-
καλησπερα!!! ειμαι καινουριος και θα ηθελα να ακουσω γνωμες σχετικα με το θεμα. Πριν απο καποιες μερες ειχα μια συζητηση με εναν κατοχο civic 170 hp ο οποιος ισχυριζεται οτι τρωει στο χαλαρο ενα tt 180 hp λεγοντας οτι στην 3η ταχυτητα τον περνα σαν σταματημενο. τι λετε;
-
καλησπερα!!! ειμαι καινουριος και θα ηθελα να ακουσω γνωμες σχετικα με το θεμα. Πριν απο καποιες μερες ειχα μια συζητηση με εναν κατοχο civic 170 hp ο οποιος ισχυριζεται οτι τρωει στο χαλαρο ενα tt 180 hp λεγοντας οτι στην 3η ταχυτητα τον περνα σαν σταματημενο. τι λετε;
-
-
Αν η 3η του ενός είναι πιο κοντή από του άλλου αρχίζει να στέκει άνετα. Βάλε και το βάρος....
Βέβαια έχει σημασία και αν μιλάμε για ψόφια 3η ή γεμάτη τρίτη.
Γενικά αυτού του τύπου οι συγκρίσεις χάνουν από πολλές μεριές, είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Ανάλογα με τις συνθήκες που επιλέγονται πάντα ευνοείται ο ένας ή ο άλλος.Και για να καταλάβεις κι εγώ με 3η ταχύτητα κι ας είχα μόνο 34 άλογα έχω περάσει Φερράρι σαν σταματημένη..... ήταν σταματημένη....
-
μαμα και τα δυο αυτοκινητα το ενα ειναι το civic ΄92 και το αλλο tt μπροστοκινητο.
-
χαχαχαχαχα
-
Διαφορετικά αποδίδει το κάθε αυτοκίνητο. Το civic έχει μίκρο φάσμα στροφών όπου αποδίδει καλά και αυτό πολύ ψηλά. Αν τώρα τα συγκρίνεις αποκλειστικά στις στροφές εκεινες ίσως υπερισχύει το civic σε νορμάλ όμως συνθήκες και το tt λογικά είναι πολύ πιο γρήγορο...
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Το civic έχει μίκρο φάσμα στροφών όπου αποδίδει καλά και αυτό πολύ ψηλά.Όπως και τα περισσότερα γιαπωνέζικα μοτέρ άλλωστε και πολυ περισσότερο στη προηγούμενη δεκαετία. Αν ισχύει πάντως κάτι τέτοιο μόνο απο καλό ξεκίνημα το χοντα ή ρολαριστο με 80-90 χλμ και κουμπωμένη 2α μέσα. Πουθενά αλλού δεν έχει τύχη.
-
Από ότι βλέπω στη βιβλιοθήκη των 4Τ, το vti του 1993(δεν έχει κάποιο τεύχος με μεταγενέστερο μοντέλο) για το χιλιόμετρο θέλει 28,9s και το προσθιοκίνητο ΤΤ των 180 ίππων 28,5s. Οπότε μάλλον δύσκολο με αυτά τα δεδομένα να το περνάει σαν σταματημένο μετά την 3η. Από την άλλη το τετρακίνητο με τους 180 ίππους(135 κιλά βαρύτερορ) ή το προσθιοκίνητο με τους 150 πάνε κοντά στα 30s, οπότε αν ήταν κάποιο από αυτά ίσως είναι λογική διαφορά. Επίσης θυμάμαι παλιότερα, κατά το 2005-2006 ένας κολλητός μου είχε ένα προσθιοκίνητο 180άρι TT, το οποίο φορούσε ένα πολύ light πρόγραμμα της ΜΤΜ, με το οποίο και καλά πήγαινε στους 195 ίππους και τη ροπή στα 30kgrm. Μου είχε πει πως πήγαινε καλύτερα και από το πρώτο type-r, πράγμα που τότε δεν το πολυπίστευα, αλλά τελικά βλέποντας τα νούμερα για το στοκ 180άρι(7,5 για τα 0-100 και 28.5 για το χιλιόμετρο) ίσως και να είναι έτσι.
-
Το πρώτο Type R είχε 0-100 6.7 οπότε πάλι δύσκολα...
-
Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν και δεν τον πολυπίστευα. Αλλά τελικά έχουν το ίδιο βάρος(1200 κιλά). Άμα είναι το ένα 200 άλογα που βγαίνουν ψηλά με 20kgrm ροπή και το άλλο 195 με 30, ίσως να γίνεται. Εν κινήσει δε θα είναι δύσκολο να υπερέχει το TT, αλλά αυτός μου έλεγε πως και σταματημένοι που δοκίμαζε το πέρναγε.
-
καλά όλα αυτά και ειδικότερα εάν είναι σε κατάσταση 100% το αουδί...
πράγμα όχι και τόσο συχνό δλδ.
λατρεύουμε αουδί
-
Σωστος!!!ενω τα ταπερ τα εχουν αφήσει οι ειδικές εισφορές του 'κρατους'να συντηρηθούν σωστά.....
-
Είχα μπει και μέσα, και η αλήθεια είναι πως πήγαινε αρκετά καλά αλλά δεν έτυχε να κάνει κάτι με άλλον όσο ήμουν μέσα. Αλλά γενικά αργότερα φοβόμουν να ξαναμπώ. Είναι από τους ανθρώπους που είχανε 'κακομάθει' από τη ροπή και έκανε διάφορα πράγματα στο δρόμο αρκετά επικίνδυνα. Το αποκορύφωμα ήταν όταν είχε το ΤΤ για σέρβις και του δώσανε για αντικατάσταση ένα golf 1.4 fsi, και είχε δοκιμάσει προσπέραση σε ανηφορικό δρόμο βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα με τον άλλον να έρχεται απέναντι στα 20 μέτρα και από θαύμα να μην τρακάρουμε. Μου είπε μετά πως με το άλλο δεν έχει τέτοια θέματα. Sorry για το offtopic....
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
και το προσθιοκίνητο ΤΤ των 180 ίππων 28,5s. Οπότε μάλλον δύσκολο με αυτά τα δεδομένα να το περνάει σαν σταματημένο μετά την 3η. Από την άλλη το τετρακίνητο με τους 180 ίππους(135 κιλά βαρύτερορ) ή το προσθιοκίνητο με τους 150 πάνε κοντά στα 30sγιατι ρε πστη μου κανεις δε κανει καλες εκκινησεις με τετρακινητο σε αυτη τη χωρα ;
-
αρα ρε παιδια στην κοντρα ποιο νικαει γιατι μπερδευτηκα με τα δεδομενα που σας εδωσα;
-
ο λιγοτερο κουλος γιατι το καθε ενα αμαξι εχει το δικο του φασμα λειτουργιας, αν δεν παει ο καθε ενας συμφωνα με αυτο θα ειναι πισω αρκετα. καλα για στροφες και λοιπα δεν μιλαμε δεν εχει ουσια, το ττ ξεφευγει αρκετα εκει λογο 4κινησης
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
καλα για στροφες και λοιπα δεν μιλαμε δεν εχει ουσια, το ττ ξεφευγει αρκετα εκει λογο 4κινησης -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
καλα για στροφες και λοιπα δεν μιλαμε δεν εχει ουσια, το ττ ξεφευγει αρκετα εκει λογο 4κινησης
-
Το vti ήταν με 160 άλογα. Είναι πειραγμένο για να βγάζει 10 παραπάνω;
Αν μιλάμε για στοκ αμάξια, το FWD 180άρι ΤΤ πρέπει να είναι ταχύτερο. Όπως έγραψα και πιο πάνω, τα νούμερα για τα 100 και το χιλιόμετρο λένε 7,5 και 28,5 για το Audi και 8 και 28,9 για το Honda. Τώρα βλέπω πως το 3θυρο vti έχει τελική 207 ενώ το sedan 218(λόγω αεροδυναμικής προφανώς). Το TT έχει 228. Δηλαδή, μάλλον δε δικαιολογείται μετά την 3η να φεύγει το Civic σαν να είναι το άλλο σταματημένο. Από εκεί και έπειτα όπως σωστά είπανε οι φίλοι, παίζει ρόλο και το θέμα της συντήρησης.
audi tt ή civic vtec?