-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η αστυνομική ανακοίνωση λέει τα εξής:- Οι τρεις πυροβόλησαν
- Του (1) προηγήθηκε διαπληκτισμός
- Μετά το (2) - κι όχι μετά το (1) - αποχώρησαν από το σημείο.
Δεν είναι εκφρασμένη σωστά κι αφήνει και τα δύο ενδεχόμενα ανοιχτά. Δεν μπορείς, λοιπόν, να απορρίψεις κανένα από τα δύο.
Αυτό λέω κ εγώ.
.... και καλά ο ιλιλιας μπορεί να έχει τους λόγους του να θέλει να αποπροσανατολίσει από το κυρίως θέμα, οι υπόλοιποι όμως...
Ξέρεις ποιό είναι το θέμα μου? Ότι δεν υπάρχει κυρίως θέμα.
Απαξιωτικά αντιμετώπισε κι εμένα ο ιλιλιας όταν του απάντησα ότι η ενημέρωσή μου προέρχεται από τον τύπο γενικότερα...
Ήσουν πολύ βέβαιος για κάτι που μετά είπες ότι διάβασες στον τύπο. Αν ό, τι έγραφε ο τύπος ήταν θέσφατο, δεν θα χρειαζόμασταν δικαστήρια, δικαστές, δικηγόρους κλπ. Αυτό το λέω σ' ένα φ'ορουμ, όπου υπάρχει θέμα για δημοσιογράφους παντολόγους κ παντογνώστες.
προφανώς, λόγω του ότι ζεί και δραστηριοποιείται στην περιοχή πιστεύει πως μόνον αυτός μπορεί να έχει άποψη για το τί ακριβώς συμβαίνει εκεί!.. αλλά όπως είπα, **δεν είναι αυτό το βασικό θέμα... **οπότε η συνέχιση της συζήτησης με τον ιλιλιας, ουσιαστικά δεν έχει αντικείμενο.
Ποτέ δεν είχε. Μπλέκαμε μόνιμα πυροβολισμούς, καμπόϋδες, λαθρομετανάστες, ματωμένες φράουλες, δουλεμπόριο, ....
Δεν ζω στην περιοχή ούτε μ' ενδιαφέρει η περιοχή. Αν νομίζεις ότι αυτά (όποια κ αν νομίζεις ότι είναι 'αυτά') γίνονται μόνο στην Μανωλάδα κ στις φράουλες, ξανασκέψου. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κάτι ειχες γράψει για δέντρο και για δάσος.
Anyway, το κείμενο για τις συνθήκες του συμβάντος, που αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ, είναι από την έκθεση της αστυνομίας. Μπορείς να την αμφισβητήσεις, αν θες, αλλά μην μας θεωρείς -όλους- αφελείς.Δεν είσαι αφελής, ερμηνεύεις κατά το δοκούν. Ό, τι χειρότερο. Που διάβασες αυτό που έγραψες με τόση σιγουριά, 'γύρισαν οπλισμένοι, τους κυνήγησαν κ τους πυροβόλησαν'?
Εν προκειμένω:
α) Δεν είσαι αντικειμενικός γιατί οι καταγγελίες αφορούν τους συντοπίτες σου (τους οποίους για ευνόητους -αλλά λάθος- λόγους σπεύδεις με παιδικά επιχειρήματα να υπερασπιστείς: και μη μου αρχίσεις 'ο Βαγγελάτος δεν είναι από την Ηλεία' γιατί ολοι οι κατεργάρηδες ξέρουμε ή μάθαμε ότι πολλοί ντόπιοι φραουλάδες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο)
β) Δεν είσαι αντικειμενικός για ιδεολογικούς λόγους (...)
γ) Κάνεις αυτό που μας κατηγορεις: βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος. Το δουλεμπόριο δεν είναι η πηγή του κακού. Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας κάποιων να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το κράτος που κατηγορείς για ανυπαρξία είναι πολύ υπαρκτό: το στρατηγικό σχέδιο που εφαρμόζεται σε πλήρη ενταση και με επιτυχία είναι η συμπίεση του εργατικού κόστους κι αυτό θα γίνει με μείωση των μεροκάματων των ντόπιων και αλλοδαπών, με παράνομη μετανάστευση, με ΕΟΖ ή με συνδυασμούς αυτών.Οι φραουλάδες δεν έπεσαν θύματα των δουλεμπόρων. Λειτούργησαν σε συνεργασία με αυτούς. Είναι σα να μου λες ότι για τον δολοφόνο που πατάει τη σκανδάλη, φταίει ο λαθρέμπορος που του πούλησε το όπλο (βέβαια εσύ το πας ακόμα παραπέρα: ρίχνεις όλα τα βάρη στον αστυνομικό που δεν έπιασε τον λαθρέμπορο 'εντάξει εκεί η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια )
α) Δεν είναι περισσότερο συντοπίτες μου απ΄ότι είσαι δικοί σου.
β) Σόρι, αλλά μάλλον μιλάς για τον εαυτό σου.
γ) Ελπίζω να καταλαβαίνεις πόσα θέματα μπλέκεις εδώ. Οι φραουλάδες είναι ένα, οι δουλέμποροι άλλο, οι πυροβολισμοί άλλο, οι λαθρομετανάστες άλλο, η μαύρη εργασία δεν έχει καμία σχέση με τη νόμιμη, η στάση των ΔΥ άλλο, ....Αν θέλεις να συζητήσουμε, ξέχνα ιδεολογικές τοποθετήσεις (αμφιβάλλω αν έχεις ιδέα του ποιά είναι η δική μου τέτοια) κ θέσε, τεσπα, ένα θέμα. Όποιο θέλεις, αλλά ένα. Κ πάμε.
Αν θέλεις να λες τα δικά σου κ να μην αντιδρά κανείς, με ξέρεις αρκετά ώστε να γνωρίζεις ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό. -
Είδα πριν από λίγο αυτή τη δημοσίευση - απάντηση
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Κάνεις οτι δεν καταλαβαινεις ή πραγματι δεν καταλαβαινεις ?Δεν ισχυριστηκα οτι το ποστ μου ειναι σημαντικο ή αξιο προσοχης [με την εννοια του να πιστωθω κατι προσωπικα, αλλωστε εγραψα οτι απλως μεταφερω αυτα που εχουν προκυψει απο περισσοτερα του ενος ρεπορταζ και οτι για τα περισσοτερα απ’ αυτα στα οποια αναφερθηκα ειχε αναβασει (χωρις να τα εχω δει , αν τα ειχα δει δεν θα σου απαντουσα) ο mjacob αποσπασματα απο τον τυπο].
Ουτε με απασχολει το αν ειδες ή όχι το σχολιο μου (απαντηση μου σε δικο σου σχολιο) , μου ειναι εντελως αδιαφορο (δηλαδης σταρχιδια μου ). Εγραψες >Μάλλον δεν πρόσεξες ένα σημείο που εμένα μου φαίνεται ν' αξίζει την προσοχή μας …
Και απαντησα
Εσυ (λες οτι) 'δεν προσεξες' ολοκληρη δημοσιευση στην οποια …
Δεν αναφερομαι στο αν την προσεξες ή oχι αλλα στο οτι προσπαθωντας να δικαιολογησεις οτι με το 'αριστερος επαναστατης' (σε μεταγενεστερο σχολιο σου) δεν αναφερεσαι σε μενα , γραφεις οτι δεν εχεις καν διαβασει το σχολιο μου αν και αναφερεσαι στο 2008***** στο οποιο μονο εγω εχω αναφερθει (στη σελιδα που ειναι το συγκεκριμενο σχολιο σου). Στα εγραψα και στη σελ. 336. Ψεματακι χωρις κανενα λογο.
Αυτααα.
***** > ... Από το 2008, λέει ο αριστερός επαναστάτης παραπάνω, ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει....
κ είπα ν' απαντήσω εμπεριστατωμένα, κυρίως για να μην έχουμε πάλι τα ίδια (γιατί δεν το είδα αμέσως κλπ). Μετά είδα αυτό
Απανταω ως ενας απο τους 'υπολοιπους' : Αυτα που εχω γραψει εχουν προκυψει -οπως εχω γραψει - απο περισσοτερα του ενος ρεπορταζ ('Εψιλον' , 'Ελευθερος Τυπος' και νομιζω 'Το Βημα') καθως και απο αλλα δημοσιευματα στον τυπο και στα σοσιαλ μιντια.
Τωρα που ξαναδιαβαζω το σχολιο σου , ισως εννοεις κατι αλλο.
Απαξιωτικά αντιμετώπισε κι εμένα ο ιλιλιας όταν του απάντησα ότι η ενημέρωσή μου προέρχεται από τον τύπο γενικότερα...
προφανώς, λόγω του ότι ζεί και δραστηριοποιείται στην περιοχή πιστεύει πως μόνον αυτός μπορεί να έχει άποψη για το τί ακριβώς συμβαίνει εκεί!.. αλλά όπως είπα, **δεν είναι αυτό το βασικό θέμα... **οπότε η συνέχιση της συζήτησης με τον ιλιλιας, ουσιαστικά δεν έχει αντικείμενο.Αρα συμφωνα με το σκεπτικο του (νεο)-φιλελε νοικοκυρη (ιλιλιας), η αφηγηση του Βαγγελατου , ο οποιος ξερει τα πραγματα απο πρωτο χερι , για τις συνθηκες εργασιας και ζωης των μεταναστων-εργατων ειναι ακομη πιο σημαντικη. ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ
Ναι το εχω ξανακουσει αυτο το ηλιθιο επιχειρημα.
που πάλι δεν είδα χτες γιατί ήταν πάνω απ' του Asimov στο οποίο απάντησα (όπως κ το πρώτο, το παρεξηγιάρικο, ήταν πάνω απ' του greo στο οποίο απάντησα). Κ σκέφτηκα πως ό, τι κ αν γράψω χαμένος κόπος θα είναι, απλή επανάληψη του >Υποκριτές, ανάγωγοι, ψεύτες και προπετείς.
σου αρκεί.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Το πρόβλημά σου ειναι οτι κρύβεις την ιδεολογία σου, ενώ εγώ (και άλλοι) όχι.
Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε σε τέτοια θέματα, αλλά εσύ φτάνεις στο ακρο: κλείνεις τα μάτια.Τεσπά η υπόθεση είναι ότι κάποιοι τσιφλικάδες (που σήμερα είναι στην Μανωλάδα, αύριο στα Τρίκαλα και μεθαύριο αλλού) είχαν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά ( ) και πλούτιζαν χρησιμοποιώντας μετανάστες που σε συνεργασία με δουλέμπορους έφερναν στην χώρα. Κάποιος το παράκανε και έγινε βούκινο, αλλά ευθύνες για την κατάσταση έχουν όλοι.
Το δάσος βέβαια είναι η προσπάθεια του κεφαλαίου να διατηρήσει τα κέρδη του μέσω ελαστικοποιήσης των εργασιακών σχέσεων, μέσω μείωσης των αμοιβών, μέσω παρανομης μετανάστευσης, μέσω ΕΟΖ κλπ κλπ αλλά αυτα τα έχω ξαναγράψει και η απάντηση σου ήταν μια κραυγή αγωνίας για το ξεκαθάρισμα λογαριασμων μεταξυ των μπράβων της Πάτρας (αλλ' αντ' αλλα της Παρασκευης το γάλα ) οπότε δεν έχει νόημαΣε ο,τι αφορά την ουσία μπορείς να διαβάσεις (μπας και αποφασίσεις να βγάλεις τις παρωπίδες) το:
http://www.biblionet.gr/book/183313/� ... E%B4%CE%B1
που επιμελήθηκε ο Μπάμπης ο Κασίμης
ενώ εδώ:
http://dspace.aua.gr/xmlui/bitstream/ha ... sequence=3
θα βρεις ένα μεταπτυχιακό με παραδείγματα και στατιστικά από τον Δήμο Βουπρασίας (είναι φρέσκο, αλλά τα στοιχεία έχουν παλιώσει) -
Σου είπα ότι δεν πρόκειται ν' ασχοληθώ αν δεν αφήσεις τις μαλακίες, σόρι.
Το να μου λες να διαβάσω βιβλία ή ν' ανοίξω λινκ κ να βάζεις 10 σίφτι είναι σαν να μου λες ότι είμαι χαζός κ δεν ξέρω τι λέω. Αν το εννοείς πες το ανοιχτά, να ξέρω πως ν' απαντήσω.
Διάλεξε ένα θέμα αν θέλεις, να συζητήσουμε.
Θα πρότεινα, γι' αρχή κ για να μην αφήνουμε αναπάντητα ερωτήματα, να απαντήσεις σ' αυτό: Σε ποια δικαστική απόφαση διάβασες ότι>Ο χρήστης Asimov έγραψε:Δεν σου τα είπανε καλά: οι μετανάστες πήγαν να ζητήσουν τα μεροκάματα και οι επιστάτες, αφού έληξε το περιστατικό, πήγαν πήραν τα όπλα, τους κυνήγησαν και τους πυροβόλησαν.
κ μας το παραθέτεις με τέτοια βεβαιότητα? Γιατί ούτε εσύ ήσουν μπροστά.
Edit
Η υπογράμμιση είναι δική σου.Edit2
Νομίζω / φοβάμαι ότι αυτά θα έπρεπε να το συζητάμε απ' την αρχή σε νέο θέμα, με τίτλο 'εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα των τελευταίων 23 χρόνων' και υπότιτλο 'και απασχόληση λαθρομεταναστών και κυκλώματα διακίνησής τους'... -
α) Το λεει η έκθεση της αστυνομιας και
β) παλι προσπαθείς να αποπροσανατολισεις την κουβένταΤα βιβλία στα βάζω για να μην κάνω copy+paste και (επειδή δεν είμαι ειδικός) για να μην τα μεταφέρω λάθος
Αν δεν θες μπορείς να μην τα διαβασεις, αλλά δε νομίζω στον καφενέ της Μανωλάδας (ή του 4τφ) να είναι πιο έγκυροιΤα 2 σιφτυ τα έβαλα γιατι μου άρεσε ο παραλληλισμός των χρυσών αυγών στις τσεπες των τσιφλικάδων με τα χρυσαύγουλα επιστάτες τους Τα άλλα 2 ήταν για το άκυρο του παραδειγματος σου περι συμμοριών στη μΠατρα (=αποπροσανατολισμος).
Πολλές φορές προσπάθησα να κάνω σοβαρή κουβέντα, αλλά η απάντησή σου ήταν αποπροσανατολιστική.
-
ηληλία μπορώ να σου επισημάνω μία λεκτική ακροβασία; Εδώ και πολλές μέρες είσαι ο lone rider εναντίον του συνόλου των συνομιλητών σου και κατ'επέκταση των συμπατριωτών σου με βασικό επιχείρημα 'Δεν ξέρετε τι ακριβώς έγινε' κλπ κλπ κλπ επειδή εσύ έχεις μία πιο άμεση, πιο off-the-record, παρασκηνιακή ενημέρωση λόγω εντοπιότητας. Από την άλλη εκφράζεις (σωστά κατ'εμε) την άποψή σου για τα περισσότερα ζητήματα της χώρας ΕΝΩ ζεις σε μία περιοχή που ούτε η κρίση έχει αγγίξει τόσο ούτε είναι το κέντρο των γεγονότων ούτε έχει άμεση άποψη για το 90% των προβλημάτων ούτε η εικόνα της και η καθημερινότητα της είναι αντιπροσωπευτική του συνόλου της χώρας.
Θα ήθελα να το έχεις αυτό υπόψη σου στο μέλλον. ΦΥΣΙΚΑ η βιωματική γνώση είναι πρωτόγονο στάδιο γνώσης και σφόδρα υποκειμενικό. Να το επικαλούμαστε εν έτει 2013 είναι κάπως κολοκοτρωνέικο, αλλά αφού επιλέγεις αυτή τη στάση, καλό είναι να το επιλέγεις σε κάθε συζήτηση Ή (προτιμότερο) να κατανοήσεις πως μπορούν όλοι να έχουν άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη και ας μην έχουν φίλους στα χωριά αυτά.
-
Παλικάρια μπας και το κουράσαμε το θέμα ? [Mod]
-
Φράουλες ΞΑΝΑ!
https://www.facebook.com/thanos.tzimero ... 5479638631
Σκεφτόμουν: μόνο εμείς καλλιεργούμε φράουλες; Μόνο σε μας χρειάζονται πολλά εργατικά; To εgooglησα. Και βρήκα αυτό. Ενδιαφέρον!
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ;
Τα πράγματα είναι συνήθως πολύ πιο απλά απ' όσο νομίζουμε.
-
.. (όπως κ το πρώτο, το παρεξηγιάρικο, ήταν πάνω απ' του greo στο οποίο απάντησα). Κ σκέφτηκα πως ό, τι κ αν γράψω χαμένος κόπος θα είναι, απλή επανάληψη του >Υποκριτές, ανάγωγοι, ψεύτες και προπετείς.σου αρκεί.
Σου εχω εξηγησει τουλαχιστον δυο φορες οτι δεν μπαινει θεμα 'παρεξηγιαρικου' αλλα εξακολουθεις να κανεις τον βλακα.
Αναγωγος (με την εννοια της 'αστικης ευγενειας' την οποια θεωρω αχρηστη) ισως ειμαι. Παρε αυτα που εχω γραψει και δειξε μου γιατι ειμαι υποκριτης , ψευτης και προπετης. Περιμενω.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Φράουλες ΞΑΝΑ!https://www.facebook.com/thanos.tzimero ... 5479638631
Σκεφτόμουν: μόνο εμείς καλλιεργούμε φράουλες; Μόνο σε μας χρειάζονται πολλά εργατικά; To εgooglησα. Και βρήκα αυτό. Ενδιαφέρον!
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ;
Τα πράγματα είναι συνήθως πολύ πιο απλά απ' όσο νομίζουμε.
Νόμοι και νόμιμοι τροποι υπάρχουν και εδώ.
http://www.ypes.gr/el/Generalsecretaria ... s/ergasia/Ποιος τους ακολουθεί είναι το ζήτημα .
-
Mod σόρι, απαντώ επί προσωπικού.
Ο χρήστης greo έγραψε:
...Εδώ και πολλές μέρες είσαι ο lone rider εναντίον του συνόλου των συνομιλητών σου και κατ'επέκταση των συμπατριωτών σου με βασικό επιχείρημα 'Δεν ξέρετε τι ακριβώς έγινε' κλπ κλπ κλπ επειδή εσύ έχεις μία πιο άμεση, πιο off-the-record, παρασκηνιακή ενημέρωση λόγω εντοπιότητας....Μπορώ να ρωτήσω από που το συμπέρανες αυτό με τα bold? Δεν θυμάμαι να επικαλούμαι εντοπιότητα πουθενά, ούτε πιο άμεση ενημέρωση, θυμάμαι μόνον άλλους να λένε ότι το κάνω. Κ θυμάμαι εμένα να λέω ότι ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν είμαι με τπτ 'εναντίον όλων', γιατί απλά δεν γίνεται συζήτηση. Προσπαθώ μόνον να αντισταθώ σε ισοπεδωτικά αποφθέγματα συμπυκνωμένης κακίας - σχεδόν μίσους, θα έλεγα. Θα το έκανα ακόμα κ αν μιλούσαμε για εργάτες φράουλας στην Τουρκία ή πατάτας στα κατεχόμενα στην Β Κύπρο. Ή ελιάς στην Κρήτη. Ή οικοδομής στην Αθήνα.
α) Το λεει η έκθεση της αστυνομιας
Δεν παράθεσες καμία έκθεση καμίας αστυνομίας. Εσύ το είπες (και άλλοι, βέβαια). Αν έχεις έκθεση αστυνομίας που να το λέει, γιατί δεν την βάζεις να τελειώνουμε? Όσο δεν την βάζεις, μπορώ να σε αποκαλώ ψεύτη.
Πολλές φορές προσπάθησα να κάνω σοβαρή κουβέντα, αλλά η απάντησή σου ήταν αποπροσανατολιστική.
Δες την απάντηση σου στην ερώτησή μου κ πες μου μετά τίνος η απάντηση είναι αποπροσανατολιστική.
Δεν απάντησες πουθενά σε τπτ. Ούτε καν τώρα, σε μια απλή ερώτηση.Προς όλους: Δεν υποστήριξα κανέναν, ούτε φραουλά, ούτε 'καμπόϋ'. Κ αν οποιοσδήποτε νομίζει ότι το να μην τους καταριέμαι σαν γιαγιά σε χωριό του προπερασμένου αιώνα σημαίνει ότι τους υποστηρίζω, του λέω ότι αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά δικό του.
Η μαύρη κ ανασφάλιστη εργασία από νόμιμους εργάτες ή από λαθρομετανάστες είναι μια πληγή για την κοινωνία που πρέπει να κλείσει. Είναι όμως κ κάτι που έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι στο Ελ τα τελευταία 20+ χρόνια, είτε για να καλλιεργήσουμε φράουλες, είτε για να περιποιηθούμε τον κήπο της πολυκατοικίας μας στην πρωτεύουσα, είτε για 'μερεμέτια' στο διαμέρισμά μας. Το να δείχνουμε με το δάχτυλο τον γείτονά μας, δεν είναι υποκριτικό? -
Υπαρχει μια διαφορα απ το να βαλεις καποιον να σου βαψει το σπιτι, με το να εχεις 20 ανθρωπους σα ζωα και να τους πυροβολας.
Αν δεν την βλεπεις σορυ κι ολας, αλλα οντως εχεις σοβαρο θεμα αξιολογισης της βαρυτητας καποιων πραξεων. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Υπαρχει μια διαφορα απ το να βαλεις καποιον να σου βαψει το σπιτι, με το να εχεις 20 ανθρωπους σα ζωα και να τους πυροβολας.
Αν δεν την βλεπεις σορυ κι ολας, αλλα οντως εχεις σοβαρο θεμα αξιολογισης της βαρυτητας καποιων πραξεων.Η μαύρη εργασία κ η εργασιακή εκμετάλλευση, λοιπόν, έχουν για σένα 2 πρόσωπα, ανάλογα με το αν ο εκμεταλλευτής είσαι εσύ, ή ο Μανωλαδαίος. Κ εσύ βεβαιώθηκες πριν πάρεις τον εργάτη ότι ζει σε καλές συνθήκες. Κ έχω **εγώ **σοβαρό θέμα αξιολόγησης.
Δεν έχεις βαρεθεί να διαβάζεις από μένα ότι άλλο οι πυροβολισμοί, άλλο οι συνθήκες διαβίωσης, άλλο η μαύρη εργασία? Τα μπλέκεις, δυστυχώς όχι μόνον εσύ, τα κάνεις ένα μείγμα κ τα καταπίνεις μαζί. Καλή σου χώνεψη, αλλά δεν θα πάρω, ευχαριστώ. -
-
Η μαύρη κ ανασφάλιστη εργασία από νόμιμους εργάτες ή από λαθρομετανάστες είναι μια πληγή για την κοινωνία που πρέπει να κλείσει. Είναι όμως κ κάτι που έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι στο Ελ τα τελευταία 20+ χρόνια, είτε για να καλλιεργήσουμε φράουλες, είτε για να περιποιηθούμε τον κήπο της πολυκατοικίας μας στην πρωτεύουσα, είτε για 'μερεμέτια' στο διαμέρισμά μας. Το να δείχνουμε με το δάχτυλο τον γείτονά μας, δεν είναι υποκριτικό?α. Μαυρη και ανασφαλιστη εργασια
β.. Μαυρη και ανασφαλιστη εργασια + εκφοβισμος των εργατων + τραμπουκισμος των εργατων + τους παιρνω το μισο μεροκαματο ως πληρωμη ενοικιου (σε παραπηγμα απο ναιλον χωρις ηλ. ρευμα και ποσιμο νερο) , προστασιας και φαγητου + καποιες φορες τους καταδιδω στην αστυνομια (δεν εχουν αδεια παραμονης) και δεν πληρωνω τα δεδουλευμενα + καποιες φορες συνεργαζομαι με κυκλωματα δουλεμποριου + πιθανως κι' αλλα που μου διαφευγουν αυτη τη στιγμηΤο β εχει καταγραφει απο διαφορα ρεπορταζ στις καλλιεργειες φραουλας στην Ηλεια (οπως εχω γραψει αντιστοιχες συνθηκες υπαρχουν και σε αλλα μερη της ελλαδας) . Αναφερομαι , οπως εχω γραψει τουλαχιστον 3 φορες και μαλιστα υπογραμμισμενο ,σε μεγαλοφραουλαδες και οχι στο συνολο των μικρων παραγωγων.
Τη τεραστια διαφορα μεταξυ του α και του β την καταλαβαινεις ?
.. (όπως κ το πρώτο, το παρεξηγιάρικο, ήταν πάνω απ' του greo στο οποίο απάντησα). Κ σκέφτηκα πως ό, τι κ αν γράψω χαμένος κόπος θα είναι, απλή επανάληψη του >Υποκριτές, ανάγωγοι, ψεύτες και προπετείς.
σου αρκεί.
Σου εχω εξηγησει τουλαχιστον δυο φορες οτι δεν μπαινει θεμα 'παρεξηγιαρικου' αλλα εξακολουθεις να κανεις τον βλακα.
Αναγωγος (με την εννοια της 'αστικης ευγενειας' την οποια θεωρω αχρηστη) ισως ειμαι. Παρε αυτα που εχω γραψει και δειξε μου γιατι ειμαι υποκριτης , ψευτης και προπετης. Περιμενω.
Εξακολουθω να περιμενω. Μου εχεις καταλογισει οτι ειμαι υποκριτης , ψευτης και προπετης (και αναγωγος , αλλα αυτο αστο).
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Τη διαφορα μεταξυ του α και του β την καταλαβαινεις ?Πως δεν την καταλαβαίνω? Το α το κάνουμε εμείς κ είναι οκ, το β το κάνουν οι μεγαλοφραουλάδες κ είναι κακό. Οι άλλοι φραουλάδες, οι μικροί παραγωγοί, είναι οκ κ αυτοί, αλλά εμείς μιλάμε για ματωμένες φράουλες κ κάνουμε μπαν στις φράουλες της Μανωλάδας.
Ωραίος?ΥΓ. Δεν το κόβουμε? Ζαλίζουμε τον κόσμο.
-
Εχω γραψει οτι το α ειναι ΟΚ ?
Ναι , το κοβουμε . Αντε γεια.
-
Όσο να πεις, το 'α' παραπάνω σίγουρα το έχει κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων - όχι μόνο προς μετανάστες αλλά και Έλληνες μαστόρους.
Το 'β' όμως, όχι, δεν το έχει κάνει η πλειοψηφία των Ελλήνων - για την ακρίβεια το έχουν κάνει ελάχιστοι. Και κατά τη γνώμη μου, έχει τεράστια διαφορά το ένα από το άλλο
Αυτό στο οποίο επίσης στέκομαι εγώ είναι το εξής: Στην πράξη, ΠΟΣΟ πολύ επιβαρύνει τις φράουλες το εργατικό κόστος; Αν υπήρχε μια ΣΩΣΤΑ, ΚΑΛΑ καθορισμένη ΕΟΖ δε θα είχαμε win-win κατάσταση;
-
Όπως αντιλαμβάνεται ο κόσμος, άμα είσαι στη Μανωλάδα και έχεις εργάτες ανασφάλιστους για φράουλες είσαι δουλέμπορας και οι καταναλωτές φράουλας είναι αποδέκτες προϊόντων εγκλήματος. (*)
Ενώ, αν μένεις στην Αθήνα, μπορείς:
α. να λες 'ελάτε κι άλλοι αδέλφια, όλοι χωράμε', ακόμα κι αν δεν υπάρχει ούτε χαρτόκουτο ελεύθερο για κατάλυμα
β. να πηγαίνεις και να πίνεις το ποτάκι σου, βλέποντας ένα σκούρο να πλένει τα ποτήρια και να καθαρίζει τη χέστρα, αλλά αυτό δεν σ' ενοχλεί γιατί ο εργοδότης τον πονεί και μετά τη δουλειά θα πάει να μείνει στο loft που του νοικιάζει ο Καμίνης στο Γκάζι
γ. να καμαρώνεις τους αλλοδαπούς που πουλάνε παράνομα προϊόντα και να τους ενισχύεις, ηθικά ή και οικονομικά, γιατί έχουν στήσει συνεταιρισμό και αγοράζουν εμπόρευμα για να επιβιώσουν, κανείς δεν τους εκμεταλλεύεται δηλαδής
δ. να μην σκέφτεσαι καν να μην πηγαίνεις σε μέρη που εργάζονται όλη μέρα ανασφάλιστοι αλλοδαποί, αποδεχόμενος προϊόντα εγκλήματοςΜάλλον φταίει το νέφος
(*): ΙΜΗΟ, αυτός που δεν πληρώνει έστω ένα εργόσημο και το κατώτατο ημερομίσθιο, δεν είναι καλό άνθρωπο και θέλει το κυνήγι του. Αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη μου.
Οι φράουλες της Μανωλάδας [Διάσπαση]