-
και πόσα παραπάν είσαι διατεθημένος να δώκεις;
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Αν εννοεις την οροφη σπανιοτατα γιατι μου εχει περασει η κ@υλα του ξεσκεπαστου απ τα παλια μου ροουντστερς
Αν εννοεις πατηματα συνεχεια...εχει δυναμη το μοτερακι και κυριως ροπακλα...σχεδον δεν κατεβαζω πιαΥπολογιζω 4-5 χιλιαρικα να πιασει
τί κατανάλωση εχεις με τη μερκ?
με το μαζντα με κατανάλωση 16l/100km θα χρειάζεσαι 3,5 χλρ το χρόνο μόνο για βενζίνη -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Θέλει πολλή σκέψη η απόφαση. Μιλάμε για ένα αμάξι που σήμερα είναι μεν φθηνό στην κτήση αλλά πανάκριβο στην συντήρηση και διαβίωση. Περίεργες οι εποχές...
Kραταω κυριως αυτο που ειπες γιατι επ ουδενι δεν θελω και δεν μπορω να το συντηρησω ΑΝ τυχον ειναι ακριβοτερη (η συντηρηση) απ την slk μου την οποια ως τωρα μπορω κουτσα στραβα να την κουλαντρισω
Από που και ως που το Μάζντα έχει πιο ακριβή συντήρηση από τις Μερκ? Επίσης, τα πράγματα είναι απλά: για τα χλμ που κάνεις πάρε ένα κουμπιουτεράκι και κάνε πράξεις (τέλη-ασφάλιστρα-κατανάλωση-πιθανές ζημιές) ζύγισε μετά το τι θέλεις... Και αν η διαφορά κατά του Μάζντα αξίζει (για εμένα φυσικά και αξίζει).
Βενζίνη,τακτικά σέρβις...
Στάλθηκε από το ST21i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Εγώ συμφωνώ στην αλλαγή αρκεί να έχεις , όπως προείπαν, εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης για καθημερινά
και να τσεκάρεις το μτχ απο όλες τις απόψεις.Είναι μοναδικό αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα ξαναβγεί κάτι αντίστοιχο ενώ η τιμή κτήσης είναι χαμηλή.
Αν αντέχεις το κόστος , ακόμα και περιστασιακά, φίλος βάζει 50εύρω στην κάθε βόλτα, προχώρα προσεκτικά.
-
Το RX8 καίει τρελά! Οπότε δεν ειναι για βασικό αμαξι! Στη θέση σου θα έπαιρνα μια πιο καινούρια slk!
-
Δεν γνωριζω τα κοστη συντηρησης της Slk,την οποια R170 θεωρω μακραν την καλυτερη αισθητικα SLK και ενα αυτοκινητο με καλο δυναμικο διαχρονικοτος, αλλα για την αυτοκινηταρα που λεγεται RX-8 θα πρεπει να υπολογιζεις τα κατωθι:
-Καταναλωση γυρω στα 14-15 λτ για Τσαλεντζ και 16+ για Κοσμο εντος πολεως.Κυριοτερα θα πρεπει να εχεις υπ'οψιν οτι ευκολα ανεβαινει η καταναλωση απο τα αναγραφομενα οταν θα ενθουσιαζεσαι,δυσκολα θα πεφτει κατω απο 11 λτ, οταν θα θελεις να εισαι'}Παναγια'
-Βαλε στο κοστος κινησης και το λαδακι,απαραιτητως καθε 5000χλμ αλλαγ
-Τους προβληματικους πολλαπλασιαστες,οι οποιοι θελουν συχνοτατα αλλαγη,
-Τον καταλυτη που συχνα ,λογω πολλαπλασιαστων,καταστρεφεται
-Την προβληματικη βαση του πενταλ συμπλεκτη
-Την αδυναμη μιζα,που θα, ρειαστει αλλαγη με την ενισχυμενηαπο το faceliftΣε γενικες γραμμες θελει συγκεκριμενη συμπεριφορα ο κινητηρας (ζεσταματα,κρυωματα,σκισιματα κλπ) και πρεπει παντοτε να θυμασαι οτι οδηγεις κατι ειδικο,ασχετως αν το εχεις αγορασει 'ενα κομματι ψωμι'
Βαλτα κατω,υπολογισε,βαλε και το συναισθηματικο και αισθητηριακο παραγοντα και αποφασισε αναλογως...
Παντως οι ιδιοκτητες του δεν το προτεινουν ευκολα για κυριο και μοναδικο αυτοκινητο,ιδιως αστικων μετακινησεων,οπως θελεις εσυ να το χρησιμοποιεις -
Παιδια τα κουκια ειναι μετρημενα δυστυχως
Μιλαμε για αλλαγη μια ή αλλη ή το πολυ να τσονταρω κανα 500αρικο επιπλεον...δεν υπαρχουν για παραπανω αλλα και να υπηρχαν ΕΓΩ δεν θα τα εδινα για rx8 αλλα για slk 350 ή 55amgΘεωρω οτι για rx8 δεν αξιζει να δωσει κανεις πανω απο 5-6 χιλιαρικα. Προσωπικη καθαρα γνωμη αυτη. Αλλωστε για την κ@υλα μου το θελω και αυτο και σε κανα 2 χρονια παλι αλλαγη. Δεν σκοπευω να μπω μεσα για το 8αρι αλλιως κρατω τη Μερκα μου που την ξερω και με ξερει
tsilis
Mαζι γραφαμε...ναι τα ξερω ολα αυτα, ευχαριστω. Με την slk ειμαι στο 11-12 απο καταναλωση εντος αθηνας...και ανεβαινεις οσο το πατας -
Αν τα 12-13.000 ΚΜ είναι στην πόλη (Αθήνα) με κίνηση καλύτερα μείνε εκει που είσαι, η κατανάλωση σου θα είναι στα + 17,5 cosmo ως +16,5 challenge το αυτοκίνητο θα δυνασχετεί (θα ανεβάζει θερμοκρασίες, το κεντρικό τούνελ θα είναι κόλαση) η φθορά του wankel (επικαθήσεις άνθρακα) θα είναι μεγαλύτερες, ο όγκος του και οι διαστάσεις του τουλάχιστον σε εμένα με δυσκόλευαν στην πόλη, (η σύγκριση που κάνω είναι σε σχέση με mx5 sporty-rallye που αν δεν κάνω λάθος είχες στην κατοχή σου).
Από την άλλη είναι πραγματικά σπορ αυτοκίνητο που θα σε αποζημειώνει με το παραπάνω, σε σχέση π.χ με το sporty είναι πολύ πιο δυνατό, πιό καλοστημένο, ποιό ποιοτικό, ποιό απόλυτο, τεχνολογικά είναι αλλού. -
@ heras
περνα απο εδω να δεις τι θα σου πουνε....οι γνωστοι 'αγιο-γδυτες'
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2627709/
και αν θελεις, μας λες τι σου προτεινουν σε ευρω, να μιλαμε σε συγκεκριμενη βαση επανω,...
να δουμε αν ειναι εφικτη κατ αρχην η τραμπα +- λιγα ευρω, με αυτο που θελεις
και μετα αξιολογουμε την 'συμβιωση' με το ΡΧ8 -
τσαμπα κοπος να παει σε αυτους...
-
Ας το βάλει την SLK στο car για αναλλαγή με rx8 , σίγουρα υπάρχουν πολλοί που κάνανε λάθος στην αγορά του rx8 και τα δίνουν όσο-όσο, ειδικά αυτοί που είναι δευτερο-τρίτο χέρι.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
@ herasπερνα απο εδω να δεις τι θα σου πουνε....οι γνωστοι 'αγιο-γδυτες'
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2627709/
και αν θελεις, μας λες τι σου προτεινουν σε ευρω, να μιλαμε σε συγκεκριμενη βαση επανω,...
να δουμε αν ειναι εφικτη κατ αρχην η τραμπα +- λιγα ευρω, με αυτο που θελεις
και μετα αξιολογουμε την 'συμβιωση' με το ΡΧ8Αυτοι ζητανε μοντ 00 και μετα, εμενα ειναι '97
Αλλα μ αυτα που ειχα διαβασει σε παλιοτερη δημοσιευση σου, τσαμπα η βενζινη για να παω εκει πανω -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Ας το βάλει την SLK στο car για αναλλαγή με rx8 , σίγουρα υπάρχουν πολλοί που κάνανε λάθος στην αγορά του rx8 και τα δίνουν όσο-όσο, ειδικά αυτοί που είναι δευτερο-τρίτο χέρι.Αυτο ναι ειναι μια αρχη για να δω αν υπαρχει ενδιαφερον
-
Σιγουρα η ΩΤΟΜΑΡΙΝ ειναι οτι χειροτερο για νταραβερι στα μεταχ.
Τους εχω κραξει και δημοσιωσ και δεν αλλαζω γνωμη...αλλα αν σου δωσουν μια Α τιμη, (θα ειναι γελοια χαμηλη και αν....) για να ειμαστε ρεαλιστεσ, εσυ θα υπολογισεις +30%, για να εχεις, περιπου, μια αισθηση της αξιας του αυτοκινητου σου για τη σκατζα με το ΡΧ8, η οτι αλλο γουσταρεις.
-
Σκεφτεσαι καθολου να δεις κανα mx-5; Σου μιλαω ως πρωην ιδιοκτητης, ενταξει δεν εχει σχεση με rx8 σε επιδοσεις, αλλα ειναι παιχνιδακι το αμαξι θα το ευχαριστηθεις . Ειναι παμφθηνα, υπαρχουν περισσοτερα σε καλη κατασταση σε σχεση με τα σκισμενα rx, και φυσικα, το βασικο: δεν εχει καμια σχεση με rx8 σε εξοδα/κοστος χρησης. Υπεραξιοπιστο (απλα μην το τρακαρεις, θα σε γδαρουν στη Μαζντα). Εγω παντως rx8 δε θα επαιρνα εκτος αν εβρισκα 1 με 4 χιλιαρικα ξερω 'γω, σε φαση ακομα και κομματια να το κανω σε κανα τροπετο να το διωξω με καναδυο χιλιαρικα να περιοριστει η χασουρα καπως. Αλλιως ριχνεις 5χιλιαρα σε βαρελι με σκατα χωρις πατο που θα σου ρουφαει το αιμα σε μονιμη βαση. ΙΜΟ παντα
-
Κράτα την SLK 200 K R170 ή αν σου μπήκαν ιδέες αντικατάστασης της πήγαινε στην R 171 . Το Rx-8 θα σε βάλει μέσα και δεν θα το καταλάβεις .
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σκεφτεσαι καθολου να δεις κανα mx-5; Σου μιλαω ως πρωην ιδιοκτητηςEιχα και γω mx5, δυο μαλιστα, ενα mk1 και ενα mk2 αργοτερα. Οποτε ασφαλως και δεν ενδιαφερομαι. Η slk μου μπροστα τους ειναι αλλη κλαση απλα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Κράτα την SLK 200 K R170 ή αν σου μπήκαν ιδέες αντικατάστασης της πήγαινε στην R 171 . Το Rx-8 θα σε βάλει μέσα και δεν θα το καταλάβεις .Για r171 ουτε λογος μια και δεν φτανω ως εκει
Παιδια με τις εως τωρα απαντησεις σας και την αναλογη σκεψη απο μεριας μου, κλεινω προς να κρατησω την slk μου. Ισως να μην αξιζει το (σιγουρα μεγαλο) ρισκο το rx8. Ετσι λεω...προς το παρον
-
Για S2000 το σκέφτηκες?
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Για S2000 το σκέφτηκες?oχι δεν με ελκυει πια...αν μου λεγες πριν 10 χρονια ναι. μονο για ρχ8 εχω καποιο ενδιαφερον αλλιως οπως ειπα κραταω το δικο μου, ειμαι ξεκαθαρος νομιζω
Αλλαγη της SLK για RX8. Ναι ή Οχι?