-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω ξερω οτι οι ιδιοι οι μπεμβεδακιδες δε την εχουν σε εκτιμηση την e21,προσωπικα σχεδιαστικα καλουλα ηταν αλλα οχι περισσοτερο απο τις e30 και τα 02.. το θεωρουν κατωτερο αμαξι σε διαφορα απο την σειρα 02 εντωμεταξυ.. το οτι επισης δεν υπαρχει ουτε για δειγμα οπως λες το ερμηνευω ως ακριβως μικρο ενδιαφερων (αντι ν ασχοληθουν μαζι του απλα το πεταγαν..) κατι το οποιο δε συμβαινει με τα 02 βεβαια...και σιγουρα η e30 ειναι προσφατη για να κριθει ως ιστορικου ενδιαφεροντος.
Σχετικα με το σχολιο μου οτι αν αλλαχθει αναρτηση ,φρενα κτλπ κανει και παππαδες... απλα σχολιασα την παρενθεση σου στο αρχικο ποστ στο οποιο ανεφερες οτι ηταν μια χαρα αυτοκινητα απο μαμα..δε καμια περιπτωση δε συμφωνω... ξερω πολλες πικρες ιστοριες λογω του παιχνιδιαρικου μεν αλλα πραγματικα κακου κρατηματος και φρενων της..και μιλαω παντα για τις πολυκυκλοφορημενες μαμα εκδοσεις που ειδαμε στην Ελλαδα..αμαξι στο οποιο ταπεινα αμαξια τυπου citroen gsa-alfa 33 της εβαζαν τα γυαλια...το σχετικο αλμα στον τομεα εγινε με την e36, ουτε καν την e30 και εκει που το αμαξι εγινε πραγματικα καλο ηταν η e46. Και συμφωνω οτι για τη δουλεια που θελει ο φιλος ολα καλα ειναι αλλα απο τη στιγμη που παιζουν τα mx5 δε βρισκω λογο να αναλωνομαστε σε e30-e21.. Ακομα και αν παμε σε τετοια εποχη μια 75 δε θα χρειαστει ενα καρο μοντες για να την απολαυσεις.http://www.bmwe21register.com/bmwimages/675_1.jpg
Προσωπικά, τη βρίσκω πολύ όμορφη...Φυσικά, το ότι μέχρι σήμερα δεν είχε πολύ ενδιαφέρον για τους φίλους είναι η αιτία που δεν τη βρίσκεις εύκολα έξω (πως να έχει μετά την '02) αλλα αυτό, ίσα ίσα, είναι και ένας καλός λόγος για να την προτιμήσεις αφού λόγω της απαξίωσης αυτής παίρνεις πολύ περισσότερο αμάξι με τα λεφτά σου από ό,τι , πχ, με τις '02 ή κάποιες alfa που ο κόσμος τις γούσταρε από καινούργιες. Με 3-3.5Κ παίρνεις την καλύτερη εκεί που θα έπαιρνες ένα μέτριο 02 (και πολύ πιο μαϊμουδεμένο, πιθανώς).
Η 75άρα είναι καλή αλλά είναι 200ριά κιλά παραπάνω, ενω αν σου σπάσει, για παράδειγμα, ένας διακόπτης φλας δεν ξέρω τι κάνεις.
Πολύ σωστά λες ότι η αλλαγή ουσιάστικά έγινε με την καινούργια ανάρτηση πίσω στην Ε36 (ας με διορθώσουν οι πενβέδες αλλά νομίζω μόνο η κοντή διατήρησε την πίσω ανάρτηση από την Ε30) και μπορει να λέει κανείς ότι μιλάμε για σαφώς πιο σύγχρονο αυτοκίνητο. Είναι όμως αυτό το ζητούμενο εδώ;
Πάλι, βέβαια, είναι πολύ πιο βαρύ και μάλλον ξεχνάμε τα 1600κ.εκ. ... Την Ε36 coupe σε εργοστασιακή μορφή (κανονική ή Μ3) εξακολουθώ να τη θεωρώ ένα από τα ομορφότερα BMW για την εποχή της και σίγουρα ένα αυτοκίνητο που θα οδηγούσα με χαρά κάθε μέρα (ειδικά τώρα που αποτίναξε από πάνω της τη γαμπριάτικη ρετσινιά). Θέλεις γρόσσια, ωστόσο, για μια καλή...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _coupe.jpgΠροσωπικά, έχω ξαναπεί ότι αν το ΜΧ5 δεν ήταν roadster δε θα το ήξεραν οι περισσότεροι σήμερα, εδώ που μιλάμε. Ένα 1600 απλό MK1 πραγματικά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο οδηγικά. Με τις κατάλληλες επενδύσεις σίγουρα αλλάζει το πράμα.
-
Η 36αρα συμφωνω πως ειναι φοβερη και αρκετα διαχρονικη,ομως εχει φαει τοσο καγκουρεμα σ αυτη τη χωρα που για να την κυκλοφορουσα θα ηθελα να δειχνει πιο καινουρια και απο καινουρια.Αρα πιθανον να εφτανα σε μπατζετ τα 10 χιλιαρικα με τα οποια σημερα μπορει να αγοραζεις ως και Μ3 Ε46.Μπερδεμα και οφτοπικ
-
Παπάρια ήταν η Ε36. Την κέρναγαν τσαγάκι διάφορα αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παπάρια ήταν η Ε36. Την κέρναγαν τσαγάκι διάφορα αυτοκίνητα...Δια τσαγακι μπορει να κερναγε οτιδηποτε στο οτιδηποτε.Δεν ειναι μονο αυτο στη ζωη και μιλουσα για το εμφανισιακο μερος κυριως
-
-
...και στα χερια αυτου που φωτογραφησες εκανε 'παπαδες'!!
Απεριγραπτη βολτα,απεριγραπτη χρονοι στα Μεγαρα, και νομιζω οτι στη φωτογραφια ειμαι εγω συνοδηγος!
Ο Αριστοτελης απεδειξε οτι το αυτοκινητο εχει τρομερο potential,παρα τις δημοσιογραφικες ανοησιες περι του αντιθετουΗ Ε36 ηταν εξαιρετικη σειρα στον καιρο της,και κατα τη γνωμη μου, η κουπε ειναι αξεπεραστη σχεδιαστικα...
Αφηστε τους αυστραλοπιθηκους εν Ελλαδι και παγκοσμιως και δειτε την ουσια των Ε36. Την σωστοτερη κριση για αυτη τη σειρα την εχω ακουσει απο τον φιλο μου τον Οbelix, o οποιος καποτε συζητωντας μου ειπε οτι τα Ε30 ηταν μια χαρα με τα τετρακυλινδρα, ενω οι Ε36 χρειαζονται τους εξακυλινδρους για να 'δειξουν'
Νομιζω εχει δικιο... -
Εχω ξαναπει οτι μια Ε21 διλιτρη με τον εξακυλιδρο εν σειρα αυτοματη, που ειχα το 80 ηταν η αιτια που η φιρμα αυτη μπηκε σε μαυρη λιστα απο τοτε. κρατημα απαραδεκτο και τιμονι επισης... βεβαια ισως δεν ειμαι αντικειμενικος γιατι δινω σημασια στην αισθηση που δινει το αυτοκινητο και σε αυτο ειμαι ιταλοφιλος... εκ γενετης... και ετσι εχω το μπιτουρμπο με κατεβαζμενες πινακιδες... που το βλεπω οταν ερχομαι Ελλαδα και απλα το βαζω μπρος.. να το ακουω λιγο μεχρι να ερθουν καλλυτερες μερες..
Αν και οφ τοπικ το μινι πλεον ειναι το πιο διασκεδαστικο παιχνιδι=καρτ για μενα... (χτυπαει πολυ ομως στις Ελληνικες λακουβεςρε γμτ) -
Μη τους λες τετοια 224. Τους χαλας το ονειρο. Χαχα
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Nice
Προς τον op :
τσεκάρεις κάποια 3άρα, όπως αναφέρθηκε , ιδιαίτερα καμιά 316 compact e36.
Αν έχεις βέβαια όρεξη και θέλεις σταδιακά να φτιάξεις κάτι μοναδικό, ξεκινάς
απο ένα τέτοιο σασί
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1758798/
θα ψαχτείς για το κατάλληλο μοτέρ 4AGE (ή 4AGZE αν είσαι μερακλής)
θα πας μια βόλτα απο Πειραιά μεριά σε 1-2 κατάλληλα μαγαζιά
και θα φτιάξεις κάτι που θα είναι το παιχνίδι σου για πολλά πολλά χρόνια.ΥΓ οι τιμές που ζητάνε στο car.gr είναι για γέλια βέβαια.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Δια τσαγακι μπορει να κερναγε οτιδηποτε στο οτιδηποτε.Δεν ειναι μονο αυτο στη ζωη και μιλουσα για το εμφανισιακο μερος κυριως
Ούτε εγώ μιλούσα για κόντρα και για αυτό μάλλον εκφράστηκα μη ορθά. Εννοούσα ότι στην εποχή της υπήρχαν σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα. Alfa 155 και Mazda Xedos 6 για παράδειγμα. Η 3άρα έπιασε κορυφή στην Ε46 όπου ήταν μαζί με την 156 στην 1η θέση. Και φυσικά το διατήρησε στις Ε90 μαζί πάλι με την 159. Τώρα που δεν υπάρχει αντίστοιχη Alfa, η F30 παίζει μόνη της μπάλα.
-
Η Ε36 παρουσιάστηκε το 92 αν θυμάμαι. Η 156 το 97; Σχεδόν άλλη γενιά θα έλεγα.
Εξαιρετικό αυτοκίνητο ακόμη και σήμερα η Ε36, αρκεί να έχει το σωστό μοτέρ και να μην έχει καγκουριές.(Nexus + Tapatalk)
-
Για αυτό είπα Alfa 155 στην σύγκριση με την E36 Γρηγόρη... Και πίστεψέ με και η Alfa αλλά και το Mazda της έριχναν σφαλιάρες με τα αντίστοιχα μοτέρ πάντα. Όχι να μου πάρεις Μ3 vs 155 1.8.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
την 2002 turbo λες εσυ..ταχα μου οτι τη πλακωναν να πηγαινει με το πλαι για να βλεπουν οι γυρω τα αυτοκολλητα ή καποια τετοια μπουρδα τελως παντων..Μπερδεύεσαι με το ανάποδο μπροστά αυτοκόλλητο που έγραφε turbo για να το διαβάζουν από τον μεσαίο καθρέφτη οι προπορευόμενοι.
Σε κάποια αγορά νομίζω είχαν απαγορέψει την πώληση της 323 E21, το λόγο δεν θυμάμαι ακριβώς...
Σε κάποια Σκανδιναβική χώρα (Σουηδία
λέει ο μύθος (;).
-
Η συγκριση εγινε παραπανω αναμεσα σε e21/e30 με την e36 που ηταν πολυ καλυτερη στα ουσιωδη απο τις 2 προηγουμενες γενιες απ οτι αυτες μεταξυ τους. Ωστοσο και παλι εβρισκε σοβαρο ανταγωνισμο ειτε σε ποιοτητα κυλισης ειτε σε φρενα ειτε σε κρατημα και μιλαω παντα για 316/318/320..Σχεδιαστικα βεβαια ηταν ανωτερη απο την e46 ,η πιο ομορφη 3αρα οντως ιδιως η coupe.
@ blinkys ναι δεν ημουν σιγουρος γι αυτο εγραψα 'ή καποια τετοια μπουρδα τελως παντων'
-
Δια τσαγακι μπορει να κερναγε οτιδηποτε στο οτιδηποτε.Δεν ειναι μονο αυτο στη ζωη και μιλουσα για το εμφανισιακο μερος κυριως
Ούτε εγώ μιλούσα για κόντρα και για αυτό μάλλον εκφράστηκα μη ορθά. Εννοούσα ότι στην εποχή της υπήρχαν σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα. Alfa 155 και Mazda Xedos 6 για παράδειγμα. Η 3άρα έπιασε κορυφή στην Ε46 όπου ήταν μαζί με την 156 στην 1η θέση. Και φυσικά το διατήρησε στις Ε90 μαζί πάλι με την 159. Τώρα που δεν υπάρχει αντίστοιχη Alfa, η F30 παίζει μόνη της μπάλα.
Σημερα απο αυτα,μονο την 36αρα θα σκεφτομουν ομως.Πρωτα πρωτα ειναι η μονη απο αυτα που αναφερεις που υπαρχει σε κουπε.Επιπλεον οσες φαπες να τρωει στην ευθεια ,παραμενει πισωκινητη με οτι αυτο συγεπαγεται σ ενα βουνο π.χ.Anyway ,παντα υπηρχε κατι καλυτερο γ αυτο και οι επιλογες ενεχουν παντα συμβιβασμους.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
Η Ε36 άξιζε από 318 (κατά προτίμηση την καταπληκτική IS) και πάνω. Η 316 με τα 100 μλάρια + πίσω κίνηση + βουνό = Πολύ LOL!!!
-
Μη τους λες τετοια 224. Τους χαλας το ονειρο. Χαχα
.O 224 παίζει εδώ και χρόνια σε άλλη κατηγορία, μη συγκρίνουμε τώρα ανόμοια πράγματα!
Αν και νομίζω ότι άλλο θέλει να πει και σίγουρα δεν το βλέπει από την πλευρά του ντριφταδόρου (για αυτό και επέλεξε τη βαρκούλα έναντι ενός ΜΧ). Δε νομίζω πως αν ζόριζε μια ΑΕ ή ένα ΚΡ, που οι ντριφταίοι πίνουν νερό στο όνομά τους, ότι θα του άρεσε πολύ παραπάνω από την Ε21.HF Στην Ελλάδα πρώτη επίσημη για το Ε36 ήταν Απρίλιος του '91 (θυμάμαι το τεύχος των 4τ με το συγκεκριμένο για εξώφυλλο για προσωπικούς λόγους). Συμφωνώ πως οι 6κύλινδρες είναι που κάνουν τη διαφορά, ωστόσο, καθώς και οι κουπε γιατί είναι απίστευτα διακριτικές και κομψές μαζί. Χωρίς φτερά φουσκώματα και μπλιμπλιστρόνια, πάντα...
-
Φθηνο πισωκινητο (=λιγα αλογα κατα κανονα) παιρνεις για να μαθεις να...οδηγεις πισωκινητο. Φυσικα και δεν εννοω αυτοκινητα τυπου 316 ε36. Ντριφτ με mx5 του 90 με 115 αλογα δεν παιζει παρα μονο να βγαινεις απο καμια διασταυρωση με 1η ή σε καμια πλατειουλα βουτυρο με 2α και παλι και αν...απλα για να χαζογελας λιγο και να νομιζεις οτι κατι κανεις....η ουσια ειναι η διαφορετικη προσεγγιση στην οδηγηση σε σχεση μ ενα μπροστοκινητο και η καλυτερη προσφυση που παρεχει προς οφελος σου
Ετσι πηρα και γω το mx5 (η πλυση εγκεφαλου των περιοδικων που εχουμε ξαναπει) και για ''παντιλικια'' η απογοητευση ηρθε γρηγορα...κερδισα μεν πολλα οδηγικα αλλα αν θες να ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ με πισωκινητο θελεις αλογα και κυβικα. Αυτη ειναι η αληθεια, μονο που τοτε ξεχνας το ''φθηνο''
-
Εξαρτάται και από τον δρόμο. Εδώ έχει κάτι δρόμους που γυρνάει και σκαραβαίος...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
(η πλυση εγκεφαλου των περιοδικων που εχουμε ξαναπει) και για ''παντιλικια'' η απογοητευση ηρθε γρηγορα...κερδισα μεν πολλα οδηγικα αλλα αν θες να ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ με πισωκινητο θελεις αλογα και κυβικα. Αυτη ειναι η αληθεια, μονο που τοτε ξεχνας το ''φθηνο''Α γεια σου, Χερά...Την ίδια άποψη έχω για το ΜΧ...
Ακριβώς αυτό λέμε...Πριν λίγα χρόνια (όταν βγήκε η Ε46) βγήκαν τα περιοδικά και έθαψαν την Ε36 Μ3. Αν διαβάζατε τι διθυράμβους έγραφαν όταν ήταν καινούργια θα τραβούσατε τα μαλλιά σας (πχ έχω συγκριτικό εγγλέζικο με την 968CS που βγάζει καθαρά πρώτη τη Μ3). Ασφαλώς με την Ε46 πήγε ακόμα πιο μπροστά η Μ3 αλλά τα πάντα είναι ζήτημα τιμής όταν πας να αγοράσεις...Μήπως δεν είχαν κάνει και το ίδιο με τις Ε30 Μ3 όταν βγήκε η Ε36 (τότε έλεγαν ότι είναι άλλη κλαση πιο πολιτισμένη και άλλες μπούρδες...).
Το ίδιο γίνεται με τις 911 (που υπάρχει μια συνέχεια). Φτάσαμε την τελειότητα με την 993 (που η 964 με τις σούστες είναι αρχαιολογία, μάλιστα.. ) Σαφής βελτίωση (πιο πολιτισμένη , το μάθαμε τώρα) με την 996 και σαφής βελτίωση πάλι με την 996-2 (έχουμε ξεκινήσει από την τελειότητα, το τονίζω) ξανά μανά τα ίδια με τη 997 και τώρα με την 991. Κάθε σειρά ΠΡΕΠΕΙ να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και μόνο όταν μπαίνει και η καινούργια στο ντουλάπι το βλέπουμε πιο αντικειμενικά...
Άποψή μου, τα test drive είναι τζάμπα. Προτού κρίνετε κάτι και το θάψετε συλλήβδην, κάντε καμιά βόλτα και προσπαθήστε να είστε αντικειμενικοί (όσο γίνεται).(αλλά το ότι θα κάθομαι υπερασπιστής της Πενβέ και δη της Ε21 δεν το περίμενα... )
Φθηνα Πισωκινητα