-
Γιατί στις περιφερειακές τι ψηφίζεις;
Μην την ψάχνεις, το πήρε το μήνυμα ο Σαμαράς, πλυθείτε. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε ΗΦ τα ψαχνεις πολύ τα παραδείγματα χωριών
Το Μετσοβο βρήκες να γράψεις?
edit: Να πας στο Καρμα στο Τόλη και να του πεις οτι σε εστειλα εγωΤώρα είδα το edit!
Στο Κάρμα έχω πάει κάμποσες φορές, είναι ένα από τα πολύ λίγα μπαράκια-καφέ που αντέχονται. Να στα απαριθμήσω κιόλας...
Karma, Sergio, Κρήνη και... αυτά πάνω κάτω!
Μην μου ζητήσεις να κάνω το ίδιο και για τα Γιάννενα, είναι 10άδες και δεν τα ξέρω κι όλα, μπορώ να προτείνω πάντως καμιά 10αριά που προτιμώ εγώ όταν πάω...Απο περιεργεια hifi, οι αγροτες στη θεσσαλια θα μενουν στις 4 πολεις;
Υποθέτω με μια ακτίνα 50-60 χιλιομέτρων γύρω γύρω, καλύπτεις όλο τον κάμπο, ή όχι;
Να προσθέσω 1-2 πόλεις ακόμη τότε, αν ο κάμπος είναι τόσο μεγάλος, no prob. Ναι, ακριβώς αυτό προτείνω, να ζεις στην πόλη και να κάνεις μερικά χιλιόμετρα για τα κτήματά σου. Εκεί, θα έχεις μια αποθήκη με το τρακτέρ σου και τον εξοπλισμό σου αν είσαι αγρότης, ή το αντίστοιχο αν είσαι κτηνοτρόφος κλπ. Πόση ώρα θα σου πάρει αυτό; Μισή; 3 τέταρτα; Μια χαρά χρόνος για το commuting στην δουλειά.ποιο χωριό ρε HF, νότια προάστια δε μένεις; τι το θες το χωριό;
Ναι, μετά από κάμποσα χωριά, και 2 επαρχιακές πόλεις, βρήκα στα σχεδόν 30 μου την Ιθάκη μου κι εγώ! Προφανώς και δεν σκέφτομαι να γυρίσω σε κάποιο χωριό...
Βασικα ο HF εμενε καπου σε καποιο τετοιο χωριο. Εφυγε απο εκει και κρινει οτι επειδη βελτιωσε την ποιοτητα ζωης του πρεπει να εξαφανιστουν τα χωρια. Βεβαια στην πραγματικοτητα δεν ειναι για ολους ιδια η αποψη. Αλλοι εφυγαν απο το χωριο τους κ γυρισαν πισω γρηγορα γρηγορα γιατι δεν μπορουσαν να ζησουν στη μεγαλουπολη.
Δεν είπα ποτέ πως αυτό θα έπρεπε να γίνει από την μία μέρα στην άλλη, έδωσα ορίζοντα δεκαετιών, ώστε και ο τελευταίος μπουρτζόβλαχος να συνηθίσει, ή να μας απαλλάξει από την παρουσία του.
Πάντως, αυτό στο οποίο έχει απόλυτο δίκιο ο HF είναι πως τα κριτήρια με βάση τα οποία ψηφίζει ο μέσος κάτοικος της επαρχίας -και ειδικά αυτός των μικρών χωριών- είναι πολύ διαφορετικά από τα κριτήρια του μέσου κατοίκου της Αθήνας.
Και ο κάτοικος της Νίκαιας έχει διαφορετικά κριτήρια με τον κάτοικο του Παλαιού Ψυχικού.
Σύμφωνοι, γι' αυτό έβαλα 'μέσος' κάτοικος, για να τους πιάσω όλους.
Αλλά όσο να 'ναι, αλλιώς είναι για την πλειοψηφία των κατοίκων της απρόσωπης μεγαλούπολης κι αλλιώς για τους μετρημένους κατοίκους του ΔΔ Μεγ. Κεφαλοβρύσου Τρικάλων, ειδικά σε αυτοδιοικητικές εκλογές.Μα δεν γίνεται να συγκρινουμε το Κεφαλόβρυσο με το Λεκανοπέδιο. Πληθυσμιακα, οικονομικά, μορφωτικά, κλπ, το να βγάζουμε ένα Μ.Ο. του Λεκανοπεδίου είναι συγκρίσιμο με το να βγάζουμε Μ.Ο για την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν το κάνουμε φτάνουμε σε τσουβαλιάσματα του στυλ 'οι επαρχιώτες είναι ζώα και ψηφίζουν ΝΔ ΠΑΣΟΚ' και 'οι Αθηναίοι είναι ζώα και ψηφίζουν ΧΑ και ψεκασμένους'.
*** Το σίγουρο είναι ότι η πολεοδομική πρόταση του hifi πάσχει σε πολλά σημεία - σε αγροτικές περιοχές π.χ. το να μένει κάποιος 80 και 100 χλμ από το χωράφι του είναι απλώς αδύνατο.
Ξαδερφός μου αγρότης, έχει το αμπέλι του στο χωριό και πηγαινοέρχεται αναλόγως της δουλειάς από τα Γιάννενα. Δεν του έχει περάσει φυσικά από το μυαλό στιγμή να αφήσει την πόλη και να εγκατασταθεί με την γυναίκα του και το γιο του στο χωριό. 40+40 χιλιόμετρα είναι η απόσταση που κάνει.
Ξαναλέω, το επιχείρημα 'ζω στο χωριό, γιατί εκεί είναι η δουλειά μου', στον 21ο αιώνα, όταν έχει μεσολαβήσει ο αιώνας της αυτοκίνησης, όταν είναι πανεύκολο και εξαιρετικά άνετο να κάνεις 100 χιλιόμετρα την ημέρα για το commuting στην δουλειά σου (οι βορειοευρωπαίοι που χρησιμοποιείτε σαν αντιπαράδειγμα σ' αυτά που λέω, γιατί τα κάνουν; Δρόμους σιγά σιγά έχουμε κι εδώ ή θα έχουμε σίγουρα σε κάποια χρόνια...), είναι έωλο κατά την ταπεινή μου γνώμη..
Επίσης, κάποιοι έχετε άποψη (και κανένα πρόβλημα δεν έχω με αυτό...), χωρίς να έχετε ζήσει μερικά χρόνια σε τέτοιες καταστάσεις, για να κρίνετε την ζωή και τους ανθρώπους. Άλλο να πας για ΣΚ στο Μέτσοβο, άλλο να ζήσεις καλοκαίρια και χειμώνες, να βαράς ενέσεις για να περάσει η ώρα...Αλλά ΟΚ, είμαι εγώ περίεργος και προκατειλλημένος, κατά βάθος όλα είναι σούπερ στην ελληνική επαρχία, κι αν όχι σούπερ, καλύτερα από την Αθήνα, γιατί στον Αγ. Παντελεήμονα δεν μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους το βράδυ... Οι άλλοι στα χωριά, φυσικά μπορούν, αλλά δεν βγαίνουν, γιατί δεν έχουν πού να πάνε!
Όταν λοιπόν αυτή είναι η καθημερινότητά σου, και το μόνο που έχεις είναι την μάχη με τον δάκο, την μουχρίτσα και τους τσακωμούς για το πότισμα, όταν δεν έχεις πραγματικές διεξόδους να ξεφύγεις και να μην δεις τις ίδιες φάτσες, όταν δεν μπορείς να πάρεις τις ανάσες σου, όταν η μόνη σου ενημέρωση είναι η τηλεόραση και το Internet ακόμη είναι ζητούμενο (τα περισσότερα χωριά παλεύουν για τα 2Mbit...), ε ναι, στο τέλος ψηφίζεις Σαμαρά και Μπένι και δεν υπάρχει σωτηρία καμιά. Και φυσικά δεν φταίνε μόνον αυτοί, καλά ζωάδια υπάρχουν και στις πόλεις, απλά μαθηματικά είναι...
-
Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,το Ποταμι εσκισε:
http://greeksatire.blogspot.gr/2014/05/ ... st_20.html
-
Πάντως σε όσα έχω ακούσει το Θεοδωράκη να λέει, συμφωνώ.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Πάντως σε όσα έχω ακούσει το Θεοδωράκη να λέει, συμφωνώ.Να κάνεις Δεν διαφωνεί με το τίποτα.
-
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Απο περιεργεια hifi, οι αγροτες στη θεσσαλια θα μενουν στις 4 πολεις;
Υποθέτω με μια ακτίνα 50-60 χιλιομέτρων γύρω γύρω, καλύπτεις όλο τον κάμπο, ή όχι;
Να προσθέσω 1-2 πόλεις ακόμη τότε, αν ο κάμπος είναι τόσο μεγάλος, no prob. Ναι, ακριβώς αυτό προτείνω, να ζεις στην πόλη και να κάνεις μερικά χιλιόμετρα για τα κτήματά σου. Εκεί, θα έχεις μια αποθήκη με το τρακτέρ σου και τον εξοπλισμό σου αν είσαι αγρότης, ή το αντίστοιχο αν είσαι κτηνοτρόφος κλπ. Πόση ώρα θα σου πάρει αυτό; Μισή; 3 τέταρτα; Μια χαρά χρόνος για το commuting στην δουλειά.Ξαδερφός μου αγρότης, έχει το αμπέλι του στο χωριό και πηγαινοέρχεται αναλόγως της δουλειάς από τα Γιάννενα. Δεν του έχει περάσει φυσικά από το μυαλό στιγμή να αφήσει την πόλη και να εγκατασταθεί με την γυναίκα του και το γιο του στο χωριό. 40+40 χιλιόμετρα είναι η απόσταση που κάνει.
Ξαναλέω, το επιχείρημα 'ζω στο χωριό, γιατί εκεί είναι η δουλειά μου', στον 21ο αιώνα, όταν έχει μεσολαβήσει ο αιώνας της αυτοκίνησης, όταν είναι πανεύκολο και εξαιρετικά άνετο να κάνεις 100 χιλιόμετρα την ημέρα για το commuting στην δουλειά σου (οι βορειοευρωπαίοι που χρησιμοποιείτε σαν αντιπαράδειγμα σ' αυτά που λέω, γιατί τα κάνουν; Δρόμους σιγά σιγά έχουμε κι εδώ ή θα έχουμε σίγουρα σε κάποια χρόνια...), είναι έωλο κατά την ταπεινή μου γνώμη..
Επίσης, κάποιοι έχετε άποψη (και κανένα πρόβλημα δεν έχω με αυτό...), χωρίς να έχετε ζήσει μερικά χρόνια σε τέτοιες καταστάσεις, για να κρίνετε την ζωή και τους ανθρώπους. Άλλο να πας για ΣΚ στο Μέτσοβο, άλλο να ζήσεις καλοκαίρια και χειμώνες, να βαράς ενέσεις για να περάσει η ώρα...Μ'ολο το σεβασμο, εισαι εκτος τοπου και χρονου. Στην καλοκαιρινη περιοδο ενας αγροτης μπορει να παει στο χωραφι του 3 φορες τη μερα (οχι για να θαυμασει τη φυση). Με 4 (η και 6 πολεις) θα υπαρχουν χωραφια / κτηματα σε αποσταση ανω των 80 χιλιομετρων, με πολλες φορες τραγικους δρομους, που αρκετες φορες θα πρεπει να προσεγγιστουν με γεωργικα μηχανηματα με τρελες τελικες. Ολα αυτα για ενα χωραφι - οι περισσοτεροι εχουν χωραφια σε περισσοτερα του ενος σημειου.
Καλη η θεωρια και τα commuting, αλλα μην τα πεις παραεξω γιατι θα σε παρουν στο ψιλο (και θα εχουν και δικιο).
Edit: περι αποθηκης - εξοπλισμου: απο τα χωραφια κλέβουν μετασχηματιστες της ΔΕΗ - σκεψου να υπηρχε παρατημενος στη μεση του πουθενα εξοπλισμος 200.000 ευρω.
-
ενα λογικο σεναριο ειναι οι ΧΑβγιτες να ψηφισουν ΣΥΡΙΖΑ στις Αυτοδιοικητικεσ και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να ενισχυσουν τη ΧΑ στις ΕΥΡΩ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ. Οι χαμενοι θα ειναι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΠΟΤΑΜΙ.
Οχι οτι θα αλλαξει κατι αλλα τα καμπανακια θα γινουν ΚΑΜΠΑΝΕΣ
-
Αχαρακτηριστος ο κ Πελετιδης.....
http://www.koutipandoras.gr/article/114 ... ei-pazaria
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Αχαρακτηριστος ο κ Πελετιδης.....http://www.koutipandoras.gr/article/114 ... ei-pazaria
όχι, αχαρακτήριστο ήταν όταν στην Ικαρία ο ΣΥΡΙΖΑ με τους άλλους στήθηκε απέναντι στο ΚΚΕ.(λινκ)
Το παραπάνω που παρέθεσες είναι απλά η επανάληψη της θέσης ενός κόμματος που είναι γνωστή εδώ και χρόνια. -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Μ'ολο το σεβασμο, εισαι εκτος τοπου και χρονου. Στην καλοκαιρινη περιοδο ενας αγροτης μπορει να παει στο χωραφι του 3 φορες τη μερα (οχι για να θαυμασει τη φυση). Με 4 (η και 6 πολεις) θα υπαρχουν χωραφια / κτηματα σε αποσταση ανω των 80 χιλιομετρων, με πολλες φορες τραγικους δρομους, που αρκετες φορες θα πρεπει να προσεγγιστουν με γεωργικα μηχανηματα με τρελες τελικες. Ολα αυτα για ενα χωραφι - οι περισσοτεροι εχουν χωραφια σε περισσοτερα του ενος σημειου.
Καλη η θεωρια και τα commuting, αλλα μην τα πεις παραεξω γιατι θα σε παρουν στο ψιλο (και θα εχουν και δικιο).
Edit: περι αποθηκης - εξοπλισμου: απο τα χωραφια κλέβουν μετασχηματιστες της ΔΕΗ - σκεψου να υπηρχε παρατημενος στη μεση του πουθενα εξοπλισμος 200.000 ευρω.
Τι 3 φορές την ημέρα. Το καλοκαίρι κατά την διάρκεια των ποτισμάτων ο αγρότης μπορεί να πάει και 10 φορές στο χωράφι του (και ημέρα και νύχτα). Βασικά πρέπει να ζει σε απόσταση αναπνοής από τα κτήματα του γιατί οι αγροτικές εργασίες είναι πολύωρες και δεν έχουν ωράριο ενώ πρέπει να προλαβαίνει οποιαδήποτε απρόοπτο.
Και μην ξεχνάμε και τους κτηνοτρόφους. Δεν νομίζω να παρατάει ο άλλος τα πρόβατα του και τις αγελάδες του στην μέση του πουθενά για να πάει να ζήσει 60 και 80 χιλιόμετρα μακριά. -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Αχαρακτηριστος ο κ Πελετιδης.....
http://www.koutipandoras.gr/article/114 ... ei-pazaria
όχι, αχαρακτήριστο ήταν όταν στην Ικαρία ο ΣΥΡΙΖΑ με τους άλλους στήθηκε απέναντι στο ΚΚΕ.(λινκ)
Το παραπάνω που παρέθεσες είναι απλά η επανάληψη της θέσης ενός κόμματος που είναι γνωστή εδώ και χρόνια.Επειδη δεν εχω ιδεα για την Ικαρια, αποκλειεις να ηταν καλυτερος ο υποψηφιος με την ευρυτερη στηριξη?
Ενω στην Καισαριανη που ξερω, χαθηκε ο δημος επειδη το ΚΚΕ στηριξε πασοκο υποψηφιο το 2010.Και μαλλον θα το επαναλαβει και φετος.
Ειναι γνωστη η τακτικη του κομματος να δεχεται την στηριξη απο αλλες αριστερες δυναμεις και να μην την ανταποδιδει ποτε.
-
Άμα πάρεις ένα αγρότη από το χωριό, και τονε πας στην πόλη (το νοίκι ποιός θα του το πλερώνει είναι ένα θεματάκι το οποίο για την οικονομία της συζήτησης το προσπερνάμε ή για να πούμε και καμιά λακαμία λέμε ότι το σπίτι θα είναι δωρεά από το γκουβέρνο ), στο χρόνο επάνω ο αγρότης αυτός και η οικογένειά του θα καταλήξει στο συσσίτιο της ενορίας. Για κτηνοτρόφο, ή θερμοκηπιά δεν κάθομαι να το συζητήσω καν, ένα τρίμηνο του δίνω πριν τα χάσει όλα και βγαίνει και στα κανάλια ή στο μετρό για ελεημοσύνη.
Ο άνθρωπος αυτός τα όποια λεφτουδάκια έβγαζε (και δεν δήλωνε τίποτα βέβαια, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο θρεντ) θα τα τρώει σε βενζίνες, σε σέρβις για τον αγρότη (τον οποίο και θα αλλάζει κάθε 5-6 χρόνια αφού θα κάνει 100-200 χλμ κάθε μέρα αντί για 10), σε πετρέλαιο και κοινόχρηστα για το διαμέρισμα (ενώ στο χωριό είχε τζάκι και τζάμπα ξύλα και επίσης (βασικότατο ) κανένα κερατά διαχειριστή πάνω από το κεφάλι του), σε συναγερμούς, κάμερες, σεκιουριτάδες, δικηγόρους για τις μηνύσεις κατ' αγνώστων καθώς και ασφαλιστήρια συμβόλαια αφού οι επιτήδειοι που θα πάρουν χαμπάρι ότι μένει πόλη θα μπαίνουν στο σπίτι/μαντρί/αποθήκη/χωράφι **κάθε τρεις και λίγο **και θα τα κάνουν καμπριολέ.
Μην το πάμε παρακάτω, ότι 'θα παρατήσει το μαντρί, θα τονε πάμε στην πόλη, θα του βρούμε και δουλειά, οπότε δεν θα έχει να κάνει τίποτα στο χωριό και θα προσφέρει και στην κοινωνία' (έχει ειπωθεί από άλλους αυτό ), γιατί πάμε κατευθείαν για τα φάνιεστ.
Τόσο απλά._ -
Τα φυλλάδια που κατέκλυσαν τα εκλογικά και τους δρόμους του Πειραιά την Κυριακή.
Γιατί προκαλείς τον λαό του Ολυμπιακού με τα φυλλάδια σου μωρή καργιόλα;
-
η πλακα ειναι οτι το εκανε και θεμα στην εισαγγελεια! (Και σημερα ανακαλυψε φουσκωτους )
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ισχύει ότι θα βγει σήμερα ο Σαμαράς και θα υποσχεθεί 550.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2018;
Θα κάνει τέτοιο πράγμα;;
Όχι.
Tο 'χει κάνει ήδη: http://news247.gr/eidiseis/politiki/kai ... 89897.htmlΤελικά υποσχέθηκε 770.000 θέσεις εργασίας!...
Μοιράζει χιλιάδες θέσεις εργασίας λες και ο είναι ο 'μεσσίας'...Τρελός είναι ο τύπος; Ναρκωτικά παίρνει;
-
Tίποτα από τα δύο, γι΄αυτούς που τονε ψηφίζουνε δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά όμως.
-
ο Αντωνης βαζει την Ελλαδα σε νεα τροχια, με υπευθυνοτητα και οραμα.
ωπ μισο!
-
ase που θα δινει και δανεια σπουδων στουσ φοιτητεσ..αφου τους εχει παρει τα πατρικα σπιτια και θα εχει αφησει ανεργους τουσ γονεις η θα τουσ εχει πετσοκοψει τισ συνταξεισ
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είναι που στα αστικά κέντρα ψηφίζουν σωστά και στα χωριά είναι αμόρφωτοι και βγάζουν πασοκονδ.
Εθνικές εκλογές 2012.
Στα περί μόρφωσης, δεν σχολιάζω, είναι εύκολο να βρεις τα στοιχεία και μόνος σου.Απόδειξη της μόρφωσης των ψηφοφόρων της Αττικής είναι τα ποσοστά του
Ανδρέα Τσίπρα και των καλόπαιδων της ΧΑ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ