-
Συγνώμη nass, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις την αντίφαση ή γενικότερα πως σχετίζονται αυτά τα δυο. Μπορούν ανετότατα να ισχύουν και τα δυο.
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προφανώς αλλά σωστό το ό,τι όλα παίζουν το ρόλο τους και οι 2 ψήφοι παίζουν ρόλο και το να μην έχουμε πληρώσει το παράβολο στη FIA δεν ήταν αιτία αυτού που συνέβη (η αιτία ήταν η Red Bull, ξεκάθαρο) αλλά μας στέρησε πιθανούς συμμάχους.Ναι, έτσι μπορώ να πω ότι συμφωνώ. Επίσης συγνώμη που πιάνομαι από ένα quote σου για να το πω αυτό σε άλλους
Αν αισθανθήκατε απομονωμένοι στη FIA ας προσέχατε. Όταν είτε σε προσωπικές κουβέντες, είτε σε γραφόμενα έλεγα εδώ και χρόνια πόσο καταστροφικός είναι ο 'εκπρόσωπος' της Ελλάδας στη FIA εσείς στηρίζατε, καθόσασταν στο ίδιο πάνελ, είτε γράφατε διθυράμβους για τον μεγάλο Bill. Υποθέτω είχατε τους λόγους σας αλλά κοίτα πως τελικά γύρισε ο τροχός.
-
Λωρη μπορεις να μας για τα αυτοκινητα που τρεχουν στο erc τιποτα λεπτομερειες; ιπποδυναμεις κ.α
-
Αν δεν κανω λάθος κορυφαια κατηγορια ειναι ολα τα R5, RRC & S2000....
Προσωπικα περιμενω να τα δω στην ασφαλτο που εχω να δω χρονια σε αγωνα οχηματα παγκοσμιας κλασης, νομιζω απο το ΕΛΠΑ του 03 που εληξε δυσαρεστα....
-
θελω και εγω να μαθω περισοτερες πληροφοριες για το erc για τα αυτοκινητα τις ιπποδυναμεις ,καλο θα ηταν να μας ενημερωσει καποιος ο el em ας πουμε
-
Τα κορυφαία αυτοκίνητα στο ERC είναι είτε 'RRC' (tuned-down WRC) είτε 'R5' (καινούργια κατηγορία αρκετά παρόμοια με τα RRC αλλά αρκετά φτηνότερα) και τα κλασσικά S2000. Τα RRC και τα R5 είναι 1600 Turbo, τα S2000 δίλιτρα ατμοσφαιρικά. Ολα κάπου 280 άλογα αλλά τα RRC και R5 πολύ περισσότερη ροπή (κάπου 45-50 κιλά ?). Ολα βάρος 1200 κιλά.
Τα κυριότερα:
Ford Fiesta RRC και R5
Citroen DS3 RRC (όπως αυτό που έτρεχε ο Kubica στο Ακρόπολις)
Peugeot 208T16 R5 (από του χρόνου)
Skoda Fabia S2000
Peugeot 207 S2000 -
Ευχαριστω νασο και πες μας και κατι αλλο υπαρχει περιπτωση να δουμε και κανενα wrc?
-
Ο χρήστης georgeafe έγραψε:
Ευχαριστω νασο και πες μας και κατι αλλο υπαρχει περιπτωση να δουμε και κανενα wrc?Αν θυμάμαι καλά, τα καινούρια WRC επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μονάχα σε αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος και πουθενά αλλού.
-
Προσωπικα δεν με χαλαει καθολου εφοσον εχει πολλες συμετοχες με rrc , r5 αυτα που δεν με ενθουσιαζουν πολυ ειναι τα ατμοσφαιρικα
-
Ο χρήστης georgeafe έγραψε:
Προσωπικα δεν με χαλαει καθολου εφοσον εχει πολλες συμετοχες με rrc , r5 αυτα που δεν με ενθουσιαζουν πολυ ειναι τα ατμοσφαιρικαΣε αυτό έχεις δίκιο. Ένα κλικ κάτω απ'τα wrc είναι. Πολύ λίγο υπολείπονται. Αυτό που πιο πολύ με ενθουσιάζει είναι το ασφάλτινο σκέλος.
-
να σου πω κατι φιλε mangos ετσι οπως οδηγουνε τωρα εχει χασει η ασφαλτος πολυ απο παλια .......πανε τα πλασαρισματα και οι μπουκες τωρα οδηγουνε με το δεκατομετρο
-
αχ αυτοί οι Γάλλοι, ονόματα δε λέμε, συνειδήσεις δεν θίγουμε...
-
Ο χρήστης mangos έγραψε:
. Αυτό που πιο πολύ με ενθουσιάζει είναι το ασφάλτινο σκέλος.Εφοσων ο αγωνας θα ειναι μικτος και εγω το ασφαλτινο σκελος περιμενω.Βεβαια ελπιζω να υπαρχουν και οι οδηγοι οι οποιοι θα τα πανε στο 100%,το λεω αυτο γιατι δεν ξερω τι θα υπαρχει του χρονου στο πρωταθλημα.
-
Υπομονή,τέσσερις μήνες έμειναν.
-
Ερώτηση:
Κάτι πήρε το αυτί μου από πολύ σχετικό άνθρωπο, ότι δεν θα υπάρχει ασφάλτινο και χωμάτινο σκέλος, οι ειδικές θα είναι μεικτές, θα ξεκινάνε με χώμα και θα τελειώνουν σε άσφαλτο και το ανάποδο ή θα έχουν και περισσότερες από δύο εναλλαγές επιφάνειας, παίζει κάτι τέτοιο? -
Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:
Ερώτηση:
Κάτι πήρε το αυτί μου από πολύ σχετικό άνθρωπο, ότι δεν θα υπάρχει ασφάλτινο και χωμάτινο σκέλος, οι ειδικές θα είναι μεικτές, θα ξεκινάνε με χώμα και θα τελειώνουν σε άσφαλτο και το ανάποδο ή θα έχουν και περισσότερες από δύο εναλλαγές επιφάνειας, παίζει κάτι τέτοιο?Αυτο επιθυμουσε η FIA αλλα δεν θα γινει ετσι.
Θα ειναι μια ημερα ασφαλτος και μια χωμα.Φιλικα,
'el-em'
-
Ο,τι πρέπει για να μην τρέξει κανένας Ελληνας θα ήταν αυτό
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο,τι πρέπει για να μην τρέξει κανένας Ελληνας θα ήταν αυτόΑυτό σκέφτηκα όταν το άκουσα και γω, αλλά ευτυχώς το σώσανε (τουλάχιστον αυτό)....
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Αυτο επιθυμουσε η FIA αλλα δεν θα γινει ετσι.Μετά απ' αυτό δε με πείθει κανείς για την ακεραιότητα των προθέσεων της FIA.
Ευτυχώς που δεν έχουμε πολλές τέτοιες μικτές διαδρομές στη χώρα μας γιατί αλλιώς μας έχω ικανούς να λέγαμε 'ναι' και σ' αυτό.
Θέλω να δω αυτοκίνητο να περνάει το Γυμνό ενιαίο με το ασφάλτινο στροφιλίκι μέχρι τη Στυμφαλία. Όχι ελληνικό αυτοκίνητο, έλληνες τόσο μαλάκες δεν υπάρχουν. Μιλάω για ξένο κορόιδο που θα πληρώσει για να κάνει κάτι τέτοιο.Παρεμπιπτόντως, απ' ό,τι έχω πάρει χαμπάρι το ασφάλτινο σκέλος θα είναι ούτως ή άλλως σε μέρη ολίγον τι ακριβούτσικα για τους έλληνες. Σωστά;
-
????
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
????Για να μην αναρωτιέσαι, όταν λέω 'ακριβούτσικα' εννοώ:
α) περιοχές που δεν υπάρχουν αρκετοί ντόπιοι ασφάλτινοι αγωνιζόμενοι (Αττική, Θεσ/νίκη, Κρήτη και, λιγότερο, Πάτρα, Λαμία) οι οποίοι να μπορούν να παρέχουν κάποια στήριξη στον αγώνα.
β) περιοχές που έχουν χρόνια να γίνουν αγώνες και άρα για 60 χλμ Ε.Δ. χρειάζονται δύο ΣΚ πριν τον αγώνα για γράψιμο, τσεκάρισμα και τουλάχιστον δύο αναγνωρίσεις.
Αυτά από μόνα τους, ασχέτως του ύψους του παραβόλου, είναι ικανά να περιορίσουν τις ελληνικές συμμετοχές σε κάτω από 15 και τότε αν δεις αγώνα γράψε μου.edit: Σχεδόν κανείς ασφάλτινος δεν κάνει μόνο δύο περάσματα μετά από γράψιμο-τσεκάρισμα σε νέες ειδικές για τις οποίες δεν υπάρχει καν αγωνιστικό incar. Οι περισσότεροι κάνουν από τέσσερα ως δέκα, ασχέτως πόσους περιορισμούς θα επιβάλλει ο οργανωτής. Αυτό από μόνο του μπορεί να τινάξει τον αγώνα στον αέρα και η δικαιολογία 'δε γνώριζα' είναι για κλάμματα.
Ραλι Ακρόπολις 2014