-
Ανοίγω το παρόν θέμα γιατί χθες και προχθές έκανα το Riding School με τον Χούντρα.
Τα αποτελέσματα του σχολείου στον τρόπο οδήγησης και στην αίσθηση που έχω πλέον όταν οδηγάω ήταν εκπληκτικά πιστεύω ότι τέτοια σχολεία έπρεπε να είναι προαπαιτούμενα για να βγάλει κάποιος δίπλωμα μοτοσυκλέτας.
Το θέμα είναι ότι κατά την γνώμη μου η εκπαίδευση πρέπει να είναι συνεχής, καθώς ποτέ δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι τα ξέρεις όλα. Οπότε μετά από Riding School τι?
CSS 1,2,3,4? έχω ακούσει-διαβάσει ότι RIding School + CSS 1-2 είναι το ίδιο, ισχύει?
-
Ανοίγω το παρόν θέμα γιατί χθες και προχθές έκανα το Riding School με τον Χούντρα.
Τα αποτελέσματα του σχολείου στον τρόπο οδήγησης και στην αίσθηση που έχω πλέον όταν οδηγάω ήταν εκπληκτικά πιστεύω ότι τέτοια σχολεία έπρεπε να είναι προαπαιτούμενα για να βγάλει κάποιος δίπλωμα μοτοσυκλέτας.
Το θέμα είναι ότι κατά την γνώμη μου η εκπαίδευση πρέπει να είναι συνεχής, καθώς ποτέ δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι τα ξέρεις όλα. Οπότε μετά από Riding School τι?
CSS 1,2,3,4? έχω ακούσει-διαβάσει ότι RIding School + CSS 1-2 είναι το ίδιο, ισχύει?
-
-
Αν θυμαμαι καλα ναι. Νομιζω τα 1 και 2 ειναι γενικα οδηγηση και τα 3,4 ειναι για οδηγηση σε πιστα.
Μακαρι να υπηρχαν αχολες αγωνιστικης οδηγησης στην χωρα.http://www.superbikeschool.co.uk/schedule.php 28 /6 Μεγαρα !!!!!
και 25,26 Μαη Σερρες !! -
Dimik μήπως σου είναι εύκολο να μας πεις λίγα λόγια για το τί περιλαμβάνει η εκπαίδευση?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Dimik μήπως σου είναι εύκολο να μας πεις λίγα λόγια για το τί περιλαμβάνει η εκπαίδευση?Στο level 1 ουσιαστικά διδάσκεται η όλη διαδικασία του στρίβειν.
Δηλαδή έλεγχος γκαζιού, γυροσκοπικό φαινόμενο, γιατί πρέπει να είναι πάντα ανοιχτό κατά την διάρκεια της στροφής το γκάζι (γκάζι περιστροφής), ποια είναι η διαδικασία του στριψίματος χωρισμένη σε φάσεις-ενέργειες και πως γίνεται η κάθε ενέργεια με τον καλύτερο (ασφαλέστερο τρόπο).Στο level 2 αναλύεται η στροφή (σαν δρόμος) και μέσα από το όλο level μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις όλες τις στροφές στον πλανήτη με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα να στρίβεις πάντα με ασφάλεια.
Ειδικότερα αναλύεται το apex και πως το βρίσκουμε, αποφυγή εμποδίου πάνω στην στροφή, το βλέμμα του οδηγού και οι κλίσεις του δρόμου.Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η πρώτη άσκηση στην πίστα στο level 1, που ήταν οδήγηση με το αριστερό χέρι πάνω στο ντεπόζιτο, μια ταχύτητα στο κιβώτιο και χωρίς φρένα, όπως και το τελευταίο session στο level 2 που ενώ πήγαινες σβέλτα έχοντας την πλήρη εικόνα πλέον ερχόταν ο εκπαιδευτής μπροστά σου και φρέναρε μέσα στην στροφή χωρίς να το περιμένεις για να δει την αντίδραση σου.
Πήγα στο σχολείο με λιγότερα από 3000χλμ πάνω σε μοτοσυκλέτα και από το 2o session στην πίστα πάτησα όλο το πλάτος του ελαστικού (επιτέλους no chicken strips ), ενώ στο τέλος τις πρώτης μέρας ήταν πραγματικά σαν να είχα μάθει επιτέλους να οδηγώ. Μετά δε το 2 level είχα ξεπεράσει κάθε φόβο για την επερχόμενη στροφή καθώς υποσυνείδητα πλέον έκανα όλη την σωστή αλληλουχία κινήσεων και ήμουν σίγουρος ότι ότι και να γίνει δεν θα πέσω.
-
Ειχαν κανει και ενα αναλογο για μας τους 'μικρούς'. Scoooterίστας. Αναλογα συναισθηματα και απο μενα, απο τοτε.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ........................
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ TRACK DAY...........
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 'ΜΕΓΑΛΟΙ'.......
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ανοίγω το παρόν θέμα γιατί χθες και προχθές έκανα το Riding School με τον Χούντρα.Τα αποτελέσματα του σχολείου στον τρόπο οδήγησης και στην αίσθηση που έχω πλέον όταν οδηγάω ήταν εκπληκτικά πιστεύω ότι τέτοια σχολεία έπρεπε να είναι προαπαιτούμενα για να βγάλει κάποιος δίπλωμα μοτοσυκλέτας.
Money well spent!
-
πολυ καλα ολα τα σχολεια και κορυφαιο το CSS! αν ειχα την ευκαιρια θα πηγενα
με κλειστα ματια σε σχολεια οσο συχνα μπορω. δυστυχως στην επαρχια δεν υπαρχουν τετοια.
θα ηθελα να φυγουν και σε μενα τα chicken strips, αλλα θα παρει λιγο χρονο.
το νιωθω οτι μπορω να πιεσω περισσοτερο αλλα κατι μου λεει να το παω σιγα σιγα.
ενα δαχτυλο εχει μεινει σε καθε πλευρα για να πατησει ολο το λαστιχο, αλλα το πιεζω σε στροφες
που γνωριζω καλα και σε μεγαλη βολτα με πιο εμπειρους δεν μπορω να ακολουθησω στο ρυθμο που πανε
και κουραζομε αρκετα γιατι δεν εχω συνηθησει να στριβω σχετικα γρηγορα, ασφαλη και ανετα. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
πολυ καλα ολα τα σχολεια και κορυφαιο το CSS! αν ειχα την ευκαιρια θα πηγενα
με κλειστα ματια σε σχολεια οσο συχνα μπορω. δυστυχως στην επαρχια δεν υπαρχουν τετοια.
θα ηθελα να φυγουν και σε μενα τα chicken strips, αλλα θα παρει λιγο χρονο.
το νιωθω οτι μπορω να πιεσω περισσοτερο αλλα κατι μου λεει να το παω σιγα σιγα.
ενα δαχτυλο εχει μεινει σε καθε πλευρα για να πατησει ολο το λαστιχο, αλλα το πιεζω σε στροφες
που γνωριζω καλα και σε μεγαλη βολτα με πιο εμπειρους δεν μπορω να ακολουθησω στο ρυθμο που πανε
και κουραζομε αρκετα γιατι δεν εχω συνηθησει να στριβω σχετικα γρηγορα, ασφαλη και ανετα.Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ, πηγαίνω κάθε Κυριακή βόλτα σε βουνό με οδηγούς πολλών χιλιάδων χλμ και φυσικά πάντα κάνουν στάση να με περιμένουν καθώς όσο και να βελτίωνα στάση σώματος κλπ με βάση τις συμβουλές τους πάντα φοβόμουν να μπω σε επερχόμενη στροφή με αρκετά χιλιόμετρα (εντός ορίων πάντα). Αυτό που κατάφερε κυρίως το σχολείο είναι να με κάνει να ξεπεράσω τον φόβο μου καθώς τώρα ξέρω την σωστή διαδικασία αλλά και το πως να υπολογίζω την στροφή με ένα βλέμμα.
Αυτό που επανέλαβε ο Χούντρας αρκετές φορές είναι 'κάνετε ότι μάθατε και όλες οι στροφές του κόσμου θα είναι ίδιες για εσάς'.
Δεν ξέρω που μένεις αλλά αξίζει τον κόπο να οργανώσεις επίσκεψη σε ένα σχολείο είτε στα Μέγαρα είτε στις Σέρρες.
Υ.Γ To css από άτομα που το είχαν κάνει παρακολουθήσαμε μαζί το Riding School είναι λίγο πιο προχωρημένο με την έννοια ότι πολλά πράγματα τα θεωρεί δεδομένα όταν πας και ίσως να δυσκολευτείς. Προτείνω Riding School και μετά CSS.
-
@dimik κοντα στην καρδιτσα μενω. ειναι στα αμεσα σχεδια μου να παρακολουθησω καποιο σχολειο
για μηχανη. αν δεν το κανω προσεχως, ισως απο σεπτεμβριο, αν και μεχρι τοτε θα εχω μαθει αρκετα,
αλλα παντα ειναι χρησιμο. θελω να παω και σε track day. απο αρχες φεβρουαριου εχω τη μηχανη
με σχεδον 4.500 χιλιομετρα στα χερια μου. καμια σχεση με το πως την πηγενα στην αρχη.
τον 1ο μηνα με κοροϊδευανε 2 τυποι με supermoto γιατι δεν μπορουσα να τους φτασω.
τωρα γινεται το αντιθετο, αλλα δεν μπορω να ακουλουθησω το ρυθμο τον εμπειρων αναβατων.1η φορα σε αυτες τις στροφες, κουραστηκα αρκετα. 2η φορα δεν εχω ξαναπηγα αλλα θα παω προσεχως.
http://maps.google.com/maps?saddr=�%9 ... 3&t=m&z=11 -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
@dimik κοντα στην καρδιτσα μενω. ειναι στα αμεσα σχεδια μου να παρακολουθησω καποιο σχολειο
για μηχανη. αν δεν το κανω προσεχως, ισως απο σεπτεμβριο, αν και μεχρι τοτε θα εχω μαθει αρκετα,
αλλα παντα ειναι χρησιμο. θελω να παω και σε track day. απο αρχες φεβρουαριου εχω τη μηχανη
με σχεδον 4.500 χιλιομετρα στα χερια μου. καμια σχεση με το πως την πηγενα στην αρχη.
τον 1ο μηνα με κοροϊδευανε 2 τυποι με supermoto γιατι δεν μπορουσα να τους φτασω.
τωρα γινεται το αντιθετο, αλλα δεν μπορω να ακουλουθησω το ρυθμο τον εμπειρων αναβατων.1η φορα σε αυτες τις στροφες, κουραστηκα αρκετα. 2η φορα δεν εχω ξαναπηγα αλλα θα παω προσεχως.
http://maps.google.com/maps?saddr=�%9 ... 3&t=m&z=11Ωπ πατριώτς..καταγωγή από Αγναντερό εδώ
Για σχολείο καλύτερα να κανονίσεις εκδρομούλα προς Σέρρες μεριά για ένα ΣΚ προς το φθινόπωρο και να μας πεις την εμπειρία της επιστροφής μετά το σχολείο
Βασικά μην μπαίνεις καν στην διαδικασία του ανταγωνισμού, οδήγα όσο ή μάλλον με όσα σου λέει το 'στομάχι' σου και η λογική, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι τα βλέπουμε-φανταζόμαστε, αυτό κατάλαβα μετά το σχολείο.
Έχει ωραίες διαδρομές εκεί γύρω, έχω κάνει με το αυτοκίνητο αρκετές φορές το Καστανιά-Περτούλι-Ελάτη-Πύλη και με μοτοσυκλέτα θα ήταν καταπληκτικά.
-
δεν μπενω σε διαδικασια ανταγωνισμου. απλα θελω να ακουλουθω τον ρυθμο τους (σιγα το ρυθμο δηλαδη, 2 στροφες μπροστα μου βρισκοντε). εκανα 1 φορα το γυρο της λιμνης πλαστηρα. το ανεβασμα απο τη βορεια πλευρα
φενεται μεγαλο σχολειο και οι στροφες ειναι σα moto gp. θα το κανω πολλες φορες
πιεζοντας ενα κλικ παραπανω καθε φορα. κανενας δεν εμαθε να ξυνει γονατο σε 4 μηνες, αυτο ειναι σιγουρο.
ασχοληθηκα εντονα με το να μαθω τα φρενα και πως συμπεριφερεται σε ευθεια, αλλαγη κατευθυνσης με πολλα
χλμ αποφευγοντας εμποδια και τετοια. -
Ενδιαφέρομαι για ένα πλήρες πακέτο μαθημάτων για απόκτηση διπλώματος Α καθώς και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης όπως έγραψε ο φίλος παραπάνω. Αν υπάρχει κάτι στα νότια προάστια ακόμα καλύτερα. Ξεκινάω από το μηδέν οπότε οι τσαπατσούληδες is not an option.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ενδιαφέρομαι για ένα πλήρες πακέτο μαθημάτων για απόκτηση διπλώματος Α καθώς και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης όπως έγραψε ο φίλος παραπάνω. Αν υπάρχει κάτι στα νότια προάστια ακόμα καλύτερα. Ξεκινάω από το μηδέν οπότε οι τσαπατσούληδες is not an option.Για το δίπλωμα δεν μπορώ να βοηθήσω αλλά για τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης
ξεκίνα από εδώ, με κόστος 120-130€ ανα ολοήμερο level http://www.motorcycleridingacademy.com/και μετά αν και εφόσον το επιθυμείς πας εδώ με κόστος περίπου 300€ ανά level
http://www.superbikeschool.co.gr/ -
thanks.
Κανένας για πρόταση σχολής για μαθήματα απόκτησης διπλώματος; ??
-
Επίσης μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσω με Α2 μη πάω κατευθείαν στα βαρέα και αν κάποια στιγμή θελήσω το κάνω Α ;
-
Επίσης μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσω με Α2 μη πάω κατευθείαν στα βαρέα και αν κάποια στιγμή θελήσω το κάνω Α ;εξαρταται αν ξερεις ακριβως τι θες να κανεις με το μηχανακι/μηχανη. που θες να μετακινεισαι και τι σκοπευεις να αγορασεις.
Εχε υπ οψιν σου οτι το 'μικρο' μπορει να μετατραπει σε 'απεριοριστο' μετα την παροδο 2 χρονων, αλλα θα χρειαστει καποια παραβολα (γυρω στα 70Ε αν θυμαμαι καλα) + το τρεξιμο, διαφορετικα βαλε και το καπελο που θα σου ζητησει η σχολη οδηγων για την 'εξυπηρετηση'..
τουλαχιστον αυτα ισχυαν μεχρι προτινος.. δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι.. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
εξαρταται αν ξερεις ακριβως τι θες να κανεις με το μηχανακι/μηχανη. που θες να μετακινεισαι και τι σκοπευεις να αγορασεις.
Εχε υπ οψιν σου οτι το 'μικρο' μπορει να μετατραπει σε 'απεριοριστο' μετα την παροδο 2 χρονων, αλλα θα χρειαστει καποια παραβολα (γυρω στα 70Ε αν θυμαμαι καλα) + το τρεξιμο, διαφορετικα βαλε και το καπελο που θα σου ζητησει η σχολη οδηγων για την 'εξυπηρετηση'..
τουλαχιστον αυτα ισχυαν μεχρι προτινος.. δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι..Σωστά τα λέει ο tm απλά κι εγώ δε ξέρω αν ισχύουν ακόμη. Από 19 Ιανουαρίου φέτος αλλάξανε οι κατηγορίες (πχ η απεριόριστη έχει όριο ηλικίας τα 24 αντί τα 21) οπότε να ρωτήσεις αν ισχύει αυτό με την πάροδο των 2 ετών γιατί υποψιάζομαι ότι πιθανόν να το έχουν επιμηκύνει ή και καταργήσει
-
Επίσης μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσω με Α2 μη πάω κατευθείαν στα βαρέα και αν κάποια στιγμή θελήσω το κάνω Α ;Αφου μπορεις βγαλε το μεγαλο με την μια. Γιατι να ξανα ασχοληθεις με παραβολα κλπ ?
Περί Εκπαίδευσης, Σχολείων κ.λ.π