-
Καλημέρα σε όλους. Έχω μια ερώτηση τεχνικής φύσεως και απάντηση δεν έχω καταφέρει να βρω.
Έχω αγοράσει ένα Jeep Grand Cherokee πριν από 3 χρόνια. Το αυτοκίνητο, με βάση τον αριθμό πλαισίου του, είναι μοντέλο 1996. Ωστόσο, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του το είχε πάρει από τον ΟΔΔΥ και ως ημερομηνία πρώτης άδειας αναγράφεται το 2005.
Μπορώ να ζητήσω την έκδοση νέας άδειας με την πραγματική ημερομηνία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου; Με σκοπό βέβαια το μειωμένο τεκμήριο, ώστε να μπορέσω να εκδόσω ξανά πινακίδες κυκλοφορίας.
Δεν είμαι λαμόγιο, θέλω να μάθω αν υπάρχει νόμιμος τρόπος. Δε θέλω να δώσω το γνωστό 1.000ρικο στους γνωστούς αγνώστους που παραποιούν τα στοιχεία του αυτοκινήτου στους υπολογιστές του υπουργείου μεταφορρών.
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει νόμιμη διαδικασία; -
Καλημέρα σε όλους. Έχω μια ερώτηση τεχνικής φύσεως και απάντηση δεν έχω καταφέρει να βρω.
Έχω αγοράσει ένα Jeep Grand Cherokee πριν από 3 χρόνια. Το αυτοκίνητο, με βάση τον αριθμό πλαισίου του, είναι μοντέλο 1996. Ωστόσο, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του το είχε πάρει από τον ΟΔΔΥ και ως ημερομηνία πρώτης άδειας αναγράφεται το 2005.
Μπορώ να ζητήσω την έκδοση νέας άδειας με την πραγματική ημερομηνία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου; Με σκοπό βέβαια το μειωμένο τεκμήριο, ώστε να μπορέσω να εκδόσω ξανά πινακίδες κυκλοφορίας.
Δεν είμαι λαμόγιο, θέλω να μάθω αν υπάρχει νόμιμος τρόπος. Δε θέλω να δώσω το γνωστό 1.000ρικο στους γνωστούς αγνώστους που παραποιούν τα στοιχεία του αυτοκινήτου στους υπολογιστές του υπουργείου μεταφορρών.
Τελωνείο;;
Αν μπορείς να πάρεις κάποιο πιστοποιητικό που λέει ότι το αμάξι είναι 1ης κυκλοφορίας στο εξωτερικό 1996 λογικά θα είσαι οκ. -
Καθώς καταργούνται οι μειώσεις που παρέχονται για αυτοκίνητα αγοράς από ΟΔΔΥ (ήταν 40%) πολλοί θα προσπαθήσουν να ταξινομήσουν το αμάξι τους σύμφωνα με την πραγματική παλαιότητα.
-
Νομίζω έχουμε αναφερθεί πάλι σε αυτό όχι για ΟΔΔΥ αλλά για μτχ από το εξωτερικό και νομίζω είχε δοθεί απάντηση.
-
..η οποία ήταν? Δεν νομίζω ότι αλλάζει η ημερομηνία 1ης αδείας όποια κι αν είναι.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω έχουμε αναφερθεί πάλι σε αυτό όχι για ΟΔΔΥ αλλά για μτχ από το εξωτερικό και νομίζω είχε δοθεί απάντηση.Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Μήπως θυμάσαι το θέμα; Έψαξα στο forum πριν κάνω νέο θέμα, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικό.
-
Οντως πολυ δυσκολο να αλλαξει η ημερομηνια πρωτης αδειας με νομιμο τροπο καθ οτι αυτο συνεπαγεται φοροαποφυγη συμφωνα με τα γατονια που εχουμε στην κυβερνηση
Αλλαγή ημερομηνίας άδειας κυκλοφορίας