-
Κοιταξε Χρηστο Λαππα, δε θα με κανεις και Αλαβανο γιατι ετσι θες εσυ να το βλεπεις...
Υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα στο γεγονος του δανεισμου και στους ορους που επιβληθηκαν γι'αυτον. Αν δε θες να το δεις δε πειραζει.
Οι τυποι πιεζουν αφορητα σε σημειο που δεν μπορει να εξυπηρετηθει το δανειο που εδωσαν και σε λιγο δε θα υπαρχει μαλλι να κουρεψουν και το θελησαν αυτοι να γινει ετσι. Εδωσαν αυτο το δανειο κυριως για να κρατησουν την ομαλοτητα στην πληρωμη του εξωτ χρεους της χωρας. Δεν κρατουν ουτε τα στοιχειωδη προσχηματα αλληλεγγυης απο εκει και περα και φυσικα, οταν δε θα αποτελουμε κινδυνο γι'αυτους απλα θα τραβηξουν την πριζα. Ε, εδω εχουμε φτασει λοιπον.
Ο 'ψοφος της πεινας' ειναι μια παπαρια και μιση, οχι δικη σου, δικη τους. Και αν το σκεφτεις λογικα, αμα ηταν τοσο ατεγκτοι επρεπε να μας εδιωχναν μια και εξω γιατι πιο φτηνα ως ΕΕ θα τους ερχοταν μακροπροθεσμα. Βεβαια υπαρχει ο πολιτικος/γεωστρατηγικος αντικτυπος, που γι'αυτον και ειμαστε στην ΕΕ απο την αρχη.Δυστυχως ειμαστε εδω και καιρο σε ενα παρτι που παρακαλουσαμε να μας καλεσουν, δε φερθηκαμε καλα (ξεκωλιασαμε τους μπουφεδες ρευοντας και κλανοντας ολη την ωρα) ομως οι οικοδεσποτες δε μας διωχνουν με τις κλωτσιες ακομα για να μη γινει επεισοδιο και 'τι θα πουν οι αλλοι καλεσμενοι'. Μας εχουν λοιπον στο μπαλκονι της επαυλης 4 χρονια κοντα και μας λενε πως θα φερθουμε για να κατσουμε στο παρτι, σαν το Θαναση Βεγγο οταν πηγε στο παρτι της κορης του Μαυραγοριτη Χαρουπογλου αν θυμασαι την ταινια. Ε λοιπον, αρκετη τυφλομυγα παιξανε οι καλεσμενοι και αρκετες φαπες φαγαμε. Φ-Τ-Α-Ν-Ε-Ι!
-
@ Dap
Δεν μιλάμε για διακυβέρνηση και πολίτευμα, αλλά για περιουσίες που δίχως εσένα δεν θα είχαν δημιουργηθεί.
Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι αυτονόητο σε όλο τον δυτικό κόσμο. Μου φαίνεται απίστευτο -το ομολογώ- το πόσο αριστερά έχει πάει η Ελλάδα όταν φτάνουμε να το αμφισβητούμε.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...(κι ας μη με συμφερει) θα αφιερωνα τη ζωη μου στο να αλλαξω μια τοσο αδικη κοινωνιαΑν μπορείς να το κάνεις, καλο θα ήταν να ξεκινούσες από κάποιες πιο ισχυρές χώρες.
Αν προσπαθούσες κάτι τέτοιο σε μεμονωμένη χώρα και μάλιστα αδύναμη, το μόνο που θα κατάφερνες θα ήταν να την καταστρέψεις. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και κατι ακομα....Λιγάκι παραταβηγμένο ( το ομολογώ) παραδειγμα σε αυτα που λες ειναι ο θεσμος της βασιλειας.....Που μπορει να τυχει καποιος μη ταλαντουχος να κληρονομει κατι που δεν ειναι αξιος να το κουμανταρει....Γιατί το πας τόσο μακριά Δημήτρη; Έχουμε τους δικούς μας θεσμούς εδώ: Καραμανλοκρατία, Παπανδρεοκρατία, Μητσοτακοκρατία.
Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι αυτονόητο σε όλο τον δυτικό κόσμο. Μου φαίνεται απίστευτο -το ομολογώ- το πόσο αριστερά έχει πάει η Ελλάδα όταν φτάνουμε να το αμφισβητούμε.
Επειδή λοιπόν ο κόσμος (ίσως) θα ξεσηκωθεί θα συμβεί αυτό που έγραψα χθες και σου φάνηκε τόσο ανήκουστο. Δεν είναι επιθυμητός ένας εμφύλιος per se. Είναι όμως μάλλον αναπόφευκτος σε περίπτωση λαϊκής επανάστασης. Εκτός αν νομίζεις ότι οι κρατούντες θα παραδόσουν τα κεκτημένα και την εξουσία αμαχητί. Και όλο αυτό οφείλεται στην εξαθλίωση και την ταπείνωση που υφίσταται ο λαός.
-
Αυτό που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις είναι ότι αυτό που εσύ ονομάζεις 'οι κρατούντες' δεν είναι κάτι αόριστο, κάποιοι μεγιστάνες που ζουν σε άλλη χώρα και απλά κρατούν τα σχοινιά. Είναι πολύ συγκεκριμένο πράγμα. Όταν θα έρθουν να πάρουν τα όποια περιουσιακά στοιχεία από τους πολίτες για να κάνουν την αναδιανομή που αυτοί ονειρεύονται, θα τους φάνε το λαρύγγι.
Αν τώρα έχουμε αντιδράσεις για τους εξωφρενικούς φόρους που σιγά σιγά στερούν από τον κόσμο την περιουσία και το βιός τους, μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει αν αυτό γίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα, επίσημη θέση του κράτους. Όταν θα έρθεις και θα πεις στον γείτονα 'εκείνο το τριώροφο που έφτυσες αίμα για να χτίσεις για τα παιδιά σου δεν θα τους ανήκει όταν πεθάνεις', έλα να μου πεις πως θα αντιδράσει.
Ένας εμφύλιος δεν είναι απλά ανεπιθύμητος (εκτός από όσους έχουν άρρωστο μυαλό), είναι ένα εξωφρενικά μακρινό ενδεχόμενο. Πρέπει όμως να συνειδητοποιούμε ποιοι έχουν κάθε συμφέρον να μας σπρώχνουν προς τα εκεί, ποιοι κάνουν τα πάντα για να αποσταθεροποιούν το σύστημα, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα πραγματοποιηθεί επιτέλους η ταξική πάλη που ονειρεύονται.
Και υπό αυτό το πρίσμα, όσο αηδία και αν νιώθω με αυτά που διαβάζω, σε ευχαριστώ γιατί αποκαλύπτεις το τι πραγματικά θέλει κομμάτι της αριστεράς για την Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν τώρα έχουμε αντιδράσεις για τους εξωφρενικούς φόρους που σιγά σιγά στερούν από τον κόσμο την περιουσία και το βιός τους, μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει αν αυτό γίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα, επίσημη θέση του κράτους. Όταν θα έρθεις και θα πεις στον γείτονα 'εκείνο το τριώροφο που έφτυσες αίμα για να χτίσεις για τα παιδιά σου δεν θα τους ανήκει όταν πεθάνεις', έλα να μου πεις πως θα αντιδράσει.Η διαφορά μας είναι πως εσύ θεωρείς δεδομένη την ανάγκη ύπαρξης ατομικής ιδιοκτησίας και στο σύστημα που ζούμε όντως αυτό ισχύει. Όμως στο εναλλακτικό σύστημα κάτι τέτοιο δεν θα έχει νόημα καθώς το κράτος θα φροντίζει για αυτές τις ανάγκες. Αν και το κύριο θέμα δεν είναι η μικροϊδιοκτησία (που θα μπορούσε να επιτρέπεται) αλλά η κατοχή των παραγωγικών μέσων και η μεγαλοϊδιοκτησία.
Και υπό αυτό το πρίσμα, όσο αηδία και αν νιώθω με αυτά που διαβάζω, σε ευχαριστώ γιατί αποκαλύπτεις το τι πραγματικά θέλει κομμάτι της αριστεράς για την Ελλάδα.
Μη μου πεις ότι δεν έχεις ξανακούσει για την δικτατορία του προλεταριάτου. Αν μη τι άλλο ποτέ δεν αποκρύφτηκε αυτό.
-
Το να ειμαστε ισοι προς τα πανω ειναι το ιδεατον...Ισοι προς τα κατω ειναι το πραγματοποιησημον...
-
Δικτατορια του προλεταριατου επιζητουν και παλευουν να την στησουν οι εχοντες να χασουν μονο το σαρκιον τους... για δες γυρο σου να μετρησεις ποσοι ειναι ... και μετα οργανωσε επανασταση μαζυ τους...
-
Κάνεις μεγάλο λάθος σε αυτό. Όπως είπε και ένας συμφορουμίτης πριν, ούτε εμένα με συμφέρουν προσωπικά τα όσα λέω, αλλά αυτό πιστεύω πως είναι το σωστό και ηθικό. Θα μπορούσα άνετα να μην θέλω καμία αλλαγή για τον κόσμο καθώς εγώ είμαι καλά. Όμως δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Λάππας γιατί σε τρομάζουν οι λέξεις; Εμφύλιο δεν εχουμε και τώρα; Γενιές ολοκληρες με καθαρά ταξικά κριτήρια δεν καταδικάστηκαν σε μιζέρια, ανέχεια και εξάρτηση; Τι σε κάνει χαρούμενο; Ότι δεν έτρεξε αίμα;
Να υποθέσω λοιπόν ότι δεν σε χαλάει αυτό που τόλμησε να πει ξεκάθαρα ο Realzeus?
Όχι λοιπόν, παλικάρι μου, δεν έχουμε εμφύλιο. Έχουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, άμεση απόρροια απίστευτων σπαταλών, την οποία θα είχαμε αποφύγει αν το κράτος τόσα χρόνια κρατούσε λίγο πιο σφιχτό το χέρι του αντί να δανείζεται για να μοιράζει τα λεφτά του φορολογούμενου που δεν είχε και αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν υπέκυπταν στις απαιτήσεις των συντεχνιών που έκλειναν τις πόλεις για να εξασφαλίσουν τα προνόμια τους.
Εμφύλιος σημαίνει πόλεμος, σημαίνει θάνατος, σημαίνει καμένη γη, αίμα χυμένο, ζωές χαμένες, οικογένειες ξεκληρισμένες. Εμφύλιος σημαίνει ότι όταν χτυπάει η πόρτα δεν ξέρεις αν είναι ο γαλατάς ή αυτοί που θα πάρουν τον πατέρα σου ή τον γιο σου για να τον σκοτώσουν.
Όποιος δεν νιώθει τρόμο με μια τέτοια προοπτική, χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο.
Yπάρχουν πολιτικές αναλύσεις με τις οποίες διαφωνώ κάθετα, αλλά τουλάχιστον υπακούουν σε μία δομή και μία ιδεολογία. Εδω δεν εχουμε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει οικονομική κρίση. Είναι αστείο να μιλάμε για κρίση επειδή ένα απειροελαχιστο κομμάτι της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ότι είναι αναξιόπιστο να δεχθεί δάνεια. Γιατί περάσανε 4 χρονάκια και από ότι βλέπω έχουμε ξεχασει την αφορμή αυτού που ζούμε.
Ούτε χρέη, ούτε δαπάνες ούτε τίποτα. Ξαφνικά για τον Χ λόγο (αιτιολογημένο αναμφίβολα, αλλά πάντα προσχηματικό) αποφάσισε το κεφάλαιο ότι δε θέλει να δανείζει την Ελλάδα. So simple. Και οι εταίροι μας με τους οποίους την παίζεις από χαρά στην ύπαρξή τους και μόνο, άφησαν (τους λόγους ψαξτους) να πάει το πράμα στο απροχώρητο, να καταστραφεί μέχρις εξαρθρώσεως η μέση-μεσοαστική τάξη στην Ελλάδα και να τριτοκοσμοποιηθεί και προλεταριοποιηθεί η υπόλοιπη κοινωνία. Εκτός ολίγων βέβαια που αποτελούν κομμάτια αυτού που αποκαλείται διεθνές κεφάλαιο. Όσοι ήταν αρκετά μικροί να έχουν δέσιμο με την τοπική οικονομία έπαψαν απλά να υπάρχουν.
(ανοίγω παρένθεση, απλα για να τονίσω ότι αυτοί οι ίδιοι ελπίζουν ότι θα έρθει ένας ξένος σωτήρας να τους σώσει και ότι το τριόροφο που έχτισαν με τον α ή β τρόπο κάποιοι κακοί δεν θα αφήσουν να το πάρουν τα εγγόνια τους, το ίδιο τριώροφο που έχει συναίτερο το κράτος με το χαράτσι και την τράπεζα με 1002 προφάσεις)
Λοιπόν υπάρχει σαφής κύρηξη πολέμου και σαφείς συνέπειες. Το ανήθικο που κάνεις τόσο εσύ, όσο και οι παπαγάλοι του συστήματος είναι ότι εξαγνίζεις τα όπλα του πολέμου της παράταξης που επιλέγεις να συνταχθείς (ασχέτως αν κατα τα φαινόμενα δεν έχεις κανένα λόγο να το κάνεις), ενώ δαιμονοποιείς τις δυνατότητες που έχει η 'αντίπαλη' παράταξη για να αντιδράσει.
Τουλάχιστον ως καθηγητής θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις το πόσοι πλέον αδιαφορούν για την ιδιοκτησία και αντί να σοκάρεσαι θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να προσπαθείς να ανακόψεις την κατάσταση που οδηγεί κάθε μέρα κι άλλους, αντί να τη στηρίζεις και να μας λες πίπες ότι χρεωκοπήσαμε επειδή το κράτος έδινε λεφτά σε τεμπέληδες και άλλα τετοια παραμύθια.
Αυτό που είναι βέβαια σίγουρα ότι για 'εμφύλιο' από πλευράς κομμουνιστικής επανάστασης προς το παρόν απέχουμε καθώς οι αντικειμενικές προϋποθέσεις δεν υφίστανται. Αρα η κουβεντα γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο.
-
@ REALZEUS....
Δεν θα επεκταθώ, απλά θα πω οτι με στενοχώρησες πραγματικά με αυτό που έγραψες (τωρα το διάβασα). Ξέρω στ' @@ σου (και γιατί οχι στην τελική... ), αλλά θέλω να πιστεύω οτι κάτι άλλο εννοούσες. Αν και έκανες σαφές οτι ήξερες τί έλεγες, κάπου μέσα μου, (επειδή είμαι καλοπροαίρετος πάνω απο το.... ανώτατο επιτρεπτό όριο) διατηρώ μια ελπίδα οτι δεν το εννοούσες.@johanndelta....
Μέσες άκρες, συμφωνώ με τα 2 τελευταία σου ποστ. Ετσι κάπως αντιλαμβανομαι κι εγω τα πράγματα.@DAP....
Καμμία σχέση το πέρασμα της εξουσίας απο πατέρα σε γιο, σε σχέση με το πέρασμα πχ ενος σπιτιού, μιας επιχείρησης, ενος οικοπέδου κλπ, σε ενα γιο ή μια κόρη...ΚΑΜΜΙΑ....!!@ΧΛ...Για το θέμα του HF, όταν ο άνθρωπος σου δηλώνει '.... εγώ δεν έχω ακίνητα, ούτε καμία περιουσία, στο μόνο πράγμα που έχω επενδύσει στην ζωή μου, είναι στην καλοπέρασή μου.....', θα πρέπει να αντιληφθείς οτι αυτά που του λες ακούγονται Καντονέζικα.
Δικαίωμά σου HF, δε σε ψέγω για κάτι, απλά δεν έχει καμμία αξία περαιτέρω συζήτηση μαζί σου απο κάποιον ή καποιους των οποίων η θεώρηση των πραγμάτων, δεν έχει καμμία σχέση με τη δική σου. -
@Spartan: Νομίζω πως ξεκαθάρισα σήμερα τι ακριβώς εννοούσα. Είναι σαφές ότι το παρών σύστημα δεν προχωράει. Ανατροπή και αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο διαμέσου μιας επανάστασης του λαού. Να είσαι σίγουρος όμως ότι κάτι τέτοιο θα επιχειρηθεί να καταπνιγεί στο αίμα. Οπότε θα έχουμε de facto εμφύλιο. Όπως είπε και ο greo όμως, δεν υπάρχουν οι αναγκαίες συνθήκες για κάτι τέτοιο, οπότε είναι θεωρητική η συζήτηση.
-
Δία μου καλέ μου πως τότε δικαιολογείς τα τραγικά ποσοστά του Κ.Κ.Ε τόσο στις προηγούμενες εκλογές , όσο και στις τωρινές δημοσκοπήσεις..
Με την κατάσταση που περιγράφεις και τις συνθήκες που ζουν οι Έλληνες θα έπρεπε να έχετε περάσει το 20 % αλλά απεναντίας αμφιβάλλω αν στις επόμενες εκλογές θα μπείτε στην Βουλή.. Πως το δικαιολογείς? -
Ο χρήστης greo έγραψε:
. Το ανήθικο που κάνεις τόσο εσύ, όσο και οι παπαγάλοι του συστήματος είναι ότι εξαγνίζεις τα όπλα του πολέμου της παράταξης που επιλέγεις να συνταχθείς (ασχέτως αν κατα τα φαινόμενα δεν έχεις κανένα λόγο να το κάνεις), ενώ δαιμονοποιείς τις δυνατότητες που έχει η 'αντίπαλη' παράταξη για να αντιδράσει.Λες και ειχα εγω και η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου που αποφασισε να...ΤΣΥΡΙΞΕΙ μια φαγουρα στο (αριστερο) @ μου για τον Τροτσκι ή για τα 100 χρονια απο τη Γεννηση του Τσε τον Οκτωβρη...Τον Οκτωβρη του 2013 κατα τα φαινομενα θα γινει το τελικο ντου απ'εξω ή το τελικο αφημα στην τυχη μας στην καλυτερη και πρεπει ως πολιτης να υπερσπιστω την αξιοπρεπεια της χωρας μου απο τυπους που θελουν να παρουν βερικοκα και αλλα χαρωπα. Τους ειδα/ειδαμε 4 χρονια. Σκατα στο λακο το δικο τους και αυτων που τους στηριζουν._
ΥΓ: Αλλα ναι, ημαστε νοσταλγοι του Ανδρεα...
-
@ giannik 1977. Εγω το βλεπω σαν μια απαθεια εκ μερους μας και μια μαλακισμενη αντιληψη οτι ολα θα φτιαξουν χωρις εμεις να κουνησουμε το δαχτυλακι μας.Ας το τολμησουν αλλοι και μεις θα δρεψουμε τους καρπους των αγωνων τους...Ποιο ειναι οι αλλοι;;; ....
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
να καταστραφεί μέχρις εξαρθρώσεως η μέση-μεσοαστική τάξη στην Ελλάδα και να τριτοκοσμοποιηθεί και προλεταριοποιηθεί η υπόλοιπη κοινωνία.Υπενθυμίζω ότι στον μοντέρνο καπιταλισμό είναι ουσιώδες να υπάρχει μεσαία τάξη διότι αυτοί είναι οι πελάτες των καταναλωτικών αγαθών. Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια δημιουργίας μεσαίας τάξης στην Κίνα, ποιοί θα αγοράσουν πχ. κινέζικα αυτοκίνητα, αυτοί που τη βγάζουν με μια κούπα ρύζι τη μέρα ?
Οπότε τι ακριβώς θα κερδίσουν αυτοί οι κακοι (εταίροι, διεθνές κεφάλαιο κτλ.) με την υποτίθεται τριτοκοσμοποίηση/προλεταριοποίηση της Ελλάδας ?
(Που μάλιστα είναι υποτίθεται και πείραμα, ώστε να γίνουν τα ίδια και στις άλλες χώρες είτε των γουρουνιών είτε γενικότερα, άλλο αλλόκοτο αυτό, εγώ ήξερα ότι πείραμα κάνεις σε αντιπροσωπευτικό δείγμα, όχι στους outliers ε όποιος λέει ότι η Ελλάδα είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα καπιταλιστικής ή-και-γω-δε-ξέρω-τι χώρας να πάει να κοιταχτεί )
Οσο για την ιδιοκτησία, το έχουμε ξανασυζητήσει, το να παραβλέπεις το 'να αφήσω στα παιδιά μου κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκα εγώ' είναι βασικό κίνητρο για βελτίωση της ζωής σου (και άρα και της κοινωνίας, αν ευημερούν σε μεγάλη κλίμακα τα μέλη της) αν δεν είσαι ήδη μπρούκλης. Αλλιώς, στα @@ σου, στυλ HighFidelity
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Δία μου καλέ μου πως τότε δικαιολογείς τα τραγικά ποσοστά του Κ.Κ.Ε τόσο στις προηγούμενες εκλογές , όσο και στις τωρινές δημοσκοπήσεις..
Με την κατάσταση που περιγράφεις και τις συνθήκες που ζουν οι Έλληνες θα έπρεπε να έχετε περάσει το 20 % αλλά απεναντίας αμφιβάλλω αν στις επόμενες εκλογές θα μπείτε στην Βουλή.. Πως το δικαιολογείς?Οι λόγοι αναλύθηκαν από το ίδιο το κόμμα μετά τις εκλογές. Εν συντομία, α) είναι παλιομοδίτικος ο λόγος που εκφέρει το κόμμα (καλή ο Οχτωβριανή Επανάσταση αλλά ζούμε στην Ελλάδα του 2013 μάγκες... ), β) γίνονται υπέρ το δέον συντηρητικές προσεγγίσεις προς τον λαό (μιλάνε στους εργάτες για την επιστημονική θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού θαρρείς και κάνουν μάθημα πολιτικών επιστημών σε κανένα πανεπιστήμιο ), γ) οι άτεγκτες θέσεις φοβίζουν όσους ναι μεν θέλουν μια αλλαγή αλλά δεν είναι συνειδητοποιημένοι κομμουνιστές (φοβούνται ότι θα τους πάρουν τα σπίτια, τις κόρες κλπ). Υπάρχει και ένας ακόμα λόγος αλλά αυτός αφορά τους κομμουνιστές τους ίδιους. Πολλοί μέσα από το κόμμα, στελέχη και ψηφοφόροι ήταν πολύ δυσαρεστημένοι από την σχεδόν παθητική στάση της προηγούμενη ηγεσίας απέναντι στις εξελίξεις.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τουλάχιστον ως καθηγητής θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις το πόσοι πλέον αδιαφορούν για την ιδιοκτησία και αντί να σοκάρεσαι θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να προσπαθείς να ανακόψεις την κατάσταση που οδηγεί κάθε μέρα κι άλλους, αντί να τη στηρίζεις και να μας λες πίπες ότι χρεωκοπήσαμε επειδή το κράτος έδινε λεφτά σε τεμπέληδες και άλλα τετοια παραμύθια.
Και θα μας τονώσει το ενδιαφέρον, ποιός...? Το ΚΚΕ....???
-
Το θέμα του δανεισμού που έθιξε ο greo δεν οφείλεται σε ξαφνική απόφαση κάποιων σκοτεινών κύκλων να εκμηδενίσουν την Ελλάδα ( ), αλλά στην αντίληψη τους ότι δεν θέλουμε/μπορούμε να ξεπληρώσουμε αυτά που χρωστάμε.
Ναι, κάποιες άλλες χώρες χρωστούν πολλαπλάσια από εμάς. Όμως έχουν πείσει τις αγορές ότι μπορούν και θέλουν να πληρώσουν αυτά που χρωστούν. Αν οι αγορές χάσουν την πίστη τους και σε αυτούς, θα συμβεί ακριβώς το ίδιο που έγινε με την Ελλάδα.
Και όπως πάντα, θα την πληρώσει η μεσαία τάξη, αυτή ακριβώς που οι αγορές έχουν κάθε λόγο να θέλουν να ανθεί.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και κατι ακομα....Λιγάκι παραταβηγμένο ( το ομολογώ) παραδειγμα σε αυτα που λες ειναι ο θεσμος της βασιλειας.....Που μπορει να τυχει καποιος μη ταλαντουχος να κληρονομει κατι που δεν ειναι αξιος να το κουμανταρει....
Γιατί το πας τόσο μακριά Δημήτρη; Έχουμε τους δικούς μας θεσμούς εδώ: Καραμανλοκρατία, Παπανδρεοκρατία, Μητσοτακοκρατία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ