-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποιός το είπε αυτό; Και A/C και ABS και sunroof έχουν τα περισσότερα! Συν φυσικά υδραυλικό τιμόνι και τα πάντα όλα ηλεκτρικά.
έλαβαν:
17 mx3
8 με a/c
5 με abs
3 με abs+a/cτην έδρα πήρε το παρακάτω
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3695952/
φρεσκοβαμμένο, με abs+a/c στα 900 ευρώ συζητήσιμηπαντως κ το 100nx είναι καλή λύση σε σχεση με το mx3 με + την αποσπώμενη οροφή αλλά - το καρμπυρατερ
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
παντως κ το 100nx είναι καλή λύση σε σχεση με το mx3 με + την αποσπώμενη οροφή αλλά - το καρμπυρατερ
Από ένα σημείο και μετά δεν ήταν injection?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
φρεσκοβαμμένο, με abs+a/c στα 900 ευρώ συζητήσιμηΑν δεν είχε το καγκούρικο φίλτρο και την καγούρικη εξάτμιση το αγόραζα χθες. 900 € είναι όλα κι όλα εξάλλου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
φρεσκοβαμμένο, με abs+a/c στα 900 ευρώ συζητήσιμηΑν δεν είχε το καγκούρικο φίλτρο και την καγούρικη εξάτμιση το αγόραζα χθες. 900 € είναι όλα κι όλα εξάλλου.
900 Η ΑΡΧΙΚΗ και συζητησιμη...750 θα δωσεις τελικα...ουτε παπι δεν παιρνεις.
Αχ....γκαμοτο, δεν ειμαι σαλονικα να το τσεκαριζα, να το τυλιγα σε χασαποχαρτο και να το εφερνα σπιτι το μεσημερι σαν δωρακι...
-
Eγώ θα έπαιρνα το Mazda, που θα ξαναβρώ ευκαιρία να ζήσω με 6 ψυχωμένους αξιόπιστους μικρούς κυλίνδρους, με ταμπλό να μην τρίζει, ελαφρύ, δυνατό, με τη σπανιότητα του, και με την γενική του αξιοπιστία ? Και κυρίως με την Ιαπωνική κατασκευή του και τα άσπαστα πλαστικά του, με τα ποιοτικά ηλεκτρικά του και με τα αθάνατα μηχανικά σαζμάν της Aisin ?
Σιγά μην έπερνα Ευρωπαίο να ερχίσω πάλι παιγνίδι με τη Valeo, και τα ιμιτασιόν κινέζικα αναλώσιμα ανταλλακτικά.
Καναρίνι 100% για εμένα και δεν το συζητώ.
-
1.8 V6 εννοείται. Το 1.6 για μένα δεν αξίζει. Χαλαρά το έπαιρνα. Απλά θα του ριχνα λίγο την τιμή. Αν και η σπανιότητά του στην Ελλάδα την δικαιολογεί. Απλά τα χαλάει λίγο η κιτρινίλα.
-
ααααχ ψηνομαι για το μαζντα 1.8....και μια λεπτομερεια προς ενημερωση.
περαν αυτων που ειπατε νομιζω οτι ηταν το πρωτο αμαξι που ειχε παθητικη τετραδιευθυνση (νομιζω ετσι ειναι ο ορος), δηλαδη στις στροφες εστριβαν λιγο και οι πισω ροδες μαζι με τις μπροστινες, και κρατουσε σαν τραινο....νομιζα οτι οι γαλλοι το ειχαν πρωτο-εφαρμοσει αλλα ετσι διαβασα σε ενα φορουμ για το ΜΧ3 -
Φοβερός ήχος το Mazda...
Αν όμως δεν βρεις (καλό) Mazda, θυμήθηκα και κάτι άλλο, ανάλογα σπάνιο, με καλό μοτεράκι, σκυλί, μυρίζει ''τζαπανίλα''...
Μόνο που δεν είναι coupe, αλλά targa όπως και το 100ΝΧ, ενώ το να βρείς ακαγκούρευτο είναι πράγμα σπάνιο.
Honda CRX DelSol 1.6 VTEC...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3460669/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2618343/ (ελαφρώς εκτός του μπάτζετ σου αλλά με πολλά καλούδια επάνω του...) -
H πρωτη gtv (alfetta gt-gtv) ειχε παθητικη τετραδιευθυνση νομιζω.. ευρευως γνωστη με τα ax-106-zx-306 εγινε που ειναι και εντονη αρκετα, και τα xantia-406 εχουν.. πλεον πολλα ισως οχι τοσο εντονα ομως...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
H πρωτη gtv (alfetta gt-gtv) ειχε παθητικη τετραδιευθυνση νομιζω.. ευρευως γνωστη με τα ax-106-zx-306 εγινε που ειναι και εντονη αρκετα, και τα xantia-406 εχουν.. πλεον πολλα ισως οχι τοσο εντονα ομως...Παθητική τετραδιεύθυνση είχαν τα Mazda 323 του 1981( ήταν το 1ο προσθιοκίνητο Mazda 323 ) η πίσω ανάρτηση ήταν τύπου - Τραπέζιο Α ) με μακρυά λαμαρινένια λεπτά ψαλίδια ίδια με της LANCIA DELTA, αφού έλεγες ποιός αντέγραψε ποιόν. Την ίδια εποχή η Ford κατείχε το 35% της Mazda, λόγω της οικονομικής της δυσπραγίας από τα προβλήματα που της είχε δημιουργήσει η εξέλιξη του Wankel.
Έτσι η Μazda έβγαζε από την ίδια γραμμή παραγωγής και το Ford Lazer, είχε τα σήματα της Ford, ένα μικρό ακόμα τζάμι στην κολώνα και διαφορετική μάσκα, το έβγαζε μόνο σαν 1100 με τον κινητήρα Ε1 kai 4 ταχύτητες, ενώ σαν Mazda έβγαινε σαν 1100 4τάχυτο - 1300 - 1500 5τάχυτο με διπλά καρμπυρατέρ της Aisin, οι κινητήρες ήταν οι Ε1 - Ε3 - Ε5Είχα το Ford με τον 1100, και του έβαλα τον 1500 με το 5τάχυτο και τη μάσκα του Mazda και με το 5ο τζάμι ήταν ένα ομορφότερο και πλουσιότερο Mazda.
Ήταν πολύ καλό, ελαφρύ, αξιόπιστο, και γρήγορο με τον μεγάλο κινητήρα, δεν ζήτησε ποτέ τίποτε, στα μετέπειτα χρόνια πέρασαν από τα χέρια μου 2 ακόμα 323, ένα 1100 με πόρτ μπαγκάζ και ένα 1600 του 1986, κανένα πρόβλημα από κανένα, ανέβαζαν 7άρες αδιαμαρτήρητα, και βέβαι αψεγάδιαστο κράτημα λόγω της παθητικής, ότο πάλευες με τη μούρη να την βάλεις στη στροφή, πίσω από την πλάτη του οδηγού λες και δεν υπήρχε αυτοκίνητο, ακολουθούσε πιστά τη μούρη χωρίς να κάνει η ουρά τα δικά της.
Γιαυτό λέω Mazda.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
1.8 V6 εννοείται. Το 1.6 για μένα δεν αξίζει. Χαλαρά το έπαιρνα. Απλά θα του ριχνα λίγο την τιμή. Αν και η σπανιότητά του στην Ελλάδα την δικαιολογεί. Απλά τα χαλάει λίγο η κιτρινίλα.και ποσα θα του προτεινες στο παζαρι(?...*)
εμενα με χαλανε
α. το bodykit, οι 17αρες, η σπορ αναρτηση (για τους δρομους μας), και
β. το στεροφωνικο (εν γενει δεν τα γουσταρω στο αμαξι εκτος απο ενα καλο cd-mp3 player να ακουω καλα και ηρεμα εγω, και οχι η γειτονια)...to kitrinaki δεν με χαλαει τοοοσο αφου ειναι και απο 'λαμπω'(*****) **ρωταω και εσενα αλλα και ολους τους εχοντες αποψη **διοτι θελω να εχω ενα στοχο-τιμη στο μυαλο μου μιας και λεω να παω να το δω απο κοντα.... ή αν του πω να βγαλει τα καγκουριλικια-που δεν τα θελω- και να μου το δωσει μαμα, λετε να κοψει την τιμη?
-
το 323 με το lazer το ξερω οτι ηταν το ιδιο.. τις λεπτομερειες ομως δε τις ηξερα..
Τελικα η gtv που ανεφερα ειχε παθητικη? γιατι αν ναι ειναι πιο πριν απο το mazda.. -
να και μια σχετικη συζητηση περι 4-διευθυνσης στο 4Τ φορουμ που ξεκινησε το 2006, προς ενημερωση των ενδιαφερομενων
viewtopic.php?f=6&t=19676
τη βρηκα ψαχνοντας και ειπα να την επαναφερω...δεν ξερω αν υπαρχει και αλλο παρομοιο θεμα. Πολυ ενδιαφερον παντως.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
1.8 V6 εννοείται. Το 1.6 για μένα δεν αξίζει. Χαλαρά το έπαιρνα. Απλά θα του ριχνα λίγο την τιμή. Αν και η σπανιότητά του στην Ελλάδα την δικαιολογεί. Απλά τα χαλάει λίγο η κιτρινίλα.
και ποσα θα του προτεινες στο παζαρι(?...*)
εμενα με χαλανε
α. το bodykit, οι 17αρες, η σπορ αναρτηση (για τους δρομους μας), και
β. το στεροφωνικο (εν γενει δεν τα γουσταρω στο αμαξι εκτος απο ενα καλο cd-mp3 player να ακουω καλα και ηρεμα εγω, και οχι η γειτονια)...to kitrinaki δεν με χαλαει τοοοσο αφου ειναι και απο 'λαμπω'(*****) **ρωταω και εσενα αλλα και ολους τους εχοντες αποψη **διοτι θελω να εχω ενα στοχο-τιμη στο μυαλο μου μιας και λεω να παω να το δω απο κοντα.... ή αν του πω να βγαλει τα καγκουριλικια-που δεν τα θελω- και να μου το δωσει μαμα, λετε να κοψει την τιμη?
2500
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
το 323 με το lazer το ξερω οτι ηταν το ιδιο.. τις λεπτομερειες ομως δε τις ηξερα..
Τελικα η gtv που ανεφερα ειχε παθητικη? γιατι αν ναι ειναι πιο πριν απο το mazda..Ήταν, γιατί στηρίζεται στα 2 διαμήκη μεγάλα μπράτσα και το διαφορικό στο ΤΑΥ, στα οποία σημεία στήριξης υπάρχουν ελαστικά silent block που επιτρέπουν την παραμόρφωση τους, καθώς ο εξωτερικός τροχός πιέζεται στη στροφή αναγκάζεται να συγκλίνει και ο εσωτερικός να αποκλίνει, βάζοντας την ουρά μέσα στη στροφή.
-
το σχημα σωστο ειναι? τα φρενα δε τα ειχε μεσα αυτη οπως η 75? πρεπει να τρωγανε και ημιαξονια πιο ευκολα αυτες απ οτι το τυπικο αυτοκινητο..
Στα 2,5 ειναι κομπλε οντως το mx3 αυτο.. αντε να δωσεις μεχρι 2700-2800 αν τον πρηξεις και παλι δε στο δινει..
-
http://www.imcdb.org/vehicles_make-Mazd ... -MX-3.html
και εχει παιξει και σε ταινιες...
η λιστα ομως μου φαινεται εχει ξεχασει και το 2 fast and 2 furious
-
Κι εγώ αμέσως, από τον τίτλο, σκέφτηκα τα NX100 και CRX. Προσθέτω και το 200SX αλλά και το MX6 (νομίζω όμως είναι δίλιτρο). Και αν θέλεις να πας ακόμα πιο πέρα σε σπανιότητα (και παλαιότητα φοβάμαι) πας στο κεντρομήχανο τριθέσιο Talbot Matra Murena (που είναι από τα πολύ όμορφα αυτοκίνητα, όχι σαν το παλιότερο και άσχημο Bagheera). Κι εκεί που φτάσαμε γιατί όχι την Alfa Romeo Sprint, την κουπέ έκδοση της Alfasud, την μικρή GTV όπως την έλεγαν τότε... μόνο μέχρι 1500 κυβικά!
Και για να σε επαναφέρω..... μην παρασύρεσαι από ρομαντισμούς και δόξες του παρελθόντος, πάρε όσο πιο σύγχρονο αυτοκίνητο μπορείς. -
το mazda είναι από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που είχα την τύχη να έχω για 8 χρόνια. Απλά υπέροχο, και αν δεν ήμασταν σε κρίση θα έψαχνα να βρώ ένα να το φτιάξω και να το έχω για όσο αντέξει. Τα mazda δεν χαλάνε ποτέ. Επίσης AC έχουν, καθώς και ABS. Εγώ που το πήρα το 94 μόλις βγήκε είχε και τα δύο.
-
Πάντως το Puma ακόμα και τώρα μια χαρά φαίνεται σαν σχήμα (έχω ένα κοντά μου γκρι σκούρο με μπεζ εσωτερικό). Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο για το ΜΧ3, ΝΧ100, SΧ200, CRX κλπ.
MAZDA MX3 or FORD PUMA