-
Για την ηλικία μου καλός είμαι.
-
δώσε ρε κουπέα αλάνι
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ποτέ δε κατάλαβα αυτή την μανία με την τελική ταχύτητα....πόσοι πηγαίνουν στον δρόμο με πάνω από 180-200 για περισσότερο από 3-4 λεπτά (και πολλά λέω)?Το θέμα είναι ένα μηχανάκι να έχει τέτοιο πλαίσιο-φρένα-αναρτήσεις και κατανομή της δύναμης ώστε να στρίβει με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια και μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς και να είναι σε θέση να αυξομειώσει την ταχύτητα του μεταξύ των στροφών όσο το δυνατόν περισσότερο και με ασφάλεια.
Για 3 λεπτά με 200 αν πηγαίνεις θα βρεθείς κάπου χαλκομανία. Όταν πριν 10 χρόνια είχα το r1 (από τα πρώτα σχεδόν που βγήκαν) και πήγαινα ταξίδι το πήγαινα 160 - 170 και αν έβρισκα καθαρό δρόμο χωρίς αυτοκίνητα 200+. Ήταν σαν ναρκωτικό η ταχύτητα. Την ήθελα όταν το οδηγούσα. Και από τα 16 μου που είχα τότε ένα FZ400 και μετά ένα FZR 1000άρι το πατούσα. Τώρα που πέρασαν τα χρόνια είμαι συντηρητικός. Τώρα έχω και πάπια , πάνε τα γρήγορα. Αλλά για εμένα καλά είναι τα πολλά κυβικά για τις ρεπριζ όταν θελήσεις να κάνεις προσπέραση. Όχι για να παίζεις με τη ζωή σου.
-
Για να μειώσω λίγο...ταχύτητα, φωτό από την χθεσινή βόλτα στην Βουλιαγμένη, μετά της συντρόφου!
Στην φωτό διακρίνετε και τα κρανάκια μας, Caberg Duke σε Small και Large αντίστοιχα. Εντάξει, για την βόλτα που πάμε παρέα και δεν πιάνω πάνω από 90 χλμ, μια χαρά είναι.
Εννοείται 5άστερο στο τεστ της Sharp, όποιος ψάχνει budget κράνος ανοιγόμενο, να το έχει στα υπόψη. Γύρω στα 140€ θα το βρείτε.Είναι πολύ πολύ πρακτικά για τέτοια χρήση, ανοίγεις το κράνος και σε χτυπάει ο αέρας, όταν πας με 1η ή 2α, δεν υπάρχει λόγος για full face...
-
ΠΑΝΤΑ υπάρχει λόγος για full face, εκτός αν έχεις σιδερένιο σαγόνι που αντέχει συγκρούσεις έστω με 30-40χλμ.
Επιπλέον κάπου διάβαζα άρθρο μελέτη που έδειχνε τα σημεία που συγκρούονται συνήθως τα κράνη μετά από ατύχημα. Κάπου 35% ήταν η περιοχή του σαγονιού.
Βρήκα την φώτο
edit: Ιταλίδα με μπατσικά κράνη ιερόσυλε?
-
Δεν υπαρχει κανένας λόγος να κουβαλας στο κεφάλι σου βάρος μεγαλύτερο του κανονικού κράνους και να μην προστατευεις το σαγονι σου ...
-
Γίνεστε και οι δύο σούπερ υπερβολικοί τώρα, και κακώς απαντάω, αλλά... με τρώει το χέρι μου!
-Καθημερινά, χρησιμοποιώ το Shoei XR-1100. Με αυτό νιώθω πολύ μεγαλύτερη σιγουριά και είναι και πιο ξεκούραστο για παρατεταμένη χρήση.
-Όταν πηγαίνω βόλτα με την όμως, σε κανονική πορεία το κράνος εννοείται είναι κλειστό και οι ταχύτητες μέχρι 90, οπότε δεν τίθεται θέμα προστασίας, ενώ το κράνος ανοίγει μόνον όταν βολτάρουμε με 20-30 χλμ (και λέω πολλά). Θεωρητικά, μπορείς να τραυματίσεις το σαγόνι σου πάντα, ακόμη και περπατώντας. Αλλά είναι περίπου αδύνατον να συμβεί κάτι σε τέτοιες συνθήκες. Ας μην γινόμαστε υποχόνδριοι λοιπόν...
(για να το καταλάβετε λίγο, τα κράνη ανοίξαν μόνον όταν είδαμε θάλασσα, στην διαδρομή από το Divani στο Καβούρι και μέχρι το τέλος του Λαιμού Βουλιαγμένης... Εκεί αναγκάζεσαι ακόμη και με πρώτη να συμπλεκτάρεις...Άρα, και τα 30 χλμ που έγραψα, μάλλον είναι πολλά! ).
-Το βάρος του Caberg, είναι 50 ή το ανώτερο 100 γραμμάρια περισσότερο από το Shoei μου. Η διαφορά είναι ανεπαίσθητη σε μικρές αποστάσεις. Είναι ένα από τα ελαφρύτερα ή και το ελαφρύτερο από τα flip-up.-Ας μην είμαστε τόσο... πιουρίστες. Ξαναλέω, εγώ το flip-up το έχω για δεύτερο, αλλά δεν θεωρώ πως κινδυνεύω αν το φορέσω μια φορά...
-
Δεν είναι θέμα υπερβολής. Το ανοιγόμενο παρέχει μικρότερη ασφάλεια ακόμα και όταν είναι κλειστό γιατί αν φάει δυνατό χτύπημα σε εκείνο το σημείο μάλλον θα ανοίξει και τα 90χλμ δεν είναι λίγα, ούτε τα 20-30, σαν να τρώς μπουνιά στο σαγόνι από έναν μέσο άνθρωπο είναι.
Από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχω δει 3 άτομα της παρέας να πέφτουν σε βόλτα....ο πρώτος την γλίτωσε με σκισμένο τζιν και μπουφάν αλλά εκεί που σκίστηκε το τζιν γδάρθηκε, ο δεύτερος με 2 σπασμένους αστραγάλους γιατί δεν φορούσε μπότες (2 μήνες με καροτσάκι+πατερίτσες), ο τρίτος με σπασμένο δάχτυλο καθώς είχε επαφή πλαγιομετωπικά με την μπαριέρα και δεν φορούσε γάντια. Όλα τα ατυχήματα με 60-70χλμ μαξ.
Όταν πηγαίνω βόλτα με την σύζυγο φοράει κράνος-μπουφάν-γάντια-μπότες οπως και δηποτε, αν δεν θέλει τότε αυτοκίνητο και τελειώνει η ιστορία.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δεν είναι θέμα υπερβολής. Το ανοιγόμενο παρέχει μικρότερη ασφάλεια ακόμα και όταν είναι κλειστό γιατί αν φάει δυνατό χτύπημα σε εκείνο το σημείο μάλλον θα ανοίξει και τα 90χλμ δεν είναι λίγα, ούτε τα 20-30, σαν να τρώς μπουνιά στο σαγόνι από έναν μέσο άνθρωπο είναι.Από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχω δει 3 άτομα της παρέας να πέφτουν σε βόλτα....ο πρώτος την γλίτωσε με σκισμένο τζιν και μπουφάν αλλά εκεί που σκίστηκε το τζιν γδάρθηκε, ο δεύτερος με 2 σπασμένους αστραγάλους γιατί δεν φορούσε μπότες (2 μήνες με καροτσάκι+πατερίτσες), ο τρίτος με σπασμένο δάχτυλο καθώς είχε επαφή πλαγιομετωπικά με την μπαριέρα και δεν φορούσε γάντια. Όλα τα ατυχήματα με 60-70χλμ μαξ.
Όταν πηγαίνω βόλτα με την σύζυγο φοράει κράνος-μπουφάν-γάντια-μπότες οπως και δηποτε, αν δεν θέλει τότε αυτοκίνητο και τελειώνει η ιστορία.
Τέσπα, μάλλον μιλάμε για διαφορετικά πράγματα, ειλικρινά!
- Δεν είπα ποτέ πως το ανοιγόμενο είναι το ίδιο με το full face. Γι' αυτό και το κύριο κράνος μου είναι full face.
- Τα 90 εννοείται πως είναι πολλά αν πέσεις. Πάρα πολλά για την ακρίβεια. Αλλά εγώ είπα πως αυτά είναι η μέγιστη ταχύτητα. Και 90 χλμ στην Βουλιαγμένης με ελάχιστη κίνηση, σημαίνει ελάχιστο ρίσκο πτώσης.
- Δεν μιλάμε για μεγάλη απόσταση. Άντε να ήταν 10-15 χλμ και πίσω και οι δρόμοι κάθε άλλο παρά επαρχιακοί κλπ
- Συμφωνώ πως ό,τι καλύτερο είναι να παίρνεις όλα τα μέτρα. Εγώ δυστυχώς, δεν έχω μπότες, έχω όλα τα άλλα. Η καλή μου, έχει προς το παρόν κράνος, αλλά και οι βόλτες είναι κοντινές.
- Εγώ βόλτες με άλλους με μηχανές για παράδειγμα, ΔΕΝ θα έκανα, αφού θεωρώ πολύ πιθανή την πτώση. Δεν είναι τυχαίο που πάρα πολλοί τσακίζονται σε 'χαλαρή' βόλτα με άλλες μηχανές...
-
Επειδή έχω πέσει με 60-70χλμ και μάλιστα απο αφηρημάδα μου ,μπορώ να πω ότι πραγματικά το δεξιό μπροστινό μέρος του full face κράνος μου σχεδόν διαλύθηκε σε πρώτη φάση (σύγκρουση σε σταματημένο όχημα) ενώ ακολούθησε και το μέρος του μπροστινού μέρους στην κάτω γνάθο μετά απο την τελική πτώση . Κράνος μάρκας ¨μ' έκαψες '' full face .
Ευτυχώς είχα την τύχη να προλάβω να δώσω ώθηση στο σώμα μου να φύγω απο το μηχανάκι και χτύπησα στον ουρανό του οχήματος σχεδόν με τα μούτρα και έπεσα ύστερα με τον ίδιο περίπου τρόπο στην άσφαλτο.
Δεν ξέρω αν είχα ανοιγόμενο κράνος flip up τι θα συνέβαινε . Φαντάζομαι ότι ίσως άνοιγε με το πρώτο χτύπημα.Δόξα το θεό με μελανιές το πέρασα το περιστατικό!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γίνεστε και οι δύο σούπερ υπερβολικοί τώρα, και κακώς απαντάω, αλλά... με τρώει το χέρι μου!
-Καθημερινά, χρησιμοποιώ το Shoei XR-1100. Με αυτό νιώθω πολύ μεγαλύτερη σιγουριά και είναι και πιο ξεκούραστο για παρατεταμένη χρήση.
-Όταν πηγαίνω βόλτα με την όμως, σε κανονική πορεία το κράνος εννοείται είναι κλειστό και οι ταχύτητες μέχρι 90, οπότε δεν τίθεται θέμα προστασίας, ενώ το κράνος ανοίγει μόνον όταν βολτάρουμε με 20-30 χλμ (και λέω πολλά). Θεωρητικά, μπορείς να τραυματίσεις το σαγόνι σου πάντα, ακόμη και περπατώντας. Αλλά είναι περίπου αδύνατον να συμβεί κάτι σε τέτοιες συνθήκες. Ας μην γινόμαστε υποχόνδριοι λοιπόν...
(για να το καταλάβετε λίγο, τα κράνη ανοίξαν μόνον όταν είδαμε θάλασσα, στην διαδρομή από το Divani στο Καβούρι και μέχρι το τέλος του Λαιμού Βουλιαγμένης... Εκεί αναγκάζεσαι ακόμη και με πρώτη να συμπλεκτάρεις...Άρα, και τα 30 χλμ που έγραψα, μάλλον είναι πολλά! ).
-Το βάρος του Caberg, είναι 50 ή το ανώτερο 100 γραμμάρια περισσότερο από το Shoei μου. Η διαφορά είναι ανεπαίσθητη σε μικρές αποστάσεις. Είναι ένα από τα ελαφρύτερα ή και το ελαφρύτερο από τα flip-up.-Ας μην είμαστε τόσο... πιουρίστες. Ξαναλέω, εγώ το flip-up το έχω για δεύτερο, αλλά δεν θεωρώ πως κινδυνεύω αν το φορέσω μια φορά...
να έχεις το τρομερά εργονομικό χρ1100 και να κυκλοφορείς με σπαστό Caberg Duke είναι θέμα που χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης
υπόψιν οτι μπορείς να πέσεις από το κρεβάτι και να ανοίξεις την κούτρα σου στα 2... άρα ας μην είμαστε τόσο πιουρήστες και ας αφήσουμε τα μαλλάκια μας ανέμελα όταν καβαλάμε το μοτόρι... στην τελική είμεθα στυλάτοι ρε γαμώτο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν είναι θέμα υπερβολής. Το ανοιγόμενο παρέχει μικρότερη ασφάλεια ακόμα και όταν είναι κλειστό γιατί αν φάει δυνατό χτύπημα σε εκείνο το σημείο μάλλον θα ανοίξει και τα 90χλμ δεν είναι λίγα, ούτε τα 20-30, σαν να τρώς μπουνιά στο σαγόνι από έναν μέσο άνθρωπο είναι.
Από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχω δει 3 άτομα της παρέας να πέφτουν σε βόλτα....ο πρώτος την γλίτωσε με σκισμένο τζιν και μπουφάν αλλά εκεί που σκίστηκε το τζιν γδάρθηκε, ο δεύτερος με 2 σπασμένους αστραγάλους γιατί δεν φορούσε μπότες (2 μήνες με καροτσάκι+πατερίτσες), ο τρίτος με σπασμένο δάχτυλο καθώς είχε επαφή πλαγιομετωπικά με την μπαριέρα και δεν φορούσε γάντια. Όλα τα ατυχήματα με 60-70χλμ μαξ.
Τέσπα, μάλλον μιλάμε για διαφορετικά πράγματα, ειλικρινά!
- Δεν είπα ποτέ πως το ανοιγόμενο είναι το ίδιο με το full face. Γι' αυτό και το κύριο κράνος μου είναι full face.
- Τα 90 εννοείται πως είναι πολλά αν πέσεις. Πάρα πολλά για την ακρίβεια. Αλλά εγώ είπα πως αυτά είναι η μέγιστη ταχύτητα. Και 90 χλμ στην Βουλιαγμένης με ελάχιστη κίνηση, σημαίνει ελάχιστο ρίσκο πτώσης.
- Δεν μιλάμε για μεγάλη απόσταση. Άντε να ήταν 10-15 χλμ και πίσω και οι δρόμοι κάθε άλλο παρά επαρχιακοί κλπ
- Συμφωνώ πως ό,τι καλύτερο είναι να παίρνεις όλα τα μέτρα. Εγώ δυστυχώς, δεν έχω μπότες, έχω όλα τα άλλα. Η καλή μου, έχει προς το παρόν κράνος, αλλά και οι βόλτες είναι κοντινές.
- Εγώ βόλτες με άλλους με μηχανές για παράδειγμα, ΔΕΝ θα έκανα, αφού θεωρώ πολύ πιθανή την πτώση. Δεν είναι τυχαίο που πάρα πολλοί τσακίζονται σε 'χαλαρή' βόλτα με άλλες μηχανές...
το μεγαλύτερο ποσοστό τον ατυχημάτων γίνεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 30κμ από τη βάση
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
να έχεις το τρομερά εργονομικό χρ1100 και να κυκλοφορείς με σπαστό Caberg Duke είναι θέμα που χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης
υπόψιν οτι μπορείς να πέσεις από το κρεβάτι και να ανοίξεις την κούτρα σου στα 2... άρα ας μην είμαστε τόσο πιουρήστες και ας αφήσουμε τα μαλλάκια μας ανέμελα όταν καβαλάμε το μοτόρι... στην τελική είμεθα στυλάτοι ρε γαμώτο
Άντε πάλι...
ΔΕΝ κυκλοφορώ με το Caberg. Το Caberg το ξεθάβω όταν πάω βόλτα με την , γιατί πάμε αργά και θέλω να έχω την άνεση να το ανοίγω. Δεν λέω κάτι δύσκολο, αλλά μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε τι λέω...Επίσης, το Caberg το έχω περιγράψει σε προηγούμενες σελίδες, είναι μια χαρά κράνος, εργονομικότατο κι αυτό, ελαφρύ και πρακτικό. Επίσης, με εξαιρετικά ratings στη Sharp. Φυσικά, προτιμώ το Shoei κάθε φορά (μ' αυτό έρχομαι στην δουλειά και αυτό φοράω όταν οδηγώ μόνος μου), αλλά δεν νομίζω πως δικαιολογείται τέτοιο θάψιμο...
Έχει καλύτερα reviews από το Multitec της Shoei πχ, ενώ έχει και περισσότερα features... Αλλά θα το ΜΑΤΑΞΑΝΑΠΩ, είναι κράνος που χρησιμοποιώ για ήπιες βόλτες (χθες για παράδειγμα, με προσπερνούσαν ακόμη και τα παπάκια! ).
Τέλος, οι στατιστικές, μπορούν να ερμηνευτούν όπως γουστάρει ο καθένας... Όλοι γνωρίζουμε πως τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν εντός πόλης ή πέριξ αυτής.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το μεγαλύτερο ποσοστό τον ατυχημάτων γίνεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 30κμ από τη βάση
Δηλαδη αν μενω Ναυπακτο και ατυχησω Πατρα, θεωρειται οτι ατυχησα εντος ακτινας βασης?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Δηλαδη αν μενω Ναυπακτο και ατυχησω Πατρα, θεωρειται οτι ατυχησα εντος ακτινας βασης?
προφανώς...
-
Κάθεστε και τη λέτέ σε έναν άνθρωπο που πήρε μοτό στα 35+ και κυκλοφορεί κύριος με σοβαρό εξοπλισμό
επειδή τολμάει να ρολάρει μια στο τόσο με flip up. Πως θα μιλάει στο αίσθημα μέσα από το full face? -
Να αγοράσει καρμπον κιτ ενδοεπικοινωνιας
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Κάθεστε και τη λέτέ σε έναν άνθρωπο που πήρε μοτό στα 35+ και κυκλοφορεί κύριος με σοβαρό εξοπλισμό
επειδή τολμάει να ρολάρει μια στο τόσο με flip up. Πως θα μιλάει στο αίσθημα μέσα από το full face?Πες τα γαμωτ!
Σήμερα πήρα πάλι το Shoei και όταν άφησα την καλή μου, το φιλάκι ήταν πάνω στο κράνος!
Διαδρομή από το Ελληνικό στο κέντρο, εννοείται με περάσαν ΟΛΟΙ (από μηχανές μέχρι παπάκια ), και η ούτε που γκρίνιαξε για... κρύο (προσφέραμε θέαμα, μιας και το παντελόνι ήταν για πλύσιμο και φορούσε μίνι ).
Εντάξει, προφανώς και ιδανικά θα έπρεπε να έχει μπουφάν, μπότες κλπ, αλλά στα δικαστήρια θέλουν και ένα dress code!ΥΓ: Στα 35+ ΞΑΝΑ-πήρα μηχανή...
-
O πορνόγερος με το πιπίνι σε νέες περιπέτειες
o tempora o mores
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
O πορνόγερος με το πιπίνι σε νέες περιπέτειεςo tempora o mores
Ζουλιάρης άνθρωπας!
Επειδή εσύ χτυπάς μόνον milf στα 30+, δεν σου φταίω εγώ!
Αγορα 600αριου ;