-
'Αισθάνομαι' που λέει ο Ρουβάς 'ότι βρίσκομαι σε τηλεοπτικό πάνελ'...
Ρωτάνε κάτι τον (σπουδαγμένο) Ριζοσπάστη Αριστερό εκπρόσωπο για την κατάντια της χώρας, αυτός ξεκινά την καραμέλα των προηγούμενων και ξαφνικά η κουβέντα έχει ως θέμα την Νέα Δημοκρατία... και ο Ριζοσπάστης Αριστερός ευτυχισμένος χασκογελά και τρίβει με ικανοποίηση την κοιλιά του... που από κυβερνητικός εκπρόσωπος παριστάνει για άλλη μία φορά την επαναστατική αντιπολίτευση...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Εις το προαναφερθέν κτίριο, πλησίον της πλατείας μάρνης, επέρασε κάποτε και ένας ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο-ς.
Αλέκος Παπαδόπουλος. Και το αιλουροειδές δεν αγαπά πράσινον ήλιον. Ούτε οτιδήποτε πράσινον - θρύλε ολέ...
Ομως απηλλάγει των καθηκόντων του αμέσως, βλέπετε έχουμε πολλά εμβόλια να κάμουμε και κυρίως να αγοράσωμε...Ο Αλέκος είναι προσωπικός φίλος του πατέρα μου και έχουμε κοινή καταγωγή(Θεσπρωτία).
Γενικά η πλειοψηφία λέει καλά λόγια για εκείνον, ανεξάρτητα αν είναι μπλε ή πράσινοι, τόσο για το πέρασμά του από την Υγεία όσο και έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει την Θεσπρωτία.Υ.Γ: Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις το ένστικτό μου για τον Άδωνη.
Πιστεύω, ανεξάρτητα αν ταιριάζεις μαζί του ως προς την ένταση-χαρακτήρα(ειδικά στο παρελθόν-τσιρίδες κτλπ), ότι ο άνθρωπος επειδή αγαπάει την αρχαιοελληνική γλώσσα, την έννοια της αριστείας, τα ιδεώδη κτλπ, ότι είναι με την καλή έννοια ''βλαμμένος'' και προσπαθεί να κάνει δουλειά όπου μπορεί.
Το ότι εργάζεται(βιβλιοπώλης-πωλητής τύπου Μιραράκη με ΖΕΡ κτλπ ) και όλοι τον κοροϊδεύουν για αυτό, είναι δείγμα της κοινωνίας και του τρόπου που έμαθε να αξιολογεί τους πολιτικούς ως προς την σοβαρότητα που εκπέμπουν.
Τον θεωρεί γελοίο για αυτό που κάνει και θα προτιμούσε να είναι κανένα λαμόγιο άεργος και να κοιτάει να βγάζει χρήματα από την πολιτική(δεν εννοώ την αποζημείωση).Κε πρέσβη, αναγνώστε προσεκτικώς
'ξάφνου οι παρατρεχάμενοι και ο καραμούζης εξαφανίσθησαν και ουχί από αλλαγή εκλογών, πήραν άλλα πόστα εις άλλον θώκον, εξυπηρετώντας κομματικοπροσωπικά συμφέροντα και αφήνοντας αυτό που λέτε υπουργείο, με το πέος ανά χείρας'
R.S.
Με ερυθρόν, κάτι που ΔΕΝ θα έπρεπε να είχε πράξει... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
'Αισθάνομαι' που λέει ο Ρουβάς 'ότι βρίσκομαι σε τηλεοπτικό πάνελ'...Ρωτάνε κάτι τον (σπουδαγμένο) Ριζοσπάστη Αριστερό εκπρόσωπο για την κατάντια της χώρας, αυτός ξεκινά την καραμέλα των προηγούμενων και ξαφνικά η κουβέντα έχει ως θέμα την Νέα Δημοκρατία... και ο Ριζοσπάστης Αριστερός ευτυχισμένος χασκογελά και τρίβει με ικανοποίηση την κοιλιά του... που από κυβερνητικός εκπρόσωπος παριστάνει για άλλη μία φορά την επαναστατική αντιπολίτευση...
Sakis - Yanis 1 - 0 ή άλλως 'φρέσκα κουλούρια λέει ο κουλουράς'
Κε κουλουρά σειρά σας... -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
...Γιόχαν που κατά δήλωσή του άφησε απλήρωτες υποχρεώσεις σε εφορία-ταμεία για να ξεπληρώνει τα δάνεια των σπιτιών του, δικαιούται να μιλάει και είναι το απόλυτο θύμα των μνημονίων...
...Να 'σαι σιγουρος πως αν πχ οι γονεις σου ειχαν συνταξιοδοτηθεί 'ομαλα/προμνημονιακα' με τις αντιστοιχες παροχες/εφαπαξ και ειχαν κρινει ότι μπορουσαν θα ειχαν και αυτοι ένα δανειο με σκοπο να εξασφαλισουν τα παιδια τους κατά τον τροπο που εκεινοι θα οριζαν. Αν η τυχη τους ειχε φερει να κατεχουν οικοπεδο σε τουριστικη (τοτε) περιοχη θα ειχαν κανει ο,τι και οι δικοι μου*. Επισης, άλλο η εφορια/εισφορες μου, άλλο του πατερα μου. Εμενα εκτοξευτηκαν μετα τις φορολογικες αλλαγες στα μνημονια
*χαλαρωσε με τα δανεια για τα σπιτια. Ένα είναι το ρημαδι για ένα ημιτελες -πρωην- φιλετο μετα από 35 χρονια δουλειας...
Τοσο καιρο φωνάζαμε και εμεις 'ότι δεν αντεχουμε άλλο', αλλα εισπραταμε από αδιαφορια μεχρι χαιρεκακια. (εδώ μεσα, και γενικα).
Θελω να ειμαι πολυ προσεκτικος, πριν κριτικαρω καποιον. Οποτε ρωταω:
α) επελεγες να φεσωνεις το κρατος στις υποχρεωσεις σου, ενω συνεχιζες να πληρωνεις το δανειο σου (οποιο δανειο και αν ηταν αυτο, για οποιοδηποτε σκοπο)?
β) το δανειο ειναι των γονιων σου, αλλα τσονταρες και εσυ σε αυτο ενω επελεγες να φεσωνεις το κρατος, ή τα ειχατε διαχωρισμενα και δεν συνεβαλλες?
γ) για αυτο 'δεν αντεχουμε αλλο'?Η υποθεση CC και διαπραγματευση ηταν μια ναρκοθετημενη διαδικασια τελεια στημενη από εξω και από μεσα για να ξεμπερδεψουν γρηγορα ολοι με τον Αλεξακο, κατι που βεβαια δε θα δεχτείτε ποτε. Όμως, για κακη τυχη καποιων επιβιωσε και από περισυ το φθινοπωρο καταλάβατε ότι παρενθεση δεν εχει. Αν δεν τα ειχε καταφερει, αυτά τα 2 χρονια (που φαινονται σαν 20) για πες μας που θα ηταν τωρα αυτος ο μεσος Ελληνας...
Βεβαια του την εφεραν τελικα σε βαθος χρονου ('19) γιατι ο στοχος της απαλλαγης από τον Κομμουνιστη Αλεξακο δεν θα εγκαταλειφθεί ποτε από την Ευρωπη της καρδιας μας/σας.
Δεν υπαρχει καμμια ελπιδα για αυτη τη χωρα.
Ημασταν στο +5', δεν ειχαμε λεφτα οχι για τα δανεια αλλα για να λειτουργουμε σαν κρατος, πηγαιναμε με τσαμπουκαδες να απαιτουμε 'αλληλεγγυη' (που μεταφραζεται σε $$$, ΟΤΑΝ τη ιδια στιγμη βαρουφακης ελεγε 'δεν θελουμε $$$, αξιοπρεπεια θελουμε'), και οταν μας προτειναν να μας δωσουν τα λεφτα τους με τους ταδε ορους, το βαλαμε σε δημοψηφισμα. Το αποτελεσμα ηταν (κυριολεκτικα. μαρτυρας εγω, που πηγα σε οποιο ΑΤΜ βρηκα και αδειασα οποιο λογαριασμο+καρτα μπορουσα) 15 λεπτα μετα την ανακοινωση του δημοψηφισματος να εχουν δημιουργηθει ουρες στα ΑΤΜ απο ανθρωπους μεχρι και με ρομπες. Ξαναλεω, ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΥΤΟΥ, ΕΓΩ.
και συμφωνα με τον γιοχαν τα CC ηταν μια ναρκοθετημενη διαδικασια απο τους εξω.
Δεν υπαρχει ελπιδα για αυτη τη χωρα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για το είναι πετυχημένο και ορθό τότε. Πάντως όχι ένα σύστημα όπου ανοίγει συνέχεια η ψαλίδα της ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και που το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει τον ίδιο πλούτο με το υπόλοιπο 99% συνδυαστικά. http://www.bbc.com/news/business-35339475
α) δεν ειναι 'αποψη' ρε ανθρωπε, ειναι απλη λογικη και απλη κατανοηση της φυσης του ανθρωπου: για να χωσει καποιος το κοπο/χρονο/χρημα/ρισκο/θυσιες/αναληψη ευθυνων που απαιτουνται για να γινει ενας επιτυχημενος επιστημονας/επιχειρηματιας/αθλητης/καλλιτεχνης, ΘΑ θελει και τις αντιστοιχες ανταμοιβες ΩΣΤΕ να μπορει και αυτος να χαιρεται περισσοτερα, καλυτερα, ομορφοτερα, πιο ευγευστα 'πραγματα'. Αλλιως ΔΕΝ θα το κανει, θα κατσει και αυτος να γινει μπετατζης.
Τα μεταλια και παρασημα δεν παιζουν πια ως 'ανταμοιβη'. Και οταν/εκει που επαιζαν, ηταν γιατι οι ανθρωποι δεν ειχαν αλλη επιλογη, τους επιβαλλοταν αυτο το συστημα με το ζορι/ξυλο/φυλακη/εξορια, κρατουνταν με το ζορι στη χωρα και δεν υπηρχε καμμια ενημερωση ή τους πιπιλαγε το μυαλο η κρατικη προπαγανδα. Για αυτο και ΠΑΝΤΟΥ στο κοσμο και στην ιστορια, ΠΟΛΛΟΙ ετρεχαν να φυγουν απο το κομμουνισμο με κινδυνο της ζωης τους, και κανενας δεν ετρεχε να παει στο κομμουνισμο.
β) Ας αφησουμε στην ακρη οτι εκτος απο τον ακρατο και ακραιο καπιταλισμο, και το ακραιο και ακραια φασιστικο καθεστως που λεγεται κομμουνισμος, υπαρχουν και αλλα βηματα ενδιαμεσα. Πρεπει να καταλαβεις το εξης: ο 'παγκοσμιος πλουτος' δεν ειναι κατι πεπερασμενο, οπου το 1% εχει μαζεψει το 50% του αεναα διαθεσιμου πλουτου επειδη το εχει αφαιρεσει απο τους υπολοιπους 99%. Ο πλουτος αυτων των 1% ειναι πλουτος που ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ*.
Οταν εγω παιρνω $100 σιδερο, γυαλι, πλαστικο, δινω $100 σε μισθους 'συναρμογεων', προγραμματιστων, διαφημιστων και μαρκετιστων, και φτιαχνω ενα κινητο που ο αλλος ειναι διαθεσιμος να αγορασει προς $500, τοτε δημιουργησα $300 πλουτου. Δεν τον αφαιρεσα απο τη τσεπη καποιου αλλου, ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ τον βαζω στη τσεπη μου.
*Εννοειται οτι δεν μιλαμε για λαμογια, κλεφτες κ τσογλανους που εκμεταλλευονται τους συνανθρωπους τους σαν δουλους.
α) Πολύς κόσμος, ειδικά επιστήμονες, καλλιτέχνες κλπ δεν έχουν ως κίνητρο τα λεφτά. Ναι, προφανώς και πρέπει να αμείβονται αξιοπρεπώς (όπως όλοι οι άνθρωποι κανονικά), αλλά αρκετοί το κάνουν από ιδεολογία (προσφορά στον συνάνθρωπο. την επιστήμη, την τέχνη κλπ) και όχι για να πλουτίσουν.
Τα μετάλλια και τα παράσημα είχαν και τα ανάλογα προνόμια καθώς έπρεπε να έχεις προσφέρει για να τα κερδίσεις. Καλύτερο σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο κλπ. Ήταν εκτός από την ηθική και μια υλική ανταμοιβή.β) Φυσικά και λανθάνεις και είναι μια συνηθισμένη πλάνη του Καπιταλισμού. Αυτό που έκανες στο παράδειγμά σου είναι να βγάλεις κέρδος πουλώντας κάτι που έφτιαξες, δεν παρήγαγες πλούτο. Πήρες τον πλούτο που κάποιος άλλος κατείχε, δεν τύπωσες νέο χρήμα. Και αν δεν με πιστεύεις εμένα επειδή είμαι Κομμουνιστής, φαντάζομαι ότι με το BBC δεν έχεις πρόβλημα:
In truth, no one creates wealth out of the ether as the mythic phrase “wealth creator” suggests. Most wealth is appropriated from others, not made. Wealth can grow but only when it is well shared, not corralled into the hands of a few.
http://www.bbc.com/capital/story/201705 ... han-talent
Στο ίδιο ενδιαφέρον άρθρο εξηγεί γιατί στον Καπιταλισμό η τύχει παίζει μεγαλύτερο ρόλο στον πλουτισμό από ότι το ταλέντο. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
,,,η αεργία ήταν ποινικά κολάσιμη (φυσικά με διάφορα κριτήρια, όχι επειδή απλά έμεινες άνεργος - από επιλογή - για 2 μήνες) στα Σοσιαλιστικά Κράτη, άρα δεν θα μπορούσε κανείς υγιής να κάθεται και να τον ταΐζουν οι άλλοι για μια ζωή.
αυτό που κάνουν οι νέοι να φεύγουν να πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό είναι στην ουσία προδοσία
ερωτηση 1η:
realzeus, δεν νιωθεις λιγο μλκς που εσυ βγαζεις οσα βγαζεις με το τροπο που βγαζεις, ενω ο συντροφος Καζακος τσακωσε 26 χιλιαρικα για 3 μηνες δουλειας?
ερωτηση 2η:
στην κομμουνιστικη Ρωσσια, μπορουσε ο πολιτης να σηκωθει να φυγει να μεταναστευσει? Πολυ απλη ερωτηση, νομιζω απαντιεται με ενα ναι ή οχι.
- Όχι. Μαλάκας ένιωθα όταν δούλευα ατελείωτες ώρες για €750 και ο γιος του αφεντικού να έρχεται και να μας ρωτάει αν παπούτσια 400 Ευρώ για την γκόμενά του ήταν καλό δώρο ή πολύ φτηνό...
- Να μεταναστεύσει στην Δύση; Όχι. Σε άλλη χώρα του Μπλοκ ήταν εφικτό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
α) Πολύς κόσμος, ειδικά επιστήμονες, καλλιτέχνες κλπ δεν έχουν ως κίνητρο τα λεφτά. Ναι, προφανώς και πρέπει να αμείβονται αξιοπρεπώς (όπως όλοι οι άνθρωποι κανονικά), αλλά αρκετοί το κάνουν από ιδεολογία (προσφορά στον συνάνθρωπο. την επιστήμη, την τέχνη κλπ) και όχι για να πλουτίσουν.
Τα μετάλλια και τα παράσημα είχαν και τα ανάλογα προνόμια καθώς έπρεπε να έχεις προσφέρει για να τα κερδίσεις. Καλύτερο σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο κλπ. Ήταν εκτός από την ηθική και μια υλική ανταμοιβή.Propaganda...
https://www.theguardian.com/news/blog/2 ... ss-rematch
https://www.swimmingworldmagazine.com/n ... olympians/...έχωμε ξαναμιλήσει για ετερόφωτους και αυτόφωτους αγώνες...
-
Κατ΄αρχας, το αρθρο δεν ειναι 'του BBC' αλλα καποιου Donny Darling που μεταξυ αλλων εχει γραψει τα εξης βιβλια:
Injustice: Why social inequality persists
Fair Play: A reader on social justice
The No-Nonsense Guide to Equality
Unequal Health: The scandal of our times
Inequality and the 1%
Injustice: Why social inequality still persistsοποτε το να παρω το αρθρο του ως ευαγγελιο που μου εξηγει 'τη συνηθισμένη πλάνη του Καπιταλισμού', οχι ευχαριστω δεν θα παρω...
παμε παλι:
αυτο που εφτιαξα, μου ΚΟΣΤΙΣΕ $200.Αυτο ηταν το κοστος των υλικων+του προσωπικου που κατασκευασε και προωθησε το κατασκευασμα. Η προσωπικη μου προσπαθεια ομως, δεν ηταν μονο να μαζεψω τα υλικα και το προσωπικο που θα τα παρει και θα τα κανει 'ταδε' και θα το προωθησει, αλλα
α) να σκεφτω την επιτυχημενη ιδεα υπηρεσιας/προιοντος που ο αλλος ηταν διατεθιμενος να πληρωσει.
β) να το σπρωξω στο κοσμο με τετοιο τροπο ωστε να επιθυμει να το αποκτησει και να το πληρωσει 'τοσο'
γ) να επιλεξω τα καταλληλα υλικα, διαδικασιες κατασκευης, και κυριως τους σωστους ανθρωπους που θα μου παρεδιδαν στο χερι την υπηρεσια/προιον προς πωλησηκαι αλλα πολλα, τα οποια ειχαν σαν αποτελεσμα να παρεχω πχ το κινητο που ο πελατης ειναι διατεθιμενος να αγορασει προς $500. ΑΥΤΑ τα παραπανω, ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΑ. Τα υλικα και οι εργατες (εστω προγραμματιστες κινητων, κ αυτοι στη προκειμενη περιπτωση 'εργατες' ειναι) δεν γινονται iPhone απο μονα τους. ΕΓΩ ο επιχειρηματιας το δημιουργησα κανοντας τα α β γ. ΑΥΤΟ ειναι το κερδος μου, ΕΓΩ το δημιουργησα αυτο.
περι επιστημονων κλπ κ μεταλια και αλλες αηδιες:
ποσοι στους 1000 επιστημονες το κανουν για 'την αναγνωριση' και 'για το καλο της ανθρωποτητας'?
ποσοι παιδοκαρδιοχειρουργοι
α) το κανουν για τα φραγκα και οτι αυτα τους παρεχουν, βλεποντας το στεγνα ως επικερδες επαγγελμα?
β) το κανουν για να μη πεθανουν τα παιδακια
γ) το κανουν για να μη πεθανουν τα παιδακια, αλλα αν τους ελεγες οτι θα το κανουν (τη παιδοκαρδιοχειρουργικη αλλα ΚΑΙ οτι χρειαζεται ΓΙΑ ΝΑ μπορεσουν να ειναι παιδοκαρδιοχειρουργοι = δεκαετια+ σπουδων και διαβασμα ολη τους τη ζωη, ποινικες κ αστικες ευθυνες, αγχος, τυψεις) με ανταμοιβες τυπου μεταλια, παρασημα κλπ, δεν θα το ξεκιναγαν ποτε στη ζωη τους?ποσοι επιστημονες και τα επιτευγματα τους ΔΕΝ θα υπηρχαν σημερα, αν η αμοιβη ηταν του τυπου που λες εσυ? Ασε, να σου πω εγω: η συντριπτικη πλειοψηφια.
Και ξεχνας οτι ο επιστημονας μπορει να ανακαλυψει/δημιουργησει/εφευρει/κατασκευασει το ταδε μαγικο πραγμα που σωζει την ανθρωποτητα, επειδη καποια εταιρια τον χρηματοδοτει ή/και του παρεχει τον εξοπλισμο που ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για να μπορει να επιτυχει το στοχο του. Τον οποιο εξοπλισμο τον εφτιαξαν αλλες εταιριες κλπ κλπ. Και ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, το εκαναν ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.
Ο καπιταλισμος ειναι αυτος που σου παρεχει τα παντα τριγυρω σου, ακομα και την ασπιρινη. Αλλιως θα ψοφαγαμε ολοι στα 20 απο μια παρανυχιδα...
,,,η αεργία ήταν ποινικά κολάσιμη (φυσικά με διάφορα κριτήρια, όχι επειδή απλά έμεινες άνεργος - από επιλογή - για 2 μήνες) στα Σοσιαλιστικά Κράτη, άρα δεν θα μπορούσε κανείς υγιής να κάθεται και να τον ταΐζουν οι άλλοι για μια ζωή.
αυτό που κάνουν οι νέοι να φεύγουν να πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό είναι στην ουσία προδοσία
ερωτηση 1η:
realzeus, δεν νιωθεις λιγο μλκς που εσυ βγαζεις οσα βγαζεις με το τροπο που βγαζεις, ενω ο συντροφος Καζακος τσακωσε 26 χιλιαρικα για 3 μηνες δουλειας?
ερωτηση 2η:
στην κομμουνιστικη Ρωσσια, μπορουσε ο πολιτης να σηκωθει να φυγει να μεταναστευσει? Πολυ απλη ερωτηση, νομιζω απαντιεται με ενα ναι ή οχι.
- Όχι. μ@λ@κ@ς ένιωθα όταν δούλευα ατελείωτες ώρες για €750 και ο γιος του αφεντικού να έρχεται και να μας ρωτάει αν παπούτσια 400 Ευρώ για την γκόμενά του ήταν καλό δώρο ή πολύ φτηνό...
- Να μεταναστεύσει στην Δύση; Όχι. Σε άλλη χώρα του Μπλοκ ήταν εφικτό.
- ε, θα επρεπε να νιωθεις μλκες που ο συντροφος Καζακος κανει κηρυγματα ενω εχει φροντισει τη τσεπουλα του (και μαλιστα απο τους φορους μας). Και ο γιος του αφεντικου δεν τα εκλεψε τα λεφτα, δικα του ειναι και τα καιει και μπροστα σου αμα γουσταρει. ο πατερας του τα δημιουργησε και τα κερδισε, και ηθελε να τα δωσει στο γιο. Αν αυριο ο γιος δεν ειναι ικανος να παραγει το ιδιο χρημα, τοτε θα αποτυχει και ΔΕΝ θα εχει 400ε για παπουτσια για τη γκομενα.
- Α, μαλιστα. Γιατι? Γιατι δεν επιτρεποταν απο τη μαμα Ρωσσια, στο πολιτη που νιωθει οτι επιθυμει να ζησει σε αλλη χωρα με αλλο συστημα, να φυγει?
-
Να τους χαιρεστε εσεις που τους ψηφισατε για να σας σωσουν, και τα χαβετε ακομα και σημερα...
http://www.iefimerida.gr/news/342831/sk ... ikis-ittas
Ο χρήστης Σκουρλετης έγραψε:
«Ζούμε σε συνθήκες μιας διαρκούς πολιτικής ήττας. Είμαστε αναγκασμένοι διαρκώς να κάνουμε συμβιβασμούς. Αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε να διακρίνουμε και ποιες είναι οι μικρές έστω δυνατότητες για να σώζουμε ή να κερδίζουμε πράγματα από τη συμφωνία με τους θεσμούς».Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.
Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, σημείωσε ότι αν δουν την κυβέρνηση να συμβιβάζεται με τα μέτρα λιτότητας «θα είναι το πρώτο βήμα της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς». «Μπορεί να υπoστήκαμε μια πολιτική ήττα, αλλά η μεγαλύτερη πολιτική ήττα είναι όταν υιοθετείς τις προτάσεις του αντιπάλου σου. Και αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ», διαβεβαίωσε.
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι η τελευταία «εξακολουθεί να υπεραμύνεται της λογικής των προγραμμάτων λιτότητας».
«Μια διαφορά», πρόσθεσε, «που πρέπει να την υπενθυμίζουμε συνέχεια γιατί είναι διαφορετικό να εφαρμόζεις πράγματα όταν βρίσκεσαι απέναντι με υπέρτερους συσχετισμούς, με παγιωμένες καταστάσεις, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις απέναντί σου έναν ιδιόμορφο πόλεμο από το εξωτερικό και το εσωτερικό, να συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πολλά περιθώρια επιλογών αλλά να λες ότι εγώ δεν συμβιβάζομαι με αυτή την πολιτική, δεν παραδέχομαι ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος. Και είναι τελείως διαφορετικό να λες ότι υπάρχει ο μονόδρομος της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, ότι έχει έρθει το τέλος της ιστορίας, ότι οι διακρίσεις μεταξύ Αριστεράς - Δεξιάς έχουν τελειώσει».
Δήλωσε επίσης ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει τα ζόρια της κυβέρνησης, γνωρίζει ότι δεν είμαστε εμείς οι οποίοι αποτελούν την αυθεντική έκφραση αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται. Και το χαίρεται αυτό. Προτιμάει αυτούς που παλεύουν να λειάνουν τις επιπτώσεις μιας αντικοινωνικής πολιτικής από αυτούς που την καθαγιάζουν».
Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ακόμα ότι δεν θα υπάρξει γενναία αναδιάρθρωση του χρέους, κάνοντας λόγο για «ακαμψίες της Ευρώπης», ενώ συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι πειραματόζωο, όχι μόνο για να εφαρμόζονται ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά για να αρχίζει να εμπεδώνεται η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, με τις διευρυμένες ανισότητες. Μιας Ευρώπης που ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από τις μεγάλες αξίες που την οδήγησαν στη συγκρότησή της».
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κατ΄αρχας, το αρθρο δεν ειναι 'του BBC' αλλα καποιου Donny Darling που μεταξυ αλλων εχει γραψει τα εξης βιβλια:Το ότι το BBC το δημοσιεύει και όχι ο Ριζοσπάστης, θα έπρεπε να σε προβληματίσει.
ΕΓΩ ο επιχειρηματιας το δημιουργησα κανοντας τα α β γ. ΑΥΤΟ ειναι το κερδος μου, ΕΓΩ το δημιουργησα αυτο.
Δεν δημιούργησες πλούτο (εκτός αν είσαι η Κεντρική Τράπεζα και κόβεις χρήμα), απλά πήρες τα λεφτά κάποιου άλλου που ήθελε το προϊόν σου. Έβγαλες κέρδος.
ποσοι επιστημονες και τα επιτευγματα τους ΔΕΝ θα υπηρχαν σημερα, αν η αμοιβη ηταν του τυπου που λες εσυ? Ασε, να σου πω εγω: η συντριπτικη πλειοψηφια.
Και αυτό από που ακριβώς το συνάγεις; Να θυμίσω τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, το πρώτο διαστημόπλοιο και πολλές άλλες επιστημονικές/τεχνολογικές πρωτιές; Να θυμίσω την κορυφαία αναλογία γιατρών και δασκάλων; Αυτοί όλοι γιατί το έκαναν; Προφανώς εξασφάλιζαν και καλύτερη ζωή από τον εργάτη, αλλά δεν πλούτιζαν. Σου φαίνεται δύσκολο να μην είναι όλοι τόσο φιλοχρήματοι και να υπάρχουν και άλλου είδους κοινωνίες, ε;
Ο καπιταλισμος ειναι αυτος που σου παρεχει τα παντα τριγυρω σου, ακομα και την ασπιρινη. Αλλιως θα ψοφαγαμε ολοι στα 20 απο μια παρανυχιδα...
Εκεί γιατί δεν ψόφαγαν στα 20; Αντιθέτως είχαν καλύτερη και δωρεάν υγεία για όλους. Για δες κάτι περίεργα πράγματα...
- ε, θα επρεπε να νιωθεις μλκες που ο συντροφος Καζακος κανει κηρυγματα ενω εχει φροντισει τη τσεπουλα του (και μαλιστα απο τους φορους μας). Και ο γιος του αφεντικου δεν τα εκλεψε τα λεφτα, δικα του ειναι και τα καιει και μπροστα σου αμα γουσταρει. ο πατερας του τα δημιουργησε και τα κερδισε, και ηθελε να τα δωσει στο γιο. Αν αυριο ο γιος δεν ειναι ικανος να παραγει το ιδιο χρημα, τοτε θα αποτυχει και ΔΕΝ θα εχει 400ε για παπουτσια για τη γκομενα.
Ο Καζάκος είναι αυτός που είναι, διάσημος ηθοποιός και η πολιτεία τόσο αποτιμάει την προσφορά του. Ο άλλος ήταν το τσουτσέκι που βγήκε από πλούσια αρχίδια. Το πως έκανε τα λεφτά του ο καθένας ας το αφήσουμε. Ή μάλλον όχι, ας το πιάσουμε. Στέλνοντας εμάς να δουλεύουμε σε όλη την Ελλάδα (το καλοκαίρι είχε τουρνέ 40 ημερών στα γραφεία στη Ελλάδα και την Κύπρο για να τους ελέγξουμε/βοηθήσουμε/επιμορφώσουμε), μιλάμε τα 18 ώρες στο πόδι με κουστούμι και γραβάτα στους 35 βαθμούς και ούτε ένα € παραπάνω για τις υπερωρίες, τα εκτός έδρας κλπ. Εμείς φυσικά, όχι αυτός και ο γιός του. Αυτοί διακοπές!!! Έτσι τα έβγαζε τα λεφτά ΤΟΥ εκείνη την εποχή... Και μετά μιλάμε ότι δεν υπάρχει εκμετάλλευση υπεραξίας κλπ!!!
-
Κατ΄αρχας, το αρθρο δεν ειναι 'του BBC' αλλα καποιου Donny Darling που μεταξυ αλλων εχει γραψει τα εξης βιβλια:
Το ότι το BBC το δημοσιεύει και όχι ο Ριζοσπάστης, θα έπρεπε να σε προβληματίσει.
Επάρατη
Μια ερώτηξις, ρε συ δία...
Το bbc δημοσιεύει και αυτήν την άποψη...
Η Правда θα δημοσίευε κάτι απεναντιανάλογο?- ε, θα επρεπε να νιωθεις μλκες που ο συντροφος Καζακος κανει κηρυγματα ενω εχει φροντισει τη τσεπουλα του (και μαλιστα απο τους φορους μας). Και ο γιος του αφεντικου δεν τα εκλεψε τα λεφτα, δικα του ειναι και τα καιει και μπροστα σου αμα γουσταρει. ο πατερας του τα δημιουργησε και τα κερδισε, και ηθελε να τα δωσει στο γιο. Αν αυριο ο γιος δεν ειναι ικανος να παραγει το ιδιο χρημα, τοτε θα αποτυχει και ΔΕΝ θα εχει 400ε για παπουτσια για τη γκομενα.
Ο Καζάκος είναι αυτός που είναι, διάσημος ηθοποιός και η πολιτεία τόσο αποτιμάει την προσφορά του. Ο άλλος ήταν το τσουτσέκι που βγήκε από πλούσια αρχίδια. Το πως έκανε τα λεφτά του ο καθένας ας το αφήσουμε. Ή μάλλον όχι, ας το πιάσουμε. Στέλνοντας εμάς να δουλεύουμε σε όλη την Ελλάδα (το καλοκαίρι είχε τουρνέ 40 ημερών στα γραφεία στη Ελλάδα και την Κύπρο για να τους ελέγξουμε/βοηθήσουμε/επιμορφώσουμε), μιλάμε τα 18 ώρες στο πόδι με κουστούμι και γραβάτα στους 35 βαθμούς και ούτε ένα € παραπάνω για τις υπερωρίες, τα εκτός έδρας κλπ. Εμείς φυσικά, όχι αυτός και ο γιός του. Αυτοί διακοπές!!! Έτσι τα έβγαζε τα λεφτά ΤΟΥ εκείνη την εποχή... Και μετά μιλάμε ότι δεν υπάρχει εκμετάλλευση υπεραξίας κλπ!!!
Χμμμ...
Με τον φίλο μου ιάνη, ομιλήσαμε για το ιμπίθα του υιού μου και εργαζόμενου στην εταιρεία μου με 650 ευρώ μικτά (αυτός χαλά τον μο αμοιβών...)
Που αν στα 19 εργάζεται στα 30, εάν επιζήζει (με ζ οχι με σ) το εταιρεία, θα διευθύνει... Μια που (μάλλον) βγήκε από αρχίδια αιλουροειδούς προφανώς δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με άλλους.
Εσύ ομίλησες για τη 'κληρονομιά του εξαιρετικού ονόματος στην αγορά'. Είμαι σίγουρος άλλωστε, καθώς ο υιός του χαίρει ιδιαιτέρας εκτιμήσεως στην ιντερνετική κοινωνία, (... παρόλες τις διαφωνίες...) και προκύπτει μόνο από αναλόγους οικογένειες.
Σου έδωσε καλύτερες πιθανότητες, ας αφήσουμε την επίδραση της εποχής στην καθημερινότητα σου.R.S.
Αρα, νομιώ ες τώδε, συμφωνούμε , ότι το πρόβλημα είναι στη ηθική της διαδικασίας απόκτησης πλούτου και όχι στην κληρονομία της...
Ομως ούτε και αυτό είναι συμβατό με τον κλασσικό μαρξισμό... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) επελεγες να φεσωνεις το κρατος στις υποχρεωσεις σου, ενω συνεχιζες να πληρωνεις το δανειο σου (οποιο δανειο και αν ηταν αυτο, για οποιοδηποτε σκοπο)?
β) το δανειο ειναι των γονιων σου, αλλα τσονταρες και εσυ σε αυτο ενω επελεγες να φεσωνεις το κρατος, ή τα ειχατε διαχωρισμενα και δεν συνεβαλλες?
γ) για αυτο 'δεν αντεχουμε αλλο'?α) Δεν επελεξα εγω. Άλλος επελεξε και εκ του αποτελέσματος εκανε καλα, τουλαχιστον μεχρι το 2013. Μετα επρεπε να βαλει σε προτεραιοτητα την εφορια του και να ρυθμισει το δανειο του. Δεν το εκανε 'επειδή δεν ξεμπερδεύεις ποτε από αυτους αν δεν τους πληρωσεις'. Τουλάχιστον τελειώσαμε πρακτικα με το δανειο. Η φαση είναι ότι το 1000αρικο επεφτε like clockwork μεχρι τη δεσμευση του λογαριασμου στο ATM το '14, οπου η (βοθρο)τραπεζα ΔΕΝ μας ενημερωσε και περασαν 2 μηνες μεχρι να το χαμπαριάσουμε εμεις από το εξτρε. Μετα στα CC δεν πληρωθηκαν (θυμιζω δεν μπορούσαμε να πληρωσουμε ηλεκτρονικα μιας και τα χρηματα θα κατασχονταν απευθειας, μονο στο γκισε) και από εκει συνεχισαμε κανονικα. Στις αρχες του '16 αρχιζει η εισπρακτικη τις οχλησεις για τις 2 δοσεις. Νοσοκομειο με πιεση ο πατερας μου και εκτοτε με χαπακι. Χριστοπαναγιες με πολλη αγαπη κάθε μερα (από μενα), στρωσανε τα παιδια. Τωρα με το 95% του κεφαλαιου πληρωμενο και ολους τους τοκους πληρωμένους θα μας βγαλουν σε 15 μερες 'μη συνεργάσιμους' γιατι εδώ και 1,5 χρονο περιπου το 1000ρικο τους το εχουμε κανει 500αρικο παντα κάθε μηνα βεβαια και αναθεμα αν χρωσταμε...μισο ibiza launch edition 0.
Βασικο: Η εφορια του ερχοταν σταθερα στα 5-7000 την ιδια ωρα που το ποσο αυτό κοβοταν από τη συνταξη του κάθε χρονο σε ετησια βαση από το '10-'14. Μολις ξεκινησαν οι κρατησεις 'στην πηγη' εχουμε πεσει στο ουτε 500αρικο.
β) Πως εγω μπορω να πληρωσω το δανειο ακριβως*; Εδώ δεν μπορω να πληρωσω τα δικα μου λεμε για να σου απαντησω και το γ). Μεχρι το '11=0 φορος μιας και μιλαμε για ένα μικρο φροντιστηριο σε χωριο. Το '12 480ευρω, το '13 1000 ευρω με το τελος επιτηδεύματος και από το ΄14 που ξεκινα το παρτυ 6000, το '15 1800, το '16 3000 (τα ζυγα με προκαταβολή φορου) και για φετος προβλεπω τα λιγοτερα αφου τις 3 τελευταιες σεζον παω από το κακο στο χειροτερο, εχω ιατρικες δαπανες και όχι προκαταβολη...Αν ολο αυτό το διαστημα ή και μετα 'την κανει' ο πατερας μου και μεινω πισω εγω με το βουνο που είναι το ιδιο απ' όταν ξεκινησε το μαρτυριο μας το '09 τι κανω εγω; Θα γουσταρες να καθεσαι 7+χρονια πανω σε αυτή τη βομβα; Δεν ξερω ποια θα είναι η κριτικη σου αλλα πληρωνουμε ο,τι μπορούμε να πληρωσουμε και προφανως θα μπουμε σε οποια ρυθμιση βγει από εδώ και περα (εξωδικαστικος σε ο,τι αφορα εμενα - κακως που δεν μπήκαμε στις ρυθμισεις του '15, αλλα...) αφου η τραπεζα μας τα κλανει (αλλα ενοχλεί εστω και χωρις τηλεφωνα, ηθελα να ξερα τι στο διαολο κανει στους αλλους). Δεν ριχνουμε ολικα πιστολια σαν αλλους πρωην 'αριστους' και να πουλαμε τρελιτσα. Εξαλλου όλα για τις τράπεζες δεν τα τραβαμε;
*Υπηρχε ενας τροπος βασικα. Να θαψω εντελως την ζωη μου ( δεν εννοω αγωνες κτλ, τα οποια κοπηκαν εν μια νυκτι, αλλα πλεον δε με νοιαζει μιας και δεν γινονται καθολου εδώ και χρονια στην Ελλαδα -οι ταχύτητας- + εχω επιτελους ένα αξιοπρεπες οδηγικα αυτοκινητο 'να παιζω' -ειχα να οδηγησω οπως εμεις το εννοουμε 7 ολοκληρα χρονια- )μην κανοντας οικογενεια και να καθισω μαγκούφης μεσα στο σπιτι μεχρι τα 40 περιπου 'που θα ξεμπερδευα'. Ετυχε να εχω τον ανθρωπο βεβαια και προχωρησα, εννοείται με τρελες εντασεις όλα αυτά τα χρονια για τα οικονομικα που δυσκολα θα αντεχε καποιος (ο gatoz όπως μας εχει εξομολογηθεί, ξερει. Εγω θα σου πω απλα οτι παντρευομουν 19:00 και 17:30 ντυνομουν στο σπιτι ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, ελπιζω να καταλαβες). Την ανταμοιβή για όλα αυτά που εχω περασει την εχω διπλα μου τωρα που σου γραφω, να μου τραβαει το λαπτοπ, οποτε στα @@ μου ολοι τους -Και ο Αλεξάκος μαζι-...With hindsight λοιπον, καλως και δεν 'θαφτηκα' αφου και παλι 'μεσα' λιγοτερο μεν 'μεσα' και παλι, θα ημουν όπως βλεπω εκ του αποτελέσματος. Να ρωτησω με τη σειρα μου τι θα εκανες εσυ στην θεση μου;
-
Ο Καζάκος είναι αυτός που είναι, διάσημος ηθοποιός και η πολιτεία τόσο αποτιμάει την προσφορά του.
ο Καζακος παιρνει 26 χιλιαρικα (απο τα δικα σου και δικα μου λεφτα) για 3 μηνες δουλειας επειδη ειναι συν-κομμουνιστης μαζι με τον Πελετιδη. Και εσυ εισαι διατεθιμενος να το 'εξηγησεις' αυτο, οτι 'τα αξιζει' και η 'πολιτεια (σσ: η οποια αποφασιζΕΙ να δωσει τα λεφτα ΜΑΣ, ΕΔΩ ειναι η διαφορα) αποτιμα τη προσφορα του τοσο', αλλα ο επιχειρηματιας που δημιουργει κατι 'ειναι εκμεταλλευτης της υπεραξιας των αλλων', απορριπτοντας την εξηγηση 'τοσο αποτιμα η αγορα τη προσπαθεια του επιχειρηματια'.
Δηλαδη η πολιτεια που αποφασιζει με και για τα λεφτα των αλλων, καλως αποτιμα τον Καζακο τοσο, αλλα οταν η αγορα αποτιμα τη προσπαθεια του επιχειρηματια 'τοσο', δεν μας κανει ως εξηγηση γιατι ντε φακτο 'εκμεταλλευτης'.
Ποσο πιο αστειος θα γινεις?
Ο άλλος ήταν το τσουτσέκι που βγήκε από πλούσια αρχίδια. Το πως έκανε τα λεφτά του ο καθένας ας το αφήσουμε. Ή μάλλον όχι, ας το πιάσουμε. Στέλνοντας εμάς να δουλεύουμε σε όλη την Ελλάδα (το καλοκαίρι είχε τουρνέ 40 ημερών στα γραφεία στη Ελλάδα και την Κύπρο για να τους ελέγξουμε/βοηθήσουμε/επιμορφώσουμε), μιλάμε τα 18 ώρες στο πόδι με κουστούμι και γραβάτα στους 35 βαθμούς και ούτε ένα € παραπάνω για τις υπερωρίες, τα εκτός έδρας κλπ. Εμείς φυσικά, όχι αυτός και ο γιός του. Αυτοί διακοπές!!! Έτσι τα έβγαζε τα λεφτά ΤΟΥ εκείνη την εποχή... Και μετά μιλάμε ότι δεν υπάρχει εκμετάλλευση υπεραξίας κλπ!!!
Μεχρι τη τελευταια προταση, καλα τα λες, αλλα εγω σου εχω ξεκαθαρισει οτι δεν ασχολουμαι ή/και υπερασπιζομαι τετοιους, ουτε ημουν τετοιος. Εσυ ομως τους συμπεριλαμβανεις ολους - μαζι με εμενα - σε αυτη τη κατηγορια 'επιχειρηματια' γιατι θεωρεις οτι μονο τετοιοι υπαρχουν και μονο ετσι μπορουν να βγαλουν λεφτα. Παρ'το αλλιως...
Στη τελευταια προταση, δεν θα συμφωνησουμε ποτε. Την υπεραξια τη δημιουργει αυτος που παιρνει την εργασια του εργατη/εργαζομενου/υπαλληλου και την μετατρεπει σε κατι που καποιος ειναι διατεθιμενος να πληρωσει παραπανω.
Τελικα θα μας πεις γιατι δεν επιτρεποταν να μεταναστευσει στη Δυση, σε οποιο τυχερο συμμετεχοντα στο κομμουνιστικο παραδεισο ενιωθε οτι θελει να ζησει καπως αλλιως τη ζωη του?
-
Yani,
το τι θα κάνεις θα το ειδείς, υπάρχει όμως στο ταραγμένο μου μυελό, η έννοια της νομοτέλειας:
Το αιλουροϊδές, αφού εχάρει με το ίδιο που έχαρεις (δις), έπαιρνε επίσης συνεχώς τα αρχίδια του μέχρι το 2008, ήτοι εις ηλικίαν τεσσαράκοντα και ένα, που έβγαλε τα πρώτα σοβαρά χρήματα...Εως τότε διέμενε σε διάρι ημισόγειον 40ετίας και με τα δύο τέκνα. Και η βλάχα ηγόραζεν φρου-φρου και αρώματα από το παζάρι εις καματερόν αγογγύστως. Και μετά έγινε 100kg. Το αιλουροιδες. Που δεν συνάδει... Και η βλάχα ψωνίζει εις περιστέριον (μη το ευτιλίσουμε) bulgari μυρωδιές, επίσης αγογγύστως.
Στα 78kg πλέον,
το ζώον όμως είναι βέβαιον, ότι όποιος προσπαθεί ηθικώς, κάποτε ανταμοίβεται. Και με υλικά. Οχι οικοδομών.
Αρα εις το case σου, αλλά και του real, θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου η ανάκαμψις.
Η οποία θα είναι επίπονη, την μη επίπονη τη κληρονομείς, την παντρεύσαι ή τη κλέβεις.
Η κύρια διαφωνία μας, αφού σε σαλιάρισα πρώτα, όμως βρίσκεται στο πως αντιλαμβανόμαστε την ανάταση της αγοράς. Εσύ την αντιλαμβάνεσαι ως περιορισμό της ζημιάς (φευ όμως, ο αλεξάκος σε έδωκε), εγώ ως ρίσκο φιλελευθέρου πειράματος. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ο Καζακος παιρνει 26 χιλιαρικα (απο τα δικα σου και δικα μου λεφτα) για 3 μηνες δουλειας επειδη ειναι συν-κομμουνιστης μαζι με τον Πελετιδη. Και εσυ εισαι διατεθιμενος να το 'εξηγησεις' αυτο, οτι 'τα αξιζει' και η 'πολιτεια (σσ: η οποια αποφασιζΕΙ να δωσει τα λεφτα ΜΑΣ, ΕΔΩ ειναι η διαφορα) αποτιμα τη προσφορα του τοσο', αλλα ο επιχειρηματιας που δημιουργει κατι 'ειναι εκμεταλλευτης της υπεραξιας των αλλων', απορριπτοντας την εξηγηση 'τοσο αποτιμα η αγορα τη προσπαθεια του επιχειρηματια'.Δηλαδη η πολιτεια που αποφασιζει με και για τα λεφτα των αλλων, καλως αποτιμα τον Καζακο τοσο, αλλα οταν η αγορα αποτιμα τη προσπαθεια του επιχειρηματια 'τοσο', δεν μας κανει ως εξηγηση γιατι ντε φακτο 'εκμεταλλευτης'.
Τα χιλιάρικα είναι 4,3 το μήνα από ότι διαβάζω αλλά προφανώς είναι πάρα πολλά λεφτά κι αυτά. Η αντίρρησή μου είναι στο ότι αυτό είναι άσχετο με την συζήτηση.
Το ποιος είναι αστείος θα το κρίνουν οι άλλοι.εγω σου εχω ξεκαθαρισει οτι δεν ασχολουμαι ή/και υπερασπιζομαι τετοιους, ουτε ημουν τετοιος. Εσυ ομως τους συμπεριλαμβανεις ολους - μαζι με εμενα - σε αυτη τη κατηγορια 'επιχειρηματια' γιατι θεωρεις οτι μονο τετοιοι υπαρχουν και μονο ετσι μπορουν να βγαλουν λεφτα.
Το πρόβλημά μου είναι με την ιδεολογία που πρεσβεύεις και η οποία βασίζεται γενικά πάνω στην εκμετάλλευση (και άσε τα ελληνικά μικρομάγαζα, στους ομίλους είναι το μεγάλο πρόβλημα), όχι με σένα προσωπικά. Επίσης ποτέ δεν είπα ότι ήσουν αλήτης στη δουλειά σου ή ότι δεν πλήρωνες τους εργαζομένους σου. Το πρόβλημα μου είναι η γενικότερη κατάσταση και οι αριθμοί που ανέφερα πριν το καταδεικνύουν.
Στη τελευταια προταση, δεν θα συμφωνησουμε ποτε.
Συμφωνώ!
Τελικα θα μας πεις γιατι δεν επιτρεποταν να μεταναστευσει στη Δυση, σε οποιο τυχερο συμμετεχοντα στο κομμουνιστικο παραδεισο ενιωθε οτι θελει να ζησει καπως αλλιως τη ζωη του?
Συνήθως φοβόντουσαν για κατασκοπία/διαρροή μυστικών. Όσοι αυτομολούσαν είχαν συνήθως θέσεις ευθύνης (και το έκαναν για προσωπικούς λόγους - όπως ο πιλότος που αυτομόλησε με το MiG-25 στην Ιαπωνία), δεν ήθελε να φύγει ο μέσος εργάτης.
-
Αυτά σκεπτομαι και εγω για να παιρνω δυναμη Γατε. Όμως ξερω ότι...δεν γιατι πολύ απλα με οσα εχουν συμβει όλα αυτά τα χρονια στην καλυτερη των καλυτερων απλα θα γλυψω τις πληγες μου ( ως άλλο αιλουροειδες ). Τιποτε παραπανω._
-
ο Καζακος παιρνει 26 χιλιαρικα (απο τα δικα σου και δικα μου λεφτα) για 3 μηνες δουλειας επειδη ειναι συν-κομμουνιστης μαζι με τον Πελετιδη. Και εσυ εισαι διατεθιμενος να το 'εξηγησεις' αυτο, οτι 'τα αξιζει' και η 'πολιτεια (σσ: η οποια αποφασιζΕΙ να δωσει τα λεφτα ΜΑΣ, ΕΔΩ ειναι η διαφορα) αποτιμα τη προσφορα του τοσο', αλλα ο επιχειρηματιας που δημιουργει κατι 'ειναι εκμεταλλευτης της υπεραξιας των αλλων', απορριπτοντας την εξηγηση 'τοσο αποτιμα η αγορα τη προσπαθεια του επιχειρηματια'.
Δηλαδη η πολιτεια που αποφασιζει με και για τα λεφτα των αλλων, καλως αποτιμα τον Καζακο τοσο, αλλα οταν η αγορα αποτιμα τη προσπαθεια του επιχειρηματια 'τοσο', δεν μας κανει ως εξηγηση γιατι ντε φακτο 'εκμεταλλευτης'.
Τα χιλιάρικα είναι 4,3 το μήνα από ότι διαβάζω αλλά προφανώς είναι πάρα πολλά λεφτά κι αυτά. Η αντίρρησή μου είναι στο ότι αυτό είναι άσχετο με την συζήτηση.
Το ποιος είναι αστείος θα το κρίνουν οι άλλοι.εγω σου εχω ξεκαθαρισει οτι δεν ασχολουμαι ή/και υπερασπιζομαι τετοιους, ουτε ημουν τετοιος. Εσυ ομως τους συμπεριλαμβανεις ολους - μαζι με εμενα - σε αυτη τη κατηγορια 'επιχειρηματια' γιατι θεωρεις οτι μονο τετοιοι υπαρχουν και μονο ετσι μπορουν να βγαλουν λεφτα.
Το πρόβλημά μου είναι με την ιδεολογία που πρεσβεύεις και η οποία βασίζεται γενικά πάνω στην εκμετάλλευση (και άσε τα ελληνικά μικρομάγαζα, στους ομίλους είναι το μεγάλο πρόβλημα), όχι με σένα προσωπικά. Επίσης ποτέ δεν είπα ότι ήσουν αλήτης στη δουλειά σου ή ότι δεν πλήρωνες τους εργαζομένους σου. Το πρόβλημα μου είναι η γενικότερη κατάσταση και οι αριθμοί που ανέφερα πριν το καταδεικνύουν.
Στη τελευταια προταση, δεν θα συμφωνησουμε ποτε.
Συμφωνώ!
Συνήθως φοβόντουσαν για κατασκοπία/διαρροή μυστικών. Όσοι αυτομολούσαν είχαν συνήθως θέσεις ευθύνης (και το έκαναν για προσωπικούς λόγους - όπως ο πιλότος που αυτομόλησε με το MiG-25 στην Ιαπωνία), δεν ήθελε να φύγει ο μέσος εργάτης.
α) η συζητηση δεν ειναι καθολου ασχετη γιατι δεν μπορεις απο τη μια να δεχεσαι τη κριση της πολιτειας που αποφασιζει τα δικα μας και οχι δικα της λεφτα να τα δωσει στο καθε καζακο γιατι αποφασιζει οτι τοσο αποτιμαται η προσφορα του, αλλα δεν δεχεσαι τη κριση του πελατη/της αγορας που αποφασιζει οτι αυτο που δημιουργησε ο επιχειρηματιας απο το συνδυασμο υπαλληλων που επελεξε και απο την ιδεα/προιον/υπηρεσια που παρειχε αξιζει ταδε κερδος στη τσεπη του. Επισης, ειναι σχετικοτατο γιατι ο συν-κομμουνιστης Καζακος κανει μαλακωδες κηρυγμα ενω η τσεπουλα του γεμιζει χρηματα που ΔΕΝ του εδωσε η ελευθερη αγορα απο τη δικη της τσεπη εξαιτιας της αξιας του. Οπως ολοι οι κομμουνιστες δηλαδη.
β) η ιδεολογια που 'πρεσβευω' ειναι οτι ο επιχειρηματιας, απο μικρος εως μεγαλος, μπορει να βγαζει τα λεφτα του ειτε επειδη ειναι λαμογιο και εκμεταλλευεται τους απο κατω του, αλλα ΚΑΙ ειτε επειδη δημιουργει κατι ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ και αυτος. Εσυ βαζεις ολους τους μεγαλους συλληβδην στη πρωτη κατηγορια.
γ) Ασε μας ρε δια που φοβοντουσαν κατασκοπια. 'ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ' αυτος που ρισκαρε τη ζωη του για να σηκωθει να φυγει απο τις κομμουνιστικες χωρες μωρε...
Εγκλεισμος εντος χωρας, ξυλο, φυλακιση, εξορια ή θανατος (πακετο με προπαγανδα και απαγορευση αντιθετων αποψεων, οπως σε ΟΛΑ τα ακραια φασιστικα καθεστωτα οπως ο κομμουνισμος) σε οποιον δεν γουσταρε να συμμετεχει στο 'παραδεισο' του κομμουνισμου ακριβως επειδη οι διαβιωντες ΖΩΑΡΑ κυβερνωντες ηξεραν και καταλαβαιναν οτι αν τους εδιναν την επιλογη, ολοι οσοι αξιζαν κατιτοις (και δεν μιλαω αναγκαστικα για τις επιστημοναρες που φοβοντουσαν μη παρουν τα 'κρατικα μυστικα' μαζι τους, αλλα οποιον ειχε 2-3 ικανοτητες) θα λακιζαν να πανε να ζησουν καλυτερη ζωη σε σοβαροτερες χωρες και κανενας δεν θα εμενε να σκιζει το πατο του για να ζουν τη dolce vita οι κομματαρχες. ΑΣΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ...
Αληθεια, γιατι δεν πας οικειοθελως μεταναστης στη Βορεια Κορεα, να προσφερεις στο συνανθρωπο σου, να αναγνωριστει και να ανταμοιφθει το φιλοτιμο σου, και να μας γραφεις (αν στο επιτρεπουν...) το ποσο ωραια ειναι η ζωη εκει?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) Δεν επελεξα εγω. Άλλος επελεξε και εκ του αποτελέσματος εκανε καλα, τουλαχιστον μεχρι το 2013.
καπου εχασα τη μπαλα στις απαντησεις σου, αλλα θα σταθω στο παραπανω για να το καταλαβω σωστα. Λες οτι:
οι γονεις σου επελεξαν να μη πληρωνουν τις υποχρεωσεις τους προς το κρατος, ενω πληρωναν το δανειο του ακινητου τους, και θεωρεις οτι καλως εκαναν?
-
Δεν μιλαμε για γονεις, μιλαμε για έναν που εμεινε πισω, κατι το οποιο αλλαζει αρδην το σκηνικο. (Ευχομαι να το καταλάβεις οσο πιο αργα γινεται -για τα μοναχοπαίδια είναι αλλιως- και να μπορεις να πενθήσεις φυσιολογικα γιατι εγω δεν ειχα καν το περιθωριο να κλαψω τον ανθρωπο μου.)
Σου λεω ότι καλως εκανε εως το '13. Μεχρι τοτε ειχε κατεβασει σχεδόν 50% το κεφαλαιο δανειου που είχαμε όταν ξεκινησαν τα ζορια (για εμας τον Οκτωβρη του '09). Αν το ρυθμιζε τοτε, μαλλον θα ειχε 0 οφειλες στην εφορια τωρα.
2ο σημειο καμπης ηταν οι 100 δοσεις του '15. Ουτε και τοτε με το επιχειρημα ότι ειχε μεινει λιγοτερο και από 1/5 του εν λογω ποσου. Αν το ειχε κανει τοτε θα ειχε περιπου το μισο των οφειλων που εχει τωρα. Πολλες δλδ, οποτε επελεξε να το παει μεχρι τελους. Εμενα (ως οφειλες) φυσικα με βγαζω εκτος της ολης εξισωσης.Εσυ τι περιθωρια νομιζεις οτι θα ειχες σε αντιστοιχη κατασταση ειτε ως γονεας ειτε ως 'παιδι';
Στο τελος ο,τι και να κανεις θα χρωστας τα ιδια. Σε ποιον δεν εχει και τοση σημασια... -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Δεν μιλαμε για γονεις, μιλαμε για έναν που εμεινε πισω, κατι το οποιο αλλαζει αρδην το σκηνικο. (Ευχομαι να το καταλάβεις οσο πιο αργα γινεται -για τα μοναχοπαίδια είναι αλλιως- και να μπορεις να πενθήσεις φυσιολογικα γιατι εγω δεν ειχα καν το περιθωριο να κλαψω τον ανθρωπο μου.)
Σου λεω ότι καλως εκανε εως το '13. Μεχρι τοτε ειχε κατεβασει σχεδόν 50% το κεφαλαιο δανειου που είχαμε όταν ξεκινησαν τα ζορια (για εμας τον Οκτωβρη του '09). Αν το ρυθμιζε τοτε, μαλλον θα ειχε 0 οφειλες στην εφορια τωρα.
2ο σημειο καμπης ηταν οι 100 δοσεις του '15. Ουτε και τοτε με το επιχειρημα ότι ειχε μεινει λιγοτερο και από 1/5 του εν λογω ποσου. Αν το ειχε κανει τοτε θα ειχε περιπου το μισο των οφειλων που εχει τωρα. Πολλες δλδ, οποτε επελεξε να το παει μεχρι τελους. Εμενα (ως οφειλες) φυσικα με βγαζω εκτος της ολης εξισωσης.Εσυ τι περιθωρια νομιζεις οτι θα ειχες σε αντιστοιχη κατασταση ειτε ως γονεας ειτε ως 'παιδι';
εγω απο το bold καταλαβαινω οτι - λογω συνθηκων, περιστασεων, οικονομικης στενοτητας, δεν λεω οτι ηταν κατ'επιλογην μπαταχτσης - ειχε τη δυνατοτητα να πληρωνει ειτε το δανειο ειτε τις υποχρεωσεις του στο κρατος, και επελεγε να πληρωνει το δανειο του ακινητου* αντι για τις υποχρεωσεις του στο κρατος, και εσυ το επικροτεις αυτο. Αν κανω λαθος, διορθωσε με παλι.
*(που ξεκινησε να χτισει στο οικοπεδο-φιλετο, για να το εκμεταλλευτει. λιγο διαφορετικο απο πχ 1η κατοικια, ε?)
Και σημερα ερχεσαι εσυ
α) να γκρινιαζεις για τους φορους που σε τσακιζουν (και εμενα μαζι σου, γιατι το ιδιο ειμαστε ΕΕ και 'επιχειρηματιες', πραγμα που ξεχνας φαινεται) και για τη κομμενη συνταξη του πατερα σου,
β) να ζητας οι μισθοι των ΔΥ που πληρωνονται απο τους φορους του ιδιωτικου τομεα να παραμενουν στα υψη που ειναι, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ με τον ΙΤ που τους τροφοδοτει,
γ) να κουνας το δαχτυλο σε εμενα οταν δεν γουσταρω το κρατος να μου παιρνει πλεον του 50% των χρηματων που βγαζω (ΟΤΑΝ τα βγαζω, οχι σημερα που καθομαι).
δ) Οταν δεν το γουσταρεις εσυ, ειναι θεμιτη αγανακτηση, οταν δεν το γουσταρω εγω ειναι κραξ-able.
δ) να κουνας το δαχτυλο σε εμενα για το οτι εχω λεφτα να τρωω (τα οποια ειναι ηδη φορολογημενα) και με αυτα πληρωνω και τις υποχρεωσεις μου στο κρατος ενω δεν εχω κανενα εισοδημα. οταν ο πατερας σου επελεγε να μη πληρωνει τις υποχρεωσεις του στο κρατος αλλα να κοιταει το ιδιωτικο του συμφερον, ΕΝΩ ειχε εστω ΚΑΠΟΙΟ εισοδημα.καλα τα λεω?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ