-
Απόφαση της ομάδας το να μείνει έξω ο Alonso:
'Stefano Domenicali: Σίγουρα το σημερινό αποτέλεσμα αφήνει μια πικρή γεύση, με δεδομένες τις θέσεις που είχαμε στην εκκίνηση. Από τη στιγμή που ο Fernando συγκρούστηκε με τον Vettel ήταν προφανές ότι ο αγώνας του θα ήταν να κερδίσει θέσεις από πίσω. Σε εκείνο το σημείο πιστεύαμε ότι η εμπρός πτέρυγα θα κρατούσε και ρισκάραμε να τον αφήσουμε έξω σε μια πίστα που στέγνωνε. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι η προσπάθειά μας να αποφύγουμε δύο pit stop σε 4 γύρους δεν απέδωσε.'
-
Αναρωτιέμαι τι κάνουν στα πιτ της Φερράρι. Όχι μόνο τώρα αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια κ πόσο έχουν κοστίσει στην ομάδα. Έλεος δηλαδή επειδή η αεροτομή κράτησε τον 1ο γύρο υπήρχε περίπτωση να κρατήσει ώς το 1ο πιτ στοπ? Αν υποθέσουμε οτι την άλλαζαν κ εκεί.... Αφού κρεμόταν κ έξυνε στην πίστα! Κ ο Αλόνσο να ήθελε να μείνει μέσα δεν μπορούσε να έχει εικόνα της ζημιάς παρά μόνο την αίσθηση του μονοθεσίου. Λάθος του η επαφή ίσως ο Φέτελ να ήταν πολύ αργός σ εκείνο το σημείο αλλά το λάθος 100% δικό του ας πρόσεχε. Το θέμα είναι για άλλη μια φορά η αποφάση των στρατηγών στα pit wall...
Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν ήταν γρήγορος όσο οι ταύροι θα μπορούσαν όμως να μπουν στα πιτ κ ν αλλάξουν κ λάστιχα παίρνοντας ένα ρίσκο που ίσως τους έβγαινε μια κ όλοι άλλαξαν μερικούς γύρους μετά. Anyway δεν είμαι μετά Χριστόν προφήτης η αεροτομή είχε μεγάλη ζημιά κ ήδη ο Βέμπερ τον έσπρωχνε. Καλό ύπνο για άλλη μια φορά.Οι ταύροι κοπάνησαν τα κέρατα τους πάλι. Φέτελ 'Mark is too slow get him out of the way'... Κ μετά πως δεν τον πέταξε κ στον τοίχο να ξεμπερδέψει μαζί του Κ ο Βέμπερ στον Μπραντλ 'Team protected Fettel as always'
Η κίνηση του Φετελ να στριμώξει τον Βέμπερ θα μπορούσε να τιμωρηθεί από τους υπεύθυνους? Γιατί έχουμε δει κ άλλα στο παρελθόν μικρότερης σημασίας να τιμωρούνται ή οχι?Brawn φρέναρε τον Ροσμπεργκ για πιο λόγο? Να ανέβει πόντιουμ ο Χάμιλτον?
Πάντως πλάκα είχε που πέρασε για ένα γεια απο τα πιτ της McLarenΝομίζω οτι στο σημερινό Grand Prix τα highlights τα έκαναν τα pit walls κ όχι οι οδηγοί!
Lotus κ Force India μακριά από τον καλό εαυτό της Αυστραλίας. Σίγουρα έπαιξε ρόλο κ η αρχή του αγώνα στην Αυστραλία είχαν καθαρό δρόμο σε σχέση με σήμερα.
-
And then Ron Dennis told me ' Hey Lewis, come and say hello at McLaren when you have time '
-
Σε μια φανταστική κλίμακα μαγκιάς, μια κίνηση του Hamilton να αφήσει τον Rosberg να περάσει (αθετώντας τις team orders), θα έπαιρνε μεγαλύτερη βαθμολογία από κίνηση του NR να προσπεράσει (αθετώντας τις team orders) τον γονατισμένο LH.
-
- φόρος τιμής
-
Ο Νιούι και ο Μπρον θα λησμονούν με μεγάλο καημό τις παλιές καλές μέρες με Μπαρικέλο και Κούλθαρντ.
Προφανώς και όσοι είχαν ξεκινήσει σταυροφορία κατά της Ferrari και υπέρ της αγνότητας του sport νιώθουν καραγκιοζέοι τώρα. -
Ο Alonso έκανε ένα λάθος, μην τρελαθούμε κιόλας.
-
Καλές οι επιδόσεις στα δοκιμαστικά Massa αλλά η ταμπακιέρα είναι ο αγώνας και οι 5ες θέσεις μπορεί να είναι αρκετές για το 2011
-
Webber is alive...
Μην βιάζεστε να αναπτύξετε θεωρίες γιατί μπορεί να φύγει από την θαλπωρή της RB και μετά να μην προλαβαίνετε να κωλοτουμπιάζετε όπως για τον Button. -
Μέγιστο κρίμα για τον Button
-
Hulkenberg
Χωρίς να έχω δει speed trap, νομίζω ότι ο Μίμης είχε λίγο παραπάνω φτερό με αποτέλεσμα να ζοριστεί σε όλα τα προσπεράσματα.
- Παρότι η RB δείχνει ότι είναι ενα κλικ πάνω από τους άλλους θα δούμε πολύ δυνατή χρονιά
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Φοβερός αγώνας! Κακή ημέρα για τον Seb. Μάλλον πρέπει να μάθει κάτι από τον Nico, στον οποίο θα πω χίλια μπράβο, όσο για κάτι σχόλια ότι με αυτή την κίνηση είναι δηλωμένος αδερφή και τέτοια, με κάνουν απλώς να απαξιώ και να καταλαβαίνω ότι ο Έλληνας δε θα μάθει ποτέ μα ΠΟΤΕ τι σημαίνει ομάδα. Μπράβο Nicο, φοβερός αγώνας, έδειξες ότι μπορείς να μονομαχήσεις με την κορυφή, ότι έχεις μυαλό ακόμη και όταν η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο και τονίζοντας ακόμη περισσότερο την παιδαριώδη συμπεριφορά ενός παγκόσμιου πρωταθλητή!
Άν κάποιος πρέπει να μάθει κάτι σήμερα ειναι ο Nico απο τον Vettel.AN βέβαια είχε pedigree για πρωταθλητής θα τους έγραφε στα παπαρια του (οπως πιθανότατα θα εκανε ο Λουης).
Ο Λουης που ακριβώς είχε παιδαριώδη συμπεριφορά σήμερα?Το team work το έχεις ακούσει;
Στα δικά μου τα κιτάπια πάντως team work εννοούμε την συνεργασία μεταξύ ατόμων της ιδίας εταιρείας με απώτερο σκοπό το καλό την επίτευξη στόχων που θα ωφελήσουν την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, όχι εμένα και εσένα. Το να μας ανατίθεται ένα προτζεκτ, εσυ να μου σαι αραχτός στην παραλία, εγώ να δουλεύω Κυριακές και στο τέλος το bonus να το παίρνεις εσύ με εντολή του αφεντικού λυπάμαι δεν θα το πω team work..
Εκτός αν αλλάξανε οι κανονισμοί και οι πόντοι του Λούη έχουν συντελεστή 1,5 στο πρωτάθλημα κατασκευαστών βέβαια...Και στα δικά μου μάτια, μ@λ@... μου φάνηκε η εντολή αλλά δε πάευει να είναι εντολή και οφείλεις να την υπακούσεις αν πιστεύεις στην ομαδική δουλειά. Και κάτι άλλο, πριν δε μας έλεγες ότι καλά έκανε ο Seb? Δηλαδή τα καραγκιοζιλίκια του για να βγει πρώτος βοήθησαν καθόλου την Red Bull σε κάποιο τομέα (αγωνιστικό, εμπορικό, κ.τ.λ)?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μαλακίες τούμπανα. Είπαμε ομάδα, ΟΚ. Λεφτά ΟΚ. Χορηγοί ΟΚ. Σεβαστά όλα αυτά και με το παραπάνω.
Αλλά αυτά ρε παιδιά να ισχύουν όταν οι 2 οδηγοί έχουν παρόμοιο ρεις πέις και αναμένεται να μπλεχτούν σε μια αμφίρροπη μονομαχία.
Αυτό το πράγμα με τον LH και τον NR ήταν ελεεινό, αν άφηναν τον NR να περάσει θα έριχνε κανα 1,5 sec/γύρο στον LH σίγουρα. Μόνο που δεν κρέμασε το χέρι έξω από το μονοθέσιο ο Νίκο στους τελευταίους γύρους τόσα αργά που πήγαινε ο Λούις.Το θέμα είναι ότι η ομάδα έχει ως σκοπό να προμοτάρει τον LH. Οπότε αυτόν θέλει εμπρός. Δεν θα έδινε 100 εκατ για να έχει #2 οδηγό. Το λάθος είναι ότι η διαχείριση του NR είναι προβληματική.
Δεν αξίζει ο Nico διαχείρισή Νο2 και θα δείτε σιγά-σιγά δε θα την έχει
Δεν το ξέρω αυτό και σίγουρα ο RossB κάτι παραπάνω ξέρει που σπρώχνει τον LH. Αν όπως λες δεν αξίζει μεταχείριση #2 τότε μάλλον η Merc έχει κάνει τη μεγαλύτερη χαζομάρα (υπερβαίνοντας ακόμα και τη Ferrari σε σπατάλη χρημάτων) με τα 100 εκατ. που είναι το συμβόλαιο του LH.
Στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε πάντως έναν απολογισμό.
Η Lewis αξίζει κάθε λεπτό από αυτό το ποσό. Έχεις δίκιο και συμφωνούμε, είναι νωρίς ακόμη αλλά κάτι μου λέει ότι ο Nico θα είναι πολύ κοντά με τον Lewis (πότε λίγο μπροστά, πότε λίγο πίσω) με αυτές τις προϋποθέσεις θα έχουν ίση μεταχείριση. Ο Ross σπρώχνει προς το παρών τον Lewis γιατί έχει κοινή λογική και ξέρει ότι ο Βρετανός είναι το αστέρι της ομάδας αλλά αν έχει δύο δυνατούς οδηγούς και ειδικά για φέτος που τον ενδιαφέρουν μόνο τα δυνατά αποτελέσματα και όχι τα πρωταθλήματα θα δεις θα τους υποστηρίξει και τους δύο.
-
Για μένα ο Σιαγόνας είναι ο πιο απρόβλεπτος οδηγός από τους οδηγούς των κορυφαίων ομάδων
μια του ύψους μια του βάθους - δεν μπορεις να τον ψυχολογήσεις με τίποτα
εκει που τον θεωρείς τελειωμένο χτυπάει ένα καλό αποτέλεσμα (1η - 2η θέση) στον επόμενο αγώνα είτε θα κολλήσει στην εκκίνηση είτε θα ξεμείνει απο ενέργεια κ θα μείνει εκτός πόντιουμ -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Σε μια φανταστική κλίμακα μαγκιάς, μια κίνηση του Hamilton να αφήσει τον Rosberg να περάσει (αθετώντας τις team orders), θα έπαιρνε μεγαλύτερη βαθμολογία από κίνηση του NR να προσπεράσει (αθετώντας τις team orders) τον γονατισμένο LH.Είσαι ωραίος, αν το έκανε αυτό ο Lewis θα τον συγχωρούσα για τον (παλαιό ?? ) παλιοχαρακτήρα του και θα γινόταν αγαπημένος στα μάτια μου!
-
Kantoniou σχετικά με αυτό που είχα γράψει πριν τον αγώνα, δεν αναφερόμουν τόσο σε σένα, όσο σε άλλους. Γενικά περισσότερο συμφωνούμε, όμως θα σου απαντήσω σε ΠΜ γιατί ο αγώνας είναι πιο...hot τώρα!
Team orders και από RB και από Merc. Δεν θα την πω σε όλους αυτούς που τη λένε στη Ferrari τόσα χρόνια. Γιατί αυτό θα με έκανε ακριβώς σαν κι αυτούς.
Βέβαια για τις αποφάσεις των ομάδων, χωράει κουβέντα. Για την RB το καταλαβαίνω ότι δεν ήθελαν να ρισκάρουν. Όταν όμως ο Hamilton γυρνούσε τόσο αργά, ποιο το νόημα να τερματίσουν έτσι οι πιλότοι και όχι ανάποδα; Οι βαθμοί θα ήταν ίδιοι. Ο Rosberg ήταν τόσο πιο γρήγορος που το προσπέρασμα θα ήταν πολύ εύκολο. Συν τοις άλλοις, σκεφτείτε ο Webber να είχε κάποιο πρόβλημα στο τέλος του αγώνα και τις δυο Merc να έχουν μείνει πολύ πίσω για να διεκδικήσουν κάτι. Αν οι πιλότοι είχαν ίση αντιμετώπιση, θα έπρεπε η εντολή να πάει στον Hamilton να επιτρέψει στον Rosberg να περάσει, αφού ο ίδιος είχε θέμα με τα καύσιμα.
Το χειρότερο από όλα βέβαια, είναι ότι ο Brawn είπε ψέματα στον Rosberg πως ο Hamilton μπορούσε να κινηθεί και ταχύτερα. Δηλαδή κοροϊδεύεις τον πιλότο σου μπροστά σε όλο σου το κοινό. Tragic.
Συνεπώς: Η Merc σίγουρα έχει καθεστώς Νο1 πιλότου, όπως άλλωστε υποψιαζόμασταν.
Κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου (παρόλο που μου τη σπάει η συμπεριφορά του Vettel) θυμάμαι τον Webber να αθετεί εντολή της ομάδας στο Silverstone πρόπερσι -νομίζω- και να επιτίθεται στον Seb + Brazil 2012 (epic fail), όταν έκλεισε τον teammate του και διεκδικητή του τίτλου στην πρώτη στροφή και όχι μόνο. Αφού λοιπόν κι ο ίδιος πάντα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, δεν δέχομαι την τόσο..κλαμμένη του φάτσα μετά τον αγώνα.
Ο Massa είχε έναν πολύ μέτριο αγώνα με πολύ κακό πρώτο stint όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος. Κρίμα για τον Button, καλούτσικες και οι Lotus, ο Raikkonen πρέπει να είχε πρόβλημα μετά την έξοδό του στο γρασίδι.
Τώρα για τον Alonso. Δεν ξέρω αν είναι 170, 270 ή 72,48 ρίζα δύο πι δεύτερα το % ποσοστό που παίρνει από το μονοθέσιό του, πάντως είναι:
α) Μεγαλύτερο από αυτό που παίρνει ο teammate του
β) In My Opinion μεγαλύτερο από αυτό που θα έπαιρνε η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων πιλότων στη θέση του.Επίσης θυμάμαι στο παρελθόν πτέρυγες να κρέμονται επί γύρους από μονοθέσια και να μην ξεκολλάνε. Τον Massa με στραβή να πηγαίνει ταχύτερα απ' ό,τι με ίσια. Έναν Hamilton να γυρνάει με γκρεμισμένο το πίσω φτερό στο Monaco (?) και άλλα τινά. Η απόφαση της Ferrari εκ των υστέρων είναι λάθος. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, είχε και ένα λογικό ρίσκο τη στιγμή που πάρθηκε.
Το λάθος του Alonso ήταν που δεν υπολόγισε σωστά και χτύπησε τον Vettel στην πρώτη στροφή. Ο αγώνας στη Μαλαισία είναι πάντα μακρύς, ο ρυθμός αγώνα της Ferrari ήταν πολλά υποσχόμενος, θα μπορούσε να κολλήσει πίσω του και να περιμένει την επόμενη στροφή ή το drs. Συνήθως άλλωστε χαρακτηρίζεται από αυτήν την ψυχραιμία. Σήμερα δεν την είχε.
-
MBrundleF1 Strange and tense podium. I seemed to be the only one happy to be up there and I wasn't even getting a trophy or champagne
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου (παρόλο που μου τη σπάει η συμπεριφορά του Vettel) θυμάμαι τον Webber να αθετεί εντολή της ομάδας στο Silverstone πρόπερσι -νομίζω- και να επιτίθεται στον Seb + Brazil 2012 (epic fail), όταν έκλεισε τον teammate του και διεκδικητή του τίτλου στην πρώτη στροφή και όχι μόνο. Αφού λοιπόν κι ο ίδιος πάντα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, δεν δέχομαι την τόσο..κλαμμένη του φάτσα μετά τον αγώνα.
Εν μέρει έχεις δίκιο αλλά πιστεύω ότι μιλάμε για τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Στο σημερινό αγώνα ο Mark μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα ώστε να μην βρεθεί ο Seb τόσο κοντά του αλλά του είπαν να κόψει διαβεβαιώνοντάς τον ότι δε θα τον περάσει ο Γερμανός, είναι σαν να λέμε δύο φορές αδικία.
-
Πέρυσι ο FM είχε 23 πόντους μετά το Βρετανικό GP, τώρα έχει ήδη 22.
EDIT: Απλά αναφέρω το στατιστικό.
-
http://en.espnf1.com/malaysia/motorspor ... 04165.html
Red Bull team principal Christian Horner says he will hold discussions with Sebastian Vettel behind closed doors
-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
fn1m, η πρωην αγαπη σου ο ΜΒΕ βγηκε κερδισμενος απο τα τιμ ορντερς. Εξαλλου, επιτρεπονται κανονικα πλεον, ασχετως ομως του γεγονοτος πως οτι ειναι νομιμο δεν ειναι απαραιτητα και ηθικοΟυτε ο fn1m ειμαι, ουτε εχω καμια ειδικα αγαπη για τον mbe ουτε ειπα οτι απαγορευονται τα τιμ ορντερς.
Σε καθε περιπτωση, χαιρομαι που ο Φετας κανει τα παντα για να αποδειξει ποσο μικρος οδηγος ειναι
Το τι νομιζεις εσυ και ολοι οσοι βγαζουν χολη σημερα για αυτον λιγη σημασια εχει οταν θα σηκωσει και φετος την κουπα. Την 4η τον αριθμο.
Αβυσσος η ψυχη του πικραμενου φεραρικου.
Και εσύ βρε φίλε πολύ πίκρα βγάζεις!!
Σημερα πιο πολυ χαρα βγαζω, γιατι το αποτελεσμα του αγωνα ηταν σχεδον τελειο για μενα.
-
Ο χρήστης ttc έγραψε:
Αβυσσος η ψυχη του πικραμενου φεραρικου.
Και εσύ βρε φίλε πολύ πίκρα βγάζεις!!
Σημερα πιο πολυ χαρα βγαζω, γιατι το αποτελεσμα του αγωνα ηταν σχεδον τελειο για μενα.
Πολύ ζορίζεσαι όμως και θα πάθεις τίποτα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επισημο, αποφαση των πιτ της Ferrari να αφησουν εξω τον Alonso.
Μα τι
Έπρεπε να τον τραβήξουν μέσα, να του βάλουν σλικ κι ότι γίνει. Ούτως ή άλλως τελευταίος θα έβγαινε.
Εδώ που τα λέμε πάντως, δύσκολα να τερμάτιζε εντός 10άδας...
Μ@λ@κες με περικεφαλεα + του οτι μπορουσε να εξελιχθει πολυ πιο ασχημα για τον ιδιο τον Αλονσο.
-
τρελός αγώνας σήμερα, τρελό μπάχαλο
μόνο να έβρεχε λίγο παραπάνω και να πρόσεχε και ο Νάντος τη μούρη του λίγο -
Ο χρήστης ttc έγραψε:
Σε καθε περιπτωση, χαιρομαι που ο Φετας κανει τα παντα για να αποδειξει ποσο μικρος οδηγος ειναι
Το τι νομιζεις εσυ και ολοι οσοι βγαζουν χολη σημερα για αυτον λιγη σημασια εχει οταν θα σηκωσει και φετος την κουπα. Την 4η τον αριθμο.
Άλλο πράγμα να είσαι γρήγορος οδηγός και άλλο να είσαι σωστός-ηθικός άνθρωπος. Όσο για το 4ο ο τρόπος με τον οποίο το εκφράζεις δείχνει ότι μόνο χαρούμενος και άνετος δεν είσαι, πίστεψεμε η σημερινή μέρα δεν ήταν καλή για τους οπαδούς του Seb, εκείνους τουλάχιστον που τον υποστηρίζουν για το ταλέντο του και δεν έχουν τυφλωθεί από 'ποδοσφαιρικό οπαδιλίκι'
-
Ο χρήστης Silberpfeil έγραψε:
Άλλο πράγμα να είσαι γρήγορος οδηγός και άλλο να είσαι σωστός-ηθικός άνθρωπος. Όσο για το 4ο ο τρόπος με τον οποίο το εκφράζεις δείχνει ότι μόνο χαρούμενος και άνετος δεν είσαι, πίστεψεμε η σημερινή μέρα δεν ήταν καλή για τους οπαδούς του Seb, εκείνους τουλάχιστον που τον υποστηρίζουν για το ταλέντο του και δεν έχουν τυφλωθεί από 'ποδοσφαιρικό οπαδιλίκι'
To ειπα και πριν, οι καλοι και ηθικοι ανθρωποι δεν πετυχαινουν στη Φορμουλα 1. Πρεπει να'σαι τσογλανι για να πετυχεις, καλως ή κακως.
2013 - Petronas Malaysia Grand Prix