-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κοινο στοιχειο αναμεσα σε καπιταλισμο και κουμμουνισμο:
Οταν τελειωσουν τα λεφτα,ολα καταρρεουν.
Θέλει κάποια περεταίρω εξήγηση φίλε
1)στον κομουνισμό, όταν τελειώνουν τα χρήματα, δεν τελειώνουν για το κόμμα μα για τους ανθρώπους των κολχόζ. Το κόμμα την ‘κάνει’……..
2) στο καπιταλισμό, όλο και κάποιοι θα έχουν μαζέψει και κάτι, και αυτοί κινούν αργά την μηχανή……. Και όταν φτωχαίνεις, πέφτουν τα μεροκάματα και μαζεύονται από παντού και άλλοι……… αυτό ονομάζετε ανάκαμψη!!!!!!!....... θέλουμε δεν θέλουμε, στο διαλα, μα ας αρχίσει και βλέπουμε!.
Α.Περιμενεις κι εσυ την ανακαμψη του πιτσαδόρου και του Μέγα Καρεκλάτου που μας επισκέφτεται;
Αν εισαι όσων ετων λές ότι είσαι,θα έλεγα να μην περιμενεις,να βρεις κανενα αλλο χομπυ:ψαρεμα,ρωσίδες,παζλ (αυτα με τα πολλα κομματια) -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Επειδή η ελληνική επαρχία ήταν όπως ήταν ΜΑΝΤΕΥΕΙΣ πως και η αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ ήταν ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, γιατί έτσι. ΟΚ, FACTΔεν μαντεύω τίποτε.
@Ηifi, η σοβιετική επαρχία δεν ήταν καθόλου καλύτερη από την ελληνική, νερό και τουαλέτα που ανέφερες σε πολλά χωριά δεν είχαν και δεν έχουν μέχρι και σήμερα(στο χωριό της μάνας μου που είναι 2 χιλιόμετρα από πόλη 80.000 κατοίκων, δεν έχουνε μέχρι τώρα καν δίκτυο νερού και δρόμο με άσφαλτο, και αυτό ισχύει για πάρα πολλές περιοχές). Υπήρχε και υπάρχει τεράστια ανομοιγένεια πόλη-επαρχία, πας 10 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο και είναι σαν να έσκασες στο 1960.
Μισό λεπτό, για να συνενοούμαστε...
Μιλάμε για το 60'. Αυτό που λέω, είναι πως το 60', η ελληνική επαρχία με την σοβιετική, ήταν στα ίδια (ή και χειρότερα για την ελληνική). Δεν είμαι σίγουρος, δεν έζησα σε καμία από τις δύο, αλλά είδα πως ήταν τα πράγματα την δεκαετία του 70 στην ελληνική επαρχία...Εδώ λοιπόν περιμένω κάποιον που έζησε στην σοβιετική επαρχία του 60' να μας γράψει δυο λόγια.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Επειδή η ελληνική επαρχία ήταν όπως ήταν ΜΑΝΤΕΥΕΙΣ πως και η αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ ήταν ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, γιατί έτσι. ΟΚ, FACT
!!!!!! +10
A. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτό που λέω, είναι πως το 60', η ελληνική επαρχία με την σοβιετική, ήταν στα ίδια (ή και χειρότερα για την ελληνική).Αφού δεν ξέρεις, μπορεί νε πεθαίναν από πείνα ή να ζούσανε ωσαν ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ, δεν ξέρεις, όλα είναι πιθανά.
Άρα δεν έχει καμία απολύτως αξία η σύγκριση που κάνεις και ως τέτοια σύγκριση καθησες και έγραψες όλο αυτό το ποστς.
Ας μη κοροϊδευόμαστε λοιπόν
-
Επειδή η ελληνική επαρχία ήταν όπως ήταν ΜΑΝΤΕΥΕΙΣ πως και η αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ ήταν ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, γιατί έτσι. ΟΚ, FACT
!!!!!! +10
A.Εσύ δεν είσαι ΑΛΒΑΝΟΣ? Έτσι έχω καταλάβει.
-
ΥΓ: Οι γονείς μου δουλεύαν από το 79' και οι δύο. Και οι δύο ΔΥ (για να γουστάρει ο Panossss! ).
Αυτό δεν είναι αντίφαση τώρα;
Από τη μια λες 'δουλεύαν' κι από την άλλη λες 'ΔΥ'. Τελικά, τί ισχύει ;Και συνολικά τι λες; Ότι παρόλο που 'τανε ΔΥ, ζούσατε πολύ φτωχικά;
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
ΥΓ: Οι γονείς μου δουλεύαν από το 79' και οι δύο. Και οι δύο ΔΥ (για να γουστάρει ο Panossss! ).
Αυτό δεν είναι αντίφαση τώρα;
Από τη μια λες 'δουλεύαν' κι από την άλλη λες 'ΔΥ'. Τελικά, τί ισχύει ;Και συνολικά τι λες; Ότι παρόλο που 'τανε ΔΥ, ζούσατε πολύ φτωχικά;
Κι όμως.
Κάτι κάναν λάθος οι δικοί μου...
Ο πατέρας μου είχε την μανία να πηγαίνει κάθε πρωί στο σχολείο να διδάξει, και η μάνα μου δούλευε στην κοινότητα του χωριού γραμματέας.
Όχι μόνον δουλεύαν, αλλά δεν μας φτάναν τα λεφτά (μέχρι να έρθει ο τρισκατάρατος βέβαια, γιατί μετά πνιγήκαμε στο χρήμα ως γνωστόν... ). Ο πατέρας μου πήρε ένα αμάξι το 81' και το επόμενο το...03'. Ευτυχώς, είχε ξεχρεώσει το σπίτι μέχρι τότε.Ανεξήγητα πράγματα Panossss μ'.
-
Και δεν παραιτήθηκαν, επειδή...;;;(είναι πατριώτες)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αυτό που λέω, είναι πως το 60', η ελληνική επαρχία με την σοβιετική, ήταν στα ίδια (ή και χειρότερα για την ελληνική).
Αφού δεν ξέρεις, μπορεί νε πεθαίναν από πείνα ή να ζούσανε ωσαν ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ, δεν ξέρεις, όλα είναι πιθανά.
Άρα δεν έχει καμία απολύτως αξία η σύγκριση που κάνεις και ως τέτοια σύγκριση καθησες και έγραψες όλο αυτό το ποστς.
Ας μη κοροϊδευόμαστε λοιπόν
Δεν έκανα καμία σύγκριση εγώ, άλλοι έκαναν. Εγώ έγραψα για την ελληνική επαρχία του 70'. Εσύ γνωρίζεις κάτι για την ελληνική ή την σοβιετική επαρχία;
-
Εγώ, όπως μπορεί να δει καθένας, δεν έγραψα ότι όποιος πήγε στις Γερμανίες και στις ΗΠΑ έστελνε πίσω ένα σωρό λεφτά.
Έγραψα ότι ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΕΦΤΑ.Δηλαδή, είχε ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ και εδώ και στο εξωτερικό και αλλού.
Φυσικά, το αν κάποιος ζούσε μέσα στη κοπριά γιατί βαριόταν ή δεν ήξερε ότι έπρεπε να τη φτυαρίσει που και που, δεν σήμαινε ότι όλοι ήταν ανεπρόκοποι στην ελληνική επικράτεια. Και τελικά καθένας λάμβανε αυτό που του αναλογούσε. Άλλοι ήταν σαν τους Αλβανούς και τους Τούρκους, άλλοι έφτιαχναν περιουσίες, ανώγια και κατώγια.
Δεν γεννηθήκαμε όοοολοι δα στο Λεκανοπέδιο, ούτε είναι μόνο ο χάιφάι από χωριό.
-
Και δεν παραιτήθηκαν, επειδή...;;;Ποιος είπε πως οι υπόλοιποι ζούσαν καλύτερα;
Και οι ΔΥ, και οι ΙΥ, οι αγρότες, στην ίδια ή χειρότερη μοίρα ήταν. -
Άρα ζούσαν 'όπως όλοι', και καλύτερα από κάποιους.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι άξιο λόγου.Επίσης δεν διευκρίνησες αν δούλευαν ή ήταν ΔΥ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ, όπως μπορεί να δει καθένας, δεν έγραψα ότι όποιος πήγε στις Γερμανίες και στις ΗΠΑ έστελνε πίσω ένα σωρό λεφτά.
Έγραψα ότι ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΕΦΤΑ.Δηλαδή, είχε ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ και εδώ και στο εξωτερικό και αλλού.
Φυσικά, το αν κάποιος ζούσε μέσα στη κοπριά γιατί βαριόταν ή δεν ήξερε ότι έπρεπε να τη φτυαρίσει που και που, δεν σήμαινε ότι όλοι ήταν ανεπρόκοποι στην ελληνική επικράτεια. Και τελικά καθένας λάμβανε αυτό που του αναλογούσε. Άλλοι ήταν σαν τους Αλβανούς και τους Τούρκους, άλλοι έφτιαχναν περιουσίες, ανώγια και κατώγια.
Δεν γεννηθήκαμε όοοολοι δα στο Λεκανοπέδιο, ούτε είναι μόνο ο χάιφάι από χωριό.
manosk, έχω δώσει αναλυτικό βιογραφικό της φαμίλιας μου, διάβασες εσύ πουθενά για φτυάρισμα κοπριάς; Που κι αυτό γινόταν μην ανησυχείς...
Ποιος μίλησε για ανεπρόκοπους; Εγώ σου λέω πως κανείς δεν ήταν ανεπρόκοπος, όλοι δούλευαν αλλά στο τέλος παίρναν τ' @@ τους και επιπλέον οι συνθήκες ήταν τραγικές και οι ανέσεις ανύπαρκτες.
Για πες, ήσουν εσύ από πιο 'προκομένη' οικογένεια και φτυαρίζατε την κοπριά με περισσότερη τέχνη;
-
Δεν αναφέρθηκα σ' εσένα. Λάθος μου αν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο.
-
Το μέσο σπίτι (εντός σχεδίου και με άδεια ή νόμιμη εξαίρεση από αυτή) στην ελληνική επαρχία των λέιτ σίξτις συνήθως είχε και ύδρευση και ηλεκτρισμό. Μην πεταχτεί κανένας και πει 'στο δικό μου χωριό ακόμη δεν έχει ρεύμα', υπάρχουν και τέτοια ακόμη και σήμερα ακόμη και σε πάμπλουτα κράτη όπως ο Καναδάς. Κάθε δεκαετία που γίνονται απογραφές πληθυσμού, ανάμεσα στα πράγματα που μετρώνται είναι και αυτά, τα νούμερα και η εξέλιξή τους δημοσιεύονται και είναι γνωστά.
Ιδιαίτερη προσοχή ας δοθεί στο εντός σχεδίου κ.τ.λ., βάσει νόμου μέχρι και πριν από 25-30 χρόνια δεν συνδεόσουν με ΔΕΚΟ αν ήσουν αυθαίρετος, η εξήγηση για πολλές περιπτώσεις μη διασυνδεδεμένων, αν και όχι όλων.
Η τουαλέτα πράγματι ήταν έξω στις περισσότερες περιπτώσεις, μπήκε μέσα απλά ενσωματώθηκε στο κτίριο από τα σέβεντις και μετά.
Λόγω των πολλών και απότομων ορεινών όγκων στη χώρα μας αλλά και των πολλών μικρών νησιών, η ύδρευση και η ηλεκτοδότηση καθυστέρησε σε ορισμένες περιπτώσεις. Παλιά π.χ. ήταν συχνό το φαινόμενο ένα χωριό να έχει νερό και ρεύμα από το 1960 και ένα άλλο δίπλα του αλλά σε παρακείμενο βουνό με συγκριτικά μεγάλο υψόμετρο να συνθέθηκε πολύ αργότερα, ενώ ακόμη και σήμερις υπάρχουν νησιά που περιμένουν κάθε τόσο την υδροφόρα του ναυτικού.Θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον πάντως αν γινόταν σύγκριση μεταξύ Βουλγαρίας/Ρουμανίας/Γιουγκοσλαυίας/Αλβανίας με Ελλάδα, αν πούμε ότι μια τέτοια σύγκριση έχει ενδιαφέρον γενικώς.
Bad the lies, η Σοβιετία ήταν ένα χαώδες κράτος, όλο πεδιάδες και με τεράστιους φυσικούς πόρους και βαριά βιομηχανία, αλλά και με ιδιαίτερες και πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες. -
Άρα ζούσαν 'όπως όλοι', και καλύτερα από κάποιους.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι άξιο λόγου.Επίσης δεν διευκρίνησες αν δούλευαν ή ήταν ΔΥ.
Panosss, κάνε ένα κόπο να παρακολουθήσεις την συζήτηση. Δεν συζητάμε για την φαμίλια μου, απλώς την χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα.
Η κουβέντα αφορά το πόσο γαμάτα ήταν το 60' στην Ελλάδα ή στην ΕΣΣΔ. -
Η κουβέντα αφορά το πόσο γαμάτα ήταν το 60' στην Ελλάδα ή στην ΕΣΣΔ.Κάτι για το οποίο όπως είπες δεν έχεις ιδέα αλλά επιμένεις να γράφεις κατεβατά σε περίπτωση που κατά τύχη ισχύουν, σωστά?
-
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΠΑΜΕ;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
!!!!!! +10
A.Εσύ δεν είσαι ΑΛΒΑΝΟΣ? Έτσι έχω καταλάβει.
25% αρβανίτης!. 25% τούρκος από Σμύρνη!. Το υπόλοιπο καθαρό ελληνικό!!!!!!!.......... έχω δικαιώματα σε αυτήν την πατρίδα?????????? Στα 68 μου (25/02/1946).
Και για τον άλλο φίλο, έχω σπορ και χόμπι εξοπλισμένα!.
Αλλοδαπές ποτέ!...... πάζλ?, δεν θα το άντεχα!.....
Α. -
έχω δικαιώματα σε αυτήν την πατρίδα??????????ΟΧΙ, έχει μαζευτεί εδω κάθε καρυδιάς καρύδι, ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ