-
Ο χρήστης dimau έγραψε:
σε αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής όμως, μήπως ήταν πρώτοι οι γιαπωνέζοι? Όχι βέβαια.
αν μπορείς, δώσε κάποια παραδείγματα πριν το 1990
wikipedia >
sorry αν δεν ήμουν σαφής, θα ήθελα να γράψετε παραδείγματα DOHC με 16βάλβιδο καπάκι
on topic: από το 1982 είχαμε ανέκαθεν στην οικογένεια την ίδια στιγμή ευρωπαικά ( γαλλικό και γερμανικό) και γιαπωνέζικα τουτού. από τότε που ήμουν νέος οδηγός, προτιμούσα το ευρωπαικό για ταξίδι, και το japoni για το όποιο γκάζι του. Από τότε, κρίνοντας από τις απρόσμενες βλάβες που βγάζουν, συνιστώ σε κάθε συγκρατημένο νέο οδηγό με πολύ περιορισμένα οικονομικά, να πάρει πρώτο αμάξι γιαπωνέζικο, που περιμένεις ότι θα χαλάσει πιο σπάνια από ότι το ευρωπαικό, και να προσέχει λίγο παραπάνω στις υψηλές ταχύτητες. Αποκορύφωμα, το φθινόπωρο μου είπε η 20χρονη κόρη μου, ως νέος οδηγός ένα βράδυ. 'μπαμπά, φεύγω, ποιο αμάξι να πάρω? -Πάρε το ευρωπαικό- Οχι βιάζομαι πολύ μου απαντά, θα πάρω το γιαπωνέζικο, που γκαζώνει ωραία-Ακριβώς επειδή βιάζεσαι, και είσαι νέα οδηγός, θα πάρεις το γερμανικό της απαντώ, το οποίο το θεωρώ ως το πλέον ασφαλές, για την δική σου οδηγική εμπειρία...
Εγραψα βρε, Φιατ και Αλφα
Το τοπικο οπως προεβλεψα παραπανω, τεινει να γινει μπουρδελο.
-
Να μείνουμε στην ερώτηση που έκανε ο HyperionX και να μην ασχοληθούμε συνολικά με την ιστορία της αυτοκίνησης παρακαλώ.Το έχουμε κάνει σε άλλα θέματα [mod]
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειχα καταληξει σε ενα AUDI A4 1.8T (2006)
Αλλα πολλοι μου λενε πως τα γερμανικα εχουν ακριβα ανταλακτικα και οτι δεν ειναι για νεους οδηγους και καλυτερα να παω σε ενα ιαπονεζικο.
Θελω να μου πειτε ποια ειναι η διαφορα αυτη δηλαδη κατα ποσο διαφορουν τα ανταλακτικα και γενικα η συντηρηση ενος ανταξιου ιαπονεζικου αυτοκινητου σε συγκριση με αυτο που αναφερω πιο πανω?Μην συγκρίνεις ότι να είναι.Κατέληξε ποια μοντέλα σε ενδιαφέρουν και τότε κάνε σύγκριση τιμών.
Όσο για το πιο αμάξι κάνει για νέο οδηγό..............αν το μυαλό σου είναι πάνω απο το κεφάλι και πατίνι να έχεις τις μαλακίες θα τις κάνεις .
Θα βάλεις και βοδι κιτ;
-
Να βάλω κι εγώ την οξεία μου. Από τα αμάξια που βλέπω στην άκρη του δρόμου, 1 στα 10 είναι ιαπωνικό, 9 στα 10 είναι γερμανικά (σήμερα μόνο είδα πέντε με σηκωμένο καπώ), κανένα δεν είναι γαλλικό!!!!!!!!!
Πιθανά συμπεράσματα:
-
Τα γερμανικά είναι ΠΑΡΤΑΛΙΑ!!!
-
Πολλοί ιδιοκτήτες γερμανικών δε δίνουν δεκάρα για συντήρηση μετά την αγορά. Ίσως γιατί το δήθεν καλό γερμανικό απαιτεί ξεβράκωμα μετά την αγορά, οπότε ο ιδιοκτήτης καταλαβαίνει τη μ...ία που έκανε.
Είμαι έτοιμος για ντομάτες.
-
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Η Ευρώπη έχει την τεχνολογία, μα τα ακριβά μεροκάματα!.
Έχει την ιστορία…..
Έχει την επιστήμη στο έπακρο.
Δεν έχει την αντιγραφή, την κλοπή της επιστήμης, τον αντιγραφισμό!.
Γενώσιμα φίλοι μου!!!!!......
Τα ευρωπαϊκά στρίβουν!.
Φρενάρουν.
Έχουν παθητική ασφάλεια.
Δεν είναι λιγούρικα αυτοκίνητα για λιγδιάρικους πελάτες.
Έχουν γκάζια που κοστίζουν. Η προσωπική σας απόφαση σεβαστή, μα όχι σε έναν βελτιωτή σαν εμένα. βάλτε τα στο WRC να πάρετε τα ούμπαλα μου.τι σχεση εχει ενα αυτοκινητο αγωνων με ενα καθημερινο?
Τα καλά σηκώνουν βελτίωση και έρχονται πρώτα.
αυτο λεω, οτι εχει το βγαζει στην παραγωγη, δεν το κραταει κρυμμενο.
Το πορτοφόλι σας πάνω από όλα. Μα δεν είναι ίδιο η τεχνολογία.
Πληρώνεις ότι αγοράζεις!!!!!!!........
Και μετέπειτα μην ξεχνάτε: τα μεταξωτά βρακία είναι για τους επιδέξιους κόλους.
Α.ειναι διαφορετικο το να σε ρωτησω, 'ποιο αυτοκινητο γουσταρεις' με το 'ποιο αυτοκινητο ειναι πιο αξιοπιστο'
-
Insight, jazz, cr-z στη suzuka κατασκευαζονται. Ξεχάσατε να αναφερετε το s2000 και το NSX κορυφαία.
-
Ρε παιδιά μάλλον έχουν αλλάξει οι εποχές μάλλον. Με αυτοκίνητα κλώνους Aygo - C1 - 108 τι διαφοροποιήσεις μπορεί να έχουνε; Με Qashqai με κινητήρα Diesel Renault τι διαφορά στην αξιοπιστία να περιμένουμε; Το ίδιο καΙ h GM Που πέρνει κινητήρες Fiat η Volvo από την Ford Και πόσα άλλα παραδείγματα. Όταν τα ευρωπαϊκά γίνονται επί Ευρωπαϊκού εδάφoυς για να καλύψει την Ευρωπαϊκή αγορά τι να περιμένει κάποιος; Πλέον όλα τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται με ημερομηνία λήξης όπως όλα δυστυχώς. Οι διαφορές που επισημαίνετε υπήρχαν πριν από χρόνια. Από όσο κατάλαβα ο Hyperion θέλει κάτι πιο σύγχρονο και στην κατηγορία A4 τι μεσαίο σεντάν έχει να δει από Ιαπωνία μεριά;
-
Accord για να μείνει πάντα νέος
-
[/quote] σε αυτοκινητοδρομο με 110χλμ με ειναι και ηταν στα 8.2λιτρα, στη διαφημιση εγραφαν εκπομπες co2 145gr και μεικτη καταναλωση 6.1λιτρα, ισως να οφειλεται σε αυτους τους καλους προμηθευτες που αρχισε να εχει και η hyundai....valeo made in korea, denso..... [/quote]
χμμ το θεμα καταναλωσης ειναι λιγο σχετικο σε ολα τα αυτοκινητα μηπως ειχες ατομα μεσα στο αμαξι η παραπανω φορτιο? μηπως καποια χιλιομετρα του αυτοκινητοδρομου ειχαν εστω και λιγο ανηφορικη κληση?
-
γιατι αν ηταν μονος του και σε ευθεια θα εβλεπε τα νουμερα που λεει ο κατασκευαστης;;;;
και μη μου πεις αν πηγαινε με 60χλμ......
αν δεις τις καταναλωσεις που αναφερουν οι κατασκευαστες ειναι ..............ανεξαρτητα απο ιπποδυναμη και κυβισμο ολες αναμεσα στα 6 και τα 9l/100χλμ και καποιοι που καινε πραγματικα 16+ λενε 11-12........ -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
γιατι αν ηταν μονος του και σε ευθεια θα εβλεπε τα νουμερα που λεει ο κατασκευαστης;;;;
και μη μου πεις αν πηγαινε με 60χλμ......
αν δεις τις καταναλωσεις που αναφερουν οι κατασκευαστες ειναι ..............ανεξαρτητα απο ιπποδυναμη και κυβισμο ολες αναμεσα στα 6 και τα 9l/100χλμ και καποιοι που καινε πραγματικα 16+ λενε 11-12........νομιζω οτι η μετρηση καταναλωσης και ρυπων απο τους κατασκευαστες γινετε πανω σε ραουλα και οχι στο δρομο.
-
«νομιζω οτι η μετρηση καταναλωσης και ρυπων απο τους κατασκευαστες γινετε πανω σε ραουλα και οχι στο δρομο.». γίνετε σε πίστα, με ΟΔΗΓΟΥΣ!.
Α. -
«Είμαι έτοιμος για ντομάτες.»
Σχεδόν πάντα σωστός, ξέρω γιατί της επέλεξες!!!!!.... 1.8/kg…….«Τα γερμανικά είναι ΠΑΡΤΑΛΙΑ!!!»
Τέτοιο είναι και το AUDI A4 1.8T (2006)?.
Βέβαια όταν ένα αυτοκίνητο, μπορεί να στα δώσει όλα, και εσύ του τα περνεις συνεχώς και αδιαλείπτως, κάποια στιγμή στα ‘δίνει στα χέρια’……
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Είμαι έτοιμος για ντομάτες.»
Σχεδόν πάντα σωστός, ξέρω γιατί της επέλεξες!!!!!.... 1.8/kg…….«Τα γερμανικά είναι ΠΑΡΤΑΛΙΑ!!!»
Τέτοιο είναι και το AUDI A4 1.8T (2006)?.
Βέβαια όταν ένα αυτοκίνητο, μπορεί να στα δώσει όλα, και εσύ του τα περνεις συνεχώς και αδιαλείπτως, κάποια στιγμή στα ‘δίνει στα χέρια’……
Α.οντως ετσι ειναι, κοιτα λιγο απο κιτρινιαρη μερια.
-
«αναμεσα στα 6 και τα 9l/100χλμ και καποιοι που καινε πραγματικα 16+ λενε 11-12........»
ΝΑΙ όταν δεν ΞΕΡΕΙΣ τι αγόρασες και το πηγαίνεις σαν να είναι ένα άλλο!....
Δυο καινούργια το Jimny και το IQ 1000cc αυτόματο.
Το Jimny o κατασκευαστής μιλάει για 9λ/100. Κάνοντας την διαδρομή προς το εξοχικό προς την Κορινθία με 120κμ, 6,7-6,9/100. Τσεκαρισμένο και 40 φόρες!. Μετά το ‘άνοιξα’ όπως πρέπει να γίνετε στα καινούργια, (0χι στον Αθηνών Κορίνθου!!!...). Για 15 λεπτά σανίδα!. Διακοσαριές στης 5800 στροφές!. Πάει μέχρι 6300. 25λ\100!. Δεν είναι αυτοκίνητο για τέτοια χρήση. Είναι επικίνδυνο.
Το IQ, 4.8/100 λέει ο κατασκευαστής. Πάμε στη Κορινθία πάλη!. 120κμ/ωρα. Μετράει την κατανάλωση με δυο τρόπους ταυτόχρονα, και με ψηφιακό και με βελόνα. 3,6 – 4,2/100!.
Σε κάποια επιστροφή δεύτερα πρωί, απέδειξε την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποίησαν οι ιάπωνες. Μου κόλλησε ένα golf και τσαντίστηκα. Τίναξα τον λεβιές από την θέση D στην S και σανίδωσα, το μεν αντίζηλο ψάχνει να με βρει ακόμα, μα οι δυο μετρητές έγραψαν 30λ/100!. Είχε φύγει σαν σφαίρα, μετασχημάτισε η τεχνολογία και τα 30λ/100!!!!!!!!........
Το να διαλέγεις αυτοκίνητο, πρέπει να περνεις συγκεκριμένες συμβουλές και να κάνεις και test.
Πρώτα όμως πρέπει να λες ποιος είσαι από νοοτροπία, και της απαιτήσεις σου. δεν μπορεί κάποιος να έχει στο ένα μάτι ένα Α4 και στο άλλο ένα σκουντάει!.
A. -
«κοιτα λιγο απο κιτρινιαρη μερια.»
Όταν από σκάρτα 1968 είχα πάντα περισσότερα από δυο αυτοκίνητα, και δυο μοτοσικλέτες, και τα άλλαζα σαν πουκάμισα, (προ ΓΑΠ εποχή!!!!.....) σίγουρα δεν υπάρχει χώρα από όπου να μην έχω αγοράσει, φίλε Ηλία!.
Οπωσδήποτε όταν υπάρχουν και τα ιαπωνικά εργοστάσια που βγάζουν μοντέλα κάθε εβδομάδα, βγάζουν και ορισμένα πρωτοκλασάτα!.
Έτσι δεν αγόρασα smart μα IQ. 30% ακριβότερο με τα ίδια κυβικά!.
Και δεν αγόρασα νταϊχαντουν μα Jimny VVTI, εργοστασιακό με μακρύ στρόφαλο και κοντές μπιέλες…..20% ακριβότερο!.
Όταν διαθέτεις χρήματα όλοι έχουν μοντέλα να στα πάρουν!.
Α. -
200αριες το jimny?
Πως? Ανεβηκες στην κορυφή του Έβερεστ, το έριξες από εκεί και μέτρησε κάποιος την κάθοδο του?Το iq εξαφανίστηκε από γκολφ?
Σε κατηφόρα? Κι από ποιο γκολφ? Κάνα 1400αρι με 75 άλογα μήπως?Ε ρε τα jimny και iq που έγιναν impreza και evo αντίστοιχα! Δεν τους φαινόταν!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
το jimny με τον Μ13Α εχει πολυ κοντη 5η στις 3.000στρ. παει 90χλμ και στις 6.000στρ. παει 180χλμ, αυτο εχεις μαστορα;
απο καταναλωση για τα 120χλμ με 5η χρειαζεται 4.000στροφες ποσο λες να φτασει η καταναλωση; -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
200αριες το jimny?
Πως? Ανεβηκες στην κορυφή του Έβερεστ, το έριξες από εκεί και μέτρησε κάποιος την κάθοδο του?Το iq εξαφανίστηκε από γκολφ?
Σε κατηφόρα? Κι από ποιο γκολφ? Κάνα 1400αρι με 75 άλογα μήπως?Ε ρε τα jimny και iq που έγιναν impreza και evo αντίστοιχα! Δεν τους φαινόταν!
Sent from my Neo V using Tapatalk
Έγραψα κάποια πράγματα, ή δεν τα διάβασες, ή δεν γνωρίζεις. Δεν είναι κακό να είσαι άσχετος σε κάποιο θέμα!.
Α. -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
το jimny με τον Μ13Α εχει πολυ κοντη 5η στις 3.000στρ. παει 90χλμ και στις 6.000στρ. παει 180χλμ, αυτο εχεις μαστορα;
απο καταναλωση για τα 120χλμ με 5η χρειαζεται 4.000στροφες ποσο λες να φτασει η καταναλωση;
Περίπου αυτό φίλε μου!. μα έγραψα ότι ήταν παραγγελία στο εργοστάσιο, μα τους έφτιαχνα και τα αγωνιστικά εδώ, και έκαναν ότι ζήτησα!. Όταν λοιπόν έχεις κοντές μπιέλες και μακρύ στρόφαλο, το πολλαπλούν έχει και διαφορετικό βήμα, περίπου 12% +.
Με 3800 και 120 περίπου, 6,5 έως 7.5 λιτρα/100.
Από εκεί και επάνω, δεν το συζητάω. Σπρώχνοντας τον αέρα με ίσιες επιφάνειες, και σχετικά ανύπαρκτη αεροδυναμική.
Σίγουρα τα χιλιόμετρα από εκεί και πάνω, από το GPS.
Τα υπόλοιπα με ΡΜ, σε παρακαλώ.
Α.
Απορια για Γερμανικα - Ιαπονεζικα αυτοκινητα