-
Το yaris με v power οντως 'ακουγεται' περισσοτερο. Εβαλα μετα απο καιρο σε εταιρικο πρατηριο shell κ εκανα ταξιδι.
Μου εκανε αναγεννηση ανα 300 χλμ (κινηση στην εθνικη κ επαρχιακο δικτυο).
Ισως ειναι ατοπο αυτο που λεω, αλλα οταν δοκιμαζω μετα απο αρκετο χρονικο διαστημα να αλλαξω πρατηριο κ εταιρεια, παρατηρω οτι κανει συχνοτερες αναγεννησεις , αλλα ποιο συντομες (10λεπτα), σαν να θελει χρονο ωστε να συνηθισει το νεο μειγμα. Μαλλον ιδεα μου θα ειναι αφου δεν ξερω να το τεκμηριωσω μηχανολογικα.
Συνεχιζω με avin best action το οποιο μου φαινεται πολυ καλο. -
Εγω εβαζα εδω και 1.5 χρονο στην αρχη Bp κ ειχα πολλες συχνες αναγεννησεις.Μετα ξεκινησα v power απο εταιρικο χωρις να εχω σχεδον καθολου αναγεν.Φιλος ο οποιος ειναι χημικος στα ελληνικα πετρελαια κ ο ιδιος κατοχος diesel μου λεει οτι βρες πρωτα πρατηριο που να εχει πολυ μεγαλη καταναλωση κ μετα δες πιο diesel σου ταιριαζει....
-
Κάθε ένας έχει τις άποψή του για το θέμα και είναι λογικό.
Το λάθος είναι να βγάζουμε μάπα ένα πετρελαίο επειδή νομίζουμε ή διαπιστώνουμε κάτι με δείγμα 1-2 αυτοκίνητα.Εγώ δεν καταλαβαίνω πολλές διαφορές. Περισσότερο βλέπω να παίζει ρόλο η αλλαγή θερμοκρασίας παρά το πετρέλαιο.
Αναγέννηση δεν έχω καταλάβει ποτέ. Ίσως στο Qashqai 1,6dci να μην γίνεται τόσο αντιληπτή. -
Δύσκολα την καταλαβαίνεις, εγώ με το obd την βλέπω σίγουρα αλλά και αν δουλεύει το βιντιλατερ υπερωρίες σβησμένο. Σε vw TDi
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα!
Επιβεβαιώνω κι εγώ τα καλά λόγια που διάβασα στις τελευταίες σελίδες του forum για το AVIN Diesel Best Action. Έχει σαφώς χαμηλότερη κατανάλωση απ' ότι το V-Power και είναι ιδιαίτερα αισθητή η διαφορά σε ταξίδια. Βάζω σε εταιρικό της AVIN. Σε αναγεννήσεις είναι το ίδιο με το V-Power όπως και σε δύναμη. Επιβεβαιώνω επίσης ότι με BP-EKO είχα πολύ συχνότερες αναγεννήσεις το χειμώνα. Με BP-EKO κάθε 400χλμ και απ' όταν άλλαξα σε V-Power άρχισαν να αραιώνουν μέχρι που έφτασαν τα ~1200χλμ πριν αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός. Χαοτική διαφορά. Στο γκαράζ επίσης δεν δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα με το (νέο) V-Power και το Avin Diesel Best Action όπως συνέβαινε με το παλιό V-Power (περίοδος 2011-2016) και με BP-EKO. Επίσης κάπου αναφέρθηκε από κάποια παιδιά πιο πάνω έντονο κροτάλισμα με το V-Power. Επιβεβαιώνω κι εγώ το ίδιο αλλά με το παλιό V-Power που το αυτοκίνητο ναι μεν έκανε περισσότερο κροτάλισμα αλλά ήταν πολύ καλύτερο σε δύναμη και ροπή σε σχέση με το τωρινό V-Power που ακούγεται σαν απλό, κροταλίζει σαν απλό και είναι ελάχιστα καλύτερο αν όχι το ίδιο σε δύναμη με το απλό...
Συνεχίζω με Diesel Best Action (+ NCH σε κάθε γέμισμα). Ίσως χρησιμοποιήσω ένα Redex τώρα που κοντεύει για service και είναι για αλλαγή φίλτρου πετρελαίου. Astra J 1.3 ecoflex.
Τις αναγεννήσεις εγώ αρχικά τις έβλεπα από ένα διαγνωστικό της Opel (Opcom) και από την αυξημένη κατανάλωση στο trip computer. Πλέον μπορώ να δω όλες τις πληροφορίες για το DPF μέσα από το κινητό όμορφα κι ωραία χωρίς να κουβαλάω laptop + διαγνωστικό με καλώδιο.
**
https://youtu.be/FrQIFRnrze0** -
Τι είναι το NCH; κάποιο βελτιωτικο;
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι είναι πρόσθετο πετρελαίου. Πάρα πολύ οικονομικό στη χρήση του. Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.google.gr/search?q=nch+k+gard+nf&oq=NCH+&aqs=chrome.2.69i57j69i65j35i39j0l3.4552j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-
σε τι αναλογία ? κάθε πόσα χλμ ?
-
Είναι πάρα πολύ οικονομικό στη χρήση του. Αναλογία 1:1000. 20 ευρώ το λίτρο κοστίζει. Το χρησιμοποιώ συστηματικά σε κάθε ανεφοδιασμό από τον περασμένο Νοέμβρη ανάλογα με τα λίτρα που βάζω. 30λίτρα πετρέλαιο θέλουν 30ml πρόσθετο. Δεν έχω παρατηρήσει σημαντική διαφορά στην δύναμη ή την οικονομία όπως με το κορυφαίο απ' όλα όσα έχω δοκιμάσει Redex που το αυτοκίνητο πραγματικά πέταγε μετά από 800χλμ λειτουργίας με Redex ενώ και τα νούμερα της στιγμιαίας κατανάλωσης ήταν κάτω από 2l/100χλμ σε ταξίδια από την πρώτη στιγμή.
Έχω παρατηρήσει όμως διαφορά στη μυρωδιά των καυσαερίων όπου έχει εξαφανιστεί η καπνίλα από την πρώτη φορά που το έβαλα. Έχει μια μυρωδιά χαρακτηριστική αλλά όχι κάπνας. Νομίζω ότι πιο πολύ στοχεύει στη μείωση των καυσαερίων και της κάπνας το συγκεκριμένο πρόσθετο παρά στις επιδόσεις και τη μείωση της κατανάλωσης αν και λόγω αυξημένων κετανίων υποθετικά πρέπει να έχει καλύτερη κατανάλωση... Και αυτό μας είπε και ο πωλητής από Αθήνα που το πήρα ότι μετά από 3-4 γεμίσματα θα δω σημαντική μείωση στα καυσαέρια. Και ότι αν πάω να μετρήσω πριν και μετά θα δω διαφορά στις μετρήσεις. Τον ρώτησα αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος και μου είπε κανένας απολύτως και ότι προμηθεύει με το συγκεκριμένο πρόσθετο και 3 ΚΤΕΛ της Αττικής. Μας είπε επίσης ότι θα δούμε και καλύτερη κατανάλωση καθώς έχει καλύτερη φλόγα το καύσιμο με το συγκεκριμένο πρόσθετα. Εγώ δεν έχω παρατηρήσει σημαντική διαφορά στην κατανάλωση. Στα καυσαέρια φαίνεται να κάνει δουλειά. Είχα διαβάσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο πρόσθετο και στο forum της Suzuki. Συνεχίζω με αυτό. Ίσως βάλω διπλή δόση στο επόμενο γέμισμα (δεν το έχω δοκιμάσει με διπλή δόση) για να δω αν έχει διαφορά στην δύναμη και την κατανάλωση καθώς μέχρι τώρα τηρούσα την προβλεπόμενη αναλογία 1:1000. Επιτρέπετε διπλή ή και τριπλή δόση για περιορισμένο αριθμό φορών.
Είναι πολύ συμπυκνωμένο πρόσθετο και αυτό το καταλαβαίνεις από το γεγονός ότι έχει πολύ έντονη μυρωδιά ακόμη και με σφραγισμένη συσκευασία... Αν το έχεις μέσα σε ντουλάπι ή το ξεχάσεις στο πορτμπαγκάζ, θα μυρίσει το αυτοκίνητο. Ακόμη και μέσα σε διπλή σακούλα να το έχεις δεμένο κόμπο όπως εγώ μυρίζει έντονα! Οπότε ίσως να μη θέλει διπλή δόση. Θα δοκιμάσω μια φορά από περιέργεια να δω αν υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση ή τη δύναμη ή τις αναγεννήσεις.. Πάντως ήδη κάνει σε πιο αραιά διαστήματα σε σχέση με πέρσι το καλοκαίρι. Φαίνεται καλό και το σημαντικό είναι ότι είναι πολύ οικονομικό στη χρήση του.
Το συγκεκριμένο απ' ότι έχω δει όταν το έψαχνα πέρσι το χρησιμοποιούν και κάποια πανεπιστήμια με σχολές αγροκαλιέργειας για μείωση της κατανάλωσης diesel 7-10% αν θυμάμαι καλά.
Το κορυφαίο για εμένα απ' όσα έχω δοκιμάσει μεταξύ Liqui Moly (3 διαφορετικά), Tunap(microflex 983), Wurth, Redex και NCH είναι με διαφορά το Redex! Είναι απλά το καλύτερο και σε κατανάλωση και σε δύναμη... Απλά δεν είναι το ίδιο οικονομικό με το NCH... Θυμάμαι πριν περίπου 1 χρόνο που είχα βάλει Redex σε απλό πετρέλαιο SIlk Oil και το αυτοκίνητο μετά από 3/4 του ρεζερβουάρ (που είχε δράσει το Redex) πέταγε στην κυριολεξία. Πιο δυνατό ακόμη και από το παλιό V-Power που σκότωνε. Και το θέμα είναι ότι με το Redex το αυτοκίνητο δεν κροτάλιζε όπως με το παλιό V-Power που έκανε σαν να σπάει κόκαλα... Και με το NCH επίσης έχει πάρα πολύ γλυκό δούλεμα, παρότι κοντεύει και για αλλαγή λαδιών... Μόλις δοκιμάσω διπλή δόση θα επανέλθω.
-
Ευχαριστώ πολύ ενδιαφέρων αυτά που λες. Ποιο redex είναι αυτό γιατί βλέπω διαφορά σε ένα search που έκανα;
Εμένα με ενδιαφέρει η βελτίωση της λίπανσης από το πετρέλαιο.
Έχω δοκιμάσει το liqui moly common rail, και τώρα έχω βάλει για 2 ντεποζιτο το Stanatine performance formula,
Έχεις μεγάλη διαφορά στον ήχο στο μοτέρ, κατανάλωση ποτέ δεν κοίταω, αλλά μέχρι στιγμής είμαι σταθερά σε κάθε γέμισμα μεταξύ 5,5-6,5.
Μονο μια φορά που άργησα ένα πρωινό και έκανα Αθήνα ατάλαντη τέρμα τελικές μου έδειξε 9,3!! Το πάτησα λίγο
Εκει έφαγα και το μάπα πετρέλαιο Crystal.Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι έχεις δίκιο φίλε Psilos1972. Εγώ είχα ρίξει το Diesel Treatment. Όχι το Diesel Power. Η πρώτη δόση (125ml) ήταν με απλό Silk Oil ενώ η δεύτερη ήταν με απλό ΕΚΟ... Το απλό ΈΚΟ απλά είναι πάτος σε επιδόσεις. Θυμάμαι ότι με το Silk Oil το αυτοκίνητο πραγματικά πέταγε, ενώ με το EKO ναι μεν το είχε βελτιώσει αισθητά αλλά ήταν σχεδόν σαν τα καλά απλά όπως της BP ας πούμε. Ή κάτι μεταξύ απλού BP και V-Power ή Best Action.
Χτες έκανα ένα μικρό πείραμα το βράδυ με το NCH. Θα κάνω το ίδιο και με 3 πρόσθετα της Liqui Moly που μου έχουν περισσέψει (Bio Diesel Additive, Smoke Stop και ένα για προστασία DPF) και θα φτιάξω Video αν είναι. Το NCH πάντως σαν καθαριστικό για κατάλοιπα πρέπει να είναι πολύ καλό καθώς 10ml που έβαλα περίπου χτες στον πάτο σε ένα κουτάκι μπύρας, μέσα σε δευτερόλεπτα είχε διαλύσει το μελάνι της τυπωμένης στάμπας που γράφει την ημερομηνία λήξης και είχε εξαφανιστεί! Χωρίς να το τρίψω ή κάτι άλλο. Θα επαναλάβω το ίδιο πράγμα και με τα υπόλοιπα πρόσθετα ίσως πάρω και Redex κάποια στιγμή και δείγματα πετρελαίου από διάφορα πρατήρια και θα φτιάξω ένα ολοκληρωμένο βίντεο.
-
Crystal έβαζα τον προηγούμενο χρόνο σταθερά από ένα πρατήριο καινούριο με καινούριες δεξαμενές πριν τη διασταύρωσης της Αρχαίας Κορίνθου. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος μέχρι που σε κάποιον ανεφοδιασμό άρχισε το αυτοκίνητο να κάνει αναγεννήσεις κάθε 60χλμ και με έλουσε κρύος ιδρώτας... Με το που το έκαψα άλλαξα πρατήριο και επανήλθαν οι αναγεννήσεις στα σωστά χιλιόμετρα. Εννοείται δεν έχω ξανά πατήσει εκεί...
Εγώ είμαι στο 4,4-4,5 πραγματική κατανάλωση... Οπότε είναι δύσκολο να παρατηρήσω σημαντική βελτίωση με κάποιο πρόσθετο...
Προσωπικά από το καύσιμο/πρόσθετο με ενδιαφέρει πιο πολύ η μείωση της κάπνας για να βοηθήσω το DPF σε βάθος χρόνου. To NCH αφού σε ενδιαφέρουν οι λιπαντικές ιδιότητες, έχει τέτοιοες όπως θα διάβασες. Θα δείξει σε βάθος χρόνου αν κάνουν καλό ή όχι όλα αυτά τα πρόσθετα...
Off Topic: Δεν υπάρχει δυνατότητα edit σε post που έχουμε κάνει για να μη γράφουμε διπλά post αν ξεχάσαμε κάτι πριν;
-
Είναι πολύ κοντά μου στην μεταμόρφωση, θα περάσω να πάρω ένα.
Στα 60 λίτρα βάζουμε μόνο 6 ml; από NCHΣτάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ ενδιαφέρων αυτά που λες. Ποιο redex είναι αυτό γιατί βλέπω διαφορά σε ένα search που έκανα;
Εμένα με ενδιαφέρει η βελτίωση της λίπανσης από το πετρέλαιο.
...Ψάξε για diesel lubricity improvers αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ, αν και μάλλον δύσκολα θα βρεις κάτι για ιδιώτες.
-
Από τον ίδιο τα πήρα κι εγώ δύο συσκευασίες στη Μεταμόρφωση τότε... Την μία σχεδόν τη χρησιμοποιήσαμε στο θέρμανσης στον καυστήρα τον χειμώνα. Σε 60 λίτρα πετρέλαιο θα βάλεις 60ml NCH. 1:1000 είναι η αναλογία. 1l NCH καλύπτει 1000λίτρα πετρέλαιο. Μόνο βρες κάποιο μέρος να το έχεις εκτός σπιτιού... Εγώ τα είχα στον δωμάτιο με τον καυστήρα του πετρελαίου τον χειμώνα. Τώρα που ζέστανε ο καιρός και δεν έχει υγρασία τα έχω έξω από μια πόρτα του σπιτιού. Ρώτησέ τον να δεις αν θα σου πει τίποτα παραπάνω σε σχέση με αυτά που είπε σε εμένα σχετικά με τις ιδιότητές του...
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Από τον ίδιο τα πήρα κι εγώ δύο συσκευασίες στη Μεταμόρφωση τότε... Την μία σχεδόν τη χρησιμοποιήσαμε στο θέρμανσης στον καυστήρα τον χειμώνα. Σε 60 λίτρα πετρέλαιο θα βάλεις 60ml NCH. 1:1000 είναι η αναλογία. 1l NCH καλύπτει 1000λίτρα πετρέλαιο. Μόνο βρες κάποιο μέρος να το έχεις εκτός σπιτιού... Εγώ τα είχα στον δωμάτιο με τον καυστήρα του πετρελαίου τον χειμώνα. Τώρα που ζέστανε ο καιρός και δεν έχει υγρασία τα έχω έξω από μια πόρτα του σπιτιού. Ρώτησέ τον να δεις αν θα σου πει τίποτα παραπάνω σε σχέση με αυτά που είπε σε εμένα σχετικά με τις ιδιότητές του...Διαβαζω προσεχτικα τις απαντησεις σου σε αρκετα φορουμ κ ειναι ιδιαιτερα τεκμηριωμενες.
Εχω δοκιμασει προσθετα liqui moly dpf και common rail, redex καθαριστικο κ το booster. Μπορω να πω οτι δεν ειδα καμια αισθητη διαφορα στο diesel. Σε αντιθεση με τη βενζινη που το redex αμεσως αλλαξε τη λειτουργια του κινητηρα. Με τα προσθετα το φιλτρο καυσιμου βγηκε λιγο μαυρο απο τις αλλες φορες, ισως κ τυχαιο. Με το avin best action ψιλοησυχασα. Ελεγα να μην ξαναβαλω προσθετο. Αλλα με βαζεις στο τρυπακι για το nhc. Η μονη μου ερωτηση : κανει για common rail με dpf; -
Διαβαζω προσεχτικα τις απαντησεις σου σε αρκετα φορουμ κ ειναι ιδιαιτερα τεκμηριωμενες.
Εχω δοκιμασει προσθετα liqui moly dpf και common rail, redex καθαριστικο κ το booster. Μπορω να πω οτι δεν ειδα καμια αισθητη διαφορα στο diesel. Σε αντιθεση με τη βενζινη που το redex αμεσως αλλαξε τη λειτουργια του κινητηρα. Με τα προσθετα το φιλτρο καυσιμου βγηκε λιγο μαυρο απο τις αλλες φορες, ισως κ τυχαιο. Με το avin best action ψιλοησυχασα. Ελεγα να μην ξαναβαλω προσθετο. Αλλα με βαζεις στο τρυπακι για το nhc. Η μονη μου ερωτηση : κανει για common rail με dpf;Φίλε dexter σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Νομίζω ότι πρέπει να σε θυμάμαι από το opel-club.gr. Πρέπει να έχεις παρόμοιο Login. Δεν έχω ξανά ασχοληθεί με το συγκεκριμένο φόρουμ από πέρσυ καθώς είναι γκέτο συγκεκριμένων ατόμων που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ειρωνεύονται και να πουλούν 'γνώσεις' ενώ εγώ κατέθετα διδακτορικές διατριβές, papers από τον οργανισμό ACEA σχετικά με τη χρήση πρόσθετων κλπ ξοδεύοντας ώρες απο τον ελεύθερό μου χρόνο ψάχνοντας στο internet... Θυμάμαι ήσουν από τα λίγα μέλη που έγραφαν αραιά και που αλλά έγραφες σοβαρά.
Χαίρομαι που ανακάλυψα το φόρουμ των 4 τροχών. Έπαιρνα το περιοδικό από παιδάκι 20 χρόνια και πίσω! Η αλήθεια είναι ότι έχω γραφτεί εδώ και πάνω από χρόνο αλλά δύσταζα να γράψω μετά από κάποια σκηνικά που έγιναν στο γκέτο του opel-club.gr. Και είναι και άλλα παιδιά που έχουν αποχωρήσει και δεν γράφουν εκεί πλέον. Για κάποιον λόγο και μιας και ανακάλυψα το θέμα εδώ και επειδή είμαι πολύ ψείρας και ψάχνω τα πάντα και κυρίως επειδή μου αρέσει να μοιράζομαι τυχόν πληροφορίες που ανακαλύπτω σχετικά με το αυτοκίνητο, είπα να καταθέσω την εμπειρία μου σχετικά με το συγκεκριμένο πρόσθετο καθώς διαβάζοντας και τις 62 σελίδες του παρόντος νήματος διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν ούτε παρεξηγήσεις ούτε ειρωνίες ούτε τα τσίρκα που έκανε ένα συγκεκριμένο παρεάκι στο opel-club.gr
Επί του θέματος, το συγκεκριμένο πρόσθετο NCH, αυτό που έχω παρατηρήσει με διαφορά από όλα τα υπόλοιπα και από το Redex και από τα Liqui Moly είναι ότι αλλάζει περισσότερο απ' όλα την μυρωδιά των καυσαερίων. Αν το χρησιμοποιήσετε θα παρατηρήσετε μια άλλη μυρωδιά, την οποία δεν την χαρακτηρίζεις κάπνα, αλλά είναι χαρακτηριστική. Δηλ πριν από αυτό το πρόσθετο δεν είχαν ξανά μυρίσει έτσι τα καυσαέρια. Και μιας και η ονομασία του είναι 'Κ Guard NF' όπου Κ όπως ξέρουμε και από την κάρτα καυσαερίων είναι ο συντελεστής της αιθάλης (κάπνας) λογικά το συγκεκριμένο πρόσθετο αποσκοπεί στην μείωση των εκπομπών κάπνας και καυσαερίων.
Απ' όσο ρώτησα είναι συμβατό για χρήση με όλων των ειδών των πετρελαιοκινητήρων ενώ στη χημική του σύσταση δεν περιέχει μεταλλικά πρόσθετα όπως το Liqui Moly Diesel Smoke Stop, το οποίο περιέχει ένα μεταλλικό συστατικό στη χημική του σύσταση με βάση το Σίδηρο (Fe). Είχα χρησιμοποιήσει το Diesel Smoke Stop πριν 3 χρόνια περίπου καλοκαίρι και έκανε όντως πολύ καλή δουλειά καθώς έκανε στα διπλάσια χιλιόμετρα αναγέννηση το αυτοκίνητο σε σχέση πριν. Πέρα από αυτό όμως έριχνε και τη δύναμη του αυτοκινήτου. Δηλαδή το πετρέλαιο έπεφτε σε επιδόσεις με το συγκεκριμένο πρόσθετο. Όμως ο οργανισμός ACEA (αν θυμάσαι είχα ανεβάσει σχετικό PDF στο άλλο φόρουμ) συνιστά να μη χρησιμοποιούμε πρόσθετα πετρελαίου με μεταλικά συστατικά γιατί όπως εξηγούσε η έρευνα, όταν καούν αυτά τα στοιχεία σχηματίζουν μια τέφρα η οποία συσσωρεύεται στο DPF με τον καιρό και τα χλμ αλλά το χειρότερο είναι ότι είναι αδρανής! Δηλ δεν μπορεί να καεί ή να οξειδωθεί όπως η αιθάλη κατά τη φάση της αναγέννησης με αποτέλεσμα να μένει μέσα στο DPF, να συσσωρεύεται και σταδιακά να γεμίζει το DPF με αυτήν την τέφρα ως ότου φράξει. Επίσης αυτά τα μεταλλικά πρόσθετα σε περίπτωση που περάσουν άκαυτα προς την εξαγωγή, αρχίζουν και δημιουργούν μια μεταλλική επίστρωση σε διάφορους αισθητήρες όπως ο λ, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή να αχρηστευτεί...
Το NCH, το άλλο πρόσθετο προστασίας DPF της Liqui Moly και το Bio Diesel Additive δεν έχουν μεταλλικά στοιχεία στη σύστασή τους, οπότε χρησιμοποιήστε άφοβα. Όσον αφορά το Redex, κι εγώ που το δοκίμασα 2 φορές όπως έγραψα πέρσι στο Opel μου (πετρέλαιο) είχε διαφορά από την στιγμή που έφυγα από το πρατήριο στην κατανάλωση ενώ μετά από 800χλμ που είχαν καθαρίσει και τα μπεκ από τα κατάλοιπα (οι χρόνοι των μπεκ έγιναν ίδιοι ενώ πριν είχαν μικροδιαφορές) το αυτοκίνητο πέταγε... Το επιβεβαιώνω κι εγώ και για εμένα το Redex είναι το Νο.1 που έχω δοκιμάσει όσον αφορά δύναμη & κατανάλωση. Δεν έχω βάλει καλύτερο από αυτό.
Με το NCH όπως είπα μου κάνει αυτή τη στιγμή αναγεννήσεις όπως πριν 3 χρόνια. Βέβαια σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο και το diesel που χρησιμοποιώ καθώς το καινούριο V-Power αλλά και το Diesel Best Action μυρίζουν σαν άρωμα τα καυσαέρια τους, σαν οινόπνευμα να το πω; Μυρίζει καθαρό δηλ. Καμία σχέση με το BP ή το ΕΚΟ που δίνεις λίγο γκάζι και βλέπεις μαύρο συννεφάκι στα φώτα του πίσω... Όπως είπα θα δοκιμάσω διπλή δόση την επόμενη φορά να δω αν θα κάνει κάποια διαφορά σε κατανάλωση, αναγεννήσεις και οικονομία...
Το σίγουρο είναι ότι έχει πολύ καλή καθαριστική δράση το NCH όπως έγραψα και χτες. Μόλις βρω μερικά κουτάκια από αναψυκτικά ή μπύρα θα ξανά κάνω το πείραμα και με τα πρόσθετα της LM που μου έχουν περισσέψει και με το NCH για να δω ποιο είναι πιο ισχυρό σαν καθαριστικό και θα το γράψω σε video να το ανεβάσω και στο φόρουμ. Τώρα όσον αφορά το τι κατάλοιπα αφήνουν από την καύση τους ένας Θεός το ξέρει... Πριν την καύση πάντως το NCH απ' αυτό που είδα μπροστά στα μάτια μου, που 10-15ml διέλυσαν το μελάνι μέσα σε δευτερόλεπτα, πρέπει να βοηθά αρκετά στο καθάρισμα.
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει με το NCH που δεν το είχα παρατηρήσει με άλλα πρόσθετα, είναι ότι όταν κάνω ταξίδι πχ Κόρινθο - Αθήνα ή αεροδρόμιο και επιστροφή, τότε κάνει σε πιο αραιά διαστήματα αναγέννηση με το NCH μέσα, ενώ μέχρι πρότινος είτε κινούμουν στην πόλη είτε στην εθνική πάντα στα ίδια χιλιόμετρα έκανε. Στα 200πχ έκανε το καλοκαίρι μέσα στην πόλη; Στα 200 έκανε και στην εθνική... Ενώ τώρα βλέπω ότι με το NCH, στα ταξίδια κάνει πιο αραιά πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον το βοηθάει με την παθητική αναγέννηση του φίλτρου ή μπορεί λόγο καλύτερης οικονομίας στην εθνική και λιγότερων ρύπων όπως υπόσχεται, να φαίνεται καλύτερα η διαφορά στα ταξίδια. Και ίσως να είναι και αυτός ένας από τους λόγους που μου είπε ότι προμηθεύονται κάμποσα ΚΤΕΛ από το συγκεκριμένο κατάστημα στη Μεταμόρφωση το NCH. Οι λεωφορειατζήδες λογικά πέρα από τη διαφορά στο DPF, θα βλέπουν λογικά και διαφορά στην κατανάλωση πετρελαίου καθώς έχουν μηχανές τέρατα με πολύ μεγαλύτερες καταναλώσεις από τα ταπεινά μας αυτοκινητάκια...
Ξανά γράφω ότι σε δύναμη και οικονομία δεν έχω δει την διαφορά που είχε κάνει το Redex. Το Redex όμως από την άλλη δεν είχε καμία επίδραση στις αναγεννήσεις ούτε στη μυρωδιά των καυσαερίων.
Το τελευταίο που έχω να καταθέσω είναι ότι έχω παρακολουθήσει με το διαγνωστικό την θερμοκρασία των καυσαερίων και με το NCH αλλά και με το πρόσθετο προστασίας του DPF της LM πέρσι ώστε να δω μήπως αυξάνουν την θερμοκρασία καύσης. Μου είχε πει παλαιότερα κάποιος μάστορας (ο οποίος σημειωτέον το έκλεισε το μαγαζί του), ότι αυτά τα πρόσθετα αυξάνουν πολύ την θερμοκρασία καύσης και 'μαμάνε' (συγχωρέστε με για τη λέξη) τσιμουχάκια, oring κλπ εσωτερικά... Εγώ αυτό που παρατήρησα ήταν ίδιες ακριβώς θερμοκρασίες και κατά τη φάση της αναγέννησης και εκτός αναγέννησης. Οπότε νομίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί θα φαινόταν στη θερμοκρασία των καυσαερίων. Εμένα ο μόνος μου ενδοιασμός είναι μήπως αυτά τα καθαριστικά που έχουν μέσα τους αυτά τα πρόσθετα είναι επιθετικά σε τσιμούχες και ελαστομερή στοιχεία της αντλίας πετρελαίου. Θα φανεί σε βάθος χρόνου!
Μόλις μου τελειώσει το NCH (μπορεί και του χρόνου ) θα δω με ποιο θα συνεχίσω. Έχω και κάτι περισσευούμενα της LM... Με Biodiesel Additive δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα κάποια αλλαγή. Σίγουρα όχι στη δύναμη και σίγουρα όχι στις αναγεννήσεις. Νομίζω ότι είχε λίγο καλύτερα νούμερα στη στιγμιαία κατανάλωση παρόμοια με του Tunap 983 αλλά όχι τόσο κάτω όσο του Redex...
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για το μακροσκελές μήνυμα. Αν το αγοράσει κάποιος άλλος και το χρησιμοποιήσει ας καταθέσει την εμπειρία του για να σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη.
-
Μάλλον θα πρέπει να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα με τίτλο 'βελτιωτικά πετρέλαιου' καθώς υπάρχουν πολλά και διάφορα, και καλό είναι να ανταλλάσουμε εμπειρίες με την χρήση που κάνουμε.
Έτσι ώστε να είναι όλα μαζεμένα σε ένα θέμα.
Εγώ αύριο θα περάσω να πάρω το NCH μόλις τελειώσω με το Stanatine αν και είδα διαφορά στο μοτέρ, θα δοκιμάσω για 1-2 ντεποζιτα χωρίς πρόσθετο, και μετά θα βάλω το NCH.Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
referravag, που ήσουν ρε ψυχή τόσο καιρό;
εδώ, εγώ είμαι ο άνθρωπός σου στα πετρέλαια.Λόγω του ότι και εγώ έχω ψάξει πολλές ώρες να βγάλω μια άκρη,έχω καταλήξει στο γεγονός πως αυτά τα βελτιωτικά περισσότερο ζημιά κάνουν παρά κάποιο καλό στο μοτέρ. Και ο λόγος είναι ακριβώς αυτό που αναφέρεις και εσυ: αφήνουν κατάλοιπα στο dpf, κατάλοιπα τα οποία δύσκολα φεύγουν με την αναγέννηση.
Η χρήση τους ενδείκνυται κυρίως τον χειμώνα, το καλοκαίρι και ειδικά Ελλάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες, καίγονται τα πάντα μέσα στο θάλαμο καύσης, με τη συνδρομή φυσικά κάποιου premium πετρελαίου.
Αναφέρεις για το vpower πριν και μετά τις αλλαγές που αντιμετώπισε(+30% καθαριστική δύναμη κλπ).
Το παλιό πράγματι είχε μεγάλη υπεροχή στην απόκριση του γκαζιού σε σύγκριση με τα πετρέλαια από ΕΛΠΕ. Συμφωνώ, το παλιό κροτάλιζε περισσότερο. Το καινούργιο έχει σχετικά ίδια δύναμη με το ΕΚΟ avio. Ακούγεται λιγότερα.Όσον αφορά την κάπνα, ποτέ δεν παρατήρησα κάποια διαφορά με ΕΚΟ ή Vpower. Η διαφορά υπήρχε (δεν υπάρχει πιστεύω), στις αναγεννήσεις. Πράγματι και στο δικό μου κάρο, οι αναγεννήσεις με ΕΚΟ ήταν περισσότερες από εκείνες με Vpower. Στο καινούργιο Vpower, δε βλέπω κάποια διαφορά, στα ίδια σχεδόν χλμ συμβαίνουν και οι δύο, ας πούμε, αναγεννήσεις.
Η διαφορά στις αναγεννήσεις, πιστεύω, κρύβεται περισσότερο στην ποιότητα του λαδιού που βάζουμε στη μηχανή και λιγότερο στο τι πετρέλαιο βάζουμε.Το καλό λάδι, το καθαρό φίλτρο αέρα, το καθαρό φίλτρο πετρελαίου, νομίζω, είναι ο παράγοντας που καθορίζει το πόσο συχνά γίνονται οι αναγεννήσεις, αν έχουμε ως βάση ένα premium πετρέλαιο όπως το Vpower ή το EKO avio, ελίν κλπ.
Κάποιες σκέψεις δικές μου, φίλε μου.
Ηρακλής ο diesel μαν
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
...
ενώ εγώ κατέθετα διδακτορικές διατριβές, papers από τον οργανισμό ACEA σχετικά με τη χρήση πρόσθετων κλπ ξοδεύοντας ώρες απο τον ελεύθερό μου χρόνο ψάχνοντας στο internet... Θυμάμαι ήσουν από τα λίγα μέλη που έγραφαν αραιά και που αλλά έγραφες σοβαρά.
...Έχεις να προτείνεις τίποτα από αυτά;
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;