-
Μπα συνεχίστε ελεύθερα, κανένα θέμα highjack αφού ο kapami έκλεισε
Τρανζαλπάρα 700 με συνδυασμένο φρένο και ABS!
Πήγα και το καβάλησα σήμερα και ο γεναίος μαγαζάτορας μου το έδωσε για μια γύρα στο τετράγωνο
Ένιωσα σα στο σπίτι μου, ενώ μπορεί να μην είναι γρήγορο και να το συνηθίσω πολύ γρήγορα / να μου φαίνεται αργό, για αρχή είναι ταμαμ αφού ανοίγεις το γκάζι χωρίς να φοβάσαι.
Το συνδυασμένο φρένο πολύ ωραίο και φιλικόΕίχε και Vstrom αλλά εκτός που μου φαίνεται κτήνος από έξω, ε όταν ανέβηκα και πάνω ένιωσα λες και καβαλάω άρμα
Δε περίμενα ποτέ να καταλήξω σε Honda ούτε εγώ ο ίδιος
-
ωραιος!
καλοταξιδος!
γραψε, ομως, κατι παραπανω βρε αδερφε!
ετος, χρηματα, απο που..? -
καλοτάξιδο kapami και πάντα όρθιος.
γιατί να ξέρεις ο γέρος ή απο πέσιμο θα πάει ή απο χέσιμο.
είσαι οφισιαλι 3 ηλικία.ελπίζω να πήρες μαύρο τουλάχιστο και όχι το νερόβραστο το ασπρουλιάρικο.
ήταφι κάνε δικό σου τόπικ να ζήσεις τη δόξα. οβερ.
-
Είμαι οφίσιαλι σε ηλικία παππουδιέρας ναι
Μαύρο φυσικά, το άσπρο-μπλε δεν παλεύεται
Μαγαζί όχι από τα μεγάλα-γνωστά, συνοικιακό μικρό, μάλιστα είχε τύχει να ξέρω φατσικά και τον πρώην κάτοχο της μηχανής τελικά. Δεν το είχε βγάλει καν στο car ακόμα, μια βδομάδα το χε βάλει στην έκθεση.15.000χλμ του 2009 με ABS+CBS, με αλλαγμένα λάστιχα τώρα, σχεδόν αγρατσούνιστο, 4.700 τα 2500 μπροστά και τα υπόλοιπα σε 12 δόσεις άτοκες
Θα χτυπήσω ένα Shoei και ένα μπουφανάκι Dainese αύριο
Παραλαβή από Δευτέρα
-- ήδη μου μπαίνουν ένοχες σκέψεις να το πάρω σε νησί στις διακοπές
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Είμαι οφίσιαλι σε ηλικία παππουδιέρας ναι
Μαύρο φυσικά, το άσπρο-μπλε δεν παλεύεται
Μαγαζί όχι από τα μεγάλα-γνωστά, συνοικιακό μικρό, μάλιστα είχε τύχει να ξέρω φατσικά και τον πρώην κάτοχο της μηχανής τελικά. Δεν το είχε βγάλει καν στο car ακόμα, μια βδομάδα το χε βάλει στην έκθεση.15.000χλμ του 2009 με ABS+CBS, με αλλαγμένα λάστιχα τώρα, σχεδόν αγρατσούνιστο, 4.700 τα 2500 μπροστά και τα υπόλοιπα σε 12 δόσεις άτοκες
Θα χτυπήσω ένα Shoei και ένα μπουφανάκι Dainese αύριο
Παραλαβή από Δευτέρα
-- ήδη μου μπαίνουν ένοχες σκέψεις να το πάρω σε νησί στις διακοπές
Ωραιος !! Καλα χιλιομετρα και παντα ορθιος
Φυσικα και να το παρεις σε νησι. Θα ειναι στο στοιχειο του, κακως το λενε Τρανσαλπ, Transgreece επρεπε να το λενε.
παρε 2 ιμαντες να το δεσεις στο πλοιο μονο. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
..Σωστός ο ....νέος!
καλοτάξιδος και πάντα όρθιος! Μην ξεχάσεις ένα καλο σετ γάντια (καλύτερα δύο, ένα για καλοκαίρι ένα για χειμώνα) και μποτάκια (τα dainese είναι λίγο ακριβά αλλά απίθανα στην όψη και δε φαίνεσαι και περίεργος όταν ξεκαβαλήσεις: http://www.dainese.com/eu_en/motorbike?cat=26 )Η 'Η' δεν παίζεται στη θέση οδήγησης... απο άφρικα μέχρι cbrXX, δεν ξέρω πως το κάνουν οι άτιμοι αλλά με το καλημέρα νιώθεις σαν στο σπίτι σου! Μεγάλο πράγμα η εργονομία και γενικά το χέζουν πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές αποκλείοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μεγάλο πράγμα η εργονομία και γενικά το χέζουν πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές αποκλείοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου...Ρε θα τους ματιασεις !! Σελα, θεση οδηγησης κλπ, ακομα το κατεχει, στην εργονομια αρχισε να το σκιζει λιγο.
Μα να βαλουν το διακοπτη των φλας εκει που ειναι η κορνα σε ολα τα μηχανακια;;Εκανα τεστ ride το NC700 και 3 φορες κορναρα καταλαθος αντι να σβησω φλας, λιγο παραπανω να το οδηγουσα και θα παταγα στη μηχανη μου κορνα καθε φορα που πηγαινα να στριψω...
Οκ βεβαια, αφου η F800 που αναφεραμε εχει ΑΛΛΗ μαγικη πατεντα για τα φλας...
Αριστερο μπουτον - αριστερο φλας
Δεξι μπουτον - δεξι φλας
Δεξι μπουτον 2ο ... για ακυρωση των παραπανω!
Υπαρχει ομως και η επιλογη 'ζμπουτσαμ' ... οπου απενεργοποιουνται αυτοματα ειτε μετα απο καποιο χρονικο διαστημα, ειτε με μια διανυθεισα αποσταση. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Μεγάλο πράγμα η εργονομία και γενικά το χέζουν πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές αποκλείοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου...
Ρε θα τους ματιασεις
Τι να ματιάξω; θα τους κοντύνει η σέλα και θα τους μακρύνει το τιμόνι;
Οδηγώ κάθε μέρα καινούργιου τύπου σκούτερ χόντα οπότε το έχω συνηθίσει (μετά από 3 χρόνια άπειρες στιγμές αμηχανίας... ποιος κορναρε; εγώ; μπααα... )
'Χοντάκιας' πάντως δεν είμαι, τα περισσότερα που είχα ήταν κυρίως yamaha (yahoma δηλαδή γιατι μια ζωή ήταν λιωμένες), την οποία τη θεωρώ και πιο 'μηχανένια¨εταιρία που δίνει βάρος σε περισσότερο μοτοσυκλετιστικές πρωτοπορίες.Bmw δεν είχα ποτέ μου (παντρέυτηκα κιόλας οπότε δεν έχει νόημα) αλλά αν θυμάμαι ήταν οι διακόπτες έτσι από τότε που τα ανακάλυψαν τα φλας!
-
Γάντια θα τα αφήσω για πιο χειμώνα μεριά, μιας και έχει χούφτες που όσο να'ναι θα κάνουν δουλειά (πιστεύω) όσο έχει ζέστη.
Μποτάκι επίσης δε το θεωρώ απαραίτητο ακόμα (ίσως να κάνω λάθος, θα δείξει).Κρανάκι Shoei Multitec Large μέγεθος θα το έχω αύριο
(ήμουν ανάμεσα σε neotec και multitec, τελικά προτίμησα το δεύτερο - αν έχει κάποιος ένσταση με σοβαρό επιχείρημα πείτε το να το αλλάξω όσο προλαβαίνω!).Και μπουφάν Dainese D-Dry spedio, με αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση για να παίζει διπλό ταμπλώ χειμώνα-καλοκαίρι, κι αυτό θα έρθει αύριο (hopefully)
Γενικά πολύς εξοπλισμός, αισθάνομαι σα μαθητής δημοτικού που παίρνει μολύβια και τσάντες spiderman
-
Σαν το ραμπο θα βγεις στο δρομο!
Καλους δρομους να 'χεις και παντα ορθιος !!
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Γάντια θα τα αφήσω για πιο χειμώνα μεριά, μιας και έχει χούφτες που όσο να'ναι θα κάνουν δουλειά (πιστεύω) όσο έχει ζέστη.Μα δεν τα φοράς για ζέστη τα γάντια, για προστασία τα φοράς. Θα φοράς ολόκληρο μπουφάν και θα κολλήσεις
στα γάντια? Εγώ προχθές που έφαγα μια σούπα με χαμηλή ταχύτητα, στην παλάμη σκίστηκα επειδή ενστικτωδώς
έβγαλα το χέρι για να κρατηθώ και το έσυρα στην άσφαλτο. -
Μπουφάν καλοκαιρινό φοράμε τέτοια εποχή εννοείται..
Καλοταξιδο το ΤΑ! (αυτή η μούρη φινιστρίνι δεν μου έκατσε ποτέ καλά...)
-
@kapami καλοταξιδη η μηχανη! πολλα και ασφαλη χιλιομετρα να εχεις! παντα ορθιοι και οι 2!
απο εξοπλισμο παρε οτι αντεχει η τσεπη σου, οσο περισσοτερα τοσο καλητερα.
κρανος εχω το shoei xr1100 hadron 2. 490 ευρω κρανος αλλα τα αξιζει και με το παραπανω.
σαν πουπουλο ειναι!!! -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Γάντια θα τα αφήσω για πιο χειμώνα μεριά, μιας και έχει χούφτες που όσο να'ναι θα κάνουν δουλειά (πιστεύω) όσο έχει ζέστη.
Μποτάκι επίσης δε το θεωρώ απαραίτητο ακόμα (ίσως να κάνω λάθος, θα δείξει).Κρανάκι Shoei Multitec Large μέγεθος θα το έχω αύριο
(ήμουν ανάμεσα σε neotec και multitec, τελικά προτίμησα το δεύτερο - αν έχει κάποιος ένσταση με σοβαρό επιχείρημα πείτε το να το αλλάξω όσο προλαβαίνω!).Και μπουφάν Dainese D-Dry spedio, με αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση για να παίζει διπλό ταμπλώ χειμώνα-καλοκαίρι, κι αυτό θα έρθει αύριο (hopefully)
Γενικά πολύς εξοπλισμός, αισθάνομαι σα μαθητής δημοτικού που παίρνει μολύβια και τσάντες spiderman
Καταρχήν, καλοτάξιδος και πάντα όρθιος!
Για το κράνος, κι εγώ μεταξύ των δύο ήμουν (είμαι ), θα σου πρότεινα το Neotec όμως. Είναι καλύτερο το υλικό του και είναι πιο αθόρυβο γενικώς. Επιπλέον, έχει και την δυνατότητα να κατεβάζεις με το χέρι την φιμέ ζελατίνα που έχει μέσα, κάτι που το καλοκαίρι θα είναι σωτήριο. Ειδικά για κράνη flip-up.Σήμερα είδα μία Multistrada και αν δεν στραβώσει κάτι, από εβδομάδα θα γίνει η μεταβίβαση. Θα την πάω σε φίλο βαφέα και μετά σε συνεργείο για να δούμε αν κρύβει κάτι.
Το μηχανάκι είναι και ειδικά η θέση οδήγησης που φοβόμουν πως δεν θα είναι καλή, είναι τέλεια. Ίσως η σέλα να ήθελε λίγο υλικό ακόμη για όσους με ευαίσθητο πωπό, αλλά υπάρχει στα αξεσουάρ και με gel. Μέχρι 2α έβαλα, ένα τετράγωνο την έκανα βόλτα, αλλά τι να κάνουμε, είναι το μηχανάκι που πάντα ήθελα.
Μιλάω για την 1000DS.
Δεν έχει εξτρά τίποτε άξιο αναφοράς, έχει φυσιολογικά χιλιόμετρα, βιβλίο σέρβις και σχετικά καινούρια λάστιχα, η τιμή είναι καλή, οπότε ευχηθείτε μου καλή τύχη και εμένα.(έτσι για να την σπάσουμε σε κάτι wannabήδες και tm-ιους )
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Μα δεν τα φοράς για ζέστη τα γάντια, για προστασία τα φοράς. Θα φοράς ολόκληρο μπουφάν και θα κολλήσεις
στα γάντια? Εγώ προχθές που έφαγα μια σούπα με χαμηλή ταχύτητα, στην παλάμη σκίστηκα επειδή ενστικτωδώς
έβγαλα το χέρι για να κρατηθώ και το έσυρα στην άσφαλτο.Αυτό.
-
Θα πάρω κι ένα ζευγάρι γαντάκια αφού επιμένετε (αν και δε νομίζω να βρίσκω όρεξη να τα φοράω - μέχρι να φάω καμιά σαβούρα )
Κι εμένα το φινιστρίνι του Honda δεν είναι η καλύτερή μου, αλλά από το... πλάι μ αρέσει πολύ η όλη κοψιά της μηχανής αυτής και δεδομένου ότι οδηγικά είναι ακριβώς αυτό που θέλω, με μια έμφαση στο πολύ φιλικό φρένο και στο ότι δεν καταλαβαίνει από λακούβες, ενώ θεωρείται αξιόπιστο, δεν καίει πολύ, και είναι μαζεμένο σε μέγεθος, ε είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω.
Ίσως στο μέλλον αν όλα πάνε καλά να περάσω σε πιο 'μάχιμο' μηχανάκι (το καινούριο Caponord λόγου χάρη )Ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές και τη βοήθεια
Άκα έφε κάνε τα κουμάντα σου, είναι καιρός για βόλτες με μηχανή έξω
-
ακαεφε, η DS είναι με τις ohlins?
πάρτη εσύ και άσε μας εμάς σπασμένους.kapami πάρε γαντάκι για τους λόγους που αναφέρθηκαν και για να συνηθίσεις κατευθείαν το χειρισμό με γάντια.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
kapami πάρε γαντάκι για τους λόγους που αναφέρθηκαν και για να συνηθίσεις κατευθείαν το χειρισμό με γάντια.
Οι παλάμες είναι εξαιρετικά δύσκολο και επώδυνο σημείο οπότε γαντάκια χωρίς κουβέντα.
Ακόμα περισσότερο, αυτό που σου λεει και ο γουοναμπής, βάλ'τα μόλις ανεβείς πάνω του γιατί αλλιώς δε θα τα συνηθισεις ποτέ!
Εμένα στο tranSLap το τελευταίο η μούρη του μου θυμίζει μεγάλο...κουμπί! -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ακαεφε, η DS είναι με τις ohlins?
πάρτη εσύ και άσε μας εμάς σπασμένους.kapami πάρε γαντάκι για τους λόγους που αναφέρθηκαν και για να συνηθίσεις κατευθείαν το χειρισμό με γάντια.
Όχι, η έκδοση με τις Ohlins, Marchesini κλπ είναι και σπάνια και εκτός budget. Και εντάξει, δεν έχει και νόημα για μένα κάτι τέτοιο, δεν έχω τις γνώσεις και την όρεξη για να τις χρησιμοποιήσω.
Από εμφάνιση σκίζει βέβαια, παρκάρει μια τέτοια κοντά στην δουλειά.Πάντως, δεν μου έχεις εμπιστοσύνη και με στενοχωρείς.... Να σου θυμίσω πως τις προηγούμενες φορές είχα μείνει στις ασκήσεις επί χάρτου, τώρα πήγα στα test ride και στους ελέγχους από συνεργείο.
Μην είσαι κακός μαζί μου!
Εχω και τον Αλέξανδρο που δεν του κάνω το χατήρι να πάρω cafe racer, έχω και κάτι σαν εσένα και τον tm να με αμφισβητείτε, αμάν πια!(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εχω και τον Αλέξανδρο που δεν του κάνω το χατήρι να πάρω cafe racer, έχω και κάτι σαν εσένα και τον tm να με αμφισβητείτε, αμάν πια!
Εεεε, μα μεγάλο παιδί και να παίζεις με κουδουνίστρες;
Καλή είναι και η MS πάρ'την εσύ και θα την κάνουμε μετά cafe racer!
Αγορα 600αριου ;