May 19, 2013, 6:08 AM

Καλημέρα σε όλους.
Καλώς σας βρήκα σ'αυτό το Forum. (Μη χαρακτηριστώ και αγενής)
Διαβάζω συχνά πυκνά το 4tforum, αντλώντας πληροφορίες για ζητήματα που είχα κατά καιρούς. Όπως φαίνεται και στον τίτλο, είμαι στη φάση αγοράς ενός νέου μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Θέλω να είναι κάτι ποιοτικό και αξιόπιστο (όσο μπορεί να το υποσχεθεί κάποιος αυτό). Έχω κοιτάξει -πάρει προσφορές (αρχικές) για ένα Audi A3 sportback , την έκδοση την Ambition με το Comfort pack (φώτα Xenon, bluetooth, led πίσω) γιατί κοίταζα ετοιμοπαράδοτα , όπως επίσης και για μια BMW 116d efficientdynamics με το sport pack και διζωνικό κλιματισμό. Οι προσφορές είναι περίπου ίδιες στα 26000 περίπου και μου κρατάνε και ένα Fiesta του 2003 κοντά στα 3000, δηλαδή πέφτω κοντά στα 23000 με το κλειδί στο χέρι. (Μιλάμε για ένα ποσό ντούκου και κάποιες δόσεις). Βέβαια το θεωρώ δύσκολο στη BMW, αλλά στην Audi έχω φίλο και θεωρώ ότι θα το παλέψω.
Δεν έχω προλάβει να τα οδηγήσω ακόμη, πάμε για την επόμενη εβδομάδα γιατί υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις.
Ας δούμε λοιπόν που χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι η αξιοπιστία τους. Έχω διαβάσει τα χίλια μύρια για τα προβλήματα της προηγούμενης σειράς 1, όπως επίσης και για τα προβλήματα του 1.4 ΤFSI του group. Επειδή θέλω ένα καλό αυτοκίνητο που να πατάει καλά ( είμαι αρκετά συντηρητικός οδηγός και τακτικότατος στα service μου, πολλές φορές και πριν την ώρα τους) να έχει αξιοπρεπείς χώρους για διμελή προς το παρόν οικογένεια, και κυρίως να μη με τρέχει στα συνεργεία, θέλω βοήθεια από κατόχους αυτών των μοντέλων.
Ουσιαστικά με ενδιαφέρει αν έχουν ασθένειες συγκεκριμένες ή .....τα τυχερά τους.
Επίσης πληροφορίες για τιμές service και πραγματική κατανάλωση κρίνονται πολύ χρήσιμες.

Θα ήθελα οι συμβουλές - παραινέσεις να είναι πάνω στα δυο συγκεκριμένα αμάξια και όχι του τύπου πάρε εκείνο ή το άλλο, ή κάποιο μεταχειρισμένο.
Είναι το πρώτο μου Θέμα και δε ξέρω αν είναι στη σωστή κατηγορία κλπ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.