλακια αυτο δεν το προβλεπεις.
Αλλα ξανα,τι σκαει πιο ευκολα λαστιχακι που ειναι μηνων η λαστιχο που παει με τα λινα;Μα δε μετράμε τι είναι το πιο πιθανό να γίνει. Και το νέο λάστιχο μπορεί να σκάσει στα 200 και το λιωμένο στα 80. Αλλά στα 80 και να σκάσει έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να μη πάθεις τίποτα αντί των 200. Έχεις χτυπήσει σκύλο ποτέ με ταχύτητα; Έτυχε να είμαι μέσα σε αμάξι ενός φίλου και μέσα σε πόλη με νορμάλ ταχύτητα 40-50 και πετάχτηκε σκύλος από το πουθενά (κατά το 'βλέπω άδειο δρόμο' που ευαγγελίζεστε). 5-6 μέτρα μπροστά ήταν, φρέναρε το παλικάρι αλλά δε το πρόλαβε και ντουπ ρήμαξε το ψυγείο. Σκέψου τι θα γίνει με ταχύτητες 150+ με ένα σκύλο από το πουθενά σε εθνική.
Εχω χτυπησει σκυλο με αμαξι ομως που δεν ειχε θεμα,επιπλεον εχω χτυπησει λαγο με καμια κατοστη χιλιομετρα και μου ξεκουμποσε ελαφρως τον προφυλακτηρα.Ναι ζημια γινεται αλλα δυσκολα θα σε σκοτωσει.
τόση ώρα δεν μας λες οτι δεν έχεις εμπλακεί σε ατύχημα και αμέσως αμέσως αναφέρεις 2 από δαύτα ?
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Τώρα παίζουμε το παιχνίδι των πιθανοτήτων? Πέταγμα ζώου 5%, σκάσιμο ελαστικού 8%, να λαμπαδιάσει μοτέρ 2%, να καρφώσει βαλβίδα 1%... Πολύ σίγουροι είστε πως τηρώντας τα όρια μειώνετε αρκετά τις πιθανότητες των παραπάνω. Μπορεί κινούμενος πιο γρήγορα να περάσεις ένα σημείο που αν πήγαινες πιο αργά θα έφτανες ακριβώς τη στιγμή του ατυχήματος.ρεσιτάλ από τους 2 γιώργιδες
-
Όταν ήμανε παλληκάρι, είχα αποκεφαλίσει χηνάριον, με 90 (για φρένο ούτε λόγος, με Σκαραβαίο του 67 ήμουνα). Ο ναζί μεταλλικός προφυλακτήρ του έκαμε δουλειά...
-
...και προφανως εχεις την αισθηση στα 150 οτι ειναι σαν σταματημενο γιατι εχει την δυνανατοτηα να κινειται με απολυτη ασφαλεια σε αυτες τις ταχυτητες.
Αυτό είναι υπερεκτίμηση, ότι θεωρείς ότι μπορεί να κινείτα με απόλυτη ασφάλεια με τέτοια ταχύτητα και από εκεί ξεκινάνε όλα.
Τη στιγμή που θα πατήσεις το φρένο θα αντιληφθείς ότι γλυστράει - και δε χρειάζεται να γλυστράει παντού - αλλά θα είναι αργά πλέον. Ελπίζω ότι στις προφανείς δυσμενείς καταστάσεις δε τρέχεις τουλάχιστον. Μα ότι συζητάμε για τα όρια δεν έχει να κάνει με τα προφανή. Τελικά ότι και να πει κάποιος, μόνο αν τη πάθετε άσχημα θα καταλάβετε τι λέμε, αλλά τότε μάλλον θα είναι αργά για συζητήσεις και τότε θα έρθει ο επόμενος με τα ίδια μυαλά και ξανά μανά τα ίδια γιατί κάποιοι από εσάς θα έχουν σπασμένα χέρια, κολλημένοι σε αναπηρικά κτλ κτλ, ωραία πράγματα και δε θα μπορείτε να λέτε αυτά που λέμε τόση ώρα, αφού θα έχει πήξει το μυαλό αν δεν έχει χυθεί στο δρόμο. Αν δε με πιστεύεις, πάνε μια βόλτα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και ρώτα όλους αυτούς που την έβγαλαν λίγο καθαρή από τι το έπαθαν, γιατί κάποιους άλλους της ίδιας κατηγορίας τους πήγαν στα υπόγεια και ότι και να τους ρωτήσεις δε θα πάρεις απάντηση, ίσως δεις καμιά μάνα να κλαίει από πάνω που αγόρασε στο γιόκα της το τουρμπάτο για να πηγαίνει με 180. Προφανώς αν μπορούσες να τους ρωτήσεις, ξέρεις τι θα λέγανε; 'Οτι εκτιμήσανε ότι μπορούν να πάνε με τόσα. Τι θέλω να πώ; Ότι η κρίση σας θα σας προδώσει 100% και με τις ταχύτητες που πάτε, το απλό ατύχημα θα είναι και μοιραίο. Αλλά τι σας νοιάζει, δε παει να κλαίει η μάνα; Φτιαχτήκατε με τη τελευταία σουπερ γκαζιά, γι'αυτό δε ζείτε - μέχρι το μοιραίο - στο κάτω κάτω;
Δεν ειναι ολα απολυτα,πας με 120 προλαβαινεις πας με 150 δεν προλαβαινεις.
Προλαβαίνεις πολύ λιγότερα με 150 και με χειρότερα αποτελέσματα.
Kαι ερχεται και ενας αλλος που η μεγιστη ταχυτητα που εχει πιασει ειναι τα 100 και σου λεει οτι εσυ που πας με 80 δεν θα προλαβεις να αντιδρασεις σε σχεση με αυτον που παει με 40,ποιος εχει δικιο μετα;
Με την ιδια λογικη εχεις και συ ψευδαισθηση ασφαλειας στα 120 οπως εχω εγω στα 180 σωστα;>>>>Το χω πατησει και 260 εκει,πεστε να με φατε ολοι τωρα.
Αλλα ξανα,τι σκαει πιο ευκολα λαστιχακι που ειναι μηνων η λαστιχο που παει με τα λινα;Μα δε μετράμε τι είναι το πιο πιθανό να γίνει. Και το νέο λάστιχο μπορεί να σκάσει στα 200 και το λιωμένο στα 80. Αλλά στα 80 και να σκάσει έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να μη πάθεις τίποτα αντί των 200. Έχεις χτυπήσει σκύλο ποτέ με ταχύτητα; Έτυχε να είμαι μέσα σε αμάξι ενός φίλου και μέσα σε πόλη με νορμάλ ταχύτητα 40-50 και πετάχτηκε σκύλος από το πουθενά (κατά το 'βλέπω άδειο δρόμο' που ευαγγελίζεστε). 5-6 μέτρα μπροστά ήταν, φρέναρε το παλικάρι αλλά δε το πρόλαβε και ντουπ ρήμαξε το ψυγείο. Σκέψου τι θα γίνει με ταχύτητες 150+ με ένα σκύλο από το πουθενά σε εθνική.
Εχω χτυπησει σκυλο με αμαξι ομως που δεν ειχε θεμα,επιπλεον εχω χτυπησει λαγο με καμια κατοστη χιλιομετρα και μου ξεκουμποσε ελαφρως τον προφυλακτηρα.Ναι ζημια γινεται αλλα δυσκολα θα σε σκοτωσει.
τόση ώρα δεν μας λες οτι δεν έχεις εμπλακεί σε ατύχημα και αμέσως αμέσως αναφέρεις 2 από δαύτα ?
Τον καημενο σκυλακο τον πατησα με το niva και πηγενα και σιγα αλλα αιωνια του η μνημη,ο λαγος ητανε και λιγο ηθελημενος τωρα αν εσυ θεωρεις αυτα ατυχηματα σοβαρα τι να σου πω;εσυ που μου τη λες τοσο εντονα δεν εχεις προκαλεσει ποτε ατυχημα;>>>Εκεί που τα στήνανε λες; Κανονική εθνική είναι εκεί. 120-130 είναι οκ. Πάτα το και 170-180 όσο θες, να σου σκάσει το λάστιχο να δω χαρές που θα κάνεις. Έχετε μπερδευτεί τελείως με το θέμα της ταχύτητας. Λάβετε λίγο υπόψη το αναπάντεχο, δεν έχει να κάνει μόνο με τους άλλους οδηγούς που βλέπετε.
Αλλα ξανα,τι σκαει πιο ευκολα λαστιχακι που ειναι μηνων η λαστιχο που παει με τα λινα;Πες τα ρε κομμαντο πια
Δώστε σε αυτόν τον ανοιχτομυαλο νέο 10 ψήφους στις ερχόμενες εκλογέςΜακαρι να μου δωσουνε 10 ψηφους στις ερχομενες εκλογες,γιατι με σας τους μη ανοιχτομυαλους και μη νεους εχουμε ερθει σ αυτο το χαλι που ειμαστε.
-
Kαι ερχεται και ενας αλλος που η μεγιστη ταχυτητα που εχει πιασει ειναι τα 100 και σου λεει οτι εσυ που πας με 80 δεν θα προλαβεις να αντιδρασεις σε σχεση με αυτον που παει με 40,ποιος εχει δικιο μετα;
Με την ιδια λογικη εχεις και συ ψευδαισθηση ασφαλειας στα 120 οπως εχω εγω στα 180 σωστα;Αυτό που δε καταλαβαίνεις είναι το επίπεδο της ζημιάς που γίνεται αν πας με 150, με 120 και με 80. Ναι φυσικά και αυτός με τα 80 μπορεί να κοιμάται στο τιμόνι και να κάνει στούκα. Η διαφορά είναι ότι στα 80, άντε και στα 100-110 θα έχεις 100% υλικές ζημιές και 5-10% τραυματισμό και 1-2% σοβαρό τραυματισμό ~0% θάνατο (θεωρούμε ότι φοράει φυσικά ζώνη). Στα 150+ έχεις 100% μεγάλες υλικές ζημιές, 90% τραυματισμό και 50% πολύ σοβαρό τραυματισμό 0-1% θάνατο. Στα 180 έχεις 100% για πεταμα το αμάξι, 100% τραυματισμό, 95% πολύ σοβαρό τραυματισμό 5% θάνατο. Απόλυτοι αριθμοί είναι οι ταχύτητες, για οποιοδήποτε λόγο και αν γίνει ένα ατύχημα (συνήθως από τους αναπάντεχους παράγοντες). Για 200+ πλέον μιλάμε μόνο για % θανάτων γιατί τα άλλα πιάσανε όλα 100%. Και το πιο σουπερ αμάξι να έχεις, μόνο οι δυνάμεις που θα ασκηθούν στο σώμα σου θα σε σκοτώσουν. Τι δεν καταλαβαίνεις; Τελείως άκυρο το επιχείρημά σου.
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;