-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ε τώρα κινδυνολογείς κανονικά. Από την άλλη, ο ιστορικός του μέλλοντος επίσης μπορεί να αναρωτιέται πως μπορεί ένας ολόκληρος λαός να εμπιστεύτηκε να τον βγάλουν από την κρίση αυτοί ακριβώς που τον έβαλαν εκεί (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).
Ενώ το ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελείται από ανθρώπους που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν στελεχώνεται ακριβώς από τα άτομα που έφεραν και προκάλεσαν την κρίση. Αυτό ισχυρίζεσαι nass?
Ναι συμβαίνει αυτό (όχι τόσο κατηγορηματικά όσο το λες, δεν ήταν ΠΑΣΟΚ ούτε ο Δραγασάκης ούτε ο Παπαδημούλης ούτε ο Μηλιός (μιλάω για κάποιους σοβαρούς εκεί μέσα γιατί υπάρχουν και κάτι αστέρια )) και είναι όντως σοβαρός λόγος για να ΜΗΝ ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ
Αλλά από την άλλη δικαιούται το benefit of the doubt.Δηλαδή παραφράζοντας το άλλο που λες, το δίλημμα είναι αν θα πάμε με τον ατζαμή οδηγό, που έχουμε στουκάρει στο παρελθόν μαζί του, ή με τον άγνωστο οδηγό που μπορεί να αποδειχθεί κανονικός χάρος αλλά και Schumacher.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Δεν είμαι εγώ αυτός που έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ αγαπητέ άρα μάλλον κάτι παραπάνω ξέρω από διάφορες μωρές παρθένες εδώ μέσα και γενικώς.
Ούτε εγώ αυτός που βάζει ταμπέλες στους πάντες με χαρακτηριστική ευκολία.Ουτε εγω αγορι μου. Μπορω να περηφανευομαι (μεχρι στιγμης) οτι δεν εχω πεσει στην παγιδα να ανεβασω καποιον στην εξουσια που να μου βγει 100% διαφορετικος απ' ο,τι μου ελεγε προεκλογικα.
Απο εκει και περα δε φταιω εγω αν καποιος ειναι επι της ουσιας μετριοπαθεστερος απ' ο,τι δειχνει και γουσταρει να 'αυτοταμπελιαζεται'. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή παραφράζοντας το άλλο που λες, το δίλημμα είναι αν θα πάμε με τον ατζαμή οδηγό, που έχουμε στουκάρει στο παρελθόν μαζί του, ή με τον άγνωστο οδηγό που μπορεί να αποδειχθεί κανονικός χάρος αλλά και Schumacher.Ο άγνωστος οδηγός δεν είναι άγνωστος. Σου λέει πως σκοπεύει να οδηγήσει και τα νούμερα απλά δεν βγαίνουν.
-
Ναι. Πιστεύω ειλικρινά ότι ποιος προτιμά να ψηφίσει κάποιον που δεν ξέρει απλή αριθμητική, κάνει ένα τεράστιο και τραγικό λάθος.Η πολιτική δεν είναι λογιστική. Είχα την εντύπωση ότι μετά τον τραγικό Σημίτη που κοιτούσε μόνο τα νούμερα και όχι τους ανθρώπους το είχαμε μάθε πια. Η πολιτική είναι θέμα αποφάσεων για το καλό του συνόλου. Οι τεχνοκράτες παρουσιάζουν τις επιλογές και οι πολιτικοί αποφασίζουν με ανθρωποκεντρικά κριτήρια. Έτσι πρέπει να γίνεται τουλάχιστον. Από αυτή την άποψη ο Αντωνάκης είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει. Φυσικά ο Μπένυ δεν πάει πίσω...
Δεν είμαι εγώ αυτός που έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ αγαπητέ άρα μάλλον κάτι παραπάνω ξέρω από διάφορες μωρές παρθένες εδώ μέσα και γενικώς.
Ούτε εγώ αυτός που βάζει ταμπέλες στους πάντες με χαρακτηριστική ευκολία.Εσύ με έχεις μπερδέψει. Από την μια δεν έχεις ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, από την άλλη έχει μάλλον φιλοδεξιές απόψεις. Για ΧΑ ούτε λόγος φυσικά. Αναρρωτιέμαι τι σε εκφράζει.
-
Οπως αντιλαμβάνεσαι, το να διευκολύνω εσένα ή οποιονδήποτε άλλον να μου βάλει μια ταμπέλα, ιδιαίτερα μάλιστα αν είναι και λανθασμένη, δεν είναι καθόλου μέσα στις προτεραιότητές μου.
-
Δεν σου ζήτησα να πεις τι ψηφίζεις. Άλλωστε αυτό είναι προσωπικό θέμα. Όμως τι σχέση έχει αυτό με ταμπέλες;
-
E ξέρεις τα κλασσικά 'δεξιοί' 'αριστεροί' και τα ακόμα βολικότερα υποτιμητικά 'δεξιούληδες' 'αριστερούληδες' και τέτοια χαρωπά που βλέπουμε εδώ πέρα.
Παράδειγμα 1, λέει κάποιος: 'ψήφισα Τζήμερο γιατί ήθελα κάτι φρέσκο, έναν που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός' και αυτομάτως γίνεται 'φιλελέ' 'δεξιούλης' και οριακά 'φασίστας'
Παράδειγμα 2, λέει κάποιος: 'ψήφισα Τσίπρα γιατί ήθελα μια πρόταση εξουσίας που δεν θα ήταν οι κλασσικοί μαλάκες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ' και αυτομάτως γίνεται 'κομμουνιστής, 'αριστερούλης', 'μπαχαλάκιας' κτλ.Και η ταμπέλα επικρατεί της αρχικής δήλωσης και χαρακτηρίζει τον φέροντά την.
Είναι αηδιαστικό αλλά δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνομιλήσουν με κάποιον αν πρώτα δεν τον κατατάξουν κάπου, δεν τους ενδιαφέρουν τα επιχειρήματα αλλά πρωτίστως η 'κατηγορία' (και κλασσικά παίζει και IFF ανάλογα με αυτήν).
(Πολλούς δεν τους ενοχλούν οι ταμπέλες, εσένα πχ. δε σε χαλάει να σε λένε 'κομμουνιστή', κανένα πρόβλημα αλλά προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτούς)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και η ταμπέλα επικρατεί της αρχικής δήλωσης και χαρακτηρίζει τον φέροντά την.Αυτό είναι αλήθεια. Φυσικά αναφέρεσαι εδω μέσα, σε ένα φορουμ, σε ένα οποιοδήποτε πολυπληθές φόρουμ με κάθε λογής πολιτικα, κοινωνικά, διανοητικά κλπ συμμετέχοντες.
Στην προσωπική ζωή και στις διαπροσωπικές σχέσεις φυσικά ΔΕΝ υπάρχουν. -
Δηλαδή παραφράζοντας το άλλο που λες, το δίλημμα είναι αν θα πάμε με τον ατζαμή οδηγό, που έχουμε στουκάρει στο παρελθόν μαζί του, ή με τον άγνωστο οδηγό που μπορεί να αποδειχθεί κανονικός χάρος αλλά και Schumacher.
Ο άγνωστος οδηγός δεν είναι άγνωστος. Σου λέει πως σκοπεύει να οδηγήσει και τα νούμερα απλά δεν βγαίνουν.
γιατι βγαινανε των προγουμενων ΓΑΠ και Σαμαρας; η κανανε αυτα που λεγανε;
-
Τρεις ώρες μετά το τέλος της συνέντευξης, η συνεργάτιδα του κ. Τσίπρα, Δανάη Μπαντογιάννη, τηλεφώνησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον κ. Μάρτενς και απαίτησε να μάθει με ποιους Έλληνες συναδέλφους του είχε συναντηθεί την ίδια μέρα ο Γερμανός δημοσιογράφος και ποιοι ήταν οι πληροφοριοδότες του κατά την προετοιμασία των ερωτήσεων.
Ανέφερε δε, υποστηρίζει ο κ. Μάρτενς, το όνομα ενός γνωστού Αθηναίου δημοσιογράφου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με Έλληνες δημοσιογράφους και ρώτησε εάν είχαν μιλήσει 'με τον Γερμανό'», αναφέρεται στο άρθρο.
«Όταν αρνούμαι επανειλημμένα ότι συναντήθηκα με γνωστό δημοσιογράφο της εφημερίδας 'Καθημερινή', η Μπαντογιάννη επανέρχεται» λέει ο κ. Μάρτενς, ρωτώντας τον εάν είναι βέβαιος ότι δεν είχε μιλήσει την ίδια μέρα με κάποιον από την 'Καθημερινή'».
«Εάν ο Αλέξης Τσίπρας και οι άνθρωποί του αποκαλούν έναν δημοσιογράφο 'ανήθικο', ο οποίος τους φέρνει αντιμέτωπους με τις ίδιες τις δικές τους δηλώσεις, αυτό δεν λέει, τελικά, περισσότερα για τους ίδιους και τον πολιτισμό του δικού τους πολιτικού διαλόγου από ό,τι για εκείνον ο οποίος παραθέτει τα λεγόμενά τους;» καταλήγει το ολοσέλιδο άρθρο.
Αναζητείται ο προδότης της πατρίδας δημοσιογράφος της Καθημερινής που τόλμησε να εκθέσει το νεαρό Αλέξη.
Φταίει η Μανταμέρκελ! -
http://www.faz.net/multimedia/audio/f-a ... 08973.html
Στο συριζα δεν υπάρχει κανένας με αγγλικά πάνω από elementary;
-
Τι θες τώρα; Να έχουμε κανέναν frozen war?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
http://www.faz.net/multimedia/audio/f-a-z-gespraech-mit-tsipras-das-abgebrochene-interview-im-audio-mitschnitt-12308973.htmlΣτο συριζα δεν υπάρχει κανένας με αγγλικά πάνω από elementary;
ο ερτογαν δεν γνωρίζει να διαβάζει το 'Coca cola'
-
Πολλά success stories μαζεμένα στο συριζα.
Τον είπαμε ναζιστή. Ε, και;
Διάβασα πολλές φορές το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αυγή» για να σιγουρευτώ ότι δεν παρανόησα κάτι.
*Με τον τίτλο: «Νοσταλγός του Χίτλερ-Άλλος Τaki o ένας άλλος ο άλλος», η εφημερίδα δημοσίευσε στις 25/7 το παρακάτω:
«Κάναμε λάθος. Ζητούμε συγγνώμη από τον αρθρογράφο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Τάκη Θεοδωρόπουλο τον οποίο μπερδέψαμε με τον αρθρογράφο του Spectator γνωστό για τις 'ακροδεξιές' συχνά θέσεις του, Τάκη Θεοδωρακόπουλο. Ένα 'κο' την έκανε τη ζημιά. Ο γεννημένος το '36 Θεοδωρακόπουλος, που αρθρογραφεί στο Spectator από το '77 και έχει κατηγορηθεί πολλάκις και από ξένες εφημερίδες για ακροδεξιά, εθνικιστικά παραληρήματα, είναι εκείνος που υποστήριξε πως οι Χρυσαυγίτες είναι 'πατριώτες και εργάτες' και καλά παιδιά που τους λείπει το λούστρο και όχι ο αρθρογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος παρά τη συντηρητική αρθρογραφία του ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες απόψεις, όπως μας επεσήμαναν πολλοί αναγνώστες που διάβασαν το ατυχές σχόλιο.'Α'
Ακολουθεί το λάθος σχόλιο:
Αρνητής του Ολοκαυτώματος και υμνητής των ναζί μάς προέκυψε τελικά αρθρογράφος της 'Καθημερινής' και διανοητής επί παντός επιστητού. Ο λόγος για τον Τaki (κατά το Yanni), κατά κόσμον Τάκη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος αρθρογραφεί σε βρετανικό υπερσυντηρητικό έντυπο υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα ήταν τυχερή αν την καταλάμβαναν οι φασίστες.
O Τ. Θεοδωρόπουλος εξηγεί τι χρειαζόταν η Ελλάδα του '40, εξηγεί ότι οι χρυσαυγίτες 'είναι κυρίως εργάτες, ειδικοί στις πολεμικές τέχνες, μπάτσοι, προσωπικό ασφαλείας και οι παλιοί καλοί Έλληνες πατριώτες', που απλώς χρειάζονται λίγο λούστρο και καλούς τρόπους. Καλεί μάλιστα όσους διαβάζουν κείμενα τα οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη φασιστική απειλή, να τα χρησιμοποιήσουν για χαρτί τουαλέτας.
Στον οχετό του στον Spectator ο κ. Τaki παραδέχεται πως επισκέπτεται την Ελλάδα μόνο για διακοπές -την ίδια στιγμή παρουσιάζει εαυτόν σαν να ξέρει καλύτερα τα της χώρας από κάθε άλλον- κατηγορεί το Δημόσιο για όλα τα 'δεινά' της χώρας (σημειωτέον, στα δεινά δεν συμπεριλαμβάνεται η άνοδος της αντισημιτικής Χρυσής Αυγής, την οποία άνοδο μάλλον χαιρετίζει).
Δεν μας λέει, όμως, αφού φταίει το Δημόσιο και αφού παραδέχεται ο ίδιος πως δεν ζει στην Ελλάδα, γιατί το 2010 δέχθηκε τη θέση του πρόεδρου του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Μήπως έβαλε κι αυτός το χεράκι του σε αυτά τα δεινά; Oρθολογισμός και μεταρρύθμιση τώρα.
Α.Γ.»*Μετάφραση δική μου: «Θέλαμε να κράξουμε τον Τάκη Θεοδωρόπουλο. Κάποιος είπε στον Α.Γ. ότι αυτός ζει στο εξωτερικό και γράφει μαλακίες υπέρ του φασισμού. Τα γράψαμε όπως μας τα είπαν, αλλά μετά κάποιοι τα διάβασαν και μας είπαν ότι δεν αυτός ο τύπος που γράφει στην «Καθημερινή» αλλά ένας άλλος. Κι ότι δεν τον λένε Θεοδωρόπουλο τον άλλον, αλλά Θεοδωρακόπουλο. Γαμώ την τρέλα του γαμώ, δεν μπορούσε να είναι ο ίδιος; Τέλος πάντων, ο τύπος -παρ' όλο που είναι συντηρητικός- δεν έχει φτάσει να γράφει τις μαλακίες του αλλουνού, απ’ ό,τι μας είπαν αυτοί που τον διάβασαν, οπότε τα ξαναγράφουμε όπως μας τα είπαν αυτοί που τον διάβασαν.».
Επειδή, προφανώς, κάποιος από την «Αυγή» αντιλήφθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να γράφονται σχόλια χωρίς καμιά διασταύρωση ή συγνώμες που βασίζονται σε κουβέντες που κάποιοι είπαν στον αρθρογράφο, ότι ο Α.Γ. παραδέχεται ότι έγραψε σχόλιο στο οποίο αναφέρεται στα γραπτά κάποιου τον οποίον δεν έχει ποτέ διαβάσει, ότι δεν είναι ένα «κο» που έκανε τη ζημιά αλλά ένα «ακ» και η εγκληματική ασχετοσύνη κάποιων κι επειδή, στην τελική, περί εφημερίδας πρόκειται, στις 26/7 δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο με τον τίτλο «Ζητούμε συγνώμη»:
«Κάναμε λάθος. Ζητούμε συγγνώμη από τον Τάκη Θεοδωρόπουλο, τον αρθρογράφο της 'Καθημερινής', τον οποίο μπερδέψαμε με τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο, αρθρογράφο του Spectator, ο οποίος εμφανίστηκε ως θαυμαστής της Χρυσής Αυγής. Πράγματι θα ήταν περίεργο ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος να αρθρογραφεί στο εξωτερικό με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από αυτές που δημοσιεύει στον ελληνικό Τύπο.
'Η ΑΥΓΗ'»Πολλές φορές έχει τύχει να διαβάσω στα social media ανακρίβειες ως προς τα γραφόμενα ή τις απόψεις κάποιου ο οποίος -κατά 99%- δεν είναι συμπαθής στον ΣΥΡΙΖΑ. Την πρώτη φορά που διάβασα ανακρίβειες για μένα και τα γραπτά μου, σοκαρίστηκα, επειδή δεν περίμενα ποτέ να υπάρξει κάποιος που να ασχοληθεί. Μετά, άρχισα να το συνηθίζω. Ακόμη, όμως, εκπλήσσομαι, όταν συμβαίνει τελείως άδικα και απροκάλυπτα.
Πιο πρόσφατο παράδειγμα: Πριν από λίγες μέρες, ανέβασα στο Facebook την είδηση για τον δημοσιογράφο της Frankfurter Allgemeine Zeitung που δεν ολοκλήρωσε τη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή ο δεύτερος δεν δέχτηκε να απαντήσει μετά την τρίτη ερώτηση. Επειδή μου φάνηκε λίγο απίθανο, το σχόλιό μου ήταν: «Θα ήθελα πάρα πολύ κάποιος να το διαψεύσει».
Σε λίγη ώρα, υπερδραστήρια χρήστης του twitter, με χιλιάδες followers, έγραψε για μένα με το μπλαζέ ύφος που χαρακτηρίζει το μέσο: «Meanwhile στο fb, η @christachiaou φρικάρει με μια περσινή είδηση» (Ότι ο Τσίπρας έδιωξε από το γραφείο του δημοσιογράφο της Bild).
Της απάντησα την επομένη κι όταν το θέμα είχε, πια, πάρει διαστάσεις, διευκρινίζοντάς της ότι δεν φρίκαρα και δεν ασχολήθηκα με περσινή είδηση αλλά και τονίζοντας την απορία μου για την κακεντρέχεια. Απαξίωσε να μου απαντήσει. Προφανώς, να κράξει ήθελε. Μικρή σημασία είχε το ότι δεν της έδωσα ούτε δικαίωμα, αλλά ούτε και δικαίωση.Αλλά, θα μου πεις, όταν κοτζάμ ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς γράφει ό,τι της κατέβει, μια φίρμα του twitter θα κωλώσει να το κάνει;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
http://www.faz.net/multimedia/audio/f-a-z-gespraech-mit-tsipras-das-abgebrochene-interview-im-audio-mitschnitt-12308973.htmlΣτο συριζα δεν υπάρχει κανένας με αγγλικά πάνω από elementary;
Στην 3η ερώτηση ήδη τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τον Αλέξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει ποτέ περί προδοτών κυβερνήσεων μαριονετών κ.λπ. Μόνο κάτι στελέχη του έχουν κάνει κάτι δηλώσεις...
http://www.antinews.gr/2013/07/16/222090/
4η ερώτηση .... Semi-Fasist parties like Indipendent Greece
Κόμμα στο κοινοβούλιο δεν μπορεί να είναι ημί-φασιστικό κόμμα....
Δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ με την ΑΝ.ΕΛ.
http://eleytheroi-ellines.blogspot.gr/2013/07/153.html
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Δευτέρας, μετά και την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε 15 άρθρα του....
Αυτό δεν είναι συνεργασία;;;
Η Χ.Α. τι είναι;;;; Δεν είναι Δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;;;
5η Ερώτηση 'η γνωστή ερώτηση περί της Σημαίας...'
Αλέξη μου Αλέξη μου.... Αν δεν μπορείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου με μία εφημερίδα όπως η FAZ, που είναι η πλέον σοβαρή εφημερίδα της Γερμανίας δεν είναι Bild δεν είναι Sud Deutche Zeitung που θεωρείται πιο δεξιά από την FAZ, πως θα επιζήσεις ως πρωθυπουργός της χώρας σε μία συνέντευξη στο Εξωτερικό;;;
Και δεν θεωρώ ότι οι ερωτήσεις είναι καν ερωτήσεις προβοκατόρικες.
-
Οι ερωτήσεις σου έχουν μικρή σημασία Χρήστο...
-
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=222565&catid=9
Analysis and behavioral patterns among the politically short-sighted. Part IV
Παράγραφος 13.3
.. 13. 3. Υψώνουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση. Δεν θα υπάρχει κανείς πολίτης χωρίς το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για την επιβίωσή του, χωρίς περίθαλψη και κοινωνική προστασία, χωρίς πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της τροφής και της αξιοπρεπούς κατοικίας. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας λόγω χρέους…
Θέσεις Χρυσής Αυγής επί του θέματος...
- Κοινωνική προστασία με:
Eλάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης και εξασφάλιση της κύριας κατοικίας.
Διαγραφή χρεών προς ανακούφιση χαμηλών στρωμάτων και αναγκαστική για τις τράπεζες επαναδιαπραγμάτευση όλων των δανείων…*
Μόνον εγώ βλέπω ομοιότητες;;;;
Παράγραφος 13.4
Συμφωνώ απόλυτα με το περιουσιολόγιο και το Κτηματολόγιο. It’s about time. Και είναι κάτι που ήδη γίνεται. Όμως η έκφραση «φορολόγηση του πλούτου» τι σημαίνει; Η περιουσία που έχει προέλθει από την αποταμίευση είναι το υπόλοιπο του φορολογηθέντος τμήματος εισόδημα το οποίο με το καιρό αποκτά μία αξία. Αυτό μπορεί να μετουσιωθεί σε κάποιο ακίνητο ή κινητό στοιχείο για το οποίο πληρώνονται και οι φόροι αγοράς και αν υπάρχουν και φόροι διατήρησης/διαχείρησης (τα τέλη κυκλοφορίας είναι για την κάλυψη των αναγκών του οδικού δικτύου πχ.). Η έννοια «φορολόγηση του πλούτου» αν δεν αφορά την κάλυψη εξόδων του κράτους για τη διατήρηση του πλούτου αυτού, όπως και με την υπόθεση του τέλους ακινήτων αποτελεί χαράτσι. Κοινώς δεν βλέπω καμία ουσιαστική διαφορά με τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα. Οπότε τι καινούργιο μας προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως θα χρησιμοποιήσει το πλούτο για να καλύψει τις ανάγκες της πολιτικής του; Η Δήμευση περιουσίας (άμεση και έμεση) απαγορεύεται από το Σύνταγμα από όσο γνωρίζω πάντως.
Παράγραφος 13.5
Η άρση του υπερσυγκεντρωτισμού στην Αττική αποτελεί στόχο όλων των κυβερνήσεων από την εποχή του ΚΚ του Α ως και σήμερα. Δεν μου λέει κάτι καινούργιο εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η οικονομική πολιτική που προτείνεται δεν διαφέρει σε τίποτα από τις πράξεις της κυβέρνησης Ανδρέα της πρώτης τετραετίας. Εταιρείες Λαϊκής Βάσης = Συνεταιρισμοί, Διοικητικά Συμβούλια με συμμετοχή εκπροσώπων από τις καθαρίστριες να αποφασίζουν για φάρμακα ως και οπλικά συστήματα κ.λπ. αποτέλεσαν πεδίο δόξης λαμπρό για την κατασπατάληση δισεκκατομυρίων δραχμών είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε από κοινοτικά προγράμματα είτε από τα κονδυλία του πακέτου Ντελόρ. Αν κάποιος κινηθεί στην πεδιάδα της Λάρισας κινούμενος προς Θεσσαλονίκη μπορεί να δει κάποια σιλό εγκαταλελημένα εδώ και δεκάδες χρόνια από την εποχή των ριζοσπαστικών προτάσεων του Ανδρέα. Εταιρείες όπως η Πειραϊκή Πατραϊκή, το Μινιόν κ.λπ. αποτελούν τύμβους της υπέρμετρης βλακείας του Έλληνα.
Δυστυχώς η Ελλάδα έχει ζήσει αυτή την περίοδο. Και τα δεινά αυτής πληρώνουμε κυρίως σήμερα.
Παράγραφος 13.6
Η κλασσική συμπεριφορά της κάθε αντιπολίτευσης που απειλεί να ακυρώσει ότι κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση. Συνήθως είναι μία ειδοποίηση ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι «ιδιαίτερες ανάγκες» της αντιπολίτευσης σε μίζα.
Απλά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ το ντύνει στο πλαίσιο της οικολογίας. Φυσικά προτιμά να ακυρώσει συμβάσεις για ΧΥΤΑ για να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να συνεχίσει η Αττική να δίνει τα σκουπίδια της στους διάφορους ΧΑΔΑ. Τρομερά οικολογικά θα έλεγα....
Παράγραφος 13.7
Συμφωνώ με τη Νομοθεσία περί ζώων και της προστασίας των χώρων αναπαραγωγής τους.
Παράγραφος 13.8
Μοντέλο διοίκησης του 19ου αρχών 20ου αιώνα στις Τράπεζες. Κρατικοποίηση (εδώ τους έχει προλάβει ήδη η μνημονιακή κυβέρνηση που μέσω του ΤΧΠΣ κατέχει το 80% των τραπεζών στη χώρα), τράπεζες ειδικού σκοπού (κάτι σαν την Αγροτική, Τ.Τ. και την Τράπεζα Αττικής) κ.λπ.
Μόνον που ... Μέσω της Αγροτικής Τράπεζας ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει τρισεκατομύρια δραχμές για την χρηματοδότηση «ημετέρων» αγροτών. Η λογική ενός κράτους τραπεζίτη έχει εγκαταληφθεί ακόμα και από χώρες πολύ πιο σοσιαλιστικές από την Ελλάδα. Θα το αναβιώσουμε εδώ; Τα παθήματα της Κύπρου όπου λόγω «κακοδιαχείρησης» μέσω της Τράπεζας Κύπρου κάποιοι Κυβερνητικοί παράγοντες εξαφάνισαν μερικά δις € μέσα σε 2 χρόνια δεν μας γίνονται μαθήματα;;;
Παράγραφος 13.9
Κρατικοποίηση ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, τσιμέντων Ηρακλής, Αγροτικής, ΤΤ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ κ.λπ. Ωραίο ευχολόγιο για τις κατά τόπους συντεχνίες ώστε να μπορούν να συνεχίσουν επ αόριστον το θεάρεστο έργο τους της διατήρησης των ειδικών προνομίων. Μάλιστα!
Ειδικά μνεία για τους Αυτοκινητόδρομους. Προσοχή Αλέξη παιδί μου όμως. Ως σήμερα αυτός που έχει παραβεί τη σύμβαση δεν είναι ο Ιδιώτης αλλά το Ελληνικό Δημόσιο. Και οι Ιδιώτες δεν είναι μόνον Έλληνες. Είναι Γερμανοί, Γάλλοι, Ισπανοί. Και αυτοί δεν αστιεύονται καθόλου.
Όσο δε για την ποιότητα του δικτύου. Ακόμα περιμένω αυτόν το Μαλιακό να τελειώσει. Είχε δρομολογηθεί πριν το 2000. Και για 80 χιλιόμετρα δεν έχουμε μετά από 13 χρόνια καταφέρει πολλά. Σήμερα (Ιούλιος του 2013) μόλις τα 50 από αυτά έχουν ολοκληρωθεί και ως ότου να παραδοθούν και τα υπόλοιπα (γιατί κάπου θα κολλήσουν) το οδικό δίκτυο των πρωτο-παραδοθέντων θα χρειαστεί άμεσες εργασίες επισκευής. Κάποιος δε, θα πρέπει να κάνει κάτι για κάποια κομμάτια κοντά στα Καμμένα Βούρλα που δείχνουν σημάδια φθοράς που δεν θα έπρεπε να δείχνουν μετά από μόλις 5 χρόνια χρήσης.
Μάλλον πρέπει πριν το 2000 να είχαμε εξαιρετικό οδικό δίκτυο κατά ΣΥΡΙΖΑ. ... Έλεος ρε παιδιά... Έλεος... Είπαμε... Έλεος... Ειδικά για ένα θέμα που στοίχιζε κάθε χρόνο τη ζωή εκατοντάδων Ελλήνων με τους δρόμους καραμανιόλες που είχαμε λόγω του θεάρεστου Δημοσίου. Τους χιλιάδες ανάπηρους. Τους δεκάδες χιλιάδες τραυματίες. Έλεος. Εντάξει καταλαβαίνω. Ολόκληρη ΕΥΔΕ ΠΑΘΕ περιμένει πως και πως να καλύψει τις ανάγκες της σε μίζες.
Άλλη μία δέσμευση Τσίπρα!
Παράγραφος 13.10
… Προωθούμε πολιτικές αναδιάρθρωσης, εκσυγχρονισμού και ανασυγκρότησης των πολύ μικρών (κυρίως αυτοαπασχολούμενοι) και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συμμετοχή και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις…
Τι εννοεί ο ποιητής. Σε μία επιχείρηση ενός ατόμου πόσο θα αυξηθεί η συμμετοχή του εργαζόμενου που είναι και ο επιχειρηματίας;; Σε επιχειρήσεις με έναν Ιδιοκτήτη και υπάλληλο θα θέσουμε τον υπάλληλο συν-ιδιοκτήτη και αποφασίζοντα στα τεκτενόμενα της επιχείρησης;;;
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Κλείνουμε εδώ για σήμερα...
- Κοινωνική προστασία με:
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Οι ερωτήσεις σου έχουν μικρή σημασία Χρήστο...Για τους μη γνωρίζοντες τη Γερμανική η μετάφραση στα Αγγλικά είναι επαρκής. ....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Οι ερωτήσεις σου έχουν μικρή σημασία Χρήστο...Για τους μη γνωρίζοντες τη Γερμανική η μετάφραση στα Αγγλικά είναι επαρκής. ....
Αυτοί που δε θέλουν να καταλάβουν δε θα καταλάβουν...
(το μήνυμα που έκανες quote ήταν αρχικά καμιά δεκαριά γραμμές, αποφάσισα όμως να το συνοψίσω σε μία)...
-
Αχ βρε Alexis ολο αυτογκολ εισαι..
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ