-
Καλές κι αγιες αυτες οι δοκιμες για να παρεις μια ιδεα. αλλα μεχρι εκει. Η πραγματικότητα μπορει να απεχει παρασαγγας
Ελαχιστη ομοιοτητα εχουν με καταστασεις στο βουνό οπου το αυτοκινητο καλειται ως ΣΥΝΟΛΟ να αντιμετοπισει το εμποδιο, κι οχι μονο η 4κινηση του...
και βεβαια πρεπει πρωτα να.... μπορεσει να φτασει στο εμποδιο....
τι να την κανει τη σουπερ ντουπερ 4κινηση αν δε μπορει να περασει.... υπεριψωμενη καρφιτσα, αν τα ψαλιδια του βρισκουν στην πρωτη τυχαια πετρα, οταν δε μπορει να σπιναρει να καθαρισει τα λαστιχα απο τη λασπη και να σκαψει να βρει υγειες εδαφος...απο προσφατο παραδειγμα στα γερανια. Suv με το που εβρασαν τα υγρα του σε ενα ζορι σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθηκες κι οχι σε ρολλερ δε μπορουσε καν να ξεκινησει στην ανηφόρα
ο ασφαλτοστρωμενος χιονισμενος δρομος προς το χιονοδρομικο ΔΕΝ ειναι εκτός δρομου....
-
Ο stolis έχει άπειρα βίντεο εκτός δρόμου με διαφορες δοκιμασιες
-
Προς αποφυγη παρεξηγησης. δεν 'απορριπτω' την δοκιμη, καθε δοκιμη εχει την - οποια - χρησιμοτητα της.
δεν την 'θεοποιω' ομως ως το πρωτο και μονο κριτιριο του τι ειναι 'καλο' και τι δεν ειναι.... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Καλές κι αγιες αυτες οι δοκιμες για να παρεις μια ιδεα. αλλα μεχρι εκει. Η πραγματικότητα μπορει να απεχει παρασαγγαςΕλαχιστη ομοιοτητα εχουν με καταστασεις στο βουνό οπου το αυτοκινητο καλειται ως ΣΥΝΟΛΟ να αντιμετοπισει το εμποδιο, κι οχι μονο η 4κινηση του...
ο ασφαλτοστρωμενος χιονισμενος δρομος προς το χιονοδρομικο ΔΕΝ ειναι εκτός δρομου....
Συμφωνώ απόλυτα και το έγραψα από την αρχή.
Το νέο forester φαίνεται από διάφορα βίντεο που ανεβαίνουν ότι τα πάει μια χαρά και σε πραγματικές συνθήκες.
Έχουμε δει όμως άπειρα βίντεο με αυτοκίνητα σαν το volvo που αναφέρθηκε να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πραγματικότητα.
Το ότι ο χιονισμένος δρόμος ΔΕΝ είναι εκτός δρόμου είναι αυτονόητο, δεν καταλαβαίνω γιατί το έγραψες ή αν αναφέρεσαι σε εμένα από διάφορα βίντεο;
Προσωπικά έχω κάνει 100δες δοκιμές εκτός δρόμου, σε σημεία που κανονικά δεν θα έπρεπε καν να επιχειρήσεις να περάσεις με forester (έχω βίντεο και φωτογραφίες σε πάνω από μισό μέτρο χιόνια και λάσπες), έχω κρεμάσει άπειρες φορές τροχούς, έχω δοκιμάσει διάφορα διαφορικά και έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου.
Απλά κάποια στιγμή τα βαρέθηκα και κατέληξα σε αυτά που μου άρεσαν πάντα περισσότερο.
Μέσα σε αυτά, είναι και οι χιονισμένοι δρόμοι.
Ευτυχώς, το forester σου δίνει τη δυνατότητα να το χαρείς από απάτητα χιόνια και λάσπες στο βουνό, μέχρι και σε στροφιλίκια και μέσα σε πίστα απλά με μια αλλαγή ελαστικών. -
Επισης παιζουν μεγαλο ρολο και οι διαδρομες των αναρτησεων.Αμα υπαρχει μεγαλυτερη διαδρομη χανει δυσκολοτερα ο τροχος την επαφη του με το εδαφος.
-
Ηταν μια γενική παρατηρηση και δεν 'απευθυνοταν' σε εσενα - sorry αν φανηκε κατι τετοιο.
ηταν απλά για να 'οριοθετηθει' τι τελικά εννοουμε 'εκτός δρομου' γιατι ο καθενας το θελει και διαφορετικά.
Επεισεις το θεμα δεν ειναι τι μπορουν να κανουν ολα αυτα τα SUV.....
το θεμα ειναι και για ποσες φορές μπορουν να το κανουν χωρις αβαριες... κι εννοω λογω ζορισματος.το φορεστερ γενικώς το εχω σε μεγαλη εκτιμηση με 2 μονο μειονεκτήματα. Το υψος του σε σχεση ειδικά με το μηκος του και το μεγεθος του πισω προβολου που απαιτει ακομα μεγαλυτερο υψος.
Απο κει και περα???? εχει φροντισει ενας φανατικός σουμπαρακιας να με πεισει οτι ειναι ικανοτατο ειδικά με 4 λαστιχα...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
το φορεστερ γενικώς το εχω σε μεγαλη εκτιμηση με 2 μονο μειονεκτήματα. Το υψος του σε σχεση ειδικά με το μηκος του και το μεγεθος του πισω προβολου που απαιτει ακομα μεγαλυτερο υψος.
Αυτό λύθηκε Φωκίων από το προηγούμενο μοντέλο και το νέο έχει ακόμα μικρότερους προβόλους.
Φυσικά το αυτοκίνητο δεν είναι off-road 4κίνητο, απλά οι ικανότητές του μας έχουν παρασύρει πολλές φορές στο κάτι παραπάνω και εκτός δρόμου.
Η αντοχή του στη σκληρή χρήση είναι ως γνωστό απαράμιλλη, αλλά το καλύτερό του είναι η γρήγορη κίνηση σε στεγνό, βρεγμένο, χώμα, χιόνι.
Τα παλιά μοντέλα με ένα δισκάτο πίσω ή με 2 εμπρός-πίσω, σταματούσαν μόνο όταν κοίλιαζαν. Ούτε με διαγώνιους είχαν πρόβλημα.
Το νέο μοντέλο τα έλυσε όλα αυτά με ένα εκπληκτικό ηλεκτρονικό σύστημα σε συνδυασμό με το θρυλικό symmetrical awd, αλλά φυσικά έχασε αυτή την καθαρόαιμη αίσθηση που είχαν τα παλιά με τα μηχανικά διαφορικά, όπου ο οδηγός συμμετείχε 100% στην οδήγηση.
Αναγκαστικά, όλες οι εταιρίες ακολουθούν την εποχή.
Το μόνο αυτοκίνητο που έχει μείνει όπου μπορείς να το οδηγήσεις με όλα τα ηλεκτρονικά εκτός και με 3 lsd να συμμετέχουν, είναι το sti.
Με αυτήν την 4κίνηση πάνω σε ένα forester, φτάνει και αυτό σε άλλα επίπεδα σε όλα τα εδάφη.
Δεν ξέρω αν έχεις δει αυτό το βίντεο που βάζω.
Ρυθμιζόμενης κατανομής κεντρικό με κλείδωμα 50-50, helical lsd εμπρός, δισκάτο πίσω χωρίς ίχνος ηλεκτρονικών:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fpr6vYZ_U0
Δοκιμή συστημάτων 4κίνησης σε rollers