-
Για απειροστή φορά το παρεάκι διαμορφώνεται ως εξής:
-
ΔΥ ΜΟΥΡΓΑ που εισέπραττε είτε πολλά, είτε ως υπεράριθμοι, you name it σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης και κρύβονται πίσω από το συμβασιούχο που απολύθηκε, από το κορόιδο που όντως δουλεύει και παίρνει ψίχουλα, από το χαμένο ανθυπολογαχό της Αλβανίας
-
Αριστεροί/Αριστερούληδες/Αριστερίζοντες που μύρισαν λάβαρο και έσπευσαν να το υποστηρίξουν χωρίς να κοιτάξουν ποιός το βαστάει (λεπτομέρειες). Η επιχειρηματολογία τους θα εξαντληθεί προκειμένου να μείνει όρθιο το λάβαρο. Όταν η ΜΟΥΡΓΑ παρατήσει το λάβαρο (γιατί τα τακίμιασε με τον χ υπουργό) θα αρχίσουν να ποστάρουν τίποτα για Λαβρεντιάδη. Τη ΜΟΥΡΓΑ δεν τη θίγουμε γιατί τούτες τις μέρες τις δύσκολες ποιός σηκώνει λάβαρα;
-
Φιλελέ/Απολελέ/Μεγιεμελέ που μύρισαν μείωση χασούρας και σπατάλης δημόσιου χρήματος (και δικού τους) και περιμένουν άμεσα και ριζικά μέτρα χωρίς πάντα να ενδιαφέρονται για τον τρόπο που γίνονται αυτά.
Και τέλος η κυβέρνηση που παίζει ένα μέτριο παιχνίδι PR με απώτερο στόχο να παίξει την κολοκυθιά με το ΣΥΡΙΖΑ που κλασσικά θα αμολήσει κάποια μαλακία επί του θέματος υπερ ΜΟΥΡΓΑΣ (==> πόπολο goes crazy).
Εν συντομία:
Κερδίζει η ΜΟΥΡΓΑ και η κυβέρνηση, τρώγονται άνευ ιδιαίτερου λόγου και σημασίας οι Αριστερούληδες και οι Φιλελέ και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονεύει μπας και στάξει κανά ψηφαλάκι απ' την υπόθεση (Στηρίζουμε...) αλλά συνήθως μένει μια γκρίνια να αιωρείται στον αέρα.Μπορείτε να συνεχίσετε.
-
-
'I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer,
to treat everything as if it were a nail.'- Abraham Maslow, 1966
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
'I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer,
to treat everything as if it were a nail.'- Abraham Maslow, 1966
hey dude, you just dropped a sickle
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
να ζουσαμε στην σουηδια λχ και να αγανακτουσαμε απο την κατασταση, χωρις πολλη σκεψη καβαλας το αυτοκινητο και πηγαινεις να ζησεις στην νορβηγια, δανια, φινλανδια, γερμανια....
εδω που βρισκομαστε για που διαολο να τραβηξεις...αλβανια, φυρομ, κοσοβο, βουλγαρια ή τουρκια...?Μυκονοοοοςςςςςς
εδωσες νοημα στη ζωη μου...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για απειροστή φορά το παρεάκι διαμορφώνεται ως εξής:-
ΔΥ ΜΟΥΡΓΑ που εισέπραττε είτε πολλά, είτε ως υπεράριθμοι, you name it σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης και κρύβονται πίσω από το συμβασιούχο που απολύθηκε, από το κορόιδο που όντως δουλεύει και παίρνει ψίχουλα, από το χαμένο ανθυπολογαχό της Αλβανίας
-
Αριστεροί/Αριστερούληδες/Αριστερίζοντες που μύρισαν λάβαρο και έσπευσαν να το υποστηρίξουν χωρίς να κοιτάξουν ποιός το βαστάει (λεπτομέρειες). Η επιχειρηματολογία τους θα εξαντληθεί προκειμένου να μείνει όρθιο το λάβαρο. Όταν η ΜΟΥΡΓΑ παρατήσει το λάβαρο (γιατί τα τακίμιασε με τον χ υπουργό) θα αρχίσουν να ποστάρουν τίποτα για Λαβρεντιάδη. Τη ΜΟΥΡΓΑ δεν τη θίγουμε γιατί τούτες τις μέρες τις δύσκολες ποιός σηκώνει λάβαρα;
-
Φιλελέ/Απολελέ/Μεγιεμελέ που μύρισαν μείωση χασούρας και σπατάλης δημόσιου χρήματος (και δικού τους) και περιμένουν άμεσα και ριζικά μέτρα χωρίς πάντα να ενδιαφέρονται για τον τρόπο που γίνονται αυτά.
Και τέλος η κυβέρνηση που παίζει ένα μέτριο παιχνίδι PR με απώτερο στόχο να παίξει την κολοκυθιά με το ΣΥΡΙΖΑ που κλασσικά θα αμολήσει κάποια μαλακία επί του θέματος υπερ ΜΟΥΡΓΑΣ (==> πόπολο goes crazy).
Εν συντομία:
Κερδίζει η ΜΟΥΡΓΑ και η κυβέρνηση, τρώγονται άνευ ιδιαίτερου λόγου και σημασίας οι Αριστερούληδες και οι Φιλελέ και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονεύει μπας και στάξει κανά ψηφαλάκι απ' την υπόθεση (Στηρίζουμε...) αλλά συνήθως μένει μια γκρίνια να αιωρείται στον αέρα.Μπορείτε να συνεχίσετε.
Επειδή είμαι μεσήλιξ, υποθέτω ότι θα μπορούσα να υιοθετήσω τον Eddie. My boy!
Να προσθέσω ότι οι νέες προσλήψεις στη νέα ΕΡΤ ή όπως λέγεται, ακολουθούν το μοτίβο όλου του Δημοσίου, όπου κυριαρχεί παντού ο ΒΟΘΡΟΣ-ΠΑΣΟΚ (όπως λέμε ΣΚΟΝΤΑ- ΞΑΝΘΗ) -
-
Μπαμπάκο!
Θα μου δώσεις το πορσικό να πάω για καφέ;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το καταλαβαινω οτι δεν βγαζει πουθενα και δεν το εγραψα για το τι μπορουν ή δεν μπορουν να κανουν τα ΜΑΤ, αλλα για την επιλεκτικη ευαισθησια στη νομιμοτητα και στη βια που υπαρχει (και) εδω μεσα.'Βία', όταν λες;
Εμένα η υποκρισία (και 'σου') μου κάνει εντύπωση. Όχι πολλή, βέβαια, μεγάλωσα, έμαθα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το καταλαβαινω οτι δεν βγαζει πουθενα και δεν το εγραψα για το τι μπορουν ή δεν μπορουν να κανουν τα ΜΑΤ, αλλα για την επιλεκτικη ευαισθησια στη νομιμοτητα και στη βια που υπαρχει (και) εδω μεσα.
'Βία', όταν λες;
Εμένα η υποκρισία (και 'σου') μου κάνει εντύπωση. Όχι πολλή, βέβαια, μεγάλωσα, έμαθα.Α ναι, ξέχασα, τα περί βίας τα είχες σχολιάσει δια της σιωπης
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είπα δε θα ξανασχοληθώ να σου απαντήσω σε αυτό το θέμα γιατί αναπαράγεις μονίμως ψεύδη αλλά επειδή η διαστρεβλωση των γεγονότων έχει και τα όρια της
Δόξα τω Θεό γιατί η αλήθεια είναι ότι μια ανησυχία την είχα. Θα απαντήσει ο drifter, δεν θα απαντήσει... Παρεμπιπτόντως, εσύ προκαλείς την συμμετοχή μου στις τελευταίες σελίδες αναφέροντας κάθε τρεις και λίγο το τι πιστεύεις ότι θα έλεγα, ή ακόμα και σχολιάζοντας το τι πιστεύεις ότι θα ένιωθα για κάθε τι που βλέπεις στην δημοσιότητα.
1,2)Σε αυτό τον οργανισμό υπάρχουν χιλιάδες υπεράριθμοι -->χιλιάδες υπεράριθμοι σε έναν οργανισμό που έχει κάπου περι τις 2.500 maths redifined by lappas
Η αλήθεια βέβαια έιναι οτι υπάρχουν υπεράριθμοι και κυρίως οι συμβουλάτορες που διόρισε ο κεδίκογλου μόλις ανέβηκε με μισθούς αστρονομικούς. Τους οποίους όλοι κατήγγειλαν αλλά ο λάππας δεν τους έχει ακούσειΕνώ αν ας πούμε οι υπεράριθμοι είναι 1122 δεν είναι χιλιάδες κόσμου, είναι απλά 1000 και κάτι νοματαίοι. Splitting hairs redefined by drifter.
Από περιέργεια, που έγραψα εγώ ότι αυτοί που διόρισε ο Κεδίκογλου είναι καλοί και πρέπει να μείνουν; Μπορείς να επισημάνεις το ακριβές σημείο;3)καμία επιταγή της τρόικας δεν επέβαλε ΚΛΕΙΣΙΜΟ ενος οργανισμού, ίσα ίσα γι αυτή την κίνηση έφαγε κράξιμο απο ΟΛΟ τον Κόσμο εκτός απ το γαλατικό χωριό της παπάτζας του 4ΤΦ, στο οποίο ακόμα και κάποιοι είπαν σώνει με την ανικανότητα
Η Τρόικα που βλέπει τι εστί Ελληνικό δημόσιο, απαίτησε την μείωση του κατά 2000 άτομα. Μας χάλασε που αυτά τα άτομα ήταν από ένα από τα πλέον διεφθαρμένα και άχρηστα κομμάτια του. Δεν πειράζει, προτιμούμε να κλείσουμε νοσοκομεία, να μειώνουμε συντάξεις και να σκίζουμε τον κόσμο στην φορολογία, παρά να αγγίξουμε τους συνδικαλιστάδες της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ, κρινόμενη όπως και οι άλλες δημόσιες τηλεοράσεις στην ευρύτερη Ευρωπη, δηλαδή θεωρώντας ως έσοδα ΚΑΙ τις εισφορές των Ελλήνων δεν παρουσίαζε έλλειμμα. Συνεπώς **δεν **επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό
Παράκληση να μην γράφουμε χαζομάρες. Το ότι και άλλες τηλεοράσεις στην Ευρώπη είναι ελλειμματικές και τραβούν χρήματα από τους δικούς τους φορολογούμενους δεν σημαίνει ότι υπάρχουν πλέον τα περιθώρια να εξακολουθήσει να γίνεται στο δικό μας χρεοκοπημένο κράτος με τους απολύτως ξεζουμισμένους πολίτες. Όταν η φορολογία μου ήταν επί των εσόδων μου και μπορούσα να την πληρώσω, τότε τα χρήματα για την ΕΡΤ δεν αποτελούσαν πρόβλημα. Τώρα που μου ζητούν να πληρώσω σχεδόν περισσότερα από όσα βγάζω σε ένα χρόνο, απλά είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ της διατήρησης των γιατρών και νοσηλευτών ενός νοσοκομείου και της φροντίδας του γκαζόν στο ραδιομέγαρο, συγνώμη, ειλικρινά, αλλά είναι το δεύτερο που πρέπει να πάρει τον πούλο.
Παρεμπιπτόντως, το να λες ότι αυτά τα πληρώναμε ούτως ή άλλως, οπότε δεν είναι φόροι, είναι επιεικώς γελοίο. Εκτός και αν βρήκαμε ιδέα για το κράτος. Να σπάει την φορολογία σε εκατοντάδες μικρά κομμάτια και το εκκαθαριστικό πάνω να λέει: Για τον Οργανισμό Αποξήρανσης Κωπαϊδας πληρώνετε €15.32. Για την Έκθεση Θεσσαλονίκης €14.23. Για την ΕΡΤ €55.47. Για τα ΚΕΠ €19.55. Για τα επιδόματα άγαμων θυγατέρων €22.41 (πάντα τα πληρώνατε, τι σκ@τά θέλετε τώρα; ). Για την συντήρηση της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης Ορμενίου €28.90. Για το Εθνικό Προπονητήριο Βασιλίτσας €11.02 κλπ κλπ μέχρι να φτάσουμε το σύνολο του ποσού που σου ζητούν, στην περίπτωση μου κάποια χιλιάρικα.
Πόσο γ@μάτο; Τα ποσά που θα απαιτούνται για τους διάφορους τομείς του δημοσίου, όπως ακριβώς η ΕΡΤ, δεν θα είναι πλέον 'φόροι'. Εννοείται ότι και πάλι θα πρέπει να τα πληρώσεις, αλλά ο πολίτης θα είναι πολύ πιο ευχαριστημένος.
Η αιτιολόγηση γιατί το έκανε είναι εξίσου αστήριχτη, όταν τα στελέχη του κόμματός σου είχαν επιχειρηματολογία επιπέδου 'τους διόρισε το πασοκ και τώρα είναι όλοι σύριζα'
Αυτές τις τσαχπινιές να τις λες στα παλικάρια που είναι ταγμένα σε συγκεκριμένα κόμματα. Όχι σε εμένα.
Τηλεόραση όπως την αντιλαμβάνεσαι επαναλαμβάνω ότι δεν παρακολουθώ. Και δεν νιώθω την παραμικρή υποχρέωση να ασχολούμαι με το αν τα επιχειρήματα μου μοιάζουν με αυτά που ακούγονται σε συγκεκριμένα κανάλια.
-
Απαράδεκτος ο τρόπος κλεισίματος της ΕΡΤ, απαράδεκτος και ο τρόπος δημιουργίας της ΔΤ αλλά με την ΔΤ εδώ και λίγο καιρό σε λειτουργία και τώρα τελευταία με το ραδιόφωνο επίσης σε λειτουργία, με όλη αυτή την κουβέντα περί επικείμενης εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες.
Τι ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν πλέον οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ που εκπέμπουν από το ραδιομέγαρο; Η προσπάθεια συνέχισης του προγράμματος της ΕΡΤ όταν έπεσε το μαύρο ήταν εντυπωσιακή. Τότε είχες το σύνολο των εργαζομενων της ΕΡΤ που ενωμένοι ξεβράκωναν τη Κυβέρνηση. Μέχρις ενός σημείου η ΕΡΤ είχε σαφώς καλύτερης ποιότητας πρόγραμμα από τη ΔΤ και μάλλον μεγαλύτερο κοινό. The point was made. Στην πορεία διασπάστηκαν, πολλοί υπέγραψαν συμβάσεις με τη ΔΤ η οποία ξεκίνησε κανονικό πρόγραμμα με ειδήσεις, αθλητικά και δε συμμαζεύεται... Και τώρα πλέον ο στόχος της είναι ποιος ακριβώς; Να κρατήσουν αντίσταση μέχρι να πέσει η Κυβέρνηση του Σαμαρά και να έρθει κάποιος που θα τους επαναπροσλάβει στην 'ΕΡΤ η επιστροφή';
Το κόστος λειτουργίας των σταθμών που εκπέμπουν από το ραδιομέγαρο (γιατί κάποιο κόστος υπάρχει) ποιος το καλύπτει; Οι εδώ και 4 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι; Και τη ΔΕΗ στο σπίτι τους πώς την πληρώνουν;
Οι πολιτικές δυνάμεις που τους παρακινούν ή απλώς τους χαϊδεύουν τα αυτιά και ενδεχομένως να τσοντάρουν και το κατιτίς τους δεν θα παρείχαν καλύτερες υπηρεσίες (και σ'αυτούς και σε εμάς τους υπόλοιπους) αν παρείχαν στήριξη σε νομικό αγώνα και όχι σ'αυτή τη (από ένα σημείο και μετά) γραφικότητα;Και μια τελευταία απορία μπόνους. Αν θες να κυβερνήσεις αυτή την χώρα σήμερα, με όλες τις ιδιαιτερότητες της εποχής, δεν θα πρέπει να διαλέγεις καλύτερα τις μάχες σου και να έχεις μια συγκεκριμένη στρατηγική πέρα από το 'αντίσταση βλέποντας και κάνοντας';
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ωρες ωρες σκέφτομαι ότι όντως μπορεί και να γελάς με το παρατηρητήριο.αν μπορουσες να αφαιρεσεις απο μεσα σου το μισος που σε πνιγει θα γελαγες και συ.
Ενας μικρος φιλόσοφος στην κουζίνα σας
Σε ημερολόγιο του Σκάει το βρήκες;κλαίω
-
Για πες μας, εσύ που ξέρεις και maths ρε τιτανοτεράστιε, άμα έβγαζε απ το payroll τους παπάδες, πόσες δεκάδες (sic) χιλιάδες ΔΥ θα μίλαγες.
Αλλά αυτό έλειπε, να ασχοληθεί με την εκκλησία η ΝΔ. Όσο έχει ψηφοφόρους σαν κι εσένα που την ακολουθούν πιστά, το καντηλάκι μια χαρά θα το πληρώνουμε και θα βγάζουμε και πύρινους λόγους για την θεωρία της εξέλιξης
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για απειροστή φορά το παρεάκι διαμορφώνεται ως εξής:-
-
-
Εν συντομία:
Πώς ακριβώς κολλαέι αυτό με την ΕΡΤ;
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η ΕΡΤ, κρινόμενη όπως και οι άλλες δημόσιες τηλεοράσεις στην ευρύτερη Ευρωπη, δηλαδή θεωρώντας ως έσοδα ΚΑΙ τις εισφορές των Ελλήνων δεν παρουσίαζε έλλειμμα. Συνεπώς **δεν **επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό
Παράκληση να μην γράφουμε χαζομάρες. Το ότι και άλλες τηλεοράσεις στην Ευρώπη είναι ελλειμματικές και τραβούν χρήματα από τους δικούς τους φορολογούμενους δεν σημαίνει ότι υπάρχουν πλέον τα περιθώρια να εξακολουθήσει να γίνεται στο δικό μας χρεοκοπημένο κράτος με τους απολύτως ξεζουμισμένους πολίτες. Όταν η φορολογία μου ήταν επί των εσόδων μου και μπορούσα να την πληρώσω, τότε τα χρήματα για την ΕΡΤ δεν αποτελούσαν πρόβλημα. Τώρα που μου ζητούν να πληρώσω σχεδόν περισσότερα από όσα βγάζω σε ένα χρόνο, απλά είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ της διατήρησης των γιατρών και νοσηλευτών ενός νοσοκομείου και της φροντίδας του γκαζόν στο ραδιομέγαρο, συγνώμη, ειλικρινά, αλλά είναι το δεύτερο που πρέπει να πάρει τον πούλο.
Παρεμπιπτόντως, το να λες ότι αυτά τα πληρώναμε ούτως ή άλλως, οπότε δεν είναι φόροι, είναι επιεικώς γελοίο. Εκτός και αν βρήκαμε ιδέα για το κράτος. Να σπάει την φορολογία σε εκατοντάδες μικρά κομμάτια και το εκκαθαριστικό πάνω να λέει: Για τον Οργανισμό Αποξήρανσης Κωπαϊδας πληρώνετε €15.32. Για την Έκθεση Θεσσαλονίκης €14.23. Για την ΕΡΤ €55.47. Για τα ΚΕΠ €19.55. Για τα επιδόματα άγαμων θυγατέρων €22.41 (πάντα τα πληρώνατε, τι σκ@τά θέλετε τώρα; ). Για την συντήρηση της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης Ορμενίου €28.90. Για το Εθνικό Προπονητήριο Βασιλίτσας €11.02 κλπ κλπ μέχρι να φτάσουμε το σύνολο του ποσού που σου ζητούν, στην περίπτωση μου κάποια χιλιάρικα.
Πόσο γ@μάτο; Τα ποσά που θα απαιτούνται για τους διάφορους τομείς του δημοσίου, όπως ακριβώς η ΕΡΤ, δεν θα είναι πλέον 'φόροι'. Εννοείται ότι και πάλι θα πρέπει να τα πληρώσεις, αλλά ο πολίτης θα είναι πολύ πιο ευχαριστημένος.
Καταρχήν ποιός σου είπε ότι οι άλλες τηλεοράσεις στην Ευρώπη είναι ελλειμματικές και τραβούν λεφτά για αυτό το λόγο από τον κόσμο;Δηλαδή πρέπει να ψεύδεσαι ασύστολα για να επιχειρηματολογείς;
Είπαμε και ξαναείπαμε(σου απάντησαν μάλιστα άνθρωποι που έχουν ζήσει ή ζουν τώρα στο UK), στην Ευρώπη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι πολίτες πληρώνουν για να έχουν κρατική τηλεόραση, τελεία και παύλα. Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι φόρος όπως θες να το παρουσιάζεις, αλλά ανταποδοτικό τέλος(googleit).Τώρα αν θες να λαϊκίζεις με Κωπαΐδες και τα λοιπά κάν'το, σε αυτή την κατηφόρα δεν μπορώ έτσι κι αλλιώς να σε παραβγώ. Αν τα έχεις κάνει όλα έναν εννοιολογικό αχταρμά δε θα σου λύσω εγώ το πρόβλημα. Απλά μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι μου απάντησες σοβαρά. Άσε που δε θα ήθελα να σε σοκάρω ότι πληρώνεις και το CO2 που απελευθερώνεται κατά την παραγωγή της ενέργειας που καταναλώνεις.
Και αν θες να αρχίζεις την επίκληση στο συναίσθημα, δε θες να ξέρεις πόσο κοστίζει στο ΑΕΠ η ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ και τα φροντιστήρια. Εκεί να δεις τι βάρη καλείται να πληρώσει και να ξαναπληρώσει ο φορολογούμενος.
Αλλά αυτά τα αναφέρουμε ή κάνει τζιζ;Και για να τελειώνει η παραμύθα. Αν θες να αλλάξει η κατάστασή σου να απαιτήσεις ανάπτυξη και όχι να υπερασπίζεσαι πολιτικές που το μόνο που κάνουν στην οικονομία είναι να προκαλούν ύφεση. Όσο έχεις ύφεση ή στασιμότητα και χρέη που συνεχώς αυξάνονται ΟΣΗ οικονομία στον κόσμο και να κάνεις στο τέλος το μόνο που θα έχεις καταφέρεις είναι να καθυστερήσεις το αυτονόητο, την πλήρη χρεοκοπία.
Τώρα μας λές να κλείσουμε την ΕΡΤ, μετά θα μας λες να κλείσουμε τα ΚΕΠ, μετά θα μας πεις να κλείσουμε κι άλλα σχολεία, μετά θα μας πεις να κλείσουμε τα μουσεία, μετά θα μας πεις να κλείσουμε τις βιβλιοθήκες, μετά θα μας πεις να κλείσουμε τα νοσοκομεία, και στο τέλος δε θα μας φτάσουν λεφτά ούτε για σάβανο.
Σε διαβεβαιώ, ότι αυτό το πράγμα που συμβαίνει δεν είναι ένα μπουρίνι που θα κλείσουμε τα πορτοπαράθυρα, θα φάμε για λίγο ξερό ψωμί και φασολάδα, θα περιορίσουμε τα έξοδα και θα περάσει. Αυτό ήρθε για να μείνει και θα χειροτερεύει κάθε μέρα που περνάει αν δεν αλλάξει η ρότα της πολιτικής.Επαναλαμβάνω όμως, η κυβέρνηση ΞΕΚΑΘΑΡΑ, όλο αυτό το έκανε για να απολύσει 2.000 άτομα. Ούτε είχε σκοπό να πληρώνεις εσύ λιγότερα, ούτε να γίνει πιο ποιοτική τηλεόραση, ούτε να μην προσλαμβάνει τα δικά της παιδιά(που μια χαρά βολεύτηκε ο Προκοπάκης στο ΔΣ btw). Τώρα εσύ απλά χάρηκες επειδή πολύ απλά μυρίστηκες ότι θα μειωθούν τα έξοδά σου. Ε, τράβα ζήσε στη σπηλιά σαν τον Νταβέλη να μην έχεις και ενοίκιο, μην πλένεσαι για να κάνεις και οικονομία και στο νερό.
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θέληση να έχεις να κάνεις οικονομία. Αλλά πρώτα από όλα πρέπει να ξέρεις τη θέση σου, δε θα κουνήσεις στους άλλους το δάχτυλο ότι ο κόσμος υποφέρει, και από πίσω να στηρίζεις τα Μνημόνια και αυτές τις πολιτικές. Έχει και ένα όριο η κοροϊδία. -
Οι πολίτες στο... UK, δεν είναι αντιμέτωποι με περισσότερους φόρους από αυτούς που μπορούν να πληρώνουν. Έχει διαφορά ξέρεις.
Οι πολίτες στο UK -και σε άλλες χώρες- πληρώνουν έναν ανταποδοτικό φόρο (αν το πεις τέλος σου κάθεται καλύτερα, αλλά το ίδιο πράγμα είναι), εγώ και εσύ όχι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί εκεί που οι Βρετανοί πληρώνουν και σε ανταπόδοση έχουν το BBC, ένα κανάλι που προάγει τον πολιτισμό, την κουλτούρα τους, ακόμα και την διπλωματία τους, εμείς πληρώναμε το χαράτσι για την ΕΡΤ ώστε...; Να να πληρώνονται άνθρωποι για να κάθονται; Ώστε οι εκάστοτε πολιτικοί να διορίζουν τα δικά τους παιδιά; Ώστε να έχουμε εκπομπές αμφιβόλου ποιότητας; Αν η ΕΡΤ είναι το καλύτερο πράγμα που μπόρεσε να κάνει η Ελληνική Τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, τότε κάνουμε κάτι τραγικά λάθος και πρέπει να το αλλάξουμε. Και αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία.
Όσο για την παραπαιδεία που λες, δεν διαφωνούμε καθόλου. Αν οι καθηγητές και το σύστημα έκαναν σωστά την δουλειά τους, δεν θα χρειαζόταν κάποιος να πληρώνει φροντιστήρια. Πες όμως στους συνδικαλισμένους καθηγητές (και όσους τους σιγοντάρουν) ότι θα αλλάξουν τα πάντα, ότι η δουλειά τους στα δημόσια σχολεία που πληρώνει ο φορολογούμενος θα κρίνεται, θα ελέγχεται κλπ, ότι όταν αλλάζουν τα δημογραφικά, θα μετατίθενται σε σχολεία που τους χρειαζόμαστε και όχι εκεί που τους βολεύει, και θα έχεις μια ακόμα επαναστασούλα από τους μικρούς θεούληδες του Γκρίκ Ρεζιστάνς που νομίζουν ότι το δημόσιο χρήμα προορίζεται για το βόλεμα των δημοσίων υπαλλήλων και όχι αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Ρε συ, Ντρίφτερ, είδες πουθενά ότι είμαι εγώ υπέρ της πληρωμής των παπάδων από τον λαό; Γιατί επιμένεις και το τσαμπουνάς συνεχώς; Μήπως έχεις μπλέξει τους χρήστες; Εγώ είμαι ο πρώτος που φωνάζει και το έχει γράψει σε διάφορα fora ότι πρέπει να γίνει πλήρης διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας και να σταματήσουμε επιτέλους να πληρώνουμε παπάδες και μαθήματα Ελληνορθόδοξης κατήχησης στα σχολεία.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Είπαμε και ξαναείπαμε(σου απάντησαν μάλιστα άνθρωποι που έχουν ζήσει ή ζουν τώρα στο UK), στην Ευρώπη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι πολίτες πληρώνουν για να έχουν κρατική τηλεόραση, τελεία και παύλα. Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι φόρος όπως θες να το παρουσιάζεις, αλλά ανταποδοτικό τέλος(googleit).
- άμεσος φόρος: χρηματικό ποσό που καταβάλλει στο κράτος ο πολίτης που ζει σε αυτό ως ποσοστό του εισοδήματός του
Φέτος ο φόρος που θα δώσω με τη γυναίκα μου θα φτάσει τα 5.000 ευρώ - έμμεσος φόρος: καταναλωτικοί φόροι, χρηματικά ποσά που ενσωματώνονται στην τιμή των εμπορευμάτων ή των παρεχομένων υπηρεσιών και που επίσης αποτελούν κρατικό έσοδο
βλέπετε ΦΠΑ για το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας - οποιαδήποτε εισφορά σε χρήμα ή σε είδος καταβάλλει ένας υπήκοος ή ένα εξαρτώμενο κράτος στον επικυρίαρχό του
Κράτη φόρου υποτελή
Ετυμολογία []
- φόρος < ρίζα φόρ-, ετεροιωμένη βαθμίδα του φέρ- (φέρω)
- το σημείο πέραν του οποίου δεν συνεχίζεται μια ενέργεια ή ένα πράγμα, το έσχατο σημείο, το πέρας
τα τέλη του αιώνα
το τέλος του δρόμου
το τέλος της σχέσης μας
το τέλος του κόσμου - ο φόρος, ο δασμός
τα τέλη κυκλοφορίας
Άρα φόρος και τέλος...συνώνυμα...
- άμεσος φόρος: χρηματικό ποσό που καταβάλλει στο κράτος ο πολίτης που ζει σε αυτό ως ποσοστό του εισοδήματός του
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Οι πολίτες στο UK -και σε άλλες χώρες- πληρώνουν έναν ανταποδοτικό φόρο (αν το πεις τέλος σου κάθεται καλύτερα, αλλά το ίδιο πράγμα είναι), εγώ και εσύ όχι.
Καταρχήν εσένα σου κάθεται καλύτερα να το πούμε φόρο αντί για τέλος που είναι το πραγματικό του όνομα.
Και δεύτερον όταν λες ότι αυτοί πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος και εμείς όχι, τότε πολύ απλά δεν ξέρεις τί είναι αυτό το πράγμα για το οποίο μιλάς. Αν χρησιμοποιούμε τους όρους κατά το δοκούν δεν κάνουμε δουλειά.
Άσε που έχουν υπάρξει νομικές υποθέσεις που ο δικηγόρος προσπαθούσε να δείξει τη διαφορά φόρου και ανταποδοτικού τέλους σε μια χρέωση που δεχόταν ο πελάτης του.Είπαμε και ξαναείπαμε(σου απάντησαν μάλιστα άνθρωποι που έχουν ζήσει ή ζουν τώρα στο UK), στην Ευρώπη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι πολίτες πληρώνουν για να έχουν κρατική τηλεόραση, τελεία και παύλα. Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι φόρος όπως θες να το παρουσιάζεις, αλλά ανταποδοτικό τέλος(googleit).
Φέτος ο φόρος που θα δώσω με τη γυναίκα μου θα φτάσει τα 5.000 ευρώ - έμμεσος φόρος: καταναλωτικοί φόροι, χρηματικά ποσά που ενσωματώνονται στην τιμή των εμπορευμάτων ή των παρεχομένων υπηρεσιών και που επίσης αποτελούν κρατικό έσοδο
βλέπετε ΦΠΑ για το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας - οποιαδήποτε εισφορά σε χρήμα ή σε είδος καταβάλλει ένας υπήκοος ή ένα εξαρτώμενο κράτος στον επικυρίαρχό του
Κράτη φόρου υποτελή
Ετυμολογία []
- φόρος < ρίζα φόρ-, ετεροιωμένη βαθμίδα του φέρ- (φέρω)
- το σημείο πέραν του οποίου δεν συνεχίζεται μια ενέργεια ή ένα πράγμα, το έσχατο σημείο, το πέρας
τα τέλη του αιώνα
το τέλος του δρόμου
το τέλος της σχέσης μας
το τέλος του κόσμου - ο φόρος, ο δασμός
τα τέλη κυκλοφορίας
Άρα φόρος και τέλος...συνώνυμα...
Η ίδια ιστορία με τα Δημόσια Αγαθά που έχω αναλύσει και έχω ανεβάσει και ολόκληρο pdf.
Άλλο πράγμα ο όρος και άλλο να κόβουμε τον όρο και να ερμηνεύουμε όπως θέλουμε τις λεξεις που τον αποτελούν. - άμεσος φόρος: χρηματικό ποσό που καταβάλλει στο κράτος ο πολίτης που ζει σε αυτό ως ποσοστό του εισοδήματός του
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
...Άρα φόρος και τέλος...συνώνυμα...
'Η έννοια του φόρου διακρίνεται από την έννοια του ανταποδοτικού τέλους . Το ανταποδοτικό τέλος αποτελεί και αυτό αναγκαστική παροχή των πολιτών η οποία όμως καταβάλλεται έναντι ειδικής αντιπαροχής, δηλαδή έναντι ειδικώς προς τους πολίτες παρεχόμενης δημόσιας υπηρεσίας, προς την οποία βρίσκεται έτσι σε σχέση αντιστοιχίας και η οποία αυτή παροχή αποσκοπεί στην κάλυψη του κόστους της υπηρεσίας (Στ Ε 649/81). Το εάν ένα οικονομικό βάρος αποτελεί φόρο ή ανταποδοτικό τέλος δεν κρίνεται από το χαρακτηρισμό που του προσδίδει η σχετική διάταξη αλλά από τη φύση και το σκοπό που υπηρετεί . Κύριο στοιχείο που διακρίνει τις δύο έννοιες είναι το κατά πόσο η παροχή του πολίτη υπέχει το χαρακτήρα ανταλλάγματος για κάποια παρασχεθείσα προς αυτόν υπηρεσία. Η διάκριση φόρου-ανταποδοτικού τέλους είναι ιδιαίτερα σημαντική όπως θα δούμε παρακάτω κατά την ανάπτυξη της αρχής της νομιμότητας του φόρου.'
Απο αυτο
-
Άρα αν το φόρο τον μετονομάσουμε σε τέλος, θα πληρώνω μηδέν φόρο!
How very very interesting...
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται