-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
@koutsan: Παρόλο που δεν μπορώ να βρω ένα σημείο να διαφωνήσω με τα γραφόμενά σου, το δικό μου τουλάχιστον σκεπτικό έχει ως εξής: Τους τωρινούς κυβερνώντες τους έχουμε δει εδώ και 40 χρόνια τι κουμάσια είναι. Τους συριζαίους δεν τους έχουμε δει. Συμφωνώ ότι κατά 99,999% είναι και αυτοί τα ίδια σκατά, ωστόσο αφήνω μία πισινή μπας και... Όχι βέβαια ότι υπάρχουν μόνο αυτά τα δύο κόμματα (ΝΔΠΑΣΟΚ και σύριζα), υπάρχουν μερικές δεκάδες να διαλέξει κανείς...
αφου λοιπον υπαρχουν καμια 60αρια κομματα για ποιο λογο να παιξεις το 0,001%.
ειναι σα να σου χαριζει καποιος 1εκ € και συ να λες 'οχι δεν θα τα παρω, θα δοκιμασω να τα κερδισω παιζοντας κινο' -
Το θέμα με καινούργιους αδοκίμαστους είναι αν μετά εκτός την Αθήνα κάψουν και την υπόλοιπη Ελλάδα και πάμε 50 χρόνια πίσω.
Θέλω να πω ότι αφού για να ανέβουν στην εξουσία δεν δίστασαν επί χρόνια να καταστρέφουν το κέντρο, γιατί θα διαστάσουν να αποτελειώσουν ότι έχι μείνει όρθιο για να παραμείνουν στην εξουσία ?
Είναι τοίδιο αδίστακτοι και το ίδιο επικίνδυνοι με αυτούς που κατηγορούν και κατηγορούμε 40 χρόνια τώρα.
Δεν αντέχω άλλα πειράματα, ο τόπος δεν αντέχει άλλα πειράματα, τα τελευταία 25 χρόνια οι ψήφοι είναι ψήφοι διαμαρτυρίας και με το ίδιο σκεπτικό, ας δούμε και άλλους, τους είδαμε λοιπόν είδαμε και τα πεπραγμένα των υπολοίπων που δεν έχουν ακόμα κυβερνήσει, μια από τα ίδια σε πρακτικές και νοοτροπία, το παν είναι η εξουσία και η διαχείρηση του δημόσιου χρήματος με πρακτικές και νόμους να μένουν και στο απυρόβλητο.
Δεν θέλουμε άλλους από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, αλλά και τελείως έξω από αυτό, από το υπάρχον σάπιο και τρισκατάρατο πολιτικό σκηνικό υπάρχει τόσο μεγάλη απειρία διακυβέρνησης μιας χώρας που θα καταλήξουμε στα ίδια και χειρότερα, μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα, όμως,
Αν βρεθεί κάποιος και ανέβει επάνω και αλλάξει το σύνταγμα με τις προστασίες που παρέχει σε βουλευτές και υπουργούς, που θα είναι υπόλογοι για κάθε δαπάνη και τις υπερβάσεις τις πληρώνουν από την τσέπη τους, που δεν θα έχουν 30 συμβούλους ο καθένας που τους πληρώνουμε εμείς, αλλά όποιος θέλει να έχει σύμβουλο θα τον πληρώνει από την τσέπη του Like English style
που όσοι κάνουν πατάτες με το δημόσιο χρήμα θα δεσμεύεται αυτόματα η περιουσία τους και θα τιμωρούνται, θα αλλάξουν όλα, κανείς δεν θα θέλει να ξαναπαράσει ούτε έξω από τη βουλή, τότε θα βρεθούν έντιμοι πολιτικοί με πείρα που θα θελήσουν να κυβερνήσουν σωστά για την υστεροφημία τους, γιατί έτσι πρέπει να είναι η πολιτική, ένα όραμα για το κοινό καλό.Και κυρίως όχι 300, 120- 150 το πολύ, δεν χρειάζονται στην εποχή του διαδικτύου 300 να τρέχουν υποτίθεται στα χωριά των ψηφοφόρων.
Ροαμτικά όνειρα ολα αυτά, αλλά δεν βλέπω άλλο τρόπο για να βγούμε από την τρύπα, μόνο με αυστηρό έλεγχο και με τη δαμόκλειο σπάθη της τιμωρίας θα σταματήσει όλο αυτό το κακό.
-
ΟΚ, μαζί σας!
Με αυτούς που δοκιμάζουμε 40 χρόνια τώρα και τα έχουν καταφέρει τόσο καλά!
@spiros: Δεν είπα εγώ να μην ψηφίσει κάποιος κάποιο άλλο κόμμα. Απλά συνήθως εδώ μέσα (και όχι μόνο) λέγεται ότι υπάρχουν μόνο 2 επιλογές. Προσωπικά διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Άλλο θέμα το αν έχουμε κάποια καλή επιλογή...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
@spiros: Δεν είπα εγώ να μην ψηφίσει κάποιος κάποιο άλλο κόμμα. Απλά συνήθως εδώ μέσα (και όχι μόνο) λέγεται ότι υπάρχουν μόνο 2 επιλογές. Προσωπικά διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Άλλο θέμα το αν έχουμε κάποια καλή επιλογή...
Εχεις παρατηρησει οτι αυτοι που τοσα χρονια μιλουσαν για δικομματισμο, τελευταιως το εχουν ξεχασει;
Συγνωμη, αλλα μεταξυ ανικανων και επικινδυνων, υπαρχουν αλλα 60 κομματα. Ε καποιο απο αυτα νομιζω οτι θα ειναι καλυτερη επιλογη απο τα 2 πρωτα. Το τι 'λεγεται' δεν αποτελει δικαιολογια για καποιον που εχει εστω ελαχιστο μυαλο.
Επιλεγουμε να αγνοησουμε τα σημαδια που καθημερινα βλεπουμε; Δικαιωμα μας. Αλλα να μην λεμε οτι δεν υπαρχουν!
-
κατ αρχην το '40 χρονια μας ριχνουν στα σκατα' ειναι λαθος.....για οποιον ενοιωθε τον εαυτο του και θυμαται τα 70ς....(δεν παω πιο πισω....χαος) ....αντιλαμβανεται το κοινωνικο οικονομικο αλμα που εχει επιτευχθει...
δεν θα αναφερθω σε τομεις που κυριολεκτικα εκτοξευτηκαν τα τελευταια 40 χρονια....θα σταθω στο πιο σημαντικο για μενα....την ελευθερια του λογου και την πολιτικη εκφραση και συμμετοχη στη ληψη αποφασεων της αποκλεισμενης μεχρι τοτε πλειοψηφιας του ελληνικου λαου....το αν πρεπει να δοκιμαστει η προταση που καταθετει καθε νεα πολιτικη πλειοψηφια ...ειναι αυτονοητη και ευτυχως συνταγματικα κατοχυρωμενη...ακομη και αν εκ των υστερων αποδειχθει μαλακια....
-
περι 40ετων χουντας κτλ κτλ...
ημουν σε καποιο σπιτι προ λιγων ημερων...
3 κοριτσακια 8-12 ετων επαιζαν με τα ipad/laptop τους.
η γιαγια 'γκρινιαζε' γιατι...- αχ, εγω στην ηλικια τους ημουν εξω, αυτα εδω ολη μερα στο ιντερνετ θελουν να ειναι
- τι εκανε η γιαγια εξω στην ηλικια τους;
- η γιαγια οργωνε τα χωραφια και επεφτε για υπνο τετοια ωρα (22:00) για να σηκωθει παλι στις 5 το πρωι
- ε δεν ειναι καλυτερα να μπορεις να εισαι στο σπιτι διασκεδαζοντας στις διακοπες σου απο το να οργωνεις τα χωραφια;
- εεεε...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
...ακομη και αν εκ των υστερων αποδειχθει μαλακια....
Το κακό με τις μαλακίες είναι ότι μας τις κάνουν αυτοί και στέλνουν σε μας τον λογαριασμό, οπότε θέλεις να πείς ότι με τα λεφτά μας δοκιμάζουμε ότι θέλουμε, έτσι είναι ή δεν κατάλαβα καλά ?
Και δεν θέλω να πω σε καμμιά περίπτωση ότι επί 40 χρόνια οι άλλοι ήταν τα αστέρια της διακυβέρνησης της χώρας, άπειρες φορές έχω πεί σε όλους τους τόνους ότι όλο το πολιτικό σύστημα είναι κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου, ακόμα και αυτοί που δεν έκλεψαν αλλά ήξεραν είναι το ίδιο ένοχοι.
Σαν γενικό συμπέρασμα όμως θα πως ότι επί 40 χρόνια έχουμε απορρίψει το μέτρο σε όλα τα επίπεδα και ζούμε με το όριο, και όχι μόνο εμείς, αλλά όλες οι χώρες του Νότου ζούν με το όριο από τον πόλεμο και μετά χάνοντας ή ξεχνώντας το μέτρο, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βρίσκονται και αυτοί σε κατάσταση χρέους.
Αν θέλουμε να την γλυτώσουμε θα πρέπει στην επόμενη ( τουλάχιστον ) δεκαετία να υιοθετήσουμε το - όριο - ως διαρκές κριτήριο του τρόπου της ζωής μας, μια και εμείς αλλά και οι Νότιοι γενικώς δεν είχαμε ποτέ καλή σχέση με την ιδέα του - ορίου -, είχαμε πως να το πω μια δυσανεξία στην ιδέα του - ορίου - οπότε η υιοθέτηση του - ορίου - θα μπορούσε να είναι το μέσο για τη σταδιακή κατάκτηση του - μέτρου -.
-
Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν ήταν ο ιδιωτικός δανεισμός. Μικρή λεπτομέρεια...
-
τα 'ορια' τα θετει η κοινωνια.... λχ οι γερμανοι με τον Χιτλερ....πιο πριν οι ρωσοι με τον Λενιν....οι ελληνες με τον Βενιζελο....με τον Ανδρεα...κλπ κλπ
εαν ειναι στο 'πεπρωμενο' του αλεξη να κυβερνησει....ας το κανει.....
το σημερινο σκηνικο προβλεπεται (ανασφαλεια, ανεργια κλπ..... ετσι κι αλλιως) να διατηρηθει για αρκετα χρονια....
τι να μας κανουν τα 2-3 χρονια (αν αντεξει !!!) του συριζα.....σαν να λες σε ενα ισοβιτη να κατσει καλα για να μη φαει κι αλλη ποινη....
-
Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο, μ' έναν που έλεγε 'κ μη χειρότερα, να λες', τον άλλο να επιμένει ότι δεν υπάρχει χειρότερα κ όλα να πηγαίνουν συνεχώς χειρότερα.
Μ' αυτή την απειλή, το 'μη χειρότερα', κυβερνιέται ο κόσμος πολύ καιρό τώρα. Δυστυχώς, όλοι τείνουμε να ξεχάσουμε τι βλέπουν τα μάτια μας κ τι ακούν τ' αυτιά μας, αλλιώς δεν εξηγείται το πως ξεχνάμε ότι όλοι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό έχουν ανδρωθεί στο ίδιο σύστημα, του οποίου είναι πολύ χρήσιμα τμήματα. Δεν φέρνει καμιά ουσιαστική αλλαγή η εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, 'απλά' καμιά φορά είναι η ροή των πραγμάτων τέτοια, που κάποια καθήκοντα μπορεί να τα φέρει σε πέρας καλύτερα το ένα μπουλούκι από το άλλο, οπότε τσούπ! Αλλαγή.
Βάρδιας, όχι σκηνικού.
Να πω, για μιαν ακόμα φορά, ότι μέχρι σήμερα τπτ δεν αλλάζει στη νοοτροπία μας. Άρα, πως ν' αλλάξει 'η κατάσταση';
Κ κάτι γι' αυτούς που περιμένουν ότι σύντομα θα φτιάξουν τα πράγματα: Καλού κακού, μην κρατάτε την ανάσα σας μέχρι να γίνει. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν σε κατάλαβα να πω την αλήθεια.. διαφωνείς με αυτό που είπα; Προφανώς δεν λέω σε κανέναν να πάει να ψηφίσει κάποιον, λέω πως τα πεπραγμένα μερικών είναι γνωστά, ενώ κάποιοι άλλοι αφού δεν κυβέρνησαν, δεν τους γνωρίζουμε.
Αν για κάποιον ΞΕΡΩ πως τα έκανε σκ@τά, δεν θα τον ξαναψηφίσω. Μπορώ να δοκιμάσω κάποιον νέο, ή αν δεν τον εμπιστεύομαι, κανέναν (λευκό, άκυρο).Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άκου Γρηγόρη μου στο έχω ξαναπεί : δεν χρειάζεται να με κατακλέψει κάποιος που πουλάει μαϊμού ρολόγια στην Ομόνοια ή ρίχνει τον παππά για να μάθω ότι είναι απατεώνες και ότι θα πάρω το χέρι μου από εκεί με 2-3 δάχτυλα λιγότερα, παρά το γεγονός ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μέχρι σήμερα να συνδιαλλαγώ μαζί τους. Αν είσαι κάποιας ηλικίας με κάποιο απειροελάχιστο δείκτη ευφυίας άμεσα καταλαβαίνεις ότι εκεί θα σου πάρουν και το στριγκάκι με το που θα περάσεις από δίπλα.
Έτσι ακριβώς λοιπόν δεν μου χρειάζεται να με κοροϊδέψει ο Στρατούλης και ο Τσουκαλάς για να διαπιστώσω ότι μου πήραν τα σώβρακα και να τους χρεώσω εκ των υστέρων τη λαμογιά τους. Πρέπει να είσαι τελείως καθυστερημένος ή 5χρονος για να μαθαίνεις μόνο μετά το πάθημα, αν δεν είσαι λοιπόν βγάζεις συμπεράσματα πολύ νωρίτερα και προφυλάσσεσαι χωρίς να 'δοκιμάσεις' και να πάθεις.
Είναι αδιανόητης βλακείας η φράση 'δεν τους έχουμε δοκιμάσει' όταν μιλάμε για τέτοιου μεγέθους απατεώνες που φωνάζουν από μακριά.
Σε λίγο θα μου πεις ότι έπρεπε να εμπιστευτώ το Λαυρεντιάδη - όταν πρωτοβγήκε στο προσκήνιο - γιατί δεν τον είχαμε δοκιμάσει και μπορεί να αποδεικνυόταν εξαίρετος επιχειρηματίαςΝαι, μου τα έχεις ξαναπεί, αλλά και πάλι όλα τα παραπάνω, δεν δικαιολογούν πως απαραίτητα θα είναι χειρότεροι από αυτούς που ήδη κυβερνάνε.
Για κάθε χαζο-Στρατούλη στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει τουλάχιστον ένας Γιακουμάτος, Ταμήλος, κλπ ενώ και για κάθε υπερλαμόγιο τύπου Τσουκαλά, υπάρχουν ακόμη περισσότεροι, με πρώτον και καλύτερο τον Μπένι...
Τους τελευταίους τους έχουμε δοκιμάσει και τους ξέρουμε. Αν θέλουμε να τους ξεφορτωθούμε, τι μπορούμε να κάνουμε;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
To ζητούμενο δηλαδή είναι απέναντι σε απατεώνες να αντιπαραβάλεις (υποτίθεται) μικρότερους απατεώνες; Κι όταν επισημαίνεις το παράδοξο να βαφτίζεσαι Σαμαρικός;
-
η 'λογικη' του 'λιγοτερου χειροτερου' δεν ειναι ενας σημαντικος λογος που φθασαμε εδω;
χρειαζεται να ξαναπω οτι στις εκλογες κατεβηκαν 60 κομματα;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν σε κατάλαβα να πω την αλήθεια.. διαφωνείς με αυτό που είπα; Προφανώς δεν λέω σε κανέναν να πάει να ψηφίσει κάποιον, λέω πως τα πεπραγμένα μερικών είναι γνωστά, ενώ κάποιοι άλλοι αφού δεν κυβέρνησαν, δεν τους γνωρίζουμε.
Αν για κάποιον ΞΕΡΩ πως τα έκανε σκ@τά, δεν θα τον ξαναψηφίσω. Μπορώ να δοκιμάσω κάποιον νέο, ή αν δεν τον εμπιστεύομαι, κανέναν (λευκό, άκυρο).Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άκου Γρηγόρη μου στο έχω ξαναπεί : δεν χρειάζεται να με κατακλέψει κάποιος που πουλάει μαϊμού ρολόγια στην Ομόνοια ή ρίχνει τον παππά για να μάθω ότι είναι απατεώνες και ότι θα πάρω το χέρι μου από εκεί με 2-3 δάχτυλα λιγότερα, παρά το γεγονός ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μέχρι σήμερα να συνδιαλλαγώ μαζί τους. Αν είσαι κάποιας ηλικίας με κάποιο απειροελάχιστο δείκτη ευφυίας άμεσα καταλαβαίνεις ότι εκεί θα σου πάρουν και το στριγκάκι με το που θα περάσεις από δίπλα.
Έτσι ακριβώς λοιπόν δεν μου χρειάζεται να με κοροϊδέψει ο Στρατούλης και ο Τσουκαλάς για να διαπιστώσω ότι μου πήραν τα σώβρακα και να τους χρεώσω εκ των υστέρων τη λαμογιά τους. Πρέπει να είσαι τελείως καθυστερημένος ή 5χρονος για να μαθαίνεις μόνο μετά το πάθημα, αν δεν είσαι λοιπόν βγάζεις συμπεράσματα πολύ νωρίτερα και προφυλάσσεσαι χωρίς να 'δοκιμάσεις' και να πάθεις.
Είναι αδιανόητης βλακείας η φράση 'δεν τους έχουμε δοκιμάσει' όταν μιλάμε για τέτοιου μεγέθους απατεώνες που φωνάζουν από μακριά.
Σε λίγο θα μου πεις ότι έπρεπε να εμπιστευτώ το Λαυρεντιάδη - όταν πρωτοβγήκε στο προσκήνιο - γιατί δεν τον είχαμε δοκιμάσει και μπορεί να αποδεικνυόταν εξαίρετος επιχειρηματίαςΝαι, μου τα έχεις ξαναπεί, αλλά και πάλι όλα τα παραπάνω, δεν δικαιολογούν πως απαραίτητα θα είναι χειρότεροι από αυτούς που ήδη κυβερνάνε.
Για κάθε χαζο-Στρατούλη στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει τουλάχιστον ένας Γιακουμάτος, Ταμήλος, κλπ ενώ και για κάθε υπερλαμόγιο τύπου Τσουκαλά, υπάρχουν ακόμη περισσότεροι, με πρώτον και καλύτερο τον Μπένι...
Τους τελευταίους τους έχουμε δοκιμάσει και τους ξέρουμε. Αν θέλουμε να τους ξεφορτωθούμε, τι μπορούμε να κάνουμε;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πως σου φαίνεται να ψηφίσεις ΑΝΕΛ ; ή Λεβέντη ; ή Οικολόγους ; ή ΔΗΜΑΡ ; Υπάρχει και η ΧΑ άλλωστε
Από την απάντηση που θα μου δώσεις θα καταλάβεις γιατί το επιχείρημα του 'δεν τους έχουμε δοκιμάσει' είναι φαιδρό. Υπάρχουν δεκάδες σχηματισμοί (και όχι προτάσεις) που δεν έχεις δοκιμάσει. Αν το επιχείρημα σου είναι ότι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στην εξουσία, δεν έχει νόημα να ψηφίσω οικολόγους (= λογική της χαμένης ψήφου) τότε θα πρέπει να απαντήσεις αν, προκειμένου να ξεφορτωθείς το Σαμαρά, θα ψήφιζες και ΑΝΕΛ αν αυτοί ήταν στη θέση του πρωτο/δεύτερου κόμματος...Επειδή ξέρουμε ότι δεν θα ψήφιζες ΑΝΕΛ καταλήγουμε ευλόγως στο συμπέρασμα ότι εμπιστεύεσαι/γουστάρεις (πολύ λίγο κλπ) ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό που είναι και όχι γιατί δεν τους έχεις δοκιμάσει...
Είναι όμως επώδυνο να παραδεχτεί κάποιος αυτό το πράγμα, σε καταλαβαίνωΤέλος αν δεν κατέβαινε ο ΣΥΡΙΖΑ - πες ότι βάζει λουκέτο και φεύγουν για διακοπές, έτσι γουστάρουν βρε αδερφέ δεν θα σε ρωτήσουν κιόλας - και όλα τα υπόλοιπα μένουν ακριβώς όπως είναι σήμερα...Τι θα έκανες ; Θα έβαζες τα κλάματα ; Θα ψήφιζες κάτι άλλο ; Θα απείχες ;
-
Α και κάτι άλλο επειδή αναρωτήθηκες αν είναι χειρότεροι από αυτούς που κυβερνούν : η απάντηση είναι όχι, είναι ακριβώς οι ίδιοι...
Το ΚΚΕ τα έχει πει με εξαιρετική ενάργεια : δεν έχει καμία απολύτως διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πουθενά όμως...Είναι ένα κόμμα γεμάτο βλάκες, τυχοδιώκτες, κλέφτες και απατεώνες το οποίο θα ακολουθήσει ακριβώς την ίδια πολιτική σε όλα τα επίπεδα (μη γίνομαι άδικος : ίσως να στολίσει τα γκλομπς των ΜΑΤ με κάνα λελουδικό).Αυτά για όσους (πολλούς) ανησυχούν τι ζημιά θα πάθουμε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ : απολύτως τίποτα ή μάλλον ό,τι ακριβώς παθαίνουμε και σήμερα...Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, επί της ουσίας δεν θα αλλάξει το παραμικρό να είστε ήσυχοι
-
Η συζητηση παει να γινει σοβαρη και με επιχειρηματα και δε μου αρεσει
....................................................
Περαν της πλακας, παλι +1 koutsan
-
-1 koutsan
Οι εκλογες δεν ειναι ψωνιζω παγωτο οπου αν δεν εχει κουκις εν κρημ θα παρω στρατσιατελα υποτιθεται οτι ψηφιζεις με βαση τις πολιτικες σου πεποιθησεις .
Αν δεν υπηρχε ο Συριζας καποιο αλλο κομμα θε γεμιζε το κενο η θα διαλεγε καποιος κατι κοντινο του, δεν θα πηγαινε στους ΑΝΕΛ η στην ΧΑ.Αν θα αλλαξουν τα πραγματα προς το καλυτερο η το χειροτερο σε ενδεχομενη κυβερνηση Συριζα θα το δειξει το μελλον, σιγουρος δεν μπορει να ειναι κανεις.
Ασε που αν ισχυει το σκεπτικο σου, να καταργησουμε τις εκλογες αφου δεν θα αλλαξει τιποτα -
Η διαφορα πιθανοτατα θα ειναι σε επιπεδο προσωπων και οχι σε επιπεδο πολιτικης
Μηλιος κ Στρατακης εχουν ηδη δωσει στιγμα..Μερκελ for ever και βαλε μερικους ακομα φορους (αυτη την φορα ειναι για τους πλουσιους βρε). -
Η πολιτικη που εφαρμοζουν (ή λενε οτι θα εφαρμοσουν) τα κομματα ειναι ή φιλελε ή σοσιαλδημοκρατικη ή αριστερη (και οι 3 , προφανως, με διαβαθμισεις). Ο Μαιος του 2012 ηταν η ημ/νια γεννησης του ΣΥΡΙΖΑ ως κομματος εξουσιας και η αρχη της μετατοπισης του (συνεχως περισσοτερο) στο χωρο της σοσιαλδημοκρατιας. Και η σοσιαλδημοκρατια παντα προσπαθουσε να παγιωσει την διαχειριστικη της ισχυ και οχι να δημιουργησει μια σοσιαλιστικη προοπτικη (αυτο ειναι προβληματικο μακροπροθεσμα , οχι προβληματικο σε συγκεκριμενες συνθηκες) .
Σοσιαλδημοκρατικη και φιλελε πολιτικη ειναι το ιδιο ? Αστικη δημοκρατια και φασισμος το ιδιο ? Πραγματι εξαιρετικη εναργεια.
Στην πολιτικη , οταν απορριπτεις μια θεση πρεπει να μπορεις να παραξεις μια νεα θεση (αντιθεση) . Διαφορετικα καταληγεις στην παλια θεση (φιλελε πολιτικη). Γι’ αυτο πηρες και τα like απο αυτους που τα πηρες.
Ποια θεση παραγεις εσυ ?ΥΓ Τα παραπανω χωρις καμια προθεση να υπεασπιστω τον ΣΥΡΙΖΑς.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
-1 koutsan
Οι εκλογες δεν ειναι ψωνιζω παγωτο οπου αν δεν εχει κουκις εν κρημ θα παρω στρατσιατελα υποτιθεται οτι ψηφιζεις με βαση τις πολιτικες σου πεποιθησεις .
Αν δεν υπηρχε ο Συριζας καποιο αλλο κομμα θε γεμιζε το κενο η θα διαλεγε καποιος κατι κοντινο του, δεν θα πηγαινε στους ΑΝΕΛ η στην ΧΑ.Αν θα αλλαξουν τα πραγματα προς το καλυτερο η το χειροτερο σε ενδεχομενη κυβερνηση Συριζα θα το δειξει το μελλον, σιγουρος δεν μπορει να ειναι κανεις.
Ασε που αν ισχυει το σκεπτικο σου, να καταργησουμε τις εκλογες αφου δεν θα αλλαξει τιποταΣυμφωνείς λοιπόν ότι το επιχείρημα 'αυτόν δεν τον έχω δοκιμάσει' είναι για τον πούτσο καβάλα και (πρέπει να) ψηφίζουμε για κάτι θετικό που διαθέτει ο υποψήφιος. Ψωνίζει κουκις εν κρημ ή εναλλακτικά στρατσιατέλα όποιος δηλώνει ψηφίζω αυτόν γιατί δεν τον έχουμε δοκιμάσει...Όποιος λοιπόν θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (ή ό,τι άλλο γουστάρει) ας μας πει ότι τους ψηφίζει για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ή για τη γραβάτα τους και ΟΧΙ γιατί δεν τους έχουμε δοκιμάσει...
Δεν υφίσταται η φράση 'Αν δεν υπηρχε ο Συριζας καποιο αλλο κομμα θε γεμιζε το κενο', το σενάριο το φτιάχνω εγώ και στο δίνω ως δεδομένο για να απαντήσεις ΑΝ θέλεις (υπάρχει και το εξαιρετικό και τηλεοπτικότατο μαιντανο-κλισέ για να βγεις από τη δύσκολη θέση : 'δεν απαντάω σε υποθετικά ερωτήματα) : ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει λουκέτο στο μαγαζί και αποχωρεί και όλα τα υπόλοιπα κόμματα συνεχίζουν να υπάρχουν ως σήμερα. Τι θα ψήφιζες για να φύγει ο Σαμαράς ;
Με τη φράση 'σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς' κάποιοι φτάνουν να πιστεύουν ότι υπάρχει θεός/ζώδια/νεράιδες και προβαίνουν σε μετάνοιες, φιλήματα κομματιών ξύλου και άλλες πολύ όμορφες και γραφικές τελετές (που κοροϊδεύουμε όταν τις κάνουν οι Μάο Μάο για να ρίξει βροχή) : καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η επίκληση του 'σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς' και η εξ αυτού προκύπτουσα πιθανότητα/δυνατότητα να συμβούν τα πάντα δεν ταιριάζει σε κάποιον που δεν θέλει να χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό του ως διακοσμητικό στοιχείο.
Έχω έναν αδιόρατο σνομπισμό απέναντι στην εκλογική διαδικασία και το εκλογικό σώμα, αλλά δεν έχω να προτείνω κάποια καλύτερη εναλλακτική και γι αυτό σιωπώ και απέχω.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ