-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο,τι πρέπει για να μην τρέξει κανένας Ελληνας θα ήταν αυτόΝασο θα ηθελες να το αναλυσεις αυτο?
Γιατι στο μυαλο μου δε μου φαινεται κακο εκ πρωτης...
Αντιθετα θα ελεγα ενδιαφερον... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ο,τι πρέπει για να μην τρέξει κανένας Ελληνας θα ήταν αυτό
Νασο θα ηθελες να το αναλυσεις αυτο?
Γιατι στο μυαλο μου δε μου φαινεται κακο εκ πρωτης...
Αντιθετα θα ελεγα ενδιαφερον...Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά θα σε ρωτήσω μόνο τα εξής:
- Έχεις οδηγήσει χωμάτινα αγωνιστικά λάστιχα με αγωνιστικό ρυθμό σε άσφαλτο, έστω και τη σκληρότερη γόμα, είτε με ασφάλτινη είτε με χωμάτινη ανάρτηση; Αν ναι, για πόσα χλμ. το έκανες και, κυρίως, μετά από πόσα χλμ. χώματος τα οποία ήταν κι αυτά σε αγωνιστικό ρυθμό;
- Έχεις οδηγήσει ασφάλτινο αυτοκίνητο σε οποιαδήποτε ελληνική χωμάτινη Ε.Δ., ακόμα και την πιο φλατ που υπάρχει, τις Καρούτες, με αγωνιστικό ρυθμό;
Αν έχεις κάνει ένα απ' αυτά, σε παρακαλώ μπορείς να γράψεις τι παρατήρησες, τι έπαθε το αυτοκίνητο, πόσο άντεξαν τα λάστιχα, πόσο άντεξαν οι αναρτήσεις στη δεύτερη περίπτωση και, κυρίως, ποιο ήταν το τελικό κόστος αυτής της διαδικασίας και αν η δική σου τσέπη θα μπορούσε να το αντέξει για αγώνα των 240 χλμ.;
Δεν αναφέρομαι καθόλου στο θέμα οδηγική ευχαρίστηση και στο θέμα ασφάλεια. Για αυτά τα δύο θέματα σε παραπέμπω στις δηλώσεις του Λάτβαλα και του Λοέμπ μετά την ειδική El Condor της Αργεντινής πριν μερικά χρόνια, όπου αναγκάστηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Αναφέρομαι μόνο στο τελικό κόστος.
Υ.Γ. Πριν βιαστείς, τα έχω κάνει και τα δύο, όχι σε αγωνιστικό ρυθμό αλλά σε ρυθμό ιδιαίτερα γρήγορης βόλτας. Καθώς δε με λένε Βαρδινογιάννη ή Κόκκαλη, θα θεωρούσα τον εαυτό μου τον μεγαλύτερο ηλίθιο πάνω στη γη αν πλήρωνα για να τα κάνω σε αγώνα.
-
Η απαντηση ειναι 'οχι' και στα 2 - επειδη ειναι το χομπυ μου ομως θελω να μαθαινω και ρωταω.
Δεν ηταν με στοχο αντιπαραθεσης.
Εξ ου και η ερωτηση και οχι 'καταθεση αποψης' η οποια θα μπορουσε να ειναι μπαρουφα ολκης.Απλά στην απαντηση σας δεν συμπεριλαμβανονται οι λογοι για τους οποιους μου προκληθηκε το ερωτημα και δε ξερω αν υπαρχει διαθεση απαντησεως και αν ναι, αν αυτο πρεπει να γινει εδω.
-
Χρειαζεται να αναλυθει γιατι το κοστος ειναι στα υψη, αν προκειται για μικτη ειδικη ?
Δε νομιζω.Κι επειδη τα τελευταια χρονια στο Ακροπολις πηγα σε ασφαλτινο κομματι, να πω οτι εκτος απο τους 6-7 τοπ, ολοι οι υπολοιποι πηγαιναν περιπατο. Αν το συγκεκριμενο κομματι που εβλεπα ηταν σε ελληνικο ασφαλτινο αγωνα, θα χε θεαμα και απο Ν/1.
Οποτε το συμπερασμα ειναι οτι με χωματινο σεταπ στην ασφαλτο, καθεσαι σε καμμια κατηφορικη φουρκετα και χαιρεσαι με τα χειροφρενα, κανεις δε ρισκαρει
Ας δουμε και κανα γρηγορο ξενο στην ασφαλτο, κακο δε θα μας κανει -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Απλά στην απαντηση σας δεν συμπεριλαμβανονται οι λογοι για τους οποιους μου προκληθηκε το ερωτημα και δε ξερω αν υπαρχει διαθεση απαντησεως και αν ναι, αν αυτο πρεπει να γινει εδω.
Το 'ενδιαφέρον', που αποτέλεσε το βασικό επιχείρημά σου, υπάρχει όταν υπάρχουν συμμετέχοντες. Όταν το κόστος είναι τέτοιο που περιορίζει τους πιθανούς έλληνες συμμετέχοντες σε λιγότερους από 10 (τρομερά αισιόδοξο νούμερο αν επικρατούσε η άποψη των Φιατζήδων), τότε όχι μόνο δε θα είχε ενδιαφέρον αλλά αμφιβάλω αν θα είχε καν τελετή εκκίνησης.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Αυτο επιθυμουσε η FIA αλλα δεν θα γινει ετσι.
Μετά απ' αυτό δε με πείθει κανείς για την ακεραιότητα των προθέσεων της FIA.
Μην το παίρνεις στραβά. Δε λέω ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που λες αλλά κατά πάσα πιθανότητα συμβαίνει αυτό που πάντα συμβαίνει με τη FIA (το ξέρω από προσωπική σχέση με πολλούς εκεί πέρα για πολλά χρόνια): έχουν πλήρη άγνοια και αδιαφορία για το τι συμβαίνει στις 'από κάτω' κατηγορίες και για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε αγώνα και κάθε εθνικού πρωταθλήματος. Κάπως σαν (παραφράζοντας) 'τα WRC να τρέχουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν' ή αλλιώς 'μπα, τρέχουν ακόμα Yaris στην Ελλάδα ?' (actual quote)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτο επιθυμουσε η FIA αλλα δεν θα γινει ετσι.
Μετά απ' αυτό δε με πείθει κανείς για την ακεραιότητα των προθέσεων της FIA.
Μην το παίρνεις στραβά. Δε λέω ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που λες αλλά κατά πάσα πιθανότητα συμβαίνει αυτό που πάντα συμβαίνει με τη FIA (το ξέρω από προσωπική σχέση με πολλούς εκεί πέρα για πολλά χρόνια): έχουν πλήρη άγνοια και αδιαφορία για το τι συμβαίνει στις 'από κάτω' κατηγορίες και για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε αγώνα και κάθε εθνικού πρωταθλήματος. Κάπως σαν (παραφράζοντας) 'τα WRC να τρέχουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν' ή αλλιώς 'μπα, τρέχουν ακόμα Yaris στην Ελλάδα ?' (actual quote)
Όταν διοικείς μια δραστηριότητα, ένα από τα βασικότερα ζητήματα που σε απασχολούν και φροντίζεις είναι η διατήρηση της οικονομικής βιωσιμότητάς της σε κάποιο βάθος χρόνου. Αν δε σε απασχολεί και δε φροντίζεις γι' αυτό, είτε είσαι κακόβουλος είτε ανίκανος και δε θα έπρεπε να διοικείς ούτε στάνη. Αν αυτοί που ζήτησαν κάτι τέτοιο δεν καταλάβαιναν ή δεν είχαν φροντίσει να πάρουν πληροφορίες για την κατάσταση, τότε είναι ανίκανοι. Αν καταλάβαιναν και γνώριζαν, είναι κακόβουλοι. Και στις δύο περιπτώσεις καλά θα κάνουν να μη διοικούν ούτε στάνη, γιατί τα κακόμοιρα τα πρόβατα δε φταίνε σε τίποτα.
-
Και Αθανασουλας ,αμαξι δεν ξερω!
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Και Αθανασουλας ,αμαξι δεν ξερω!Εγώ το ξέρω καλά αυτό το αυτοκίνητο !!!
Έκλεισε, μόλις εχθές το βράδυ.Φιλικά,
'el-em'
-
Πάρτυ που θα κάνει το zougla τώρα
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Και Αθανασουλας ,αμαξι δεν ξερω!
Εγώ το ξέρω καλά αυτό το αυτοκίνητο !!!
Έκλεισε, μόλις εχθές το βράδυ.Φιλικά,
'el-em'
Evo απο κυρκαιους?punto s2000?και τα δυο τα ξερετε οποτε αυτα σκεφτηκα,θεωρωντας δεδομενο οτι θα οδηγησει κατι με το οποιο θα μπορει να βαθμολογηθει.με wrc δεν θα μπορει να βαθμολογηθει εκτος αν δεν τον νοιαζει αυτο και νοικιασει wrc για να ειναι σιγουρος νικητης να και γραψει το ονομα του στη λιστα των νικητων.ευχομαι η απολυτη γνωση του δρομου που θα εχει να τον βοηθησει να ανταπεξελθει απεναντι στους ξενους και στην αποχη.
-
ο LM ειπε ότι το ξερει καλα ....... ποιο από τα παραπανω ξερει καλυτερα ....???????
-
Mitsubishi από Κύρκο είναι
-
Ο χρήστης robert έγραψε:
ο LM ειπε ότι το ξερει καλα ....... ποιο από τα παραπανω ξερει καλυτερα ....???????Το μιτσου απλα σκεφτηκα και το punto με τη λογικη οτι θελει κατι με προδιαγραφες αντιστοιχες των ξενων (s2000,rrc,r5)για να συγκριθει.αρα μιτσου λοιπον!
-
http://www.acropolisrally.gr/userfiles/ ... he-FIA.pdf
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
http://www.acropolisrally.gr/userfiles/CMSFiles/2014/ERC-ENTRIES_Approved-by-the-FIA.pdf16 αυτοκίνητα πρώτης κατηγορίας. Αρκετοί απο αυτούς αρκετά καλοί.
-
Πηρε το ματι μου μπουφιε και κονσανι εκτος των αλλων.
-
τελικα δεν τρεχει ο Αθανασουλας.
-
Οι συμμετοχές του ελληνικού πρωταθλήματος αναμένονται.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι συμμετοχές του ελληνικού πρωταθλήματος αναμένονται.to δηλωσε ο ιδιος σε ξενο φορουμ Νασο.
Ραλι Ακρόπολις 2014