-
πιο συγκεκριμενα εαν αγορασω ενα μτχ απο γερμανια με φπα γερμανιας τι θα χρειαστει να πληρωσω ωστε να το κυκλοφορω νομιμα στην ελλαδα εκτος απο τα τελη ?
ας απαντησουν μονο οσοι γνωριζουν στα σιγουρα .. -
πληροφοριακα για εισαγωγη οποιουδηποτε αυτοκινητου με Euro 4 τα πραγματα ειναι απογορευτικα.
πληρωνεις 45% της αξιας οχι που το αγορασες αλλα της αξιας που κοστολογει το ελληνικο κρατος
π.χ. για ενα mini cooper s toy 2004 me euro 4 το κοστολογουν 6000...Ε αυτο επι 45% μονο για το τελωνειο ,αν βαλεις τα μεταφορικα και τα τελη κοντα 10χιλιαρο , ε τι να το κανω βρισκω και απο δω χωρις την ταλαιπωρια με 6-7000για αυτοκινητα που διαθετουν τεχνολογια EUro 5 το ποσοστο 45% γινεται 20 % αλλα και παλι με προχειρους υπολογισμους δεν αξιζει το τρεξιμο και δεν βγαζεις καθολου κερδος .
Μιλησα με εκτελωνιστη σημερα και μου ειπε τα παραπανω.Τωρα η τελευταια επιλογη, αν και ρισκυ ,ειναι να στο φερει ενας εμπορος -φιλος που κανει εισαγωγες που αποτι ακουσα οι εμποροι δεν πληρωνουν τελωνειο .Οποτε του δινεις το φιλοδωρημα του, και στο φερνει.
-
Ο χρήστης panakk87 έγραψε:
οι εμποροι δεν πληρωνουν τελωνειο -
+1 και απο μενα για το swift sport καθως ειναι γρηγορο,με πολυ καλη συμπεριφορα και ευκολοδηγιτο(εχει και esp)ειναι πολυ αξιοπιστο και εχει και ωραια εμφανιση.
Θα ελεγα και το ignis sport που το αγοραζεις τζαμπα και ειναι πιο αξιοπιστο και γρηγορο απο το swift αλλα ταυτοχρονα ειναι πιο απαιτητικο στην οδηγηση,τουλαχιστον μεχρι να το συνηθισεις και φυσικα χρειαζεται ελαχιστη συντηρηση(μονο λαδια και φιλτρα θελει). -
σε αυτα τα λεφτα υπαρχουν και mini cooper s μεταχειρισμενα με πολλα km >140000 και μοντελα πριν το 2005, αξιζει η αγορα ενος τετοιου μεταχειρισμενου ? ακουσα οτι τα μινι τριζουν μετα απο καποιο καιρο ,διορθωνεται αυτο το προβλημα ? τι αλλα προβληματα βγαζουν ?λεει σαν αμαξι ή ειναι περισσοτερο εφε ?
-
σε αυτα τα λεφτα υπαρχουν και mini cooper s μεταχειρισμενα με πολλα km >140000 και μοντελα πριν το 2005, αξιζει η αγορα ενος τετοιου μεταχειρισμενου ? ακουσα οτι τα μινι τριζουν μετα απο καποιο καιρο ,διορθωνεται αυτο το προβλημα ? τι αλλα προβληματα βγαζουν ?λεει σαν αμαξι ή ειναι περισσοτερο εφε ?Εχει ο κολλητος μου cooper s του 04 με 150,000 πλεον,παει παρα πολυ καλα και στριβει απιστευτα οσον αφορα τον οδηγικο τομεα δεν υπαρχει περιπτωση να απογοητευσει καποιον.
Απο ποιοτητα,αν και οι δρομοι στην Κρητη δεν ειναι οτι καλυτερο παρολαυτα τριγμους δεν εχει(ακουγουντε καπια τσικ τσικ αλλα μονο σε καμια λακουβα ταφρο),προβληματα δεν του εχει βγαλει τιποτα αλλα ειναι και πολυ ηρεμος οδηγος.
Ολα καλα μεχρι εδω θα πεις,εχει ομως μεγαλη καταναλωση και θελει προσοχη στην καταναλωση λαδιου γιατι χρειαζεται συμπληρωση συχνα.Αυτα απο μια εμπιρεια με το cooper εδω και 4 χρονια. -
Αδερφέ είσαι μπερδεμένος και κουράζεσαι, δίχως λόγο...
Αποφάσισε κάποια πράγματα και θα καταλήξεις εύκολα σε αυτοκίνητο.- Μπάτζετ, ξεκάθαρα πράγματα πόσα υπάρχουν στο χέρι (έυχομαι όλα) και πόσα πάνε για δόσεις. Αν το έγραψες κάπου και δεν το πρόσεξα, σορρυ.
- Ηλικία και χαρακτηριστικά αυτοκινήτου, σε πειράζει να είναι παλιό αλλά κορυφαίο σε αυτά που προσφέρει ή προτιμάς να είναι όσο πιο καινούριο γίνεται?
- Μπροστά, πίσω ή 4κίνηση, παίζει ρόλο και μάλιστα σημαντικό. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (και το γράφω με κεφαλαία γιατί υπάρχουν και περίεργοι εδω μέσα που δεν ξέρουν να διαβάζουν) μου αρέσει η μπροστινή κίνηση και διασκεδάζω απίστευτα με αυτοκίνητα μπροστοκίνητα με μεγάλο μεταξόνιο και φαρδιά μετατρόχια.
- Σκέψου πως οδηγείς και πως θα ήθελες να οδηγείς το αυτοκίνητο σου, οι καταναλώσεις, τα άλογα, οι ροπές και τα στησίματα είναι ιστορίες για αγρίους. Εδω μέσα υπάρχουν μέλη με βενζινοκίνητα που καίνε 7 λίτρα και στη καλή μέρα θα σε κάνουν να αλλάξεις δύο πάνες απ' το χέσιμο.
Μετά από όλα αυτά, αν θες να μάθεις να οδηγείς ψάξε για αυτοκίνητο με τα χαρακτηριστικά του 106 ραλύ ή του Mr2.
Αν θελεις να κινείσαι σβέλτα και με σχετική ασφάλεια τα χαρακτηριστικά της 147 θα σε εκπλήξουν, μη σου πω της 156.
Αν θέλεις ροπές, ψάξε για τουρμπο, υπάρχουν τόσα, ίσως το Abarth Punto να είναι το ιδανικό.
Αν πάλι αποφασίσεις για ατμόσφαιρικό αυτοκίνητο, ψάξε για κάτι με 90 - 100 άλογα / λίτρο σαν τη Celica t-sport (αν και 1800)Εν κατακλείδι, όλα τα αυτοκίνητα είναι δυνητικά σπορ, ακόμα και το Panda. Ανέλυσε το λίγο μέσα σου και μετά οι επιλογές θα είναι πιο ξεκάθαρες. Εύχομαι ολόψυχα να βρεις αυτό που θες.
-
Γιώργο ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με το μίνι ,
Και Εσένα Βασίλη που με έκανες να σκεφτώ και να οριοθετησω τις βλέψεις μου γίαυτο τ´αμαξι
Και θελω να μοιραστώ τις σκέψεις μου σχετικά με τα μοντέλα που κατεληξα
Γενικα το αμαξι που θα θελα αυτην την περιοδο και για τα επομενα 5 χρονια θα ήθελα να εχει τα εξής χαρακτηριστικάνα ναι ευέλικτο - γρήγορο- σβελτο ,όχι για να κανω κόντρες και να το τελικιαζω κάθε μέρα.. Μιλάμε για αυτοκινητο που θα κυκλοφορεί κυρίως στην πόλη -θεσσαλονικη ,βέβαια και στα ταξιδάκια μου θελω να κινουμαι με την άνεση των 140-160 να κανω τισ προσπερασεισ μου με ασφάλεια και να το νιώθω ότι πατάει καλα στο δρόμο .θελω να ειναι λιγο παιχνιδιαρικο που λενε να πεταει κολι του όχι τπτ τραγικό όμως .Με το golf 1.4 fsi που είχα μια χαρά με πήγαινε και με έφερνε αλλα μου δείχνε την εντύπωση ότι σέρνεται κάπως ( σε ανηφορες,με το air condition ανοιχτό ).
Ακόμα και την c180 του μπαμπά με 140hp που οδήγησα δεν μου έδωσε την αίσθηση της άμεσης αποκρισης στο γκάζι αλλα ούτε και ασφαλείας ειδικα πανω απο τα 140 βέβαια ειναι παλιό μοντέλο 2000 ,σκέφτηκα να πάω σε τουρμπακι με λίγα άλογα πρεπει να ειναι εντελώς διαφορετική αίσθηση !Τωρα αν αυτό το γούστο αναωκαστω να το πληρώνω ακριβά καθε 3 και λιγο ( σε βενζινεσ λαδια και οτι αλλο πρκυψει )δεν ξερω μπορεί να ξενερωσω τόσο και να το δωσω,ειναι πράγματι τόσο μεγάλη η διάφορα στα αναλώσιμα σε σχέση με το γκολφακι σε σημείο να ειναι αποτρεπτικη η αγορα ενός μικρού τουρμπο;
Παρακάτω θα ήθελα να ειναι όμορφο εσωτερικά και εξωτερικά ,σχετικά καινούριο γιατι έχω κάποιες ενστάσεις σχετικά με τα παλιά μοντέλα ε όλο και κάποιο προβληματακι θα βγάλουν ,όσο γίνεται οικονομικό ,αυτά +-Τα υποψήφια μοντέλα ειναι
Peugeot 207 rallye ή gt κοντα στα 6000-6500€ μοντέλο 08-09 και
Θα πάω να το οδήγησω μες τη βδομάδα .ποια ειναι τα + και - και η αστικη καταναλωση του ;Το ίδιο σε cabrio 207cc με τα 150hp ειναι πανέμορφο κοντα 7000€ μοντέλο 07 και μετά
Τι πρόβληματα βγάζουν τα συγκεκριμένα cabrio με την σκληρή οροφή ; Με έχουν τρομοκράτησει φίλοι και γνωστοί σχετικά με τα cabrio ,Και τέλος Mini Cooper s μέχρι 7000 € για μοντέλο 05-06 για τα προηγούμενα μοντέλα αρκετά λέγονται ,
Θα οδήγησω επίσης ενα s πες τη βδομάδα για να συγκρινω ,το αρνητικό που βλέπω ειναι τα πολλα χιλιόμετρα που έχουν σε σχέση με το μοντέλο την τιμή που ζητάνε.Sorry παίδες αλλα τα mito και το swift αποκλείστηκαν λόγω τιμής
Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες όλων αλλα περισσότερο των κατόχων των παραπάνω αυτοκινητων -
Μακριά από rallye και gt. Τα μοντέλα της περιόδου εκείνης είχαν σοβαρά προβλήματα με το χρονισμό τους που τον έχαναν και δε μπορούσαν να τα φτιάξουν. Φίλος με gt το έδωσε άρον άρον αφού του έφαγε ένα σωρό λεφτά χωρίς αποτέλεσμα. Έκαιγε και ένα λίτρο λάδι ανά 1000 χλμ... Καλό αυτοκίνητο λοιπόν αλλά μόνο όταν λειτουργεί... Καλύτερα να κοιτάξεις το ατμοσφαιρικό με τα 120
-
μια χαρά φτιάχνεται ο χρονισμός
-
Και δε ξαναχαλάει?
-
φιλε αγγελε τα νουμερα που αναφερεις αν συνυπολογισω και την βενζινη που θα ειναι κοντα στα 10λ/χλμ δεν ειναι και λιγα για μενα που στην ουσια φοιτιτης ειμαι με καποιο μικρο εξτρα απτη δουλεια, τα 120 μου φαινονται λιγα χωρις να τα εχω οδηγησει παντως και βρισκονται κοντα στην τιμη με το τουρμπο..Πανω κατω στα μικρα τουρμπο 5ετιας το λαδι που χρειαζονται ειναι 1λ/1000χλμ ή λιγοτερο ?
τα μοντελα με τουμπο μεχρι 1600cc που βρισκω ειναι τα παρακατωpeugeot 207 gt h rallye h cabrio
mini cooper s
fiat grande punto 120 h 150 hp
fiat bravo
seat ibiza h leon
mitsubishi colt cztυπαρχουν σημαντικες διαφορες στην καταναλωση και την συντηρηση τους ?
-
Φυσικά και δε θα καίνε 1 λίτρο λάδι ανά 1000 χλμ! Για το 207 μίλησα εγώ που σε όποιο συνεργείο πήγε όλοι έλεγαν πως έμπλεξε για τα καλά! Εγώ θα κοιτούσα το bravo η το leon (φαντάζομαι μιλάς για 1.4 tsi?) σαν τα πιο ολοκληρωμένα και σε 207 το cabrio αλλά σε ατμοσφαιρικό. Γενικά τα 120 άλογα από τούρμπο δε θα σου φανούν λίγα σε αντίθεση με τα ατμοσφαιρικά. Το colt που ανέφερες πρέπει να είναι αρκετά γρήγορο και αξιόπιστο αλλά μέχρι εκεί, σε όλα τα υπόλοιπα υπολείπεται. Για μίνι λες με τουρμπο η με κομπρέσορα? Το τουρμπο έχει το ίδιο μοτέρ με το 207 και φαντάζομαι τα ίδια προβλήματα χωρίς να γνωρίζω κάτι σίγουρα... Δε κοιτάς κανένα ντιζελάκι καλύτερα να ευχαριστηθείς βόλτες.... Εγώ πάντως αυτό θα έκανα αν γύριζα το χρόνο πίσω... Πάντως σε υπερτροφοδοτούμενα ότι και να είναι αν το πλακώσεις καταπίνει κανονικά....
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Πάντως σε υπερτροφοδοτούμενα ότι και να είναι αν το πλακώσεις καταπίνει κανονικά....Εκτός αν είναι πετρέλαιο (σημ. όλα τα πετρέλαια είναι υπερτροφοδοτούμενα) οπότε κι όταν το πλακώσεις πάλι λίγο καίει!
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Φυσικά και δε θα καίνε 1 λίτρο λάδι ανά 1000 χλμ! Για το 207 μίλησα εγώ που σε όποιο συνεργείο πήγε όλοι έλεγαν πως έμπλεξε για τα καλά! Εγώ θα κοιτούσα το bravo η το leon (φαντάζομαι μιλάς για 1.4 tsi?) σαν τα πιο ολοκληρωμένα και σε 207 το cabrio αλλά σε ατμοσφαιρικό. Γενικά τα 120 άλογα από τούρμπο δε θα σου φανούν λίγα σε αντίθεση με τα ατμοσφαιρικά. Το colt που ανέφερες πρέπει να είναι αρκετά γρήγορο και αξιόπιστο αλλά μέχρι εκεί, σε όλα τα υπόλοιπα υπολείπεται. Για μίνι λες με τουρμπο η με κομπρέσορα? Το τουρμπο έχει το ίδιο μοτέρ με το 207 και φαντάζομαι τα ίδια προβλήματα χωρίς να γνωρίζω κάτι σίγουρα... Δε κοιτάς κανένα ντιζελάκι καλύτερα να ευχαριστηθείς βόλτες.... Εγώ πάντως αυτό θα έκανα αν γύριζα το χρόνο πίσω... Πάντως σε υπερτροφοδοτούμενα ότι και να είναι αν το πλακώσεις καταπίνει κανονικά....Μήπως το gt του φίλου σου αγγελε ήταν ενα προβληματικό gt ?του φίλου σου τι χρονολογια ηταν;Εμένα με ενδιαφέρει μοντέλο του 09 κ μετά.. όλα τα 207 gt καίνε τόσο πολυ λάδι ;Δυστυχώς το καμπριο βγαίνει μόνο με ατμόσφαιρα στα 120hp.Ενοουσα το Mini Cooper s μοντέλο μέχρι 2005 σ´αυτα τα λεφτα προβληματικό και αυτό ;Απο την άλλη diesel δν παίζουν πολλα μέχρι 1600cc που να μου αρέσουν κιόλας, οι επιδόσεις πέφτουν πολυ στα diesel?
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
τα άλογα, οι ροπές και τα στησίματα είναι ιστορίες για αγρίους. -
Φυσικά και δε θα καίνε 1 λίτρο λάδι ανά 1000 χλμ! Για το 207 μίλησα εγώ που σε όποιο συνεργείο πήγε όλοι έλεγαν πως έμπλεξε για τα καλά! Εγώ θα κοιτούσα το bravo η το leon (φαντάζομαι μιλάς για 1.4 tsi?) σαν τα πιο ολοκληρωμένα και σε 207 το cabrio αλλά σε ατμοσφαιρικό. Γενικά τα 120 άλογα από τούρμπο δε θα σου φανούν λίγα σε αντίθεση με τα ατμοσφαιρικά. Το colt που ανέφερες πρέπει να είναι αρκετά γρήγορο και αξιόπιστο αλλά μέχρι εκεί, σε όλα τα υπόλοιπα υπολείπεται. Για μίνι λες με τουρμπο η με κομπρέσορα? Το τουρμπο έχει το ίδιο μοτέρ με το 207 και φαντάζομαι τα ίδια προβλήματα χωρίς να γνωρίζω κάτι σίγουρα... Δε κοιτάς κανένα ντιζελάκι καλύτερα να ευχαριστηθείς βόλτες.... Εγώ πάντως αυτό θα έκανα αν γύριζα το χρόνο πίσω... Πάντως σε υπερτροφοδοτούμενα ότι και να είναι αν το πλακώσεις καταπίνει κανονικά....
Μήπως το gt του φίλου σου αγγελε ήταν ενα προβληματικό gt ?του φίλου σου τι χρονολογια ηταν;Εμένα με ενδιαφέρει μοντέλο του 09 κ μετά.. όλα τα 207 gt καίνε τόσο πολυ λάδι ;Δυστυχώς το καμπριο βγαίνει μόνο με ατμόσφαιρα στα 120hp.Ενοουσα το Mini Cooper s μοντέλο μέχρι 2005 σ´αυτα τα λεφτα προβληματικό και αυτό ;Απο την άλλη diesel δν παίζουν πολλα μέχρι 1600cc που να μου αρέσουν κιόλας, οι επιδόσεις πέφτουν πολυ στα diesel?
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.etuners.gr/index.php?s=12&t=167
viewtopic.php?f=6&t=53572&hilit=%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CE%B1
-
αγγελε σ'ευχαριστω για της πληροφοριες φιλε αλλα μπερδευτηκα λιγο ,γιατι αλλος λεει οτι λαδια αλλαζει καθε 1000 αλλος στα 3000 αλλος στα 7500 και καποιος που δεν το φροντιζει και τοσο στα 10000χλμ.Επισης λενε οτι προβληματα χοντρα παρουζιαζαν τα μοντελα 2007- 2008 και λιγα το 2009 ,αυτο που θελω να ρωτησω σαν αρχαριος ειναι : στον ελεγχο που θα γινει απο μηχανικο φαινονται τα οποια προβληματα μπορει να παρουσιασει το car? π.χ. κατασταση κινητηρα ,ελεγχος αν υπαρχει προβλημα και καει παραπανω λαδια?
-
Το καλύτερο νομίζω είναι να πας σε κάποιον που να γνωρίζει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και όχι οπουδήποτε. Σχετικά με τα λάδια ο καθένας κρίνει και πράττει. Κανονικά νομίζω χρειάζεται ανά 10000 η 15000 χλμ
-
Καλημερα στο φορουμ !
Τις προααλλες οδηγησα ενα peugeot 207 rallye του 09 απο μαντρα , εεε δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι το αμαξι που θελω να οδηγω για την επομενη πενταετια,βεβαια ειχε κατι θεματακια ... ακουγα κατι ντουκ ντουκ απο πισω δεν ξερω τι ηταν, γενικα δεν ηταν και σε πολλη καλη κατασταση το car ,αλλα γενικα δεν με κερδισαν οι χωροι του ( εννοω δεν ειχε ουτε μια θηκη να βαλω τον καφε μου πχ εχοντας οδηγησει golf αποκλειστικα τοσα χρονια ε, μου φανηκε πολυ πιο αδειο το peugeot ,γνωμη μου ειναι οτι υστερει στο εσωτερικο του το peugeot και μου εδωσε την αισθηση οτι θα αρχισει να τριζει αργα η γρηγορα σε σχεση με το golf που μου φαινεται πιο μασιφ κατασκευη) κατα τ'αλλα εχει ελαφρυ τιμονι και σου αφηνει ωραια αισθηση η αποκριση του γκαζιου και τα φρενα ,επισης εξωτερικα ειναι πολυ πιο ομορφο απο το golf.
Tωρα περιμενω να βρω καποιο mini cooper s η ενα golf gt gia test drive αλλα δεν υπαρχουν αρκετες αγγελιες στην θεσσαλονικη βρε παιδια το ξαναλεω ,μπορει να μιλησα και με 25 μαντραδες και αντιπρωσοπους ουτε ενας να μην εχει το golf gt και το μινι s... tragic και ο καιρος περναει
αγορα μεταχειρισμενου σπορ 1.4 - 1.6 cc