-
ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΩ ΤΗΝ ΤΑΠΑ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΕΡΑΣ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ 'Η ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ;
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΤΕΙ ; -
Φυσιολογικό είναι. Το 1ο σου αυτοκίνητο είναι να φανταστώ;
-
Βγάζει αέρα ή τραβάει;
Σου σβήνει η μηχανή σε ανύποπτες στιγμές; -
Μπιλ έτσι πως το γράφει συμπεραίνω ότι απλά βγαίνουν οι αναθυμιάσεις. Δεν είπε ότι τραβάει αέρα. Όλα καλά λοιπόν.
-
Τι αυτοκίνητο είναι; Σε Κάποια accent λόγω κακής τοποθέτησης του φίλτρου κάνιστρου βούλωνε από λάσπες για πλάκα και αν δεν το καθάριζες / άλλαζες σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης όταν άνοιγες την τάπα ρουφούσε αέρα. άλλα συμπτώματα επίσης αν δεις το τεπόζιτο είναι ρουφηγμένο και ακούγεται ένα τακ ..... τακ όταν σβήσεις το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης john boy έγραψε:
καλά βρε το διάβασα μην βαράς όταν ανοίγεις την τάπα και ακούς τον αέρα μπορεί να μπερδέψεις το ρουφάει με το βγαίνει
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
καλά βρε το διάβασα μην βαράς όταν ανοίγεις την τάπα και ακούς τον αέρα μπορεί να μπερδέψεις το ρουφάει με το βγαίνειΓια κανε το λιανα αυτο με το καθαρισμα, γιατι κατι μου λεει οτι το χρειζομαι. Το τακ τακ που κανει πρεπει να το ακουσεις για να το πιστεψεις, και φυσικα ακουγεται φυσημα. Δεν μπορω να καταλαβω αν φυσαει η ρουφαει. Μπορω να το κανω μονος μου το καθαρισμα??
-
βλέπω έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο από την υπογραφή σου (εμένα είναι 1.3) και είναι κλασικό σύμπτωμα. Το φίλτρο κάνιστρου είναι πίσω αριστερά ένα μεγάλο τετράγωνο κουτί μπροστά από τον πίσω προφυλακτήρα και θέλει ανυψωτικό για να μην παιδευτείς. Βουλώνει με τις λάσπες που πετάει ο τροχός. Στην δικιά μου περίπτωση το έβγαλε ο μηχανισμός το έλυσε και το έπλυνε στην βούτα και όλα οκ. Το βίβλίο σέρβις λέει αντικατάσταση κάθε (νομίζω 30κ). Το τακ τακ ειναι από την δημιουργία υποπίεσης μιας και τραβάει η αντλία καύσιμο αλλά δεν μπορεί να μπει αέρας με αποτέλεσμα να ρουφιέται το τεπόζιτο που είναι πλαστικό και κάνει καμπούρα προς τα πάνω. Το στράβωμα είναι εμφανές και με το μάτι από κάτω τουλάχιστον στην περίπτωση μου. Μετά το καθάρισμα αμέσως σταμάτησε ο θόρυβος ίσιωσε εμφανώς αλλά όχι τελείως το τεπόζιτο και με τον καιρό ήρθε στα ίσια του.
Σε ένα εξειδικευμένο μου έδειξαν το πρόβλημα γιατί σε γενικό συνεργείο που πήγαινα ούτε που το είχανε δει. Προφανώς όταν ανοίγεις την τάπα ρουφάει τον αέρα που λείπει
-
Ο χρήστης john boy έγραψε:
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΤΕΙ ;Το αφήνεις να αδειάσει αρκετά για να του βάλεις βενζίνη;
Ή μήπως οποιαδήποτε στιγμή αν το δοκιμάσεις βγαίνει αέρας υπό πίεση;
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
βλέπω έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο από την υπογραφή σου (εμένα είναι 1.3) και είναι κλασικό σύμπτωμα. Το φίλτρο κάνιστρου είναι πίσω αριστερά ένα μεγάλο τετράγωνο κουτί μπροστά από τον πίσω προφυλακτήρα και θέλει ανυψωτικό για να μην παιδευτείς. Βουλώνει με τις λάσπες που πετάει ο τροχός. Στην δικιά μου περίπτωση το έβγαλε ο μηχανισμός το έλυσε και το έπλυνε στην βούτα και όλα οκ. Το βίβλίο σέρβις λέει αντικατάσταση κάθε (νομίζω 30κ). Το τακ τακ ειναι από την δημιουργία υποπίεσης μιας και τραβάει η αντλία καύσιμο αλλά δεν μπορεί να μπει αέρας με αποτέλεσμα να ρουφιέται το τεπόζιτο που είναι πλαστικό και κάνει καμπούρα προς τα πάνω. Το στράβωμα είναι εμφανές και με το μάτι από κάτω τουλάχιστον στην περίπτωση μου. Μετά το καθάρισμα αμέσως σταμάτησε ο θόρυβος ίσιωσε εμφανώς αλλά όχι τελείως το τεπόζιτο και με τον καιρό ήρθε στα ίσια του.Σε ένα εξειδικευμένο μου έδειξαν το πρόβλημα γιατί σε γενικό συνεργείο που πήγαινα ούτε που το είχανε δει. Προφανώς όταν ανοίγεις την τάπα ρουφάει τον αέρα που λείπει
Ευχαριστω
-
-
Και εγώ accent έχω και έχω παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο. Το κάνει χρόνια τώρα χωρίς προβλήματα, αν δεν το διάβαζα εδώ θα συνέχιζα να πιστεύω πως είναι φυσιολογικό
Στάλθηκε από το GT-P5110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Μάλλον δεν γεμίζεις ποτέ (όπως όλος ο κόσμος νομίζω πλέον) γιατί από όσο μου είπανε στο συνεργείο αν γέμιζα μέχρι τον λαιμό δεν θα είχε περιθώριο να μαζευτεί - συμπιεστεί το τεπόζιτο και δεν θα υπήρχε ροή καυσίμου οπότε θα έμενα.
-
Θυμάμαι σε ένα αυτοκίνητο μου τύχαινε καθώς ξεβίδωνα την τάπα αυτή να μου πετιέται στο χέρι. Σαφώς λοιπόν εκεί είχε περίσσεια αέρα (φύσαγε και δεν ρούφαγε). Νομίζω το έκανε περισσότερο το καλοκαίρι με τη ζέστη. Δεν είχα πρόβλημα και δεν ασχολήθηκα (παλιό ιταλικό, αφού δουλεύει δεν το πειράζουμε).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.. (παλιό ιταλικό, αφού δουλεύει δεν το πειράζουμε).
ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΠΑ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ...