-
Καλησπερα στα παιδια.Ειμαι ενας ασχετος απο αυτοκινητα και γραφω πρωτη φορα εδω,ελπιζω να διαλεξα τη σωστη κατηγορια.Εχω ενα opel corsa του 2005 και καθως πηγαινα σημερα το πρωι αρχισε να κανει περιεργο θορυβο η μηχανη και ανεβασε πολυ θερμοκρασια και διαπιστωσα οτι δεν ειχε νερο το ψυγειο.Αφου του εριξα νερο παρατηρησα οτι δε το κρατουσε και οτι το εβγαζε σαν συντριβανι απο την δεξια μερια της μηχανης απο μια τρυπιτσα που εκει υπηρχε ενα καλωδιο το οποιο εφυγε-κοπηκε-ξεκολησε δε ξερω.Η ερωτηση μου εχει να κανει με το ποσο σοβαρη ειναι η ζημια και αν υπαρχει δυνατοτητα φυσικα να γινει κολησει η αλλαγη λαστιχου και να μη μου φτασει η τιμη οσο ενος καινουριου ψυγειου.Παρακαλω τα φωτα σας.
-
Καλησπερα στα παιδια.Ειμαι ενας ασχετος απο αυτοκινητα και γραφω πρωτη φορα εδω,ελπιζω να διαλεξα τη σωστη κατηγορια.Εχω ενα opel corsa του 2005 και καθως πηγαινα σημερα το πρωι αρχισε να κανει περιεργο θορυβο η μηχανη και ανεβασε πολυ θερμοκρασια και διαπιστωσα οτι δεν ειχε νερο το ψυγειο.Αφου του εριξα νερο παρατηρησα οτι δε το κρατουσε και οτι το εβγαζε σαν συντριβανι απο την δεξια μερια της μηχανης απο μια τρυπιτσα που εκει υπηρχε ενα καλωδιο το οποιο εφυγε-κοπηκε-ξεκολησε δε ξερω.Η ερωτηση μου εχει να κανει με το ποσο σοβαρη ειναι η ζημια και αν υπαρχει δυνατοτητα φυσικα να γινει κολησει η αλλαγη λαστιχου και να μη μου φτασει η τιμη οσο ενος καινουριου ψυγειου.Παρακαλω τα φωτα σας.
-
-
καλωδιο η σωληνακι? Δοκιμασες να το βαλεις στη θεση του? Εφοσον εισαι ασχετος, δεν το πας σε κανα συνεργειο?
-
Φιλε εννοειται αυτο αλλα σαν πρωτη εκτιμηση θα ηθελα καποια γνωμη να ξερω τι να περιμενω.Σωληνακι ειναι,ενταξει κατι σα το λαστιχο της βρυσης ας πουμε και καλυπτε την τρυπιτσα,ειναι ακομα εκει διοτι κρατιεται απο τι μια πλευρα αλλα η αλλη πλευρα οσο και να προσπαθω να το βαλω στη θεση του φευγει.Εχει και μπροστα κατι σαν παξιμαδι.Ειναι στα αριστερα της μηχανης οπως το κοιτας με ανοιχτο καπο διπλα απο τον ιμαντα.Θα κοιταξω μηπως μπορεσω να φερω καποιον να το ρυμουλκησει διοτι δε φτανει μεχρι συνεργειο λογο νερου.
-
Πέταξε ένα κολάρο του ψυγείου αν κατάλαβα σωστά. Το πρόβλημα δεν είναι να μπει στη θέση του (έχει έναν σφιχτήρα που το κρατάει στη θέση του). Αυτό έχει μηδενικό κόστος αν δεν κόπηκε το κολαρο. Το πρόβλημα είναι α) να βρεις για ποιό λόγο συνέβη αυτό και β) να δεις μήπως προκλήθηκε κάποια άλλη σοβαρότερη βλάβη όταν έχασε το ψυκτικό. Το αυτοκίνητο το έφερες σπίτι χωρίς νερο? Τι θερμοκρασία ανέβασε?
ΜΗΝ το μετακινήσεις χωρίς να έχει ψυκτικό. . Φώναξε είτε την οδική βοήθεια είτε κάποιον από το συνεργείο να το δει επιτόπου ώστε να διαπιστώσει αν μπορεί να φτάσει μέχρι το συνεργειο.
-
Εφτασε στα 100 η θερμοκρασια απ οτι ειδα,περνει κανονικα μπροστα και κινειται κανονικα αλλα στα 200 μετρα εχει χασει ηδη το νερο και αρχιζει και ανεβαζει θερμοκρασια,δε ξερω τη το προκαλεσε αυτο.Το κοιταξα σημερα το πρωι καλυτερα και τελικα εχει κοπει οπως ειπα και χθες και εχει μεινει το ενα κομματακι στην τρυπιτσα μεσα και το αλλο ειναι πανο στο σωληνακι το οποιο κρατιεται απο την αλλη ακρη του και κρεμεται απλα,αν το βαλω πανω εφαρμοζει διοτι φενονται η εγκοπες απο το κοψιμο και εφαρμοζει αλλα θελει κολλα για να μεινει στη θεση του,δε ξερω αν υπαρχει κολλα για κατι τετοιο.
Θα ερθει το απογευμα να το παρει ο μηχανικος οδηγωντας προς το συνεργειο και θα συμπληρωνει νερο στο δρομο απ οτι μου ειπε.
-
Θα το χαλάσει το αμάξι.
Αν στα 200 μέτρα έχει χάσει το νερό και ανεβάζει θερμοκρασία, πόσες φορές πρέπει να σταματήσει μέχρι να φτάσει στο συνεργείο;Βρες μια μεγάλη βίδα και βίδωσέ την στη τρύπα πριν να κινήσεις το αμάξι μέχρι το συνεργείο.
Μη κλείσεις καλά το καπάκι του ψυγείου για να μη σηκώνει πίεση το νερό και χάνεται. -
Φώναξε την οδική να στο φορτώσει. Αν δεν έχεις συμβόλαιο ή γράψου σήμερα και πάρε τηλέφωνο από Δευτέρα ή πλήρωσε το έξτρα που ζητάνε αν υπογράψεις επί τόπου. Για 40 ή 50€ μάλλον δεν αξίζει να ριψοκινδυνεύσεις μια αλλαγή φλάτζας.
-
+1....ρε παιδιά,οδική!!
-
Παιδια τελικα εβαλε μια βιδα και δεν εφευγε το νερο και το πηρε μια χαρα.Παρατηρησα ομως οταν ξεκινησε να φυγει οτι ο ιμαντας εκανε κατι 'τσιριχτα' να σημειωσω οτι χθες επεσε πολυ νερο πανω του μεχρι να καταλαβω απο που γινετε η διαρροη διοτι ι τρυπιτσα που χανει νερο ειναι ακριβως διπλα του.Υπαρχει περιπτωση να επαθε κατι και ο ιμαντας η να φταιει το νερο που επεσε και εγινε ολο αυτος ο θορυβος η μηπως θελει καποιο λαδωμα?
-
Η μια εξηγηση ειναι οτι λογο του νερου 'τσιριζει' προσωρινά ο ιμαντας επειδή καθαρισε από τις οποιες επικαθησεις και τριζει απο καθαριότητα..... Η αλλη περίπτωση ειναι ο θόρυβος να ερχεται απο τρομπα νερου εξου και ο λογος που σου ανεβαζει θερμοκρασία οπότε μαλλον πρεπει να το πας οποσδηποτε συνεργειο για έλεγχο.....
-
Καλησπερα παιδια.Τελικα αλλαγη λαστιχου που κοπηκε και εσπασε και μια αντλια απο τι πιεση μου ειπε και πρεπει να μπει αλλη.150 ευρω ζημια περιπου.Οσο για τον ιμαντα οπως ειπε και ο φιλος Greek πιο πανω ετριζε απο καθαριοτητα επειδη ειχε πεσει νερο.
Διαρροη νερου-κομμενο λαστιχακη