-
Τα καινούρια καύσιμα (μη νοθευμένα) έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε θείο και ως αποτέλεσμα μικρότερη λιπαντική ικανότητα.
Αλλά τα καινούρια αμάξια υποτίθεται είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με τέτοια καύσιμα.
Τα παλιά αμάξια έχουν πρόβλημα - τα καύσιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο μπορεί να φθείρουν την αντλία πετρελαίου.
Η λύση δεν είναι να βάζεις και λίγο πετρέλαιο θέρμανσης,
που περιέχει πολύ θείο γιατί μπορεί επίσης να έχει νερό και να καταστρέψει την αντλία αλλά και γιατί δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό κετανίου για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί να βάλεις λάδι;διαβασε λιγα post πισω.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Γιατί να βάλεις λάδι;
Για να γλιστράει καλύτερα
οχι ο λεβιες παντως.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Εγώ ξεκίνησα να κάνω μίξη. Τελευταίο γέμισμα 30€ v-power και τα υπόλοιπα(περίπου 17€) απλό.Εγω λέω να βάζω μια στο τοσο κανονικό. Ετσι κι αλλιώς απο εταιρικό γεμίζω, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος αυξημένος κίνδυνος νοθείας κτλ
-
Κι εγώ από εταιρικό βάζω. Απλά αν ο λόγος που χρειάζεται να μπαίνει που και που απλό είναι για καλύτερη λίπανση που αδυνατεί ας πούμε να παρέχει το v-power, αντί να ακολουθείς κάποιον κύκλο μεταξύ γεμισμάτων ίσως είναι το ίδιο και καλύτερο να έχεις πάντα μέσα ένα ποσοστό απλό. Τουλάχιστον από τη στιγμή που δεν είναι πρόβλημα για αυτόν που σου γεμίζει, ούτε καν στους πόντους αν έχεις κάρτα, λέω να το ακολουθήσω.
-
Πάντως εγω δεν μπορω να καταλάβω κατι,και αν μπορείτε εξηγηστε μου:πως ειναι δυνατόν ενα καύσιμο ακριβότερο και με πρόσθετα (πχ vpower) να εχει χειρότερες λιπαντικες ιδιότητες απο το απλό.
-
Εγω λεω να κοψετε την shell και να δουλεψετε λιγο την ΕΚΟ.... πιο πολλα χιλιομετρα, καλυτερο δουλεμα και πολυ λιγοτερος καπνος (το δικο μου καπνιζει λογο euro4)
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Για καπνό θα έλεγα ότι το v-power = 0. Για καλύτερο δούλεμα, ο dci-130 ήδη ακούγεται σαν βενζινοκινητήρας. Πόσο καλύτερο να γίνει; Για πιο πολλά χλμ, εδώ θέλει ψάξιμο. Για απόδοση με ενδιαφέρει επίσης.
-
55.000χλμ εβαζα shell και τελευταια με την προσφορα εβαζα μονο vpower και οσο πηγενε ο καπνος γινοταν πιο ενοχλητικος.... σε σημειο που ηθελα να παω για καθαρισμο μπεκ..... αλλα καμια 10.000 χλμ που βαζω ΕΚΟ σταματησαν ολα.... χωρις να πηραξω τιποτα στην μηχανη!!!
-
Και εγώ καπνό δεν έχω δει. Έβαζα στην αρχή μόνο v-power, και είχα γεμίσει και 2 φορές με απλό πετρέλαιο. Αυτό που είχα παρατηρήσει την πρώτη φορά που έβαλα απλό, ήταν ο ήχος του κινητήρα που σαν να μου φάνηκε ότι ακουγόταν περισσότερο.
-
Ξανα λεω... ειμαι euro4 χωρις φιλτρο!
-
E, ρε Αλέξη εννοείται ότι θα έχει καπνό έτσι. Τι καπνό δλδ χημικό παραπέτασμα θα βγάζεις. Σε τι αμάξι btw;
-
Clio III 1.5 dCi 105hp
Αυτο λεω... με την ΕΚΟ ομως δεν βγαζω τοσο ευκολα καπνο..... για να μην πως οτι βγαζω πολυ σπανια!!!
-
εχει κανεις υπ'οψην του αν τα πρατηρια των super market εχουν αξιολογο πετρελαιο και να αξιζει κανεις να βαζει απο εκει?
(μιλαω για καυσιμα ΒΡ Βασιλοπουλος) -
Ο χρήστης klikk έγραψε:
εχει κανεις υπ'οψην του αν τα πρατηρια των super market εχουν αξιολογο πετρελαιο και να αξιζει κανεις να βαζει απο εκει?
(μιλαω για καυσιμα ΒΡ Βασιλοπουλος)Οχι φιλε μου !!!!Τον κατιμά έχουν!!!!
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Clio III 1.5 dCi 105hpΑυτο λεω... με την ΕΚΟ ομως δεν βγαζω τοσο ευκολα καπνο..... για να μην πως οτι βγαζω πολυ σπανια!!!
Φίλε Αλέξη είσαι σίγουρος για τον καπνό; Σε ρωτώ διότι σε κινητήρα προδιαγραφών euro4 είναι πολύ δύσκολο να δεις καπνό. Έχω το kangoo το οποίο έχει ακριβός ίδιο μοτέρ με το δικό σου και δεν είδα ακόμα τώρα 4 χρόνια που το έχω.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
E, ρε Αλέξη εννοείται ότι θα έχει καπνό έτσι. Τι καπνό δλδ χημικό παραπέτασμα θα βγάζεις. Σε τι αμάξι btw;Φίλε jlian μην είσαι απόλυτος για αυτό. Στο λέω διότι η πιθανότητα να εμφανιστεί καπνός σε κινητήρα euro4 είναι αυξημένη σε μοτέρ με το φίλτρο παρά χωρίς και συγκεκριμένα κατά την φάση της «αναζωογόνησης». Τη στιγμή εκείνη λόγου του ότι έχει κορεστεί το φίλτρο αποβάλει σε μερικά δευτερόλεπτα στάχτη που «μάζευε» επι ώρες.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Clio III 1.5 dCi 105hp
Αυτο λεω... με την ΕΚΟ ομως δεν βγαζω τοσο ευκολα καπνο..... για να μην πως οτι βγαζω πολυ σπανια!!!
Φίλε Αλέξη είσαι σίγουρος για τον καπνό; Σε ρωτώ διότι σε κινητήρα προδιαγραφών euro4 είναι πολύ δύσκολο να δεις καπνό. Έχω το kangoo το οποίο έχει ακριβός ίδιο μοτέρ με το δικό σου και δεν είδα ακόμα τώρα 4 χρόνια που το έχω.
Ναι... αλλα προσεχε... μετα απο πολυ χαλαρο οδηγημα το πλακωσω τοτε στο πρωτο πατημα θα βγαλει καπνο.... μετα οσο και να το παταω πρεπει να εχω αμαξι απο πισω μου με φωτα για να τον δω... και ειναι λιγος!!!
Με την Shell εχω φτασει σε σημειο να εχω καπνο και στο παρκαρισμα στο σπιτι μου (σε ενα πεζοδρομιο που το ανεβαζω με την οπισθεν καποιες φορες)
Το δικο σου μπορει να ειναι euro 4 αλλα εισαι σιγουρος οτι δεν ειχει DPF? εισαγωγης δεν ειναι το αμαξι?
-
Οχι ρε συ είμαι σίγουρος έχω μπεί κάτω απο το αμάξι, άσε που δεν υπάρχει λυχνία στο ταμπλό, το πήρα καινούργιο απο εδώ.
Το έχεις πάει στο 'κόφτη'; -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Οχι ρε συ είμαι σίγουρος έχω μπεί κάτω απο το αμάξι, άσε που δεν υπάρχει λυχνία στο ταμπλό, το πήρα καινούργιο απο εδώ.
Το έχεις πάει στο 'κόφτη';Οταν λες κοφτη?
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;