-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
...Διαφωνώ ριζικά!
Η SS είναι με μεγάλη διαφορά από τις ομορφότερες μηχανές στο δρόμο και σίγουρα από τις πιο χαρακτηριστικές (ειδικά οι παλαιότερες αλλά και οι καινούργιες). Όλες τις άλλες σπορ μηχανές πρέπει πλέον να φτάσεις στα 2 μέτρα για να καταλάβεις τι είναι!
Είναι σίγουρα πολύ πιο αργή (επίπεδα 600ριού δρόμου ουτε καν σπορ), είναι πολύ πιο δύσχρηστη αλλά δεν έχει κανένα λόγο να είναι λιγότερο αξιόπιστη από ένα καλό monster (ειδικά οι τελευταίες ψεκαστές). Σίγουρα πιο ειδική μηχανή από οποιαδήποτε SS που απευθύνεται σε κόσμο που νομίζει ότι έχει ανάγκη 150 άλογα για να περάσει καλά και οπωσδήποτε πολύ πιο διαχρονική (δεν αλλάζει κάθε 6 μήνες όπως τα γιαπωνέζικα).Ειδικά για τον HF που τη θέλει μόνο για τη βόλτα του, ό,τι '-' έχει παύει αυτομάτως να είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Και κάτι τελευταίο για την SS... όπως και να το κάνουμε, γουστάρουμε δε γουστάρουμε, είναι icon (εγώ είχα αφίσα πιτσιρίκι στο δωμάτιό μου την 900SS FastByFerracci) και τέτοια πράγματα αξίζουν κάποιες θυσίες παραπάνω (με την ίδια λογική που μια παλιά 911 είναι ρημάδι σε σχέση με ένα golf gt).
Για τον άλλο φίλο με τη μηχανή δρόμου, νόμίζω ότι τόσο η diversion (XJ) με το μισό φέρινγκ, όσο και η bandit είναι μια χαρά για τη δουλειά του. Η Bandit έχει παραδοσιακή και πλήρως 'ανοιχτή' μηχανή απο πλευράς λογισμικού και ένα καλό συνεργείο μπορεί να στη φέρει ακριβώς στα μέτρα σου. Το μόνο μειονέκτημα (και μοναδικό) που βλέπω σε σχέση με την XJ (και πολύ περισσότερο τη Fazer) είναι η μάζα της που δεν είναι αμελητέα. Απο αυτά που γράφεις, ωστόσο, νομίζω ότι η XJ σου πάει καλύτερα-πήγαινε να την κάνεις μια βόλτα (φαντάσου τη σαν πιο μαζεμένη fazer για περισσότερο ώριμους αναβάτες).
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Διαφωνώ ριζικά!
Η SS είναι με μεγάλη διαφορά από τις ομορφότερες μηχανές στο δρόμο και σίγουρα από τις πιο χαρακτηριστικές (ειδικά οι παλαιότερες αλλά και οι καινούργιες). Όλες τις άλλες σπορ μηχανές πρέπει πλέον να φτάσεις στα 2 μέτρα για να καταλάβεις τι είναι!
Είναι σίγουρα πολύ πιο αργή (επίπεδα 600ριού δρόμου ουτε καν σπορ), είναι πολύ πιο δύσχρηστη αλλά δεν έχει κανένα λόγο να είναι λιγότερο αξιόπιστη από ένα καλό monster (ειδικά οι τελευταίες ψεκαστές). Σίγουρα πιο ειδική μηχανή από οποιαδήποτε SS που απευθύνεται σε κόσμο που νομίζει ότι έχει ανάγκη 150 άλογα για να περάσει καλά και οπωσδήποτε πολύ πιο διαχρονική (δεν αλλάζει κάθε 6 μήνες όπως τα γιαπωνέζικα).Ειδικά για τον HF που τη θέλει μόνο για τη βόλτα του, ό,τι '-' έχει παύει αυτομάτως να είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Και κάτι τελευταίο για την SS... όπως και να το κάνουμε, γουστάρουμε δε γουστάρουμε, είναι icon (εγώ είχα αφίσα πιτσιρίκι στο δωμάτιό μου την 900SS FastByFerracci) και τέτοια πράγματα αξίζουν κάποιες θυσίες παραπάνω (με την ίδια λογική που μια παλιά 911 είναι ρημάδι σε σχέση με ένα golf gt).
Για τον άλλο φίλο με τη μηχανή δρόμου, νόμίζω ότι τόσο η diversion (XJ) με το μισό φέρινγκ, όσο και η bandit είναι μια χαρά για τη δουλειά του. Η Bandit έχει παραδοσιακή και πλήρως 'ανοιχτή' μηχανή απο πλευράς λογισμικού και ένα καλό συνεργείο μπορεί να στη φέρει ακριβώς στα μέτρα σου. Το μόνο μειονέκτημα (και μοναδικό) που βλέπω σε σχέση με την XJ (και πολύ περισσότερο τη Fazer) είναι η μάζα της που δεν είναι αμελητέα. Απο αυτά που γράφεις, ωστόσο, νομίζω ότι η XJ σου πάει καλύτερα-πήγαινε να την κάνεις μια βόλτα (φαντάσου τη σαν πιο μαζεμένη fazer για περισσότερο ώριμους αναβάτες).
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Αλέξανδρος για να με υπερασπιστεί λίγο!
Εντάξει, πιτσιρικάς μόνο από το σχήμα των SS μου έτρεχαν τα σάλια!Απλά, δεν είναι ακριβώς 'λογική' αγορά, αν όμως το δεις από μια άλλη μεριά, αν υπάρχει ένα καλοδιατηρημένο μηχανάκι στα 3Κ, μήπως είναι;
Για τις βόλτες προς το Σούνιο απόγευμα προς βράδυ, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο ταιριαστό!
Εννοείται, τα άλογά της μου φαίνονται και... πολλά, εγώ θεωρώ τα 100 άνω όριο του χεριού μου, όχι για κάνα άλλο λόγο, γιατί αν μου δώσεις παραπάνω, θα τα χρησιμοποιήσω!Λέω να πάω να ρίξω μια ματιά πάντως και σε κανένα SS.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Διαφωνώ ριζικά!
H XJ6 είναι ποιοτικά αρκετά παρακάτω από το Fazer...θα προτιμούσα κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/3617059/, με καλή κάλυψη από τον αέρα, σχετικά όρθια θέση οδήγησης, όμορφο, οικονομικό.....ότι πρέπει για ανέμελες βόλτες
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
-Ψάχνω κάτι δικύλινδρο, ιδανικά σε διάταξη V και ιδανικά με ABS
-Θέλω μια σχετικά ευκίνητη και ελαφριά μηχανήΡίξε ένα βλέφαρο αν δεν την είχες υπόψιν σου.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2979579/
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_sfv_650_gladius 10.htm -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
-Ψάχνω κάτι δικύλινδρο, ιδανικά σε διάταξη V και ιδανικά με ABS
-Θέλω μια σχετικά ευκίνητη και ελαφριά μηχανήΡίξε ένα βλέφαρο αν δεν την είχες υπόψιν σου.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2979579/
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_sfv_650_gladius 10.htmΔεν την γνώριζα καν, ευχαριστώ για την προσθήκη!
Αλλά παραείναι γυμνό και εκτεθειμένο, τώρα στα... γεράματα, θέλω μισό φέρινγκ έστω για κάλυψη.Αυτός είναι ο λόγος που κάτι Dorsoduro τα κοιτάω με... μισό μάτι, παρόλο που σαν μηχανή μου αρέσει πάρα πολύ!
-
λοιπον, πολυ καλες μηχανες οι aprilia αλλα το θεμα ειναι που θα τα κανεις σερβις οταν ερθει η ωρα τους?
ποιος θα αντικαταστησει το χ ανταλακτικου που θα χρειαζτει? ειναι λιγο περιεργες μηχανες και λιγοι
ξερουν να τις φτιαχνουν. οι ducati ειναι αριστες μηχανες αλλα μονο για πιστα το σκ η για μια μικρη βολτα
γιαυτο και τις αγοραζουν οι πλουσιοι, οι μηχανοβιοι της κυριακης και οι συλεκτες.@HighFidelity με βαση αυτα που γραφεις, αυτο σου ταιριαζει http://www.car.gr/classifieds/bikes/?of ... &modified=
33 αλογα, ευκολο για χρηση πολης, σχετικα μικρο και ελαφρυ με τελικη ταχυτητα 170 χλμ για να μπορεις
να πας μια βολτα στο σουνιο πχ και με διπλο ατομο.@kapami τα τετρακυλινδρα ειναι πιο αξιοπιστα και εχουν τη δυναμη ετοιμη οταν τη χρειαστεις.
οι καινουριες μηχανες εχουν και mode a,b,c οπου επιλεγεις την υποδυναμη. το gsxr μου οταν το δουλευα σε mode c
εβγαλα 250 χλμ με 1 ντεποζιτο (17 λιτρα), γιατι οι πεταλουδες ανοιγανε στο 30% της ισχυς.
η καταναλωση βασιζεται στο δεξι σου χερι. -
πωωωωωωω δεν παλευεσαι !!
Δοκιμασε μηχανακια, κανε μια βολτα και οποιο βρεις για test ride, ξεψαχνισετο... μονο ετσι θα βρεις τι σου ταιριαζει.
Πολλα λεγονται, μεχρι που ολα αλλαζουν οταν θα ανεβεις στη σελα.Να πηγαινεις για mega motard και να καταληγεις μετα απο test drive να ερωτευεσαι GSR600 ... change of plans!
Ορμα λοιπον σε αντιπροσωπειες αφου ειναι να κανεις το βημα, βρες οποιο μοντελο τυχαινει να ειναι τουλαχιστον ακομα το ιδιο με της αγγελιας που πετυχες και καβαλα το.
-
Απλά, δεν είναι ακριβώς 'λογική' αγορά
Όχι δεν είναι...απλά έτσι και σου κάτσει (στη ζωή γενικότερα) και δε χρειαστείς να μετακινηθείς μόνιμα με αυτό ενώ σου περισσεύουν 2 δεκάρες για να το συντηρείς, μπορείς να το κρατήσεις 25 χρόνια...
Εκτός αν έχεις προστάτη οπότε ...χαιρετίσματα!
Βαγγο, να δω τον HF με νιντζάκι περιμένω...
Αυτό ίσως: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3326274/ αλλά με νιντζάκι με τίποτε!
-
@D-Jet με αυτα μου γραφει οτι θελει απο μια μηχανη μονο το ninja 250 του ταιριαζει.
-
Μια bonnie 790 του ταιριάζει αλλά κάνει τον κινέζo εδώ και χρόνια...
-
για Goldwing να το σκεφτει επισης !!! ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ !!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
για Goldwing να το σκεφτει επισης !!! ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ !!Με συλλεκτικές πινακίδες ΕΡΤ!!!!
Ξέρεις από πότε σκέφτεται να πάρει μηχανάκι ο HF; Είναι ΠΟΛΥ δύσκολος πελάτης!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Με συλλεκτικές πινακίδες ΕΡΤ!!!!
Τώρα με τρώει το χέρι μου όμως, πούλησα και την Lancia και ψάχνομαι χειρότερα!
Σήμερα παραλίγο να πάω να δω την SS της αγγελίας, αλλά έμπλεξα στην δουλειά.
Όπως με βλέπω, ή Ducati (έστω την Multi) ή μια F800 ST αν βάλω λίγη λογική...
Αύριο λέω να πεταχτώ για μια βόλτα...(Nexus + Tapatalk)
-
Με συλλεκτικές πινακίδες ΕΡΤ!!!!
Τώρα με τρώει το χέρι μου όμως, πούλησα και την Lancia και ψάχνομαι χειρότερα!
Σήμερα παραλίγο να πάω να δω την SS της αγγελίας, αλλά έμπλεξα στην δουλειά.
Όπως με βλέπω, ή Ducati (έστω την Multi) ή μια F800 ST αν βάλω λίγη λογική...
Αύριο λέω να πεταχτώ για μια βόλτα...(Nexus + Tapatalk)
Έλα αφού όλοι ξέρουμε τι θέλεις... (είναι καλή)
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3656278/ -
Υπάρχει συνεργείο Aprilia κοντά στο σπίτι των γονιών μου και έκανα μια στάση στο μάστορα εκεί να ρωτήσω για το shiver.
Λογικά μου τα πε τα σέρβις, τπτ ιδιαίτερα αυξημένο σε κόστος, αντιθέτως δηλαδή Μου πε αν ενδιαφερθώ τελικά να κοιτάξω από 2009 μοντέλο και μετά που είχαν αλλαγμένη χαρτογράφηση για να μη 'μπερδεύει' κάτω από τις 3500 στροφές, γιατί τα παλιότερα είχαν 'λόξιγκα' εκεί στα χαμηλά.
Κατανάλωση λέει σαφώς χαμηλότερη από 4 κύλινδρο, έχει ABS και τιμές που παίζουν στα 3.500-4.000 για μηχανάκι με κάτω από 30.000χλμ.
Αλλά τρως πολύ αέρα ρε γμτ Βέβαια με ένα καλό μπουφάν και κράνος ίσως φτιάχνει το πράγμα. -
kapami πήγαινε πάρε ένα strom και τελείωνε.
είναι ιδανικό για αυτά που λες και θέμα στη πόλη( άμα δεν είσαι 170 ξέρωγω) δεν έχεις.
4κ μην κοιτάς. ακριβό και σε κατανάλωση και σε σέρβις, είναι και βαρύ πολύ.ο ΗF θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι τον Αύγουστο, θα φύγει να πάει διακοπές εμείς θα ρίχνουμε ακόμα προτάσεις, και όταν γυρίσει θα μας πει οτι το ξανασκέφτηκε και για 3 μήνες το χρόνο ίσως να μην αξίζει, μεγάλωσε κιόλας μπλα μπλα μπλα 10 μέρες κοσκινίζει. άμα τύχει να πάρει τίποτα σε στιγμιαία κρίση μέσης ηλικίας, μπεμβέ θα είναι οπότε τέτοιες δείχνετέ του.
πάρε κανά τέτοιο μπάρμπα ηταφι http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3611211/
ή http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3644795/ άμα μελώσεις σε ρετρό. -
πούλησα και την LanciaΆρα θα πάρεις Ιταλική μοτό
Ωραία και διαχρονική η ss αλλά μπορεί να σε κουράσει η σκυφτή θέση λόγω clip ons. Από την άλλη handlebars έχουν
συνήθως οι γυμνές τέτοιου τύπου αλλά εκεί θα τρώς περισσότερο αέρα και λόγω στάσης του σώματος, ακόμα και το ίδιο
fairing να είχαν. Εγώ θα προτιμούσα το δεύτερο απ το να στηρίζω τόσο βάρος στους καρπούς και να τους κουράζω σε μια
μεγάλη βόλτα. Στο sv μου, αν και έχει σχετικά ψηλά clip ons και εγώ μακριά χέρια, άνετα έκανα μόνος μου μετατροπή σε
handlebars αλλά δεν φτάνουν οι ντίζες και τα σωληνάκια και θα πρέπει να αλλαχτούν. -
clipons χαμηλα σε naked? Νο προμπλεμ, μετα τα 140 .... γινεσαι σαν χαρταετος, αντι να στηριζεις βαρος στους καρπους, κρατιεσαι με τα δακτυλα λες και εισαι σε μονοζυγο.
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
πούλησα και την Lancia
Άρα θα πάρεις Ιταλική μοτό
Ωραία και διαχρονική η ss αλλά μπορεί να σε κουράσει η σκυφτή θέση λόγω clip ons. Από την άλλη handlebars έχουν
συνήθως οι γυμνές τέτοιου τύπου αλλά εκεί θα τρώς περισσότερο αέρα και λόγω στάσης του σώματος, ακόμα και το ίδιο
fairing να είχαν. Εγώ θα προτιμούσα το δεύτερο απ το να στηρίζω τόσο βάρος στους καρπούς και να τους κουράζω σε μια
μεγάλη βόλτα. Στο sv μου, αν και έχει σχετικά ψηλά clip ons και εγώ μακριά χέρια, άνετα έκανα μόνος μου μετατροπή σε
handlebars αλλά δεν φτάνουν οι ντίζες και τα σωληνάκια και θα πρέπει να αλλαχτούν.Βασικός κανόνας οδήγησης μοτοσυκλέτας, δεν στηριζόμαστε ΠΟΤΕ στο τιμόνι, κρατιόμαστε πάνω στην μοτοσυκλέτα σφίγγοντας τα πόδια στο ντεπόζιτο και έχουμε τα χέρια ΠΑΝΤΑ χαλαρά στο τιμόνι (τόσο ώστε οι αγκώνες μας σχεδόν να κρέμονται).
Σε διαφορετική περίπτωση στην πρώτη αναποδιά (λακούβα, γλίστρημα κλπ κλπ) η πτώση είναι στανταράκι
Σαν ιδιοκτήτης γυμνού έχω να πω ότι από τα 130 και πάνω γίνεται ενοχλητικός ο αέρας και όσο αυξάνεις ταχύτητα τόσο παραπάνω σε ενοχλεί. Κανένα κράνος και μπουφάν δεν σε σώζει από αυτό.
Από την άλλη βέβαια καλύτερα να την βλέπεις κάθε πρωί και να φτιάχνεσαι παρά να είναι ασχημούλα αλλά να σε προστατεύει από τον αέρα τις ελάχιστες φορές που θα οδηγήσεις με ταχύτητες πάνω από 140
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
kapami πήγαινε πάρε ένα strom και τελείωνε.
είναι ιδανικό για αυτά που λες και θέμα στη πόλη( άμα δεν είσαι 170 ξέρωγω) δεν έχεις.
4κ μην κοιτάς. ακριβό και σε κατανάλωση και σε σέρβις, είναι και βαρύ πολύ.ο ΗF θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι τον Αύγουστο, θα φύγει να πάει διακοπές εμείς θα ρίχνουμε ακόμα προτάσεις, και όταν γυρίσει θα μας πει οτι το ξανασκέφτηκε και για 3 μήνες το χρόνο ίσως να μην αξίζει, μεγάλωσε κιόλας μπλα μπλα μπλα 10 μέρες κοσκινίζει. άμα τύχει να πάρει τίποτα σε στιγμιαία κρίση μέσης ηλικίας, μπεμβέ θα είναι οπότε τέτοιες δείχνετέ του.
πάρε κανά τέτοιο μπάρμπα ηταφι http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3611211/
ή http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3644795/ άμα μελώσεις σε ρετρό.Έλιωσα!
Εντάξει, όχι και σειρά Κ, παραείναι κτήνος. Θα περιμένω μερικές δεκαετίες να σκεφτώ κάτι τέτοιο!
Η σειρά F800 είναι η καλύτερη περίπτωση από κάθε μεριά, θα προσπαθήσω σήμερα να δω κάποια. Έχουμε εικόνα για το μοτέρ; Γιατί έχω ακούσει διάφορες ιστορίες τρόμου με αυτό πρωταγωνιστή!
Αγορα 600αριου ;